SEO On-Page - Cei mai importanti factori valabili si in 2014

2
SEO On-Page - Cei mai importan factori SEO pe care orice webmaster trebuie sa ii cunoasca Realizat de hp://www.dolphinsoluons.ro Pozionarea unei pagini in lista de rezultate depinde de connutul sau. E ceea ce vizitatorii cauta si in con- secinta e foarte important pentru motoarele de cautare. De aceea e necesar sa creeam connut de calitate pentru a obne trafic de vizitatori si o pozie buna pentru termenii de cautare. 1. Titlul paginii Prezent intre tag-urile <tle> si </tle>, acesta trebuie sa fie relevant si sa conna cuvantul/cuvintele cheie pentru care se doreste opmizarea. Nu trebuie sa depaseasca 65-70 de caractere. 2. Meta Descripon In lista de rezultate, descrierea (meta descripon) este cea care ii convinge pe ulizatori sa dea click pe linkul tau. Nu trebuie sa depaseasca 150-160 de caractere pentru ca motoarele de cautare nu afiseaza mai mult din move de spau. Desi Google a anuntat din 2009 ca meta descripon nu mai este un factor SEO si nu influenteaza in niciun fel pozionarea paginii, este folosita in connuare de motoare pentru a extrage fragmente din pagina pentru a le prezenta ulizatorilor. 3. URL-ul Trebuie stabilita o ierarhie in funce de arhitectura siteului (pagini, categorii, arcole etc). Un exemplu bun in acest sens il prezinta structura acestui link: hp://www.dmoz.org/Games/Video_Games/History/ Adresa arata ierarhia informaei din pagina in mod clar: sm ca se refera la istoria jocurilor video. Insa un exemplu de cum nu ar trebui sa arate un URL este: hp://www.imdb.com/tle/0468569/ Sm ca este vorba de o pagina prezenta pe www.imdb.com, dar nu ne dam seama unde duce acea pagina. 4. Meniul de navigare - tag-urile alt si tle Aceste doua tag-uri dau motorului de cautare informai despre pagina la care fac trimitere. Fiecare pagina a siteului trebuie sa fie accesibila din meniul de navigare (exceptand, evident, arcolele din blog). Daca to webmasterii (sau cel pun majoritatea lor) au grija sa includa in meniu toate paginile, nu to folosesc tag-urile alt si tle in linkuri. Daca avem o florarie online, forma in care trebuie creeat me- niul pentru pagina Vanzari Online trebuie sa fie de forma <a href=”hp://example.com/vanzari-online” tle=”vanzari online” alt=”vanzari online flori”>Vanzari Online</a> Connut 1. Titluri de text H1, H2, H3 etc Fiecare pagina trebuie sa aiba un singur tlu H1, intre doua si patru tluri H2, H3 etc si sa conna cuvantul cheie. 2. Cuvantul cheie la inceputul textului sau al paragrafului Motoarele de cautare presupun ca prima parte a paginii este cea importanta si conne informai relevante. De aceea e bine sa foloses cuvantul cheie in primele 50-100 de cuvinte de text. 3. Imagini Fiecare pagina trebuie sa conna minimum o imagine, iar numele fisierului si a tag-ului alt sa conna cu- vantul cheie.

Transcript of SEO On-Page - Cei mai importanti factori valabili si in 2014

Page 1: SEO On-Page - Cei mai importanti factori valabili si in 2014

SEO On-Page - Cei mai importanti factori SEO pe care orice webmaster trebuie sa ii cunoasca

Realizat de http://www.dolphinsolutions.ro

Pozitionarea unei pagini in lista de rezultate depinde de continutul sau. E ceea ce vizitatorii cauta si in con-secinta e foarte important pentru motoarele de cautare. De aceea e necesar sa creeam continut de calitate pentru a obtine trafic de vizitatori si o pozitie buna pentru termenii de cautare.

1. Titlul paginiiPrezent intre tag-urile <title> si </title>, acesta trebuie sa fie relevant si sa contina cuvantul/cuvintele cheie pentru care se doreste optimizarea. Nu trebuie sa depaseasca 65-70 de caractere.

2. Meta DescriptionIn lista de rezultate, descrierea (meta description) este cea care ii convinge pe utilizatori sa dea click pe linkul tau. Nu trebuie sa depaseasca 150-160 de caractere pentru ca motoarele de cautare nu afiseaza mai mult din motive de spatiu. Desi Google a anuntat din 2009 ca meta description nu mai este un factor SEO si nu influenteaza in niciun fel pozitionarea paginii, este folosita in continuare de motoare pentru a extrage fragmente din pagina pentru a le prezenta utilizatorilor.

