Decupati cu atentie capul fetei si gatul folosind unelte ... · Puneti laolalta layerele formei...

Post on 11-Oct-2019

14 views 0 download

Transcript of Decupati cu atentie capul fetei si gatul folosind unelte ... · Puneti laolalta layerele formei...

Decupati cu atentie capul fetei si gatul folosind unelte precum Pen Tool (P), Magic Wand Tool (W), Magnetic Lasso (L) sau chiar si mai simplul Filter>Extract. Inserati-le pe un nou layer. Marimea capului poate fi schimbata folosind optiunea Free Transform (Ctrl+T).

Aplicati acum Ellipse Tool (U) pentru a alcatui o sfera al carei layer trebuie sa fie plasat sub layerul fetei in Layers panel.

Setati Fill la 0% pentru acest layer, mergeti la Layer Style cu un clic pe acest layer din Layers’ panel. Alegeti Drop Shadow.

Setati Gradient Overlay

Setarile Gradient Editor:

Creati copii alte ultimului layer creat, schimband marimea lor cu Free Transform (Ctrl+T). Amplasati copiile in acelasi mod ca mai jos. Astfel veti obtine mai multe elipse de marimi diferite. Copiile Layerelor trebuie sa fie puse sub layerul fetei din Layers panel. Schimbati Layer Style > Gradient Overlay pentru prima copie.

Setarile Gradient Editor:

Pentru urmatoarea copie schimbati-i marimea folosind Free Transform (Ctrl+T)

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style cu un clic pe acest layer si apoi alegand Layers’ panel. Adaugati Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

Setarile pentru Gradient Editor:

Efectuati inca o copie si schimbati-i marimea.

Setati Fill la 0% si adaugati Layer Style > Gradient Overlay

Setarile pentru Gradient Editor:

Creati si amplasati o noua elipsa astfel:

Schimbati Fill la 0%, mergei la Layer Style > Drop Shadow

Adaugati Gradient Overlay

Gradient Editor trebuie sa aiba urmatoarele setari:

Creati inca o elipsa

Setati Fill la 0% si alegeti Layer Style > Gradient Overlay

Cu urmatoarele setari:

Creati si amplasati inca o elipsa astfel:

Schimbati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style cu un clic pe acest layer din Layers’ panel. Adaugati umbra de la Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

Setarile sunt:

Creati si amplasati o alta elipsa astfel:

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style alegand acest layer din Layers’ panel. Adaugati Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

astfel:

Efectuati copii ale cercului albastru creat anterior si activati Free Transform pentru a face copiile mai mici, amplasandu-le ca mai jos:

Creati inca o elipsa

Schimbati Fill la 0% si alegeti Layer Style > Drop Shadow

Adaugati Gradient Overlay

cu urmatoarele setari:

Creati inca o copie si schimbati-i marimea

Setati Fill la 0%, adaugati Layer Style > Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

Setarile pentru Gradient Editor:

Creati alta elipsa

Schimbati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layers Style> Drop Shadow

Adaugati Layers Style > Gradient Overlay

cu setarile:

Inca una:

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style alegand acest layer din Layers’ panel si apoi alegeti Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

cu setarile:

Creati inca o elipsa

Schimbati Fill la 0% si mergeti la Layer Style > Drop Shadow

Adaugati Gradient Overlay

cu urmatoarele setari:

Iar pentru ultima elipsa

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergei la Layer Style alegand acest layer din Layers’ panel si alegeti Drop Shadow

Setati Gradient Overlay

Setarile pentru Gradient Editor:

Pe marginile cercurilor evidentiate cu sageti vom alcatui tranzitii semi-transparente. In acest caz vom face clic pe layerul necesar pe partea din lista cu layere si vom alege pictograma Add a Mask; dupa aceea se alege o pensula de culoare neagra (opacitate 20%) pentru a se ‘curata’ cercul dorit.

Trebuie reprezentate evidentierile pe cercuri. Creati un nou layer si alegeti o pensula de culoare alba (opacitate 30%).

Setati Blend mode catre Overlay pentru layerul care contine evidentierile:

Pentru urmatorul layer aplicati aceeasi pensula, dar de un diametru mai mic pentru a afauga un efect mai mare anumitor portiuni.

Creati inca un layer si folositi aici pensula pentru a reprezenta multe locuri colorate langa cercuri. Luati o mostra de culoare din cercuri folosind Eyedropper Tool (I).

Setati Fill la 70% pentru acest layer

Cu Pen Tool (P) creati un tatuaj pe gat, de culoare neagra.

Puneti laolalta layerele formei care compun tatuajul intr-unul rasterizat (apasati Ctrl pentru a le selecta in Layers panel si apoi alegeti CTRL+E pentru a le uni - Merge Down -). Faceti clic in partea de jos a listei cu layere si alegeti Add a Mask apoi o pensula de culoare neagra (Opacitate 20%) pentru a sterge marginile tatuajului.

Incercati sa creati cateva cerculete sub gat, alegand Ellipse Tool (U).

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style > Gradient Overlay

Gradient Editor trebuie sa aiba urmatoarele setari:

Adaugati Stroke

Faceti cateva copii ale ultimului layer si alegeti optiunea Free Transform pentru a schimba marimea copiilor, punandu-le ca mai jos.

Incercati sa creati o forma in dreapta capului, aplicand unealta Pen Tool (P) si folosind Convert Point Tool ajustand segmentele ca mai jos.

Mergeti la Layer Style > Gradient Overlay

Setarile Gradient Editor:

Alegeti acelasi layer si alegeti Add a Mask isi aplicati o pensula de culoare neagra pentru a ‘curata’ aria si sa va suprapuneti cu parul fetei.

