Nota Explicativa La Raport 2013

20
Nota explicativă la raportul financiar al Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” pentru anul 2013 1. Dispoziții generale Întreprinderea de Stat “Administraţia de Stat a Drumurilor” a fost fondată prin Ordinul Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova Nr.16 din 07.02.2002, înregistrată la Camera Înregistrării de Stat a Ministerului Dezvoltării Informaţionale la data de 15.04.2002 cu №1003600023559, certificat Seria MD0016066. Adresa juridică: MD-2004, mun.Chişinău, str.Bucuriei, 12A. Forma organizatorico-juridică – întreprindere de stat, tipul de proprietate – proprietate de stat, se subordonează Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Capitalul statutar constituie 17 082 651,29 lei, cota statului 100%. Î.S.“Administraţia de Stat a Drumurilor” îşi exercită funcţiile pe principiile de gestiune economică şi autonomie financiară. Întreprinderea a fost creată în vederea gestionării, întreţinerii, reparaţiei, modernizării, dezvoltării şi exploatării drumurilor publice în scopul desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă a circulaţiei. Î.S. “Administraţia de Stat a Drumurilor” coordonează din punct de vedere tehnic şi metodologic unităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor publice şi locale şi dezvoltarea unitară a întregii reţele de drumuri publice din Moldova, în concordanţă cu cerinţele economiei naţionale. Î.S.“Administraţia de Stat a Drumurilor” este deţinătoare a titlului de posesie şi de beneficiar în construcţie, reparaţie şi întreţinere a drumurilor şi obiectelor gospodăriei rutiere. Obiectul principal de activitate al întreprinderii constituie: - exploatarea autostrăzilor;

description

Nota Explicativa La Raport 2013

Transcript of Nota Explicativa La Raport 2013

Page 1: Nota Explicativa La Raport 2013

Nota explicativă la raportul financiar al

Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor”pentru anul 2013

1. Dispoziții generale

Întreprinderea de Stat “Administraţia de Stat a Drumurilor” a fost fondată prin Ordinul Ministerului Transporturilor şi Comunicaţiilor al Republicii Moldova Nr.16 din 07.02.2002, înregistrată la Camera Înregistrării de Stat a Ministerului Dezvoltării Informaţionale la data de 15.04.2002 cu №1003600023559, certificat Seria MD0016066.

Adresa juridică: MD-2004, mun.Chişinău, str.Bucuriei, 12A.Forma organizatorico-juridică – întreprindere de stat, tipul de proprietate – proprietate

de stat, se subordonează Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor. Capitalul statutar constituie 17 082 651,29 lei, cota statului 100%.

Î.S.“Administraţia de Stat a Drumurilor” îşi exercită funcţiile pe principiile de gestiune economică şi autonomie financiară. Întreprinderea a fost creată în vederea gestionării, întreţinerii, reparaţiei, modernizării, dezvoltării şi exploatării drumurilor publice în scopul desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă a circulaţiei.

Î.S. “Administrația de Stat a Drumurilor” coordonează din punct de vedere tehnic şi metodologic unităţile de administrare şi întreţinere a drumurilor publice și locale şi dezvoltarea unitară a întregii reţele de drumuri publice din Moldova, în concordanţă cu cerinţele economiei naţionale.

Î.S.“Administraţia de Stat a Drumurilor” este deţinătoare a titlului de posesie şi de beneficiar în construcţie, reparaţie şi întreţinere a drumurilor şi obiectelor gospodăriei rutiere.

Obiectul principal de activitate al întreprinderii constituie:- exploatarea autostrăzilor;- activităţi de consultare pentru afaceri şi management;- construcţii de autostrăzi, drumuri, aerodromuri şi construcţii destinate sportului;- activităţi de testări şi analize tehnice;- comerţul cu ridicata al combustibililor solizi, lichizi şi gazoşi şi al produselor derivate;- activităţi de arhitectură, inginerie şi activităţi tehnice.

2. Publicitatea politicii de contabilitate

Raportul financiar anual al Î.S.”Administraţia de Stat a Drumurilor” este întocmit în baza convenţiilor fundamentale ale contabilităţii prevăzute în S.N.C. №1 „Politica de contabilitate”.

Evidenţa contabilă la întreprindere se efectuiază în baza Legii contabilităţii nr.113-XVI din 27.04.2007, Planului de conturi contabile al activităţii economico-financiare a întreprinderilor, aprobat prin Ordinul Ministerului Finanţelor nr.174 din 25.12.1997, Standardelor Naţionale de Contabilitate, a altor acte legislative și normative în vigoare şi este determinată de Politica de contabilitate a Î.S. “Administraţia de Stat a Drumurilor” aprobată prin Ordinul nr.53 din 28.12.2012.

