Obturator Tevi 133_ro-0506

download Obturator Tevi 133_ro-0506

of 4

Transcript of Obturator Tevi 133_ro-0506

  • 7/30/2019 Obturator Tevi 133_ro-0506

    1/4

    Obturator de tevi HPS 60 AU/BU RO

    1. INTRODUCERE

    Va felicitam pentru aceasta achizitie. Cititi manualul de instructiuni inainte de a utiliza unealta. Aceste instructiuniacopera toate aspectele relevante pentru utilizarea optima si in conditii de siguranta a uneltei.

    Aceasta este o unealta cu actiune simpla care poate fi alimentata numai de o pompa hidraulica Holmatro. Intregulsistem functioneaza cu ulei mineral si are o presiune maxima de operare de 720 bari. Pentru mai multe informatii

    vezi Specificatii tehnice

    Unealta este potrivita pentru a obtura tevi/tuburi astfel incat alimentarea cu lichide si gaze inflamabile inceteaza,impiedicand sau diminuand distrugerile. Unealta este potrivita pentru taierea tevilor cu diametrul de pana la 60 mmsi cu grosimea peretilor de pana la 4 mm.

    Pentru instructiui de siguranta vezi brosura Instructiuni de siguranta.

    2. IDENTIFICAREA PRODUSULUI

    A Lama fixaB Lama mobila

    C Cupla cu inchidere automataD Cupla cu debit mareE Cilindru

    F FalcaG Maner

    H Aparatoare din cauciucI Incuietoare cu boltJ Indicatoare centrare teava

    3. OPERARE

    Uleiul din pompa hidraulica ajunge in unealta printr-un furtun de presiune inalta. Uleiul nu va curge spre si nici de lacilindri hidraulici daca pompa este in pozitia neutra/deschisa. Uleiul va curge catre cilindrul hidraulic daca pompaeste in pozitia de operare/inchisa. Falcile se vor deschide iar unealta va incepe operatiunea de obturare. Falcile sevor retrage in pozitia neutra/deschisa cu ajutorul unui arc. Pentru mai multe informatii vezi instructiunile pompei.

    4. UTILIZARE

    4.1 Prima pornireVerificati echipamentul pentru a identifica deteriorari. Nu utilizati echipamentul daca acesta prezinta defectiuni.Informati furnizorul.

    4.2 Pregatire pentru utilizare

    Conectare (cuple cu inchidere automata), vezi Fig. 1Unealta este echipata cu cuple cu inchidere automata una tata si una mama.* Verificati daca pompa este in pozitia neutra/deschisa. Nu conectati niciodata cuplele cu debit mare daca

    pompa este in pozitia de operare.

    * Indepartati capecele de protectie si cuplati-le pentru a le proteja de praf.* Introduceti cuplele una in cealalta.* Trageti cuplele in drectii diferite pentru a va asigura ca acestea sunt conectate corect.* Repetati procedura pentru toate cuplele.

    Conectare (cuple cu debit mare), vezi Fig. 2Unealta este echipata cu cuple mama cu debit mare. Furtunul hidraulic al pompei este echipat cu cuple tata cudebit mare.* Nu utilizati niciodata o cheie pentru a conecta cuplele cu debit mare.* Verificati daca pompa este in pozitia neutra/deschisa. Nu conectati niciodata cuplele cu debit mare daca

    pompa este in pozitia de operare.* Indepartati capacele de protectie ale cuplelor cu debit mare si cuplati-le impreuna pentru a le proteja.* Plasati cupla tata in cupla mama si strangeti inelul de blocare pana la capat.

    * Repetati aceasta procedura pentru toate cuplele cu debit mare.

    916.219.133 / 22-05-06

  • 7/30/2019 Obturator Tevi 133_ro-0506

    2/4

    Obturator de tevi HPS 60 AU/BU RO

    Obturare

    - Indepartati boltul si inclinati lama fixa.- Asezati teava/tubul intre falcile uneltei. Falca este prevazuta cu indicatoare pentru centrarea tevii pentru aasigura distribuirea eficienta a fortei pe falca si pe indrumatori.- Montati boltul de blocare.

