Avizul de Insotire a Marfii Este Un Formular Cu Regim Intern de Tiparire Si Numerotare

Post on 25-Sep-2015

20 views 0 download

description

aviz insotire marfuri

Transcript of Avizul de Insotire a Marfii Este Un Formular Cu Regim Intern de Tiparire Si Numerotare

Avizul de insotire a marfii este un formular cu regim intern de tiparire si numerotare

Avizul de insotire a marfii este un formular cu regim intern de tiparire si numerotare.

Se ntocmete, n dou sau mai multe exemplare, de ctre unitile care nu au posibilitatea ntocmirii facturii n momentul livrrii produselor, mrfurilor sau altor valori materiale, precum i n alte situaii stabilite prin procedurile proprii ale societii.n cazul transferului de bunuri ntre gestiunile aceleiai uniti, dispersate teritorial, avizul de nsoire a mrfii va purta meniunea Fr factur.Pe avizul de nsoire a mrfii emis pentru valori materiale trimise pentru prelucrare la teri se face meniunea Pentru prelucrare la teri.n celelalte situaii dect cele prevzute mai sus se face meniunea cauzei pentru care s-a ntocmit avizul de nsoire a mrfii i nu factura.

2. Care este circuitul avizului de insotire a marfii?Circul, dup caz: la furnizor: la delegatul unitii care face transportul sau al clientului, pentru semnare de primire; la compartimentul desfacere, pentru nregistrarea cantitilor livrate n evidenele acestuia i pentru ntocmirea facturii; la compartimentul financiar-contabil; la cumprtor: la magazie, pentru ncrcarea n gestiune a produselor, mrfurilor sau altor valori materiale primite, dup efectuarea recepiei de ctre comisia de recepie i dup consemnarea rezultatelor; la compartimentul aprovizionare, pentru nregistrarea cantitilor aprovizionate n evidena acestuia; la compartimentul financiar-contabil, pentru nregistrarea n contabilitatea sintetic i analitic.

3. Ce informatii obligatorii trebuie sa contina avizul de insotire a marfii? seria i numrul intern de identificare a formularului; data emiterii formularului; datele de identificare ale furnizorului (denumire, adres, cod de identificare fiscal); datele de identificare ale cumprtorului (denumire, adres, cod de identificare fiscal); denumirea i cantitatea bunurilor livrate; date privind expediia: numele delegatului, buletin/carte identitate (serie, numr), numrul mijlocului de transport, ora livrrii, semntura delegatului; semntura expeditorului.

4. Pentru ce se foloseste avizul de insotire? document de nsoire a mrfii pe timpul transportului, dup caz; document ce st la baza ntocmirii facturii, dup caz; dispoziie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiai uniti; document de primire n gestiune, dup caz.

5. Cum se arhiveaza avizul de insotire a marfii, dup caz? la furnizor: la compartimentul desfacere; la compartimentul financiar-contabil; la cumprtor: la compartimentul financiar-contabil.

Bibliografie: www.anaf.ro ORDINUL MINISTRULUI FINANELOR PUBLICE Nr. 2226 din 27 decembrie 2006, privind utilizarea unor formulare financiar-contabile de ctre persoanele prevzute la art. 1 din Legea contabilitii nr. 82/1991, republicat. PUBLICAT N MONITORUL OFICIAL NR. 1056 din 30 decembrie 2006. Text n vigoare ncepnd cu data de 1 ianuarie 2010.

Seria Nr. ..

Furnizor:.

Cumparator:.......

Forma juridica....

........

Nr inmatr.Reg. Com./an.

Nr. inmatr. in Reg.Com

C.I.F.:

........Capital social.

C.I.F

Sediul

Sediul..

.

Punct de lucru.AVIZ DE INSOTIRE A MARFIIJudetul:

Adresa punct de lucru.

ContulContul. Data (ziua, luna, anul).Banca

Tel/Fax

Nr. Crt.SPECIFICATIA

(produse, ambalaje, etc.)U.M.Cantitatea

livrataPretul unitar

(fara T.V.A.) lei -Valoare

-lei-

012345

Semnatura

si stampila

furnizorului

Date privind privind expeditia:

Numele delegatului.

B.I./C.I. Seria ..Nr. .elib..

Mijlocul de transport..

Expedierea s-a facut in prezenta noastra la

data de ..ora..

Semnaturile..Total:

Semnatura

de primire