Bucate-Aromate.ro-drob de Pui Cu Legume

Post on 09-Nov-2015

222 views 5 download

description

Drob de pui cu legume

Transcript of Bucate-Aromate.ro-drob de Pui Cu Legume

  • bucate-aromate.ro http://bucate-aromate.ro/2014/10/drob-de-pui-cu-legume/

    201410/12

    Drob de pui cu legume

    tiu c pentru muli drobul este doaro mncare specific Patelui i seface numai din mruntaie de miel,dar nou ne place i drobul de pui lacare mai adugm cteva legume. Ela fel de gustos i de aspectuos, darparc mai uor de digerat dect celde miel. Este excelent dimineaa lamicul dejun, dar i ca aperitiv pe omas festiv, de exemplu.

    Ingrediente pentru reeta dedrob de pui cu legume

    500 g ficei de pui300 g pipote+inimi pui200 g piept de pui4 ou crude3 ou fierte100 g de ciuperci1 ceap uscat2-3 fire de ceap verde2 cei de usturoi1 ardei gras (de preferat rou)50 ml de uleimrar proasptsare, piper dup gust

    Mod de preparare drob de pui cu legume

    1. Pipotele, inimile i ficeii se spal foarte bine n mai multe ape i se cur de membrane.2. Pipotele i inimile se pun la fiert mpreun cu pieptul de pui, n acelai vas.3. Ficeii i fierbem separat pentru c au timp de fierbere mai scurt.4. Avem grij ca din cnd n cnd s ndeprtm spuma care se formeaz deasupra.5. Cnd ficeii i carnea sunt fierte, se scurg de ap, se las s se rcoreasc puin, apoi se toac la robot

    sau prin maina de tocat.6. Ceapa uscat, ardeiul i ciupercile se taie cubulee, usturoiul se trece prin pres i se clesc mpreun

    cteva minute pn cnd ncep s se nmoaie, apoi se dau deoparte i se las la rcit.

  • 7. Se amestec legumele clite cu carnea tocat, se adaug ceapa verde tiat rondele, mrarul tocatmrunt i cele 4 ou btute. Se condimenteaz cu sare i piper dup gust i se amestec pn obinem ocompoziie omogen.

    8. Se ung cu ulei i se tapeteaz cu fin (sau cu hrtie de copt) dou forme de chec. Se toarn jumtate dincompoziia de drob n cele dou forme, se aeaz pe lungimea formelor jumti de ou fiert, apoi se toarndeasupra restul de compoziie.

    9. Se niveleaz pasta de drob avnd grij s nu lsm goluri i se bag la copt n cuptorul n prealabil ncins.E gata cam n 35-40 de minute.

    10. Se scoate drobul din cuptor i se las la rcit n tav. Atenie, drobul va fi foarte fraged i se va rupe dacncercai s l scoatei din form nainte s se rceasc complet.

    11. Se feliaz cnd este rece i se poate pstra cteva zile la frigider, nvelit n folie alimentar ca s nu seusuce.

    Reeta aceasta de drob de pui poate fi consumat i n dieta Dukan, ncepnd din faza de croazier, zilele dePL.

    Nu uitai c putei printa reeta de drob de pui cu legume pentru a o avea la ndemn atunci cnd o preparaisau s o pstrai la colecia voastr de retete pentru mai trziu.

    Poft bun!

    Copyright 2013-2015 Cartea de Bucate Aromate All Rights Reserved.

    Drob de pui cu legumeIngrediente pentru reeta de drob de pui cu legumeMod de preparare drob de pui cu legume