77528792-infrumusetare

64
PRODUSE DE INFRUMUSETARE: w.w.w.eyeslipsface.com.ro TRETEMENT CEARCANE SI CELULITA: cafeaua TRATAMENTUL PT ACNEE: turmeric TRATAMENT PT HIDRATAREA PARULUI SI PIELII: ulei de argan TRATAMENT IMPOTRIVA IMBATRANIRII PIELII: acai, afine, baobab SITE MAKE-UP PROFESIONAL: www.professionalmakeup.ro. PARFUMURI IDEALE PT VARA: Dior 'Miss Dior Chérie' , Estée Lauder 'Bronze Goddess - Soleil' , Lolita Lempicka 'Si Lolita' , Prada 'Infusion d'Iris' , MARC JACOBS 'Cranberry' Splash, 'Ginger' Splash, 'Curacao' Splash , Burberry 'Summer' , ‘Purr' by Katy Perry , Clarins 'Eau des Jardins' , Gucci 'Flora by Gucci' , Tom Ford 'White Patchouli' MASTI PT PAR 1. Bate 2 oua si adauga 4 linguri mari de ulei de masline. Aplica mixtura pe par cu un masaj usor si acopera-ti capul cu o folie de plastic. Dupa 15 minute, spala-ti parul cu sampon. Foloseste masca de 2-3 ori pe saptamana pentru a beneficia de avantajele acesteia si pentru a avea un par mai sanatos si stralucitor. 2. O alta varianta este sa combini un ou cu doua linguri de ulei de ricin, o lingurita de glicerina si o lingurita de otet natural. Aplica masca, infasoara-ti parul intr-un prosop cald si stai asa cel putin 40 de minute, dupa care te poti spala normal. 3. Mai poti sa pui intr-un blender 150 de grame de dovlecel, sa scurgi sucul si sa il amesteci cu o jumatate de pahar de lapte si o lingura de ulei de masline. Aplica masca pe par si las-o 20 de minute.

Transcript of 77528792-infrumusetare

PRODUSE DE INFRUMUSETARE: w.w.w.eyeslipsface.com.ro

TRETEMENT CEARCANE SI CELULITA: cafeaua

TRATAMENTUL PT ACNEE: turmeric

TRATAMENT PT HIDRATAREA PARULUI SI PIELII: ulei de argan

TRATAMENT IMPOTRIVA IMBATRANIRII PIELII: acai, afine, baobab

SITE MAKE-UP PROFESIONAL: www.professionalmakeup.ro.

PARFUMURI IDEALE PT VARA: Dior 'Miss Dior Chérie' , Estée Lauder 'Bronze Goddess - Soleil' , Lolita Lempicka 'Si Lolita' , Prada 'Infusion d'Iris' , MARC JACOBS 'Cranberry' Splash, 'Ginger' Splash, 'Curacao' Splash , Burberry 'Summer' , ‘Purr' by Katy Perry , Clarins 'Eau des Jardins' , Gucci 'Flora by Gucci' , Tom Ford 'White Patchouli'

MASTI PT PAR1. Bate 2 oua si adauga 4 linguri mari de ulei de masline. Aplica mixtura pe par cu un masaj usor si acopera-ti capul cu o folie de plastic. Dupa 15 minute, spala-ti parul cu sampon. Foloseste masca de 2-3 ori pe saptamana pentru a beneficia de avantajele acesteia si pentru a avea un par mai sanatos si stralucitor.

2. O alta varianta este sa combini un ou cu doua linguri de ulei de ricin, o lingurita de glicerina si o lingurita de otet natural. Aplica masca, infasoara-ti parul intr-un prosop cald si stai asa cel putin 40 de minute, dupa care te poti spala normal.

3. Mai poti sa pui intr-un blender 150 de grame de dovlecel, sa scurgi sucul si sa il amesteci cu o jumatate de pahar de lapte si o lingura de ulei de masline. Aplica masca pe par si las-o 20 de minute.

4. Este de ajuns sa combini o lingura de miere de albine cu un litru de apa. Dupa ce te-ai spalat cu sampon, aplica pe par apa combinata cu mierea, asteapta cateva minute, apoi clateste daca este cazul. Obisnuieste-te sa folosesti aceasta masca de fiecare data cand te speli pe cap si vei scapa de electrizarea parului

5. Amesteca masuri egale de ulei de masline cu ulei de migdale. Maseaza-ti scalpul cu aceasta combinatie si las-o sa actioneze timp de 15 minute. Spala-ti bine parul ulterior si foloseste acest tratament cu regularitate pentru a scapa de matreata.

6. Fierbe 7 linguri cu varf de cimbru uscat in 2 cesti de apa, timp de 10 minute. Strecoara si raceste amestecul. Toarna jumatate din cantitatea de solutie pe parul curat, umed. Maseaza scalpul si nu clati parul.

7. Foloseste a doua jumatate din cantitatea de solutie dupa 2 sau 3 zile, in acelasi mod.

8. Amesteca o ceasca de iaurt cu un ou intreg. Dupa ce te speli normal pe par, aplica masca si pastreaz-o timp de 15 minute. Clateste bine parul. Incearca sa folosesti masca cel putin o data pe saptamana si vei observa ca parul tau nu se va mai ingrasa atat de repede.

9. Paseaza 1 ardei rosu si amesteca-l cu 2 linguri de iaurt sau kefir si o lingura de pulbere de argila (se gaseste in farmacii). Amesteca cu grija si aplica masca pe par pentru 20-30 de minute.

10. Mai poti incerca sa pasezi 1 mar in blender si sa il amesteci cu 2 linguri de otet de mere si 2 linguri de suc de lamaie. Aplica amestecul pe par pentru 30 de minute, apoi spala-ti parul cu samponul tau obisnuit.

11. Amesteca un galbenus de ou, o lingura de miere si o lingura de suc de piersica sau de varza. Maseaza aceasta mixtura pe par si las-o sa actioneze timp de 2 ore cel putin. Spala parul cu apa calduta. Folosita periodic, cel putin o data pe saptamana, timp de 3 luni, aceasta masca iti va intari parul si va preveni caderea lui.

12. Un tratament minune il reprezinta tinctura de ardei iute. Poti folosi tinctura cumparata de la magazinele gen Plafar sau o poti prepara chiar tu, tocand 3-4 ardei foarte iuti, peste care vei turna 300 ml de vodka. Lasa solutia la macerat o saptamana, apoi strecoar-o. Dilueaza tinctura cu putina apa si maseaza-te la radacina parului de fiecare data cand te speli.

In timp, caderea parului va fi redusa la jumatate. In plus, cest tratament, ajuta la cresterea mai rapida a parului. Ai mare grija sa te speli bine pe maini dupa utilizare, deoarece tinctura ustura destul de tare.

13. Mai poti incerca sa amesteci henna incolora cu iaurt sau kefir incalzit. Aplica pe par si lasa amestecul sa actioneze 30 de minute. Pe langa faptul ca iti va face parul mai puternic, aceasta masca va oferi si un pus de stralucire suvitelor tale daca o folosesti o data pe saptamana.

14. Amesteca 2 linguri de miere cu ulei de ricin, 1 galbenus de ou, o lingura de rom si 1 fiola de vitamina A sau vitamina D. Aplica masca la radacini si distribuie apoi pe toata lungimea parului, pana la varfuri. Acopera-ti capul cu folie de plastic si asteapta 2 ore, dupa care iti poti spala parul normal.

15. Amesteca 1 lingura de argila, 1 galbenus, 1 lingurita de miere, 1 lingurita de lamaie, 1 lingurita de unt topit si o lingurita de mustar. Aplica amestecul mai intai la radacina parului, apoi pe toata lungimea lui. Poarta o casca pentru dus sau infasoara-ti parul intr-un prosop si stai asa timp de 2 ore, apoi spala-ti parul normal.

16. O a doua masca pe care o poti incerca: Amesteca 1 lingura de suc de morcov, 1 lingura de suc de lamaie, o lingura de suc de aloe (sau o lingurita de tinctura), o lingura de coniac, 1 galbenus de ou si 1 lingura de ulei de ricin. Aplica amestecul pe par pentru 30 de minute si apoi spala-ti parul.

17. O a treia masca pe care iti recomandam sa o folosesti: Amesteca 1 lingura de ulei de ricin, 1 lingura de ulei de masline si o lingura de sampon pentru par uscat. Maseaza amestecul pe scalp si infasoara parul intr-un prosop sau intr-o casca pt dus. Dupa 2 ore, spala-te pe cap si incearca sa nu folosesti sampon.

TRATAMENT PICIOARE

EXFOLIEAZA

O data la trei zile trebuie sa exfoliezi pielea picioarelor. Daca ai rabdare poti face asta si zilnic.

• Inmoaie picioarele in apa calda in care ai stors o lamaie si ai pus o ceasca de lapte timp de 15 minute apoi foloseste o piatra ponce pentru a indeparta straturile de piele moarta. • Daca ai unghiile ingalbenite, foloseste o jumatate de lamaie pentru a freca unghiile pe rand. • Foloseste apoi un exfoliator natural, pentru a masa picioarele si a netezi pielea. Un amestec de miere cu malai va fi foarte eficient. • Clateste picioarele bine si scoate-le pe un prosop, insa nu lasa apa sa se absoarba.

HIDRATEAZA

Dupa ce ai scos picioarele din apa foloseste o crema hidratanta cu glicerina si vitamina E pentru a hidratata bine pielea picioarelor. • Daca pielea este foarte uscata foloseste ulei de masline si maseaza pana ce acesta intra in piele. • Daca pielea ta este mai sensibila uleiul din seminte de struguri este foarte eficient, fiind si un bun dezinfectant, prevenind aparitia ciupercilor si a eczemelor. • Daca pielea ta este destul de grasa, poti sa folosesti iaurt pentru hidratare pentru ca nu ingrasa pielea.

PROTEJEAZA

• Daca ai folosit lac de unghii, fa o pauza timp de cel putin 2-3 saptamani si lasa unghiile sa-si recapete stralucirea. Lacul de unghii ingalbeneste unghiile si le inmoaie. • De indata ce ai terminat de hidratat picioarele, incalta-te cu o pereche de sosete moi, din bumbac, mai largi, astfel incat sa permiti pielii sa absoarba ingredientele hidratante.• Timp de o luna taie unghiile scurte, o data pe saptamana, astfel incat ele sa se regenereze, sa isi recapete culoarea sanatoasa si rezistenta.

PRODUSE BIO: www.plantesystem.ro

PRODUSE NATURALE PT INFRUMUSETARE

ULEIUL DE MASLINE

Am auzit de beneficiile lui si de lipsa de colesterol. Este timpul sa facem un mic rezumat - uleiul de masline de unul singur:- poate fi folosit ca demachiant- poate fi folosit ca masca de par o data pe saptamana, pentru un par stralucitor- poate fi folosit ca intaritor pentru unghii- se lupta cu vergeturile si previne aparitia lor- poate fi folosit ca balsam de buze

MIEREA DE ALBINE

Cea care se claseaza pe aceeasi treapta cu uleiul de masline, avand calitati de necontestat in cosmetica, este mierea. Ea absoarbe si retine umezeala, are proprietati anti-oxidante si anti-microbiene si protejeaza pielea de razele UV. Asa ca, poti folosi mierea:- ca masca de fata, pentru a hidrata tenul si pentru protectie solara- ca tratament pentru acnee, deoarece absoarbe impuritatile din pori- ca balsam de buze, mai ales cand iesi in aer liber- ca hidratant in spuma de baie - o ceasca de miere adaugata in apa de baie ofera o piele catifelata

LAPTELE

Laptele este un puternic hidratant, dar are si proprietati anti-bacteriene. Stim, de asemenea, povestea Cleopatrei care isi facea baia numai in lapte. Iata la ce poti folosi laptele pentru frumusetea ta:- este un demachiant si un cleanser excelent, mai ales pentru tenul sensibil- este o masca de par ideala pentru parul subtire, fara volum- poate inlocui cu succes gelul de dus, hidratand pielea si oferindu-i luminozitate

OUALE

Foarte bogat in proteine si vitamina D, oul are proprietati astringente si poate fi foarte eficient in ingrijirea pielii:- albusul de ou este un remediu excelent pentru cearcane- tot oul poate fi folosit ca sampon, dupa ce ai spalat parul normal, daca iti doresti un par mai curat si mai stralucitor- albusul de ou poate fi folosit si ca masca de fata, pentru tenul gras- in combinatie cu alte ingrediente poate repara orice problema a tenului, incearca masti de fata, preparate in casa, cu ou.

DOVLEACUL

De foarte putina vreme au fost descoperite proprietatile cosmetice eficiente ale dovleacului, acesta devenind repede o vedeta in industria cosmetica. Totusi, noi il putem folosi, sub forma de pasta, simplu, fara alte adaosuri:- poate fi folosit ca exfoliant pentru piele sensibila- hidrateaza si catifeleaza pielea- in combinatie cu alte ingrediente poate repara orice problema a tenului, incearca 10 masti cosmetice naturale, din dovleac.

CASTRAVETELE

Castravetele este vedeta ingrijirii tenului, avand proprietati hidratante si astrigente, fiind cu atat mai deosebit cu cat pH-ul sau este acelasi cu cel al pielii. Castravetele are multe utilitati:- se lupta eficient cu cearcanele si ochii umflati- zeama de castravete este un cleanser si un toner eficient- in combinatie cu alte ingrediente poate repara orice problema a tenului, incearca retete de casa din castravete pentru orice tip de ten.

BICARBONATUL DE SODIU

O alta "celebritate" in bucatarie, bicarbonatul de sodiu este un remediu antic pentru multe dintre probleme noastre cosmetice:- este un remediu eficient in albirea dintilor, folosit de 2-3 ori pe saptaman, dupa pasta de dinti- este un excelent exfoliant, aplicat prin masaj, sub dus- poate fi folosit in curatarea parului, amestecat intr-o ceasca de apa, dupa spalarea lui- previne si indeparteaza mirosul neplacut al picioarelor, mai ales in sezonul cald.

