Dispoziţii legale în practici economice

Post on 24-May-2015

93 views 2 download

Transcript of Dispoziţii legale în practici economice

DISPOZIŢII LEGALE ÎN PRACTICI ECONOMICE

Elev: Avram Genu

Profesor coordonator : Radu Mihail Pintilie

Monitorul oficial

Monitorul Oficial al României este publicația oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituție, legi, hotărâri, moțiuni, decrete, ordonanțele de urgență, acte normative și alte acte menționate de legea de de organizare și funcționare a Monitorului Oficial.

Registru comertului

Registrul comertului reapare in peisajul economic romanesc dupa o absentade 40 de ani fiind infiintat in temeiul Legii nr. 26/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca institutie specifica economiei de piata

Registrul Comertului este organizat pe 2 niveluri:

- nivel local reprezentat de cele 42 de oficii teritoriale, organizate in subordinea Oficiului National al Registrului Comertului si care functioneaza pe langa fiecare Tribunal.

-nivel national reprezentat de Oficiul National al Registrului Comertului ce functioneaza in subordinea Ministerului Justitiei

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR) este o organizație neguvernamentală, cu caracter autonom, care suștine interesele comunității de afaceri și, în special pe cele ale membrilor săi, în dialogul cu instituțiile statului și organismele internaționale.

Identificarea sursei de informare

Surse de informare

Reviste

ZiareAdrese

de Internet

Registrul Comerţului Monitorul

Oficial al României

Camera de Comerţ şi Industrie a României

Legi aplicabile în contabilitate

1. Legea nr. 31/1990 , privind societăţile comerciale , reprezintă reglementarea generală în materia societăţilor comerciale.

2. Legea contabilităţii nr. 82/1991, republicată modificarea actelor normative incidente .