Page 2: Nota Explicativa La Raport 2013

Î.S.”Administraţia de Stat a Drumurilor” ține evidența în conturile analitice și sintetice în conformitate și după regulile prevăzute în Planul de conturi și aplică sistemul contabil complet în partida dublă cu prezentarea rapoartelor financiare complete.

Evidența contabilă la întreprindere este ținută și organizată distinct, în funcție de genul de activitate, de serviciile: contabilitate, economico-financiar și administrarea investițiilor, conduse de către contabilul șef.

Formele de înregistrare în contabilitate reprezintă sistemul de registre, formulare şi documente contabile corelate între ele, care servesc la înregistrarea cronologică şi sistematică în contabilitate a operaţiunilor economico-financiare efectuate pe parcursul exerciţiului bugetar. Pentru înregistrarea operațiunilor economice întreprinderea are elaborat planul de conturi de lucru.

Înregistrările în contabilitate se efectuează cronologic, prin respectarea succesiunii documentelor după data de întocmire sau de intrare a acestora în unitate şi sistematic, în conturi sintetice şi analitice,în conformitate cu regulile stabilite pentru forma de înregistrare în contabilitate. Înregistrările în contabilitate se pot face manual sau utilizând sistemele informatice de prelucrare automată a datelor.

Contabilitatea se ține în limba de stat și în moneda națională, cu utilizarea tehnicii computerizate și sistemului informațional ”1C”. Întreprinderea utilizează formulare tipizate de documente primare, aprobate de Ministerul Finanţelor.

Principalele forme de înregistarare utilizate de întreprindere sînt: registrul-jurnal, Cartea mare şi Balanţa de verificare, ultimele servesc drept bază pentru întocmirea rapoartelor financiare.

Documentele primare și rapoartele financiare se întocmesc și se păstrează pe suport de hîrtie, iar registrele contabile în formă electronică.

Perioada de gestiune pentru întocmirea și prezentarea rapoartelor financiare este anul calendaristic, care cuprinde perioada de la 1 ianuarie pînă la 31 decembrie.

Pe parcursul anului de gestiune 2013 politica de contabilitate a întreprinderii nu a suferit completări și/sau modificări.

2.1 Variantele și metodele principale de evidență contabilă utilizate la întocmirea raportului financiar anual

Active nemateriale

Activele nemateriale în raportul financiar se trec la valoarea achiziţionării. Procedeele contabile aferente activelor nemateriale sînt stabilite în SNC 13 "Active nemateriale". Evidenţa activelor nemateriale se ţine pe fiecare obiect, grupă de active omogene şi persoană gestionară. Amortizarea activelor nemateriale se calculează aplicînd metoda liniară (uniformă), individual pentru fiecare activ nematerial, ţinînd cont de durata de utilizare a acestora. În anul 2013 valoarea de bilanţ a activelor nemateriale a constituit 286 189,0 lei.

Mijloace fixe(fără costul drumurilor)

Evidenţa mijloacelor fixe se efectuează în baza S.N.C. №16 „Contabilitatea activelor materiale pe termen lung”.

Mijloacele fixe se reflectă în bilanţul contabil la valoarea inițială (reevaluată). Clasificarea acestora se efectuiază potrivit S.N.C.16, iar durata de funcţionare utilă se stabileşte în conformitate cu Catalogul mijloacelor fixe şi activelor nemateriale, aprobat prin

2

Page 3: Nota Explicativa La Raport 2013

Hotărîrea Guvernului nr.338 din 21.03.2003, cu modificările ulterioare, cu dreptul revizuirii luînd în considerație uzura morală a mijloacelor fixe (art.49-51 S.N.C.16).

În toate cazurile, cu excepția mijloacelor fixe de tip ”transport auto”,”construcții și clădiri”, valoarea previzibilă rămasă se va socoate ”0”, adică la sfîrșitul duratei sale de funcționare utilă mijlocul fix își va amortiza în totalitate valoarea sa.Întreprinderea are dreptul să revizuie durata de funcționare a mijloacelor fixe.

Consumurile aferente reparației curente a mijloacelor fixe se includ în consumurile și/sau cheltuielile perioadei de gestiune în care au fost efectuate lucrările de reparație.

Uzura mijloacelor fixe se calculează prin metoda liniară, luîndu-se ca bază durata de funcţionare utilă a acestora, individual pentru fiecare obiect de inventar.

La 01.01.2013 valoarea mijloacelor fixe a constituit 18 575 279,0 lei. Ținînd cont de mișcări ale patrimoniului ce au avut loc pe parcursul anului 2013 inclusiv: intrări de mijloace fixe în valoare de 59 698,35 și ieșiri de mijloace fixe la valoarea inițială de 397 028,86 lei, la 01.01.2014 valoarea mijloacelor fixe a constituit 18 237 947,93 lei (inclusiv uzura).

