Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

download Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

of 16

Transcript of Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    1/16

    D irect A ra dwww.livearad.roAnul 3 | Nr. 63 | 4 - 10 aprilie 2016

    CET Arad are datorii de 87

    de milioane de lei iar CETHidrocarburi Arad – de 62

    de milioane de leiP.3

    Interimarul Ţolea ar puteacandida din partea Patruleilui Ţepeș P.4

    Informațiade SecusigiuAflă ultimele știri despre

    Secusigiu. P.7-10

    Actualitate

    Meşterul Manole s-a apucatde drumuri: Bulevardul Decebalse asfaltează din nou P.15

    Panseluţele lui Falcă n-au mairăsărit, aşa cum ne promiteauhorticultorii portocaliiP.16

    www.livearad.roFostul vicepreședinte CJA îl dă pe Falcăpe mâna procurorilor

    Romulus Guţu este hotărât să-l dea pe mâna procuro-rilor pe primarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad,din cauza căruia şi-a pierdut funcţia pe care o deținea laConsiliul judeţean Arad.

    Tupeu de incompatibil:Geanina Pistru anunţăcă va candidala alegeri, deşia pierdut procesulcu ANI P.4P.2

    DNA cere anulareatestamentuluiprin care familiaColţeu a moștenit8.700 de hectarela Nadăș P.5

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    2/16

    2 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    V-a i fi aşteptat ca mânadreaptă a primarului Falcă,doamna Geani Pistru, să-şi punăcenuşă în cap şi să retragă ni eldin linia întâi a PNL Arad, dupăce a pierdut procesul cu Agen iaNa ională de Integritate, laCurtea de Apel Timişoara? V-a i fiaşteptat ca doamna Geani să bagecapul în pământ după ce oinstan ă a confirmat ceea cespune ANI, adică faptul că firmafamiliei sale a făcut afaceri cu osocietate subordonată CLMArad? V-a i înşelat, dragi arădeni.Doamna Geani Pistru e atât deputernică şi are un tupeu deincompatibil atât de mare, tipicpedeliştilor, încât nu numai că nuse ascunde de ruşine, ci iese laatac şi îi trage de urechi pe ceicare îşi permit să discute măcardespre o cât de mică şansă ca laalegerile din iunie 2016 să nu semai regăsească pe listele de can-dida i.

    Cum adică să nu candideze,pentru o chestiune minoră, cum

    e incompatibilitatea constatatăde ANI şi confirmată de Curteade Apel Timişoara? Nici vorbă,ea e Geanina Pistru, mâna dreap-tă a primarului Falcă, cea caretaie şi spânzură în PDL şi, mainou, în PNL. Aşa că doamnaGeani anun ă printr-un comuni-cat de presă că „nu mor caii cândvor câinii”. Nu ştiam că avemde-a face cu vreun cal. Probabil

    câinii sunt cetă enii Araduluicare n-ar dori ca cineva care afăcut afaceri cu societă ile subor-donate CLM să mai fie măcar pevreo listă la alegerile din vară.Dar cum la PDL tupeul şinesim irea sunt la mare căutare,probabil Falcă o va pune chiarcap de listă pe Geanina Pistru,demonstrând că nu dă doi banipe lege sau pe deciziile unei

    instan e. Va fi un nou gest de dis-pre la adresa arădenilor. Darmerită, că doar doamna Geani ede mare valoare. Prietenii porto-calii ştiu de ce.

    Iată ce declară doamna Geani,cu un tupeu demn de un pedelistautentic:„Chiar dacă în primăinstanţă acţiunea mea împotrivaANI a fost respinsă, sunt absolutsigură că la recurs voi câștiga,așa că voi avea dreptul să candi-dez sau să fiu numită. Celor cares-au bucurat, deducând, în modcu totul eronat, că nu voi maiputea candida, le transmit că numor caii când vor câinii”.

    După cum se poate observa,doamna Pistru nu spune „cred căvoi câştiga” sau „sper că voi câşti-ga”, ci „sunt absolut sigură că larecurs voi câștiga”. Măi, să fie. Pece se bazează madame Pistru?Poate n-ar fi rău ca organele sta-tului să stea pu in cu ochii peacest caz, fiindcă siguran a in-compatibilei Pistru e cam dubioa-să.(livearad.ro)

    Tupeu de incompatibil:

    Geanina Pistru anunţă că va candidala alegeri deşi a pierdut procesul cu ANI

    Săptămâna trecută a avut locscrutinul pentru alegerea rectoruluiUniversităţii „Aurel Vlaicu” din Arad. Au intrat în cursa pentru ocupareafuncţiei din fruntea universităţii destat din Arad patru candidaţi: recto-rul în funcţie prof. univ. dr. RamonaLile, prorectorul UAV, prof.univ.dr.

    Florentina Munteanu, prof. univ. dr.Virgil Duma şi decanul Facultăţii deŞtiinţe Exacte, conf. univ. dr. SorinNădăban.

    Cei mai mulţi dintre electori dincei 211 care şi-au exprimat votul auvotat pentru Ramona Lile, care acâştigat alegerile din primul tur obţin-ând peste 50% din numărul total alvoturilor exprimate.

    Situaţia voturilor este următoa-rea: Ramona Lile a obţinut 112

    voturi, Sorin Nădăban - 45 voturi,Virgil Duma - 37 voturi şi FlorentinaMunteanu 14 voturi.(livearad.ro)

    Ramona Lile a câștigat un noumandat în fruntea UniversităţiAurel Vlaicu din Arad

    Cu binecuvântarea Înaltprea-sfinţitului Părinte Timotei, Arhie-piscopul Aradului, au fost dărui-te, în perioada 17-25 martie 2016,320 de pachete ce conţin alimentegenerale de consum pentru per-soane ce provin din medii socialedefavorizate din municipiulArad. Aceste acţiuni sunt de realfolos persoanelor vulnerabile,deoarece le sprijină efectiv în asi-gurarea hranei zilnice.

    Printre beneficiari s-au numă-rat chiar și tineri fără un loc demuncă, pensionari cu pensii foar-te mici și persoane cu pensii de boală. Aceste activităţi social-filantropice se datorează sprijinu-lui „Asociaţiei Arsenie Boca” dinArad care manifestă solidaritatecu activităţile pastoral-sociale aleBisericii.

    Arhim. Teofan Mada,vicar eparhial

    Sute de persoane au beneficiat de pachete din partea

    Arhiepiscopiei Aradului

    Geanina Pistru are un tupeu incredibil, după ce a pierdut procesul cu ANI

    Arădenii nevoiași au primit pachete cu alimente

    Ramona Lile va conduce încă patru ani UAV Arad

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    3/16

    3 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Cele două centrale arădenecontinuă să se afle pe margineaprăpastiei, în ciuda sumelor enor-me pompate în ultimele luni deadministraţia locală, din exceden-tul bugetar al anului 2015. Bulgă-rele se pare că a plecat la vale, iarfalimentul este tot mai aproapepentru CET și CET Hidrocarburi.Cel mai probabil, bomba vaexploda după alegerile locale,când cele două centrale ar puteaintra în insolvenţă, mai ales CETHidrocarburi, societatea creatăspecial pentru membrii PDL Arad.

    Conform datelor oficiale, la 29februarie 2016, CET Hidrocarburidatorii de 62.631.567 lei, dintrecare aproape 90 la sută sunt cătreCET Arad. Astfel, CET Hidro-carburi are datorii către CET de32.984.270 de lei pentru energiatermică, alte 25.920.867 de lei suntpenalităţile, iar alte 2.930.260 delei sunt pentru energia electrică.CET Hidrocarburi mai are o dato-rie de 796.170 de lei către alţi fur-nizori.

    Probabil, dacă administraţiaFalcă nu s-ar fi jucat de-a CET-ulși nu ar fi format două centrale,CET Arad n-ar fi avut acum pro- bleme. Dar atunci, de unde ar mai

    fi mâncat ani de zile clientelaPDL, angajată în funcţii plătiteregește, sau firmele de casă, cares-au îndestulat din banii arădeni-lor?

    La 21 martie 2016, CET Aradavea datorii de 87.663.946 de lei,dar și creanţe de 91.680.220 de lei.Așadar, dacă ar fi să-și încaseze banii, dintre care 86 de milioanede la CET Hidrocarburi, însem-nând datorii și facturile la zi, CETArad ar fi pe profit. Numai că,prin ingineria administraţieiFalcă, CET-ul este în pragul fali-

    mentului, fiindcă a fost nevoie decrearea unei societăţi noi, CET H,plină de pedeliști angajaţi pe sala-rii grase, care trăiesc bine pe spa-tele celor de la CET Arad. Practic,putem spune că CET-ul a fost fali-mentat ca să îndestulăm gurileflămânde ale șefilor din PDL Arad.

    Așa se face că, graţie ideilorinovatoare ale primarului Falcă,CET Arad nu mai știe cum să plă-tească datoriile de 87,6 milioanelei, dintre care 37.221.605 lei pen-tru transport cărbune CFR,20.556.467 de lei, către Energo-

    montaj Timișoara, 21.496.750către EON, 14.341.872 către CGAZ & Energy și 7.332.106 cătreComplexul Energetic Oltenia.

    În timp ce la Oradea, Primăriaa finalizat un nou CET, la Arad,administraţia locală a fost preocu-pată doar de bunăstarea cetăţeni-lor membrii PDL. Asta e adevăra-ta faţă a administraţiei Falcă, unasubmediocră, probabil cea maipuţin performantă din aceastăparte a ţării. Și cea mai coruptă,spun mulţi care știu despre ceeste vorba.(livearad.ro)

    Scena politică nădlăcană a fost zguduităîn ultimele luni de scandalurile din PNL, deluptele dintre actualul primar, Vasile Ciceac,şi actualul consilier jude ean PDL, MirceaOnea. Lupta a fost extrem de mare, nu pen-tru interesul cetă eanului, exclus, ci pentrufunc ii, aşa cum ne-au obişnuit cei de la PDLîn ultimii 12 ani. În războiul pe via ă şi pemoarte din PDL, combatan ii şi-au căutat unrefugiu la PSD, poate mai apucă un ciolan,ambii candida i dorind să meargă pe listelesocial democra ilor, în cazul în care nu ar fifost nominaliza i de PDL (PNL). Numai că,atât Vasile Ciceac, cât şi Mircea Onea, augăsit uşa închisă la PSD, care şi-a propus sămeargă în aceste alegeri cu oameni noi, nepă-ta i, nicidecum cu demnii urmași ai PDLArad. „Deși unii politicieni din Nădlac spun căar fi fost mai uşor să acceptăm oferta lui Oneaşi să îl punem candidat din partea PSD, după cea fost dat la o parte de Ciceac, sau să acceptămvarianta Ciceac candidat, după ce acesta a fost

    dat afară de Onea, noi am ales varianta«grea», fără compromisuri. Mergem pe drumulnostru, iar domnii Onea şi Ciceac să meargăîmpreună, pe drumul lor, aşa cum au mers în

    ultimii 12 ani. Nu avem nevoie de pedeliști ală-turi de noi, de oameni care au girat dezastruldin ultimii 12 ani la Nădlac. PSD a făcut sonda- je serioase la Nădlac şi am desemnat un candi-dat la fel de serios, în persoana domnului Andrei Valentin Kocsis, care este extrem deapreciat la nivelul oraşului şi care va avea ală-turi o echipă de tineri, pregătiţi, care nu au maifost implicaţi până acum în politică la nivel deadministrație locală şi care vor aduce un suflunou în administrarea orașului. Sunt oamenicare doresc o schimbare în bine a orașului, fiin-dcă în ultimii ani, prin administrația Ciceac, cusprijinul consilierilor județeni ai PDL Nădlac,orașul a fost transformat în comună. Doar lanivel de impozite mai suntem oraș, ba chiar municipiu, aș putea spune”,declară preşedin-tele PSD Nădlac, Mircea Lucaciu.

