Six Thinking Hats

download Six Thinking Hats

If you can't read please download the document

Embed Size (px)

Transcript of Six Thinking Hats

  • 1. ase Plrii Gnditoare
    ~instrumente de gndire de Bono~

2. Optimizareaafacerii
In perioada 1999-2005Connex era liderpepiata de telecomunicatii din Romania. Pentru a-simentinepozitia in tot acesttimp a fostnecesar un puternic focus pecreativitatesiinovatiesi un rol important l-a avutimplementareainstrumentelor de gandire de Bono in cadrulzilnic de munca al angajatilor.
Un exemplu de folosire a CelorSasePalarii a fostatuncicand, in urmauneianalize a conditiilor de schimbare a pietei, au fostidentificate
13 procesecheiecetrebuiauoptimizate. Echipeformate din membrii cu specializaridiferite au exploratvariantele de reorganizaresiimbunatatire a acestorprocese.
3. Rezultatele:

  • Costurireduse cu 93% - timpulmediu de raspuns la apelurilecatreserviciulclienti a fostredus de la 225 de secunde la 40 secunde, iarnumarulmediu de apeluripeluna a scazut de la 3 la 1.2.

4. timpul de activare a serviciului a scazut de la 8 ore la 15 minute 5. procentul de rau-platnici a fostredus de la 4% la 2.18%FolosindceleSasePalarii in luarea de decizii, Connex a redusastfel din pierderisisi-a intaritpozitia de lider de piata.
6. Folosindcele 6 palarii pot sa:

  • generezideifezabilesiaplicabileimediat

7. cresceficientaangajatilorvalorificandpotentialullorcreativ 8. explorezsubiectele din toateperspectivele 9. evitsaiaudeciziiusoaredarsuperficiale, avand o strategie de a merge in profunzime