    - Setati pompa in pozitia de operare/inchisa. Porniti pompa.- Falcile se inchid iar unealta incepe sa functioneze.!!! Unealta nu se va inchide niciodata complet pentru a evita taierea completa a tevilor/tuburilor

    (raman cam 2 mm)

    Exista multe tipuri de tevi si de tuburi. In cele mai multe cazuri, este de ajuns sa obturati teava si sa indepartati apoiunealta. In alte cazuri, va trebui sa lasati unealta montata pe teava, pentru ca aceasta sa absoarba eventualelemiscari elastice ale tevii.

    4.3. OprireDupa terminarea operatiunii, lasati unealta in pozitia sa initiala (retractati complet falcile). Daca pompa este setatain pozitie neutra/deschisa, falcile se vor retrage printr-un sistem cu arc.

    Deconectare (cuple cu inchidere automata), vezi Fig. 3* Verificati daca pompa este in pozitie neutra/de eliberare presiune.* Intoarceti (1) si trageti (2) inapoi inelul cuplei mama. Cupla tata va fi eliberata.* Curatati cuplele si capacele de protectie pentru a evita contaminarea sistemului hidraulic.* Decuplati capacele de protectie si montati-le pe cuple.

    Deconectare (cuple cu debit mare), vezi Fig. 4* Verificati intai daca pompa este in pozitie neutra/deschisa.* Intoarceti inelul de inchidere. Cupla tata va fi eliberata.* Curatati cuplele si capacele de protectie pentru a evita contaminarea sistemului hidraulic.* Decuplati capacele de protectie si montati-le pe cuple.

    Curatare si depozitare

    * Curatati unealta si celelalte accesorii utilizate inainte de a le depozita.* Curatati cuplele. Asigurati-va ca au capacele de protectie montate.* Verificati daca unealta prezinta deteriorari si/sau scurgeri de ulei.* Uscati unealta daca aceasta a fost utilizata in conditii de mediu umede. Ungeti cu ulei partile din otel.* Aplicati regulat grasime.

    5. DEFECTIUNI

    Pentru defectiuni sau reparatii, comunicati dealer-ului dvs. (Magic View s.r.l., www.magicview.rosauwww.holmatro.ro) intotdeauna modelul si seria echipamentului.

    Problema Cauza posibila Solutie

    1. Cuplele nu sede/conecteaza.

    1.

    2.

    Verificati daca exista presiune insistemVerificati inelul de blocare al cupleimama.

    1.

    2.

    Utilizati supapa de eliberare apresiuniiRotiti inelul de blocare al cupleimama.

    2. Unealta nu functioneazasau functioneazadefectuos.

    1.2.

    3.

    Verificati toate cuplele.Verificati pozitia supapei deeliberare a presiunii pompeiVerificati nivelul de ulei al pompei

    1.2.

    3.

    Strangeti cuplele slabiteSetati pompa in pozitia deoperare/inchisaAlimentati cu ulei hidraulic.

    3. Performante scazute 1.

    2.

    Verificati unealta pentru a identificadeteriorari.Unealta nu strange/nu se inchide

    1.

    2.

    Polizati marginile falcilor panacand obtineti forma adecvataObiectul pe care doriti sa ilobturati este prea gros/prea greu;incercati sa il strangeti intr-o zonamai subtire

    916.219.133 / 22-05-06

    http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/
  • 7/30/2019 Obturator Tevi 133_ro-0506

    3/4

    Obturator de tevi HPS 60 AU/BU RO

    Consultati dealer-ul dvs. Holmatro (Magic View s.r.l.,www.magicview.rosau www.holmatro.ro) daca solutiileprezentate nu rezolva problema.

    6. INTRETINERE

    Purtati echipament de protectie in timpul activitatilor de intretinere. Asigurati-va ca uleiul hidraulic folosit este

    colectat si indepartat intr-o maniera responsabila.

