Prezentare 5 (1)352

6
Betonieră Proiect realizat de Mihai Moraru și Chiril Ranogaeț Elevi in clasele a- VIII-a Liceul "Orizont" Durlesti

description

erswerwrew

Transcript of Prezentare 5 (1)352

Betonieră

Proiect realizat de Mihai Moraru și Chiril Ranogaeț

Elevi in clasele a-VIII-a Liceul "Orizont" Durlesti

Istoric

Betonieră este o mașină pentru clădirea care are funcția de frământare și amestecarea între ele componentele mortarului sau betonului. Acesta ia numele de la cuvântul francez beton.

Acesta poate să fie fixate la marile lucrări de construcție sau montat pe un camion pentru a transporta amestecul în locul de utilizare.

Utilizarea❖ Micile autobetoniere mobile sunt compuse din:

❖ un container, în cazul în care elementele sunt puse să fie amestecate (apă, nisip, pietriș). In interiorul tamburului sunt actualizate a lamele care cresc capacitatea de amestecare a amestecului în timpul rotației. Capacitatea normală a sticlei este de aproximativ 300 litri.

❖ un sistem de rotație a sticlei controlat de un motor. Tamburul este echipat cu o fază motor electric sau, în unele cazuri (modele mai mici) monofazate. Cu toate acestea, există, de asemenea, mixere de ciment acționate de un motor cu combustie mic.

❖ un sistem de pliere a sticlei, pentru a permite golirea, de exemplu într-o roabă..

❖ În camioane mici concrete încărcarea și distribuirea ingredientelor se face manual, folosind lopata sau galeata, în timp ce în cele mari pot fi făcute prin culegatoare. Reglementarea siguranței impune ca mixer de ciment trebuie să fie echipate cu comutator care permite întreruperea imediată a curentului în caz de vătămare.

La ce ne folosește in ziua de azi betoniera ?

❖ Betoniera este instalată pe un camion; paharul este mai mare și încăpător unui mixer de ciment tradiționale (după caz poate conține până la un maximum de 11 m3 de material amestecat). Este utilizat în cazul în care va trebui să utilizați cantități mari de beton (sau var preamestecate) într-o curte. Sticla este menținută în rotație în timpul transportului; comună în conducta se face să se rotească mai repede pentru a favoriza aluatul; ulterior este rotit în direcția opusă pentru descărcarea lui

Pentru un video informativ accesatiyoutube.com/watch?v=0DxbEcmDY1E