    P.S.: Suntem convinși că domnul Ciceacne va transmite un nou mesaj, prin care să neasigure că este fratele mai mare al lui MirceaOnea. Doar că fratele mai mic îl face praf, înultimele zile, pe fratele mai mare, în presalocală. În rest, se iubesc ca la început.

    (livearad.ro)

    CET Arad are datorii de 87 de milioane

    de lei iar CET Hidrocarburi Arad – de62 de m ilioane de lei

    Pedeliştii Ciceac şi Onea sunt „condamnaţi”să meargă de mână în alegerile locale

    Vasile Ciceac a fost dat la o parte,pentru a-i face loc lui Mircea Onea

    CET Arad putea fi profitabil, dacă nu ar fi trebuit să hrănească înfometaţii de la PDL

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    4/16

    4 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Fostul vicepreşedinte al Consiliului Jude ean Arad Romulus Remus Gu u a „vizi-tat” Direc ia Na ională Anticorup ie Timi-şoara, conform unor surse demne de încrede-re. Romulus Gu u este hotărât să-l dea pemâna procurorilor pe primarul GheorgheFalcă, preşedintele PNL Arad, din cauza căru-ia şi-a pierdut func ia pe care o deţinea laConsiliul jude ean Arad.

    Conform surselor noastre, Gu u ar fi luataceastă decizie după ce s-a sfătuit cupreşedintele interimar al Consiliului JudeţeanArad, Adrian Ţolea, mai nou adversar al pri-marului Falcă. Aceleași surse susţin că Guţuar avea mai multe înregistrări compromiţă-toare, mai ales din perioada în care se nego-

    ciau majorităţile în Consiliul Judeţean,Consiliul Local Municipal Arad și consiliilelocale din judeţ. Se pare că în înregistrările luiGuţu, apar discuţii legate de promisiuni de bani, pentru ca PPDD să facă majorităţi cuPDL, dar și posturi în instituţii publice sauafaceri cu instituţii și societăţi controlate dePDL.

    Rămâne de văzut cât de credibile suntprobele pe care le va prezenta Guţu, dar și câtde interesaţi sunt cei de la DNA de subiectulFalcă, unul tabu pentru procurori, în ultimiiani. N-ar fi exclus ca această plângere să fiepusă la dospit în vreun sertar al DNA, așacum se întâmplă cu multe alte dosare care înau pe Falcă în prim-plan.(livearad.ro)

    Preşedintele interimar al Consi-liului Judeţean Arad, Adrian Ţolea, areuşit performanţa ca în numai şapteluni de zile să distrugă tot ce însem-na proiect serios în instituţia pe careo conduce şi, mai mult, să se autoex-cludă din viaţa politică arădeană.După ce a pierdut susţinerea colegi-lor din PNL, nu fiindcă ar fi fost vreundisident, ci din cauza modului dicta-torial și haotic în care a înțeles cătrebuie să conducă, în calitate deinterimar, Consiliul Județean Arad, Adrian Țolea a rămas în afara politi-cii arădene. PSD, în principal datori-tă senatorului Mihai Fifor, a refuzatsă accepte într-o alianță un yesmanal lui Gheorghe Falcă, care își cautăun loc călduț, nemaifiind dorit înPNL. Fostul co-președinte al ALDE,Mircea Purcaru, din motive pe carenoi le cunoaștem, a negociat pe submasă o trecere a lui Țolea la forma-țiunea condusă de Călin PopescuTăriceanu. Numai că, președinteleIonel Ciupe a aflat la timp și a blocatcăpușarea partidului de către pede-liști alungați din PNL.

    Rămânând fără coledzi, cum ar spune Caragiale, pentru care Țoleaar putea fi un personaj mai savurosdecât Agamiță Dandanache, interi-marul de la CJA caută cu disperare orampă de lansare. Au mai rămas dis-ponibile Partidul România Unită șiUDMR, dar și un partid de aparta-ment, care să-i ofere un fotoliu însufragerie domnului Țolea.

    Aflăm că în ultima vreme, interi-marul Țolea sună tot mai des lasoneria PRU, sperând să fie la Arad în fruntea Patrulei lui Țepeș, înființa-tă de curând de acest partid. Dacăva fi acceptat printre urmașii luiȚepeș, Țolea va face pereche la

    „dublu”, Primărie - CJA, cu un fostcoleg de partid, Ciprian Luca, acestafiind susținut de PRU pentru Primăria Arad.

    Dacă nici la PRU nu va fi loc, luiȚolea îi rămâne doar variantaUDMR, unde va trebui să negociezecu Levente Bognar, omologul său pecultură de la municipiu, pe care-l vaputea convinge cu un discurs dincelebrul Agamiță Dandanache: „Cuocazia aledzerii, neicușorule, cu oca-zia aledzerii; știi, m-a combătutopoziţia si colo, si dincolo, si dinco-lo... si rămăsesem eu... care familiamea de la patuzsopt în Cameră...rămăsesem mă-nţeledzi fărăcoledzi... si asa am venit pentrualedzere”.(livearad.ro)

    Interimarul Ţolea ar putea candidadin partea Patrulei lui Ţepeș

    Senatorul Mihai Fifor consi-deră că sec ia TBC care func io-nează actualmente într-un spaţiuimpropriu ar trebui mutată în clă-direa nouă din Grădişte, care afost construită tocmai în acestscop.

    „Constat cu regret că preşe-dintele Consiliului Jude ean,Adrian Ţolea, nu are solu ii pen-tru rezolvarea problemelor me-dico-sanitare din Arad, care suntde competen a sa prin naturafunc iei. Am fost şi sunt partiza-nul mutării sec iei TBC în clădi-rea din Grădişte, special con-struită, dimensionată corespun-zător şi având din start aceastădestina ie, strategic vorbind.Cred că am lămurit definitivchestiunea, în urma conferin eide presă de ieri, în care amaccentuat ideea că atât eu cât şideputatul Dorel Căprar ne-amfundamentat această convingeredupă ce am ascultat toate argu-mentele specialiştilor din mun-cipiu şi jude . Am făcut-o alăturide ministrul Sănătă ii, PatriciuAchimaş Cadariu, la masa rotun-dă de la Prefectura Arad pe caream organizat-o împreună cucolegul meu. Mai mult decâtatăt, vorbesc în cunos in ă decauză deoarece am vizitat ambe-le spa ii, atât cel în care func io-nează actualmente sec ia TBC,cât şi loca ia nouă unde s-aufăcut nişte investi ii în modfocusat, care ar fi păcat să se

    dilueze datorită unor ra iona-mente eronate ale conducerii

    CJA. Aten ie la banul public!Am mai spus-o şi o voi repeta deoricâte ori va fi nevoie. Nu sun-tem un judeţ sărac, este însănecesar să prioritizăm investiţii-le în domeniul medico-sanitarpentru că aici avem un deficitgrav la nivelul Aradului. Câtestudii de fezabilitate o să maicomande domnul Ţolea pentru aajunge la unica solu ie logică şide altfel obligatorie: Aradul arenevoie de un spital nou, integrat,gândit şi proiectat după toaterigorile constructive şi logistice,la standarde europene. Afirmdin nou, nu este o problemăpolitică, stânga vs. dreapta şinici nu ine de considerente doc-trinare sau ideologice, eforturilenoastre ale tuturor trebuie să se îndrepte spre proiecte solide,viabile şi elaborate cu bătaielungă în folosul arădenilor. Amdemonstrat că putem aduce lamasa dialogului toţi factoriidecizionali la nivel guverna-mental și local, atunci când inte-resele comunităţii o cer şi o vom

    face şi în viitor”,afirmă senato-rul Mihai Fifor.(livearad.ro)

    Mihai Fifor: TBC-ul trebuie mutatîn sediul din Grădiște.

    Aradul are nevoie de un spital nou

    Fostul vicepreședinte CJA îl dă pe Falcă

    pe mâna procurorilor

    Guțu a spus tot ce știa procurorilor DNA

    Senatorul Mihai Fifor

    Adrian Țolea se află la apusulcarierei politice

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    5/16

    5 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    După doi ani de zile de la per-chezi iile DNA efectuate laNădaş, s-a ajuns la concluzia căfamilia Col eu a moştenit în modilegal o avere de 20 de milioanede euro. So ii Col eu Mihai şiCol eu Viorica în complicitate cunotarul public Vlai Adrian au fal-sificat testamentul prin care fami-lia intrase în posesia moştenirii.Anchetatorii vor cere judecători-lor anularea testamentului, ceeace duce, implicit la pierdereatuturor bunurilor.

    După finalizarea anchetei decătre DNA, partea cea mai impor-tantă o reprezintă cea în care searată modul în care a fost întoc-mit testamentul:„Se re ine cătoate aceste înscrisuri(n.r. certifi-cat de moştenitor şi alte docu-mente)s-au întocmit şi eliberatde noratul public Vlai Adrianprin comiterea infrac iunii defals intelectual în formă conti-nuată (şapte acte materiale) întrucât a inserat în con inutulacestora, cu ocazia întocmirii,date şi fapte necorespunzătoareadevărului având la bază o rezo-lu ie infrac ională unică, pentruca so ii Col eu Mihai Alexandruşi Col eu Viorica să poată dobân-di fără drept, prin intermediullui Mairovitz Ecaterina, bunuridupă Grosz Elena ca urmare afolosirii acestui certificat (n.r.certificat de moştenitor)”.

