APROB: ţ · 2013-07-10 · APROB: ţ al Republicii Moldova _____ Oleg EFRIM “ ”_____2013...

16
APROB: Ministrul Justiţiei al Republicii Moldova ______________ Oleg EFRIM ____________________2013 REGULAMENT privind funcţionarea Paginii Web oficiale a Ministerului Justiţiei în reţeaua Internet 1. INTRODUCERE 1.1 Prin prezentul Regulament, privind funcţionarea paginii oficiale a Ministerului Justiţiei în reţeaua Internet (în continuare - Regulament), se urmărește scopul de reglementare al procesului de elaborare şi menținere a Paginilor Web oficiale a Ministerului Justiţiei (în continuare MJ) în reţeaua Internet (în continuare - Pagina oficială Web). Regulamentul stabileşte: sarcinile, scopurile, structura şi determină drepturile şi obligaţiile subiecţilor, care asigură funcţionarea Paginii oficiale. 1.2 Pagina oficială Web este unica resursă informațională oficială a Ministerului Justiţiei care poate fi accesată în reţeaua Internet la adresa "www.justice.gov.md ". 1.3 Informaţia pe Pagina oficială este plasată în limba de stat, tradusă în limba rusă obligator și engleză după necesitate. 2. NOŢIUNI ŞI DEFINIŢII 2.1 Prin Internet se înţelege o comunitate internaţională de reţele unde sunt accesibile informaţii despre subiecte din cele mai diverse cum ar fi tehnică, finanţe, politică, religie, ştiinţă, rezultatele unor cercetări, etc. şi o mulţime de servicii. 2.2 Prin World Wide Web (WWW) se înţelege serviciul informaţional ce permite oricărui utilizator de a avea acces la documentele păstrate în diverse locaţii din reţea. 2.3 Prin pagina Web (Server Web.) se înţelege informaţia ce este furnizată prin intermediul serviciilor WWW şi este accesibilă la o adresă unică. 2.4 Pagina Web oficială - site-ul informaţional, care asigură prezentarea (prezența) informaţiei oficiale despre activitatea MJ şi deţine diverse resurse şi servicii informaţionale. 3. SARCINI ŞI SCOPURI 3.1 Pagina oficială este creată cu scopul de a prezenta informaţie calitativă, actuală şi veridică despre activitatea Ministerului Justiției, prin intermediul reţelei Internet. 3.2 Funcţiile informaţionale ale Paginii oficiale: 3.2.1 asigurarea transparenței; 3.2.2 asigurarea accesului la informaţia despre activitatea MJ, informarea societăţii despre structura, baza normativ-legislativă (legi, hotărîri de guvern, ordine şi dispoziţii), sarcinile, funcţiile, planurile şi serviciile MJ;

Transcript of APROB: ţ · 2013-07-10 · APROB: ţ al Republicii Moldova _____ Oleg EFRIM “ ”_____2013...

APROB:

Ministrul Justiţiei

al Republicii Moldova

______________ Oleg EFRIM

“ ”____________________2013

REGULAMENT privind funcţionarea Paginii Web oficiale a

Ministerului Justiţiei în reţeaua Internet

1. INTRODUCERE 1.1 Prin prezentul Regulament, privind funcţionarea paginii oficiale a Ministerului

Justiţiei în reţeaua Internet (în continuare - Regulament), se urmărește scopul de

reglementare al procesului de elaborare şi menținere a Paginilor Web oficiale a

Ministerului Justiţiei (în continuare – MJ) în reţeaua Internet (în continuare - Pagina

oficială Web). Regulamentul stabileşte: sarcinile, scopurile, structura şi determină

drepturile şi obligaţiile subiecţilor, care asigură funcţionarea Paginii oficiale.

1.2 Pagina oficială Web este unica resursă informațională oficială a Ministerului

Justiţiei care poate fi accesată în reţeaua Internet la adresa "www.justice.gov.md".

1.3 Informaţia pe Pagina oficială este plasată în limba de stat, tradusă în limba rusă

obligator și engleză după necesitate.

