6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

148
8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 1/148 "The Power of Your Subconscious Mind" Dr. Joseph Murphy, 1963 Prima ediţie a fost publicată în SUA de PRENTICE HALL, un departament al SIMON & SCHUSTER. Copyright © 1997 Editura DECENEU. Toate drepturile asupra acestei versiuni aparţin SC "Editura DECENEU" SRL. Reproducerea integrală sau parţială a textului este interzisă şi va fi pedepsită conform legii. tel/fax: 3.22.26.26

Transcript of 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

Page 1: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 1/148

"The Power of Your Subconscious Mind"Dr. Joseph Murphy, 1963Prima ediţie a fost publicată în SUA dePRENTICE HALL, un departament al SIMON& SCHUSTER.

Copyright © 1997 Editura DECENEU. Toate drepturileasupra acestei versiuni aparţ in SC "EdituraDECENEU" SRL. Reproducerea integrală sau parţialăa textului este interzisă şi va fi pedepsită conform legii.

tel/fax: 3.22.26.26

Page 2: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 2/148

INTRODUCERE

Cum poate această carte să producăadevărate miracole în fiinţa

dumneavoastrăAm văzut miracole care s-au produs în toate mediile sociale,în lumea întreagă, săvârşite deopotrivă de bărbaţi şi de femei.Miracolele vor apare şi în viaţa dumneavoastră, în măsura încare vă veţi folosi de puterea colosală a propriuluidumneavoastră subconştient. Această carte îşi propune să indicemodul adecvat în care omul trebuie să gândească, precum şiimaginile benefice ce trebuie cultivate cu perseverenţă în minte,

 pentru a crea şi transforma cu adevărat propriul său destin;toate acestea pot deveni perfect posibile în virtutea faptuluică omul devine chiar ceea ce gândeşte.

Cunoaşteţi răspunsurile la aceste întrebări?

De ce un om este trist, în timp ce altul este fericit? De ceacel om este vesel şi prosper, iar celălalt este sărac şi nefericit?De ce un om este temător şi anxios, în timp ce altul este plin deîncredere? De ce acesta din urmă are o casă luxoasă şi minunată,iar celălalt duce o existenţă mizeră într-o cocioabă? De ce unuleste încununat de o mare reuşită, iar altul suferă un eşectotal? De ce un orator are un succes imens, în timp ce altulrămâne mediocru şi nepopular? De ce un om este geniu înmeseria sa, în timp ce un altul se zbate toată viaţa, fără arealiza nimic bun? De ce unul se războieşte cu o maladie

 pretinsă a fi incurabilă şi de ce altul nu o are niciodată?Cum se face că atâţia oameni ce par cucernici si buni suferă

adevărate torturi ale corpului şi ale minţii, de parcă ar ficondamnaţi?

De ce o femeie este fericită în căsnicie, în timp ce alta estefrustrată şi nefericită?

Page 3: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 3/148

6  ______________________ Joseph Murpfi 

Se poate găsi un răspuns la toate aceste întrebări priraportare la procesele ce au loc în mentalul conştient şi osubconştient? Cu siguranţă că da!

 Motivul pentru care a fost scrisă această carte ,Scopul acestei lucrări este tocmai acela de a răspunde l

întrebările de mai sus, precum şi la alte întrebări conexeacest subiect. M-am străduit să explic principiile fundamenta)ale mentalului cât mai clar cu putinţă. Cred că este perfec

 posibilă explicarea legilor fundamentale ale vieţii în limbajide fiecare zi. Veţi observa că stilul acestei lucrări nu este foartjdiferit de cel din ziarele şi revistele citite de dumneavoastrăde limbajul pe care îl folosiţi la serviciu sau acasă.

Este bine să studiaţi cu atenţie această carte şi să puneţi îjaplicare tehnicile expuse aici, iar dacă o veţi face, sunt absoliconvins că veţi obţine o putere care va produce adevărat

miracole, ce vă vor elibera de confuzie, suferinţă, melancolie ;eşecuri. Cu ajutorul acestor tehnici vă veţi descoperi adevăraţiloc în societate, veţi depăşi multe dificultăţi, vă veţi elibera djorice constrângere psihică sau emoţională, căci ele vă vor cor duce la cunoaşterea adevăratei căi a libertăţii, a fericirii şi păci}spirituale.

Marea putere creatoare a subconştientului poate să vindecorice boală şi să vă facă să fiţi din nou plini de viaţă şi forţaiînvăţând să vă folosiţi corect şi în mod benefic puterile lăuntriceiveţi deschide poarta acelei închisori care este teama şi vă veţf apropia de pragul unei noi existenţe, ce a fost descrisă de SfanţiPavel drept "glorioasa libertate a fiilor lui Dumnezeu".