    Procurorii DNA anun ă că vordispune sesizarea judecătoruluide cameră preliminară din cadrulCur ii de Apel Timişoara pentrudesfiin area certificatului de cali-tate de moştenitor.În dosarul întocmit de DNAapar şi două nume noi, HotăranTiberiu şi Crişan Stelian. Foşticolegi de serviciu ai lui MihaiCol eu, duşi în fa a notarului sărecunoască un lucru, dar să sem-neze altul. Potrivit procurorilorDNA,„la data de 31.01.2013, lasolicitarea lui Col eu Mihai,martorul Hotăran Tiberiu, împ-reună cu Crişan Stelian s-audeplasat în municipiul Arad laBNP Vlai Adrian, ocazie cu carea fost întrebat, atât el, cât şiCrişan Stelian, de către notarul

    public Vlai Adrian dacă Mairo-vitz Ecaterina este una şi aceeaşi

    cu Mairovitz Ecaterina(n.r. oprocedură de recunoaştere vizua-lă), iar martorul şi Crişan Stelianau confirmat acest lucru, în con-di iile în care Mairovitz Ecate-rina aştepta pe hol în cadrulbiroului notarial. Având în vede-re întrebarea adresată de notarulpublic, răspunsul dat şi având învedere încrederea indusă de pre-zen a notarului şi a prietenuluişi fostului să coleg Col eu Mihai,atât martorul, cât şi CrişanStelian au semnat declara iiledate de notar fără să citeascăcon inutul acestora. Aceştia nuau putut să constate nici ulteriorce s-a consemnat în realitate încadrul declara iilor de cătrenotar, întrucât nu li s-a dat unexemplar după declara iile au-tentificate. Martorul a precizat căvizita la notar a durat circa 30 deminute, timp în care a stat împreună cu Crişan Stelian şiCol eu Mihai, împreună cu carea şi părăsit biroul notarial”.Îndeclara iile semnate de Crişan şide Hotăran, autentificate de nota-rul Vlai Adrian, sunt inseratedeclara ii referitoare la moştenito-rii Elenei Grosz, care ar fi proprie-tarii Nadăşului.„Din declara iamartorului Hotăran Tiberiu dată în dosarul penal 1/P/2014 în fa aorganelor de urmărire penală la

    data de 27.02.2014, precum şi înprocedura audierii anticipate la

    Curtea de Apel Timişoara, rezultăcă acesta a declarat că nu a avutcunoştin ă de aspectele men-

    ionate în declara ia autentificată în BNP Vlai Adrian din carerezultă că are cunoştin ă directă şipersonală de faptul că doamnaGrosz Helena, născută Weisz, esteuna şi aceeaşi persoană cu WeiszJohana, decedată la data de21.07.1955, cu ultimul domiciliu înIsrael, nu a avut copii, iar la datadecesului a rămas ca moştenitoaresingura soră, doamna Weisz Sara,că are cunoştin ă directă şi perso-nală de faptul că Weisz Sara nu afost căsătorită, iar în urma rela ieide concubinaj cu Littmann Armina avut o singură fiică, pe LittmannAnna-Josefine (…)”.

    Pe scurt, Col eu i-a dus pemartori să o identifice pe Ecate-rina Mairovitz, dar, până la urmă,notarul ar fi semnat faptul că ceidoi au recunoscut întreaga istoriea foştilor moşieri din Nadăş,moşieri mor i de zeci de ani. Lucrutotal neadevărat.„Martorul adeclarat că la data de 31.01.2003nu a declarat aceste aspecte înfa a notarului public Vlai Adriancare a autentificat declara ia şi căpână la data audierii de cătreorganele de urmărire penală(27.02.2014) nu a cunoscut con in-utul acestei declara ii, întrucât

    notarul nu i-a dat un exemplardupă declara ie. Martorul a preci-

    zat că a fost rugat de fostul săucoleg de serviciu, Col eu Mihai,să vină împreună cu un alt fostcoleg de serviciu, Crişan Stelian(în prezent decedat) la notar pen-tru a declara în legătură cuMairovitz Ecaterina în condi iile în care martorul o cunoştea peaceasta şi ştia că apartamentul încare locuia aceasta urma să fiemoştenit de familia Col eu. Mar-torul ştia că Mairovitz Ecaterinaera între inută de so ii Col eu şică apartamentele în care locuiauaceştia erau în acelaşi imobil”,mai precizează anchetatorii.

    Potrivit solu iei emise deDNA, se va cere Cur ii de ApelTimişoara desfiin area certificate-lor de moştenitori întocmite denotarul Adrian Vlai pentru cei doiCol ei, Mihai şi Viorica. Dacă ma-gistra ii vor accepta acest lucru,atunci procesul de la Făgăraş,unde se revizuieşte sentin a de laIneu prin care familia Col eu afost împroprietărită cu peste8.700 de hectare de teren, va intraîn linie dreaptă. Adică, cel maiprobabil, va fi admisă de judecă-torii braşoveni. Asta înseamnă că,pe lângă pădurea, păşunea şiterenul arabil de la Nadăş, familiaCol eu va pierde şi imobilul de pestrada Cloşca, un monument isto-ric, în care a func ionat Direc ia

    Agricolă şi care acum stă să seprăbuşească.(livearad.ro)

    DNA cere anularea testamentului

    prin care familia Colțeu a moștenit8.700 de hectare la Nadăș

    Familia Colțeu are probleme tot mai mari cu procurorii DNA

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    6/16

    6 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    PRIMĂRIA ORAŞULUI LIPOVA315400 Lipova, jud. Arad – România, str. Nicolae Bălcescu, nr.26, tel. +40-257-5

    fax: +40-257-563067 www.primarialipova.ro, [email protected]

    A N U N ŢCompartimentul Asistenţă Medicală Comunitară

    2 posturi vacante de natură contractuală – asistentmedical comunitar

    Poate participa la concursul de recrutare persoanacare îndeplineşte următoarele condiţii:

    Condiţii generale:

    - studii de școală sanitară postliceală sau echivalentă oristudii postliceale prin echivalare conform H.G nr.797/1997privind echivalarea studiilor absolvenților liceelor sanitare,promoțiile 1976-1994 inclusiv, cu nivelul studiilor postlicealesanitare, dovedite cu diplomă de absolvire: specialitateaasistent medical generalist, sau studii superioare specializa-rea asistență medicală generală.- certificat membru O.A.M.G.M.A.M.R., după caz.

    Dosarele de înscriere vor conţine următoarele acte:Pentru înscrierea la concurs candidaţii vor prezenta un

    dosar de concurs care va conţine următoarele documente:a) cerere de înscriere la concurs adresată conducătorului

    autorităţii sau instituţiei publice organizatoare;b) copia actului de identitate sau orice alt document care

    atestă identitatea, potrivit legii, după caz;

    c) copiile documentelor care să ateste nivelul studiilor şiale altor acte care atestă efectuarea unor specializări, copii-le documentelor care atestă îndeplinirea condiţiilor specifi-ce;

    d) copia carnetului de muncă, conformă cu originalul,sau, după caz, o adeverinţă care să ateste vechimea înmuncă, în meserie şi/sau în specialitatea studiilor;

    e) cazierul judiciar

    f) adeverinţă medicală care să ateste starea de sănătatecorespunzătoare eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulă-rii concursului de către medicul de familie al candidatuluisau de către unităţile sanitare abilitate;

    g) curriculum vitae. Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în

    clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii. Actele prevăzute la lit. b), c) şi h) vor fi prezentate şi în

    original în vederea verificării conformităţii copiilor cu aces-tea.

    Concursul constă în:depunerea dosarelor de înscriere din data de 28.03.2016

    până în data de 11.04.2016;selecţia dosarelor de înscriere se face până în data de

    12.04.2016 -13.04.2016;contestaţiile cu privire la rezultatul selecţiei dosarelor de

    înscriere se depun la secretarul comisiei de soluţionare acontestaţiilor până în data de 14.04.2016;

    proba scrisă – programată în data de 25.04.2016, ora10.00 ;

    interviul – programat în data de 27.04.2016, ora 10.00.Bibliografia se afişează la sediul Primăriei oraşuluiLipova.Relaţii suplimentare se pot obţine la telefon 0257/561133 şiCompartiment Resurse Umane.

    PRIMAR,JICHICI IOSIF MIRCEA

    Nr. 4532/22.03.2016

    I. Bibliografie - post de natură contractuală – asistentmedical comunitar:

    1. Legea nr.215/2001 - privind administraţia publicălocală, republicată, cu modificările şi completările ulte-rioare;

    2. Legea nr.477/2004 - privind Codul de conduită a per-sonalului contractual din autorităţile şi instituţiile publice.

    3. Codul de etică şi deontologie profesională al asisten-tului medical şi moaşei din România probat prin H.G.nr.2/2009.

    4. O.U.G. nr.144/2008 – privind exercitarea profesiei deasistent medical generalist, a profesiei de moaşă şi a pro-fesiei de asistent medical, precum şi organizarea şifuncţionarea Ordinului Asistenţilor Medicali Generalist,Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, cu modifi-

    cările şi completările ulterioare;5. Tehnica îngrijirii bolnavului – Carol Mozes, Edituramedicală, București, 2007.● Supravegherea bolnavului (Capitolul II.2)● Alimentația bolnavului (Capitolul IV.2)● Administrarea medicamentelor (Capitolul IV.7)● Asistarea micilor intervenții chirurgicale și îngrijirea

    plăgilor (Capitolul IV.13)● Asistență de urgență a accidentaților (Capitolul V)● Particularitățile de îngrijire a copilului sănătos și bol-

    nav (Capitolul VII.3)● Îngrijirea bolnavilor vârstnici (Capitolul VII.4)● Îngrijirea bolnavilor la domiciliu (Capitolul VII.6)

    PRIMAR,JICHICI IOSIF MIRCEA

    B I B L I O G R A F I E

    Primăria oraşului Lipova organizează concurs de ocupare a următoarelor posturi în regim

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    7/16

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    8/16

    8 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    Primarul Ilie Cheșa și banda portocaliecare sufocă Secusigiul de opt ani de zile facorice pentru a se menține la putere.Săptămâna trecută, această gașcă a merspână acolo încât au copiat ziarul nostru,scoțând o fițuică plină de falsuri, prin careGheorghe Grad anunța că nu candidează laPrimărie. Gașca portocalie a acționat în stilmafiot, cu mașini cu numerele acoperite, iar cei care împărțeau ziarele purtau cagule. Înurma acestei acțiuni, Gheorghe Grad aanunțat că va face plângeri penale, iar cei

    vinovați vor trebui să răspundă.„Ceea ce au făcut pedeliștii lui Cheșase numește furt, fals și uz de fals. Să fal-sifici un ziar, în care să introduci decla-rații false mi se pare extrem de grav. Nunumai că voi candida, dar voi face totulca aceste persoane, care au apelat la fal-suri, să răspundă. Am discutat cu avoca-ții și vom face plângere penală, pentrucă aici avem de-a face cu infracțiuni gra-ve. Autorii acestei mizerii nu pot fi numițialtfel decât hoți”,spune Gheorghe Grad.

