Aquanima Apr 2014

2
3-6 aprilie 2014 Animat de Daciana Tarasi, psihoterapeut transpersonal si Constantin Pascu, asistent formati in respiratie holotropica si aquanima la Institutul de Cercetari pentru Terapii Transpersonale ( Irett), Franta Respiratia holotropica, creata in anii 80 de catre Stanislav Grof, este o unealta maiastra a explorarii de sine. Potentialul ei extraordinar a fost observat si dus mai departe de Bernadette Blin si Francis Lery care au creat Aquanima. Aquanima este respiratia holotropica in apa. Venirea la o experienta de Aquanima reprezinta acceptul fiecaruia de a deveni mai permeabil, de a se lasa atins de apa, de a intra in conexiune cu ea, de a fi deschis mesajelor pe care ea le aduce fiecaruia dintre noi. Si cum intregul este mai mult decat suma partilor componente, experienta propusa este mai mult decat « a respira in apa ». Respiratia, muzica, apa, grupul permit constiintei sa se deschida spre spatii demult uitate sau altele nici macar visate.

description

Gandesc deci nu exis

Transcript of Aquanima Apr 2014

Page 1: Aquanima Apr 2014

3-6 aprilie 2014

Animat de

Daciana Tarasi, psihoterapeut transpersonal si

Constantin Pascu, asistentformati in respiratie holotropica si aquanima la Institutul de Cercetari pentru

Terapii Transpersonale ( Irett), Franta

Respiratia holotropica, creata in anii 80 de catre Stanislav Grof, este o unealta maiastra a explorarii de sine. Potentialul ei extraordinar a fost observat si dus mai departe de Bernadette Blin si Francis Lery care au creat Aquanima. Aquanima este respiratia holotropica in apa.

Venirea la o experienta de Aquanima reprezinta acceptul fiecaruia de a deveni mai permeabil, de a se lasa atins de apa, de a intra in conexiune cu ea, de a fi deschis mesajelor pe care ea le aduce fiecaruia dintre noi. Si cum intregul este mai mult decat suma partilor componente, experienta propusa este mai mult decat « a respira in apa ».

Respiratia, muzica, apa, grupul permit constiintei sa se deschida spre spatii demult uitate sau altele nici macar visate.

Apa amplifica totul. Relaxarea este mai rapida, hiperventilatia se face mai usor. In plus, apa creeaza o usoara senzatie de imponderabilitate – forta de greutate ce apasa asupra noastra este mai mica,  deci, suntem mai usori, ne miscam mai lejer si corpul se poate deplasa pe toate cele trei directii. Mai mult, temperatura

Page 2: Aquanima Apr 2014

apei de 37 grade Celsius poate aminti corpului, la un nivel foarte profund, de viata intrauterina.

Spatiu de lucru: Centrul Anima, comuna Tisau, judetul Buzau.Centrul Anima este un spatiu protejat in mijlocul naturii, construit cu dragoste

si pricepere, special pentru experientele de aquanima asigurand o ambianta calda si primitoare.

Program: Joi orele 19.00 – duminica orele 17.00

Informatii practice : -Sa aveti o tinuta confortabila, lejera, care lasa posibilitatea corpului de a se

misca cat mai liber. Este nevoie de costum de baie si prosop pentru piscina (prosoapele pentru uzul zilnic le asiguram noi). Sunt bine venite uleiuri sau creme pentru piele.

Atentie !- Este necesara o experienta prealabila de respiratie holotropica pentru a participa la aquanima. - Este important sa ne semnalati daca suferiti de o boala anume, daca ati suferit recent o interventie chirurgicala, sau – in cazul unei femei - daca sunteti insarcinata, pentru ca aceste situatii pot necesita o conduita speciala in acompaniament.Bolile cardiovasculare (infarct, angina pectorala, hipertensiune), epilepsia, glaucom-ul si antecedentele psihiatrice pot constitui eventual contraindicatii in acest domeniu si este important sa ni le semnalati.

Preturi : 750 RON (cazarea si masa sunt incluse). Pentru inscriere este necesar un acont de 250 RON.

Inscrieri si detalii : Daciana Tarasi : telefon 0722 22 80 35 email: [email protected]

www.pasispreinterior.ro