Montare Senzor Lichid Spalare Parbriz

download Montare Senzor Lichid Spalare Parbriz

of 16

Transcript of Montare Senzor Lichid Spalare Parbriz

MONTAREA TRADUCTORULUI DE NIVEL AL LICHIDULUI DE SPLARE A PARBRIZULUIDeoarece modelele noi de OPEL ASTRA G, dotate cu computer de bord sunt livrate fr acest traductor, dar cu cablajul electric aferent deja instalat, m-am decis s mi instalez singur acest traductor de nivel, astfel c cele ce urmeaz sunt rezultate din propria experien. Sper c cele prezentate mai jos vor fi utile celor interesai. Pentru a monta traductorul de nivel al lichidului de splare a parbrizului sunt necesare urmtorele materiale: Traductor de nivel al lichidului de splare a parbrizului

1 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Mastic pentru etanare (cel folosit de mine este rou, dar se poate folosi i negru), de preferin de tipul celui folosit pentru etanarea bii de ulei sau a altor componente ale motoarelor. Am preferat aceste tipuri de mastic fa de siliconul obinuit datorit rezistenei acestora att la o gam larg de temperaturi, ct i la aciunea diferitelor substane chimice (ulei, antigel, alcool, etc.)

Cap cheie tubular de 10 mm i un clicket pentru antrenarea acestuia Imbus tip torx T25

2 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Burghiu de 12 mm (acesta a fost cel mai mare care a ncput n mandrin). Recomandabil ar fi ca burgiul s aib diametrul D (vezi figura) cel mult egal cu cel al traductorului, astfel ca traductorul s intre prin presare uoar n locaul din vasul spltorului de parbriz.

3 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Pentru montarea traductorului se vor executa urmtoarele operaiuni: 1. Se demonteaz aprtoarea de plastic din pasajul roii stnga fa prin scoaterea capselor de plastic care se pot refolosi la montare i a uruburilor cu cap Torx. (vezi capitolul Demontarea/Montarea aprtorii din pasajul roii din Manualul de reparaii pentru ASTRA G) Pentru a avea mai mult spaiu pentru lucru se poate demonta i roata. Eu, nu am demontat roata, ci doar am virat roile n funcie de necesiti. De asemenea, nu am demontat integral aprtoarea de plastic din pasajul roii ci doar am scos 2 capse de plastic i 2 uruburi cu cap torx din jumtatea anterioar a aprtorii roii. Pentru a putea demonta cele 2 capse de plastic este necesar un dorn pentru a putea mpinge n afar pinii din interiorul capselor de plastic.

4 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

5 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

6 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

7 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

8 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

2. Se scot cablurile i furtunele de ap din locaurile de fixare de pe vas. Apoi se scoate pompa de splare a parbrizului.

9 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

3. Se demonteaz vasul din uruburile de fixare: Unul aflat n partea anterioar a vasului.

10 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

i cellalt aflat n partea posterioar a vasului

11 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

4. Cu ajutorul burghiului se practic o gaur n vas n locul marcat cu o adncitur conic, apoi se cur interiorul vasului de eventualele resturi de material plastic ce ar putea nfunda pompa sau duzele de splare a parbrizului.

12 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

5. Se pune mastic pe partea cu nervuri a traductorului, ca n figura urmtoare:

13 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

6. Se fixeaz traductorul pe vasul spltorului de parbriz astfel nct masticul s etaneze zona de mbinare. Traductorul se va orienta cu plutitorul (partea mobil) n jos.

14 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

15 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

7. Se las masticul s se ntreasc n funcie de specificaiile sale (de obicei 24 ore sunt suficiente), apoi se verific etaneitatea suflnd n vas sau umplndu-l cu ap. 8. Se monteaz vasul napoi folosind cheia tubular. 9. Se conecteaz mufa traductorului de nivel. 10. Se monteaz pompa i se fixeaz cablurile. 11. Se monteaz aprtoarea din pasajul roii (folosind capsele de plastic i uruburile torx) i roata (dac a fost demontat). Din acest moment computerul de bord v va anuna atunci cnd nivelul lichidului pentru splarea parbrizului scade sub minim (aproximativ 1/8 din capacitatea vasului). @blackcat, dec 2008, v 1.0

16 PDF Created with deskPDF PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com