Pliant Predale

Click here to load reader

 • date post

  18-Dec-2014
 • Category

  Documents

 • view

  114
 • download

  4

Embed Size (px)

description

Pliant predale

Transcript of Pliant Predale

Trigon Sistemul de PlanS eerapid s i economic

Construirea cu plans ee prefabricate - Rapid s i economic

TRIGON

Sistemul de PlanS eu din predale cu montare rapidaSW Umwelttechnik produce predale din beton armat precomprimat utilizate ca si cofraj pierdut pentru plan see. Predalele se execut a cu diferite lungimi, pn a la 9,0 m, conform cerin telor. L atimea predalelor este n mod obi snuit de 1,20 m. La cerere se pot produce si elemente mai nguste. Decup arile (str apungerile) se execut a n fabric a sau pe santier conform desenelor de la proiectant.

a sistemului de plans Descrierea generala eu TRIGONPredalele au rol de cofraj pierdut si rezist a la solicit arile din greutatea suprabeton arii cu un num ar de supor ti intermediari mult redus. Premiza pentru obtinerea unei suprafete optime a tavanului, este o suprafata de montaj neted a.

Muchiile inferioare sunt te site si pot r amne aparente sau se pot sp aclui. Suprafa ta inferioar a este neted a, nu necesit a tencuial a, doar sp acluire si zugr avire. Conlucrarea dintre predale si suprabetonare (betonul monolit) se realizeaz a n parte prin grinzile cu z abrele si n parte prin rugozitatea suprafe tei predalelor. Prin aceast a conlucrare se realizeaz a un plan seu monolit rezistent la nc arc ari seismice si cu o capacitate portant a ridicat a.

t Posibilita i de aplicare construc tii de locuin te construc tii administrative si industriale birouri hale industriale scoli construc tii agricole parc ari hoteluri shopping centers ateliere benzin arii

Producera predalelor n Romnia se face conform SR EN 13747:2006

t Avantajele sistemului s i Posibilita i de aplicareSistemul de plan see SW Umwelttechnik din predale TRIGON ofer a o varietate de avantaje si posibilita ti de aplicare:

profitabil prin progresare rapid a a construc tiei montaj u sor si rapid (vitez a de realizare cca. 60 m plan seu pe or a) num ar de supor ti intermediari mult redus suprafa t a inferioar a neted a, nu necesit a tencuial a, doar sp acluire si zugr avire decup ari (str apungeri) executate din fabric a (n func tie de posibilit a tile statice) sistem verificat

Produc tia la SW Umwelttechnik este certificat a CE 1831 89/106/CEE 152 08 de CERTROM SRL, Bucure sti

6080 cm

6080 cm

Depozitare s i transportDepozitarea si transportul predalelor din beton precomprimat trebuie s a se realizeze cu grij a, pentru evitarea deterior arii acestora. Accesul la locul construc tiei trebuie s a fie stabilizat si adaptat pentru vehicule de mare greutate. Depozitarea predalelor se face doar pe un teren solid, ntre elemente fiind intercalate suporturi de lemn care vor fi a sezate cu exactitate unul deasupra celuilalt. Distan ta acestor suporturi de lemn fa t a de cap atul predalelor trebuie s a fie de 60 pn a la 80 cm. La lungimi peste 6,0 m vor fi a sezate suporturi de lemn si la mijlocul elementelor. Pe capetele ie site n exterior ale predalelor nu se va depozita nici o greutate.