 Dezvoltaţi în dumneavoastră acea putere formidabilă care determină şi însoţeşte

miracolele

O autovindecare va fi mereu dovada cea mai convingătoare]a propriei dumneavoastră puteri subconştienţe. Acum 40 de jani am determinat resorbţia şi dispersia unei tumori maligne j(sarcorri) în propriul meu trup, folosindu-mă de puterea curativă ja subconştientului care, în fapt, creează, susţine şi guvernează ]toate funcţiile vitale ale omului. Tehnica pe care am aplicat-o

Page 4: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 4/148

'uterea extraordinara a subconştientului tău

=ste explicată în această carte şi sunt sigur că va ajuta şi altor iinţe să dobândească încredere în Puterea Vindecătoare Infinităe sălăşluieşte în profunzimile subonştiente ale tuturor Damenilor.

Datorită unui prieten medic, am devenit brusc conştient cănatural să mă bazez pe Inteligenţa Creatoare care a creatorganele mele, a format corpul meu şi a făcut să-mi bată inima,

 pentru că Ea are grijă întotdeauna de propria sa creaţie.Un proverb antic glăsuieşte: "Medicul pansează rana, dar 

Dumnezeu o vindecă."

 Dacă vă veţi ruga plini de credinţă, miracolelevor apare negreşit 

Rugăciunea mijloceşte o interacţiune armonioasă întrementalul conştient şi cel subconştient, dirijându-le acţiuneaătre un scop bine determinat.

Această lucrare vă va prezenta modul practic prin care săvă branşaţi la puterea infinită care sălăşluieşte îniumneavoastră, permiţându-vă să obţineţi ceea ce doriţi cuadevărat. Doriţi o viaţă mai fericită, mai împlinită şi mai bogată?ncepeţi să vă folosiţi această putere miracoloasă pentru a văezolva problemele profesionale şi pentru a restabili armonian familie.

Este bine să citiţi această carte de mai multe ori. Capitoleleurmătoare vă vor lămuri în ce mod acţionează această putereminunată şi cum puteţi să treziţi la viaţă înţelepciunea şiinspiraţia creatoare care sunt latente în dumneavoastră.

învăţaţi apoi aceste tehnici simple care vă permit să vă

sugestionaţi pozitiv şi puternic subconştientul. Urmaţi aceastămodalitate practică de a pătrunde până la infinitul tezaur; citiţiatent, cu seriozitate, cu dragoste şi încredere nedisimulată. Veţidovedi astfel, într-un mod uluitor pentru ceilalţi , că acesteînvăţături vă pot ajuta foarte mult. Acesta poate fi, şi eu amîncredere că va fi, punctul de cotitură în viaţa dumneavoastră.

Fiecare om se roagă in felul lui 

Ştiţi să vă rugaţi eficient? Cât timp vă rugaţi în fiecare zi?: în perioadele de criză, în momentele de pericol sau de

Page 5: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 5/148

Page 6: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 6/148

Josepfidificultate, când sunteţi bolnavi sau moartea vă ameninţă,rugaţi atât dumneavoastră, cât şi prietenii dumneavoast pentru a fi ajutaţi să depăşiţi cu bine problemele dificile icare vă confruntaţi.

Citiţi ziarele şi veţi vedea, câteodată, că sunt propusrugăciuni în toată ţara pentru un copil atins de o boală aşa-z:incurabilă, pentru pacea naţiunii sau pentru un grup de minej  blocaţi într-o galerie înfundată, etc. Mai târziu, dacă sui]salvaţi, minerii spun că se rugau aşteptându-şi salvatorii.

La fel, pilotul unui avion declară că numai rugându-se putere şi credinţă a putut ateriza în siguranţă, în ciui

 pericolului iminent. Desigur, rugăciunea este mereu un spriji prezent atunci când suntem în pericol; cu toate acestea, n|trebuie să aşteptaţi pericolul sau dificultăţile exterioare pentia face din rugăciune o parte integrantă şi constructivă a propriedumneavoastră vieţi, împlinirea acestor rugăciuni estconsemnată chiar şi în ziare şi dovedeşte tocmai eficienţa lor.

Ce să mai spunem de rugăciunile umile ale copiilor, dmanifestările simple ale Graţiei Divine la masa familiei sau didevoţiunea statornică a celui care nu caută altceva decâcomuniunea cu Dumnezeu?

Activitatea mea printre oameni m-a determinat să studiediferite stadii ale rugăciunii. Am trăit eu însumi aceastexperienţă şi am lucrat cu mulţi oameni care au beneficiat di: plin de ajutorul rugăciunii.

In mod obişnuit se pune problema de a şti să spunem ş:altora cum să se roage. Cei care sunt la ananghie cu greu pogândi şi acţiona în mod raţional. Au nevoie de o reţetă uşor de

urmat, de un model practic, simplu şi adecvat problemei lor,Deseori, ei pot fi îndrumaţi doar după ce au abordat în moiadecvat dificultatea cu care se confruntă.

