ORIZONT TV

16
ORIZONT TV Proiect realizat de: Erincz Arnold Pop Adriana Neag Livia Profesor coodonator Miholca Cristian Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

description

Proiect realizat de: Erincz Arnold Pop Adriana Neag Livia Profesor coodonator Miholca Cristian. ORIZONT TV. Argument Descrierea proiectului Existen ţa televiziunii Aria de acoperire Interesul celor din jur pentru această televiziune Concluzii. Proiectul nostru cuprinde :. - PowerPoint PPT Presentation

Transcript of ORIZONT TV

Page 1: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

ORIZONT TV

Proiect realizat de:

Erincz Arnold

Pop Adriana

Neag Livia

Profesor coodonator Miholca Cristian

Page 2: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

PROIECTUL NOSTRU

CUPRINDE:Argument

Descrierea proiectului

Existenţa televiziunii

Aria de acoperire

Interesul celor din jur pentru această televiziune

Concluzii

Page 3: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

ARGUMENT

Cu siguranţă că vă întrebaţi care este motivul şi cum am ajuns sa hotărâm ca tema acestui proiect să fie ORIZONT TV, televiziunea lăpuşenilor.

Toţi trei ne-am pus minţile la contribuţie să găsim o temă bună, despre care să putem vorbi, dar să fie ceva care să ne reprezinte. Adriana a sugerat că trebuie să fie ceva interesant, Arnold, fiind şi băiatul echipei, ne-a lăsat pe noi, fetele, să alegem, însă ne-a oferit toată susţinerea lui, fiind pasionat de calculator. Eu am propus să vorbim despre ceva nou, petrecut nu demult în Ţara Lapuşului.

Page 4: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Adriana bombănea, gândind cu voce tare, iar eu o priveam în liniste. Arnold ne privea din când în când, în timp e facea planul de lucru al proiectului şi chicotea. Au urmat apoi cateva secunde de linişte, timp în care eu şi Adriana ne priveam. Amândouă am tras deodata aer în piept si am zis “Noua televiziune!!!”

Arnold şi-a dezlipit ochii de monitor şi a completat...”GENIUS!” replică luată din celebrele desene animate “Dexter”. Toţi trei am început să râdem. Găsisem şi numele proiectului si numele echipei.

Page 5: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

ORIZONT TV reprezintă un element de noutate în Ţara Lăpuşului, despre care ne-am propus să aflăm mai multe detalii despre începuturile, sponsorii şi cel care conduce această televiziune şi la rândul nostru să informăm şi alte persoane despre ceea ce nu ştiau pana acum.

Credem că o să fie un proiect care va stârni interesul acelora care vor avea curiozitatea să-l citească.

Page 6: ORIZONT TV

Existenţa televiziunii

Bună!

Mă numesc Neag Livia şi sunt membră a echipei DEXTER alături de colegii mei Erincz Arnold şi Pop Adriana,tema aleasă de noi este ORIZONT TV, televiziunea lăpuşenilor. In creaţia mea proprie am ales să vă prezint informaţii cu privire la existenţa televiziunii în oraşul nostru.

La prima intrebare din chestionarul ataşat proiectului nostru şi anume “Ştiţi de existenţa televiziunii ORIZONT TV cu locaţia în Tg. Lăpuş, la Casa de Cultură?” majoritatea chestionaţilor au dat un răspuns pozitiv. La această intrebare mă asteptam la acest rezultat, deoarece orasul Tg. Lăpuş nefiind un oraş foarte mare, o astfel de noutate ajunge repede la majoritatea locuitorilor săi. 

 

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

64%

36%

Întrebarea numărul 1

Da Nu

Page 7: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

A noua întrebare si anume “Credeţi că este important să avem o televiziune în Tg. Lăpuş?” jumătate dintre cei chestionaţi au fost de părere că ORIZONT TV nu reprezinta o investiţie necesară pentru oraşul nostru, în timp ce jumătate cred că este o idee bună.

Părerea mea este că cetăţenii oraşului Tg Lapuş sunt prea preocupaţi de viaţa de zi cu zi, încât poate ar fi preferat că învestiţia sâ se fi făcut cu alt scop, mai mult în favoarea populaţiei.

50%50%

Întrebarea numărul 9Da Nu

Page 8: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Aria de acoperire

Eu, Erincz Arnold, coordonatorul echipei Dexter am ales ca tema contribuţiei mele proprii la acest proiect să fie aria de acoperire a postului de televiziune ORIZONT TV ca să descopăr şi să arăt cat de raspândită este această televiziune lapuseană.

In cadrul acestui proiect desfăsurat in orele de T.I.C am aflat că postul de televiziune ORIZONT TV se poate recepţiona pe reteaua de televiziune prin cablu, cu frecvenţa 287,25 Mhz,dar şi pe internet la adresa http://orizonttv.streamnet.ro/.

Page 9: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

 

La intrebarea numărul 7, “Aveţi in grila de canale, canalul ORIZONT TV?” al chestionarului noi am fost putin vicleni pentru că aparent am vrut simplu să aflăm câti oameni au acest canal de televiziune, dar noi am vrut sa vedem interesul firmelor care furnizează canalele de televiziune pentru acest canal abia infiintat.

În cocluzie eu cred că acest canal de televiziune încă nu este foarte cunoscut în rândul oamenilor dar si a firmelor care furnizează canalele.

