Fragment Lacrimi de Ingeri (Dincolo de Viata)

Post on 11-Nov-2015

215 views 2 download

Transcript of Fragment Lacrimi de Ingeri (Dincolo de Viata)

5.DRUMUL NEMURIRII

Alexandra era tot pe drum, cutnd sufletul pierdut a lui Florin. n mintea ei nvli acum toate amintirile frumoase din viaa ei. Copilria i pn acum la adolescen toate i se perindau prin faa ochilor: "Toat copilria mea a fost una foarte frumoas, eram att de fericit, c nu mi psa de ce se ntmpl n jurul meu. Trecea var, toamna, iarn, primvara i tot acolo m gseau, pe strad cu prietenii".

Copilria Alexandrei a fost una foarte frumoas i plin de soare.Se juca n fiecare zi cu prietenii ei de pe strad, nu ducea grij zilei de mine.De mic, prinii au rsfat-o cum au putut, totul era pentru ea, avnd n vedere c era singur la prini.De btut nu au btut-o aproape niciodat, dect atunci cnd mai fcea rele, dar de micu era o fat foarte cuminte.La grdini a nceput s i plac bieii, apoi de la vrsta de 12 ani era deja ndrgostit de un coleg de clas, foarte detept i drgu.Cu el i petrecea timpul, mai ntotdeauna, fiindc fcea parte din gaca ei. A avut norocul s dea peste o gac numeroas, format din 4 biei i 5 fete. Toat ziua erau afar i se nelegeau foarte bine. Dup ce termin gimnaziul, cile lor se separar. Fiecare merse pe drumul lui.

Era contient nc de micu ce sens are pe Pmnt. i plcea mereu s rscoleasc n trecut i s afle poveti despre vieile oamenilor.

n schimb, era egoist i nu i plcea s mpart mai nimic cu nimeni. Se nelege lucrul sta pentru c cei care sunt singuri la prini, sunt nvai mereu s aib doar ei i nimeni altcineva..

ntr-o zi, cnd era micu, a venit la ea o femeie tnr i i-a dat o bomboan.

- Scump mai eti, precis vei avea o via frumoas. Vei fi o fata bogat i te vei cstori cu alesul inimii tale. Copil s nu uii ce i spun acum. Vei fi o norocoas! Prinii ti trebuie s fie foarte mndri de tine. ns la adolescen se va ntmpla ceva groaznic. Un lucru care te va marca pentru totdeauna. Dar dac vei reui s treci cu bine peste, o s fii cum am zis mai nainte. Frumoas, bogat i norocoas!

Femeia o mbri pe micua Alexandra i o pup stranic pe obraz. Feti fiind mic nu i ddea seama ce rost avea acele cuvinte pentru ea. ngn doar un mama foarte trist care o ndeprt pe femeie cci ncepea deja s plng fr oprire.

Dragostea nsemna mult pentru ea. De aceea o cuta n toate colurile lumii i naturii. Nu avea dect un singur iubit naintea lui Florin dar a fost destul s i frng inimioara. Iar aa rnita cum era, i jur c nu va mai iubi niciodat.

Dar apru Florin i toate sentimentele contradictorii disprur ca prin farmec. Pn cnd dispru i el uitat parc de lume.

Era o fat cu un suflet foarte mare i bun. Tot ce nu nelege ea e de ce a disprut Florin. Nu din inima ei, pentru c n inima ei a fost tot timpul... chiar dac s-au desprit. Dar a disprut fizic... oare a plecat de acas? i-a gsit vreo iubit i a fugit cu ea n lume? Totui, Alexandra nu vroia s priceap adevrul. Nu vroia s accepte crudul adevr. Florin nu mai era... i totui ea nc l mai caut...

...

Florin i Alexandra au fost n multe locuri mpreun. Le plcea s se plimbe, s stea mpreun tot timpul. Chiar i la cinematograf au fost ntr-o zi. i-au ales un film romantic. O plimbare de neuitat... aa se numea filmul. Despre doi tineri care, n ciuda faptului c erau foarte diferii, au ajuns s se iubeasc. Fata n schimb, moare de leucemie... Iar povestea se termin foarte trist...