 Ineditul acestei lucrări 

Unicitatea acestei cărţi rezidă în faptul că învăţăturile salesunt absolut practice. Se prezintă aici tehnici şi formule simple,eficiente, pe care le veţi putea aplica uşor în mediuldumneavoastră de viaţă. Am prezentat aici metode simple,valabile pentru bărbaţi şi femei din întreaga lume.

Recent, circa 1000 de oameni aparţinând tuturor religiilor 

Vierea extraordinara a subcon ştientului tău

F -̂ :|u asistat la un curs special la Los Angeles, în care am prezentatscurt ceea ce este descris sintetic în aceste pagini. Mulţi dintreau parcurs 200 de km pentru a lua parte la acest curs.Această carte vă va interesa şi deoarece vă explică motivul

ientru care deseori obţineţi tocmai contrariul lucrului pentruare v-aţi rugat. Oamenii din toate colţurile lumii m-au întrebatle mii de ori: "De ce, cu toate că m-am rugat de atâtea ori,

lorinţa nu mi s-a împlinit?" în această carte veţi găsimotivele

;i răspunsurile la această întrebare, precum şi la multe alte

irobleme similare.Mijloacele multiple de a sugestiona subconşientul şi de a

>btine răspunsuri valabile dau cărţii o valoare deosebită şi fac;a ea să fie un ajutor mereu prezent în clipele grele cu care vă;onfruntaţi.

Care este adevărata şi intima dumneavoastrăcredinţă?

 Nu obiectul credinţei dumneavoastră ne împlineşte dorinţa,el este doar răspunsul subconştientului nostru la imagineamentală propusă de noi, adică la gândul întreţinut mereu înminte. Această lege a credinţei este prezentată în toate religiilelumii, înveşmântând în diferite moduri o aceeaşi legitate psihologică. Budistul, creştinul, musulmanul sau evreul poateobţine rezultate asemănătoare în rugăciune şi aceasta nudatorită confesiunii, a ritualurilor, a liturghiei, a incantaţiilor,a sacrificiilor sau ofrandelor specifice fiecărui cult în parte, ci

tocmai datorită credinţei lui, a receptivităţii faţă de lucrul pentru care s-a rugat. Legea vieţii este o lege a credinţei, iar credinţa exprimă gândul întreţinut mereu în minte.

Ceea ce un om gândeşte, simte şi crede, în profunzimea fiinţeisale determină starea spiritului său, a corpului său şi a mediuluiîn care se află.

înţelegerea tehnicilor si a metodelor, precum şi a scopului pentru care sunt făcute vă va ajuta să obţineţi cu ajutorulsubconştientului toate lucrurile bune din viaţă.

Rugăciunea împlinită este chiar realizarea dorinţei sufletului

dumneavoastră.

Page 7: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 7/148

io _______ Joseph Murphj

în ultimă instanţă, dorinţa înseamnă rugăciuni 

Oricine îşi doreşte sănătate, fericire, siguranţă, pacsufletească, dar nu mulţi ajung la rezultate clare şi bine def nite în acest sens. Un profesor universitar îmi mărturisea r«|cent: "Cred că, dacă-mi voi schimba gândurile predominante idacă voi da vieţii mele emoţionale o nouă turnură, atunci ulcer care mă chinuie de atâta timp va dispare; însă nu ştiu ce tehnicsă aplic pentru aceasta. Gândurile mele rătăcesc în toatjdirecţiile asupra acestor probleme şi mă simt frustrat, învins inefericit." Acel profesor dorea o sănătate perfectă, dar avejnevoie să cunoască mai întâi modul în care acţionează mentali

 pentru a fi în stare să-şi îndeplinească dorinţa. Practicând apemetodele curative indicate în această carte, el s-a restabilicomplet.

"Există un spirit (mental) comun tuturor 

oamenilor" (Emerson)Miraculoasele puteri ale subconştientului sunt universale

nu sunt creaţia unui om sau a vreunei biserici anume, existdintoţdeauna. Marile adevăruri eterne, marile legi ale vieţi!

 preced, în principiu, toate religiile. In spiritul acestor afirmaţi|vă propun, în paginile ce urmează, să luaţi cunoştinţă de aceast

 putere extraordinară, transformatoare, care va tămădui rănil^mentale şi psihice cu care vă confruntaţi. Ea vă va eliberacomplet de limitările sărăciei, ale eşecului, ale mizeriei, alesuferinţei şi frustrării.

Tot ceea ce trebuie să faceţi este să vă uniţi mentalul sil psihicul, focalizându-le cu putere asupra a ceea ce doriţi săi

manifestaţi; puterile creatoare ale subconştientului vor]răspunde imediat, începeţi acum, chiar de astăzi şi permiteţi f astfel miracolelor să se producă în viaţa dumneavoastră.

Perseveraţi, perseveraţi mereu până când soarele fericirii]va răsări din nou, iar umbrele aducătoare de necazuri şisuferinţe vor dispare cu desăvârşire din viaţa dumneavoastră.

