Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

4

Click here to load reader

description

Calendar de rugaciune al lucratorilor AMEC

Transcript of Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

Page 1: Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

DUMINICADamean Marius şi Veronica – Coordonatori locali în judeţul Hunedoara

IAN Rugaţi-vă pentru continuitate în grupurile noi deschise cu ocazia sărbătorii Naşterii Domnului Isus.

FEB Îl lăudăm pe Domnul pentru gazdele care primesc copiii în casa lor. Domnul să le ajute în această iarnă să aibă lemne pentru foc.

MAR Rugaţi-vă pentru copiii foarte săraci din Grupuri Vestea Bună care nu merg la şcoală, ca să se găsească o cale şi pentru ei să înveţe să scrie şi să citească.

Tripon Florina – Coordonator local în Făgăraş

IAN Îl laud pe Domnul pentru noua biserică din Lisa. Mulţi copii şi părinţi vin să se închine Domnului.

FEB Rugaţi-vă pentru copiii din Comana. Aici nu mai avem gazdă pentru Grupul Vestea Bună şi nici nu este biserică în sat.

MAR Copiii din Ohaba participă la grup în fiecare sâmbătă. Rugaţi-vă ca lecţiile şi cântările să aducă rod în viaţa lor.

Kovacs Barna şi Judith – Coordonatori locali în judeţul Satu-Mare

IAN Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru familiile contactate prin copiii lor. Rugaţi-vă pentru mântuirea şi integrarea lor într-o biserică locală.

FEB Rugaţi-vă ca în Albania să vină instructori calificaţi din alte ţări, pentru a preda învăţătorilor care aşteaptă să fie instruiţi.

MAR Rugaţi-vă ca la conferinţele zonale, organizate în această lună pentru învăţătorii vorbitori de limba maghiară, să vină mulţi participanţi.

Linda Corry – Dep. European de Educaţie şi lider naţional în Rep. Moldova

IAN În această lună voi participa la multe şedinţe. Rugaţi-vă pentru înţelepciune şi călăuzire în deciziile care le avem de luat.

FEB La sfârşitul lunii vom avea câteva conferinţe pentru familii. Rugaţi-vă pentru Roy şi Ruth Harrison, care vor susţine seminariile.

MAR Îi mulţumesc Domnului pentru posibilitatea de a lansa un CD. Banii proveniţi din vânzarea lui sunt folosiţi pentru lucrarea AMEC din Europa.

Biroul Naţional AMEC

IAN Ziua de 20 a fiecărei luni este o zi specială de post şi rugăciune, pentru lucrarea de evanghelizare a copiilor din România.

FEB Rugaţi-vă ca Evanghelia să ajungă şi la copiii care nu au auzit-o până acum.

MAR Rugaţi-vă ca Dumnezeu să înlăture orice obstacol care îi împiedică pe copii să meargă la Grupurile Vestea Bună.

Intră în odăiţă …„Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi uşa şi roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; şi Tatăl

tău, care vede în ascuns, îţi va răsplăti.“ Matei 6:6

Nu ştiu sigur dacă Domnul Isus s-a referit în Matei 6:6 la odăiţă ca fiind şi cameră de studiu. Cu toate acestea, sunt sigur că atât studiul cât şi rugăciunea sunt importante – sunt o combinaţie fericită. Domnul Isus porunceşte ucenicilor Săi să intre în odăiţă şi să petreacă timp cu Domnul cerurilor şi al pământului. El este prezent acolo! El răspunde la rugăciuni! El se bucură să stea în părtăşie cu cei pe care i-a mântuit.

Îmi place mult camera de studiu. Pentru mine este cea mai importantă încăpere din casă. De ce? În această cameră am liniştea necesară în care să descopăr mari adevăruri din Cuvânt. Aici comunic cu Domnul, cu mulţi colegi în lucrare şi de asemenea cu prieteni dragi (de cele mai multe ori prin internet). Aici mă adâncesc în cunoaşterea lui Dumnezeu şi înţeleg mai bine nevoile oamenilor din ziua de azi. Dacă nu aş avea această cameră importantă în casă, mi-ar fi imposibil să ies pe câmpul de misiune şi să fiu eficient.