CEAIUL VERDE

Ceaiul verde este foarte eficient in intretinerea frumusetii noastre, trebuie doar sa ai grija sa folosesti intotdeauna ceaiuri fara aditivi, cat mai simple si mai naturale. Ceaiul verde:- poate sa intretina culoarea parului, daca il folosesti pentu a clati parul dupa spalare- poate fi un toner excelent pentru orice tip de ten- reduce cearcanele si cosurile- poate fi eficient in tratarea celulitei, folosit ca astringent in masajMajoritatea ceaiurilor pof fi eficiente in intretinerea pielii, orice fel de ceai fiind un remediu eficient pentru o piele frumoasa.

LAMAIA

Lamaia este fructul bun la toate, fiind excelenta in alimentatia zilnica insa si in intretinerea frumusetii noastre. Bogata in aminoacizi si vitamine, lamaia poate fi folosita la:- curatarea petelor inestetice sau decolorate ale pielii, mai ales in jurul coatelor- poate curata unghiile, deschide nuanta lor- este un cleanser eficient pentru tenul gras- sucul de lamaie poate preveni caderea si albirea parului

OTETUL

Stim de la bunicili noastre un truc cunoscut de tot mapamondul: otetul este cel mai bun agent de curatare in bucatarie. Fiind mai acid, are aceasta proprietate, insa poate face minuni si in rutina zilnica de frumusete:- clateste parul cu otet, dupa spalare, pentru un par stralucitor si pentru a preveni matreata- diluat cu apa, este un toner ideal pentru tenul gras sau cel normal, curata tenul de pete inestetice si impuritati- in masaj, este un remediu eficient pentru inflamatii si pentru celulita

PRODUSE DE INGRIJIRE CORPORALA: Bruno Vassari

PRODUSE DE INGRIJIRE: Palmer's

PAR INTINS PERFECT

Iata pasii pe care trebuie sa-i urmezi cand doresti sa iti intinzi parul:1. Spala parul cu produsele adecvate. Prinde-l intr-un prosop si lasa-l sa absoarba umezeala. 2. Aplica pe par un balsam fara clatire anti-frizz. Piaptana parul cu un pieptene cu dintii rari si hotaraste unde doresti sa fie cararea. 3. Pregateste uscatorul de par, placa de intins parul, clame de par, o peria padela.4. Usuca parul cu ajutorul periei si a uscatorului de par, de la radacina spre varfuri, apucand suvite de 4-5 cm. 5. Cand parul este perfect uscat, foloseste pe suvite de 4-5 cm placa de intins parul, de la radacina la varfuri. Tine deoparte restul de par cu clamele de par. 6. Cand ai terminat piaptana parul cu peria padela. Nu atinge cu mana parul pana ce nu s-a racit complet.

FERESTE-TE DE FIRELE REBELE

Trucuri- Clateste parul cu apa rece dupa ce ai folosit sampon si balsam. Apa rece inchide porii si cuticulele firelor de par si ii ofera netezimea dorita.- Foloseste saptamanal o masca de par, lasand-o sa isi faca efectul cel putin 30 de minute. Poti folosi chiar o masca naturala, un amestec de maioneza si ulei de masline.- Usuca parul intotdeauna in directia firelor de par.OFERA-I PARULUI STRALUCIRE

Atunci cand iti doresti sa ai parul intins, stralucirea lui este foarte importanta. Pentru acest efect, urmeaza trucurile de mai jos:

- Piaptana parul cu o perie cu dintii din fibre naturale - firele de par de porc sunt cele mai eficiente. Ele distribuie uleiul natural al parului pe tot firul. Nu pieptana parul cand este umed.

- Fa o pauza de la placa de intins parul cel putin o saptamana, ca sa lasi parul sa produca uleiul sau natural care ii ofera stralucire.- Acopera capul cand stai mult timp in soare sau in vant, sau cand intri in piscina. Soarele si vantul usuca parul, si ii reduc din stralucire. La fel si clorul din apa piscinei, care subtieaza si usuca uleiul natural din firul de par.

Trucuri pentru fermitatea sanilor

Nu uita ca, pe langa aceste exercitii, exista si cateva trucuri pentru sani frumosi:

Cumpara-ti intotdeauna masura potrivita la sutien. Sanii ar trebui sa stea intr-o pozitie cat mai naturala, asadar evita sutienele care iti strang prea mult bustul, deoarece vor relaxa ligamentele, iar in timp vor duce la lasarea sanilor.

Nu uita de dusurile alternative cu apa rece si calda. Acestea stimuleaza circulatia la nivelul bustului si te ajuta sa-ti tonifiezi pielea.

Foloseste creme de protectie solara atunci cand te expui la soare sau la solar si nu renunta niciodata la sutien. Soarele imbatraneste prematur pielea, iar sanii tai vor avea de suferit.

Foloseste produse profesionale pentru tonifierea bustului. In ultimii ani din ce in ce mai multe produse au ocupat acest segment de piata, asadar oferta este destul de variata. Opteaza mai ales pentru produsele cu extracte naturale, din plante.

INGRIJIRE PAR

Parul drept

Textura parului: drept

Parul drept nu este greu de aranjat. De obicei parul drept si normal, nici foarte fin nici foarte gros are o textura medie, o circumferinta medie a firului de par, care nu creeaza probleme. Singurul scop este de obicei adaugarea unui plus de volum. Unii stilisti recomanda urmatoarea tehnica:

Aplica o spuma pentru volum pe parul semi-umed, in special pe varfuri. Usuca parul cu ajutorul unei perii rotunde, mari, apoi foloseste ondulatorul pe suvite mari de par, alese la intamplare, dar fara a crea bucle perfect definite. Trece-ti apoi degetele prin par sau piaptana-l pentru a obtine o coafura cu volum si nu una cu onduleuri perfecte.

Tot pentru volum poti folosi si bigudiuri cat mai mari. Nu uita, cu cat sunt mai mari bigudiurile, cu atat mai mult volum obtii, fara a-ti transforma parul in carlionti.

Parul cu fir gros

Textura parului: gros

Cu toate ca majoritatea dintre noi ne plangem de faptul ca parul nostru este prea subtire, fragil si fara volum, exista femei care au probleme exact din motivele contrare. Au firul de par foarte gros, aspru, greu de aranjat in orice coafuri si la fel de greu si de ingrijit.

Firele de par au cea mai mare circumferinta, ceea ce face ca parul sa fie greu de intretinut. Este de asemenea mai rezistent la procedeele chimice: vopsire, permanent, intindere chimica, etc.

Una dintre principalele probleme este faptul ca acest tip de par este greu si necesita un timp indelungat pentru uscare. O solutie care poate ajuta este folosirea unui prosop cu o putere mare de absorbtie. Infasoara propsopul ca pe un turban timp de 10-15 minute, pentru a fi sigura ca prosopul a absorbit cat mai multa apa. Investeste intr-un foehn de calitate, care reduce timpul obisnuit pentru uscare. Daca vrei sa iti intinzi parul alege o placa buna, speciala pentru par lung si greu de aranjat sau una care intinde si parul umed, care va scurta timpul necesar aranjarii si in acelasi timp nu degradeaza parul si nu ii scade gradul de hidratare.

Daca preferi sa iti pui parul pe bigudiuri, ai grija sa nu selectezi suvitele prea groase, deoarece buclele nu vor rezista, si foloseste produse de styling mai puternice.

In materie de produse cosmetice, este recomandata folosirea mastilor hidratante si a produselor pentru descalcirea parului. Pentru aranjare, poti folosi ceara de par, care este mai puternica si ofera luciu.

Textura parului depinde uneori si de culoarea naturala a parului. Astfel, blondele au de obicei parul mai subtire decat brunetele, iar roscatele au in general textura cea mai plina. De asemenea, exista si diferente etnice: europenii o textura medie, parul nici prea fin dar nici foarte gros, in timp ce scandinavii au de obicei parul foarte fin, lipsit de volum, drept, ca parul de bebelus. Indienii au firul gros, dar drept, in timp ce mulatrii au acelasi fir gros dar si foarte cret. Asiaticii au de cele mai multe ori parul foarte drept, cu o circumferinta medie a firului.

TRATAMENT CEARCANE: RoC Multi-Correxion Eye TreatmentTRATAMENT RIDURI FINE: L'Oréal Paris Advanced RevitaLift Deep-Set Wrinkle Repair Night Crème

PARFUMURI DE ZI: Nina Ricci Premier Jour, Versace Bright Crystal, Lancome Poeme

PARFUMURI DE SEARA: Lolita Lempicka Lolita Lempicka, Lanvin Eclat D'Arpege, Bvlgari Jasmin Noir

TRATAMENT PT PAR BOGAT: http://www.nanogen.ro/

PT CA VOPSEAUA SA REZISTE MAI MULT

Un truc surprinzator care ajuta la mentinerea culorii este aspirina! Zdrobeste cateva tablete de aspirina si pune-le in sticla de sampon. Amesteca bine pentru ca aspirina sa se distribuie in tot samponul, apoi foloseste-l in mod obisnuit.

PASTI PT UN PAR LUCIOS

Iata alte 3 masti naturale care iti vor face parul stralucitor:

Masca cu maioneza si avocado

Unele dintre cititoare si-au exprimat deja parerile pozitive despre masca cu maioneza, asa ca daca nu ai incercat-o pana acum, grabeste-te sa o folosesti. Amesteca un avocado ras cu trei linguri de maioneza , o capsula de vitamina E (gasesti in farmacii) si cateva picaturi de ulei de cocos sau migdale. Uleiul de migdale este recomandat pentru parul care se electrizeaza, iar cel de cocos accelereaza cresterea parului. Daca ai parul gras, evita sa aplici masca la radacina parului. Lasa masca 20 de minute, apoi spala-te normal.

Masca de banane si iaurt

Aceasta masca actioneaza ca un balsam puternic si este ideala pentru parul foarte degradat. Amesteca o banana cu o jumatate de cana de iaurt si trei lingurite de miere pana cand obtii o pasta moale, apoi adauga putin suc de lamaie. Intinde masca pe par si las-o sa actioneze 15 minute, apoi clateste-te bine.

Ou si castravete

Amesteca un ou cu 5 linguri de castravete ras si 5 linguri de suc de portocala. Aplica masca pe parul curat si las-o 25 de minute. Pentru rezultate vizibile, foloseste masca o data pe saptamana. INGRIJIRE CORPORALAIn acest scop, uleiul de alune este unul dintre cele mai folosite produse pentru corp, recunoscut pentru efectele sale de catifelare a pielii, dar si pentru imbunatatirea aspectului acesteia, mai ales in cazul vergeturilor ori cicatricilor. Masajul cu ulei de alune hidrateaza si ofera elasticitate pielii, fiind in acelasi timp eficient impotriva imbatranirii premature a tenului.Sarea de mare ajuta la eliminarea toxinelor, imbunatateste aspectul pielii si ajuta la cicatrizarea anumitor leziuni ale acesteia.

INGRIJIREA PARULUIIaurtul si uleiul de masline sunt ideale, folosite ca si balsam. Asadar, un amestec din aceste ingrediente, aplicat pe par cate 5-10 minute, o data pe saptamana, iti poate reda frumusetea parului cu niste costuri foarte mici.Aceasta masca de par este realizata din nori, algele care se folosesc la prepararea sushiului, iar metoda este destul de simpla - se fierb aceste alge pana cand se obtine un fel de pasta de culoare inchisa, care se aplica pe par si se lasa pana la 10 minute, curatandu-se apoi cu apa rece. Atentie insa, aceasta masca este potrivita numai pentru femeile cu parul de culoare inchisa!

PRODUSE BIO PT PAR: less is more

COLORAREA PARULUI: L'Oreal inoa

PRODUSE BIO: autrepart

PRODUSE DE ALBIT DINTII: Celebrity Hollywood Whites

PRODUSE DE INGRIJIRE A TENULUI: bioderma

RETETE DE INFRUMUSETARE

LOTIUNE PENTRU ARSURI SOLARE

Ingrediente:2 linguri de apa1 lingura de hamamelis ¼ de ceasca de bicarbonat de sodiu1-2 picaturi de ulei de menta

Instructiuni:Amesteca ingredientele intr-un borcan cu capac pana ce se formeaza o solutie laptoasa. Amesteca bine inainte de folosire. Aplica pe pielea arsa si lasa sa se usuce. Clateste bine cu apa calduta.

MASCA DE PENTRU A PROTEJA PARUL DE APA DIN PISCINA

Ingrediente:2 linguri de bicarbonat de sodiu¼ de ceasca de suc de lamaie1 lingurita de sampon

Instructiuni:Amesteca bine ingredientele. Aplica amestecul pe parul. Maseaza bine si scalpul, asigurandu-te ca ai ajuns si la varfuri. Acopera parul cu o masca de plastic si lasa 30 de minute sa actioneze. Clateste bine parul si samponeaza-l cum faci in mod normal.

TONIC PENTRU FATA CU PEPENE VERDE

Ingrediente: 2 linguri de suc de pepene verde1 lingura de votca2 linguri de hamamelis2 linguri de apa distilata

Instructiuni:Pentru a face sucul de pepene verde pune intr-un blender 1 felie de pepene si apoi strecoara continutul. Amesteca sucul de pepene bine cu toate ingredientele intr-un castron, apoi strecoara continutul. Toarna intr-o sticla curata. Foloseste amestecul ca un tonic normal, curatand tenul dimineata si seara.

GLOSS PENTRU PROTECTIE SOLARA

Ingrediente:1 lingura de unt de cacao1 lingura de ulei de cocos1 lingura de ulei de nuci macadamia

1 lingurita de ulei de susan1/8 de lingurita de ulei de vitamina E

Instructiuni:Pune toate ingredientele intr-un recipient rezistent la caldura si incalzeste-le in cuptorul cu microunde sau intr-o baie de apa fierbinte pana ce se topesc toate. Strecoara amestecul si toarna-l intr-un recipient mic care se inchide ermetic. Depoziteaza in frigider. Foloseste-l ca un gloss normal, chiar si peste ruj. Hidrateaza si protejeaza buzele de soare.