Page 8: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 8/148

CAPITOLUL I

 în noi se ascunde un adevărat tezaur*

Bogăţiile infinite ale lumii sunt chiar aici, aproape de noi,teptând să ne deschidem sufletul pentru a le contempla,istă în fiinţa umană o adevărată "mină de aur", o bogăţieastimabilă de unde puteţi "extrage" toate cele de care aveţivoie pentru a trăi o viaţă splendidă, fericită şi îndestulată,uiţi oameni "dorm" ignorând acest tezaur de infinitătiteligenţă şi dragoste ce sălăşluieşte în ei. Oricare ar fi obiectuliorinţelor dumneavoastră, îl puteţi obţine din acest tezaur. Omcată de oţel magnetizată poate să atragă şi să ridice o:antitate de fier ce cântăreşte de 12 ori mai mult decât ea, dar iceeaşi bucată de oţel nu poate ridica deloc o pană. Tot astfel,:xistă două tipuri de oameni: pe de o parte sunt ceimagnetizaţi", plini de încredere şi speranţă, care ştiu că s-aulăscut pentru a reuşi în tot ceea ce întreprind, iar pe de altă

 jarte sunt cei "demagnetizaţi", plini de îndoieli şi de teamă, dencertitudini, de prejudecăţi şi superstiţii. Când de iveşte o)cazie bună aceştia spun: "Dacă eşuez ... mi-aş putea pierdeDanii ... oamenii vor râde de mine ...". Acest tip de om nu vaijunge niciodată prea departe în viaţă pentru că, fiindu-i frică5ă înainteze, va prefera să stagneze. Să descoperim împreună,ieci, acest secret al reuşitei, care se transmite din generaţie îngeneraţie din timpuri imemoriale.

 Marele secret al reuşitei în viaţă

Care credeţi că este acest secret? Energia atomică?Energia termonuclează? Bomba cu neutroni? Călătoriileinterplanetare? Nici gând. Atunci, care să fie acestextraordinar secret? Cum poate fi el aflat şi, mai ales, cum

 poate fi el folosit? Răspunsul este foarte simplu. Marele secretrezidă în puterea miraculoasă, creatoare, ce sălăşluieşte însubconştient, secret ascuns în

Page 9: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 9/148

Page 10: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 10/148

12  ________________________ Josepfi Murpf ultimul loc în care cei mai mulţi dintre noi 1-am fi cautvreodată.

Puteţi să aduceţi în viaţa dumneavoastră mai multă bogaţisănătate, putere, bucurie, şi fericire tocmai princunoaşterea] folosirea acestei puteri ascunse însubconştient.

 Nu e nevoie să cuceriţi această imensă putere, deoarece deo posedaţi. Trebuie doar să învăţaţi cum să vă serviţi de <cum să o aplicaţi în diverse situaţii de viaţă.

Parcurgând tehnicile simple expuse în continuare ve!

dobândi, în plus, şi înţelegerea fenomenelor ce se produc. Vei

fi astfel inspiraţi de o nouă lumină şi .veţi cunoaşte o forţă car va îndeplini toate speranţele dumneavoastră, făcând ca visusă devină realitate. Chiar din acest moment, luaţi hotărâreadj a proceda în acest mod şi viaţa dumneavoastră va devenimc frumoasă, mai veselă şi mai nobilă decât a fost vreodată.

In profunzimile subconştientului sălăşluiesc înţelepciune!nesfârşită, puterea şi bogăţia fără limite. Toate acestea aşteaptsă fie descoperite şi canalizate în mod corect şi benefic. Eştitimpul să vă cunoaşteţi disponibilităţile latente, pentru ca elsă capete o formă concretă în această lume.

 j

Doar Inteligenţa Infinită ascunsă în subconştient vă poatt revela tot ce aveţi nevoie să ştiţi în orice moment şi oriunde v\aţi afla, atât timp cât vă menţineţi deschişi şi receptivi la stimuli: şila energiile subtile benefice din macrocosmos. Veţi putea astfecăpăta gânduri şi idei noi, care vă vor permite să realizaţi chiainvenţii şi descoperiri minunate, să scrieţi cărţi sau piese d

teatru geniale, în plus, înţelepciunea manifestată prii.intermediul subconştientului vă va putea revela cunoştinţeoriginale, permiţându-vă să descoperiţi modul perfect de a văjmanifesta în lume, precum şi adevăratul dumneavoastră loc înlviaţă.

Astfel, veţi putea atrage alături de dumneavoastră partenerul ideal sau asociatul de care aveţi nevoie în afaceri.Este dreptul dumneavoastră să descoperiţi lumea interioară agândurilor, a sentimentelor, o lume plină de putere, de lumină,de dragoste şi frumuseţe. Cu toate că este invizibilă, acestaforţă a subconştientului este foarte puternică, în subconştientveţi găsi soluţia tuturor problemelor cu care vă confruntaţi şicauzele tuturor problemelor pe care le aveţi.