Gestionarea reţelei drumurilor publice

Întreprinderea administrează 9352 km drumuri publice, 3336 km – drumuri naţionale, 6016 km - drumuri locale, poprietate a statului, valoarea cărora este indicată în balanţa autonomă a întreprinderii

Evidenţa contabilă a drumurilor publice se reflectă la contul 123 „Mijloace fixe” subcontul 123/2 „Construcţii speciale”, la costul lor istoric minus deprecierea acumulată.

Uzura drumurilor publice se calculează prin metoda soldului degresiv potrivit Metodologiei calculării uzurii drumurilor publice din 13.11.2007 aprobată de Ministerul Transporturilor şi Gospodăriei Drumurilor.

Calcularea uzurii drumurilor publice se efectuiază odată pe an, în momentul întocmirii Raportului financiar anual. Norma uzurii drumurilor publice se calculează în conformitate cu Catalogul mijloacelor fixe și activelor nemateriale, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr.338 din 21.03.2003. Majorarea costului drumurilor publice cu cheltuielile suportate la reparația capitală, reconstrucția și reabilitarea lor din toate sursele financiare, se înregistrează în registrele contabile conform proceselor-verbale de recepție a lucrărilor.

Schimbarea costului drumurilor publice şi a uzurii lor este prezentată în Anexa nr.1.

Active materiale în curs de execuție

Evidenţa activelor materiale în curs de execuţie se ţine în contul 121 "Active materiale în curs de execuţie". În debitul acestui cont se reflectă suma cheltuielilor lucrărilor de construcţie şi montaj aferente creării mijloacelor fixe, în creditul acestui cont se reflectă valoarea de intrare a mijloacelor fixe puse în funcţiune, investiţiile capitale ulterioare aferente majorării valorii obiectelor respective. Soldul acestui cont este debitor şi reprezintă suma cheltuielilor efectuate pentru crearea activelor materiale în curs de execuţie la finele perioadei de gestiune, valoarea utilajului care necesită montaj, precum şi a utilajului şi a altor obiecte în cazul cînd momentul procurării acestora nu coincide cu momentul punerii în funcţiune. Investiţiile capitale se reflectă în contabilitate în funcţie de metoda de executare a lucrărilor. La 31.12.2013 valoarea de bilanț a Activelor materiale în curs de execuție constituie 1 456 283 135,0 lei (inclusiv construcții în curs de execuție 1 455 262 070,0 lei).

Stocuri de mărfuri şi materiale

3

Page 4: Nota Explicativa La Raport 2013

Evidenţa stocurilor de mărfuri şi materiale se ţine în conformitate cu S.N.C. №2 „Stocurile de mărfuri şi materiale”. Contabilitatea stocurilor se ţine în expresie cantitativă şi valorică. Stocurile de mărfuri și materiale, cu excepția obiectelor de mică valoare şi scurtă durată, sunt reflectate în raportul financiar la valoarea cea mai mică dintre cost şi valoarea realizabilă netă, potrivit metodei FIFO. Obiectele de mică valoare şi scurtă durată se reflectă în rapoartele financiare la costul procurării. La finele perioadei de gestiune curente valoarea Stocurilor de mărfuri şi materiale a constituit 1 004 936,0 lei, inclusiv:

1) Materiale – 776 284,0 lei, inclusiv:- materii prime şi materiale de bază – 693 263,0 lei;- combustibil – 35 163,0 lei;- piese de schimb – 40 827,0 lei;- alte materiale – 7030,0 lei.

2) Obiecte de mică valoare și scurta durată – 228 652,0 lei.

Creanţe

Creanţele cuprind datoriile persoanelor juridice şi fizice aferente facturilor comerciale, veniturilor calculate, avansurilor, chiriei, etc. Creanţele se contabilizează şi se reflectă în raport (la suma nominală), inclusiv TVA şi accizele. În contabilitate creanţele întreprinderii se reflectă în cont la valoarea nominală pe baza documentelor comerciale şi contabile.

La 31.12.2013 la balanţa întreprinderii sînt înregistrate datorii debitoare în suma totală de 193 856 355,0 lei, inclusiv:- creanţe pe termen scurt ale părţilor legate – 2 430 268,0 lei;- avansuri pe termen scurt acordate – 97 818 116,0 (inclusiv 61 148 347,0 lei

avansuri acordate în străinătate și 36 669 769,0 avansuri acordate în țară, antreprenorilor în vederea realizării lucrărilor de reabilitare și consultantului în supravegherea tehnică);

- creanţe pe termen scurt privind decontările cu bugetul – 92 214 407,0 lei (inclusiv TVA construcțiilor în curs de execuție, impozit pe venit persoanelor fizice, alte impozite);

- creanţe pe termen scurt privind veniturile calculate (include datoriile agenţilor economici pentru plata de arendă/chirie în baza contractelor încheiate, inlusiv la care termenul de plată nu a sosit în sumă de 596 270,0 lei) – 1 181 639,0 lei;

- creanțe pe termen scurt ale personalului și alte creanțe pe termen scurt.

