Download - Recomandari pentru folosirea argilei

Transcript
Page 1: Recomandari pentru folosirea argilei

Recomandări pentru folosirea argileiArgila este cunoscută şi folosită

încă din antichitate, cu rezultate de excepţie în diverse afecţiuni. Având un bogat conţinut de minerale natu­rale (Fe, Ca, Mg, Al, Si, Na, K etc.), virtuţile argilei sunt numeroase: are o remarcabilă putere de absorbţie; are putere antioxidantă; potentează forţele de apărare ale organismului; are proprietăţi cicatrizante de excepţie; reîncarcă celulele organis­mului cu energie vitală, revigorăndu- le; este antiseptică, antitoxică, cu proprietăţi bactericide; este un agent natural de revigorare fizică, în concluzie, este capabilă să înlocu­iască o întreagă farmacie, fără să creeze efectele secundare pe care le dau medicamentele.

Indicaţii terapeutice• Afecţiuni ale aparatului digestiv

şi anexe: helicobacter pylori, ulcer, gastrită, colită, enterocolită rectoco- lită, hemoroizi, constipaţie (dacă nu există modificări anatomice ale acolo- nului), pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite iară calculi, diaree, dizenterie; • afecţiuni renale:

- infecţii urinare-rebele. calculi renali şi nisip (mâl) renal, insuficiente renale; * tulburări metabolice şi dereglări glandulare diverse: diabet zaharat tip O, hiper şi hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari (tumori benigne), spasmofilie; • tulburări ale apara­tului cardiovascular: hipertensiune arterială de origine renală, ame­liorarea circulaţiei arteriale şi venoase, hipotensiune; • afecţiuni ale aparatului uro-genital: tulburări de menopauză, dereglări ale ciclului menstrual, fibromatoza uterină în faza incipientă, afecţiuni ale prostatei.

Rezultate bune se obţin şi în dureri reumatice, migrene, plăgi, ulcere varicoase, bronşite, anemii, stări de stres, acnee.

Cura cu argilăUZINTERN

Cura de bază este obligatorie pe durata a 3 săptămâni, timp în care se bea apă argiloasă foarte tulbure, de 3 ori pe zi.

Cura de întreţinere. Scrierile vechi recomandau un pahar cu argilă zece zile pe lună. Din cauza faptului că omul modern consumă alimente şi lichide foarte toxice, multe

medicamente cu efecte secundare, recomandăm a se consuma argila zilnic, fără întrerupere, aceasta neavând efecte secundare.

Pe lângă consumul de alimente toxice, omul modern se confruntă cu stări de stres aproape permanent.

Pentru o persoană cu un echilibru perfect de minerale, sunt suficiente trei zile de stres ca aceasta să ajungă la un deficit de minerale. Cele mai bune surse naturale de minerale sunt argila şi sarea grunjoasă, nerafinată.

Când bolnavul este dependent de medicamente (pentru boli cardio­vasculare sau diabet), este necesar ca la începutul tratamentului să nu se renunţe la ele. Se vor controla atent tensiunea arterială sau glicemia la 3-4 zile, iar când acestea încep să scadă, se va micşora treptat doza de medicamente, proporţional cu scăderea tensiunii sau a glicemiei, la indicaţiile medicului curant, până când medicaţia nu va mai fi necesară. Persoanele care au făcut mult timp tratamente cu antibiotice se vor vindeca mai greu, iar durata tratamentului (atât a curei de bază, cât şi a curei de întreţinere) va fi mult mai lungă. Este important ca în timpul curei de argilă să nu se consume antibiotice deloc. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.

Pentru copiii de orice vârsta (începând de la o lună de viaţă), tratamentul este acelaşi ca şi pentru adulţi, dar doza de argilă se reduce la jumătate.

Preparareîntr-un pahar de sticlă sau o cană

de porţelan se pun 100-150 ml apă. Se adaugă o linguriţa plină cu argilă sau un bulgăraş de argilă de mărimea unei nuci mici. Argila sub formă de bulgăraşi nu trebuie fărâmiţată, întrucât se dizolvă singură în apă. Pregătirea argilei se face din ajun: se lasă de seara până dimineaţa, când se amestecă bine cu o spatulă de lemn şi se bea rapid apa foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute înainte de masă. Se mai amestecă odată cu puţină apă. Se completează imediat cu o cantitate mică de apă, se amestecă şi se mai bea o dată suspensia. Sedimentul (ca un zaţ de cafea) se aruncă şi se pregăteşte apa cu argilă pentru masa următoare. Acest procedeu se repetă de 3 ori pe zi,

înaintea meselor principale. Esenţial este să se bea apa argiloasă foarte tulbure înainte de masă, nu după masă. Cei care postesc sau nu mănâncă dimineaţa ori seara, pot să consume argila liniştiţi, fară a mânca nimic după aceea. Este important să nu se folosească în manipularea argilei metalul sau plasticul, ci numai sticla, porţelanul şi lemnul.

Atenţie! Bolile digestive se vindecă spectaculos cu argilă.

Apariţia antibioticelor de sinteză chimică, foarte puternice, a determinat apariţia unor germeni patogeni tot mai rezistenţi. în aceste condiţii este necesară folosirea unor doze mărite de argilă după următoarea schemă: într-un borcan de 800 ml se pune seara argilă până la 1/3 şi până la 2/3 apă. Rămâne 1/3 borcan gol. Se pune capacul şi dimineaţa se agită foarte bine şi se bea apa cât mai tulbure până când ajunge nămol în gură.