SPRAY ANTOXIDANT RACOROS PENTRU PIELE

Ingrediente: 4 lingurite de ceai verde30g de frunze de menta1 ceasca de de lavanda2 cesti de apa distilata2 lingurite de gel de aloe vera

Instructiuni:Amesteca ceaiul verde cu frunzele de menta si florile de lavanda in apa si lasa sa se inmoaie timp de 15 minute. Strecoara continutul printr-o bucata de tifon. Adauga in amestecul strecurat gelul de aloe vera si toarna intr-o sticla spray. Depoziteaza in frigider si foloseste-l ori de cate ori vrei sa iti hidratezi si racoresti pielea.

TRATAMENT PT PAR

Foloseste seminte de schinduf (gasesti in magazinele naturiste) si inmoaie-le lasandu-le in apa peste noapte. A doua zi dimineata, macina-le pana se transforma intr-o pasta. Aplica pasta pe scalp si las-o timp de o jumatate de ora, apoi spala-te normal, cu sampon. Aceasta planta previne si trateaza matreata si caderea parului, lasandu-ti parul sanatos si stralucitor.

Amesteca ulei de cocos cu sucul unei lamai si aplica amestecul pe parul umed. Dupa minimum o ora, spala parul in mod normal.

Pentru o masca perfecta impotriva caderii parului, trebuie doar sa amesteci miere, ulei de masline si scotisoara pudra, pana obtii o pasta. Aplica pe scalp si spala-ti parul dupa 15 minute. Pentru rezultate vizibile, procedura trebuie repetata de trei, pana la cinci ori pe saptamana, dar va reduce mult caderea parului.

Pentru a accelera cresterea parului, poti folosi 250 g. ulei de mustar, fiert impreuna cu 100 g. de henna. Aplici pe par de doua ori pe saptamana, lasi o jumatate de ora amestecul sa isi faca efectul, apoi te speli normal.

Un tratament destul de cunoscut este cel cu ulei de ricin. Acesta poate fi aplicat direct pe par, fara a mai fi combinat cu alte ingrediente si trateaza majoritatea problemelor parului. Ajuta la cresterea parului, ii ofera un aspect sanatos si stralucitor si stopeaza caderea acestuia.

Parul uscat se trateaza cu ajutorul amestecului de ulei de migdale si ulei de cocos. Dupa masarea intregului scalp cu uleiul de migdale si cocos, aplica sucul de la doua lamai pe tot parul, lasa-l timp de sapte-opt minute, apoi clateste.

O masca la fel de eficienta este cea alcatuita dintr-un sfert de cana de frisca si doua linguri mari de miere de albine. Timpul de aplicare este de 20-25 de minute, apoi parul se spala normal. Tot mierea de albine te va ajuta si daca parul tau se incurca foarte usor. Distribuie o data sau de doua ori pe saptamana cinci linguri de miere pe tot parul (dilueaza cu putin apa daca e nevoie) si lasa sa actioneze cinci-zece minute, apoi spala-te. Dupa cateva repetari, parul va deveni mai usor de descurcat, mai moale si mai stralucitor

Parul degradat se reface cu ajutorul a cinci linguri de ulei de masline combinate cu 2 oua. Se aplica pe par, se acopera capul cu un prosop si se pastreaza masca timp ed 15-20 de minute, dupa care se spala. O alta varianta pentru parul degradat este piureul de banana amestecat cu cateva picaturi de ulei de migdale si masat pe par. Dupa 20 de minute poti spala parul, iar daca folosesti aceasta masca periodic, parul tau va incepe sa se refara, sa isi recapete sanatatea si supletea.

PRODUSE DE INFRUMUSETARE: NashiArgan.

SITE DE INFRUMUSETARE: www.luxbeauty.ro

TRATAREA PARULUI USCAT: Foloseste o combinatie de sase picaturi de ulei de lavanda, lemn de santal sau dafin si uleiuri esentiale de susan sau soia, aplica apoi uleiul pe par, inveleste in prosop timp de 15 minute, apoi clateste. Acest lucru va ajuta la tratarea parului uscat.Dar un remediu preparat in casa este urmatorul. Pune 1 sau 2 picaturi de ulei de sofran in palme si freaca-le. Maseaza parul si nu clati. Ai grija sa nu folosesti o cantitate mai mare, altfel parul va deveni uleios si cu un aspect dizgratios. De asemenea, poti masa parul cu 2 linguri de ulei cald de masline sau migdale. Inveleste apoi parul cu un prosop, asteapta 30 minute si dupa aceea clateste. Aplica tratamente cu ulei fierbinte pe par cel putin o data la 3-4 saptamani pentru un rezultat maxim. Un tratament sigur si foarte simplu de preparat este amestecul unei cani de lapte cu un ou batut. Pune-le la fiert, apoi aplica pe par. Lasa sa actioneze timp de 5 minute, apoi clateste-te bine. Foloseste acest tratament de doua ori pe saptamana si vei observa imbunatatiri majore.

PRODUS PT CELULITA: TREXI, www.vichyconsult.ro/celludestock

SCAPA DE MATREATA

Cum scapi de matreata

- Gelurile si alte produse de styling pentru par pot irita pielea capului la unele persoane. Pentru un timp, incearca sa iti aranjezi parul fara acest gen de produse sau inlocuieste-le cu produse diferite.- Nu zgaria scalpul. Cand samponezi, ofera un usor masaj scalpului, evitand zgarieturile. Oamenii de stiinta au observat parul unor persoane care sufera de matreata, folosind un microscop electronic care mareste de 400 de ori. Ei au putut vedea semne lasate de unghii, care au deteriorat parul de la radacina. - Daca suferi de o forma usoara de matreata, foloseste de doua ori pe saptamana un sampon pe eticheta caruia sa scrie "utilizare frecventa, pentru parul uscat sau normal" si nu un sampon obisnuit anti-matreata. In acest mod, vor fi eliminate celulele moarte iar pielea capului va fi hidratata si ingrijita potrivit. - Evita vopsirea parului si alte tratamente chimice. Cu totii avem bacterii pe pielea capului, unele dintre ele fiind benefice. Aceste bacterii bune pot preveni dezvoltarea in exces a ciupercii ce determina aparitia matretii, iar vopselele de par pot reduce numarul acestor bacterii. - Daca vrei sa incerci un remediu natural, fierbe patru linguri de cimbru uscat intr-o jumatate de litru de apa timp de 10 minute. Lasa sa se raceasca si strecoara apoi tratamentul printr-o sita, intr-un borcan. Maseaza acest lichid pe scalp de trei ori pe saptamana, fara sa clatesti apoi parul.- Cauta sampoanele care contin ulei de arbore de ceai. Un studiu din Australia (publicat in Jurnalul Oficial al Academiei Americane de Dermatologie in 2002) a aratat ca un sampon cu 5% ulei de arbore de ceai imbunatateste problema matretii cu 41%, ceea ce inseamna ca, desi nu te scapa de matreata complet, va exista totusi o imbunatatire notabila. - In cazul unei forme mai severe de matreata, trebuie sa te ocupi de ciupercile care o determina. Asta inseamna sa folosesti sampoane medicinale impotriva matretii, pe care le poti achizitiona din farmacii. Ai putea incepe prin incercarea unui sampon care contine seleniu sulfurat, care are un efect pozitiv in lupta impotriva ciupercilor. Spala-te normal cu acest sampon, lasandu-l sa actioneze 3-5 minute inainte de a-l clati. Nu utiliza seleniu sulfurat in termen de 48 de ore de la aplicarea unui colorant pentru par sau a unei solutii de permanent.

- Cel mai eficient tratament este un sampon anti-matreata care contine ketoconazol, care poate fi gasit in unele farmacii, fara prescriptie medicala. Spala-te normal, lasand samponul sa isi faca efectul timp de 3-5 minute. Foloseste-l de doua ori pe saptamana, timp de 2-4 saptamani pentru a scapa de matreata, si apoi o data la fiecare 2 saptamani, folosind un sampon normal in restul timpului. - Balsamurile anti-matreata sunt de asemenea foarte utile.

TRATAMENT PAR GRAS

Masca din argila: Se amesteca o mana de argila pudra, otet si apa, in cantitati egale, pana cand obtii o pasta groasa. Aplica masca pe suvite, lasa sa actioneze timp de 10 minute, clateste cu apa calduta si apoi spala-te normal, cu sampon.

Uleiurile esentiale: Adauga 3-4 picaturi de ulei esential de portocale, lavanda sau de salvie in sampon. Aceste uleiuri sunt perfecte pentru parul gras datorita efectelor tonice si proprietatile lor antiseptice.

Clatirea: Se amesteca 2 picaturi de ulei de cimbru sau rozmarin (plante astringente) cu 1 lingura de otet sau lamaie pentru a inchide cuticulele firelor de par. Se dilueaza acest amestec in 1 litru de apa minerala sau de izvor si se clateste normal.

Pentru a avea grija de parul cu radacini grase si varfuri uscate: - Aplica o masca de argila la radacini doar, nu si pe varfuri! - Spala-ti parul cu sampoane purificatoare, medicinale sau naturiste. - Hidrateaza si hraneste lungimea parului uleiuri hidratante si masti, evitand insa radacinile. - Nu-ti masa scalpul decat inainte de spalare si nu iti pune mainile foarte des in par. Cu cat stimulezi mai mult circulatia sangelui, cu atat mai mult sebum se va ridica la suprafata scalpului.

PRODUSE INGRIJIRE TEN: Pharmaceris C - Dermoingrijirea pielii cu predispozitie la celulita , Pharmaceris N - Dermoingrijirea tenului cuperozic , Pharmaceris T - Dermoingrijirea tenului acneic

OBTINERE NUANTEI DE NEGRU A PARULUI

Ai nevoie de: 1 pachetul de pulbere de henna neagra, 40 ml lapte, 1 galbenus, 30 ml apa de trandafiri si 1 pensula lata. Se amesteca pulberea cu laptele, apoi se adauga pe rand galbenusul si apa de trandafiri. Pasta se repartizeaza egal cu pensula pe parul spalat si se lasa sa actioneze sub o casca de plastic.

Se verifica din cand in cand intensitatea culorii. Cand ai obtinut nuanta dorita, maseaza o data parul, apoi clateste cu apa calda din abundenta.

Infuzia de frunze de nuc ajuta foarte mult in acest sens, mai ales daca se apeleaza la ea in mod constant.

Pune la fiert apa si 2 maini de frunze de nuc, lasa totul la infuzat jumatate de ora, iar cand ai obtinut o solutie concentrata, aplica pe par, prin masaj intens. Parul va capata un luciu frumos, iar nuanta de brunet va fi mult mai intensa.

Se face un litru de cafea foarte concentrata (fara zahar), se lasa la racit, dupa care se aplica pe parul umed, asemeni tratamentului cu musetel si al celui cu lamaie. Dupa, se clateste bine si se va observa o nuanta mai inchisa a parului, un fir mai moale si hidratat, foarte usor de pieptanat.

O alta metoda de a obtine o coloratie mai inchisa a parului este masarea acestuia cu ulei de masline sau cu sirop de dude.

Pune 1 cana cu apa clocotita peste o lingurita de salvie uscata si ceai negru la pliculet. Cand amestecul s-a racit, strecoara si maseaza bine pielea capului cu infuzia obtinuta. Frectioneaza-te de 2 ori pe saptamana. Termenul de valabilitate al preparatului este de 1 saptamana.

COMBATE CELULITA

ALTE TRUCURI MICI DAR EFICIENTE:

• Exfolieaza pielea in fiecare zi, mai ales in zonele cu probleme, preferabil inainte de dus, cu un burete sau o perie din fibre naturale. Stimuleaza circulatia limfatica si indeparteaza celulele moarte, incurajand productia de celule noi. • Fa dusul cu apa calda, nu fierbinte. Termina dusul cu o clatire cu apa rece, pentru tonifiere.• Daca celulita este severa evita masajul cu presiune puternica sau exercitiile fizice prea intense, pentru a nu degrada si mai mult functia limfatica si micro-circulatia.

PRODUSE NATURISTE: apivita

PT PIELE LIPSITA DE FERMITATE

1. Uleiul esential de trandafir - se spune despre el ca poate influenta direct activitatea celulelor responsabile cu producerea de colagen. Foloseste-l adaugand cateva picaturi in apa din cada atunci cand faci baie sau in combinatie cu crema ta hidratanta.

2. Uleiul de lavanda si uleiul de ricin - pot fi aliatii tai atunci cand vine vorba de vergeturi. Amesteca putina vitamina A uleioasa cu cateva picaturi dintr-un astfel de ulei si maseaza-ti insistent zonele cu probleme. Vergeturile nu vor disparea peste noapte, dar aspectul pielii se va imbunatati.

3. Aloe vera - este o planta cu efecte miraculoase asupra pielii, asa ca poti apela la ea cu incredere. Cauta in farmacii sau la plafar geluri naturale cu extracte de aloe vera si maseaza-ti pielea dimineata si seara.

4. Zatul de cafea - poate reda tonusul pielii tale. Amesteca-l cu piure de avocado si vei obtine un anticelulitic natural si eficient.

5. Mierea - nu uita niciodata de beneficiile sale. Combin-o cu zahar brun pentru a obtine un exfoliant natural sau cu putin ulei de eucalipt pentru un masaj detoxifiant.

6. Uleiul de masline - vorbim mereu despre beneficiile sale interne, asa ca il poti folosi cu succes si extern, in combinatii cu piureuri de fructe, pentru obtinerea de creme sau masti hidratante, ori cu suc de grapefruit, pentru a obtine un ulei pentru masajul anticelulitic.

PT CATIFELAREA TENULUI: apa de trandafiri de la naturalis

PRODUSE BIO: florame , essential, Barefoot Botanicals SOS, Mayam Handylang, Farfalla cu Jojoba-Neroli, Hidrosoli Farfalla Rozmarin

TRATAREA CALCAIELOR CRAPATE

Cateva remedii naturiste pentru calcaiele crapate

- banana. Piseaza o banana si aplica pulpa acesteia pe calcaie. Las-o sa actioneze 10-15 minute si clateste cu apa calduta.