2. NOŢIUNI ŞI DEFINIŢII 2.1 Prin Internet se înţelege o comunitate internaţională de reţele unde sunt accesibile

informaţii despre subiecte din cele mai diverse cum ar fi tehnică, finanţe, politică, religie,

ştiinţă, rezultatele unor cercetări, etc. şi o mulţime de servicii.

2.2 Prin World Wide Web (WWW) se înţelege serviciul informaţional ce permite

oricărui utilizator de a avea acces la documentele păstrate în diverse locaţii din reţea.

2.3 Prin pagina Web (Server Web.) se înţelege informaţia ce este furnizată prin

intermediul serviciilor WWW şi este accesibilă la o adresă unică.

2.4 Pagina Web oficială - site-ul informaţional, care asigură prezentarea (prezența)

informaţiei oficiale despre activitatea MJ şi deţine diverse resurse şi servicii

informaţionale.

3. SARCINI ŞI SCOPURI 3.1 Pagina oficială este creată cu scopul de a prezenta informaţie calitativă, actuală şi

veridică despre activitatea Ministerului Justiției, prin intermediul reţelei Internet.

3.2 Funcţiile informaţionale ale Paginii oficiale:

3.2.1 asigurarea transparenței;

3.2.2 asigurarea accesului la informaţia despre activitatea MJ, informarea societăţii

despre structura, baza normativ-legislativă (legi, hotărîri de guvern, ordine şi dispoziţii),

sarcinile, funcţiile, planurile şi serviciile MJ;

3.2.3 publicarea noutăţilor, inclusiv a materialelor multimedia privind evenimentele în

domeniul de activitate al MJ;

3.2.4 ridicarea nivelului de transparenţă şi asigurare al feedback-ului utilizatorilor site-

ului, plasarea rezultatelor concursurilor, informaţiei pentru contact a persoanelor

responsabile, recepţionarea mesajelor electronice ale utilizatorilor, prelucrarea opiniilor şi

cerinţelor informaţionale din partea societăţii.

3.3 Principiile creării Paginii oficiale:

3.3.1 respectarea discreției informaționale;

3.3.2 asigurarea securităţii informaţionale;

3.3.3 asigurarea drepturilor constituţionale ale cetăţenilor şi organizaţiilor în domeniul

informaţional, inclusiv securizarea informaţiei cu caracter personal;

3.3.4 concordanţa cu strategia comună de dezvoltare a infrastructurii info-

comunicaţionale de reţea;

3.3.5 respectarea standardelor industrial-tehnologice şi a recomandărilor în domeniul

informatizării.

3.3.6 Informația plasată pe pagina oficială Web reprezintă informație oficială.

4. STRUCTURA INFORMAŢIONALĂ A PAGINII OFICIALE WEB 4.1. Structura detaliată a Paginii oficiale cu indicarea compartimentelor, rubricilor, subrubricilor, termenelor de actualizare şi a subdiviziunilor responsabile pentru furnizarea informaţiei, este prezentată în anexa 1.

5. ORGANIZAREA LUCRĂRILOR CE ŢIN DE PUBLICAREA INFORMAŢIILOR PE PAGINA OFICIALĂ WEB

5.1. Colegiul de redacţie. 5.1.1. Colegiul de redacţie este format din conducătorii subdiviziunilor sinestătătoare care prezintă informaţii pentru pagina oficială Web. 5.1.2. Constituirea colegiului de redacţie cît şi toate modificările vizînd componenţa acestuia se aprobă prin ordinul Ministrului. 5.1.3. Şedinţele Colegiului de redacţie se convoacă cel puţin odată pe trimestru. 5.1.4. Obiectivul principal al colegiului de redacţie este definirea Structurii Informaţionale a paginii oficiale Web, definirea informaţiei ce urmează să fie publicată pe pagina oficială Web în reţeaua Internet. 5.1.5. Structurile serviciilor Web interne accesibile în cadrul reţelei corporative vor fi definite de către Colegiul de redacţie. 5.1.6. Colegiul de redacţie determină periodicitatea și termenii de prezentare a informaţiei spre publicare pe pagina oficială Web. 5.1.7. Colegiul de redacţie supraveghează lucrul altor organe/persoane care răspund nemijlocit de publicarea informaţiei, supraveghează structura și conţinutul paginii oficiale Web. 5.1.8. Înaintează propuneri conducerii MJ cu privire la îmbunătăţirea și optimizarea structurii, conţinutului și modului de prezentare a informaţiei pe pagina oficială Web. 5.1.9. Toate şedinţele Colegiului de redacţie se protocolează, secretariatul este asigurat de Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media.