- Florin, a muri s te pierd...

- Nu o s m pierzi, stai linitit... dect dac va vrea Domnul...

- Cum s vrea Dumnezeu aa ceva? Te iubesc, Florin! Eti viaa mea... fr tine nu a mai avea niciun rost...

- Alexandra, spune-mi sincer i promite-mi... c dac ar fi s plec din viaa asta, tu ai continua lupta...

- Nu pot s i promit aa ceva... Nu pot!

- Iubi, te rog.. nelege...

- Ce vrei s spui cu asta? Vreau s fiu cu tine pn la adnci btrnei... i chiar i dincolo de via!

- Ale, trebuie s i continui viaa, cu mine sau fr...

- Nu pot Florin... i chiar cred c nu are niciun sens aceast conversaie... vom fi mereu mpreun...

- Da... aa e...

Dup film au mers la un suc n Lotus... Atmosfera era plcut. Alexandra l iubea enorm de mult pe Florin i nici nu se gndea c va veni o zi n care vor ajunge s se despart. Pentru ea, cuvntul Iubire avea o semnificaie deosebit.Se vedea chiar i pe ochii ei, ct iubire i purta lui Florin. Dar i el ei... Cine i vedea mpreun putea jura c vor fi o via mpreun. Nimeni i nimic nu i putea despri...

- Ce crezi? Avem aproape o lun de cnd suntem mpreun i deja ne iubim att de mult!

- tiu, iubita mea... te ador nu altceva... m faci s simt c triesc n fiecare zi.

- Ochii ti mi spun poveti de iubire, cele mai frumoase, cele mai interesante, cele mai arztoare. Ochii ti m mngie n fiecare zi, fr ei chiar i cerul plnge... fr ei... iubirea nu poate nvinge...

- De unde ai scos-o pe asta?

- Din inima mea...

- Alexandra, tu eti singura fat pe care o voi iubi mereu... singura i adevrata mea iubire... sper s nu uii asta niciodat...

Dup suc s-au dus n parcul 1 Decembrie.Au mai stat puin acolo, fericii i ndrgostii. Alexandra, tia c n Florin putea avea ncredere. tia c nu o va dezamgi niciodat. Era ciudat, cum s-a putut ataa att de mult de acest biat. Ce avea el aa de special, de nu putea ea uita? De ce l iubea att de mult? Nu tia s rspund la aceste ntrebri. tia doar ce avea n sufletul ei. Mult iubire pentru Florin. Iubire ce nu se va sfri niciodat.

ntr-o zi, ns... Florin o surprinse foarte plcut pe Alexandra. i aduse un buchet de flori i o ciocolat.

- Florin, ce sunt cu cadourile astea?

- Pi.. mi-ai zis c i plac surprizele, iubi...

- Da, ntr-adevr... mi plac.. dar...

- S nu-mi spui c ai uitat... zise Florin suprat...

- Ce s uit? Chiar nu tiu ce e azi... ce srbtorim...

- Pe data asta, luna trecut ne-am ntlnit prima dat...

- A... da, ai dreptate... scuz-m c am uitat... aproape c nu tiam ce dat e...

Florin o nelese... era ndrgostit... i era cu capul n nori uneori...

...

Alexandra era tot mai abtut. Mergea fr s tie unde. Mintea ei era departe, ntr-o lume doar de ea tiut. i plcea s cread c merge s se ntlneasc cu Florin, dar cnd a ajuns la cel mai mare mall din ora, care era punctul lor de ntlnire, a constatat c nu era aa. Florin nu era..."Iar a ntrziat" gndea Alexandra. A nceput s l sune... dar auzea doar cteva cuvinte: Numrul format este inexistent. Aceste cuvinte i rsunau Alexandrei pn n suflet i o trezeau pentru o clip la realitate.

- Florin i-a schimbat numrul. Nu se poate!