    6.1 Intretinere regulata (minim o data la 3 luni)In functie de durata de utilizare, este necesara intretinerea regulata a echipamentului, o data la fiecare 3 luni si/sau25 ore de utilizare..* Verificati lamele.* Verificati furtunurile, cuplele si capacele de protectie.* Verificati functionarea echipamentului.* Curatati si aplicati lubrifianti pe bolturi.

    Inlocuirea lamei mobile- Retrageti lama fixa

    - Pompati ulei pentru a extinde lama mobila- Indepartati boltul de blocare- Indepartati lama mobila si montati-o pe cea noua- Inlocuiti boltul de blocare

    Pentru curatarea cuplelor cu inchidere automata vezi Fig. 5Verificati si curatati regulat cuplele pentru a asigura functionarea corecta a sistemului automat de inchidere.

    1. Clatiti cuplele cu o solutie din apa calduta si sapun.2. Cand cupla este uscata, lubrifiati capatul acesteia cu ulei hidraulic sau injectati WD-40.3. Lubrifiati inelul de blocare injectand WD-40 in spatiul (B) dintre partea din spate si inel.4. Conectati cuplele si verificati daca acestea se inchid automat.5. Demontati cuplele intoarcand inelul de blocare si tragand inapoi.6. Repetati pasii 4 si 5 de cateva ori pentru a lubrifia sistemul de blocare in interior.

    6.2 Intretinere anualaIntretinerea meticuloasa a echipamentului creste siguranta operationala si extinde durata de viata a pieselorimportante.Recomandam sa verificati si testati echipamentul o data pe an. Aceasta intretinere trebuie efectuata de catredealer-ul dvs. Holmatro (Magic View s.r.l., www.magicview.rosau www.holmatro.ro) care detine cunostintele siuneltele necesare. Dealer-ul dvs. Holmatro poate asigura intretinerea anuala a echipamentelor dvs. in baza unuicontract.

    6.3. Intretinere si testare o data la 5 aniRecomandam sa verificati si testati echipamentul o data la 5 ani. Aceasta intretinere trebuie efectuata de catredealer-ul dvs. Holmatro (Magic View s.r.l., www.magicview.rosau www.holmatro.ro) care detine cunostintele siuneltele necesare. Dealer-ul dvs. Holmatro poate asigura intretinerea anuala a echipamentelor dvs. in baza unui

    contract.

    6.4 Depozitarea pe termen lung* Asigurati-va ca unealta este complet depresurizata.* Depozitati unealta intr-o zona uscata si bine ventilata. Utilizati agenti conservanti pentru partile externe din

    otel.

    7. CASAREA/RECICLAREA

    La sfarsitul duratei de viata unealta poate fi descompusa si reciclata. Unealta este compusa din otel, aluminiu,neopren (izolatiile) si plastic. Unealta nu contine componente presurizate.

    Consultati dealer-ul dvs. Holmatro (Magic View s.r.l.,www.magicview.rosau www.holmatro.ro) pentrureciclare.

    Colectati uleiul hidraulic si inlaturati-l intr-un mod care sa afecteze cat mai putin mediul inconjurator.

    Asigurati-va ca unealta este scoasa din uz.

    916.219.133 / 22-05-06

    http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/http://www.magicview.ro/http://www.holmatro.ro/
  • 7/30/2019 Obturator Tevi 133_ro-0506

    4/4

    Obturator de tevi HPS 60 AU/BU RO

    SPECIFICATII TEHNICE

    Model HPS 60 AU/BU

    Presiune maxima operare 720 bari

    Cilindru (retractare cu arc) Actiune simpla

    Forta maxima strangere 147.2 kN

    Diametru maxim exterior al tevii 60 mmGrosime maxima a peretilor tevii 4 mm

    Spatiu ramas dupa strangereamaxima

    2 mm

    Dimensiuni (L x l x h) 420 x 210 x 150 mm

    Greutate gata de utilizare 8.6 kg

    Tip de ulei ISO-L HV VG 15/22

    Temperatura -20C + 60C

    916.219.133 / 22-05-06