5.2. Furnizorii de informaţii 5.2.1. Furnizorii de informaţii sunt reprezentanții subdiviziunilor și instituțiilor din subordinea Ministerului care prezintă informaţii pentru pagina oficială Web . 5.2.2. Furnizorii de informaţii sunt responsabili pentru:

a) Pregătirea și prezentarea in formatul și termenii stabiliţi (anexele 1, 2) a tuturor documentelor, informaţiilor care urmează a fi publicate pe pagina oficială Web a Ministerului; b) Traducerea conținutului informațional a Paginii oficiale Web conform anexei 1. Traducerea documentelor oficiale plasate pe site ţine de competenţa traducătorului autorizat. În acest scop Furnizorul de informație transmite documentul oficial pentru traducere Secției Secretariat, responsabilă de organizarea procesului de traducere; c) Urmărirea reînnoirii informaţiilor dinamice (în anumite cazuri și a celei statice) pe pagina oficială Web a MJ; d) Verificarea procesului plasării informației pe pagina oficială Web și rezultatul acestuia; e) În persoana șefului subdiviziunii sunt responsabili de conținutul, corectitudinea informațiilor și respectarea termenilor de prezentare a acesteia.

5.3. Administratorul conţinutului informaţional 5.3.1. Administratorul conţinutului informaţional – persoana responsabilă de administrarea și actualizarea conținutului informațional, în baza informației prezentate de către furnizorii de informații și colegiul de redacție; 5.3.2. Administratorul conţinutului informaţional este responsabil pentru: a) menţinerea calităţii şi stilului paginii oficiale Web conform design-ului grafic unic, aprobat de Ministru, b) exploatarea mijloacelor de amplasare a informaţiilor pe pagina oficială Web, c) conlucrarea zilnică cu Furnizorii de informație in procesul de amplasare a informaţiei pe pagina Web, d) elaborarea cerinţelor de implementare şi modificare a aplicaţiilor interactive, reieşind din necesităţile curente. 5.3.3. Administratorul conţinutului informaţional este numit prin ordin. În funcție de necesitate în calitate de Administrator al conţinutului informaţional pot fi numite mai multe persoane, în cazul respectiv se specifică compartimentele de care acestea sunt responsabile, inclusiv la nivel de sistem drepturile de acces se configurează conform responsabilităților atribuite.

5.4. Administratorul tehnic 5.4.1. Administratorul tehnic – este instituția care asigură găzduirea (VPS Hosting) site-ului în baza unor cerințe de calitate de prestare a serviciului (SLA – Service Level Agreement); 5.4.2. Administratorul tehnic este responsabil pentru asigurarea funcţionalităţii şi securităţii Paginii oficiale, reieşind din obligaţiile incluse în SLA. 5.4.3. În caz de necesitate serviciile Administratorului tehnic pot fi externalizare, în acest caz se va încheia un contract în care vor fi stipulate toate cerințele de calitate SLA. 5.4.4. Administratorul tehnic va asigura: a) menținerea în stare funcțională a complexului de programe de gestionare a conţinutului informaţional al Paginii oficiale Web, încât să se asigure: 1. Disponibilitatea totală=99.9%. Disponibilitatea totală definește timpul total de funcționare a sistemului în parametri normali într-un an. Nivelul de 99.9% denotă că pe parcursul unui an timpul cumulativ de inaccesibilitate a sistemei nu va depăși 8 ore 45 minute. 2. RTO=3 ore. Recovery Time Objective reprezintă durata maximă admisă pentru recuperarea serviciu IT după o întrerupere. Pe perioada respectiva serviciul este inaccesibil sau este livrat sub nivelul agreat de prestare a serviciilor.

