Clătite grecești

Post on 04-Oct-2015

215 views 0 download

description

Reteta deosebita de clatite in stil grecesc.

Transcript of Clătite grecești

Cltite greceti Ingrediente12 smochine uscate50 g nuci (sau migdale)250 g fin2 ou500 ml lapte linguri cu praf de copt20 g stafidenucoarzahr pudrscorioarsareulei

Mod de preparare

1. Taie mrunt smochinele, iar nucile trage-le ntr-o tigaie pentru 1-2 minute.2. Amestec fina cernut cu un praf de sare i unul de nucoar, adaug cele dou ou, laptele i amestec foarte bine. Las jumtate de or s se odihneasc aluatul.3. Adaug apoi praful de copt, stafidele, smochinele i nucile zdrobite. Pune cu un polonic mai mic grmjoare de aluat n tigaia unsa cu ulei si coace cltitele.4. Rumenete-le pe ambele pri i pudraz-le la final cu zahr i scorioar.

Musaca de vineteIngrediente2 vinete potrivite2 morcovi1 radacina de patrunjel1 cescuta cu suc de rosii2 cepe1 linguria cu ulei de masline1/2 legatura de patrunjeloreganobusuioculeisareMod de preparare1. Curata morcovii, telina i radacina de patrunjel, pune-le ntregi la fiert n apa cu sare. Taie-le felii sau cubulete. ntre timp, spala bine vinetele i taie-le n felii potrivit de groase.2. Presara un praf de sare i lasa-le la scurs. Tamponeaza-le cu un ervet curat i rumenete-le n ulei, pe ambele parti.3. Aaza ntr-un vas un strat de vinete, apoi un strat cu legume fierte i acopera cu ceapa, calita separat.4. Repeta operatia i toarna deasupra sucul de roii, amestecat cu uleiul de masline i condimentat cu oregano i busuioc. Presara peste aceasta musaca de vinete patrunjelul tocat i lasa la cuptor cam 20-30 de minute.