    Reacția oamenilor din comuna Secusi-giu a fost extrem de virulentă la adresamizeriilor lansate de oamenii lui Cheșa,efectul fiind unul de bumerang. Oamenii cucare am stat de vorbă susțin că o astfel decampanie murdară nu are cum să-i convin-gă să voteze cu cel care o promovează,preferând pe cel care vine cu proiecte con-crete, nu cu minciuni marca Cheșa.

    Cetățenii din Secusigiu au reacționat șipe rețelele de socializare, arătându-și susți-nerea pentru Gheorghe Grad și condam-

    nând mizeriile promovate de Cheșa și ai lui.Iată câteva păreri ale cetățenilor din comu-nă:

    Gheorghe Dumitrean:Ţine-te tare,Ghiță, că vei reusi. Eu îți doresc succes!!!.

    Sofica Fagean:Din suflet vă dorescmult succes. Doamne ajută!

    Mihai Guteniuc:Mult succes, să-ţi deaDumnezeu putere și sănătate!Emma Roman:Mult succes, chiar mi-

    aş dori să se schimbe ceva în comunanoastră, m-am săturat de promisiuni și min-ciuni!

    Cornelia Ganea:Problema este căaceste mizerii le-a editat pe banii noștri! Deaceea am plătit taxele mai mari. M-am stră-

    duit să plătesc până la sfârșitul primului tri-mestru, să beneficiez de reducere, dar amplãtit mai mult decât anul trecut în septem-brie.

    Florentina Petrescu:Domnul Grad aajutat şi până acum cetăţenii şi îi va ajuta şidin postura de primar. Nu toţi politicieniisunt la fel ca şi Cheşa. Doamne ajută, dom-nule Grad, să scăpaţi comuna de ciumapedelistă.

    Andrei Anghel:Oameni ca Ilie Cheșași acoliții lui nu au ce căuta în fruntea uneiprimării. Cu astfel de mizerii își bate joc denoi toți. Chiar ne credeți proști, domnuleCheșa? O să vă trimitem acasă în iunie,pentru incompetență.

    Fiind prea ocupat cu mizeriile,primarul Ilie Cheșa nu mai aretimp de adevăratele probleme alecomunei Secusigiu. Satele dincomună s-au umplut, ca în fiecareprimăvară, de câini vagabonzi,aduși din localitățile mai mari din jur, din Pecica, Nădlac și Arad. Ande an, pentru a scăpa de costurilefoarte mari (100 de lei/câine/lună), firmele care se ocupă cuaceastă afacere duc câinii încomunele din jurul Aradului. Dininformațiile noastre, acest lucruse face cu complicitatea autorită-ților, care închid ochii la aceastăafacere, în schimbul unor comi-sioane. Firmele scapă de câini,pe care nu mai trebuie să cheltuie100 de lei pe lună (faceți un calcul

    la o sută de câini, de exemplu),iar cei din fruntea comunelor suntși ei mulțumiți că au buzunarelepline, deși cetățenii sunt în pericolzi de zi.

    „Problema câinilor este unafoarte gravă. Din nou s-a umplutcomuna de câini, care se plimbă în special în zona școlilor și gră-dinițelor, fiind un adevărat peri-col pentru copii. Am ridicataceastă problemă în ultima șe-dință a Consiliului local, dar domnul Cheșa s-a făcut că nuaude. Doream să știu cum auputut fi aruncați acești câini aiciși de ce Primăria închide ochii laaceastă afacere. În loc să dămpeste 60 de milioane de lei pen-tru artificii, puteam cu o parte din

    bani să ducem acești câini laadăpostul din Arad. Era o in-vestiție pentru siguranța copiilor noștri, dar văd că pentru Cheșachefurile cu muzicanți și artificiisunt mai importante decât sigu-ranța cetățenilor, indiferent căsunt copii sau adulți. Tăcerea pri-marului Ilie Cheșa este extrem desuspectă și la fel de suspect este

    faptul că primarul și oamenii luiau șters de pe pagina de face-book a comunei o postare despreproblema câinilor, făcută de odoamnă din comună. Așa că nupot să nu-l întreb public: De ce închideți ochii domnule primar laaceastă problemă și puneți înpericol viața copiilor noștri? Ațiluat bani pentru ca acești câini săfie eliberați pe străzile din Secu-sigiu, Sânpetru German, SatuMare sau Munar? De ce nu ațiluat nicio măsură până acum? Văcer să răspundeți public cetățeni-lor la aceste întrebări și să găsițiurgent o soluție la această pro-blemă, până nu vom avea un inci-dent nefericit”,susține GheorgheGrad.

    Cetăţenii din Secusigiu sunt indignde campania mizerabilă a lui Ilie Ch

    Primăria a permis ca Secusigiu să se umple de câini va

    Ilie Cheșa și ai lui au scos o fițuică plină de minciuni

    Comuna Secusigiu s-a umplutde câini comunitari

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    9/16

    9 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    Situația la Secusigiu estedin ce în ce mai dramatică, pecum se apropie campaniaelectorală. Primarul Ilie Cheșaaruncă în stânga și dreapta cusume uriașe, peste puterilebugetului comunei, pentru amai câștiga un mandat de pri-mar. Cheșa a demarat de la începutul anului o campanieagresivă pe bani publici, fiinddispus să amaneteze bugetulpe următorii patru ani, pentrua se menține la putere alăturide clientela portocalie.

    În timp ce școlile și grădini-țele au fost renovate în ultimiiani din banii părinților, ai con-silierului Gheorghe Grad și aiunor sponsori, primarul Cheșa

    aruncă cu sute de milioane pepetreceri electorale.„Primarul PNL Ilie Cheşa,

    despre care toată lumea ştiecă nu a făcut absolut nimicpentru comuna noastră timpde 8 ani, a introdus pe ordi-nea de zi a şedinţei Consi-liului Local Secusigiu devineri un proiect de hotărârepentru aprobarea planuluide achiziţii publice pe anulcurent. În condiţiile în care în Secusigiu nu există, în2016, nici măcar un metrude asfalt, primarul doreştesă folosească bugetul co-munei pentru propria cam-panie electorală. La Secusi-giu nu există apă curentă,canalizare, drumurile suntde pământ, lipsesc trotuare-le, școlile şi grădinițele sunt într-o stare deplorabilă, iar căminul cultural din Sân-petru German nici nu poatefi folosit din cauza stării dedegradare. Pornind de laaceste realităţi înspăimântă-

    toare, este cu atât mai gravdemersul lui Ilie Cheşa, carea impus în şedinţa de consi-liu alocarea a peste 60 demilioane de lei vechi pentruartificii și alte 360 de milioa-ne de lei vechi pentru publi-citate, adică pentru felicităride Paști și alte materialeelectorale PDL, făcute dinbani publici. La care seadaugă alte 500 de milioanede lei vechi pentru ZileleComunei. Ba mai mult, dinaceleaşi raţiuni de promova-re electorală, a mutat zilelecomunei din luna iulie înluna mai! Am și întrebat înședința de consiliu, de ce s-a mutat sărbătoarea în mai,

    dacă anii trecuți se ținea îniulie. Cheșa ne-a răspuns căatunci au avut liber muzi-canții. Adică, comuna Secu-sigiu îşi ţine sărbătoareaanuală în funcţie de cum auliber muzicanţii? I-am cerutdomnului primar să stabilimo dată fixă pentru ZileleComunei, care să aibă legă-tură cu un eveniment impor-tant pentru cetăţeni, cu hra-mul bisericii. Din păcate, pedomnul Cheşa nu-l intere-sează decât campania elec-torală şi nimic altceva.

    PSD Secusigiu se opunetotal acestei mascarade şipersonal nu voi vota niciunproiect care presupune risi-pirea banilor proveniți dintaxele și impozitele consăte-nilor mei pentru campaniaelectorală a PNL și a lui IlieCheșa. Domnul Cheșa dove-dește, încă o dată, că intere-sele domniei sale sunt maipresus de interesele comu-nei și vrea să ascundă 8 ani

    de incompetență în spateleunor focuri de artificii”,afir-mă preşedintele PSD Secu-sigiu, Gheorghe Grad.

    În timp ce Ilie Cheşa facepetreceri din bani publici,părinţii din comună fac eforturisă strângă bani pentru a finali-za renovarea grădiniţei dinSecusigiu, pe care Primăria afăcut-o, ca de obicei, de mân-tuială.„Cu aceşti bani s-ar fiputut, de exemplu, terminareabilitarea grădiniţei dincomună, una dintre proble-mele stringente care afec-tează sănătatea şi siguranţacopiilor noştri. Primăria aschimbat geamurile termo-pan, dar au lăsat în urmădezastru, fiindcă vechilegeamuri au fost scoase dintocuri cu drujbe şi răngi. S-adistrus tot: rame, tocuri,bucăţi din pereţii care aufost pictaţi de noi anul tre-cut. Primăria a pus geamuri-le şi s-a spălat pe mâini.Acum părinţii vor să adunebani să repare sălile declasă şi, bine înţeles, îi voiajuta şi de această dată, fiin-dcă nu e posibil ca cei mici

    să înveţe în astfel decondiţii”, spune GheorgheGrad.

    Primarul Ilie Cheşa nu

    numai că nu s-a gândit să facăaceastă lucrare până la capăt,dar cu un tupeu tipic pentruurmaşii lui Boc – Udrea – Anastase – Videanu, are pre-tenţia ca cei de la grădiniţă săse descurce.„Am ridicat şiaceastă problemă în ultimaşedinţă de consiliu. Au săritca arşi pedeliştii lui Cheşa,spunând că acasă, dacăcineva îţi pune geamuri noi,trebuie să repari tu zona din jurul geamului. Staţi aşa,domnule Cheşa, domnilor de la PDL. Aici nu e vorba deacasă, ci de grădiniţă, careeste proprietatea primăriei.Nu poţi să ceri să reparepărinţii pe banii lor saudirectorul, aşa cum a cerutIlie Cheşa, care a afirmat defață cu educatoarele că elnu mai repară nimic și cătrebuie să se descurcedirectorul și educatoarele,de parcă ar fi școala lor, nu aprimăriei”,spune GheorgheGrad.