3. RPO= ziua curentă (restabilirea datelor va fi efectuată la situația orei 24:00 a zilei precedente). Recovery Point Objective reprezintă cantitatea maximă de date care pot fi pierdute atunci când un serviciu este restaurat după o întrerupere. b) menţinerea capacităţii de funcţionare a Paginii oficiale Web la următorul nivel de calitate 1. Numărul de conexiuni concomitente=200 utilizatori 2. Durata maximă de răspuns pentru o pagină statică= 0,5 s c) implementarea şi actualizarea complexului de mijloace tehnice de programare privind asigurarea securităţii şi stabilităţii funcţionării Paginii oficiale Web, în conformitate cu cerinţele faţă de caracteristicile şi normele funcţionale ale securităţii informaţionale. d) asigurarea securității Paginii oficiale Web la nivel de: 1. accesibilitate – asigurarea disponibilității resursei și excluderea ”căderii” în caz de atacuri; 2. integritate – asigurarea integrității sistemului și a conținutului informațional prin limitarea accesului la modificare

6. PREZENTAREA INFORMAȚIEI SPRE PUBLICARE 6.1. Furnizorii de informații, compartimentele și termenii de prezentare a informației pentru publicare pe Pagina oficială Web sunt specificate în anexa nr. 1. 6.2. Propunerile de re-design, creare a noilor compartimente, schimbări esențiale ale structurii informaționale trebuie obligatoriu avizate de Colegiul de redacţie. Propunerile respective sunt prezentate de Serviciul Protocol, Informare și Comunicare cu Mass-Media în baza protocolului ședinței, care se anexează. 6.3. Conform termenilor de prezentare Furnizorii de informații din cadrul subdiviziuni căreia îi aparţine informaţia: a) perfectează și asigură traducerea informației necesară de plasare pe Pagina oficială Web (conform pt 5.2.2); b) perfectează scrisoarea de însoțire conform anexei 3 c) prezintă șefului subdiviziunii informația și scrisoarea de însoțire pentru primirea permisiunii de publicare; d) colectează avizele de la persoanele împuternicite, specificate în anexa 1 6.4. După obţinerea permisiunii de publicare a informației de la șef, și vizele de rigoare, informaţia în cauză este transmisă către Administratorul conținutului informațional: informația în format digital prin e-mail sau flash (în cazul volumelor mai mari de 3 MB), însoțită de scrisoarea de solicitare pe suport de hârtie, pentru a fi plasată pe pagina oficială Web. 6.5. La recepționarea informației Administratorul conținutului informațional verifică prezența semnăturilor necesare în solicitare și o înregistrează în registrul modificărilor Paginii oficiale Web, indicând data, ora recepționării, compartimentul avizat și numărul de intrare.

7. PUBLICAREA. 7.1. Publicarea informaţiei pe pagina oficială Web va fi efectuată de către Administratorul/Administratorii conținutului informațional. 7.2. În cazul schimbărilor ordinare, ce ţin de suplimentarea informaţiei, conform anexei 1, plasarea va fi efectuată, din momentul prezentării informației și a solicitării: a) timp de 4 ore - pentru informația ordinară; b) timp de o oră - pentru noutăți și anunțuri. 7.3. În cazul schimbărilor esenţiale a Structurii Informaţionale, design-ului paginii Web, termenul va fi stabilit de Administratorul conținutului informațional, în funcție de complexitatea acestora, și comunicat solicitantului.