Se hotra s mearg n magazin i s se uite la ceva haine. Bani nu avea prea muli dar nu asta era motivul. Ajuns aici, i aminti de toate momentele n care cei doi erau mpreun n acel Mall. Cnd au fost la film, de 2 ori parc, la suc, la biliard i la cumprturi.

"Nu demult parc am fost la cumprturi aici.Cu el.Ne ineam de mn, fericii. in minte c mi-am luat un medalion cu peti i i-a luat i el unul la fel. Era tare fericit atunci. Jumate de peste purta el la gt, jumate eu..." A nceput s ating medalionul pe care nc l purta. Aceasta era dovada dragostei lor.

Dup ce a cutreierat Mall-ul, fr s observe pe nimeni, fr s cumpere nimic, a vzut un biat dulce, cu o privire irezistibil, care aducea puin a Florin. Dar biatul era cu prietena lui de mn.

- E el, i zise ea hotrt s o nenoroceasc pe fata care era cu acel biat...

n acel moment, Alexandra a nceput s se npusteasc asupra fetei, bgndu-i mna n pr i trgnd-o de cap...

- Tu, ce caui cu Florin? E iubitul meu, nu ai niciun drept s mi-l iei! E al meu, ai neles?

- Stai linitit! Ce ai pit? Pe el nu l cheam Florin! Cred c l confunzi...

- Ba nu l confund deloc! E iubitul meu! El e viaa mea, clar??

- Stai puin, interveni biatul... Nu te cunosc, nici nu tiu cine eti, cum poi s spui aa ceva?

- Florin, nu pot s cred c nu m mai cunoti. Eti un mincinos! Ca i atunci cnd m-ai nelat! Eu sunt iubirea ta! Nu ea!!!

- n primul rnd, nu m cheam Florin! Eti nebun sau ce ai?

- Poftim?

Acest cuvnt dur, o durea foarte tare.Se opri i l privi pe biat... ntr-adevr, nu era Florin.

- Vai, nu pot s cred... te-am confundat! mi pare tare ru! Sincer... Eu mi caut iubitul i nu l gsesc... Te rog s m ieri.

Alexandra ncepu s plng. Cei doi tineri se uitau ndurerai la ea. Parc o nelegeau. Poate au suferit i ei cndva dup o iubire care nu mai era.

- Linitete-te, te rog! Nu e vina ta... poate o s l gseti...

- Unde? M duc pn la captul pmntului dup el.De ce nu nelege nimeni? Dac el nu mai e, nu mai sunt nici eu. E ca i cum nu ar mai fi nori. Iar dac nu mai sunt nori, nu mai poate veni nici ploaia. Aa sunt i eu. Fr el nu mai sunt eu... Respir pentru el, triesc pentru el. Asta nu nelege nimeni... iar acum l-am pierdut... chiar de tot...

- Nu mai fi suprat... sunt sigur c ai s-l gseti i vei fi foarte fericii mpreun... i zise fata.

- Poate, dincolo de via... chiar mi pare tare ru! V rog s m iertai.

Clipele de luciditate pe care le avea Alexandra, erau foarte rare. Dar atunci cnd le avea i ddea seama de adevr. Florin nu mai era...

Dup toate cele ntmplate, iei din magazin plngnd.Se puse pe jos i atept. S moar, s triasc... Scrise iar n jurnal..."Parc zilele nu mai sunt, parc nopile vin mai greu, parc soarele nu mai strlucete.i asta doar din cauz c lipsete Florin. Pentru mine, nu mai exist zi sau noapte, viaa sau moarte. Nu atept dect clipa cnd vom fi iar mpreun."Alexandra se gndi ce s fac mai departe. Nu i venea s cread n ce situaie se afla. Biatul iubit nu aprea de nicieri, nu era nicieri i totui ea l atepta. l atepta cu toat fiina ei.Se gndi s mearg la gar i s ia primul tren care i apare n cale. Avea suficieni bani ca s se descurce n alt ora. Cine tie, poate el era n capital i ea trebuia s fie acolo lng el.