- ulei de masline cu suc de portocala. Amesteca 2-3 lingurite de ulei de masline cu putin suc proaspat de portocala si freaca-ti calcaiele dupa dus. Lasa sa actioneze 10 minute.

- laptele si mierea. O data la doua trei luni iti poti rasfata calcaiele cu un tratament natural foarte eficient - baia in lapte. Dupa 10-15 minute de stat cu picioarele in lapte, aplica pe calcaie putina miere si las-o sa actioneze inca un sfert de ora.

- avocado. Probabil stii deja ca uleiul de avocado este foarte folosit in industria cosmetica, mai ales pentru proprietatile sale calmante. Daca nu gasesti ulei de avocado, poti face oricand un piure din pulpa unui fruct proaspat, piure pe care sa il aplici pe calcaie si sa il lasi sa actioneze 20 de minute.

PRODUSE DE HIDRATARE: hydrabio de la bioderma

BOMBE SENZUALE PENTRU O BAIE FIERBINTE

Ai nevoie de: ½ ceasca de bicarbonat, ½ de ceasca de acid citric, ¼ de lingurita de ulei esential de santal sau lavanda, cateva frunze de salvie, 1/8 de lingurita de mangan violet, un castron mare, cateva bucati de tifon, o sticluta cu mecanism de pulverizate

Instructiuni: Amesteca bine in castron bicarbonatul cu acidul citric. Adauga manganul si amesteca bine din nou. Adauga uleiul esential picatura cu picatura, cat sa fie indeajuns de aromat. Amesteca bine din nou, apoi pulverizeaza o data, amesteca, iar pulverizeaza timp de 10 minute pana ce poti sa realizezi din amestec mingiute. Mai pulverizeaza putin apa peste ele, pentru a forma crusta. Baga mingiutele la frigider timp de ora si apoi lasa-le s ase usuce bine timp de 4 zile. Cand s-au uscat poti pune cate o mingiuta in cada, in apa fierbinte, devenind efervescente si imprastiind o aroma relaxanta.

UN SAPUN DELICAT

Ai nevoie de: 180g de glicerina (daca nu gasesti glicerina transparenta poti cumpara pe baza de nuca de cocos), 3 picaturi de colorant albastru, 3 picaturi de colorant verde, 10 picaturi de ulei esential de izma, 15 picaturi de ulei esential de portocala, o tava nu prea inalta, un pahar gros

Instructiuni:Pune glicerina intr-un castron rezistent la caldura si lasa la microunde timp de 15 minute. Daca vrei sa incalzesti pe aragaz, lasa la foc mic pentru a mentine glicerina la o temperatura constant, nu mai mult de 10 minute. Ia de pe aragaz si amesteca bine, adauga pe rand colorantul, uleiurile esentiale picatura cu picatura amestecand usor. Daca amestecul se ingroasa prea tare il poti reincalzi. Toarna continutul intr-o tava la grosimea pe care o doresti, cand s-a solidificat foarte putin creeaza forme rotunde de sapun cu buza paharului. Lasa la racit in frigider timp de 1 zi.

SCRUB AROMAT PENTRU PICIOARE

Ai nevoie de: ¼ de ceasca de fulgi de ovaz, ¼ ceasca de fulgi de porumb, 1 lingura de sare de mare, ulei esential de lamaie sau menta (pentru picoare sunt recomandate si cele de lavanda, rozmarin, lamaie sau eucalipt), lotiune hidratanta, apa, o lingura, un castron, un borcan

Instructiuni: Amesteca ingredientele in castron, pana ce devin o pasta cremoasa. Pune apa atat cat este nevoie. Depoziteaza amestecul intr-un borcan bine sigilat. Aplica-l pe talpa, masand delicat, mai ales in zonele uscate si descuamate. Clateste bine si sterge usor picioarele cu un prospo curat apoi aplica o crema hidratanta.

PENTRU UNGHII SANATOASE

Ai nevoie de: 4 ml de o baza de ulei de jojoba sau de migdale, cate 2 picaturi de ulei esential de lamaie, de santal, de lavanda, de paciuli, 1 capsula de vitamina E, 100g de crema de maini fara miros, un castron

Instructiuni:Sparge capsula de vitamina E si pune-o intr-un castron, adauga picatura cu picatura uleiurile esentiale, amestecand bine, adauga baza de ulei si crema de maini. Amesteca bine. Cu crema obtinuta maseaza apoi bine mainele si unghiile. Masajul stimuleaza circulatia si relaxeaza mainile. Poate fi folosit si pentru picioare.

SCRUB PENTRU O PIELE MATASOASA

Ai nevoie de: ½ de ceasca de faine de ovaz, 1 lingura de faine de orez, ½ de ceasca miere sau glicerina, 3 picaturi de ulei esential de portocale, 3 picaturi de ulei esential de lavanda, un blender

Instructiuni: Amesteca faina de ovaz si faina de orez cu mierea pana ce devin o pasta. Pune uleiurile esentiale picatura cu picatura. Daca nu ai faina de ovaz sau orez, poti sa pui ovaz si orez intr-un blender si apoi sa dai printr-o sita pentru a elimina bucatile prea mari. Glicerina mentine

durata de viata a amestecului - intr-un borcan in baie amestecul poate sa reziste si 6 luni. Aplica amestecul pe piele masand usor. Clateste bine.

AMESTECURI PENTRU O LOTIUNE DE CORP POTRIVITA

Cumpara o lotiune fara miros si adauga uleiuri esentiale la 250 de grame, in functie de tipul tau de piele si de ceea ce ai nevoie:

Pentru piele normala: 5 picaturi de ulei esential de trandafiri, 10 picaturi de ulei esential de lavanda, 5 picaturi de ulei esential de bergamota Pentru piele grasa: cate 7 picaturi de ulei esential de chiparos, cedru si tamaiePentru piele uscata: cate 7 picaturi de ulei esential de geranium, lavanda si lemn de trandafirPentru piele matura: cate 7 picaturi de ulei esential de tamaie, lavanda si paciuliPentru relaxare: 5 picaturi de ulei essential de chimen, 15 picaturi de geranium si 10 picaturi de ulei esential de grapefruitPentru energizare: 12 picaturi de ulei esential de lamaie, 4 picaturi de ulei esential de rozmarin, 4 picaturi de ulei esential de izmaPentru calmarea durerilor musculare: 18 picaturi de ulei esential de ienupar, 9 picaturi de ulei esential de rozmarin, cate 6 picaturi de ulei esential de lamaie si eucalipt

PARFUM AFRODISIAC PENTRU SF. VALENTIN

Propunere amestec 1: 3 picaturi de ulei esential de bergamota, 2 picaturi de ulei esential de portocala, 1 picatura de ulei esential de santal, 1 picatura de ulei esential de iasomiePropunere amestec 2: 2 picaturi de ulei esential de salvie, 3 picaturi de ulei esential de lavanda si cate 1 picatura de ulei esential de paciuli si trandafiriPropunere amestec 3: 2 picaturi de ulei esential de lamaie, 2 picaturi de ulei esential de eucalypt, 3 picaturi de ulei de esential de rozmarin, 1 picatura de ulei esential de neroli. Instructiuni:Amesteca toate uleiurile esentiala in 50 ml de apa, intr-o sticluta cu sistem de pulverizare. Amesteca bine inainte de folosire. Poti fi foarte eficiente in aromatizarea unei camere, pentru masaj sau pe piele.

MASTI PT PROTECTIA PARULUI PE TIMP DE IARNA

1) Masca cu banane si miere

Ingrediente1 banana coapta bine2 linguri de iaurt2 lingurite ulei din germeni de grau1/4 lingurita de lecitina1/8 lingurita de miere de albine2 lingurite de lapte condensat2-4 picaturi ulei esential de ylang ylang

Se amesteca ingredientele cu mixerul si se aplica pe parul spalat si sters in prealabil. Se lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste cu apa din abundenta. Aceasta masca se aplica o data pe saptamana.

2) Masca de ingrijire a parului vopsit - par normal sau uscat

Pentru parul normal sau uscat se recomanda o masca de hidratare intensa si regenerare, care reface structura proteica a parului. Aceasta masca se prepara astfel: se pun intr-un castron si se amesteca doua linguri de ulei de ricin (de la plafar sau farmacie), doua linguri de ulei de masline, zeama de la o jumatate de lamaie, 10 picaturi de vitamina A uleioasa (se cumpara de la farmacie), o fiola de vitamina E (tot de la farmacie), un galbenus de ou si doua linguri de miere.

Masca se tine jumatate de ora, apoi parul se spala cu sampon,si se clateste ulterior.

De asemenea, oul singur poate fi folosit ca un adevarat balsam de par. Separa albusul de galbenus si bate albusul cu un tel pana se transforma intr-o spuma groasa apoi adauga si galbenusul. Maseaza-ti aceasta spuma in parul curat, dupa spalare, si ramai asa cateva minute. Dupa ce clatesti parul tine-l putin sub un jet de apa rece.

Pentru si mai multa stralucire clateste-l cu un litru de apa calaie in care ai dizolvat doua linguri de otet. Nu-ti face griji, mirosul de otet nu va ramane in par.

Maioneza are rol de balsam

Alegeti un ulei (masline, ricin, jojoba, porumb etc) si faceti maioneza dintr-un galbenus de ou. Aplicati pe parul spalat si lasati 20 minute, spalati din nou parul iar in apa de clatire folositi otet de mere sau zeama de lamaie (fiind astringente impiedica despicarea varfuirlor si protejeaza parul de agentii din admosfera).

PRODUSE DE MAKE-UP PROSESIONAL: ruj de la nars, pudra mineral power de la maybelline, pudra compacta Laura Mercier Secret Camouflage, liner Nars Glitter pencil, Iluminator Benefit Benetint, Chanel Precision eyeliner, Lancome Definicils mascara, Bare Escentuals kit pentru buze.

VOPSEA PROFESIONALA: L'Oréal Paris Féria Multi-Faceted Shimmering Highlights

SAMPON PAR VOPSIT: Redken Color Extend Shampoo

CARATARE MACHIAJ: Philosophy Purity Made Simple

CREMA TEN NORMAL: La Roche-Posay Anthelios SX Daily Moisturizing Cream,

CREMA TEN GRAS: Vichy Laboratoires NormaDerm Pro Mat Oil-Free Lotion SPF

FARD OCHI: Revlon Illuminance Crème Shadow palette in Not Just Nudes,

FARD OCHI: Sephora Collector's Edition Palette

RUJ: Dior Addict Lipcolor in Decadent Plum, L'Oréal Paris Infallible Never Fail Lipgloss in Sangria

CONCELEAR: Maybelline New York Cover Stick Concealer

PUDRA: L'Orèal Paris True Match Super-Blendable Powder

FOND DE TEN: Chanel Pro Lumière Professional Finish Makeup

PARFUM DAMA: Marc Jacobs Lola, Gucci by Gucci, Estée Lauder Pleasures

CREMA IMPOTRIVA ACNEEI PT BARBATI: Kiehl's Blue Herbal Gel Cleanser

MASCARA: L'Oreal Telescopic, Clinique, Lash Power Mascara, Estee Lauder,Projectionist,Maybelline Define-a-Lash, 35 lei PRODUSE COSMETICE: Philosophy - The Winter Escape, Dolce and Gabbana - Light Blue Gift Set, Clinique - Happy Melt Your Heart Gift Set, L'Occitane - Hands Celebration Set, Marc Jacobs - Lola Gift Set, Lancôme - The Essential Skincare and Makeup Collection, Lancôme - Limited Edition Holiday Beauty Box, Estée Lauder - Wrinkle Reduction Essentials Collection, The Body Shop – Set Love

PRODUSE PT PAR: botanics

PRODUSE COSMETICE PE BAZA DE STRUGURI: Caudalie Vinotherapie

FOND DE TEN: Clinique Perfectly Real Makeup, Stila Illuminating Liquid Foundation, Diorskin Sculpt, Vichy Normateint, Clinique Stay-true makeup, Make Up For Ever, Mat Velvet, Revlon ColorStay, The Body Shop, Oil free foundation, Lancome Adaptive

TRATAMENT PT PAR LUCIOS

Tratament cu ulei cald

Foloseste cel putin o data pe saptamana ulei cald care va conferi parului elasticitate si il va regenera. Se foloseste ulei de masline, de migdale dulci, de ricin, de germeni de greu sau de jojoba. Uleiul se pune intr-un vas de sticla in baie marina, pana cand se incalzeste, apoi se aplica pe intreaga lungime a firului de par, evitand radacina. Se inveleste parul cu un prosop sau o casca si se lasa in par minim o ora, dupa care se trece la ritualul spalarii.

TRUCURI DE FRUMUSETE

1. BICARBONATUL DE SODIU

1. Sampon ce curata: Amesteca 2 lingurite de bicarbonat de sodiu cu 1 ceasca de apa si foloseste amestecul la ultima clatire, dupa ce ai spalat parul.

2. Cleanser: Amesteca ½ de lingurita de bicarbonat de sodiu cu cleanserul tau favorit pentru exfoliere, astfel incat nu e nevoie sa mai cumperi si un scrub. Este o metoda potrivita oricarui tip de ten, numai ca in cazul tenului uscat trebuie sa folosesti o crema hidratanta. Poti sa pui bicarbonat de sodiu si peste gelul de dus si sa masezi pielea.

3. Pudra de picioare: Imprastie putin bicarbonat de sodiu in pantofii de sport, acesta te va feri de mirosul neplacut si de transpiratie.

4. Albirea dintilor: Are un gust usor sarat, dar bicarbonatul de sodiu este o substanta clasica ce albeste dintii. Trebuie sa pui putin pe periuta de dinti si sa te speli normal.

2. HIDROTERAPIE

Apa este cea mai sigura si mai ieftina optiune pentru o piele frumoasa. Un dus fierbinte dimineata, urmat de o sedinta de doua minute cu alternarea apei firbinti cu apa rece la un interval de 15 secunde poate face minuni pentru pielea ta. Aceasta tehnica revitalizeaza pielea si ii ofera o stralucire sanatoasa prin stimularea fluxului sangvin.