Mijloace băneşti

Mijloacele băneşti constituie disponibilităţile băneşti în casă, conturi de decontare şi cele valutare. În raport mijloacele băneşti se reflectă la valoarea nominală. Pentru generalizarea informaţiei privind existenţa şi mişcarea mijloacelor băneşti în valută naţională în conturile curente ale întreprinderii este destinat contul de activ 242,, Conturi curente în valută naţională ”. Soldul contului 242 este debitor  şi reprezintă suma mijloacelor băneşti din conturile curente în valută naţională la finele perioadei de gestiune şi se reflectă în capitolul 2  ,,Active curente ’’  din  Bilantul contabil. Operaţiunile economice privind mişcarea mijloacelor băneşti pe conturile bancare curente se reflectă în registrul contului 242 ,,Cont curent în valută naţională’’. La sfîrşitul perioadei de gestiune datele din acest registru se utilizează la întocmirea  Raportului privind fluxul mijloacelor băneşti .

Capital propriu

4

Page 5: Nota Explicativa La Raport 2013

Evidenţa analitică a capitalului statutar se ţine pe fiecare fondator, acţionar. Pentru evidenţa sintetică a capitalului statutar este destinat contul de pasiv 311 “Capital statutar”. În creditul acestui cont se înregistrează mijloacele alocate în capitalul statutar, iar în debit – mijloacele retrase de către fondatori din capitalul statutar.

Evidenţa analitică a rezervelor se ţine pe categorii de rezerve, surse de formare şi direcţii de utilizare. Pentru evidenţa sintetică sînt destinate conturile de pasiv 321, 322, 323. În creditul acestor conturi se reflectă constituirea rezervelor, în debit – utilizarea lor. Soldurile conturilor sînt creditoare şi reflectă mărimea rezervelor existente la o dată anumită (se reflectă în cap. III a Bilanţului contabil).

La 31.12.2013 Capitalul propriu al întreprinderii constituie 4 396 351 901,0 lei, inclusiv:- capitalul statutar – este stabilit prin Statutul întreprinderii, a fost majorat la data de

06.06.2013 şi constituie 17 082 652,0 lei, inclusiv cota statului de 100%;- rezerve – 3 754 649 515,0 lei (inclusiv fondul în drumuri);- profit nerepartizat – 1 647 860,0 lei (inclusiv profitul net al perioadei de gestiune –

1 542 279,0 lei); - capital secundar – 622 971 874,0 lei (inclusiv subvenții – 622 971 507,0 lei).

Datorii

Evidenţa analitică a datoriilor se ţine pe fiecare creditor (datorii comerciale, datorii faţă de personal, datorii privind asigurarea socială, datorii privind decontările cu bugetul, etc.). Datoriile sunt prevăzute în bilanţ în sume care trebuie sa fie achitate.

Împrumuturile de la donatorii externi se reflectă în contul 423 „Finanţări şi încasări cu destinaţie specială” şi urmează să se închidă la sfîrşitul executării Proiectului de Susţinere a Programului din Sectorul Drumurilor.

Datoriile pe termen lung ale întreprinderii constituie 1 051 458 210,0 lei (inclusiv 1 051 458 210,0 lei la capitolul Finanțări și incasări cu destinație specială).

Suma datoriilor pe termen scurt pentru perioada de gestiune constituie 129 279 693,0 lei, inclusiv: - datorii pe termen scurt privind facturile comerciale – 123 693 551,0 lei (inclusiv

datorii pe termen scurt privind facturile comerciale pentru lucrări executate din fondul rutier –18 951 239,0 lei, pentru lucrări executate din investiții străine – 104 632 732,0 lei, ș.a.);

- datorii pe termen scurt față de părțile legate – 13 413 495,0 lei (datorii față de părțile legate aferente facturilor comerciale pentru lucrări de întreținere și reparație curentă a drumurilor);

- privind retribuirea muncii, asigurări și alte datorii pe termen scurt.

Operațiuni efectuate în valută străină

Contabilitatea operațiilor efectuate în valută se ține atît în moneda națională, cît și în valută străină. Operațiunile privind încasările și plățile în valută se înregistrează în contabilitate la cursul zilei, comunicat de Banca Națională a Moldovei. La data întocmirii situațiilor financiare, elementele monetare exprimate în valută (disponibilități și alte elemente asimilate, creanțe și datorii) se reevaluează la cursul comunicat de Banca Națională a Moldovei valabil pentru ultima zi a perioadei de raportare.