\uterea extraordinara a subconştientului tău 13

Eu însumi am văzut cum puterea emanată din subconştientvindecat infirmi, le-a redat forţa şi sănătatea, ei devenindapabili să se reintegreze în viaţa socială, să cunoască bucuria,ănătatea şi zâmbetul fericit. Această putere curativă poatenndeca spiritul frământat şi inima zdrobită. Doar ea vă poate blibera de închisoarea pe care singuri aţi construit-o, căci easoaţe să dea la o parte orice fel de constrângeri materiale, jsihice sau matoare.

 Necesitatea unei baze practice în revelareamisterelor subconştientului 

în orice domeniu este imposibil un progres real în absenţaunei baze practice, care să poată fi aplicată de oricine, prin efortcorespunzător. Cu cât veţi cunoaşte mai bine legile uneiastfel de practici şi modul de aplicare a lor, cu atât veţi dobândio mai mare siguranţă în comportamentul de zi cu zi şi în felulîn care judecaţi diferitele aspecte şi probleme ale vieţii.

Dacă un chimist combină doi atomi de hidrogen cu unul deoxigen, va obţine o moleculă de apă, care poate potoli setea. Deasemenea, ştiţi că un atom de oxigen şi unul de carbon daumonoxidul de carbon care este un gaz deosebit de toxic. Dacămai adăugaţi un atom de oxigen, veţi obţine dioxidul de car- bon, care este un gaz practic inofensiv. Tot astfel mai pot avealoc o mulţime de alte combinaţii chimice.

Să nu credeţi că principile din chimie, din fizică şi dinmatematică diferă de principiile ce guvernează subconştientul,în mod analogic, în lumea dumneavoastră lăuntrică au loc"combinaţii", "reacţii" şi se obţin "produşi de reacţie", folositori

sau dăunători. Să considerăm un principiu unanim acceptat:"Suprafaţa apei are tendinţa de a deveni mereu orizontală."Este o lege universală, aplicabilă apei oriunde s-ar afla.

Să luăm un alt principiu: "Materia încălzită se dilată."Este valabil oriunde, în orice moment sau împrejurare. Dacăîncălziţi o bucată de oţel, ea se dilată, indiferent dacă vă aflaţiîn China, Anglia sau India. Acesta este un adevăr universal.Este de asemenea un adevăr universal, că tot ceea ceimprimaţi în subconştient se va "proiecta" mai târziu pe ecranulvieţii sub forma unei condiţionări, a unei experienţe sau a unuieveniment anume.

Page 11: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 11/148

nule nu aveţi ce căuta.Va fi extrem de fascinant şi in te

''orbi cu autoritate şi putere de convingere• lunineavoustră

u LI: i f ut; t-u 11 v i 11 ̂ tj i u i i 111 u^

 profunde şi iraţionale, pentru a restabili şi[instaura liniştea, armonia şi calmul spiritual. Subconştientul

Page 12: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 12/148

uterea extraordinara a subconştientului tău

23

k veţi afirma, ce veţi simţi că poate firealizat va fi acceptat ca tare si manifestatde către forţele latente dindumneavoastră, eci, ceea ce vă rămâne defăcut este să acţionaţi astfel încâtubconştienţul să accepte sugestiarespectivă. Dacă de pildă, Citeţi unanumit ordin mental, subconştientul vareproduce del ideea pe care i-aţi imprimaţ-o. Aceasta este legea care stă bazafenomenului sugestiei: reacţia pe care o veţiobţine (adică ăspunsul subconştientului)va avea aceeaşi natură cu sugestia e careaţi înţreţinut-o în mod conştient.Psihologii şi psihiatrii afirmă că

atunci când sugeraţi Anumite ideisubconştientului, în celulele creierului se produc , serie de transformări specifice.

Imediat sau în timp, el acceptă ugestia, începe să o pună înexecuţie făcând diferite asociaţii le idei şi, pentru a-şiatinge scopul, se foloseşte de orice unoşt inţ ă p e c areaţi acumu laţ-o în decurs ul vieţii . .nţelepciunea şi puterea infinită ce sălăşluiesc în mod latent în i or, dorinţele

Dumneavoastră se aflăoricând la dispoziţiasubconştientului, f°r t ar acesta are capaciţatera

de a mobiliza toateforţele naturii ce, vet pentru a face ca ideearespectivă să devinărealitate. Uneori, •c ^an

in m°i poate răspunde peloc, alteori trebuie sătreacă zile, săptămâni sauchiar mai mult timp pânăcând problema să fierezolvată.