Îmi permiteţi să fac încă un comentariu despre camera de studiu? Nici chiar în această cameră în care găsim liniştea nu suntem scutiţi de atacurile lui Satan. Dacă nu poate să ne împiedice să avem o cameră în care să studiem, el încearcă să ne strice timpul petrecut acolo. Să nu fim în necunoştinţă de tacticile lui, ci să fim învingători, acolo în odăiţă. Haideţi să folosim des camera de studiu şi să transmitem copiilor şi oamenilor cărora le slujim comoara pe care o primim acolo.

În slujba Lui, Sebastian Edelmann, Director AMEC pentru Europa Centrală

Biroul Naţional: Calea Turnişorului, Nr. 90 Sibiu 550048 RomâniaTel. 0269-229994/0369-405255 E-mail: [email protected] * Web: www.ameccef.com

Donațiile pot fi trimise laAsociaţia Misionară pentru Educarea Copiilor (specifică lucrarea sau numele lucrătorului)Banca Comercială Română Sibiu Cont: RO21 RNCB 0227 0360 5905 0001

Calendar de rugăciuneIanuarie ~ Februarie ~ Martie 2013

Page 2: Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

LUNIGrigore Viorel şi Estera – Coordonatori locali în judeţul Argeş

IAN Rugaţi-vă pentru copiii care au participat la programele de sărbători, să dorească în continuare să înveţe despre Domnul.

FEB Rugaţi-vă ca Domnul să poarte de grijă nevoilor financiare pentru lucrare şi pentru călătoriile pe care trebuie să le facem în acest an.

MAR Cerem Domnului ajutorul Său în organizarea şi pregătirea conferinţei pentru învăţătorii de copii, din 30 martie, la Târgovişte.

Pavîlcu Apolo şi Lili – Coordonatori locali în judeţul Braşov

IAN Rugaţi-vă pentru înviorare spirituală în familii, care să conducă la o trezire spirituală în întreaga ţară (vezi 2 Cronici 7:14).

FEB Părtăşia în familie este vitală pentru creşterea spirituală a copiilor. Rugaţi-vă pentru taţii creştini, să fie preoţi în casa lor.

MAR Îl lăudăm pe Domnul pentru oportunitatea de a preda religie în şcoala şi liceul din Râşnov. Fie ca această uşă să rămână deschisă şi pe viitor.

Doina Vasilca – www.AMECpeNET.com

IAN Îl laud pe Domnul pentru minunea reîntregirii familiei unei fetiţe înscrisă pe site, pentru care ne-am rugat în 2012.

FEB Îl laud pe Domnul pentru Bianca, Lidia şi Robert, care doresc să se boteze anul acesta.

MAR Rugaţi-vă pentru copiii care mi-au mărturisit că se tem de moarte şi de iad. Domnul să-i ajute să-şi pună încrederea în El pentru veşnicie.

Teodosiu Nina – Contabilitate

IAN Îl laud pe Domnul pentru fiecare credincios care a dăruit AMEC-ului cei 2% din impozit. Aceşti bani au fost de mare ajutor lucrării.

FEB Sufletul binefăcător va fi săturat, şi cel ce udă pe alţii va fi udat şi el (Prov. 11:25). Fie ca toţi să avem parte de binecuvântarea de a dărui.

MAR Rugaţi-vă ca Domnul să îmi dea putere şi înţelepciune în ceea ce fac în fiecare zi. El să fie glorificat în toate.

Campania evanghelistică Vestea Bună pentru România – Arad 2013

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru mulţimea de biserici din judeţ. Rugaţi-vă pentru deschidere, entuziasm şi participare din partea fiecăreia.

FEB Rugaţi-vă ca Domnul să motiveze mulţi oameni să ia parte la evanghelizări, şi să participe la cursurile de instruire înaintea acestora.

MAR Rugaţi-vă pentru înţelepciune şi călăuzire pentru comitetul local AMEC, în vederea pregătirilor necesare acestei campanii.

MARTIDoboş Dumitru şi Florica – Coordonatori locali în judeţul Arad

IAN Mulţumim lui Dumnezeu pentru protecţia Lui în călătorii şi pentru purtarea Lui de grijă în lucrare în anul care a trecut.

FEB Rugaţi-vă să avem parte de binecuvântarea Domnului în timp ce vizităm multe biserici, în vederea pregătirii evanghelizărilor de vară.

MAR Rugaţi-vă pentru conferinţa din luna aceasta (pentru zona Arad şi Timişoara) – să fie o binecuvântare pentru învăţători.