    Primarul Cheșa aruncă 600 de miliode lei vechi pe chefuri, iar părinţirepară grădiniţele din banii lor

    Ilie Cheșa este într-o continuă petrecere, pe banii cetățenilor

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    10/16

    10 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATEInformația de Secusigiu

    Căminul din Secusigiu tre-buia să fie una dintre realizărilelui Ilie Cheșa din mandatul tre-cut. Cel puțin în campania elec-torală din 2012, Ilie Cheșa selăuda prin fițuicile și plianteleportocalii că a finalizat aceastălucrare. Numai că, între timp,lucrurile au ieșit la iveală:

    Primăria Secusigiu a demaratacest proiect în 30 martie 2010,când a deschis procedura delicitaţie, valoarea estimată pen-tru reabilitarea căminului fiindde 1.704.354 RON, plus TVA. Adică peste 17 miliarde de lei, osumă enormă pentru o lucrarede o calitate îndoielnică. Lucra-rea a fost câştigată de firmaEXCLUSIV CONSTRUCŢII ŞIREABILITĂRI SRL Arad, o firmăpe care dacă o cauţi pe internette îngrozeşti ce afli despre ea,fiind trecută la categoria„ţepari”. Firma a intrat în insol-vență, patronul este trimis în judecată de procurori pentruevaziune fiscală, iar Primăria se„chinuie” în instanță să recupe-reze banii pentru lucrărileneexecutate. Iar căminul cultu-ral este nefuncțional, într-ostare continuă de degradare,lucrările fiind întrerupte de anide zile, în interior plouă și așamai departe.

    După ce Ilie Cheșa, prinaceastă afacere, a păgubitbugetul local, bani care nu vor mai fi recuperați niciodată, fiin-

    dcă firma este în faliment, acumpropune o nouă renovare, careva costa 5,3 miliarde de leivechi.„În ședința de vineri,Cheșa a propus alocarea a 5,3miliarde de lei vechi pentrurenovarea căminului dinSecusigiu. În 2012 ne spuneacă e gata acest cămin, iar

    acum ne spune că trebuierenovat. S-au alocat inițial 17miliarde de lei vechi, iar acumalte 5,3 miliarde de lei vechi.Plus anul trecut, s-a mai datun miliard pentru încălzire,dar lucrarea nu s-a făcut șinici banii nu se știe undesunt. Ajungem la peste 23 demiliarde de lei vechi pentruun cămin în care nu avem încălzire, oamenii își aduc deacasă veselă, trebuie să facămâncare la cazan, ca acum 30de ani. Din acești bani reno-vam nu numai căminul de laSecusigiu, ci și cele din Sân-petru German, Satu Mare șiMunar. Ați văzut cum aratăcăminul cultural din SânpetruGerman, unde primarul a pusacum patru ani termopane,după care l-a închis. Acolo ar fi fost nevoie de investițiiurgente, pentru că cei dinSânpetru German sunt nevoi-ți să-și facă nunțile la Pecicasau Arad. Dacă nu se sifonaubanii publici, după patru anide mandat, toate cămineleculturale ar fi trebuit să fie

    renovate”, spune GheorgheGrad.

    Pe lângă investițiile enorme,o altă problemă gravă este fap-tul că banii pentru acest căminse vor plăti în doi ani, ceea ce înseamnă că Ilie Cheșa va lăsadatorii enorme la bugetul local.„În proiect scrie că lucrarease face în două luni, iar baniise plătesc în doi ani. Numaipentru această lucrare, pri-marul Ilie Cheșa lasă datorii în urma sa de 1,3 miliarde delei vechi, bani care va trebuisă-i plătim în 2017. Nu maivorbim de faptul că suntneconcordanțe între proiectși lista de investiții: într-oparte găsim suma de 5,3miliarde de lei vechi, în altăparte 4,5 miliarde de lei vechi.E o diferență de aproape unmiliard care se pierde pedrum. Probabil, Ilie Cheșa șiconstructorul și-au făcut pla-nul că vor sifona la final demandat câteva miliarde, dar lucrurile nu sunt atât de sim-ple, fiindcă au fost sesizateorganele statului cu privire laaceste nereguli grave, care sepetrec din banii cetățenilor”,spune Gheorghe Grad.

    În final, președintele PSD

    Secusigiu a dorit să-i răspundălui Ilie Cheșa, care îl sfătuia pe

    Grad, prin intermediul ziarelor de partid, să-și plătească impo-zitele.„Ilie Cheșa e disperat,fiindcă vrea să cheltuie toțibanii pe 2016 până la alegeri șisă lase comuna fără bani desalarii și întreținere, dar și cudatorii pentru următorii patruani, din dorința de a rămânepe scaunul de primar. Îmi parerău pentru domnul Cheșa, dar banii mei, și sunt unul dintrecei mai mari contribuabili dincomună, nu vor merge pentruchefurile primarului. Sunt cuimpozitele și taxele la zi, iar cetrebuie achitat pentru 2016 îivoi plăti în prima zi după ale-geri, pentru ca Ilie Cheşa sănu poată da din banii noştripentru chefuri, muzicanţi, arti-ficii şi alte materiale electora-le. Termenul până la care sepot plăti impozitele şi taxelelocale, beneficiind de reduce-rea de 10 la sută, a fost prelun-git de Guvern până la 30 iunie.Eu voi opta să plătesc impozi-tele şi taxele în 7 iunie, deșipot plăti până în decembrie,astfel încât banii mei să numeargă în campania electoralăa domnului Cheşa, ci pentruşcoli, grădiniţe, cămine cultu-rale, străzi, trotuare, lucruri

    necesare cetăţenilor comu-nei”,spune Gheorghe Grad.

    Incredibil, dar adevărat:

    Căminul Cultural din Secusigiu este redin nou, cu 5,3 miliarde de lei vech

    Căminul din Secusigiu, o lucrare prin care s-au sifonat miliarde de lei vechi

    Căminul de la Sânpetru German stă să se demoleze

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    11/16

    11 4 - 10 aprilie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    Echipa pregătită de DanCuedan își continuă parcursul bun din returul campionatului.„VI-FE” a obţinut al treilea rezul-tat pozitiv în patru etape în Liga 4Arad, iar obiectivul de evitare aretrogradării are toate șansele săfie îndeplinit. Felnacul s-a ales cuun punct din deplasarea cu UTAII, rezultat mulţumitor în condi-ţiile în care la gazde au evoluatdestui jucători obișnuiţi chiar cuprima echipă a Bătrânei Doamne,precum Jorza, Vlad, Murakamisau Costin. S-a terminat 1-1, lacapătul unui meci de angajament,cu un ritm bun și multe faze depoartă.

    Puștii UTA-ei au deschis sco-rul în minutul 33, prin japonezulMurakami, iar Victoria a egalat înultimul minut al primei reprize,prin Vidac, care a marcat cu unșut la colţul lung, după o pasă alui Stanciu. Echilibrul s-a menţi-nut și în partea secundă, iar tabe-la a rămas neschimbată. VictoriaFelnac a început meciul în formu-la: Nichici - Nichituţ, Baroti,

    Rotar, Sabău, Gîdea (65 Măruș-teri), Vidac, Maxim (90 Olariu),Stanciu (60 Stan), Roșuţ (75Felnacichi), Băd.Cuedan: „A avut de câștigatfotbalul”

    „A fost un meci bun, între douăechipe preocupate de joc. Primarepriză a fost echilibrată, cu treiratări mari de partea noastră. Am primit gol pe o contră, dar am ega-lat la timp, chiar înainte de pauză,

    după o combinașie Stanciu-Vidac.În partea a doua au avut mai mult posesia, dar tot noi am fost mai periculoși, până la urmă s-a termi-nat echitabil, a avut de câștigat fot-balul. S-au înfruntat o echipă înreformare, așa cum suntem noi, șiuna tânără și ambițioasă, cu jucă-tori care fac parte și din circuitul primei echipe a UTA-ei”,ne-adeclarat Dan Cuedan. Felnaculare un bilanţ pozitiv în retur, darantrenorul echipei susţinute de

    tandemul Ioan Maliţa - DanRistin știe că lupta pentru salvaree strânsă, iar orice punct contează.Urmează meciuri accesibilepentru „VI-FE”

    „De unii jucători sunt mulțu-mit, de alții nu prea, dar important e că echipa joacă și crește de la unmeci la altul. Eu zic că suntem la unnivel bun, avem două victorii și unegal în patru meciuri, singuraînfrângere e cea cu Cermeiul. E luptă mare acolo jos, fiecare punct

    contează pentru noi. Urmează treimeciuri din care trebuie să scoatemcât mai mult”,încheie Cuedan.Victoria Felnac e pe 11 în clasa-ment, cu 12 puncte, la doar treipuncte distanţă de ultima clasată,CS Glogovăţ, astfel că lupta pen-tru evitarea retrogradării e într-adevăr încinsă. Pentru „VI-FE”urmează meciuri accesibile, acasăcu Mailatul și Aqua Vest și îndeplasare la Zăbrani, prilej numai bun de a aduna cât mai multepuncte și de a evada din zonafierbinte.

    Meciul dintre CS Glogovăț șiȘoimii Lipova a consemnat unrezultat surpriză, ultima clasată dinLiga 4 Arad trecându-și în cont adoua victorie stagională. În pierderede turație după startul bun de retur,echipa pregătită de Flavius Sabăua pierdut cu 1-0, la capătul unui jocde uzură, în care gazdele au profi-tat de una dintre puținele ocazii.Unicul gol al partidei a fost marcatde ex-ineuanul Kocsis, în minutul66. De cealaltă parte, Lipova s-a

    întrecut în ratări, Pașcu, în douărânduri și Borteș, semnând celemai mari șanse ale formației de pevalea Mureșului.

    Sabău: „Facem greșelide copii și juniori”

    Antrenorul șoimilor s-a declarat, lafinal, supărat pe evoluția echipei sale:„A fost un meci de luptă, disputat peun teren prost, nu am fost în stare săbăgăm mingea în poartă. Deși nu îmiplace să vorbesc de arbitraj, cred că

    am avut un penalty clar. La fel ca șicu Cermeiul, facem greșeli de copiiși juniori, de atitudine nu mă potplânge, echipa și-a dorit”,ne-a decla-rat Flavius Sabău.