Căilesunt,

 parte numai de bine, dar nearmonios, chiar negativ, atunci~; j— j-'' 

CAPITOLUL II

Modalitatea de manifestare şi acţiunia mentalului fiinţei umane

Trebuie să învăţaţi să folosiţi în mod creator uriaşa for 

mentală de care dispuneţi. Activitatea mentală, după cum ştiueste structurată pe două niveluri: cel conştient sau raţionalcel subconştient sau iraţional. Pentru a gândi, vă folosiţi imentalul conştient; astfel, toate gândurile puternic întreţinu penetrează în subconştient, care le ascultă fidel şi manifest]exact situaţiile sau stările psihice corespondente acestgânduri. Subconştientul este sediul sentimentelor şitrăirilor 

 ___ , „.„^i «icgauv, atunci se vor manifesta mereu doaisituaţii neprielnice şi forţe negative. Acesta e - ,- „-t,^.,.»c. .nuesia este modeluaparent simplu în care lucrează permanent mentalul. Esenţia

de reţinut este că, odată ce o idee a fost acceptată de cătnsubconştient, acesta începe practic imediat să acţioneze penţnca ideea să devină realitate. Iată, deci, un adevăr foart*interesant şi foarte subtil: forţele latente din subconştient polfi puse în mişcare, în egală măsură, atât de un gând malefic,cât şi de unul benefic.

Această lege, aplicată înţr-o manieră greşită, poate cauzalmulte suferinţe şi necazuri, o mare nefericire, eşecul oricare;acţiuni întreprinse şi frustrarea întregii fiinţe. Dacă însăveţi obişnui să nutriţi mereu gânduri armonioase şi beneficveţi observa negreşit că succesul va apare neîntârziat, iasănătatea şi prosperitatea vă vor jalona de atunci încolo întreag;viaţă.

în mod constructiv

Page 13: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 13/148

înţr-adevăr, nepătrunse.

 Prin ce diferă nivelul conştient al minţii de nivelul ei 

 subconştient 

Reţineţi încă de la început că nu estevorba deloc de două spirite ceconvieţuiesc în acelaşi corp ci, maicurând, de coexistenţa şi de manifestareaa două tipuri de activităţi mentale într-osingură fiinţă. Mentalul conştient sauconştiinţa, 'are raţionează, are posibilitateade a alege. De exemplu, dumneavoastră puteţi alege cărţile care vă plac, casa ceamai confortabilă, iubitul sau iubita pentruo viaţă. Pe de altă parte, mima bate,sistemul digestiv funcţionează, la fel şi celrespirator, fără nici o alegere sau oimprimare conştientă din parteadumneavoastră, fiind controlate în moddirect de către subconştient.

Subconştientul acceptă ceea ce îi esteimpus sau, cu alte cuvinte, ceea ce gândiţiîn mod permanent. Subconştientul nu

Page 14: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 14/148

cte despre

rele percepute acolo. In acest fel, puteţi citi gândurile altorafără să vă folosiţi de mijloacele obişnuite de comunicaţie. Estefoarte important să cunoaşteţi aceste lucruri pentru a învăţamodul practic şi eficient de a cere ceva subconştientului.

 Subconştientul nu este capabil să raţioneze, aşa

cum procedează mentalul conştient 

Iiitr-o controversă oarecare, subconştientul nu poate găsinici un argument, fie el pro sau contra. Astfel, dacă emileţi^ugesţii greşite, dăunătoare, el le va accepta ca fiind adevărate,

 _____ . «jj^A^^ll J_J

o pisică, ori un câine, acesta îşi juca rolul î:uimitoare exactitate, căci credea <

hipnotizorul îi sugera.Un hipnotizator priceput poate sugera orice: unui subiect îi

 poate sugera că are mâncărimi, altuia - că îi curge nasul, unui)al treilea - că este o statuie de marmură şi unui al patrulea căîngheaţă la o temperatură de sub zero grade Celsius. Fiecăreidintre aceştia va reacţiona conform sugestiei ce i-a fostimprimată, fără să-i pese dacă ceea ce se petrece în jur se potriveşte sau nu cu ideea sa.

Aceste exemple demonstrează în mod clar că există odiferenţă netă între conştiinţă, care raţionează, şi subconştient,care nu are capacitatea de a alege şi primeşte ca atare orice

în mod seriosadevărat

 că

 est

e ceea ce

 ___  sub formă de situaţii de viaţă, experienţe sau!'venimente. Toi ceea ce vi se pelrece eslc rezultatul gândurilor 

drept . pentru a le îndeplini, în cazul.1 •

 _______ „„, ^au.&a msuccesuliautosugestia involuntară şi greşit direcţionată a pe:

Page 15: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 15/148

VGi

Page 16: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 16/148

sugestia reprezintă o

32

Joseph Mur ieu a început să anunţe membrii familiei

testamentul.