în timpul zilei, de câte ori apare senzaţia de sete se pune apa în borcan peste argila rămasă, se agită şi se bea apa cât mai tulbure. Până seara se adaugă 6-10 pahare de apă (ideal ar fi să se consume aproxi­mativ 2 litri apă tulbure cu argilă în cursul unei zile). Seara se aruncă sedimentul. Procedura se repetă zilnic până dispar toate simptomele bolii (5-15 zile). Apoi se continuă cura obişnuită, de 3 ori pe zi.

UZ EXTERNArgila poate fi utilizată sub formă

de cataplasme, pentru noduli tiroidieni, guşă, noduli mamari, prostată, dureri articulare, ulcer varicos.

Prepararea cataplasmeiDin argilă şi puţină apă se face o

pastă groasă, consistentă, care se aplică pe locul bolnav în grosime de 0,5-1 cm, fie direct pe piele, fie pe un tifon. Cataplasmele se aplică de 2-3 ori pe

Page 2: Recomandari pentru folosirea argilei

zi, timp de 2-3 ore, sau se lasă de seara până dimineaţa.

Masca de frumuseţe9

Se ia un castravete mic, care se rade pe răzătoarea mică. Se stoarce sucul, în care se dizolvă o linguriţă de argilă sau un bulgăraş, amestecându-se până ce se obţine o pastă omogenă. Se întinde uniform pe toată faţa, se lasă 10-15 minute, să se usuce bine, apoi se spală faţa cu apă călduţă, în cazul acneei, pe lângă cura internă, masca va fi aplicată zilnic.

Contraindicaţii9

Argila nu are nici un efect secundar, deci nu poate face nici un rău. Ca orice cură naturală, poate provoca o aparentă

deteriorare a stării generale a organis­mului în prima fază (7-10 zile), ca urmare a eliminării toxinelor din organism. Dacă în primele zile de tratament, urina şi scaunul vor prezen­ta modificări (miros urât, uşoară consti- paţie sau diaree, urină cu sediment tulbure şi închisă la culoare), nu trebuie să se întrerupă tratamentul! Atunci se elimină toxinele şi organis­mul se purifică, urmând ca după această perioadă să înceapă faza de vindecare.

în timpul curei de argilă există doua restricţii alimentare: să nu se consume grăsimi animale, respectiv carne de porc grasă, untură, slănină (se poate consuma came macră de orice fel, unt, lactate); să nu se consume alcool.

Argila a fost analizată microbiologic şi radioactiv atăt în Canada, la "Lakefield Research Institute LTD" din Peterborow (unul dintre cele mai mari institute de profil din lume), cât şi la Institutul de Sănătate Publică "Prof. Dr. Iuliu Moldovan" din Cluj- Napoca. Ambele analize menţionează că argila nu are încărcare radioactivă şi poate fi destinată consumului uman.

La prepararea argilei se va folosi numai apa de izvor, de fântâna sau apă plată.

Depozitareîn perioada de toamnă, iarnă,

primăvară când umiditatea este ridi­cată, recomandăm păstrarea pungii cu argilă pe un calorifer cald. Argila este puternic absorbantă, se va păstra în punga de hârtie, departe de vapori toxici sau vapori de apă.

Multă sănătate!ing. chimist MIRCEA BOCAN

DECLARA TIE DE CONFORMITA TE9

Noi, S.C. ALGO S.R.L., cu sediul în municipiul Alba Iulia, str. Ion Raţiu, nr.19, bl.J, ap.8, cod 510045, cu nr. de înregistrare la Registrul Comerţului J01/947/1993, declarăm pe propria răspundere că produsul ARGILA "ALGO" - supliment nutritiv, import, la care se referă această declaraţie este în conformitate cu B. A. seria AC nr. 0055 din 13.10.2006, întocmit de Institutul de Sănătate Publică "Prof. Dr. Iuliu Moldovan" din Cluj-Napoca.

REZULTA TE OBŢINUTE ÎN TRA TAMENTUL GIARDIAZEI CU TINCTURĂ DE PROPOLIS

Maior medic,Dr. EUGEN GHINESCU

După stabilirea diagnosticului de giardiază pe date clinice şi de laborator, tratamentul cu tinctură de propolis concentraţie 33% (100 grame alcool 96% + 50 grame propolis curat) în doze de: 5 picături de la 1 la 2 ani, 10 picături de la 2 la 7 ani, 15 picături de la 7 la 14 ani şi 30 picături pentru adulţi, dimineaţa, înainte de micul dejun, pe zahăr sau pâine, timp de 10 zile, pauză 7 zile şi încă o cură de 10 zile, au determinat dispariţia manifestărilor clinice, iar probele de laborator s-au normalizat la sfârşitul ultimei cure de propolis în proporţie de 90%.

Tratamentul se face în acelaşi timp de către toţi membrii familiei.Curele de propolis trebuiesc repetate la intervalul de 1 - 2 luni, în perioadele calde şi la 3-4 luni în

perioadele reci.Acest tratament nu prezintă nici un pericol pentru pacienţi, fiind un tratament natural, cu rezultate

benefice asupra pacientului.