Pdf jocul de minihandbal doc 2003

3
Jocul de minihandbal in invatamantul primar “ Jocul este calea copiilor catre cunoasterea lumii in care traiesc sip e care sunt chemati sa o transforme.” M Gorki La elevii din invatamantul primar dezvoltarea esre strans legata de acivitatile desfasurate in scoala si in afara ei sub forma jocului, a invatarii si a muncii. In ciclul primar interesul elevului pentru joc si miscare este foarte mare. Rezultatele depend de modul cum cadrul didactic sties a valorifice mai bine in procesul instruirii aceste avantaje. Minihandbalul trebuie inteles de catre educatori si elevi ca o filosofie a carui continut este jocul. Aceasta filosofie trebuie sa intereseze activitatea ludica a copiilor-jocul orientata spre metodologia si didactica educatiei fizice si sportului la varsta scolii primare (6-10 ani). Minihandbalul se poate adapta activitatilor din scoli si cluburi ale elevilor si taberelor pentru copii, continutul trebuie orientat spre joc, spre exercitiile ludice si

description

 

Transcript of Pdf jocul de minihandbal doc 2003

Page 1: Pdf jocul de minihandbal doc 2003

Jocul de minihandbal in invatamantul primar

“ Jocul este calea copiilor catre cunoasterea lumii in care traiesc sip e care

sunt chemati sa o transforme.” M Gorki

La elevii din invatamantul primar dezvoltarea esre strans legata de acivitatile desfasurate in scoala si in afara ei sub forma jocului, a invatarii si a muncii.

In ciclul primar interesul elevului pentru joc si miscare este foarte mare. Rezultatele depend de modul cum cadrul didactic sties a valorifice mai bine in procesul instruirii aceste avantaje.

Minihandbalul trebuie inteles de catre educatori si elevi ca o filosofie a carui continut este jocul.

Aceasta filosofie trebuie sa intereseze activitatea ludica a copiilor-jocul orientata spre metodologia si didactica educatiei fizice si sportului la varsta scolii primare (6-10 ani).

Minihandbalul se poate adapta activitatilor din scoli si cluburi ale elevilor si taberelor pentru copii, continutul trebuie orientat spre joc, spre exercitiile ludice si

Page 2: Pdf jocul de minihandbal doc 2003

spre realizarea obiectivelor educatiei fizice. Aceasta va insemna dezvoltarea fizica armonioasa si dezvoltarea calitatilor motorii , invatarea procedeelor tehnice fundamentale de atac si aparare si aplicarea lor in conditiile jocului bilateral. Se va urmari dezvoltarea jocului bilateral, dezvoltarea comportamentului specific jocului, spiritul de echipa, fair-play, unul pentru toti si toti pentru unul.

Regulile simple de inceput trebuie sa permita elevilor sa se joace cu mingea. Pe masura ce avanseaza in varsta, regulile devin mai stricte. Minihandbalul este o activitate de atractie, de propaganda pentru copii, de orientare in ideea practicarii jocului cu mingea si atragerii copiilor spre miscare, spre handbal. Sa nu uitam ca intr-o zi angajarea angajarea celor mai mici membri ai familie noastre in jocul de

handbal isi va arata roadele. Mii de elevi m-au avut ca profesor, diriginte, prieten la Scoala Nr 12 Buzau, pe multi i-am ajutat sa descifreze ABC-ul handbalului.

R E G U L A M E N T

‐ Echipe mixte intre baieti si fete ( 6-11 ani). In teren va trebui sa fie cel putin o fata sau cel putin un baiat ;

‐ Echipa este formata din patru jucatori de camp si un portar, pentru cei mai experimentati este posibila si varianta 5+1.

‐ In functie de varsta, jucatorii trebuie sa joace acelasi timp ; ‐ Se recomanda ca fiecare elev sa fie si pe post de portar ;

Page 3: Pdf jocul de minihandbal doc 2003

‐ Fiecare joc va ave adoua reprize a cate 15- 20 minute cu pauza de 5-10 minute ;

‐ Arbitrajul poate fi asigurat de instructori studenti, jucatori seniori ori juniori, cu regulamentul simplificat ;

‐ Mingea va avea o circumferinta de 44-49 cm , colorata, atractiva, sa nu fie prea grea ;

‐ Terenul redus de 20-24 m lungime si 12-16 m latime ;

‐ Semicercul cu raza de 5 m trasata din mijlocul liniei de poarta ; ‐ Poarta redusa la 2,40/1,20 m ;

Mult succes prieteni si nu uitati ca unul din sensurile vietii a fost si va ramane pentru totdeana jocul.

Material realizat de Profesor de educatie fizica

Petre Andrei Scoala Nr 12 Buzau