--  jr* ~ *v

 jerea definitivă a corpuluiflzic-

Page 17: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 17/148

erea extraordinară a subconştientului tău

39

 

CAPITOLUL III

Puterea miraculoasă a

n1955 am ţinut câteva conferinţe la "Yoga Forest Univer-"

;

în Rishikesh (India) şi, cu- această ocazie am discutat cuchirurg din Bombay care se afla în vizită acolo. El mi-aestit despre dr. James Esdaille, chirurg scoţian care activaengal încă dinainte de a fi descoperit eterul şi alte metodenestezie. între 1843 şi 1846 dr. Esdaille a realizat circa 400 peraţii importante precum amputări de membre, extirpări;umori, cancer, precum şi operaţii pe ochi, urechi şi gât. Toateste intervenţii chirurgicale au fost realizate sub anestezie pnotică". în mod surprinzător mortalitatea post-operatoriede 2% sau 3% printre pacienţii dr, Esdaille. Bolnavii nuţeau nici o durere şi nimeni nu a murit în timpul operaţiei.Dr. Esdaille sugera subconştientului pacientului aflat înre de hipnoză că nu se va produce nici o infecţie sauticemie. Trebuie să menţionăm că acestea s-au petrecutinte ca Louis Pasteur sau Joseph Lister să fi descoperitiginea bacteriană a bolilor şi faptul că infecţiile se productoriţă microbilor atunci când instrumentele nu suntrilizate. Interlocutorul meu indian a remarcat faptul că[ortalitatea foarte redusă şi absenţa oricărei infecţii se datorau,ră îndoială, sugestiilor puternice pe care dr. Esdaille le făceacienţilor săi.Este minunat să descoperi că un chirurg s-a folosit de putereaaşa a subconştientului încă de acum 120 de ani. Nu-i aşa căndul la puterea ascunsă din subconştient vă umple de re->eet şi admiraţie? Puteţi avea acum încredere în puterile saletrasenzoriale, în clarviziunea şi claraudiţia sa, în capacitateade a transcende timpul şi spaţiul şi de a vă elibera de oriceurere sau suferinţă. Toate aceste fenomene miraculoaseinfirmă că există în dumneavoastră o putere uimitoare prin

ectele pe care le poate produce.

ubconstientul reprezintă o carte deschisă în carevă puteţi citi perfect întreaga viaţă

Oricare ar fi gândurile dumneavoastră, opiniile, teoriile'iupra lumii, dogmele sau prejudecăţile pe care le-aţiacceptat "' decursul timpului, ele pătrund treptat însubconştient. Ca Binare, veţi trăi diferite experienţe care sunt

Page 18: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 18/148

subconştientul

Puterea subconştientului este uriaşă. El vă inspiradirijează acţiunile, vă ajută să rememoraţi diferite fapte, ni

sau locuri. De asemenea, controlează bătăile inimii,circuli

sângelui, reglează digestia, asimilarea substanţelor 

nutrişi eliminarea reziduurilor. Atunci când mâncaţi o bucata pâine, subconştientul este cel care are grijă să fie

transformiîn ţesuturi, muşchi, oase şi sânge. Aceste procese nu

 pojcontrolate conştient de către omul obişnuit. Iată, însă că

datoiforţei sale infinite, subconştientul este capabil să

controltoate procesele vitale, funcţiile corpului şi poate da

răspcorect la orice

întrebare.

Subconştientul nu doarme niciodată şi nici nu seodihne, fiind mereu activ. Puteţi să vă convingeţi de puterea miraculoasă arăţându-i în mod clar, înainte de aadormi că doi un anumit lucru. Veţi fi de-a dreptul uimiţiconstatând că s-declanşat anumite fenomene care au dusîn final la îndeplinii dorinţelor dumneavoastră . El este,deci, o adevărată sursă putere şi de înţelepciune carecă pune în legătură cu fo: omnipotenţă care stăpâneşteîntreaga lume, face să strălucea; soarele şi dirijează planetele pe orbitele lor.

Subconştientul este sursa idealurilor dumneavoastră,

aspiraţiilor către înalt şi a impulsurilor altruiste.Tocm

datorită accesului la această mare putere a

subconştientuhShakespeare a reuşit să perceapă adevărurile profunde,ascun!

majorităţii oamenilor la acea vreme. Fără îndoială, ţoţ puten

subconştientului este cea care i-a permis sculptoruluigri

Phidias să materializeze în marmură şi în bronzfrumuseţec.

simetria şi armonia fiinţei umane sau zeieşti. La fel aufot

 pictate madonele de către Raphael şi au fost compusesimfoniilj'

de către

Beethoven.

Page 19: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 19/148

Page 20: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 20/148

41

:unde marele mister al lumii. Dar secretul era simplu: •ace este sus, este precum ceea ce este jos; ceea ce se află în

r ior 

este precum ceea ce se află în interior." 'utem spune, deci,că tot ceea ce imprimaţi în subconştient proiecta peimensul ecran al spaţiului. Acelaşi adevăr a afirmat şi deMoise, Isaia, lisus, Buddha, Zaratusţra, Lao-ii de toţi mariiînţelepţi din toate epocile. Tot ceea ce credeţi ste adevărat,mai devreme sau mai târziu va deveni posibil, aceea, estenecesar ca emoţiile să fie în echilibru perfect cu iunile pecare le săvârşiţi. "Precum în cer (mentalul propriu), şi pe

 pământ (în corpul şi anturajul nostru)." Aceasta este irea şisecreta lege a vieţii.Oriunde veţi căuta, veţi întâlni manifestarea legii acţiunii