Era deja seara trziu i trebuia s atepte trenul care s o duc la Bucureti. Trenul acesta o va face s ajung la iubirea ei, cu orice pre.i chiar dac nu va fi aa, mcar tot va vedea lumea.i ea, oricum tia c Florin, e alturi de ea. Oriunde ar fi. Trenul spre Bucureti, apru n gar i Alexandra se pregti s urce n el. Privi nspre ora nc odat, trase aer n piept i puternic urc treapta vagonului. nuntru erau oameni btrni, oameni a cror poveti se puteau citi n ochi. Triti i fr speran, ateptnd parc o minune care nu mai venea. Era ca i o cltorie a vieii. Alexandra observ i o doamn, de vrsta mamei ei dar i un biat tinerel. Unii din ei, aveau s coboare mai repede dect scumpa de Alexandra. Privi pe geam, cum controlorul fluier de plecare. Alexandra i strnse inima n piept, o lacrim i curgea pe fa, dei ea nu vroia s se vad asta. Nu, nu se poate s plng! E fat puternic. Dar totui, e greu s lai totul i s porneti de la nceput. E greu s te despari de oamenii pe care i iubeti, chiar dac ei nu te neleg ntotdeauna, e greu s fii singur n lumea asta. Cine o va ajuta? Biletul era destul de scump, deci nu se tie dac va rezista n ara asta fr niciun ban. Dar avea totui o speran, la fel cum au toi oamenii. Credea n ea. Fr nicio ezitare, ntinse palma i salut oamenii pe care i ls n spate. Oraul ei ncepu s se mite ncet, ncet pn prinse puin vitez. Trenul pornise. Acum e gata! Acum chiar pleac.

Doamne, iart-m pentru ce fac acum, iart-m c am fost o fat att de rea i de egoist, dar ajut-m, te rog, te implor, am nevoie de Tine! Vreau s l gsesc pe Florin, vreau s fim din nou mpreun, aa cum am fost pn acum. Nu m mulumesc s l gsesc doar n vise! Cum l mai pot iubi aa? Oare, fiina uman e fcut s se vad, s se iubeasc i apoi s dispar n nevzut? Nu prea cred. Eu am nevoie de el, aici, lng mine, aici, lng braul meu, lng inima mea. De ce a disprut aa? De ce, Doamne? Vreau un rspuns, vreau s l gsesc, l vreau, l doresc, l simt... e nebunie! i acum cnd vd c frumosul meu ora, se ndeprteaz, m simt att de mic ntr-o lume att de mare.Cu aceti oameni pe care nici mcar nu i cunosc, merg n necunoscut... Iart-m, Doamne!

Oradea, se fcu tot mai mic, se ndeprta de Alexandra i ea cu ochii nduiotori se simi tot mai ru. Reveni n compartiment alturi de acei oameni ciudai.Se gndi s intre n vorb cu ei. Prima dat o zri pe btrnica de la geam, care o privi ndurerat. Era cu soul ei, un btrnel uitat de zile, tremurnd i gndindu-se dac va mai prinde o zi din viaa lui.

- Tnr domni, ce faci aici? Unde mergi?

- Pi... nu tiu, credei-m... mi-am luat bilet pn la Bucureti dar nu sunt convins dac s merg acolo sau n alt ora.

- Dar cum nu tii? ntreb btrnelul, lundu-i ochelarii ca s vad mai bine domnia.

- Pi, e o poveste lung. Eu merg s caut pe cineva i credei-m, nu am habar unde poate fi.

- Dar, de ce nu l suni? Se bg n seam i doamna care semna cu mama ei.

- Unde s l sun? Nu i merge telefonul, Doamne...

Alexandra, ncepu s plng... din ce n ce mai tare

- Domni, ne poi da, o poz cu el, s l vedem?

- Sigur c da, o port cu mine tot timpul... dar e att de greu, fr el, e att de dificil s trieti fr s tii unde e iubirea ta, fr s tii dac e bine... sau dac nu...

Cut n geant poza cu Florin, l pup i i ntinse btrnei.

- El e? ntreb btrnica.

- Da, el e... scumpul i iubitul meu.