Manipularea predalelorManipularea predalelor se va realiza cu ajutorul unor lan turi cu crlige de ridicat, direct din camion pe suportul de depozitare preg atit. Crligele trebuie s a prind a predalele n grinzile cu z abrele n mod simetric fa ta de centrul de greutate al predalelor, astfel nct ele s a r amn a ntr-o pozi tie orizontal a n timpul ridic arii. Elementele prefabricate trebuie s a fie depozitate ncet si cu grij a. Este interzis accesul persoanelor n aria de ridicare a macaralei, respectiv a predalor n timpul manipul arii.

de suport numar i intermediari mult redus

Sprijinirea plan seuluiLa lungimi ale predalelor de peste 3,50m se va prevede o sprijinire a predalelor la mijloc. Sprijinirea se va executa cu o contras ageata de L/500 al predalei. Lal lungimi si nc arc ari mai mari poate fi necesar prevederea a doua sprijiniri. Pentru informa tii suplimentare va rugam s a ne contacta ti. Pretensionarea predalelor poate avea ca efect contras age ti diferite. Pentru a nl atura acest efect predalele se pot alinia prin introducerea unor reazeme intermediare sau cu ajutorul unor pl aci si suruburi nainte de betonare.

Instruct iuni de montajMontareaPredalele TRIGON din beton precomprimat se vor monta doar pe grinzi si construc tii care sunt potrivite pentru respectiva sarcin a.Premiza pentru ob tinerea unei suprafe te optime a tavanului, este o suprafa t a de montaj neted a. Suprafe tele neregulate trebuie netezite. Acest lucru se ob tine prin realizarea unui strat de mortar cu o grosime de minim 10 mm. Elementele trebuie montate lipite unele de altele. Predalele trebuie montate n a sa fel nct maginile s a nu se suprapun a. Adncimea de rezemare va fi conform specific arilor n capitolul date technice sau rezultatelor calculului static. Decup arile pe santier se vor efectua prin t aiere cu disc diamantat sau prin carotare.

F a sii cu goluri cu grosimea de la 20 cm p an a la 50 cm si lungime p an a la 22,0 metri, f ar a supor ti intermediari sau Elemente TT din beton armat precomprimat.

Grinzi lungi trapezoidale, rectangulare, sectiune I si T, cu pant a.

HaleSc ari prefabricate din beton armat. Plan see de beton precomprimat TRIGON Funda tii pahar prefabricate din beton armat pentru stlpi. Pl aci de fa tade cu sau f ar a izola tie termic a, cu suprafa ta neted a sau prelucrat a.

Date tehniceTip grosime placa cm la timea plan telui max. cm grinda cu zabrele cm grosime element cm grosime plan teu minim. cm greutata predala kg/m2

Tri 8-16/G Tri 8-16/H Tri 8-18/G Tri 8-18/H Tri 8-20/G Tri 8-20/H

8 8 8 8 8 8

120 120 120 120 120 120

11 11 13 13 15 15

16 16 18 18 20 20

19 19 21 21 23 23

200 200 200 200 200 200

Calitate beton predal a C 50/60 Calitate beton suprabetonare C 25/30, 016 mm Rezisten ta la foc a elementului este de T=90 minute (avnd acoperirea cu beton de 30mm)

Rezemarea s i realizarea legaturilorSuprabetonarea trebuie s a con tin a arm atur a de leg atur a ntre elemente respectiv arm atur a pentru leg atur a cu centura.

Suprabetonare

Grind a cu z abrele

Armatura suplimentar a superioar a (L = 2x 1/6 din deschidere minim. 1,60 m total)

Arm atur a de leg atur a

Armare centur a

Rezemare L/100, dar minim 5 cm pe grind a metalic a 6 cm pe beton armat 8 cm pe zid de c ar ami a Armatura suplimentar a inferioar a

Rezemare pe pere ti interioriSuprabetonare Arm atur a rost (plas a sudat a, l a time 60 cm) Grind a cu z abrele

Rezemare pe zid exterior

Armare rost longitudinal

SW Umwelttechnik Romnia s.r.l. Fabrica Bucure sti RO-087253 Izvoru Str. Z avoiului nr. 1 sat Izvoru Tel. +40/24 62 07 050 Fax +40/24 62 07 078 Fabrica Timisoara RO-305307 Orti soara Str. Principal a, Nr. 680 Tel. +40/25 62 96-168 Fax +40/25 62 47-509 [email protected]

www.sw-umwelttechnik.ro