Venituri și cheltuieli

5

Page 6: Nota Explicativa La Raport 2013

Venitul se constată în baza metodei calculării în perioada de gestiune în care a fost obținut indiferent de momentul efectiv al intrării mijloacelor bănești sau a altei forme de compensare. Veniturile totale provenite din realizarea cifrei de afaceri şi alte venituri se compun din venituri brute ce rezultă din vînzarea şi încasarea producţiei şi veniturile realizate din alte activităţi. Venitul se evaluează la valoarea venală primită sau care urmează a fi primită scăzîndu-se rabaturile comerciale admise de întreprindere.

Veniturile din vînzarea produselor şi prestarea serviciilor se constată în baza metodei calculării pe măsura efectuării acestora pe fiecare tranzacţie, iar costul vînzărilor şi prestărilor- costul acestor produse şi servicii.

Veniturile de la donatorii externi se reflectă în contul 423 „Finanţări şi încasări cu destinaţie specială” şi urmează să se închidă la sfîrşitul executării Proiectului de Susţinere a Programului din Sectorul Drumurilor. Veniturile mijloacelor bugetare se reflectă în contul 423 „Finanţări şi încasări cu destinaţie specială”.

Cheltuielile sînt reflectate în contabilitate și în raportul financiar în baza metodei calculării din perioada în care s-au produs şi cuprind cheltuielile activităţii operaţionale, de investiţii, financiare, precum şi pierderile excepţionale.

Rezultatele financiare sunt dimensionate în funcţie de volumul cheltuielilor de producţie şi volumul veniturilor încasate.

Veniturile, cheltuielile și rezultatele financiare sînt reflectate în Raportul de profit și pierdere separat pe feluri de activități – operațională, de investiții, financiară și pe evenimente excepționale.

Veniturile din ieșirea activelor materiale pe termen lung, alte venituri din activitatea de investiții (621), precum şi veniturile din diferenţe de curs valutar, venituri din active intrate cu titlul gratuit (622) obţinute se reduc din contul cheltuielilor suportate la aceste capitole (721, 722), ceea ce se reflectă în rîndurile 090, 100 din Raportul de profit și pierdere.

Profitul net al anului de gestiune obţinut de către întreprindere după achitarea tuturor plăţilor prevăzute de legislaţie, va fi repartizat conform deciziei luate la şedinţa Consiliului de administraţie al întreprinderii.

Toate cheltuielile ce ţin de Proiectul de Susţinere al Programului din Sectorul Drumurilor se capitalizează în contul 121 „Active materiale în curs de execuţie”.

Subvențiile primite de la Instituțiile Financiare Internaționale precum și Subvențiile guvernamentale primite din creditele Instituţiilor Internaţionale Financiare pentru finanţarea lucrărilor de construcţie și reabilitare a drumurilor naţionale încheiate prin contracte de împrumut sînt prezentate în bilanţ ca venituri înregistrate în avans.

Impozitul pe venit

Impozitul pe venit se determină și se achită în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova. Conform art.15 lit.b din Codul fiscal, cota impozitului este în mărime de 12% din venitul impozabil. Suma efectivă a cheltuielilor privind impozitul pe venit s-a calculat la sfîrșitul anului în conformitate cu prevederile S.N.C.12”Contabilitatea impozitului pe venit”

În anul 2013 impozitul pe venit a constituit 525 914,0 lei și este reflectat în Raportul de profit și pierderi (rd.140).

3. Corespunderea rapoartelor financiare cu cerințele Standardelor Naţionale de Contabilitate

6

Page 7: Nota Explicativa La Raport 2013

Rapoartele financiare (bilanțul contabil, raportul de profit și pierdere, raportul privind fluxul capitalului propriu, raportul privind fluxul mijloacelor băneşti, anexele la rapoartele financiare) sunt întocmite conform cerinţelor Standardelor Naționale de Contabilitate şi reflectă obiectiv situaţia financiară a întreprinderii, indicatorii financiari şi circulaţia mijloacelor băneşti în perioada de gestiune.

4. Analiza activității economico-financiare a întreprinderii

Analiza principalilor indicatori ai activităţii economico-financiare

În anul 2013 întreprinderea a obţinut următorii indicatori:- Venit - 74 010,3 mii lei- Cheltuieli - 71 942,1 mii lei- Impozit pe venit - 525,9 mii lei- Profit net - 1 542,3 mii lei

Componenţa veniturilor și cheltuielilor efective este prezentată în următorul tabel:

Tabelul nr.1Nr.d/o

Capitole de venituri și de cheltuieliSuma, mii lei

1 2

1 Venituri, total 74 010,3

inclusiv:1.1 Venituri din realizarea mărfurilor 35 743,4

1.2Mijloacele beneficiarului de la executarea lucrărilor de întreţinere a drumurilor publice

18 233,8

1.3Evidența tehnică a drumurilor și implementarea sistemului de optimizare a lucrărilor de reparație și întreținere a lor