3. MIEREA

Tot insistam in ceea ce priveste beneficiile mierii, in speranta ca acest ingredient miraculos va fi prezent in ritualul de frumusete al fiecarei femei.

1. Balsam: Amesteca o lingura de miere cu putina apa si apoi intinde lichidul obtinut pe parul umed dupa ce l-ai samponat. Clateste bine cu apa calduta. Mierea este un umectant natural, ceea ce inseamna ca atrage si mentine umezeala in firul de par.

2. Spumant de baie: Amesteca 1 ceasca de apa cu ½ de ceasca de miere si ½ de de ceasca sapun lichid, pune in apa fierbinte cand dai drumul la apa in cada si ai gasit inlocuitorul perfect pentru spumant de baie.

3. Masca: Mierea este indicata pentru vindecarea acneei excesive si pentru tenul uscat. E de ajuns sa o intinzi pe pielea curata si sa o lasi sa actioneze timp de 15 minute, apoi clateste cu apa calduta. Mierea este un puternic antioxidant si are, de asemenea, proprietati antibacteriene, fiind indicata pentru iritatii ale pielii.

4. COMBATE ACNEEA

Capsunele sunt un dusman inversunat al acneei, avand un continut natural de acid salicilic, acelasi ingredient pe care il gasesti si in produsele cosmetice ce combat acneea. Amesteca ¼ de ceasca de capsune cu ¼ ceasca de smantana sau iaurt. Aplica pe pielea curata si lasa sa-si

faca efectul timp de 15 minute.

5. CARTOFII

1. Cremele anticearcan pot sa fie foarte scumpe, mai ales cele care sunt cu adevarat eficiente. Ai fi banuit vreodata ca in lada de legume de acasa se afla cel mai bun remediu? Cartofii nu sunt numai cea mai versatila leguma, se pare ca sunt si un tratament anticearcan eficient. Taie doua felii dintr-un cartof crud si aplica-le pe ochii timp de 15-20 de minute pentru eficienta maxima.

2. Daca ai probleme cu picioarele umflate iti recomand sa mananci cartofi. Atat cei fierti cat si cei copti au rolul de a atrage sarea din tesuturi.

6. MASCA PENTRU TEN USCAT

Tenul uscat este in general tenul cu cele mai multe probleme, fiind foarte sensibil. Pentru tratarea lui exista o multime de solutii, seruri si creme care mai de care mai scumpe. In vremuri de criza apeleaza la eficienta bananelor pentru un astfel de ten. Piseaza o jumatate de banana pana ce devine piure si aplica pe pielea curata. Pentru un efect scontat lasa sa actioneze timp de 15 minute si repeta acest procedeu zilnic.

7. CURATA UNGHIILE

Pentru a scapa de petele de pe unghii si de usoara ingalbenire a lor foloseste o lamaie proaspata. Taie in doua o lamaie si trece o jumatate peste unghii. Stoarce cealalata jumatate intr-un bol cu apa calda si lasa unghiile la inmuiat 10 minute. Foloseste apoi o crema hidratanta - cea mai indicata este o crema de galbenele care inmoaie cuticulele si hraneste unghiile. Poti, de asemenea, sa folosesti si ulei de masline pentru hidratare.

8. VERSATILITATEA FILTRELOR DE CAFEA

Nici in vremuri de criza nu renuntam la cafea. Dar stiai ca filtrele de la filtru de cafea pot sa-ti ofere mai mult decat o cafea buna?

1. Daca ai un ten foarte gras, poti elimina excesul de ulei din piele tamponand usor pielea cu fasii dintr-un filtru de cafea folosit.

2. Poti, de asemenea sa creezi mici saculeti care absorb mirosul: pune intr-un filtru de cafea bicarbonate de sodium, prinde-l la capat cu un elastic si aseaza-l in zonele in care e necesar sa fie absorbit mirosul neplacut (la baie, loanga cosul de gunoi)

9. SALVEAZA FARDUL DE OBRAZ

Imi place sa folosesc blush-ul, e preferatul meu si de curand s-a intamplat sa scap pe jos cutia cu blush, continutul ei faramitandu-se. L-am salvat foarte usor, am pus intr-un castron de plastic continutul cutiei si l-am faramat cu o lingura de lemn pana ce a devenit un praf fin. Si pentru ca se prinde pe perie prea mult praf, am adaugat putina pudra translucida . Am amestecat bine, am pus intr-o cutiuta cocheta continutul si astfel am obtinut un blush minunat pentru catave luni de-acum incolo.

TRATAMENT PAR GRAS

Frunze de menta - Pune 1 1/2 pahare cu apa intr-o oala. Adauga un pumn de frunze de menta si lasa-le la fiert pentru 20 de minute. Amesteca solutia si toarn-o peste samponul tau (300 ml).

Balsam cu extract de henna - amesteca extractul din frunze de henna cu 2 linguri de iaurt si putin zahar pentru a forma o pasta. Adauga putina apa, daca ti se pare ca pasta este prea densa. Aplica amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de 20 de minute, dupa care indeparteaza cu apa.

Lamaie si aloe vera - ai nevoie de 1/2 lingurita de aloe vera gel si 1 lingura de zeama de lamaie. Amesteca cele doua ingrediente si adauga putin din samponul tau. Spala-te in mod normal pe par cu acesta compozitie, dar nu mai mult de cateva saptamani, pentru ca intreaga compozitie isi va pierde proprietatile in contact indelungat cu aerul.

Nasturel (Nasturtium officinale) - este o planta cu numeroase proprietati (benefica impotriva cancerului, da gust salatelor) datorita vitaminelor si mineralelor sale: fier, zinc si vitamina A.

Intr-un bol cu apa adauga un pumn de frunze proaspete de nasturel (cantitatea se poate mari in functie de marimea parului) si amesteca bine. Incalzeste compozitia si pune-o la fiert timp de 10 minute, dupa care las-o la rece. Intre timp, spala-te pe par si aplica apoi solutia preparata, lasand-o sa actioneze 20 de minute inainte de a clati cu apa.

MASTI DE PAR CU FRUCTE

Masca de banane si ulei de masline

Ai nevoie de :

1 banana3 linguri maioneza2 lingura ulei de masline

Se amesteca ingredientele, se maseaza parul si se lasa sa actioneze 15-30 minute. Clateste-l apoi cu multa apa si samponeaza pana cand vei elimina toate resturile de ulei. Masca de capsune

Ai nevoie de :

200 g caspune2 linguri de ulei

1 galbenus de ou

Capsunele pasate bine se amesteca cu restul ingredintelor, iar compozitia rezultata se aplica pe par timp de 20 de minute, apoi se clateste si se spala parul.

Masca cu banane, avocado si pepene galben

Cu mixerul sau intr-un blender, amesteca 1/2 pulpa de banana, o pulpa de avocado, 1 miez de pepene galben, 1 lingura ulei de germeni de grau si 1 lingura iaurt si continutul unei capsule de vitamina E. Maseaza acest amestec si lasa-l pe par timp de 15 minute, apoi spala bine parul.

Masca de portocale si mar

Ai nevoie de :

-sucul stors din doua portocale-pulpa unei jumatati de mar-jumatate de banana-o lingura de seminte de chimen

Se amesteca toate ingredientele, iar compozitia se aplica pe parul umed, lasand fructele sa actioneze timp de 20 de

minute. Indicat ar fi, pentru un efect maxim, sa acoperim capul cu o caciulita de baie, sau cu hartie de staniol. Dupa, se clateste cu apa calduta si sampon.Cirese pentru reflexe rosiatice

Ai nevoie de:

-10 cirese-1 banana-1 cana lapte

Paseaza cele 10 cirese si banana si amesteca-le cu cana cu lapte. Intinde compozitia pe par, aplica o folie de aluminiu si lasa masca sa actioneze timp de 30 de minute, apoi clateste bine si usuca parul. Masca se potriveste in special parului castaniu.

PENTRU CORP

Vergeturi

Iti recomand: masaj zilnic cu un ulei super hidratant

Ai nevoie de: o sticla de ulei de argan, o sticla de ulei de migdale, 10 picaturi de esenta de trandafiri

Metoda: Amesteca 1/3 de ulei de migdale si uleiul de argan si adauga esenta de trandafiri. Maseaza zonele afectate in fiecare dimineata si in fiecare seara.

Deodorant

Ai nevoie de: salvie si anason, plante care calmeaza pielea si regleaza transpiratia

Ingrediente: o piatra alunit, pe care o gasesti in magazinele online de produse naturale, un saculet de frunze de salvie, un saculet de anason stelat, frunze de menta proaspete

Metoda: In fiecare dimineata inmoaie alunitul in apa si freaca usor in zonele in care transpiri. Pune la fiert 20 de frunze de salvie si 6 seminte de anason stelat, lasa-le la fiert 30 de

minute. Indeparteaza frunzele de salvie si lasa sa infuzeze 20 de minute. Strecoara si toarna infuzia peste cateva frunze de menta proaspata. Bea in fiecare dimineata si seara, si chiar in timpul zilei, daca este necesar.

10 ALIMENTE PT O PIELE FRUMOASA

1. AVOCADO

Acest fruct bogat musteste de vitaminile C si E, minunatele vitamine care se lupta curajoase cu radicalii liberi ce provoaca imbatranirea. Chiar daca se considera ca are un continut ridicat de grasimi, aceste grasimi sunt de laudat pentru ca sunt monosaturate si printre ele gasim si acizi grasi Omega 3.

2. FRUCTELE DE PADURE

Afinele, zmeura, coacazele, merisorul, capsunele, toate fructele de padure desenate de culorile aprinse ale talentatei naturi sunt o adevarata comoara pentru piele, fiind extrem de bogate in vitamina C si E, riboflavina si fibre. Aceste fructe micute au un ingredient natural care ajuta organismul sa produca mult colagen - cel ce ofera suplete si catifelare pielii. Mai nou, s-a descoperit ca fructele exoticului arbore de Acai, dezvaluit de padurea amazoniana, contin cea mai mare cantitate de antioxidanti, in comparativ cu toate fructele din lume. Antioxidantii neutralizeaza radicalii liberi, previn imbatranirea prematura si distrugerea celulelor.

3. CIOCOLATA NEAGRA

Suprinzator sau nu, asa cum am mai pomenit si intr-un alt articol, pacatoasa ciocolata (cea neagra, in special) are un continut ridicat de antioxidanti care imbunatateste fluxul sangvin si protejeaza pielea de efectele nocive ale razelor solare.

4. CEAIUL VERDE

Daca trebuie sa numim o bautura din toata aceasta lume mare care sa fie cea mai sanatoasa, atunci ceaiul verde este aceea. "Licoarea" minunata este considerata a fi mai sanatoasa decat apa, mai ales in ceea ce priveste efectele asupra pielii.

Folosit inca din cele mai vechi timpuri ca remediu pentru acnee, ceaiul verde este un puternic antioxidant si, baut zilnic, iti ofera dozele necesare de vitamina C, D si K.

5. MACROUL, SOMONUL, SARDINELE SI TONUL

Chiar daca sunt specii uleioase, carnea acestor pesti contine acizi grasi Omega 3, oferind pielii capacitatea de a-si imbunatati elasticitatea. De asemenea, previn astuparea porilor.

6. STRIDIILE

Chiar daca le stim, mai degraba, ca aliment afrodisiac, stridiile sunt si o sursa excelenta de zinc. Zincul asista in productia de colagen, si automat in modelarea unui ten curat si revitalizat.

7. RODIILE

Ca si fructele de Acai, rodiile sunt considerate "superfructe", datorita continutul bogat de antioxidanti. Indiferent daca iti hranesti pielea cu fructul in sine sau cu suc de rodii, vei beneficia de efecte incredibile - minunatul fruct previne aparitia varicelor.

Rodia contine antocianine care intaresc peretii vaselor de sange, vase de sange care hranesc pielea si o fac elastica si catifelata.

8. SPANACUL

Probabil ca nu te vei transforma atat de radical precum Popeye Marinarul, dar, cu siguranta, consumul de spanac iti va fi benefic. Acesta contine acid alfa-lipoic si luteina - doua componente ce lupta impotriva imbatranirii pielii si inflamatiilor.

9. ROSIILE

Rosiile sunt o sursa excelenta de licopen, un "ingredient" al naturii din reteta frumusetii ce functioneaza ca un antioxidant, aducand numeroase beneficii pielii. De asemenea, acesta previne aparitia anumitor tipuri de cancer.

10. NUCILE

Ca si uleiurile din peste, nucile sunt extrem de bogate in acizi grasi Omega 3. Rezultatul hranirii pielii cu acesti acizi este ca aceasta devine mai supla si mai neteda, iar organismul tau va fi mai capabil in lupta cu inflamatiile.

MAINILE

• Aplica o crema de maini de fiecare data cand acestea au intrat in contact cu apa si inainte de culcare. Cremele pe baza de glicerina sunt cele mai bune, sunt mai putin grase si hidrateaza pielea corect.

• Daca simti muschii bratelor obositi, foloseste ulei de masline sau de migdale pentru un masaj al muschilor, de jos in sus, dupa baie sau inainte de culcare, timp de 3 minute.

PARUL

• Daca parul tau si-a pierdut din stralucire si este lipsit de volum, aplica ulei de cocos si piaptana-l usor cu un pieptene, de la radacina la varfuri. Lasa aceasta masca pana dimineata, clateste bine cu apa calduta.

• Pentru a trata matreata, amesteca un galbenus de ou cu o lingura de suc de lime si cateva picaturi de camfor si aplica pe scalp. Lasa 10 minute, astfel vei reintroduce proteina lipsa in piele. Clateste bine cu apa calduta.

MASTI PT PAR

Miere si lamaie

Unul din secretele frumusetii parului este masca din miere si lamaie. Aceasta este usor de preparat: se amesteca o lingura sau doua de miere (in functie de lungimea parului) cu sucul unei lamai si o lingura de apa, iar pasta se aplica pe par.

Indicata pentru parul usor gras, combinatia de lamaie si miere are un dublu rol: inhiba producerea de sebum, dar hidrateaza in acelasi timp firul de par.

Miere si smantana

O alta masca este cea cu miere si lapte sau smantana.