3. URL-ulTrebuie stabilita o ierarhie in functie de arhitectura siteului (pagini, categorii, articole etc). Un exemplu bun in acest sens il prezinta structura acestui link:http://www.dmoz.org/Games/Video_Games/History/Adresa arata ierarhia informatiei din pagina in mod clar: stim ca se refera la istoria jocurilor video.

Insa un exemplu de cum nu ar trebui sa arate un URL este: http://www.imdb.com/title/tt0468569/Stim ca este vorba de o pagina prezenta pe www.imdb.com, dar nu ne dam seama unde duce acea pagina.

4. Meniul de navigare - tag-urile alt si titleAceste doua tag-uri dau motorului de cautare informatii despre pagina la care fac trimitere.Fiecare pagina a siteului trebuie sa fie accesibila din meniul de navigare (exceptand, evident, articolele din blog). Daca toti webmasterii (sau cel putin majoritatea lor) au grija sa includa in meniu toate paginile, nu toti folosesc tag-urile alt si title in linkuri. Daca avem o florarie online, forma in care trebuie creeat me-niul pentru pagina Vanzari Online trebuie sa fie de forma <a href=”http://example.com/vanzari-online” title=”vanzari online” alt=”vanzari online flori”>Vanzari Online</a>

Continut1. Titluri de text H1, H2, H3 etcFiecare pagina trebuie sa aiba un singur titlu H1, intre doua si patru titluri H2, H3 etc si sa contina cuvantul cheie.

2. Cuvantul cheie la inceputul textului sau al paragrafuluiMotoarele de cautare presupun ca prima parte a paginii este cea importanta si contine informatii relevante. De aceea e bine sa folosesti cuvantul cheie in primele 50-100 de cuvinte de text.

3. ImaginiFiecare pagina trebuie sa contina minimum o imagine, iar numele fisierului si a tag-ului alt sa contina cu-vantul cheie.

Page 2: SEO On-Page - Cei mai importanti factori valabili si in 2014

4. Strong, Italic, listeCuvantul cheie trebuie sa fie evidentiat prin scris ingrosat (bold) sau cursiv (italic). De asemenea cand se afla intr-o lista acesta primeste importanta sporita.

5. Raportul text/htmlMotoarele de cautare pozitioneaza mai bine paginile care au un raport text/html mare: preferabil peste 30-40% text si restul html.

6. Densitatea cuvantului cheieDiferite surse precizeaza ca densitatea trebuie sa fie intre 1% si 5%. Nu exista o cifra anume, insa cu un raport de 3.5% nu se greseste niciodata. Dar nu uitati ca optimizarea trebuie facuta pentru utilizatori, nu pentru motoarele de cautare. Daca faceti greseala sa supra-optimizati pagina, riscati sa fiti penalizat. Textul trebuie sa fie scris de oameni pentru oameni, nu de roboti. Si evitati pe cat posibil keyword stuffing.

7. Linkuri externeS-a observat ca siteurile care contin si linkuri externe, catre surse de incredere cu informatii de calitate (ex: Wikipedia, ziare online, siteuri cu PR mare) obtin o pozitionare mai buna fata de cele care nu folosesc linkurile externe.Daca ai scris un articol locuri de vizitat in Barcelona, poti adauga unul sau mai multe linkuri externe spre pagina Wikipedia referitoare la barcelona, spre siteul oficial al orasului. Sau catre paginile Wikipedia ale diferitelor puncte de atractii din Barcelona, despre care ai scris.Tip: ca cititorii tai sa nu iti paraseasca siteul atunci cand viziteaza un link recomandat de tine, adauga atribu-tul target=”_blank” in link, astfel pagina se va deschide intr-o fereastra noua.

8. Linkuri interneO schema de linkuri interne nu ajuta doar pagina pe care vrei sa o optimizezi, ci intregul site. Un raport re-zonabil este de 1 link intern la fiecare 100 de cuvinte. Va trebui sa alegi cuvinte cheie pentru paginile unde directionezi. Daca ai un site de turism, cuvantul cheie “orase din Spania” poate directiona catre categoria “Spania”.

Realizat de http://www.dolphinsolutions.ro - Firma de web design si markting online