Szúcs Attila şi Tünde – Coordonatori locali în judeţul Bihor

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru Grupul Vestea Bună din Telechiu. Copiii rromi de la acest grup sunt deschişi pentru misiune.

FEB În această lună vom avea un curs Predând Eficient Copiilor, nivelul 1, pentru profesorii reformaţi (Sălaj). Dumnezeu să lucreze în inimile lor.

MAR Ne rugăm pentru banii necesari pentru taberele din vară. Dorim să organizăm o tabără pentru copiii maghiari şi una pentru copiii rromi.

Virág Angela – Cursul Biblic prin Corespondenţă în limba maghiară

IAN Rugaţi-vă pentru Erika, o fată de 16 ani cu care corespondez. Domnul să o ajute să se încreadă în El şi să biruiască ispitele.

FEB Câţiva copii au primit cadou o Biblie. Rugaţi-vă ca ei să citească şi să înţeleagă Cuvântul lui Dumnezeu.

MAR Rugaţi-vă împreună cu mine pentru acei copii care au dificultăţi în învăţare şi nu înţeleg lecţiile. Domnul să le dea înţelepciune.

Bain Claire – Manager Național

IAN Îl laud pe Domnul pentru cele două grupuri din Irlanda care se întâlnesc lunar, din mai 1998, să se roage pentru lucrarea AMEC din România.

FEB Rugaţi-vă ca în acest an să avem multe ocazii în care să mărturisim lucrarea pe care Dumnezeu o face în AMEC în România şi în Europa.

MAR Îl laud pe Domnul pentru copiii care şi-au pus încrederea în El până acum. Fie ca în acest an să avem parte de multe astfel de mărturii!

Fiecare copil, fiecare judeţ, fiecare zi

IAN Caraş Severin – Îl lăudăm pe Domnul pentru mulţi învăţători dedicaţi lucrării în acest judeţ. Domnul să întărească lucrarea mâinilor lor.

FEB Timiş – Rugaţi-vă ca Dumnezeu să întărească în lucrare pe toţi învăţătorii de copii din acest judeţ.

MAR Satu Mare – Rugaţi-vă ca Domnul să scoată mulţi lucrători cu copiii la secerişul Domnului.

Page 3: Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

JOIBrezoaie Cosmin şi Tatiana – Coordonatori locali în judeţul Buzău

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru copiii care au auzit Evanghelia de sărbători. Rugaţi-vă pentru posibilitatea de a merge în continuare la ei.

FEB Rugaţi-vă ca Domnul să ne călăuzească către patru persoane care să se alăture echipei noastre de susţinători financiari.

MAR În această lună va avea loc conferinţa locală AMEC. Domnul să încurajeze în lucrare pe fiecare învăţător care va participa.

Ene Teo şi Ramona – Coordonatori locali în judeţul Prahova

IAN Rugaţi-vă ca planurile pentru acest an, făcute împreună cu comitetul local, să fie după voia Domnului şi să le putem duce la îndeplinire.

FEB Îl lăudăm pe Domnul pentru fiecare copil din şcolile din judeţ, care a auzit Evanghelia în luna decembrie.

MAR Rugaţi-vă pentru reîmprospătarea lucrării din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Prahova, în urma conferinţei AMEC din 30 martie, la Târgovişte.

Frîncu Magdalena – Coordonator literatură în limba română

IAN La început de an îmi încredinţez din nou viaţa în mâna Domnului, şi doresc ca prin tot ceea ce sunt şi fac să slujesc de laudă slavei Sale. Domnul să mă ajute.

FEB Rugaţi-vă ca materialele puse la dispoziţia învăţătorilor care vor veni la conferinţele locale AMEC să fie unelte folositoare în lucrarea cu copiii.

MAR Cartea cu meditaţii În fiecare zi cu Dumnezeu este foarte apreciată. Să ne rugăm ca prin ea, copiii să înveţe „din pruncie“ calea Domnului.

Blendea Anica şi Monica Grigore – Cursul Biblic prin Corespondenţă

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru fraţii şi surorile care au susţinut anul trecut în rugăciune şi financiar această lucrare.

FEB Rugaţi-vă pentru copiii creştini marginalizaţi, cât şi pentru cei care se confruntă cu diferite ispite. Domnul să le dea biruinţă pe cale.