 

36%

64%

Intrebarea nr. 7

DA NU

Page 10: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

INTERESUL CELOR DIN JUR PENTRU ACEASTĂ TELEVIZIUNE

La o întrebare din chestionarul nostru, întrebarea numărul 6 şi anume: “Care credeţi că este scopul acestei televiziuni? ”, majoritatea chestionaţilor au fost de părere că ORIZONT TV ar avea scopul de a informa populaţia cu noutăţile din zonă.

Eu a-şi tinde să cred, urmărind mai cu atenţie programa acestei televiziunii, că promovarea tinerilor dornici de afirmare pe micul ecran este unul dintre scopurile televiziunii ca si-n cazul Mădălinei Tira, o fostă elevă a Liceului Teoretic “Petru Rareş” care prezenta stirile impecabil la fel ca colega noastră Neag Livia emisiunea “Duminica lăpuşeană” .

Page 11: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

La intrebarea chestionarul nostru întrebarea cu numărul 10, şi anume: “Pe ce a-ţi dori dumneavoastră să se axeze mai mult această televiziune?”, având trei variante de răspuns şi anume: pe ştiri, pe sport, sau pe muzică, am descoperit că cele mai multe persoane doresc să vizioneze pe acest canal ştiri. Ei bine, putem constata că avem în jurul nostrum oameni dornici să fie informaţi cu noutăţile de pretutindeni. Ca urmare a acestei afirmaţii avem şi diagrama acestei întrebări:

43%

21%

36%

Pe ce a-ti dori dumneavoastră să se axeze mai mult această televiziune?

Pe ştiri Pe sport Pe muzică

Page 12: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

CONCLUZIILE PROIECTULUI

Bună! Mă numesc Pop Adriana şi sunt membră a

echipei DEXTER, a proiectului cu tema ORIZONT TV, din

cadrul orelor de TIC, coordonator professor Cristian

Miholca.

La inceput, cand domnul profesor ne-a expus ideea cu proiectele, am fost entuziasmată,crezând că voi forma o echipă nemaipomenită cu două dintre colegele mele şi prietenele cele mai bune. Surpriza de proporţii a fost atunci, când am aflat că echipele vor fi alese la întâmplare de către domnul profesor. Eram bulversată, crezand ca nu voi putea face faţă fără prietenele mele.

Page 13: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Auzindu-mi numele în echipa cu numărul 5, alături de colegii mei: Erincz Arnold şi Neag Livia, am fost fericită, punându-mi toată încrederea în şeful nostru de echipă Arnold, un băiat responsabil.

Împreună suntem o echipă grozavă, fiecare participând cu idei, ne înţelegem perfect, iar tema proiectului a fost un avantaj.

Le mulţumesc colegilor mei: Erincz Arnold şi Neag Livia pentru că mi-au fost alături, m-au ascultat, mi-au dat sfaturi şi m-au sprijinit în tot ceea ce am avut de realizat. Nu în ultimul rând vreau să mărturisesc că mi-am dat seama că sunt nişte colegi responsabili, punând suflet în tot ceea ce fac.

Page 14: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Mie, Erincz Arnold, mi-a plăcut acest proiect pentru că fiind coordonatorul echipei am învăţat cum pot să fac o echipă să funcţioneze ca atare, pentru că până acum niciunul dintre noi nu a avut ocazia de a lucra în echipa,deci nu am stiut cum şi ce să facem, dar cu ajutorul domnului profesor Miholca Cristian am reuşit să ducem la bun sfarsit acest proiect, deci îi mulţumesc domnului profesor că a avut răbdare cu noi.

La inceput nu credeam că am sa reuşesc sa “ţin în frâu” o echipa dar am reusit, sunt mândru de acest lucru. Dacă la inceput am refuzat să fiu coordonatorul echipei acum le mulţumesc colegelor mele că m-au ales, şi au avut incredere în mine.

Page 15: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Pe lânga faptul că am învaţat să coordonez o echipă am învăţat in acest proiect ce este responsabilitatea, pentru că dacă careva dintre noi nu făcea partea lui din proiect la timp toată echipa avea de suferit, aşa că am învătat să fim responsabili şi să nu lăsăm ca din cauza unia toată echipa să fie pedepsită, asumându-ne responsabilitatea pentru greşelile noastre.

Eu cred că din acest proiect am avut de invătat multe lucruri care ne vor ajuta să înfruntăm viata, în concluzie mie mi-a plăcut proiectul chiar dăca cateodată am crezut că nu o să pot face faţă la toate cerinţele.

Page 16: ORIZONT TV

Proiect realizat in cadrul orelor de T.I.C

Pentru mine,Neag Livia, a lucra la acest proiect şi mai ales abordând acestă temă, a însemnat o adevărată plăcere. Consider că este un privilegiu pentru întreaga zonă a Ţarii Lăpuşului să avem o televiziune a noastră, care să ne reprezinte.

Am descoperit multe lucruri interesante despre televiziunea ORIZONT TV, printre care şi părerea cetăţenilor oraşului Târgu Lăpuş cu privire la programul zilnic al televiziunii.

Pe viitor sperăm cu toţii că televiziunea noatră va devenii şi mai cunoscută şi ne va face şi pe noi cunoscuţi odată cu ea.