1666,7

1.4Elaborarea documentelor normative, dezvoltarea bazei informaționale și colaborarea internațională, inclusiv:

1 741,3

1.4.11.4.2

- Executarea funcțiilor de control a calității materialelor - Servicii informaţionale

1 396,9 344,4

1.5 Administrarea drumurilor publice 10 204,7

1.6Mijloacele beneficiarului din lucrările de reparație a drumurilor și construcțiilor inginerești

1 199,8

1.7Mijloacele beneficiarului din implementarea Proiectului de susținere a Programului în sectorul drumurilor și Proiectul dezvoltarea regională și protecția socială a RM

1 813,8

1.8 Lucrări de proiectare 2 707,51.9 Alte venituri 343,3

2 Cheltuieli, total 71 942,1

inclusiv:2.1 Costul mărfurilor realizate 35 743,4

2.2Salariul de bază şi suplimentar al personalului, inclusiv al Consiliului de administraţie

21 430,8

2.3 Decontări pentru asigurarea socială şi medicală – 26,5% 5 472,92.4 Cheltuieli de exploatare şi întreţinere a transportului întreprinderii 2 053,02.5 Cheltuieli de întreținere și exploatare a încăperilor 1 549,32.6 Uzura mijloacelor fixe, amortizarea activelor nemateriale 2 237,6

7

Page 8: Nota Explicativa La Raport 2013

2.7 Cheltuieli de comunicaţii 498,92.8 Cheltuieli pentru deplasări 185,5

2.9Cheltuieli de cancelarie, lucrări tipografice, abonare la ediții periodice, procurarea literaturii speciale, anunțuri, etc.

146,2

2.10Cheltuieli de întreţinere şi exploatare a tehnicii de calcul şi de multiplicare

41,9

2.11 Servicii bancare 84,32.12 Plata impozitelor la buget 47,02.13 Cheltuieli privind perfecţionarea personalului 83,82.14 Alte cheltuieli 2 367,5

Rezultatele activităţii economico-financiare ale Î.S. „Administraţia de Stat a Drumurilor” în anul 2013, conform datelor financiar-contabile, se prezintă astfel:

Tabelul nr.2 mii lei

Indicatori 2012 2013 Abaterea

Venitul din vînzări (611) 70 785,1 73 667,0 +2 881,9

Costul vînzărilor (711) 35 354,8 35 743,4 +388,6

Profit brut (pierdere globală) (rd.010-rd.020) 35 430,3 37 923,6 +2 493,3Alte venituri operaţionale (612) 313,3 236,7 -76,6Cheltuieli comerciale (712) - - -Cheltuieli generale şi administrative (713) 27 817,8 34 978,2 +7 160,4Alte cheltuieli operaţionale (714) 6 500,1 952,5 -5 547,6Rezultatul din activitatea operaţională: profit (pierdere) 1 425,7 2 229,6 +803,9Rezultatul din activitatea de investiții: profit (pierdere) (621-721) 118,8 -56,4 -175,2Rezultatul din activitatea financiară: profit (pierdere) (622-722) 165,4 -105,0 -270,4Rezultatul din activitatea economico-financiară: profit (pierdere) 1 709,9 2 068,2 +358,3Rezultatul excepțional: profit (pierdere) (623-723) - - -Profitul (pierderea) perioadei de gestiune pînă la impozitare 1 709,9 2 068,2 +358,3Cheltuieli (economii) privind impozitul pe venit (731) 1002,1 525,9 -476,2

Profitul net (pierderea netă) 707,8 1 542,3 +834,5

Din datele prezentate în tabel se observă atît o creştere a veniturilor obţinute de întreprindere în anul 2013 cît şi a cheltuielilor faţă de anul 2012, ceea ce se explică prin creşterea atît a volumului de servicii executate cît și a costului vînzărilor, consumurilor și cheltuielilor în perioada de gestiune comparativ cu cea precedentă. În rezultatul activităţii desfăşurate în anul de gestiune întreprinderea a obținut un profit net de 1 542,3 mii lei, ceea ce este cu 834,5 mii lei sau cu 117,9% mai mult decît în anul 2012.

Analiza generală a structurii activelor

Datele din bilanțul contabil indică că totalul patrimoniului întreprinderii în perioada raportată a crescut comparativ cu perioada precedentă cu 0,6%, reprezintînd un spor de 165,5 mii lei. Sporirea activelor în anul 2013 s-a datorat creșterii cu 18% a activelor curente comparativ cu anul 2012. Ponderea majoritară în suma totală a activelor revine activelor materiale pe termen lung care constituie 42,8%. În tabelul de mai jos este prezentată structura activelor (fără costul drumurilor publice):

8

Page 9: Nota Explicativa La Raport 2013

Tabelul nr.3

Nr.