7.4. După plasarea informaţiei pe pagina oficială Web Administratorul conținutului informațional: a) înscrie în registrul modificărilor Paginii oficiale Web data și ora plasării informației; b) înștiințează prin e-mail furnizorul de informații despre eveniment. c) păstrează conținutul informațional în arhiva digitală (cu indicarea datei şi numărului de intrare a solicitării) și solicitarea pe suport hârtie. 7.5. În urma recepționării confirmării privind plasarea furnizorul de informații verifică conținutul și corectitudinea informației plasate. 7.6. Toate publicările pe pagina oficială Web se efectuează conform Structurii Informaţionale definite în anexa 1 și tipurile de documente descrise în anexa 2. 7.7. Este interzisă plasarea pe Pagina oficială a informaţiei conţinutul sau formatul căreia contravine prezentului regulament şi reglementărilor legislaţiei în vigoare.

8. MODUL DE PRIMIRE ȘI PREZENTARE A RĂSPUNSURILOR LA PETIȚIILE ȘI ADRESĂRILE APĂRUTE ÎN ADRESA MINISTERULUI.

8.1. Utilizatorii paginii oficiale Web a MJ au posibilitate de a se adresa către subdiviziunile ministerului cu întrebări, plângeri sau propuneri în regim on-line completând în sub-compartimentul ”Petiții și adresări” rubricile corespunzătoare. 8.2. Întrebarea adresată ministerului se expediază la adresa [email protected] de la care automat se forwardeaza (trimite) în adresa persoanei responsabile de gestiunea petițiilor ([email protected]). 8.3. Persoana responsabilă de gestiunea petițiilor la recepţionarea petiției/adresării trimite informația la Secția Resurse Umane unde acesta se înregistrează și examinează în conformitate cu Legea Nr.190 cu privire la petiționare.

9. ASIGURAREA ACTUALITĂȚII PAGINEI OFICIALE WEB 9.1. În scopul asigurării competitivității paginii oficiale Web și coerenței conținutului acesteia, Colegiul de redacție va face o revizie completă a structurii și designului acestuia minim o dată pe an. 9.2. Subdiviziunile responsabile, conform anexei nr.1, trimestrial vor efectua revizia completă a compartimentelor paginii oficiale Web de care sunt responsabile. În rezultatul reviziei vor perfecta o notă informativă în adresa Colegiului de redacție. 9.3. Raportarea statisticii de accesare a paginii oficiale Web a MJ se face în ultima zi din lună de către administratorul tehnic către șeful Serviciului Protocol Informare și Comunicare cu Mass-Media.

10. CERINŢELE PRIVIND ASIGURAREA SECURITĂŢII 10.1 Executarea măsurilor de asigurare a securităţii informaţionale şi a suportului

software atât împotriva accesului neautorizat la informaţia cu caracter confidenţial, cît şi

împotriva modificării neautorizate a conţinutului obiectelor informaţionale şi a suportului

software a Paginii oficiale revine administratorului tehnic.

10.2 Modificare în structura Paginii oficiale Web, în conformitate cu decizia Colegiului de

redacție, se efectuează exclusiv de către Administratorul conținutului informațional.

11. COORDONAT:

Viceministru Cerbu Sabina ____________________

Şef adjunct, Direcția generală legislație

Ionița Lilia ____________________

Şef, Direcția relații internaționale și integrare europeană

Braniște Stela ____________________

Şef, Direcția cooperare juridică internațională

Frunze Ion ____________________

Şef, Direcția generală agent guvernamental

Gheorghieş Iulia ____________________

Şef adjunct, Direcția apostilă Frimu Valeriu ____________________

Şef, Direcția profesii și servicii juridice

Cîrlan Vladislav ____________________

Şef, Direcția organizații necomerciale

Griţco Elena ____________________

Şef, Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor

Burghelea Pavel ____________________

Şef, Direcția economico-financiară și administrativă

Alexandrianu Varvara ____________________

Şef, Direcția control și audit intern

Murguleț Gheorghe ____________________

Şef, Secția resurse umane Graur Natalia ____________________

Şef Secretariat Castraveț Oxana ____________________

Şef, Serviciul protocol, informare și comunicare cu mass-media

Berzedean Marina ____________________

Şef, Serviciul arhivă Ghirghilijiu Irina ____________________

Director, Centrul de Informații Juridice

Șonțu Andrei ____________________

Anexa 1

Structura Paginii oficiale a Ministerului Justiției în reţeaua Internet, care cuprinde denumirea compartimentelor, rubricilor, subrubricilor,

