Grund S6 Fisa Tehnica 2013

4
Fisa tehnica 23.2 DenBit Grund S6 Amorsa bituminoasa de profunzime Produs DenBit Grund S6 este un material elastic bituminos, modificat cu cauciuc sintetic, ce conţine aditivi chimici pentru a permite penetraţia în profunzime, utilizat chiar şi pe suprafeţe uşor umede. Datorită puterii de penetraţie poate acoperi micro-fisurile din suprafaţă. Stratul este rezistent la apă, la acizii slabi şi la substanţele alcaline. Proprietăţi Capacitate excelentă de patrundere în profunzime; Poate acoperi micro-fisurile din suprafaţă; Rezistent la acizii slabi şi la substanţele alcaline; Pentru suprafeţe uscate şi umede; Aplicare foarte simplă; Pentru beton, lemn, cărămidă, tablă, bitum, asfalt; Utilizări - Ca soluţie pentru acoperirea suprafeţelor din beton şi oţel, pentru acoperişurile din tablă şi carton bituminat, pentru Eternit, pentru zonele de fundaţii, pentru părţile subterane ale clădirilor etc.; - Ca substrat pentru membranele bituminoase multistrat; - Ca primer pentru DenBit Hydroseal S6 şi alte produse de acoperire; - Asigură o uşoară izolaţie împotriva umezelii, prin proprietăţile proprii. Culoare si ambalaj Negru. Cutii metalice 4,5 kg; 9 kg; 19 kg

description

amorsa bituminoasa

Transcript of Grund S6 Fisa Tehnica 2013

  • Fisa tehnica 23.2

    DenBit Grund S6 Amorsa bituminoasa de profunzime

    Produs

    DenBit Grund S6 este un material elastic bituminos, modificat cu cauciuc sintetic, ce conine aditivi chimici pentru a permite penetraia n profunzime, utilizat chiar i pe suprafee uor umede. Datorit puterii de penetraie poate acoperi micro-fisurile din suprafa. Stratul este rezistent la ap, la acizii slabi i la substanele alcaline.

    Proprieti Capacitate excelent de patrundere n profunzime; Poate acoperi micro-fisurile din suprafa; Rezistent la acizii slabi i la substanele alcaline; Pentru suprafee uscate i umede; Aplicare foarte simpl; Pentru beton, lemn, crmid, tabl, bitum, asfalt;

    Utilizri - Ca soluie pentru acoperirea suprafeelor din beton i oel, pentru acoperiurile din tabl i carton bituminat, pentru Eternit, pentru zonele de fundaii, pentru prile subterane ale cldirilor etc.; - Ca substrat pentru membranele bituminoase multistrat; - Ca primer pentru DenBit Hydroseal S6 i alte produse de acoperire; - Asigur o uoar izolaie mpotriva umezelii, prin proprietile proprii.

    Culoare si ambalaj Negru. Cutii metalice 4,5 kg; 9 kg; 19 kg

  • Date tehnice

    Baz - Solutie bituminoas modificat cu cauciuc sintetic Consisten - Emulsie Greutate suprafa

    Kg/m2

    3,0 10%

    Materie uscat % 60 Rezisten termic C 30 / +60 (Dup ntrire) Temperatura de aplicare C +5 / +35

    Rezisten la temperatur C 15 (n timpul transportului) Uscare la praf Or 6 (La 23C / 55% umiditate relativ) Uscare complet Or 12 - 24 Aderen pe suprafa Mpa 0,76 beton

    0,58 lemn 0,61 tabl 0,58 metal galvanizat

    (Conform CSN 73 2577 stipulat 0,5 MPa beton, lemn, tabl)

    Mpa 0,31 carton asfaltat (Conform CSN 73 2577 stipulat 0,3 MPa)

    Rezistenta la tractiune Mpa 0,22 (Conform CSN EN ISO 527 stipulat 0,15 MPa)

    Alungire relativ % 362 (Conform CSN EN ISO 527 stipulat 300%)

    Capacitate de absorbie % 0 (Conform CSN EN ISO 62 stipulat 1,0%)