MAR În sudul ţării sunt puţini copii care corespondează cu noi. Rugaţi-vă ca Domnul să deschidă noi uşi, iar Evanghelia să ajungă şi la ei.

Grigore Anca – Coordonator local în zona Paşcani – Neamț

IAN Îl laud pe Domnul pentru grija Sa. Am încrederea că El este suveran peste viaţa mea.

FEB Rugaţi-vă pentru posibilitatea de a continua Grupul Vestea Bună de la şcoala din Stolniceni.

MAR În data de 16 martie va avea loc conferinţa AMEC în Paşcani. Rugaţi-vă sa fie folositoare învăţătorilor de copii care vor participa.

MIERCURIŞeican Ana – Literatură

IAN Rugaţi-vă să am multe oportunităţi de a spune altora modul în care Dumnezeu lucrează prin literatura AMEC la inima copiilor.

FEB Dumnezeu să ne ajute să trimitem în multe zone noi materiale pentru lucrarea cu copiii.

MAR Rugaţi-vă ca Dumnezeu să îi ajute pe voluntarii instruiţi de AMEC să dezvolte lucrarea cu copiii din zona lor şi mulţi copii să fie mântuiţi.

Băbuţă Lică şi Olimpia – Literatură

IAN În noul an cerem Domnului putere să ne apropiem şi mai mult de El.

FEB Rugaţi-vă pentru protecţia Domnului peste noi, şi peste toţi colegii care vor călători la conferinţele AMEC în februarie şi martie.

MAR Rugaţi-vă pentru o viziune lărgită a bisericilor din întreaga ţară, pentru evanghelizarea copiilor.

Virág Tibi – Coordonator literatură în limba maghiară

IAN Rugaţi-vă ca Domnul să îmi dea putere în această lună să termin de editat manualul pentru lucrarea cu adolescenţii Urmează-L pe Isus.

FEB Rugaţi-vă pentru cele trei conferinţe pentru învăţătorii maghiari, care vor avea loc luna viitoare. Domnul să ne dea ajutorul Său în pregătiri.

MAR Îl laud pe Domnul pentru cele trei cărţi noi, scrise de Sam Doherty. Domnul să le facă folositoare celor ce le vor citi.

Mitu Claudia – Ilustrare şi Design

IAN Rugaţi-vă ca echipa mea de susţinători să crească atât numeric, cât şi în statornicie.

FEB Rugaţi-vă să avem idei noi de informare a învățătorilor cu privire la materialele AMEC, ca mai mulți să beneficieze de ele.

MAR Luna aceasta merg din nou la controlul oncologic. Rugaţi-vă pentru rezultate bune, ca să-mi pot continua liniştită lucrarea.

AMEC Republica Moldova

IAN Mulţumim că v-aţi rugat pentru conferinţele din noiembrie. Domnul să-i folosească pe liderii prezenţi spre mântuirea multor adolescenţi.

FEB Îl lăudăm pe Domnul pentru fiecare copil care a auzit Evanghelia de sărbători, în special în satele noi.

MAR Rugaţi-vă în continuare pentru Mihail, Tabita şi Eugen, care se află în anul de practică. Domnul să le dea o echipă puternică de susţinători.

Page 4: Calendar de Rugaciune - Semestrul I 2013

SAMBATAGrigore Alex şi Monica – Administrare Centrul de Instruire, Sibiu

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru purtarea Sa de grijă privind nevoile financiare ale Centrului. El să binecuvânteze pe cei care au dăruit.

FEB Rugaţi-vă ca alături de colegii noştri de la Centrul de Instruire să fim o echipă eficientă în slujirea Domnului.

MAR Rugaţi-vă să avem parte de ajutorul Domnului în lucrările mici de reparaţii şi în pregătirea clădirilor pentru programul de vară.

Mangalagiu Iulian şi Anca – Directori Naţionali AMEC

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru mărturiile primite din partea copiilor, în urma diferitelor lucrări AMEC.

FEB Domnul să lucreze în inima participanţilor la cursul Predând Eficient Copiilor, nivelul 1 din Iaşi, ca ei să se implice în grupuri noi de copii.

MAR Rugaţi-vă împreună cu noi ca anul acesta numărul copiilor evanghelizaţi să crească.

