Dumea

11
Pardoseli din piatra naturală DUMEA Lucian-Liviu-Alexandru

description

prezentare

Transcript of Dumea

PowerPoint Presentation

Pardoseli din piatra natural DUMEA Lucian-Liviu-Alexandru

Cuprins:DescriereTipuriAvantajeTehnologieDescrierePiatra natural se ntrebuineaz pentru pardoseli sub form de plci tiate la fierstru, dale sau lespezi obinute prin cioplire i despicare, cuburi, sprturi din plci de marmur etc. Rocile din care se execut pardoselile trebuie s fie rezistente la uzur i la aciunea agenilor atmosferici.Piatr natural se monteaz ntr-un strat din mortar de ciment cu dozajul de 400 kg ciment la 1 m3 de nisip, pe un strat-suport rigid (planee din beton armat ntre etaje sau plac de beton la partere fr subsol) sau elastic (nisip sau balast pilonat).

Dup mrimea pietrelor care intr n alctuirea stratului de uzur sunt cunoscute urmtoarele tipuri de pardoseli:Pardoseli din plci, dale sau lespezi;Pardoseli din sprturi de piatr montate cu rosturi incerte;Pardoseli din mozaic roman.Pardoseli din plci, dale sau lespeziPlci

Pardoseli din dale

Pardoseli din lespezi

Pardoseli din sprturi de piatr montate cu rosturi incerte

Pardoseli din mozaic roman

Avantajele pardoselii din piatra naturalConfera elegant, racoare si o atmosfera primitoare locuintei;Se caracterizeaza prin rezistenta indelungata in timp;Se ingrijesc si se curata foarte usor;Imprim un aspect de naturalete incaperiiTehnologie Plcile, umezite n prealabil cu ap, se monteaz imediat dup ntinderea stratului de mortar pe o suprafa egal cu a ctorva plci. Pentru a asigura o bun aderen la plcile mari, pe suprafaa stratului de mortar se ntinde un strat foarte subtire de lapte de ciment, dup care se nfund plcile.Rosturile dintre plci pot fi filiforme, de 1-2 mm sau groase, de 5-10 mm. Dup aezare acestea se completeaz cu mortar de ciment; cele groase pot fi rostuite cu mortar colorat, n contrast cu dalele, formnd diferite desene.