Cum te ajuta harta site ului sa fii vizibil 9.06

Post on 22-Jun-2015

264 views 1 download

Transcript of Cum te ajuta harta site ului sa fii vizibil 9.06

Cum te ajuta harta site-ului sa fii vizibil pe motoarele de

cautare

www.etiquettes.ro office@etiquettes.ro

Cum functioneaza motoarele de cautare?

Modul de functionare a motoarelor de cautare este legat de doua instrumente extrem de importante. Acestea sunt: spider-ii si harta site-ului (sitemap).

Ce este o harta a site-ului?

Harta site-ului este in esenta, o pagina sau mai multe pagini, care asemenea unui director listeaza toate link-urile tuturor documentelor, fisierelor si aplicatiilor de pe site. Este organizata ca o schema care structureaza intreg continutul site-ului. Practic, continutul site-ul este structurat pe o harta.

Ce este un spider?

In limbajul SEO, spider-ul (paiajenul) nu este un animal pe care-l gasesti in dulap. Spider-ul este un robot, care colecteaza date si copie continutul structurat, pentru a fi memorate in baza de date a motoarelor de cautare. Ulterior, acest continut este afisat, atunci cand se fac cautari dupa anumite cuvinte–cheie. Spider-ul citeste continutul site-ului si trimite link-urile si continutul acestora catre alti roboti.

Care este scopul hartii unui site?

Asemenea unei harti, aceasta orienteaza navigatorul. Mai intai targeteaza spiderii, astfel acestia sa fie bine directionati pe site-ul tau si catre lik-urile, care ar trebui afisate in urma cautarii dupa cuvintele-cheie. Este un instrument eficient pentru SEO. O harta a site-ului bine structurata va ghida spider-ul spre informatia corespunzatoare cuvintelor-cheie, introduse in procesul de cautare.

Avantajele hartii site-ului sunt:

1.Nicio pagina nu va ramane neindexata A avea o harta a site-ului insemna ca spiderii

vor scana si vor culege mai usor toate informatiile de pe site-ul tau. In final, motoarele de cautare vor afisa toate paginile site-ului tau si nu doar pe cele, care contin niste cuvinte-cheie, alese la intamplare.

2.Vizitatorii vor naviga mai usor

Odata ce vizitatorul iti acceseaza pagina, va ramane la tine pe site si nu se va intoarce la motorul de cautare, pentru a gasi ceea ce are nevoie. Daca gasesc ceea ce au nevoie pe site-ul tau, cu siguranta vor localiza infomatia mai usor cu ajutorul hartii.

3. Este utila pentru publicitatea de pe site.

Daca o companie care promoveaza un anumit serviciu, va accesa site-ul tau, va sti unde sa-si posteze bannerele publicitare, in asa fel incat sa fie vizibil.

4. Ajuta la cresterea vizibilitatii produselor promovate

Daca compania ta are o harta a site-ului, posibilii cumparatori vor putea vizualiza mai usor produsele sau serviciile, precum si ultimele noutati.

www.etiquettes.rooffice@etiquettes.ro