    Șoimii Lipova a început meciul dela Vladimirescu în formula: Trifoi -Orza, Bercu, Pașcu, Moisă, Simion,Tomuț, Șulumberchean, S. Popa, R.Popa, Filimon. Pe parcurs au maiintrat Blănaru, Borteș, Edu și Balint.

    Șoimii Lipova a cedat surprinzător la Vladimir

    Victoria Felnac a obținut un punct

    prețios cu UTA II

    Lipova continuă evoluțiile inconstante

    Felnacul are un parcurs bun în retur

    Bătaie mare la vârf în Liga 4 AradLiga 4 Arad, etapa 17

    Unirea Sîntana - Şoimii Şimand 3-0Josan 2, CapătăAqua Vest - Frontiera Curtici 2-2Liga, Higyed / Avrămuțiu 2Victoria Zăbrani - Progresul Pecica 0-7Burian 4, Boldizsar, Peii, ArseneVoinţa Mailat - Crişul Chişineu Criş 0-3Turcuș 2, Alin DrăganCS Glogovăţ - Şoimii Lipova 1-0KocsisUTA II - Victoria Felnac 1-1Murakami / VidacGloria Cermei - Păulișana Păuliș 6-0Purece 2, Nistor, Ghergar, Vereș, Brîndușe

    Clasament1.Chişineu Criş 17 14 1 2 42-15 432.Pecica 17 13 3 1 46-9 423.Sîntana 17 14 0 3 53-18 424.Cermei 17 13 3 1 48-17 425.UTA II 17 9 3 5 29-25 306.Curtici 17 8 3 6 28-18 277.Lipova 17 6 3 8 32-27 218.Zăbrani 17 4 4 9 17-32 169.Mailat 17 4 4 9 19-35 1610.Păuliş 17 4 4 9 23-43 1611.Felnac 17 3 3 11 18-39 1212.Şimand 17 3 2 12 27-55 1113.Aqua Vest 17 3 2 12 24-52 1114.Glogovăţ 17 2 3 12 23-44 9Etapa următoare (2-3 aprilie): FrontieraCurtici - Unirea Sîntana, Păulișana Păuliș -CS Glogovăț, Șoimii Lipova - UTA II, VictoriaFelnac - Voința Mailat, Crișul Chișineu Criș -

    Victoria Zăbrani, Progresul Pecica - AquaVest, Șoimii Șimand - Gloria Cermei.

    Pagină realizată de Sorin Haut

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    12/16

    12 4 - 10 aprilie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    Pagină realizată de Sorin Haut

    UTA Bătrâna Doamnă s-aimpus, scor 2-0, în duelul arădeanal etapei a 25-a din B2. Șifonatăserios după înfrângerea de laTârgoviște, formaţia arădeană adescins la Pîncota cu gândul de ase reabilita în faţa suporterilor șide a ţine aproape de primeledouă clasate, Gaz Metan șiChindia. Cu destule probleme delot (Pascariu accidentat, Pirtea șiDragalina suspendaţi), Șoimiiaveau mai mare nevoie de puncteîn perspectiva play-out-ului,aspect semnalat și de Ionuţ Popaînaintea meciului. Prima parte aconfruntării din Podgorie a fostdestul de animată, cu faze pericu-loase la ambele porţi, dar cu UTAla timonă. Mult mai prezenţi în joc, roș-albii au început ceva maiezitant disputa, iar Pîncota a avutdouă bune situaţii în primeleminute, prin Issa și Marius Ion.La prima ocazie, Bătrâna Doamnăa deschis scorul în minutul 10,atunci când Ciprian Rus a marcatdin careul mic, după un șut al luiManea de la 20 de metri.Rus și Curtuiuș au făcutdiferenţa

    Până la pauză au mai fostsituaţii de poartă, Leucuţa și AlinMihai, respectiv Strătilă și Rus,

    trecând și ei pe lângă gol. Demenţionat că Ionuţ Popa i-a pier-dut în prima parte, în interval dedoar șapte minute, pe Issa șiVasi, ambii jucători părăsindterenul accidentaţi. După 45 deminute a fost 0-1, la capătul unui joc aprig disputat, cu un ritm bun. Tot UTA a început mai deci-să și partea a doua, iar activulRus s-a aflat la originea a treiocazii arădene. Pîncota a revenit

    în atac abia după un sfert de orăde la reluare, Crișan reluând cucapul, puţin alături, o centrarevenită de la Leucuţa, direct dinlovitură liberă. Până la urmă,dominarea UTA-ei s-a concreti-zat și pe tabelă în minutul 66,atunci când Curtuiuș, scăpat sin-gur după o pasă în adâncime alui Tănase, l-a executat pe bravulCioară cu un șut în vinclu, de la14 metri.

    UTA rămâne pe podium în B2În ultimul sfert de oră nu s-a

    mai jucat mare lucru, ambele echi-pe plimbând balonul la mijloculterenului. Doar finalul a fost cevamai animat, dar tot cu UTA peri-culoasă: Copil a expediat un șutputernic direct din lovitură liberăde la 25 metri, Cioară respingândde sub transversală. Din cornerulrezultat, Burlă a trimis direct în bară, dar tabela a rămas neschim- bată. Trei puncte meritate pentruUTA, care revine la victorie în B2,urmând să încheie aproape sigursezonul regulat pe podium. Decealaltă parte, Șoimii Pîncota seconsolează cu play-out-ul, unde

    va lupta pentru salvare.Casetă tehnicăPîncota:Cioară - Dan, Crișan,

    Dubeștean, Siminic - Pavel, Fuchs- Leucuţa, Issa (23 Alin Mihai),Vasi (31 Farcaș) - M. Ion (64 Gîlcă).

    UTA: Anca - Polgar, Botiș,Manea, Burlă - Strătilă (73 Man),Chindriș, Tănase, Hlistei (64Copil) - Rus, Curtuiuș (83 Vlad).

    Arbitri: Nicolae Botaș (Timi-șoara) - Adrian Mărginean(Aiud), Nicolae Chiţoiu (Timi-șoara).Observatori FRF:CornelCorocan (Reșiţa), Bogdan Pancu(Craiova).

    Victoria de la Pîncota asigură și din punct devedere matematic prezenţa UTA-ei în play-off-ulligii secunde. Cu o etapă înainte de finalul sezo-nului regulat, roș-albii își pot face calcule pentrufaza superioară. „Mă bucur pentru ce am îndepli-nit, tot ce am făcut până acum ne obligă în conti-nuare. Începe ceva frumos, ne vom agăța de fiecare punct pentru a realiza ceva și mai important. Îidoresc multă baftă lui Ionuț Popa. Trebuie să mun-cim în continuare”,a spus Roland Nagy.

    „Dorim să încheiem frumos campionatul, cu ovictorie în fața Tărlungeniului. Play-off-ul ne face plăcere, indiferent ce apare, câtă presiune pun uniisau alții, această echipă merită lăudată. E un bonus pentru fiecare, suntem o echipă tânără, în creștere”,a adăugat antrenorul utist.

    Popa vrea să plece!De cealaltă parte, Ionuţ Popa a tunat și fulge-

    rat după meci, catalogându-și jucătorii „escroci șinesimțiți, care și-au bătut joc. Făceau preluări cuexteriorul, se cereau afară după câteva minute, este

    inadmisibil așa ceva. Nu mă mai întoarce nimenidin drum, o să vorbesc cu domnul Piroș să-și cauteantrenor!”.

    Favoritele au câștigatpe linie în B2

    Liga a II-a, seria 2, etapa 25Șoimii Pîncota - UTA 0-2Satu Mare - FC Baia Mare 0-2Univ.Cluj - Metalul Reșița 2-0Tărlungeni - Chindia Târgoviște 0-1CSM Rm.Vâlcea - FC Brașov 0-0Gaz Metan - FC Bihor 3-0 (f.j.)Mioveni - FC Caransebeș 3-0 (f.j.)

    Clasament1.Gaz Metan 25 16 4 5 39-18 522.Chindia 25 16 3 6 49-18 513.UTA Arad 25 14 6 5 46-27 48

    4.Baia Mare 25 13 6 6 33-15 455.Rm.Vâlcea 25 12 7 6 39-23 436.FC Braşov 25 11 9 5 44-24 427.CS Mioveni 25 12 6 7 37-18 428.Univ.Cluj 25 12 5 8 27-15 419.Pîncota 25 9 8 8 30-26 3510.Satu Mare 25 8 6 11 32-36 3011.Tărlungeni 25 5 9 11 25-32 2412.FC Bihor 24 4 1 19 10-55 1313.Reşiţa 25 3 1 21 18-71 -514.Caransebeş 24 3 1 20 11-60 -78

    Etapa următoare (2 aprilie):UTA - UnireaTărlungeni, FC Brașov - Șoimii Pîncota, FCMBaia Mare - CSM Rm.Vâlcea, Metalul Reșița -CS Mioveni, Chindia - Gaz Metan, FCCaransebeș - Olimpia Satu Mare, nu se dispută,0-3 (f.j.), FC Bihor - Universitatea Cluj, nu se dis-pută, 0-3 (f.j.)