    Hidroizolaie sub presiune 0,8 MPa

    - Nu exist scurgeri Conform CSN EN 12390-8

    Numr de straturi - 1 Primer de profunzime 2 3 Izolaie uoar Grosime strat mm 0,1 0,2 Primer de profunzime mm 0,3 0,5 Izolaie uoar Consum aproximativ pentru 1 strat

    Kg/m2 0,2 0,4

    Reacie la foc - FROOF(t1) Conform CSN EN 130501-5 Tipuri de suprafee Beton i suprafee minerale similare, Eternit, oel i componente

    din oel inoxidabil (acoperiuri, placare, evi manonate i subsoluri de nlime redus), carton bituminat i materiale similare, suprafee din lemn i derivate.

  • Pregtirea suprafeei Suprafaa trebuie s fie portant, s nu prezinte impuriti (praf, rugin) sau margini ascuite ori ap sttut. Aceasta nu trebuie s fie ngheat sau acoperit cu ghea; poate prezenta o uoar umezeal. Tencuielile exterioare noi i betonul trebuie s fie ntrite. Suprafeele sfrmicioase i scorojite, cu o aderen slab, trebuie ndeprtate. Tiai n form de X i lipii folosind adeziv bituminos pentru acoperi (Tixoplast) sau DenBit Bond. Umplei spaiile de mici dimensiuni de pe suprafaa asfaltului cu mortar DenBit U Filler. Orice goluri din suprafaa portant trebuie umplute cu un mortar special, nainte de a aduga stratul de hidroizolaie.

    Restricii Nu folosii pe polistiren. Nu folosii n timpul precipitaiilor. Evitai suprafeele cu expunere puternic la soare. Protejai substana de uscciune sau umezeal excesiv n timpul aplicrii.

    Ustensile Pensul, echipament de pulverizare - numai pentru penetrarea suprafeei, trafalet.

    Procedura de aplicare Aplicai materialul pe suprafa, folosind o pensul sau o perie obinuit. n cazul suprafeelor uor umede, este necesar acoperirea intens a acestora; nu folosii echipament de pulverizat deoarece substanele chimice pentru mbuntirea aderenei la suprafeele umede sunt activate n timpul aplicrii. Pentru hidroizolaii uoare, aplicai cu o pensul obinuit, dup ce s-a uscat stratul anterior.

    Specificaii Conform CSN EN 13501-5 Clasificarea la foc a produselor i elementelor de construcie - Partea 5: Clasificarea pe baza rezultatelor ncercrilor acoperiurilor expuse la un foc exterior nu a fost stabilit, din cauza lipsei criteriilor pentru clasa FROOF(t1), pentru acoperiuri i nvelitori de acoperi cu o nclinaie maxim de 20. Extinderea focului de-a lungul acoperiului nu a fost evaluat ntruct utilizarea acestei substane este limitat la suprafee de maxim 1.500 m2, n zone n care nu exist pericol de incendiu, pentru lucrri de reparaii i reconstrucie.

  • Avertisment Nu adugai nicio substan peste material. Acesta nu asigur protecie anti-coroziune; structurile din tabl i oel trebuie tratate iniial cu un strat anti-coroziune.

    Curare Material: benzin, agent organic de dizolvare, agent de curare M.E.K. Mini: ap i spun, crem de mini.

    Termen de valabilitate

    24 luni, n ambalaj original nedeschis, la temperaturi cuprinse ntre +5oC i 30oC.

    Garantie si Raspundere

    Producatorul garanteaza ca produsul respecta specificatiile tehnice, pe durata perioadei de valabilitate si in conditiile de manipulare, transport si depozitare stipulate in fisele tehnice si de siguranta. Toate informatiile oferite sunt rezultatul testelor efectuate si al experientei producatorului si au un caracter general. Cu toate acestea, ele nu implica nici o raspundere. Este responsabilitatea utilizatorului sa verifice prin realizarea propriilor teste, daca produsul este potrivit pentru aplicatia dorita. Producatorul nu va putea fi facut raspunzator in nici un caz pentru daune accidentale sau consecinte datorate utilizarii produsului.

    Ultima actualizare n limba romana: 19.07.2013