Trebui atasate si alte forme de elementul principal, folosind aceleasi unelte: Pen Tool (P) si Convert Point Tool.

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style alegand acest layer din Layers’ panel. Adaugati Gradient Overlay

Setarile Gradient Editor:

Creati alta forma cu Pen Tool (P)

Setari Fill la 0% si mergeti la Layer Style > Gradient Overlay

Gradient Editor trebuie sa aiba setarile:

Creati o alta forma

Setati Fill la 0% pentru acest layer si mergeti la Layer Style alegand layerul din Layers’ panel. Adaugati Gradient Overlay

Gradient Editor - setari:

Combinati intr-un grup toate layerele care compun ornamentul din partea dreapta a capului (apasati Ctrl pentru a le selecta si apoi tineti apasat butonul stang al mouse-ului in timp ce trageti layerele selectate pe pictograma Create a new group din partea de jos a Layers panel). Faceti o copie a noului grup si aplicati optiunea Free Transform pentru a ‘intoarce’ copia si plasati-o in partea stanga a capului.

Umpleti ornamentul cu elemente noi. In acest caz vom aplica uneltele deja cunoscute – Pen Tool (P) si

Convert Point Tool. Fiecare element trebuie sa aiba Fill la 0%. Plasati layerele noilor elemente sub ornamentele create anterior, din Layers panel.

Setati Fill la 0% si mergeti la Layer Style > Stroke

Aplicati Layer Style > Stroke pentru toate layers aferente formelor transparente din ornament.

Combinati intr-un grup toate layerele care compun elementele transaparente ale ornamentului (apsati Ctrl pentru a selecta layerele necesare si tineti apasat pe butonul stang al mouse-ului) in timp ce ‘trageti’ de layerele selectate pe pictograma Create a new group din partea de jos a Layers panel). Efectuati o copie a noului grup si alegeti optiunea Free Transform pentru a ‘intoarce’ copia, plasand-o in partea stanga a capului.

Creati un nou layer care trebuie sa fie prelucrat cu o pensula de culoare neagra (Opacitate 15%) pentru a crea o umbra sub ornament. Plasati acest layer sub cel al ornamentelor in Layers panel.

In cele ce urmeaza vom crea o pensula. In acest caz va trebui sa cream un fisier separat (File>New) cu 19×23px/72 dpi si fundal alb. Creati un nou layer si folositi Pen Tool (P) pentru a desena o cale (‘path’) astfel:

Setati Fill la 0% pentru acest layer si alegeti Layer Style > Gradient Overlay

Gradient Editor - setari:

Stergeti layerul de fundal alb

Din meniul Edit, alegeti Define Brush Preset. Denumiti aceasta pensula in casuta de dialog Brush Name si apoi alegeti OK. Alegeti Brush Tool (B) si apasati F5 pentru a deschide Brush Presets panel, si alegeti urmatoarele optiuni pentru pensula deja creata:

Creati iarasi un layer si pictati cu pensula creata mai devreme ornamentul cu alb. Layerele pensulei trebuie sa fie sub layerul ornamentului creat anterior.

Alegeti acelasi layer si alegeti Add a Mask, apoi o pensula de culoare neagra (Opacitate 20%) pentru a ‘curata’ anumite zone din jurul capului si al ornamentului.

Setati Fill la 29% pentru acest layer si schimbati Blend mode in Overlay

La urmatorul layer vom aplica aceeasi pensula de culoare alba.

Alegeti din nou Add a Mask pe acelasi layer si alegeti pensula de culoare neagra (Opacity 20%) pentru a ‘curata’ zonele din imagine din jurul capului si al ornamentului. Setati Fill la 65% pentru acest layer

Creati un nou layer si continuati folosinf pensula creata mai devreme pentru a completa ornamentul din partea stanga a capului.

Setati pentru acest layer Blend Mode la Soft Light:

Faceti o copie a ultimului layer si alegeti optiunea Free Transform pentru a ‘intoarce’ copia, punand-o in partea dreapta a capului.

Gasiti imaginea unei flori, indepartati fundalul folosind unelte precum Pen Tool (P), Magic Wand Tool (W), Magnetic Lasso (L) sau chiar Filter>Extract.

Alegeti din layers’ panel: Create new fill or adjustment layer>Curves pentru a efectua corectii de culori.

Apasati butonul Alt si faceti clic intre Curves adjustment layer si cel al florii (din layers’ panel) pentru a aplica aceasta ajustare doar pentru floare.

Puneti laolalta layerul florii si cel al efectului intr-un layer rasterizat. In acest caz este indicat sa selectati mai intai ambele layere (apasand butonul Ctrl) si apoi apasati CTRL+E pentru a le contopi. Inserati floarea intr-un nou layer in fisier.

Mergeti la Layer Style > Drop Shadow

Adaugati Inner Glow

Creati un nou layer deasupra layerului florii si selectati-le pe amandoua (apasati Ctrl) si apoi apasati CTRL+E. Faceti 15 copii ale layerului rasterizat si alegeti Free Transform pentru a schimba marimea copiilor, amplasandu-le ca mai jos.

Pentru urmatorul layer nou vom alege o pensula de culoare alba pentru a obtine multe puncte albe de-a lungul ornamentului in partea dreapta a fetei.

Alegeti pictograma Create new fill or adjustment layer>Levels din Layers’ Panel pentru a efectua cateva corectii de culoare:

Alegeti in continuare Create new fill or adjustment layer>Curves