    UTA s-a impus în derby-ul din Podgorie

    Roland Nagy: „Play-off-ul ne face plă

    Antrenorul UTA-ei rămâne un optimist

    Cipri Rus a fost cel mai activ utist

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    13/16

    13 4 - 10 aprilie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    CS Ineu - Naţional Sebiș a fostal doilea duel fotbalistic arădean alzilei de sâmbătă, după cel câștigatde UTA în Podgorie. Un meci fărăo miză deosebită, ambele echipeavând situaţii destul de clare înclasamentul din C4 (Ineul fărăgrija retrogradării, iar Sebișul ieșitădin lupta la promovare), doar orgo -liile și pasiunile punându-și cevamai mult amprenta pe derby-uldin Ţara Zărandului. Jocul de laIneu a fost agreabil și a avut ritm,

    ocazii au fost, numai că golurile aulipsit, iar responsabili au fost înspecial atacanţii celor două echipe,neinspiraţi în faţa porţii.Sebișenii au fostmai periculoși

    Cei mai periculoși s-au dove-dit în prima parte sebișenii, Keitași Velici, în două rânduri, punân-du-l serios la încercare pe Mitrea.De la gazde a ieșit la rampă expe-rimentatul Huţanu, care a ratat șiel două bune oportunităţi în pri-mele 45 de minute. Tot oaspeţii aufost mai aproape de deschidereascorului și în mitanul secund,Velici ratând două ocazii rarisimeîn primul sfert de oră. Cea maimare s-a consemnat în minutul63, atunci când mingea șutată de

    atacantul Sebișului a lovit baratransversală. Pe contră, nou intra-tul Jazzley a cerut penalty, dupăcare la următoarea acţiune, a fina-lizat slab din doar 12 metri.Final încins în Ţara Zărandului

    Avramescu și Talpaș au fost laoriginea altor două faze pericu-loase ale meciului, în final jucân-du-se prudent. Ultimele minuteau fost, totuși, ceva mai aprinse,

    nou intratul Iaroș fiind eliminatdirect pentru un fault dur asupralui Mihuţa. În prelungiri s-a jucat10 la 10, pentru că și jucătorulSebișului, accidentat, nu a maiputut reveni pe teren. La ultimafază, Bogdanovici, excelent anga- jat de Velici, a luftat incredibil, cutoată poarta în faţă, ratând astfelgolul victoriei pentru NaţionalSebiș. S-a terminat 0-0, rezultatcare mulţumește parcă mai multIneul, asta în condiţiile în care

    trupa lui Rică Neaga pleca înain-tea disputei cu prima șansă.Sculici acuză arbitrajul,Neaga invocă ghinionul

    Antrenorului Ineului, CristianSculici, s-a declarat mulţumit: „Unrezultat echitabil. Cred că numărulocaziilor noastre a fost ceva maimare, dar trebuie să recunoaștemcă și ei au avut o situație imensă, în prelungiri. Până la urmă e bine șiun punct. Din punctul meu de vede-

    re, am avut un arbitraj ostil.” De cealaltă parte, Rică Neagacrede că echipa sa nu a avutșansă: „Suntem urmăriți de ghi-nion, din moment ce am reușit până și performanța să ratăm de pelinia porții. Eu zic că am fost echipamai bună, meritam să câștigăm,ne-a lipsit doar golul.”.

    Casetă tehnicăCS Ineu: Mitrea - Popovici,

    Zdrenţan, Bier, Hulbăr - Clej -Ciocan, Huţanu (Botaş), Spătaru(Nyali), Talpaș (Iaroş) - Mașniţă(Jazzley).

    Naţional Sebiș:Tomșa - Ro-senblum, Stupu (Basic), Neacșu,Bogdanovici - Mihuţa, Avrames-cu - Radu (Oprea), Keita (Zurba-giu), Susan (Sas) - Velici.

    Pagină realizată de Sorin Haut

    Ovidiu Haţegan, cel mai bine cotat arbitruromân al momentului, a fost desemnat de UEFAsă arbitreze un meci din cadrul sferturilor definală ale Europa League. După ce a condus, înpremieră, partida dintre Manchester City șiDinamo Kiev, scor 0-0, din cadrul „optimilor” definală ale UEFA Champions League, arbitrul dinArad a fost delegat acum și la un meci din fazasferturilor de finală, dar din Europa League. Maimult ca sigur că Haţegan va fi desemnat la unadintre partidele Villarreal - Sparta Praga sau laBorussia Dortmund - Liverpool. Celelalte douăsferturi sunt Bilbao - Sevilla și Braga - Șahtior,dar la aceste partide are șanse infime de a fi dele-gat, deoarece în actualul sezon a mai arbitratBilbao și Șahtior, iar UEFA ţine cont de acestedetalii la delegări.

    O nouă premieră pentru arădeanOvidiu Haţegan a condus la centru partida

    dintre Zilina și Bilbao, scor 3-2, din manșa tur aplay-off-ului EL, la 20 august, precum și meciulȘahtior - Malmo, scor 4-0, din grupele UCL, dis-putat la 3 noiembrie. Brigada care va reprezentaRomânia la Campionatul European din Franţa,alcătuită din Ovidiu Haţegan, la centru,Octavian Șovre și Sebastian Gheorghe, asistenţi,

    Radu Ghinguleac, rezervă, și adiţionaliiAlexandru Tudor și Sebastian Colţescu, va oficiape 7 aprilie unul din meciurile din EuropaLeague.

    Luptă încinsăla promovare în „C4”Liga a III-a, seria 4, etapa 19

    Millenium Giarmata - Metalurgistul Cugir 1-2Măgura Cisnădie - ACSO Filiaşi 1-0CSU II Craiova - Pandurii II Tg. Jiu 0-3Cetate Deva - FC Hunedoara 4-0ASU Poli Timişoara - CSM Lugoj 2-1CS Ineu - Naţional Sebiş 0-0Performanţa Ighiu - Minerul Motru 4-0

    Becicherecu Mic a stat.Clasament1.ASU Poli 18 14 1 3 39-15 432.Cugir 18 13 2 3 38-19 413.Ighiu 18 11 5 2 34-9 384.Sebiş 18 9 4 5 20-14 315.Becicherec 17 9 3 5 30-19 306.Hunedoara 18 8 3 7 30-27 277.CSM Lugoj 18 7 2 9 19-21 238.Cisnădie 18 6 5 7 17-25 239.Pandurii II 18 6 4 8 20-21 2210.Deva 17 5 5 7 20-22 2011.CS Ineu 17 6 2 9 16-21 2012.Craiova II 17 5 3 9 17-23 1813.Motru 18 4 6 8 9-29 1814.Filiaşi 18 3 3 12 12-29 1215.Giarmata 18 2 2 14 14-40 8

    Haţegan va arbitra un sfert de finală din Europa Leag

    Hațegan are parte de meciuri tari

    Remiză fără goluri în derby-ulIneu - Sebiș

    În derby au lipsit doar golurile

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    14/16

    14 4 - 10 aprilie 2016 SPORTD irect A radwww.livearad.ro

    După ceva mai bine de o lunăîn conducerea Clubului SportivMunicipal Arad, Lucia Mihalacheîncearcă să se acomodeze cât mai bine în noua sa postură. După 35de ani de performanţă, perioadăîn care a dat totul sportului ară-dean, „Pușa” este conștientă cămunca de birou este la fel de grea,mai ales când conduci un clubatât de important cum este CSM: „Nu m-am obișnuit încă cu muncade birou, am o lună de când sunt director adjunct și zece zile ca șidirector general interimar. Clar cănu e ușor, mai ales cu legislațiaactuală. Dar nu mi-e frică, toate seînvață, nimeni nu se naște învățat.Chiar ieri am avut o ședință cuantrenorii clubului și i-am rugat pe toți să mă susțină, să fim uniți,ca și o familie. Doar așa putemface, împreună, o treabă bună. Cași sportivă, am avut mereu unantrenor în spate care mă susțineași îmi dădea încredere, după atâțiaani sunt în aceeași situație. Acumam mai mulți antrenori lângămine și le cer să îmi fie la fel deaproape.”

    Început excelent de anÎnceputul de an este foarte bun pentru CSM Arad, cu dejaconfirmarea numită Andrei Gag,calificat la Jocurile Olimpice, darși performer în 2016, cu aur naţio-nal, balcanic și european și unsplendid titlu de vicecampionmondial de sală, cu 20,89 metri.De asemenea, directorul CSMArad remarcă medaliile naţionaleobţinute până acum, în acest an,de secţiile de tir, judo, tenis demasă sau atletism, prestaţia luiMarius Copil în echipa de CupaDavis, dar și evoluţiile la fel de bune ale gimnastelor, halterofili-

    lor sau micilor înotători, care pro-mit și ei performanţe notabile înacest an.

    Andrei Gag - revelaţia anului; Dana Dodean spre Rio!

    În ceea ce privește anul olim-pic, „Pușa” se declară încrezătoa-re în potenţialul lui Andrei Gag,dar și într-o calificare a DanieleiDodean la Jocurile Olimpice:

    „Revelația anului e Andrei Gag,are deja atâtea performanțe înacest început de an. Ne gândim laun rezultat bun și la Rio, chiar omedalie olimpică, e clar că are potențial. Suntem alături de el, îiținem pumnii și sperăm să iasăbine și acolo. Dana vine după acci-dentări și operații, plus o naștere,dar chiar și așa e în formă și arerezultate bune. Va participa în apri-lie la turneul preolimpic din Suedia,iar eu cred și sper că va obține cali-ficarea. Din spusele președintelui

    Federației, echipa e calificată 90 lasută, rămâne să vedem rezultatele,îi ținem pumnii, are șanse mari!”

    Nu pune încă pușca-n cui!Întrebată dacă renunţă defini-

    tiv la cariera de sportivă, taleristaarădeană se simte încă în formă șipare a fi dispusă să mai ajute, înlimita posibilităţilor, lotul naţio-nal: „Nu știu dacă am renunțat,după 35 de ani e foarte greu să telași așa de sport, dintr-o dată. Amavut chiar zilele trecute o discuțiecu antrenorul federal al FederațieiRomâne de Tir Sportiv, care mi-aspus că s-ar putea să aibă nevoie demine la Campionatele Europene peechipe din luna iunie. E destul de greu, dar mă gândesc ce o să fac.De sâmbătă o să mă antrenez înfiecare week-end, pentru că în cur-sul săptămânii trebuie să fiu aici, ladatorie.”

    Plan cu secţia de tenis„Pușa” și-a fixat deja priorită-ţile, iar în paralel este deschisă la

    o colaborare cât mai bună cuadministraţia locală: „Obiectivele principale sunt medaliile și clasări-le cât mai bune chiar și laCampionate Naționale. Și acesterezultate contează, acolo te căleștiși până la titluri sau medalii balca-nice, europene sau mondiale, nu aicum să nu treci prin această fază.Un plan am cu secția de tenis decâmp, care practic s-a înființat pen-tru Marius Copil. Dar vrem să odezvoltăm, avem doi antrenorivoluntari, iar în curând vom anunțacând facem selecții. În privințacolaborării cu autoritățile locale,sunt deschisă și dispusă la orice proiect. Cer doar înțelegere și susți-nere, nu pentru mine, ci pentrusportul arădean”,a încheiat direc-torul CSM Arad în cadrul confe-rinţei de presă susţinute la sediulclubului.

    Univ.Goldiș ICIM a încheiat actualulsezon al Ligii Naţionale de baschet pe loculopt. În primul meci pentru locurile 7-8, dis-putat la Alba Iulia, arădencele au fost învinsecu 80-50 (27-16, 21-14, 23-8, 9-12) de Univer-sitatea Cluj-Napoca. Punctele forma iei ară-dene au fost semnate de: Mercea 16 (1×3),Manea 12, Moraru 8 (2×3), Ciorban 6, Gădă-rici 2, Ebervein 2, Bupte 2 şi Toth 2. Studen-tele de pe Someș au dispus și în meciul doide galben-albastre, scor 72-46 (25-9, 23-16,

    12-10, 12-11). Punctele arădene au fost sem-nate de: Mercea 21 (1), Gădărici 7, Ciorban 4,Ebervein 4, Moraru 3 (1), Toth 3 (1), Manea 2şi Bupte 2. Univ.Goldiș ICIM încheie cel maislab sezon din istoria recentă a clubului, iarperspectivele sunt cât se poate de sumbre.Părăsită de autorităţi - care asistă impasibilela moartea singurei echipe ce mai făcea per-formanţă în Arad - și sponsori, echipa femi-nină de baschet, formată în majoritate din junioare, riscă să se desfiinţeze în acest an!