d/oCategoria de active

Existente la 31.12.2012 Existente la 31.12.2013

Suma,lei

Ponderea,%

Suma,lei

Ponderea,%

1Active pe termen lung, inclusiv:

14 083 556 53,4 12 040 196 45,4

1.1 Active nemateriale 299 260 1,1 286 189 1,1

1.2Active materiale pe termen lung, inclusiv:

13 395 341 50,8 11 366 830 42,8

1.2.1Active materiale în curs de execuție

964 174 3,7 1 021 065 3,9

1.2.2Mijloace fixe la valoarea de bilanț

12 431 168 47,2 10 345 765 38,9

1.3Active financiare pe termen lung

388 955 1,5 387 177 1,5

2Active curente, inclusiv:

12 267 674 46,6 14 476 515 54,6

2.1 Stocuri de mărfuri şi materiale 593 403 2,3 1 004 936 3,8

2.2 Creanţe pe termen scurt 8 341 030 31,7 4 155 217 15,7

2.3 Mijloace băneşti 3 193 493 12,1 9 109 686 34,3

2.4 Alte active curente 139 748 0,5 206 676 0,8

Total activ 26 351 230 100 26 516 711 100

Componența și structura surselor de finanțare a activelor întreprinderii

Pe parcursul anului 2013 comparativ cu anul precedent au avut loc modificări în structura surselor de finanțare a patrimoniului întreprinderii, care sunt generalizate în tabelul de mai jos.

Tabelul nr.4

Nr.

d/oCategorii de surse de finanțare

Existente la 31.12.2012 Existente la 31.12.2013

Suma,lei

Ponderea, %

Suma,lei

Ponderea,%

1 Capital propriu 19 229 490 73,0 20 594 766 77,7

2 Datorii pe termen lung - - - -

3 Capital permanent (1+2) 19 229 490 73,0 20 594 766 77,7

4 Datorii pe termen scurt 7 121 740 27,0 5 921 945 22,3

9

Page 10: Nota Explicativa La Raport 2013

5 Total pasiv (3+4) 26 351 230 100 26 516 711 100

Din datele prezentate în tabel se constată un grad de autofinanțare foarte înalt și corespunde nivelului de siguranță (50%). Astfel, ponderea mijloacelor proprii în suma totală a surselor de finanțare în anul 2012 a constituit 73%, iar în anul 2013 de 77,7% .

Indicatorii rezultatelor financiare şi rentabilităţii

Rentabilitatea vînzărilor (reflectă în ce măsură întreprinderea este capabilă să obţină profit din activitatea de desfacere sau profitabilitatea acesteia. Mărimea acestui indicator trebuie sa fie nu mai mică de 20%). Comparativ cu anul precedent acest indicator este în creștere: Rv = (rd.030 f.2 / rd.010 f.2) = 37 923 601,0 / 73 667 002,0 x 100% = 51,5%

Rata rentabilităţii economice (reflectă eficienţa utilizării activelor angajate în procesul tehnologic al întreprinderii, indiferent de sursele provenienţei lor. În cazul în care mărimea acestui coeficient este negativă întreprinderea suportă pierderi):

Rre = rd.130 f.2 / [ (rd.470 col.5 f.1 + rd.470 col.4 f.1) / 2] x 100 =

2 068 193 /[ (26 516 711,0 + 26 351 181,0)/ 2] x 100 = 7,8%

Indicatorii capacităţii de plată şi stabilităţii financiare a întreprinderii

Rata lichidităţii absolute (caracterizează, ce cotă din datoriile pe termen scurt întreprinderea este capabilă să achite la momentul dat nemijlocit cu mijloace băneşti). Se consideră că mărimea acestui coeficient trebuie sa fie mai mare de 0,2.

Rla = = (0+ 9 109 686,0) : 5 921 945,0 = 1,54

Rata lichidităţii intermediare (reflectă capacitatea întreprinderii de a-şi achita datoriile pe termen scurt, utilizînd pentru aceasta nu numai mijloace băneşti, ci şi hîrtii de valoare, creanţe pe termen scurt, fără a fi obligată să vândă stocurile de mărfuri şi materiale). Se consideră că mărimea acestui coeficient trebuie să fie mai mare de 0,7.

Rli = = (14 476 515,0 – 1 004 936,0) : 5 921 945,0 = 2,27

Rata lichidităţii totale sau coeficientul total de achitare (reflectă posibilitatea activelor curente, de care dispune întreprinderea, de a se transforma conform datelor din bilanţul contabil într-un termen scurt în lichidităţi necesare pentru a satisface obligaţiile de plată exigibile):

Rlt = = 14 476 515,0 : 5 921 945,0 = 2,44

Se înregistrează o lichiditate totală favorabilă în condiţiile când acest indicator are o mărime supraunitară (între 1 şi 2). Limita de jos este condiţionată de faptul că active curente trebuie sa fie cel puţin suficiente pentru achitarea datoriilor pe termen scurt, în caz contrar, întreprinderea va fi insolvabilă.