scurtă prezentare a conţinutului fiecărui compartiment, perioada de actualizare a informaţiei şi a subdiviziunilor responsabile pentru

furnizarea informaţiei (Furnizorii de informaţii).

Compartimentul Rubrica Subrubrica Conţinutul

compartimentului

Limba de

publicare Perioada de

actualizare a

informaţiei

Formatul in

care se

prezintă

informația

Furnizorii de

informaţii

Lista

persoanelor

cu care se

coordonează

1 2 3 4 5 6 7 8

Noutăţi

Noutăţile

Ministerului

Informaţia privind

evenimentele care se

desfăşoară în cadrul

ministerului

Conform

textului

original,

traducerea la

necesitate

La necesitate

Serviciu

protocol,

informare și

comunicare cu

mass-media

Ministru

Viceministru

Agent

Guvernamental

Informaţia privind

evenimentele care se

desfăşoară în cadrul CEDO

Conform

textului

original, cu

traducere în

limba de stat

La necesitate

txt., doc., pdf.,

jpeg, etc. Agent

Guvernamental

Lilian Apostol,

Iulia

Gheorghieș,

Lilia

Grimalschi

Structura

Ministerului

Funcţii de

conducere

Date despre conducerea

ministerului

Ro, Ru, En La necesitate

Cabinetul

ministrului

Ministru

Subdiviziunile

ministerului

Date și informații despre

direcțiile, secțiile

ministerului

Ro, Ru

La necesitate

Revizuire –

simestrial

Informaţie

textuală,

inclusiv

tabele

Cabinetul ministrului , Direcția generală legislație, Direcția relații internaționale

și integrare europeană, Direcția cooperare juridică internațională, Direcția generală agent guvernamental, Direcția apostilă, Direcția profesii și servicii juridice, Direcția organizații necomerciale, Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor, Direcția economico-financiară și administrativă, Direcția control și audit intern, Secția resurse umane, Secția secretariat, Serviciul protocol, informare și comunicare cu mass-media,

Serviciul e – Transformare, Serviciul arhivă

Grupuri de

lucru

Date și informații despre

grupurile de lucru din cadrul

ministerului

Ro, Ru

La necesitate

Șeful grupului

de lucru sau

membrul

grupului de

lucru din

partea MJ (in

caz când șeful

nu este din MJ)