    Lucia Mihalache director CSM Arad:

    „ rebuie să fim ca o familie”

    Univ.Goldiș ICIM a încheiat un sezon de uitat

    Arădencele așteaptă vremuri mai bune

    „Pușa” își propune obiective importante

    Pagină realizată de Sorin Haut

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    15/16

    15 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Bulevardul Decebal ar puteaintra în Cartea Recordurilor. Înultimii doi ani, pe strada respecti-vă s-au derulat asfaltări fărănumăr. Noi am prezentat în nenu-mărate rânduri deschiderea unornoi şantiere pe acest bulevard dincentrul Aradului.

    Bulevardul Decebal a fostasfaltat complet în 2009, când con-silierul local Claudiu Cristea atră-gea aten ia că „Primăria începemodernizarea unei străzi pe care încâţiva ani o va sparge din nou”. Şi,aşa a şi fost. În iunie 2014, lucrareaa fost trimisă pe apa Sâmbetei, cumiliardele cheltuite cu tot, iarBulevardul Decebal a fost spart dinnou. Ceea ce arată cât de haotic selucrează în Primăria Arad, cumsublinia la acel moment acelaşiClaudiu Cristea, care sus inea căreabilitarea bulevardului este oticăloşie cu premeditare.

    Lucrarea pe Decebal s-a fina-lizat la sfârşitul lunii iulie 2014,numai că, la doar o lună de la des-chiderea circula iei, bulevardul afost din nou închis, iar asfaltul afost spart. Tipic administra ieiFalcă. După nici o lună, lasfârşitul lunii septembrie 2014, peDecebal au demarat noi asfaltări,diminea a se deschidea circula ia,iar după-amiaza se închidea dinnou, ca în filmele cu proşti.

    În fine, în aprilie 2015, consi-lierul Marin Lupaş acuza reabili-tarea pentru a treia oară în ultimiiani a acestui bulevard, ceea cearată „arată lipsa de viziune acelor care conduc administra ialocală şi reprezintă, din păcate, omare risipă de bani publici”.

    Iată că după atâtea şi atâteareabilitări, mai vine una, în pragde alegeri. Acelaşi BulevardDecebal a devenit șantier, de câte-va zile. Se afaltează din nou, sepun borduri, pentru a nu știmcâta oară în ultimii ani. Suntemconvinși că nici primarul Gheor-

    ghe Falcă nu mai știe a câta oarăintervin utilajele pe acest bule-vard, care parcă e reabilitat deMeșterul Manole. Altfel nu neexplicăm de ce, în fiecare an tre- buie asfaltat din nou. Poate cinevadin Primărie o fi uitat să-l scoatăde pe lista de investiţii.(livearad.ro)

    Tupeul e ceva la ordinea zilei când evorba de Pistru. Nu ştim cine din familia…Pistru (sau din firma domnului deputat) acondus, zilele trecute, mașina de lux parcatăîn Piaţa Avram Iancu, cert e că a devenit omodă ca aceste „gipane”, cu număr PIS, săfie parcate pe unde se găsește loc, de obiceipe trecerea de pietoni. Dacă tot e domnuldeputat prieten cu poliţiștii, dacă tot face jocuri și stabilește care ce funcţie să primeas-că, după cum se vorbește prin IPJ Arad, de cesă nu fie parcate mașinile cu PIS unde i senăzare șoferului, fără frica de a fi amendat.Așa cum spuneam, nu știm cine a fost auto-rul, dar prietenii noștri care cunosc mașinileși mai ales numerele de înmatriculare spuncă mașina cu pricina este văzută des în fa aPrimăriei Arad. Să fie doamna Geani şoferulcu tupeu care a parcat pe trecerea de pietoniîn fa a birtului din Pia a Avram Iancu? La câttupeu ne-a dovedit după decizia Cur ii deApel Timişoara în procesul pe care l-a pier-dut cu cei de la ANI, n-ar fi exclus ca doamnafost viceprimar să fie autoarea. Nu în elegemde ce e nevoie ca din maşină să te dai josdirect la masă, dar noi nu suntem politicieni,

    suntem prea mici ca să pricepem astfel delucruri complicate din lumea mare în care seînvârt aceste personaje.

    Parcatul pe trecerea de pietoni e o modăpentru maşinile familiei Pistru. Un astfel decaz am mai avut în urmă cu aproape un an,tot în centrul oraşului, unde maşina de lux adeputatului Pistru a ocupat o por iune dintrecerea de pietoni a Bulevardului Decebal.

    Asta spune totul despre cât respect au aceştioameni pentru regulile şi legile din această

    ară.(livearad.ro)

    Meşterul Manole s-a apucat de drumuri:

    Bulevardul Decebal se asfaltează din nou

    Maşina familiei Pistru a confundat din nou trecerea de pietoni cu p

    Bulevardul Decebal este asfaltat din nou

    Aşa se parchează maşinile cu numere PIS în municipiul Arad

    Încă un „gipan” al familiei Pistru, înfipt în trecerea de pietoni

  • 8/18/2019 Direct Arad - 63-4-10 aprilie 2016

    16/16

    16 4 - 10 aprilie 2016 ACTUALITATED irect A radwww.livearad.ro

    Proiectul Sistem de Management Integ-rat al Deşeurilor Solide (SMIDS) la nivelulîntregului jude a demarat în februarie 2010.Valoarea totală a proiectului, finan at deUniunea Europeană, este de 122.573.648 lei,din care valoare eligibilă conform POS,112.905.765 lei.

    La sfârşitul anului trecut, acest proiect arfi trebuit finalizat. Practic, în vara lui 2015,după arestarea lui Nicolae Io cu, noua con-ducere a CJA, în frunte cu interimarulAdrian olea, ar fi trebuit să dea drumul lalicita ia pentru operatorul sau operatorii carevor colecta deşeurile din jude ul Arad, iar înurma acestei proceduri, proiectul ar fi ajunsla final. Şase luni de zile, Consiliul Jude eancondus de Adrian olea nu a întreprinsdemersurile necesare pentru finalizarea aces-tui proiect, iar la începutul acestei luni, ceidin CJA ne-au anun at senin că au demarat olicita ie care să stabilească un consultant,care să se ocupe de o altă licita ie, pentru sta- bilirea operatorilor. Cum ar veni, încă un ande licita ii, contesta ii şi semnări de contrac-te, ceea ce va duce, mai mult ca sigur, la pier-

    derea proiectului şi a fondurilor alocate.Din informa iile noastre, Ministerul

    Fondurilor Europene a solicitat, printr-oadresă oficială, informa ii urgente despremodificările aduse proiectului, într-o şedin ăa Asocia iei de Dezvoltare IntercomunitarăAsocia ia Sistem Integrat de Gestionare aDeşeurilor Arad, desfăşurată în mandatul luiolea, în toamna anului trecut. Îngrijorareacelor din Ministerul Fondurilor Europene, pelângă nefinalizarea la timp a licita iei pentruoperatori, se leagă şi de faptul că orice modi-ficare a proiectului ini ial duce la... pierdereafondurilor.

    Proiectul Sistem de Management Integratal Deşeurilor Solide (SMIDS) se află şi înaten ia Oficiului European de Luptă Anti-fraudă şi al Direc iei Na ionale Anticorup ie,care au fost sesizate la finele anului trecut decătre un grup de arădeni, cu privire la nere-gulile legate de acest proiect. Deocamdată,situa ia a rămas la nivel de sesizări. Probabilcă procurorii anticorup ie strâng în continua-re probe, mai ales că balta (a se citi Consiliul Jude ean) este în ultimele luni plină de peşte.

    Nu ştim dacă le ajunge procurorilor o singu-ră dubă pentru câ i ar trebui să facă drumurila DNA, pentru neregulile din ultimele luni.Inclusiv pe acest proiect.(livearad.ro)

    Celebra firmă Universul Verde,abonată la contracte cu PrimăriaArad, dar și cu alte administraţiiportocalii din judeţ, planta laînceputul lunii octombrie 2015sute de panseluţe în centrulAradului. Cică așa se pun panse-luţele, în octombrie, ca să iasă pri-măvara, ne explicau horticultoriiportocalii, care sunt în stare să

    accepte orice îngrășământ naturaldin partea lui Falcă și să-l aplau-de indiferent de ce prostie face.Alţi specialiști susţineau că,totuși, aceste panseluţe trebuieplantate mai devreme, la sfârșitulverii, dar nu intrăm în astfel dedetalii plictisitoare. Ne-am luatdupă horticultorii portocalii,poate aveau ei niște informaţiidin interior, ne-am spus, poatedinspre Universul Verde, de undeli s-a explicat câte zerouri aveau su-mele pentru celebrele panseluţe.

    Am așteptat cu nerăbdare săiasă la lumină frumoasele panse-luţe ale lui Falcă, mai ales că amavut o iarnă călduroasă, cu puţinezile în care au fost temperaturi cuminus. Ce să vezi, panseluţele n-

    au mai ieșit. Le-am căutat înzadar în aceste zile în centrulAradului. Pur și simplu au dispă-rut. Or fi fost panseluţe pesediste,din soiul Ponta, altfel nu ne expli-căm de ce au refuzat să mai dea

    faţa cu cetăţenii lui GheorgheFalcă. Glumim, bineîn eles, ca săpriceapă şi Falcă şi ai lui.

    Facem un apel la domnul pri-mar Falcă să-i mai cheme o datăpe prietenii de la Universul

    Verde, să ne umple din nou ora-șul de panseluţe, iar lor buzuna-rele de euro. Nu se face să avem oprimăvară atât de tristă, fără pan-seluţe de la Universul Verde.

    (livearad.ro)

    Panseluţele lui Falcă n-au mai

    răsărit aşa cum ne promiteauhorticultorii portocalii

    Aradul poate pierde proiectul de management al deşeuPrejudiciul este de 122 de milioane de lei

    Responsabilii CJA tac mâlc pe subiectuldeşeurilor

    Aşa arătau panseluţele în toamnă. În primăvară n-au mai răsărit