10

Page 11: Nota Explicativa La Raport 2013

Coeficienţii echilibrului economico-financiar

Rata autonomiei financiare (reflectă gradul în care capitalul propriu al întreprinderii asigură autofinanţarea activităţii de producţie):

Raf = = 20 594 766,0 : (20 594 766,0 + 0) = 1

Se apreciază pozitiv în cazul când ponderea capitalului propriu este între 0,7 şi 1,0.

Rata de autofinanţare a activelor totale (reflectă aportul capitalului propriu la finanţarea tuturor elementelor patrimoniale ale întreprinderii):

Rfa = = 20 594 766,0 : 26 516 711,0 = 0,77

În condiţii normale de activitate mărimea acestui indicator se consideră suficientă în cazul când rata este mai mare de 0,5.

Rata de finanţare a activelor curente (reflectă proporţia, în care fondul de rulment acoperă activele curente):

RFac= = (14 476 515,0 – 5 921 945,0) : 14 476 515,0 = 0,6

În condiţii normale de activitate mărimea acestui indicator trebuie să depăşească 0,5.

Rata datoriilor globale (reflectă ponderea datoriilor totale ale întreprinderii pe termen lung şi scurt în suma totală a patrimoniului ei):

Rdg = = (0 + 5 921 945,0) : 26 516 711,0 = 0,2

De regulă, această rată trebuie să fie subunitară. Cu cît aceasta este mai mică, cu atît securitatea financiară a întreprinderii este mai stabilă. În anii 2011-2012 marimea acestui coeficient a constituit 0,3.

Coeficienţii de gestiune financiară

Rata recuperabilităţii activelor (reflectă gradul de rotaţie a tuturor activelor de care dispune întreprinderea la un moment dat pe baza datelor bilanţului contabil)

Rra= = 73 667 002,0 : 26 516 711,0 = 2,78

Pentru a asigura o activitate eficientă mărimea acestei rate trebuie să fie supraunitară.

Rata utilizării activelor materiale pe termen lung (reflectă gradul de utilizare a activelor materiale pe termen lung şi participarea lor în procesul de producţie):

11

Page 12: Nota Explicativa La Raport 2013

Raml = = 73 667 002,0 : 11 366 830,0 = 6,48

Tendinţa de micşorare a acestei rate în dinamică este un factor negativ, în anul precedent acest indicator a fost egal cu 5,28, în anul 2011 – 6,9, iar în anul 2010 – 4,8.

Rata de rotaţie a creanţelor pe termen scurt (reflectă viteza de transformare a creanţelor pe termen scurt în numerar):

Rrcs= = 73 667 002,0 : 4 155 217,0 = 17,73

În zile această rata (360 : 17,73) = 20,3 zile Pentru o activitate de producţie normală acest indicator trebuie să varieze în limitele

rezonabilităţii (30-60 zile).

Rata de rotaţie datoriilor pe termen scurt (indică viteza de plată a datoriilor întreprinderii către terţi, formate în cadrul relaţiilor acesteia cu furnizorii, acţionarii, salariaţii proprii, bugetul, statul, băncile etc.)

Rrds= = 73 667 002,0 : 5 921 945,0 = 12,4

De regulă, cu cît rata de rotaţie a obligaţiilor este mai mare, cu atît este mai mică durata de plată a acestor datorii, care se calculează (în zile) prin relaţia (360/Rrds, adică 360/12,4=29 zile).

Calculul şi analiza indicatorilor economico-financiari este efectuată în baza raportului financiar de autogestiune al întreprinderii (fără costul drumurilor).

Informaţii privind efectivul de salariaţi, remunerarea muncii şiorganele administrative

Efectivul salariaţilor la 31.12.2013 a constituit 172 persoane, inclusiv: funcţionari – 140 persoane, muncitori – 32 persoane, dintre care 64 femei şi 108 bărbaţi. În ianuarie - decembrie 2013 nivelul mediu lunar brut de remunerare a muncii în cadrul întreprinderii a constituit 10,9 mii lei.

Valoarea decontărilor întreprinderii pentru contribuţii de asistenţa socială au constituit 5 472,9 mii lei, inclusiv contribuţii pentru asigurarea socială – 4 739,6 mii lei şi contribuţii pentru asigurarea medicală – 733,3 mii lei.

Consiliul de administraţie al Î.S.”Administraţia de Stat a Drumurilor” include 5 membri, suma retribuţiilor acordate pe parcursul perioadei de gestiune a constituit 108,0 mii lei, contribuţiile de asistenţă socială şi medicală 28,6 mii lei.

Manager-şef Gheorghe Curmei

Contabil-şef Silvia Cheibaş

12

Page 13: Nota Explicativa La Raport 2013

13