Se amesteca doua linguri de miere cu doua linguri de smantana ori de lapte, iar pasta obtinuta se aplica pe par si se lasa sa actioneze 10 minute.

Mierea este foarte buna si ca balsam pentru par

In cazul in care ne dorim un par moale, matatos, fara fire rebele, putem aplica un balsam natural, dupa ce in prealabil am spalat foarte bine parul.

Intindem mierea ca atare pe intreaga suprafata a parului, masam incet ca sa ne asiguram ca patrunde foarte bine in par si lasam sa actioneze in jur de 5 minute.

Daca vrei sa fii sigura ca mierea se patrunde uniform pe par, incearca sa o intinzi cu un pieptene cu dinti rari.

Miere si ulei de masline

Eficienta este si masca pe baza de miere si ulei de masline, la care se mai poate adauga zeama de la o jumatate de lamaie. Masca confera in primul rand rezistenta firului de par, fiind potrivita pentru sezonul rece.

Mai mult, mierea se poate aplica si ca atare pe varfurile deteriorate, insa produsul ar fi bine sa fie 100% natural (deci ai grija de unde cumperi mierea), pentru ca efectul sa fie cel scontat.

Miere si ou

O alta masca foarte buna este aceea facuta din doua linguri de miere si un galbenus de ou.

Se amesteca foarte bine ingredientele si se aplica pe parul ud, insa trebuie sa ai grija sa se faca o buna uniformizare.

Un alt aspect important de care trebuie sa tii cont este sa intinzi masca doar pe lungimea firului nu si la radacini, deoarece oul bogat in grasimi ar putea declansa o secretie excesiva a sebumului.

GEL DE DUS HOMEMADE

Reteta 1

Ingrediente - Pentru acest exfoliant vei avea nevoie de 3 cescute de sare de mare, 1 cana de ulei de migdale (poti folosi si ulei de masline daca nu gasesti), cateva picaturi de ulei esential (alege orice aroma iti doresti), un vas pentru a amesteca ingredientele si o lingura, preferabil de lemn.

Instructiuni - Pune mai intai sarea de mare in recipientul ales. Adauga apoi incet, mestecand continuu, uleiul de migdale sau masline. Lasa amestecul jumatate de ora la macerat, iar la sfarsit pune cateva picaturi din uleiul esential pe care l-ai ales. Exfoliantul tau este gata!

Reteta 2

Ingrediente - O cana de zahar alb sau negru, jumatate de cana de ulei de masline, jumatate de lingurita de vitamina E lichida, 4 picaturi de ulei esential de lavanda, o jumatate de lingurita de extract de vanilie, o lingura de lemn si un bol.

Instructiuni - Amesteca prima oara uleiurile si extractul de vanilie. Goleste zaharul foarte incet, amestecand, in asa fel incat acesta sa nu se topeasca imediat. Daca mixul tau este prea solid, poti completa si cu putin lapte. Exfoliantul este gata!

Reteta 3

Ingrediente - 1 cana de gris, 2 picaturi de ulei esential (orice aroma), 2 picaturi de colorant alimentar, 2 sau 3 picaturi de ulei de jojoba, o lingurita de praf de copt, un bol si o lingura de lemn.

Instructiuni - Amesteca grisul si uleiurile. Adauga apoi picaturile de colorant alimentar si praful de copt. Lasa la rece 20 de minute imediat dupa ce ai amestecat toate ingredientele. Exfoliantul tau este gata!

Cum sa folosesti aceasta crema exfolianta?

- intra in dus si relaxeaza-te in apa calduta timp de cateva minute- toarna-ti putin din noua ta crema in palma sau pe un burete de baie

- freaca-ti pielea cu acest amestec, folosindu-te de miscari circulare- cand ajungi la coate, genunchi si calcaie poti insista putin mai mult- crema exfolianta se va curata cu apa calduta din abundenta- evita contactul cu fata si in special cu ochii.

PRODUSE PT INFRUMUSETARE

1. Contra caderii parului, masati scalpul cu ceai negru concentrat(poate fi atat chinezesc, indian sau rusesc).

2. Pentru suplete si stralucire, se spala parul cu decoct de: brustur, cimbrisor, cimbru, coaja de stejar si infuzie de frunze de mesteacan, urzica, hamei, nuc, salvie, musetel sau daca se poate plante proaspete: frunze de nuc (imprima parului reflexe brune) + mesteacan + soc + 1 tulpina de rostopasca - infuzie.

3. Pentru brunete, foarte bun este rozmarinul, deoarece improspateaza culoarea.

Rozmarinul este o planta foarte folosita la prepararea produselor cosmetice de astazi. Ceaiul de rozmarin era folosit dupa spalare la clatire pentru a-i conferi parului un aspect lucios si a intari firul de par. De asemenea, ceaiurile concentrate de salvie au rol in inchiderea parului la culoare sau pentru a ascunde firele de par albe. Se ia o jumatate de ceasca de frunze proaspete de salvie acestea se taie si se lasa sa fiarba in apa clocotita timp de aproximativ 20 de minute. Dupa fierbere, se strecoara ceaiul si se lasa sa se raceasca iar lichidul astfel obtinut se tine pe par aproximativ un sfert de ora.Tot in acelasi scop se foloseste si ceaiul din coji de nuca.

4. Pentru parul blond cel mai indicat este musetelul. Parul blond decolorat de soare sau subtiat de vanturi isi recapata imediat stralucirea in urma unei clatiri cu ceai de musetel. De asemenea, pentru parul blond mierea face minuni, il hidtrateaza si ii confera stralucire. Mai mult, pentru a crea un ceai nuantator foarte bune sunt si frunzele de galbenele.

5. Un alt ingredient din bucatariile noastre foarte bun pentru par este otetul de mere. Acesta impiedica formarea matretii si caderea parului. Folosit cu regularitate de catre persoanele cu parul moale, acesta va intari firul de par si va conferi mai mult volum. Aplicati cateva lingurite de otet concentrat de mere in apa de clatire si lasati apoi parul sa se usuce la temperatura camerei.

6. Daca glandele sebacee de la radacina firului de par sunt hiperactive, puteti masa pielea capului cu suc de ardei verde. Va diminua secretia de sebum, folosit cu regularitate ajungand chiar sa inhibe productia acestora.

PAR GRAS

Parul gras

Parul gras sufera de exces de sebum, din aceasta cauza nu trebuie spalat prea des. Cu cat spalatul este mai frecvent, cu atat glandele sebacee devin mai active, producand o cantitate si mai mare de sebum. Incearca sa-ti obisnuiesti parul sa fie spalat o singura data pe saptamana, in nicun caz cu sampon destinat parului gras. Acest tip de sampon este destul de puternic atat cu firul de par, cat si cu pielea capului, provocand o degradare puternica a parului. Nu folosi apa fierbinte deoarece afecteaza textura firului si il deshidrateaza.

Opteaza mai bine pentru un sampon de bebelusi, va fi mult mai bland cu parul tau si il va hidrata corect. Dupa ce ai samponat si clatit foarte bine parul, aplica un sampon home-made din galbenus de ou si rom sau suc de lamaie, dupa care clateste-te cu apa amestecata cu cateva lingurite de otet natural.

Nu usca parul cu foenul setat la maxim deoarece aerul fierbinte activeaza sebumul. Cel mai potrivit pentru par e sa te usuci la temperatura camerei.

Sugestie : Gentle baby shampoo de la Himalaya - 13 lei

MASTI DE PAR

Potiune cu nuca de cocos

Ingrediente:

-sucul de la o nuca de cocos; -2 linguri de miere; -ulei de masline presat la rece; -un galbenus de ou.

Galbenusul de ou se amesteca cu 2 linguri de ulei de masline,iar sucul de la o nuca de cocos se amesteca cu cele 2 linguri de miere pana ce se incorporeaza bine mierea. Apoi se amesteca cele 2 componente rezultate.

Compozitia se aplica pe parul uscat si se lasa sa actioneze cat mai mult timp (pana la o jumatate de ora), apoi se spala parul cu sampon, clatind foarte bine.

Mierea si sucul de la nuca de cocos confera stralucire parului, il hranesc, iar datorita celorlalte ingrediente parul va fi mai puternic, mai elastic si cu mai mult volum!

Castravetii si smantana fac minuni in parul tau

Ingrediente:

-cateva lingurite de smantana;-1 castravete mic; -cateva lingurite de ulei de ricin (in functie de lungimea parului).

Se amesteca ingredintele cu un blender pana cand compozitia se omogenizeaza si se lasa in par circa 40 de minute. Masca se poate folosi de doua ori pe saptamana. Castravetii au un rol hidrantant, fixand apa in firul de par, in timp ce smantana intareste radacina. Tonic cu mirodenii si urzici

40 ml ulei de ricin se amesteca cu 20 ml ulei de masline si se toarna peste 10 g cimbru, 10 g rozmarin si 10 g frunze de urzica.

Se lasa la macerat 2 de zile dupa care se strecoara.Se aplica pe par o data pe saptamana. Capul se acopera cu o folie si cu un prosop, pentru a mentine caldura iar apoi se spala cu sampon.

Mirodeniile elimina toxinele acumulate in par, curatand firul de la radacina pana la varfuri. Totodata, urzicile fac parul moale si usor de aranjat.

RETETE DE RELAXARE

AROMATERAPIE

Iata de ce ai nevoie:

6 picaturi de ulei volatil de lemn de santal2 picaturi de ulei volatil de paciuli sau vetiver1 jumatate de cana de sare de mare1 cana de bicarbonat de sodiu

Combina uleiurile volatile cu sarea si bicarbonatul si adauga-le in cada cu apa fierbinte. Amesteca bine solutia cu mana si bucura-te de o baie parfumata si pregatita sa-ti mangaie simturile.

BAIE EXOTICA

Laptele de cocos ofera o baie hidratanta ce lasa pielea fina si delicata. Daca il amesteci si cu ylang ylang vei creea un exotism aparte, un amestec impresionabil de arome: cea dulce a laptelui de cocos cea exotica de citrice din ylang ylang si cea dulce-acrisoara de portocale.

2 picaturi de ulei volatil de ylang ylang3 picaturi de ulei volatil de portocale1 cana de lapte de cocos

Combina toate cele trei ingrediente si adauga-le in cada plina cu apa fierbinte. Aromele te vor relaxa si vor avea efect antidepresiv.

CEAI AFRODISIAC

3 cesti de apa3 linguri de ceai negru 1 lingura de radacina de ghimbir foarte bine tocata8 pastai de nucsoara strivite 3 cuisoare1 betigas de scortisoara rupt in douaZahar sau miere pentru indulcire1/2 ceasca de laptePudra de scortisoara

Fierbe la foc mica apa, ceaiul negru si condimentele intr-un vas acoperit timp de 5 minute. Strecoara ceaiul si toarna-l in cani incalzite, adauga zaharul sau mierea. Intre timp incalzeste laptele. Adauga lapte fierbinte peste ceai si pudra de

scortisoara.

Scortisoara, nucsoara si ghimbirul sunt unele dintre cele mai eficiente afrodisiace. Astfel, aroma si intensitatea acestui ceai vor fi perfecte pentru o noapte intensa.

ULEI DE MASAJ PASIONAL

Lemnul de santal, aromele intense de trandafiri sau paciuli construiesc o combinatie incredibila de arome ce alinta trupul si mintea si aluneca pe piele ore intregi. Iata de ce ai nevoie:

6 linguri de ulei de migdale2 linguri de ulei de jojoba25 picaturi de ulei volatil de lemn de santal10 picaturi de ulei volatil de trandafiri5 picaturi de ulei volatil de paciuliAmesteca uleiurile bine intr-un recipient care se inchide ermetic. Inainte de a-l folosi agita bine recipientul.

Santalul te va relaxa iar uleiul de trandafiri si paciuli iti vor conferi o stare de detasare.

MASTI DE PAR1.Masca cu petrol si usturoi

Aveti nevoie de :-o lingura vitamina A uleioasa+vitamna E(solutie sau fiola)-o lingura de miere-o lingura ulei ricin-doua capatani de usturoi zdrobiti (sau unul mai mare)-un galbenus de ou -o lingura petrol-ulei de masline( de la doua linguri in sus, astfel incat pasta obtinuta sa va ajunga pentru tot parul)

Masca se aplica la radacina si apoi pe firul parului. Se acopera cu un prosop sau casca de baie si se sta cu ea intre 30 de minute si doua ore. Parul este spalat apoi, in mod normal, cu sampon.

Masca regenereaza firul de par si previne totodata caderea acestuia.

2. Masca cu banane si lamaie

Aveti nevoie de :-o banana-o jumatate de cana de miere -o lingurita ulei de masline-cateva picaturi de suc de lamaie

Aplica amestecul pe parul ud, proaspat spalat si lasa-l sa actioneze in jur de 40 de minute. Clateste cu apa calduta in care ai adaugat putin suc de lamaie.

Masca ofera elasticitate parului si previne despicarea varfurilor. 3. Masca cu drojdie de bere si zeama de urzici

Aveti nevoie de:-50g drojdie de bere-5 linguri ulei de masline-4 linguri miere incalzita-o ceasca de zeama de urzici (crude, macerate sau fierte)

Se amesteca ingredientele pana se omogenizeaza compozitia si se aplica pe par, masand scalpul timp de cateva minute. Se clateste foarte bine parul dupa si se aplica samponul.

Masca are rolul de a reface sanatatea scalpului si de a intari radacina firului de par.

PT STRALUCIREA PARULUI

Infuzia din coaja de lamaie

Aceasta infuzie o poti folosi pentru revitalizarea parului si implicit pentru stralucirea lui. Se vor taia marunt cojile de la o jumatate de kilogram de lamai si se vor pune intr-un vas cu apa clocotita. Aceasta infuzie se va astupa cu un capac si se va lasa timp de doua ore, dupa care va fi folosita pentru clatirea parului.

Otetul

Probabil, ca acest remediu este cunoscut de cele mai multe dintre noi, dar am ales sa fie prezent aici, datorita simplitatii si eficientei sale. Se amesteca otetul si apa intr-un vas. Dupa samponare iti vei clati parul cu acest amestec.