- E bine, stai linitit, e ntr-un loc sigur i neatins de rutate chiar dac se mai chinuiete, cteodat.

- Poftim? De unde tii dumneavoastr?

- Domni, dac vrei pot s vorbesc cu el puin, nu tiu dac nelegi, dar eu sunt o doamn care poate vorbi cu spiritele.

- Ce spirite?? Nu e adevrat! Dumneavoastr cred c glumii! Florin triete!

- Sigur c da, triete, dar n inimile celor care l-au iubit.

- Nu, e viu! E n alt ora, dar triete... triete!

- Ascult aici, mi-a zis s i spun, s nu mergi nicieri, s rmi n oraul tu i s i vezi de via. Sunt att de multe lucruri minunate de fcut i de vzut pentru tine. Nu alege o cale greit! Nu te ncpna s crezi ceva ce nu e real. Gndete-te c e bine acolo i roag-te s i mai apar n vis. Dar nu face prostia s mergi singur n locuri necunoscute ie.i mai ales fr o destinaie anume. Prinii ti sunt distrui, plng ntr-una de cnd ai plecat. Gndete-te la ei. Dac nu poi, mcar gndete-te la el, nu se poate odihni bine, dac tu nu l lai. nelege, c unde e el, nu poi ajunge nc. Obinuiete-te cu ideea! Mi-a zis c te iubete foarte mult dar nu l mai supra! Asta te roag i nc ceva. S te rogi pentru el. E prins n dou lumi. Are nevoie de ajutor. Roag-te la Dumnezeu s l duc ntr-un loc cu lumin.

Alexandra lacrim foarte tare. Dintr-o dat plnsul o nbui, nu tia ce s fac n situaia asta. Dar, dac a pornit pe un drum, merge nainte, fr s priveasc napoi.

- Sunt sigur c nu avei dreptate. Eu l caut pentru c e n via! i tiu c l voi gsi! Mulumesc de sfaturi, dar nu vreau s mi pierd sperana.

Btrna nu mai spuse nimic. Vedea c nu avea cu cine s se neleag. Era o fat care nu tia nc ce e viaa, era tnr, dar spera, c mcar s nu se rtceasc n aceast cltorie. Dup cteva minute, apru i controlorul i ceruse biletele cltorilor. Alexandra i ddu biletul i vroia s vorbeasc cu acest domn.

- Nu v suprai, eu am bilet pn la Bucureti dar vreau s m dau jos n Braov.Se poate?

- Sigur c da. Dar dac vrei s mergei i la Bucureti, va trebui s luai alt bilet.

- Bine mulumesc, numai c vreau s tiu cnd ajung n Braov.

- Am s v anun eu, fii fr grij.

- Dumnezeu s v binecuvnteze!

- Cltorie plcut!

Alexandra era mai linitit. Vroia s se dea jos la Braov, pentru c acolo visa ea i Florin c vor petrece un weekend, cnd erau mpreun. Vroia s vad, ce e n acel ora, care l fermec pe Florin. Poate s-a ascuns acolo.

- i eu cobor tot la Braov, zise doamna aceea care semna cu mama ei. Avei unde s stai?

- Nu, sincer nu...

- i nu v e fric? Brasovul e un ora foarte mare, se pot ntmpla foarte multe.

- Nu mi-e fric de nimic. Mi-e fric doar de mine i de Dumnezeu. Att.

- Nu e bine s i fie fric de tine, tu ai puterea de a face ceva pentru viaa ta.De a alege calea cea bun.

- Probabil, dar acum nu m gndesc la asta.

Alexandra ncerca s adoarm, poate mai uit cele spuse de btrnic. Sau poate doar vroia s l viseze pe cel care i-a atins inima cu dragostea lui. Pn la Braov avea cteva ore de mers i ea tia asta. Ce o atepta mai ncolo, n schimb, nu tia i nici nu vroia s tie.

...

n camera lui, era o ordine exemplar. Parc nici nu era camer de biat. Hainele frumos aranjate n dulap, calculatorul la locul lui... Florin o lega pe Alexandra la ochi i o duse n camer.