Nyilas Erika – Coordonator local în judeţul Cluj

IAN Îl laud pe Domnul pentru susţinătorii mei în rugăciune şi financiar. Domnul să înmulţească această echipă.

FEB În această lună va avea loc un curs Predând Eficient Copiilor, nivelul 1 (CJ). Rugaţi-vă ca mulţi cursanţi să se implice în lucrare.

MAR Rugaţi-vă ca în Cluj în fiecare cartier să se deschidă un Grup Vestea Bună. Rugaţi-vă pentru gazde care să ajute această lucrare.

Solomon Sebastian – Coordonator al lucrării cu adolescenţii

IAN Rugaţi-vă pentru înţelepciune şi călăuzire să găsim o strategie bună pentru dezvoltarea lucrării cu adolescenţii la nivel național.

FEB Rugaţi-vă ca instructorii care vor fi instruiţi la Sibiu între 10-22 februarie să meargă în multe zone să predea învăţătorilor de copii.

MAR În această lună voi preda la două cursuri în Iaşi şi Suceava. Domnul să îmi dea călăuzire şi putere în pregătire şi în predare.

Lucrarea AMEC în judeţul Dâmboviţa

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru fetiţa noastră, Agnes-Doroteea. Îi cerem putere şi înţelepciune să ne creştem copiii (familia Anca).

FEB Rugaţi-vă pentru Ana, care are mari probleme în familie şi a renunţat la şcoală.

MAR Rugaţi-vă pentru Marian, care L-a acceptat pe Domnul Isus şi ne roagă să mijlocim pentru părinţii lui care sunt la un pas de divorţ.

VINERIBazâru Theodor – Coordonator local în judeţul Constanţa

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru binecuvântările de care ne-a făcut parte anul trecut în lucrare.

FEB Dorim să organizăm un curs de instruire în judeţele Constanţa şi Tulcea. Domnul să scoată lucrători.

MAR Rugaţi-vă ca Domnul să ne ajute în organizarea unei conferinţe pentru învăţătorii de copii, adolescenţi şi preşcolari din zona Dobrogea.

Schuller Zoltan şi Csilla – practicanţi în zona Tg. Mureş - Harghita

IAN Îl lăudăm pe Domnul pentru grija Sa şi pentru voluntarii care ne-au ajutat anul trecut în lucrare: Zsuzsi, Orsi, Annamaria şi Attila.

FEB Îi mulţumim Domnului pentru copiii noştri: Abigail, Daniel şi Naomi, care sunt o bucurie pentru noi.

MAR În 23 martie va avea loc la Tg. Mureş conferinţa locală AMEC. Domnul să ne ajute în organizare şi să binecuvânteze întreg programul.

Machidon Radu – Tipărire

IAN Mulţumesc că v-aţi rugat pentru materialele de Crăciun. Au fost multe comenzi şi credem că au fost o binecuvântare pentru mii de copii.

FEB Rugaţi-vă să avem parte de ajutorul Domnului în pregătirea materialelor pentru conferinţele de luna viitoare.

MAR Rugaţi-vă ca Domnul să mă facă o binecuvântare pentru cei care vor veni în perioada de practică şi vor ajuta şi la tipărire.

Manole Corina – Coordonator local în judeţul Galaţi

IAN Îl laud pe Domnul pentru ocaziile de anul trecut de a evangheliza, şi pentru oamenii care s-au rugat, au dăruit şi m-au ajutat practic.

FEB În perioada 11-22 februarie voi preda la un curs pentru instructori în Sibiu. Rugaţi-vă să fiu o binecuvântare pentru cursanţi.

MAR Rugaţi-vă ca la cursul Predând Eficient Copiilor, nivelul 1 din Suceava, să vină mulţi învăţători cu dorinţa de a evangheliza copiii necreştini.

Borzasi Johanna – practicantă în judeţul Sălaj

IAN Rugaţi-vă pentru copiii care au auzit Evanghelia de Crăciun în jud. Sălaj. Domnul să lucreze în continuare în inimile lor.

FEB În această lună dau examenul de licenţă. Rugaţi-vă ca Domnul să mă ajute.

MAR Rugaţi-vă ca Domnul să mă ajute să cunosc mulţi creştini în jud. Sălaj, care au pe inimă misiunea cu copii, şi să dezvoltăm lucrarea împreună.