Șeful de

direcție din

care face parte

persoana

responsabilă

de

prezentarea

informației

din cadrul

grupului de

lucru

Autorităţi

administrative

din subordine

Date și informații despre

instituțiile subordonate

ministerului

Ro, Ru La necesitate

Revizuire –

simestrial

Șeful autorității

Experţi Informații despre experții

naționali și internaționali

Ro, Ru La necesitate

Cabinetul

ministrului

Activitatea

Ministerului

Regulamentul

Ministerului

Sarcinile și funcțiile

Ministerului Justiției

Ro, Ru La necesitate

și completări

DGL

Sfera de

activitate

Informații cu privire la

domeniul de activitate și

participanții activității

Ro, Ru La necesitate

și completări

DGL

DPSJ

Startegii Strategiile activității

ministerului

Ro, Ru La necesitate

DAMEP, SRSJ

Planuri Planuri de finanțare,

propuneri la buget

Ro, Ru Anual

DAMEP, SRSJ

Rapoarte Rapoarte cu privire la

activitatea ministerului

Ro, Ru Anual,

simestrial

DAMEP,

DEFA

Monitorizarea

actelor

normative

Date despre monitorizarea

procesului de implementare

a Legislației

Ro, Ru La necesitate

DGL

Proiecte de

studii

Publicarea proiectelor de

studii remise spre

consultare

Ro

La necesitate

DGL

Studii

Studii privind funcționarea

instituției arbitrajului în

Republica Moldova

Ro

La necesitate

Serviciu

protocol,

informare și

comunicare cu

mass-media

Servicii

Starea Civilă

Informații cu privire la

prestarea serviciilor Stării

Civile

Ro, Ru La necesitate

SSC

Apostilă

Informații cu privire la

prestarea serviciilor apostile

Ro, Ru, En

La necesitate

Informaţie

textuală,

inclusiv

tabele

Direcția

Apostilă

Achiziții

Publice

Informații cu privire la

achizițiile și licitațiile

publice

Ro

La necesitate

DEFA

Alte servicii

Serviciile prestate de

minister nespecificate mai

sus

Ro

La necesitate

Direcțiile

ministerului

conform

serviciilor

prestate

Persoane

Autorizate

Experți

judiciari

Lista experților judiciari ai

centrului de expertize

judiciare de pe lîngă MJ

Ro, Ru

La necesitate

DPSJ secția?

Sef DPSJ

Notari Lista notarilor Ro, Ru La necesitate Word/Excel Secţia Notariat A. Butnarciuc

Avocați

Informații utile pentru

avocați

Ro, Ru

La necesitate

Word/Excel Serviciul

asistenţă

juridică

calificată şi

mediere

Natalia

Bordianu

Interpreți și

traducători

Lista interpreților și

traducătorilor din cadrul MJ

Ro, Ru, En La necesitate

Word/Excel Serviciul

interpreţi şi

Natalia Vîlcu-

Bajurean

traducători

Mediatori

Documente, anunțuri, date

de contact privind

mediatorii din cadrul MJ

Ro, Ru

La necesitate

Word/Excel Serviciul

asistenţă

juridică

calificată şi

mediere

Natalia

Bordianu

Executori

judecătrești

Lista

executorilor

judecătorești

Lista tuturor executorilor

judecătorești ai RM

Ro, Ru

La necesitate

Word/Excel Secţia

executori

judecătoreşti

E. Poalelungi

Executori

investiți în

funcție

Numele și adresele

executorilor investiți în

funcție

Ro, Ru

La necesitate

Word/Excel Secţia

executori

judecătoreşti

E. Poalelungi

Reforma în

sectorul Justiției

Documente, persoane

responsabile, rapoarte cu

privire la reforma în

sectorul Justiției

Ro, Ru, En

La necesitate

DAMEP,

Cabinetul

ministrului,

SRSJ

(secretariatul

grupurilor de

lucru privind

monitorizarea

implementării

SRSJ)

Sistemul Judiciar

Consiliul

Superior al

Magistraturii

Membrii Consiliului Suprem

al Magistraturii

Ro, Ru, En

La necesitate

DAJ

Curți de apel Competența Curții de apel Ro, Ru, En La necesitate DAJ

Curtea

Supremă de

Justiție

Informații generale despre

Curtea Supremă de Justiție

Ro, Ru, En

La necesitate

DAJ

Judecătorii

Lista

judecătorilor

Lista tuturor judecătorilor

din RM

Ro, Ru La necesitate

DAJ

Modele de

fișe de post

Modele de fișe de post Ro, Ru La necesitate

DAJ

Studii și analize

Rapoarte cu privire la

activitatea instanțelor

judecătorești pe ani

Ro

La necesitate

DAJ

Justiția pentru

minori

Anunțuri

Anunțuri Conform

textului

original

La necesitate

Informații utile

Informații cu privire la

prezentarea minorilor la

judecată în calitate de

martori

Ro, Ru

La necesitate

???