- Florin, unde m duci?

- O s vezi... ai ncredere n mine...

- Am, nu e vorba de asta, dar totui nu vd nimic...

- O s vezi imediat.

- Ok...

O dezleg la ochi... n camer erau presari petale de trandafiri, lumnri i tot ce vrei... special pentru o noapte de vis...

- Florin... nu mai am cuvinte...

- i place?

- Mai ntrebi? Sigur c mi place! Dar cel mai mult mi place c sunt cu tine... Nu conteaz locul ci persoana...

- i eu sunt fericit c sunt cu tine, iubirea mea... tu eti cea mai frumoas floare din viaa mea...

- Te iubesc, Florin...

- i eu te iubesc, iubi...

ncepu s se srute, foarte romantic i pasional. O duse pe pat i ncepu s o iubeasc din tot sufletul i trupul lui. Nu exist comparaii. Alexandra era tot ce visa el c va avea. Iar Florin era, dragostea pe care o atepta Alexandra.

- Te ador, nu altceva...

- i eu...

- tii ce mi doresc cel mai mult acum?

- Ce?

- S ne cstorim peste civa ani...

- Florin, nu crezi c te cam grbeti?

- Nu... de ce? N-am zis acuma... am zis peste civa ani...

- tiu, dar nu uita c nu e bine s i faci planuri... pentru c nu se vor mplini...

- Ee... astea sunt superstiii... dar nu cred aa ceva... eu am avut tot timpul ce mi-am dorit...

- Asta e bine... dar eu nu am fost chiar aa i tiu sigur c la mine nu se mplinesc...

- Dar iubi..

- Vom tri i vom vedea...

- Dac ai tii ce mi doresc, nu ai mai vorbi aa! mi doresc s mergem ntr-un weekend la Braov. Ce zici? mi place la nebunie oraul la. Munii, Tmpa, e ceva de vis! Piaa Sfatului, s ne plimbm de mn, lng porumbeii de acolo...

- Ce vise ciudate ai...

- Ok...

- Acum de ce eti suprat?

- Nu sunt...

- Nu am dreptate? Spune tu...

- Totui... ci copii ai vrea s avem?

- Hm... ce ntrebare.. nc suntem tineri, Florin...

- Bine, nu te mai ntreb nimic atunci...

Florin era suprat dar n sinea lui nu putea fi suprat pe ea... Doar se arata aa.. pentru c vedea c ea nu i fcea planuri pentru ei...

...

Alexandra era nc pe tren, n drum spre Brasovul cel iubit. Adormi foarte repede i i dori s l vad pe Florin iar, mcar n vis...

- Scumpa mea, ce faci acolo? Nu merge la Braov!

- De ce Florin? Aici am s te gsesc, sunt sigur, ie i plcea Brasovul.

- Da, mi plcea, bine zis. Cnd eram acolo... dar acum...

- Dar unde eti? n Timioara? Arad? Sibiu? Constana? Bucureti? Iai? Unde? Undeva trebuie s fii.

- Undeva mai departe... dar tii ce? Atunci cnd ai s priveti munii, te rog gndete-te la mine! Mi-ar fi plcut s fiu cu tine, cnd mergi pe Tmpa sau n Piaa Sfatului. Dar cum nu pot... att te rog, s te gndeti c sunt cu tine i am s vin lng sufletul tu. i nc ceva, ai mare grij de tine! Te iubesc.

- Florin... Florin... iar ai plecat?

Se trezi din somn i se uit pe geam, era doar aproape de Cluj Napoca. Mai avea de mers destul de mult. Important era s o fac, s mearg acolo unde e i el. Chiar dac nu l avea fizic, ea era convins c l va zri acolo, pe muni, ateptnd-o pe ea, cu lacrimi n ochi i un buchet de trandafiri.Se puse s adoarm iar, pn la destinaie avnd de mers destul. l iubea i astfel iubi i visele n care apreau el, gndindu-se c va aprea iar i iar n filmul vieii ei.