Ceaiul de musetel si berea

Se amesteca ceaiul de musetel cu berea si se clateste parul cu acestea la fel ca si in cazul precedent. Rezultatul va fi pe masura asteptarilor tale, iar daca te temi ca, la sfarsit, parul iti va mirosi a bere grija ta este neintemeiata. Te asigur, ca nici nu poate fi vorba de asa ceva.

Masca din oua si bere

Se amesteca doua galbenusuri de ou cu 50 ml de bere, aceasta masca o poti aplica pe parul proaspat spalat, masandu-ti cateva minute scalpul cu ea. Dupa masaj, parul se infasoara intr-un prosop si se lasa 30 de minute sa-si faca efectul. Cand timpul a expirat, il poti clati.

Balsam pe baza de ulei de masline

Iata un balsam natural ce iti va reda stralucirea si vitalitatea parului. Pe langa aceste doua lucruri de efect, parul incalcit va deveni doar o istorie nefericita. Acest balsam se prepara: dintr-un galbenus de ou, doua linguri de ulei de masline, doua linguri de suc de portocale si o lingurita de miere. Acesta se va aplica pe parul proaspat spalat, asa cum se aplica orice balsam, masandu-ti usor capul. Dupa zece minute il poti indeparta printr-o clatire abundenta.

PT MENTINEREA FRUMUSETII

Frunzele de telina - fierbe cateva frunze in apa, strecoara si amesteca infuzia cu o lingura de otet. Clateste parul cu aceasta solutie si vei fi uimita de efectele sale de curatare.

Frunzele de dafin - daca vrei sa ai dinti stralucitori, foloseste astfel de frunze prin frecare de doua ori pe saptamana. Efectul va fi miraculos.

Frunzele de laptuca - fa o pasta din cateva frunze de laptuca, de trandafir si cateva picaturi de suc de lime. Aplica pasta pe fata si las-o sa actioneze 15 minute. Contracareaza eficient tenul prea gras.

Frunzele de menta - spala si paseaza cateva frunze de menta proaspete si aplica pasta pe fata seara inainte de culcare. Astfel vei scapa de cosuri si alte pete ale tenului.

Frunzele de ceai - ramasitele frunzelor de la ceai sunt minunate pentru prevenirea caderea parului si ofera acestuia stralucire si suplete. Pune frunzele intr-un vas cu apa si fierbe-le timp de 15 minute. Foloseste apa pentru a spala parul. Daca mai adaugi si suc de lime va fi curatat mai bine. Poti folosi frunzele si pentru a elimina oboseala ochilor. Piseaza putina gheata si amesteca gheata cu frunzele de ceai. Pune-le intr-un saculet de bumbac si lasa pe ochi timp de 10 minute.

Frunzele de busuioc - amestecate cu o lingura de miere, frunzele de busuioc sunt foarte bune pentru un ten curat. Fa-ti un obicei din a aplica aceasta masca zilnic. Sunt benefice si pentru tratarea bolilor de piele, aplicand o pasta simpla numai din frunze pe zona cu probleme.

Piersicile - curata o piersica bine coapta de coaja si paseaz-o bine. Adauga o lingurita de suc de lime si de suc de rosii. Amesteca bine si aplica pasta pe fata si pe gat si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Este un astringent foarte bun.

Castravete - da pe razatoare un castravete si stoarce sucul acestuia. Adauga putin suc de lime si apa de trandafiri. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Este un tonic ce va imbunatati un ten gras, si va curata porii.

Varza - da pe razatoare varza si apoi stoarce sucul din ea. Dizolva o patrime de lingurita de drojdie in el si o lingurita de miere. Amesteca bine si aplica pe fata si pe gat. Inlatura solutia cu un tampon de bumbac dupa 15 minute. Aceasta maca va contracara aparitia ridurilor si pielea uscata.

Portocala - toaca intr-o pasta cateva migdale si amesteca bine cu doua linguri de lapte si cu cate o lingura de morcov pasat si suc de portocale. Aplica pasta pe fata si gat si lasa jumatate de ora. Inlatura petele si lasa pielea catifelata.

Rosiile - La o lingura de suc de rosii adauga cateva picaturi de suc de lime. Aplica pe fata si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Este foarte eficient pentru a micsora porii prea largi.

Pepene verde - Da pe razatoare si stoarce sucul de la un pepene verde. Aplica pe fata si pe gat si lasa sa actioneze timp de 15 minute. Este o lotiune care improspateaza tenul.

Cartofii - Da pe razatoare si stoarce sucul de la un cartof. Aplica pe fata si pe gat si lasa sa actioneze toata noaptea. Dimineata clateste bine cu apa. Albeste si ofera o stralucire aparte pielii.

Morcov - la o patrime de lingurita de suc de morcovi adauga o lingurita de miere topita. Dupa 15 minute inlatura solutia de pe fata cu un tampon de bumbac inmuiat in apa cu putin bicarbonate de sodiu. Elimina asprimea pielii si o face matasoasa.

Mar - amesteca o lingura de suc de mere cu o patrime de lingurita de suc de lime. Lasa sa actioneze 20 de minute . Este un tonic excelent pentru combaterea tenului gras.

MASTI PT PAR

Balsam cu miere si rozmarin pentru toate tipurile de par - Frigul si umiditatea pot sa afecteze foarte rau parul. Acest balsam hranitor il va ajuta insa sa-si revina. Amesteca mierea pentru stralucire, uleiul de masline pentru hidratare si uleiul esential de rozmarin pentru a stimula cresterea parului. Pune toate ingredientele intr-un bol micut si lasa-le 10 minute. Aplica o mica cantitate pe parul usor umed. Maseaza scalpul si intinde amestecul pe tot parul, pana la ultima suvita. Acopera-ti parul cu un prosop cald si asteapta 30 de minute. Apoi, samponeaza-l usor si clateste cu apa rece.

Masca cu banane si miere pentru par uscat - Se amesteca ingredientele cu mixerul si se aplica pe parul spalat si sters in prealabil. Se lasa sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste cu apa din abundenta. Aceasta masca se aplica o data pe saptamana. Ingrediente: 1 banana coapta, 2 linguri de iaurt, 2 lingurite ulei din germeni de grau, 1/4 lingurita de lecitina, 1/8 lingurita de miere de albine, 2 lingurite de lapte si 2-4 picaturi ulei esential de ylang ylang.

Masca de par antimatreata - Daca ai probleme cu matreata, exista o masca naturala care te va scapa de acest cosmar cat de repede. Pentru a o obtine, amesteca patru picaturi de ulei de eucalipt cu 50 ml ulei de jojoba. Adauga apoi patru picaturi de ulei de lavanda si patru de ulei de rozmarin. Amestecul se incalzeste usor si se aplica pe parul umed, spalat in prealabil. Dupa ce ai aplicat masca, acopera-ti capul cu un prosop si lasa sa actioneze timp de o ora.

Masca de par pentru par gras - Daca parul tau se ingrasa foarte repede, atunci poti apela cu incredere la o masca din galbenus de ou, miere si lamaie. Este o masca hranitoare, dar si astringenta. Se aplica pe parul uscat si curat si se lasa 20 minute. O puteti folosi saptamanal, pana cand scapati de aceasta problema.

RETETE PT O PIELE SANATOASA

Cleanser cu Aloe VeraPerfect pentru: pielea uscataBeneficii: curata si hidrateazaIngrediente: 30ml de gel de aloe vera, 50ml de ulei de masline, 30ml de apa de trandafiri, 4 picaturi de ulei volatil de trandafiri, 2 picaturi de extract de seminte de grapefruit.Amesteca ingredientele intr-un blender si lasa-le la decantat in frigider intr-o sticla sau borcan peste noapte. Scutura bine recipientul inainte de folosire pentru ca ingredientele se pot separa. Maseaza solutia pe pielea fetei si indeparteaz-o cu un tampon de tifon sau cu apa.

Scrub facial cu musetel si ovazPerfect pentru: piele normala sau grasaBeneficii: calmeaza si exfoliaza pieleaIngrediente: ¼ de ceasca de ceai de musetel racit la temperature camerei, ¼ de ceasca de fulgi de ovaz, 2 linguri de miere, 2 picaturi de ulei de migdale.Amesteca ingredientele si aplica solutia pe fata si pe gat cu suficienta presiune pentru a exfolia pielea. Pentru o exfoliere mai puternica lasa solutia pe fata timp de 10 minute si clateste cu apa calduta.

Exfoliere pentru buze pe baza de mierePerfect pentru: buze uscate Beneficii: netezeste buzeleIngrediente: 1 lingura de ulei de masline, 1 lingura de miere, 2 linguri de zahar alb granulat, o lingurita de suc de lamaie.Amesteca bine ingredientele pana ce se topeste zaharul si se face o pasta. Cu degetele sau o periuta de dinti maseaza mixtura pe buze. Tratamentul da cele mai bune rezultate daca este folosit de 2-3 ori pe zi.

Masca de fata cu salvie Perfect pentru: toate tipurile de pieleBeneficii: calmeaza si hidrateaza pielea, inlatura celulele moarte Ingrediente: ½ de ceasca de apa fierbinte, 1 lingura frunze de salvie uscata, 3 linguri de fulgi de ovaz, 2 linguri de miere, 1 albus de ou.Toarna apa peste frunzele de salvie si lasa sa se raceasca. Strecoara si adauga lichidul peste fulgii de ovaz, miere si albusul de ou. Amesteca pana devine cremos. Aplica masa pe fata si las-o sa actioneze 15-20 de minute. Clateste bine cu apa calduta. Scrub pentru maini si picioare cu zaharPerfect pentru: toate tipurile de pieleBeneficii: netezeste pielea aspraIngrediente: 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de zahar granulatAmesteca bine si aplica mixtura pe maini si picioare. Concentreaza-te pe zonele uscate. Clateste cu apa calduta si tamponeaza usor cu un prosop. Hidratant pe baza de ulei de masline pentru tot corpulPerfect pentru: toate tipurile de pieleBeneficii: hidrateazaIngrediente: ¼ de lingura de bicarbonat de sodium, ½ de ceasca de apa distilata, 1 lingura de ulei de vitamina E, 2 linguri de ulei de masline, 1 lingura de ulei de avocado, ½ lingura de ulei de grau germinat, 1 lingura de lecitina lichida, 1 lingura de miere cerata.Dizolva bicarbonatul intr-o ceasca si pune-o deoparte. Amesteca uleiurile, lecitina si mierea zaharisita. Pune acest

amestec intr-o ceasca de sticla si pune acest recipient intr-o oala cu 2 degete de apa pe foc, pentru o baie de apa. Incalzeste amestecul pana ce mierea se topeste, aproximativ 10 minute, amestecand din cand in cand. Procedeaza la fel si cu amestecul de apa cu bicarbonat, pana la fierbere. Adauga peste amestecul de apa cu bicarbonat amestecul de uleiuri, cate putin, amestecand mereu. Pune mixtura intr-un borcan curat si sigileaza-l. Asteapta pana ce se raceste complet (se va subtia) si aplica pe tot corpul masand usor. O poti folosi si pentru fata.

MASTI DE PAR CU MIERE

Masca cu miere si galbenus de ouO masca buna este cea cu doua lingurite de miere amestecata cu un galbenus de ou. Aceasta se omogenizeaza bine si se aplica dupa ce parul este proaspat spalat, deasupra radacinii lui, lasandu-se circa 15 minute, dupa care se clateste. Aceasta masca este foarte potrivita pentru un par gras.

Masca cu miere si lamaieO alta masca eficienta este cea cu miere si lamaie. Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de miere si una de apa. Masca rezultata se aplica pe par si se mentine pe acesta in jur de 15 minute.

Masca cu miere si smantanaIn locul lamaii, la fel de bine se pot folosi doua linguri de smantana, care se amesteca de data aceasta cu doua linguri de miere, se va omogeniza bine si se aplica pe parul proaspat spalat pentru 10 minute.

Masca cu banane si miereo banana coaptadoua linguri de iaurtdoua linguri de ulei din germeni de grau1/4 lingurita de lecitina1/8 lingurita de miere de albine2 lingurite de lapte condensat2-4 picaturi de ulei esential ylang-ylangMasca se aplica pe parul proaspat spalat, lasandu-se sa actioneze timp de o ora, dupa care se clateste bine. Se repeta o

data pe saptamana.Masca cu miere si ulei de maslineFolosita pentru tratarea caderii parului.o jumatate de ceasca de ulei de masline caldo lingura de miereo lingurita de scortisoaraSe lasa 15 minute, dupa care se clateste

PT PAR

Sampon pentru par uscat60 ml sampon neutru8 picaturi de musetel4 picaturi de levantica3 picaturi de rozmarin

Sampon antimatreata250 ml sampon neutru10 picaturi de arbust de ceai6 picaturi de pin8 picaturi de cedru6 picaturi de rozmarin4 picaturi de salvie4 picaturi de lamaie

Sampon pentru par gras60 ml sampon neutru6 picaturi de lamaie4 picaturi bergamota3 picaturi de cedru2 picaturi de rozmarin

RETETE PT CADEAREA PARULUI

1. Masca naturala pentru regenerare

Intr-un bol se amesteca:

-o lingura de ulei de ricin,-un galbenus de ou, -o lingura de miere de albine, -o lingura de usturoi pisat si stors

Pentru a obtine o masca mai omogena se amesteca toate ingredientele cu putin sampon. Aceasta solutie se va aplica pe un par bine spalat si se va tine pe cap timp de o jumatate de ora, parul fiind acoperit cu o folie de plastic sau cu un prosop. Dupa ce timpul s-a scurs, spalati parul cu sampon si clatiti bine. Tratamentul se repeta o data pe saptamana.

2. Reteta pentru intarirea radacinii parului

O reteta mai simpla, dar cu rezultate bune pentru prevenirea caderii parului si intarirea radacinii este urmatoarea: Se piseaza usturoiul, se amesteca cu ulei de masline, dupa care se strecoara printr-un tifon si se unge parul cu el la radacina. Il veti lasa pe cap timp de patru, cinci ore acoperit cu un prosop, dupa care se spala parul cu sampon si se clateste bine. Reteta se repeta o data sau de doua ori pe saptamana.

