Concursul de Informatică-2016

3
____________________________________________________________________________________________________ _________________ TURNEUL CLASELOR A VIII-A 20-21 aprilie 2016 Concursul de Informatică I. Windows, Web (15 puncte) a) Afișați bara de marcaje a browserului Google Chrome. Pe aceasta inserați un marcaj către site-ul www.sngmedias.ro astfel încât pe bară să existe doar un favicon. De asemenea, realizați setările necesare în browser astfel încât toate descărcările să fie salvate pe Desktop. (6p) b) Persoanele stângace folosesc butoanele mouse-ului invers. Realizați o captură de ecran mouse.jpg cu setarea indicată. Captura se va salva în folderul Petroliada 2016. (3p) c) Pentru a putea gestiona și vizualiza cu ușurință fișierele din folderul Resurse, acesta trebuie să fie vizibil pe ecran ca Pictograme mari și să existe Panoul de examinare. Realizați setările necesare pentru Opțiuni folder și căutare astfel încât fiecare folder să se deschidă în propria sa fereastră și fiecare element să se deschidă la un singur clic. (6p) II. Microsoft Office Word (30 puncte) (– cerințele se vor rezolva în fișierul Instrumente.docx) a) Realizați următoarele modificări ale aspectului paginii: Margini (în oglindă) - sus: 4,35cm, jos: 4,35cm, interior: 4cm, exterior: 4cm. Adăugați un antet care să conțină în dreapta SNG-Mediaș, în centru Petroliada și în stânga data de azi. În subsolul documentului inserați numere de pagină la mijloc. (6p) b) Inserați o copertă în care adăugați titlul: Instrumente muzicale”. Eliminați celelalte controale. Setați pentru copertă o temă coloristică la alegere. (4p)

description

test

Transcript of Concursul de Informatică-2016

Page 1: Concursul de Informatică-2016

_____________________________________________________________________________________________________________________

TURNEUL CLASELOR A VIII-A20-21 aprilie 2016

Concursul de Informatică

I. Windows, Web (15 puncte)

a) Afișați bara de marcaje a browserului Google Chrome. Pe aceasta inserați un marcaj către site-ul www.sngmedias.ro astfel încât pe bară să existe doar un favicon. De asemenea, realizați setările necesare în browser astfel încât toate descărcările să fie salvate pe Desktop. (6p)

b) Persoanele stângace folosesc butoanele mouse-ului invers. Realizați o captură de ecran mouse.jpg cu setarea indicată. Captura se va salva în folderul Petroliada 2016. (3p)

c) Pentru a putea gestiona și vizualiza cu ușurință fișierele din folderul Resurse, acesta trebuie să fie vizibil pe ecran ca Pictograme mari și să existe Panoul de examinare. Realizați setările necesare pentru Opțiuni folder și căutare astfel încât fiecare folder să se deschidă în propria sa fereastră și fiecare element să se deschidă la un singur clic. (6p)

II. Microsoft Office Word (30 puncte) ( – cerințele se vor rezolva în fișierul Instrumente.docx)

a) Realizați următoarele modificări ale aspectului paginii: Margini (în oglindă) - sus: 4,35cm, jos: 4,35cm, interior: 4cm, exterior: 4cm. Adăugați un antet care să conțină în dreapta SNG-Mediaș, în centru Petroliada și în stânga data de azi. În subsolul documentului inserați numere de pagină la mijloc. (6p)

b) Inserați o copertă în care adăugați titlul: „Instrumente muzicale”. Eliminați celelalte controale. Setați pentru copertă o temă coloristică la alegere. (4p)

c) Modificați listele numerotate cu cifre romane și înlocuiți-le cu litere mari, de culoare roșie, iar numerotarea să înceapă de la G. Toate listele cu instrumente să fie scrise pe trei coloane egale, cu linie despărțitoare între ele.

(6p)

d) Inserați o notă de subsol după titlu cu conținutul: Informații preluate de pe https://ro.wikipedia.org (4p)

e) Folosind funcția de căutare și înlocuire, înlocuiți toate aparițiile literei z din document cu două steluțe. (4p)

f) Utilizând fișierele din Resurse, realizați pe ultima pagină a documentului triunghiul din imaginea alăturată. (6p)

Page 2: Concursul de Informatică-2016

_____________________________________________________________________________________________________________________

III. Microsoft Office Power Point (30 puncte) ( – cerințele se vor rezolva în fișierul Mari descoperiri geografice.pptx)

a) Aplicaţi prezentării formatul implicit (design template) BlueEarth.pot aflat în folderul Resurse. (4p)b) Stabiliți ca fundal al primului diapozitiv imaginea Busola.jpg din folderul Resurse. Transformați titlul în hiperlink cu

adresa: www.descopera.ro. (6p)c) Introduceți în primele două slide-uri butoane de acțiune cu eticheta “Următorul” care vor face legătura la

slide-ul următor. Butoanele vor fi plasate în partea de jos, central și vor avea ca efect de umplere textura “White marble” (“Marmură albă”). În ultimul slide inserați un buton de acțiune cu aceleași caracteristici care va avea eticheta “Început” și va face legătura cu primul slide. (6p)

d) Adăugați titlului de pe pe diapozitivul al 3-lea o animație de tip Umplere culoare (Fill Color). Apoi, textului din același diapozitiv aplicați-i o animație (de tip Intrare) astfel încât numele fiecărui explorator să apară după precedentul. Imaginile să fie animate după text cu o animație de Ieșire, la alegere. ( toate imaginile să iasă deodată). Durata animațiilor să fie medie. (10p)

e) Adăugați efect de tranziție tip Avion pentru toate diapozitivele prezentării. Stabiliți derularea diapozitivelor în mod automat, la un interval de 5 secunde. (4p)

IV. Microsoft Office Excel (15 puncte) ( – cerințele se vor rezolva în fișierul Avon.xlsx)

a) Efectuați calculele (în coloanele goale ale tabelului) (8p)TVA: 20% din prețul pe bucată al produsuluiPreț cu TVA: prețul pe bucată + TVATotal: prețul cu TVA * numărul de bucăți comandateRest de achitat: Total - Achitat

b) Sortați datele din tabel după categoria produsului crescător și după totalul obținut descrescător. (4p)c) Aplicați o formatare condiționată aplicând fundal negru și font de culoare albă tuturor celulelor de pe coloana Total

care au valoarea cuprinsă între 100 și 150. (3p)