CURRICULUM VITAE - · PDF fileCentrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie...

2
1 Paul R. VASOS CURRICULUM VITAE Nascut in Mai 1977 in Ploieşti. Adresa: Str. Gr. Alexandrescu, 5; Ploiesti 2000 Tel: +1-301-405-8710; Fax: +1-301-314-0386; e-mail: [email protected] , [email protected] ; http://www.geocities.com/p_vasos/ Evolutia Profesionala: 2005-2007 Cercetator-Asistent, Scoala Politehnica din Lausanne. Metode RMN si aplicatii pentru biomolecule, grupul Prof. G. Bodenhausen.Din 2007, Responsabil al Centrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie (ISIC). 2004-2005 Cercetator-Asistent, Universitatea din Maryland. Dezvoltarea de metode spectroscopice pentru studiul proteinelor, in grupul Prof. David Fushman. 2001-2004 Doctorat International de Cercetare la Universitatea din Florenta sub indrumarea Prof. I. Bertini, in cadrul proiectului UE pentru tinerii cercetatori Studiul cros- corelarilor intre principalele interactii in studii RMN ale macromoleculelor; laboratorul CERM (Centro di Risonanze Magnetiche), unde studiile au fost facute in timpul doctoratului, este Sediu de Cercetare pe Scara Larga in RMN al UE. Sustinerea tezei cu titlul: Physical Methods for the Study of the Structure and Stability of Macromolecules: Development of New NMR Approaches and Applications to Metalloproteins Programul academic si detalii privind pregatirea oferita de celelalte universitati participante, University of Utrecht si University of Franckfurt, se gasesc la adresa: www.cerm.unifi.it 2000-2001 Master in Fizica Atomica, Moleculara si Astrofizica, Universitatea din Bucuresti, sub indrumarea Prof. V.V. Grecu. Stagiu de pregatire la Universitatea din Florenta. Prezentarea lucrarii de Master: Theoretical Modelling of the Three- Dimensional Structure of Proteins 1999 Laureat in Fizica, specializarea Fizica Atomica si Moleculara, la Univ. din Bucuresti. Proiect de diploma condus de Prof. C. Palivan si Prof. J.-P. Cohen- Addad (Universitatea Joseph Fourier, Grenoble), cu titlul L’Etude des Proprietes de la Beta-Lactoglobuline par Mesures de Relaxation RMN 1995-1999 Cursuri la sectia in limba franceza a Facultatii de Fizica a Univ. din Bucuresti. Septembrie 1998 – Mai 1999: Stagiu Erasmus la Univ. Joseph Fourier, Grenoble. Absovirea unor cursuri de anul IV (Maîtrise) si V (D.E.A.) ale sectiei de fizica experimentala a facultatii de fizica a UJF. Martie-Iulie 1999: Stagiu de pregatire in Laboratorul de Spectroscopie Fizica din Grenoble, sub indrumarea Prof. J.-P. Cohen-Addad. 1991-1995 Colegiul National “I. L. Caragiale”- Ploiesti, sectia de matematica-fizica. Experienta in automatizare: Programare: Matlab, C++, Fortran, Pascal, in sisteme Unix sau Windows; Dezvoltarea de software pentru modelarea structurii proteinelor in Linux; Experienta cu toate versiunile software Bruker pentru achizitie in RMN.

Transcript of CURRICULUM VITAE - · PDF fileCentrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie...

Page 1: CURRICULUM VITAE - · PDF fileCentrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie (ISIC). 2004-2005 • Cercetator-Asistent, Universitatea din Maryland. Dezvoltarea de metode

1

Paul R. VASOS

CURRICULUM VITAE

Nascut in Mai 1977 in Ploieşti. Adresa:

Str. Gr. Alexandrescu, 5; Ploiesti 2000 Tel: +1-301-405-8710; Fax: +1-301-314-0386;

e-mail: [email protected] , [email protected]; http://www.geocities.com/p_vasos/

Evolutia Profesionala: 2005-2007 • Cercetator-Asistent, Scoala Politehnica din Lausanne. Metode RMN si aplicatii

pentru biomolecule, grupul Prof. G. Bodenhausen.Din 2007, Responsabil al Centrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie (ISIC).

2004-2005 • Cercetator-Asistent, Universitatea din Maryland. Dezvoltarea de metode spectroscopice pentru studiul proteinelor, in grupul Prof. David Fushman.

2001-2004 • Doctorat International de Cercetare la Universitatea din Florenta sub indrumarea Prof. I. Bertini, in cadrul proiectului UE pentru tinerii cercetatori Studiul cros-corelarilor intre principalele interactii in studii RMN ale macromoleculelor; laboratorul CERM (Centro di Risonanze Magnetiche), unde studiile au fost facute in timpul doctoratului, este Sediu de Cercetare pe Scara Larga in RMN al UE.

Sustinerea tezei cu titlul: Physical Methods for the Study of the Structure and Stability of Macromolecules: Development of New NMR Approaches and Applications to Metalloproteins • Programul academic si detalii privind pregatirea oferita de celelalte universitati

participante, University of Utrecht si University of Franckfurt, se gasesc la adresa: www.cerm.unifi.it

2000-2001 • Master in Fizica Atomica, Moleculara si Astrofizica, Universitatea din Bucuresti, sub indrumarea Prof. V.V. Grecu. Stagiu de pregatire la Universitatea din Florenta. Prezentarea lucrarii de Master: Theoretical Modelling of the Three-Dimensional Structure of Proteins

1999 • Laureat in Fizica, specializarea Fizica Atomica si Moleculara, la Univ. din Bucuresti. Proiect de diploma condus de Prof. C. Palivan si Prof. J.-P. Cohen-Addad (Universitatea Joseph Fourier, Grenoble), cu titlul L’Etude des Proprietes de la Beta-Lactoglobuline par Mesures de Relaxation RMN

1995-1999 • Cursuri la sectia in limba franceza a Facultatii de Fizica a Univ. din Bucuresti. • Septembrie 1998 – Mai 1999: Stagiu Erasmus la Univ. Joseph Fourier, Grenoble.

Absovirea unor cursuri de anul IV (Maîtrise) si V (D.E.A.) ale sectiei de fizica experimentala a facultatii de fizica a UJF.

• Martie-Iulie 1999: Stagiu de pregatire in Laboratorul de Spectroscopie Fizica din Grenoble, sub indrumarea Prof. J.-P. Cohen-Addad.

1991-1995 • Colegiul National “I. L. Caragiale”- Ploiesti, sectia de matematica-fizica.

Experienta in automatizare:

• Programare: Matlab, C++, Fortran, Pascal, in sisteme Unix sau Windows; • Dezvoltarea de software pentru modelarea structurii proteinelor in Linux; • Experienta cu toate versiunile software Bruker pentru achizitie in RMN.

Page 2: CURRICULUM VITAE - · PDF fileCentrului de Rezonanta Magnetica al Institutului de Chimie (ISIC). 2004-2005 • Cercetator-Asistent, Universitatea din Maryland. Dezvoltarea de metode

2

Experienta de predare:

2002 – Asistent al Prof. C. Luchinat (Univ. din Florenta), curs de Chimie Bioinorganica

2007 – Curs de RMN pentru anul 2 si Master, EPFL

Limbi Straine:

Engleza, franceza si italiana - fluent, notiuni de greaca (absolvent al cursurilor de vara ale

Universitatii din Ioannina).

Referinte din partea conducatorilor de proiect asupra actrivitatii de cercetare sunt disponibile contactandu-ma la adresa de mai sus.