3. Tratament pentru cresterea parului

Un alt tratament simplu si eficient cu usturoi pentru portunile de piele unde nu mai exista par este acesta: Se taie un catel de usturoi in doua si cu fiecare jumatate taiata se maseaza energic zona afectata de cate doua ori pe zi, timp de cinci minute. Daca nu va este la indemana sa faceti acest tratament ziua, puteti sa-l aplicati seara si sa-l tineti pe capul infasurat intr-un prosop pana dimineata. In maxim doua saptamani tratamentul trebuie sa dea rezultatele asteptate prin aparitia mai intai a unui puf care pe parcursul tratamentului se va transforma in par.

BALSAM PT PAR

Pentru ca vremea era total impotriva mea si pentru ca o comoditate dincolo de sfera fizicului ma apasa pe umeri, am decis sa nu mai fac drumul pana la magazin ca sa cumpar balsam de par. Mi-am amintit reteta bunicii pentru stralucire! Intotdeauna o folosea cand eram mica si aveam un par rupt din soare. Astazi muncesc din greu si platesc destul ca sa am un par pe care bunica mi-l facea frumos dintr-o suflare! Iata miraculoasa reteta:

• 1 lingura de cimbru uscat;• O cana de apa;• O lingurita de frunze uscate de menta;• O lingurita de frunze uscate de musetel; (pentru par blond, de frunze de nuc pentru par

inchis)• Se fierb pana se ajunge la cantitatea de o cescuta.

Mi-am facut baie, am pus in apa uleiurile miraculoase de rozmarin si lavanda (orice baie trebuie sa fie o desfatare!) si la sfarsit am hotarat sa imi vrajesc parul ca in copilarie. Am tamponat parul cu ceaiul preparat, am mai lancezit in apa calda 10 minute, apoi am trecut printr-o cura de clatire! Apa calda a dusului a spalat senzatiile si a lasat in urma ceva nou: o supra-senzatie de par minunat, ingrijit si inveselit! Vraja tine inca! Mi-am sunat bunica si i-am multumit! Ce ar fi sa o suni si tu pe mama sau bunica ta pentru a-i cere un sfat? Frumusetea nu vine intotdeauna din carti sau din mainile scolite ale stilistului! Afla si singura!

La sfarsit, iti propun o alte reteta pe care am incercat-o de curand: laptele unei nuci de cocos, amestecat cu doua linguri de miere, o lingura de ulei pur de masline si un galbenus de ou iti vor intari parul foarte mult! Mai sanatos, mai frumos si pentru mai mult timp! Aplica, spala bine, clateste cum ti-am spus mai sus si lasa-mi mesajul tau pe forum! Poate ca ai si alte idei! Cand vine vorba de frumusete, oricine are voie sa spuna reteta magica!

ULEI PT PAR

Uleiul din alimente:Corpul tau are nevoie de grasimi, iar o parte dintre ele sunt folosite la nivelul parului. Este recomandabil sa mananci grasimi naturale si nu alimente procesate, saturate de chimicale si conservanti, capabile sa contribuie la distrugerea parului tau. Daca nu esti fana a gatitului cu ulei de masline, a untului si a altor grasimi naturale, incearca macar sa mananci mai multa nuca de cocos sau peste. Cel putin parul tau se va bucura!

Masaj pentru scalpDaca vrei sa ai par puternic si stralucitor trebuie sa stimulezi circulatia sangvina de la nivelul scalpului. Maseaza cu ulei de par si lasa acoperit peste noapte. Daca vei folosi un prosop pentru a tine parul la cald o jumatate de ora tot inseamna ceva. Un par stralucitor si un look de invidiat dintr-o lovitura!Masaj de acest gen la fiecare spalare poate parea deja prea mult, dar macar o data pe saptamana ar trebuie sa treci la aceasta operatie. Rezultatele vor aparea de la prima “sedinta”!

Tratament cu ulei cald:Se face de obicei la un salon profesionist si are rolul de a-ti intari structura generala a parului. Firul va arata mai puternic, radacina va fi mai rezistenta, iar stralucirea nu va mai fi doar un vis. Intreaba-ti stilista data viitoare cand o vezi!

Ce ti se potriveste:Fiecare par este diferit si are nevoi specifice. Daca este deteriorat si pare tern vei avea nevoie de altceva decat daca ai firul subtire si cade foarte des. Hai sa aflam impreuna de ce ai nevoie:

Ulei de jojoba:Datorita proprietatilor de hidratare si hranire a jojobei este ideal pentru parul uscat. Totodata

iti va face parul moale si, daca ai probleme cu descurcatul dupa baie, apeleaza cu incredere la el.

Ulei de masline:Iti intareste parul si il hraneste. Parul va fi mai rezistent in fata factorilor de stres si se va arata considerabil mai elastic, asa ca poti experimenta noi coafuri!

Ulei de nuca de cocos:Contine magneziu, potasiu, calciu si fier, asa ca este ideal pentru un par deteriorat si stresat.

Ulei de rozmarin:Se recomanda daca ai probleme cu matreata. Incalzeste putin uleiul si aplica-l cu varful degetelor de la radacina spre varf. Infasoara parul intr-un prosop fierbinte (cat suporti) si asteapta o jumatate de ora. Rezultatele vor veni curand!

PT STRALUCIREA PARULUI

. Miere si ulei de masline

• 2 linguri de miere

• 1/3 ceasca de ulei de masline

Amesteca cele 2 ingrediente intr-un bol micut. Aplica pe toata suprafata parului, accentuand pe varfuri. Infasoara parul intr-un prosop pentru 30 de minute. Spala bine, cu apa calda si sampon. Repeta aplicarea acestei masti de cel putin 2 ori pe luna.

2. Oua si inca ceva...Este o masca inventiva, in care ai ca ingrediente obligatorii:

• 1 ou

• 1 lingura de miere

• 2 linguri de ulei de masline

Poti adauga si 2 linguri de ceai de cimbru, pe care il obtii fierband o lingurita de cimbru uscat intr-o cana cu apa timp 15 minute, la foc mic.

Bate oul, adauga mierea si amesteca. Pune si uleiul. Samponeaza parul, clateste-l si apoi aplica masca. Tine-o 5 minute, masand scalpul. Clateste bine.

BALSAM PT PAR

Balsam pe baza de ou:Ouale sunt o sursa excelenta de proteine. Totodata, contin vitamina A si D care dau rezistenta parului.

Ingrediente:

• 1 lingurita de ulei pentru bebelusi• 1 galbenus• 1 ceasca de apa

Mod de preparare si aplicare:Bate oul, amesteca-l cu uleiul si bate-l din nou. Adauga si apa. Maseaza scalpul cu produsul obtinut. Clateste bine.

Balsam cu avocado si maionezaAvocado este un fruct cu mare continut de vitamina B6 si E, ambele de mare ajutor parului. Ele il ajuta sa arate stralucitor si reduc riscul de cadere. Proprietatile sale sunt cunoscute din vechime si nu se refera doar la par. Hidratant si hranitor sunt de mare ajutor in tratarea parului. Iata in ce consta reteta:

Ingrediente:

• 150 grame de maioneza• 1/2 avocado

Mod de preparare si aplicare:Pune intr-un bol mediu ingredientele si amesteca-le cu mana pana cand compozitia prinde o culoare verde-menta. Aplica pe par, de la radacina pana la varfuri. Acopera capul cu o folie care sa pastreaza caldura si infasoara cu un prosop de baie. Stai asa 20 de minute. Daca ai parul foarte lung, mai fa o runda de imbalsamare! Injumatateste cantitatea de ingrediente si aplica doar pe varfuri. Acopera cu folie si stai tot 20 de minute. Clateste bine.

RETETE NATURALE PT PAR

Impotriva matretii

• Maseaza scalpul cu ulei de nuca de cocos. Te va ajuta si la cresterea parului.•• Aplica pe parul umed ulei din nuca de cocos in care ai fiert anterior cateva cepe mici.

Apoi cleteste cu o infuzie de ceai verde.• Aplica o mixtura calda de ulei de masline, suc de lamaie si ulei de nuca de cocos.

Infasoara-ti capul intr-un prosop sau eventual o punga care sa pastreze o temperatura ridicata la nivelul scalpului. Dupa 15 minute de “tratament”, spala-te cu un sampon potrivit parului tau.

• Aplica o pasta de schinduf si mustar in zona radacinei si mai ales pe ariile puternic afectate de matreata.

• Amesteca pudra de Shikakai cu apa in care ai fiert putin orez si spala-ti parul cu acest mix.

• Zdrobeste frunzele a cinci flori de hibiscus si foloseste sucul obtinut pentru a iti spala parul cu el.

• Incalzeste uleiul de nuca de cocos cu putin camfor si fa-ti un masaj de 10 minute pe scalp. Dupa o jumatate de ora spala-ti parul cu un sampon pe baza de plante.

Pentru par sanatos si stralucitor

• Ar fi bine sa aplici o masca hranitoare macar de doua ori pe luna ca sa ai un par lung sanatos.

• Spala-ti parul cu ceai de plante cel putin o data pe saptamana. • Stoarce o mana de agrise intr-o ceasca de lapte si lasa-le sa se mixeze timp de 2 ore,

dupa care aplica pe par.• Aplica o mixtura de ou, 2 linguri de ulei de castor, o lingura de glicerina pe par si pe

scalp. Spala bine si clateste cu apa in care ai fiert orez. • Maseaza-ti parul cu ulei cald de nuca de cocos inainte de baie. Lasa-l sa se absoarba in

pielea capului si ajuta-l folosind un prosop cald pe care sa il tii pe cap cel putin o ora.• Fierbe cateva flori de hibiscus in ulei de nuca de cocos. Foloseste acest ulei pentru a

controla caderea parului si subtierea firului.

PRODUSE DE MAKE-UP: MAC

PT PAR

Balsam de par Ingrediente

• 3 pana la 6 linguri de miere (depinde de lungimea parului tau)

• 1 pana la 2 linguri de ulei de jojoba. Uleiul de masline poate inlocui uleiul de jojoba, dar va inchide culoarea parului. Optional: Cateva picaturi din uleiul tau parfumat.

Mai adaugi:

• Geranium, santal, trandafir, levantica – pentru par uscat si aspru

• Geranium, levantica, santal, tamaie- pentru par deteriorat de chimicale

• Geranium, lamaie, musetel – pentru par blond

• Geranium, salvie, levantica, trandafir – pentru par alb

• Ienupar, rozmarin, levantica – pentru parul care cade

• Eucalipt, rozmarin, lemn de cedru, ceai verde – impotriva matretii

Crema de stralucire pentru parIngrediente

• 1 lingurita de miere (depinde de lungimea parului tau)

• 4 cesti de apa calda

Optional: suc de lamaie pentru par blond De asemenea, pentru tipul de par poti adauga aceleasi ingrediente ca in reteta de mai sus. Pentru ambele retete, amesteci toate ingredientele bine, si adaugi mierea usor pe par, masand bine pielea capului. Apoi clatesti bine cu apa calduta, pentru a stimula circulatia.

Cercetarile au dezvaluit ca, spre deosebire de alti indulcitori, mierea contine mici cantitati de vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti, dovedindu-se a fi o bogata sursa de energie. Compozitia unica a mierii o transforma intr-un agenti antimicrobian, folositoare in tratarea arsurilor si a zgarieturilor, cat si a gripelor si racelilor.

Pe piata romaneasca puteti gasi produse de aceste gen, avand ca baza mierea la: Hemel, Elmiplant, L’Occitane, Lush, The Body Shop.

PRODUSE BIO

Masca de avocado pentru piele uscata

• 1/2 avocado• 1 ou• 1 lingura de iaurt• 1 lingurita de apa minerala• 1 lingura de ulei de nuca de cocos

Se amesteca toate ingredientele si, apoi, masca se intinde pe fata. Dupa 5-10 minute se clateste bine.

Baie fierbinte in lapteCel mai bun remediu pentru o piele catifelata si un par matasos este laptele.E de ajuns sa torni 2 cani de lapte de vaca sau de capra in cada cu apa firbinte si sa te bucuri de calitatile laptelui timp de 20 de minute.

Cocktail pentru maini matasoase

• 1 lingura de zahar• 1 lingura de ulei de masline• ½ lamaie verde (lime)• 5 frunze de menta

Marunteste frunzele de menta si stoarce lamaia intr-un castron. Adauga si ingredientele ramase. Aplica amestecul pe maini masand delicat. Un bun remediu si pentru cuticule.

Vodca cu grapefruit pentru pedichiura

• 3 litri de suc de grapefruit (fara pulpa)• 1 grapefruit feliat• 2 lamai verzi (1 taiata felii, cealalta taiata in jumatate)• 1/2 ceasca de zahar granulat• 1 shot de pahar de vodca

Toarna ¼ din ceasca de zahar intr-un castron micut si pune jumatate de lamaie deasupra. Incalzeste sucul de grapefruit pe aragaz sau la microunde pana este caldut, nu fierbinte. Pune sucul intr-un recipient mare, adauga vodka si bucatile de grapefruit si lamaie. Inmoaie picioarele pentru cateva minute. Apoi, cu jumatatea de lamaie adauga usor zahar pe picioare prin miscari circulare pentru exfoliere. Clateste bine.

Tratament pentru par pe baza de castraveti

• 1 castravete potrivit ca marime lungimii parului• 1 sau 2 linguri de ulei de masline, in functie de lungimea

parului

Pune castravetii si uleiul de masline in blender. Adauga amestecul pe par in mod egal. Dupa 15 minute clateste bine, samponeaza de doua ori si foloseste balsam ca de obicei. Incearca toate aceste produse cosmetice bio pe care le poti pregati chiar tu, acasa, cu rezultate uimitoare. Natura ne ofera, ca de obicei, solutiile cele mai simple si la indemanana pentru o ingrijire sanatoasa si sigura! O data ce le vei incerca, vei fi convinsa sa renunti la

cosmeticele din comert care sunt atat costisitoare cat si indoielnice nu doar calitativ, ci si din prisma grijii fata de mediu.