Contacte

Anticamera Date de contact ale

conducerii MJ

Ro, Ru, En La necesitate

Direcții și secții

Date de contact ale

direcțiilor și secțiilor MJ

Ro, Ru

La necesitate

și completări

Informaţie

textuală,

inclusiv

tabele

Cabinetul ministrului , Direcția generală legislație, Direcția relații internaționale și integrare europeană, Direcția cooperare juridică internațională, Direcția generală agent guvernamental, Direcția apostilă, Direcția profesii și servicii juridice, Direcția organizații necomerciale,

Direcția analiză, monitorizare și evaluare a politicilor, Direcția economico-financiară și administrativă, Direcția control și audit intern, Secția resurse umane, Secția secretariat, Serviciul protocol, informare și comunicare cu mass-media, Serviciul e – Transformare, Serviciul arhivă

Posturi vacante

Anunț -

Concurs

Anunțuri cu privire la

posturile publice vacante

Ro, Ru

În perioada

desfășurării

concursurilor

Word

Secția Resurse

Umane

Graur Natalia

Informații

despre concurs

Detalii despre candidații și

rezultatele acestora în

cadrul concursului

Ro, Ru Word Graur Natalia

Link-uri utile

Adresele electronice ale

instituțiilor de stat naționale

și internaționale

Ro, Ru, En

La necesitate

Serviciu

protocol,

informare și

comunicare cu

mass-media,

DRI

Anticorupție Date de contact Ro, Ru

La necesitate Cabinetul

ministrului

Transparența

decizională

Anunțuri, propuneri de legi,

proiecte, rapoarte anuale

Ro, Ru La necesitate

și completări

DGL

Monitorizarea

actelor

normative

Trimitere la monitorizarea

procesului de implementare

a Legislației

Ro, Ru La necesitate

și completări

DGL

Legislația

națională

armonizată

Proiecte de acte

normative/legislative

naționale

Ro, Ru La necesitate

și completări

DGL

Registrul actelor

juridice

Trimitere la pagina web

lex.justice.md

Ro, Ru La necesitate

CIJ

Hotărîri CEDO Lista hotărîrilor/deciziilor

CEDO versus Moldova

Ro, Ru, En La necesitate

DAG, Lilian

Apostol

Anexa 2 Tipurile de informaţii amplasate pe pagina oficială Web

Informaţia destinată plasării pe Pagina oficială Web se prezintă administratorului conţinutului informaţional, în variantă electronică, conform următoarelor cerinţe:

2.1. Tipuri de documente: Tipul informației destinate publicării

Formatul Notă

Documente cu conținut preponderent textual

Document Adobe PDF standard (*.pdf)

Documente perfectate în programe de redactare, inclusiv Word, Excel

Informație textuală, inclusiv tabele

Document MS Word (*.doc, *.docx)

Informație grafică *.tif, *.gif, *.jpg, *.png Informație video *.wmv sau *.avi Informație audio *.mp3, *.mp4 sau *.wav

2.2. Clasificatori de bază a informaţiei:

Informaţia cu actualizarea zilnică

Informaţia cu actualizarea săptămânală

Informaţia cu actualizarea lunară

Informaţia cu actualizarea trimestrială

Informaţia cu actualizarea semianuală

Informaţia cu actualizarea anuală

Informaţia cu actualizarea in măsura reînnoirii

Anexa nr. 3

Solicitare de modificare/completare a Paginii oficiale Web

Către

Centrul de Informații Juridice

Nr.______ din ____________

Prin prezenta, Direcția/Secția _________________________________________

__________________________________________________________________, solicită plasarea pe

pagina oficială Web, la compartimentul___________________

_____________________________________, rubrica ______________________

________________________________________, _________________________

Următoarea informație:

1.________________________________________________________________

2.________________________________________________________________

3.________________________________________________________________ Numele documentului

Termen de plasare: urgent □ / la termen ____________

Persoane de contact /responsabil de informație:

__________________________________________________________________, telefon

________________, e-mail: _____________________________________.

Documentele normalizate au fost expediate la adresa electronică

[email protected]

Data:

Șef direcție/secție _____________ _____________________________ Semnătura Numele, Prenumele

Coordonat:

_______________________ _____________

_______________________ _____________