a reacţiunii, care este o lege universală. Trebuie să vegheaţitoate aspectele fiinţei dumneavoastră să se afle într-unnilibru perfect; doar atunci viaţa dumneavoastră va devenimonioasă. Vă aflaţi aici, pe pământ, pentru a permite mareluifiu al vieţii să vă pătrundă în mod armonios şi ritmic. Ceea

dăruiţi trebuie să fie mereu în echilibru cu ceea ce primiţi landul dumneavoastră, în acest fel vor dispare toate frustrărilere provin din dorinţele nesatisfăcuţe.Dacă veţi nutri gândiri desţructive, malefice sau greşit ori-

tate, acestea vor da naştere unor emoţii dezechilibranţe, carer căuta să se exteriorizeze într-un fel sau altul. Aceste emoţiigaţive vor determina apariţia ulcerelor, a tulburărilor rdiace, a hipertensiunii si a stărilor depresive. De pildă, ceee, ce sentiment vă domină în acest moment? Fiecare parte a~~ ^iucua. ue aceea, este foarte imnort "7"V-1 luin|ieţiidumneavoastră va fi influenţată de această idee. Stareasubconştientului doar gânduri benefice J™  <- ^ °fcr |ctuală de vitalitate, de sănătate, situaţia financiară,

 prietenii Motivul nentrir r*™ - 7 cllcll <-e şi constructive. r 

S t l T l n C r  ° n i Z M Z â » " * « v ' "

^ ^ s ^ a i s ^ s r  5 ' - - ' - deccr 2 r̂ ntsr±;iui*™- .** - ̂

40 - _ _ _ JOSePh M(Area extraordinara a subconştientului tăuşi obiective ale acestor Bestii c7ZI7~ - : - - - - ' '  -

«n Profunzimea s u b c * mpnm*$ în

Când •a

capătă cu tir 

nu se ar, -

acceptă'

«M rezerve

d

 __ ̂ _»u *^>_i ni;

 ____ ̂ viciai, in care se întipăresc fără încetare gândiidumneavoastră de fiecare clipă, în legătură cn a/-coc,*-~ —-J

ot-n^~«-- *"> ' ' "* " "

legătură cu aceasta, eseijr"̂ *"

american Ralph Waldo Emerson ____ ̂ „ ,,aiuu n,merson spunea: "Omul devine tot ice gândeşte pe parcursul zilei."

Ceea ce este imprimat în subconştient ajunge sa se exprime, într-un fel sau altul,

în lumea exterioarăWilliam James, tatăl psihologiei americane, spi

 puterea subconştientului este capabilă să transforme î:lume. SubnonsHonf"! _- '--

spuneaîntreaSubconştientul se află

 permanent în legăturăelepciunea fără limite d

 ____ ̂ ,vicc va ajunge să se imprime cu putere!subconştient, se va manifesta apoi, fără îndoială, în ]um<|exterioară. De aceea »ato f~-~<--

— - k . _  

o

,_~ v^ w* » t

inteligenţa nesfârşită, cu înţelepciunea fără limite dlmacrocosmos. Orice idee va ajunge sămi Hf**"*»"1 c1^^ ~~~ *~

Motivul pentru care în lume există acum^-t*0^6' Ictuali, poziţia socială, toate acestea constituie o reflectareacie este acela r.*

namn^   _ . _ , . , . .atata dlscordie lerfectă a ideii pe care o întreţineţi despre propria fiinţă.

, „  f  A j icestea sunt urmările sugestiilor imprimate în permanenţă în

întreţinând gânduri negative, vă faceţi rău dumneavoastrănşivă. De câte ori v-aţi provocat singuri răul enervându-vă,iind plini de teamă, de gelozie sau de dorinţa răzbunării? AcesteRânduri şi emoţii sunt tot atâtea otrăvuri, care penetrează însubconştient, în mod sigur nu v-aţi născut cu aceste atitudininegative. Aşadaţ, hrăniţi mereu subconştientul cu gânduri

avea parte mereu

 pentru că-şi închipuiau ca m

Page 21: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 21/148

l

Page 22: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 22/148

46•rea extraordinară a subconştientului tău 51

ilti şiva da roade în lumea exterioară. Prima condiţie asupra ,iaa insistat lisus este credinţa. De nenumărate ori aţi cititiiblie: "totul vă este dat după credinţă". Dacă veţi semănanmite grăunţe puteţi fi siguri că veţi obţine plante aparţinândleiaşi specii. Credinţa despre care vorbeşte Biblia reprezintă

mod de a gândi, o atitudine mentală, o certitudine interioară,tul de a şti cu siguranţă că ideea pe care aţi acceptat-o pelin va fi preluată şi dusă la îndeplinire de către subconştient. ,acest punct de vedere, credinţa înseamnă a accepta ca fiindsvărat chiar ceea ce este respins de către raţiune şi de către

uţuri. Astfel, vă veţi opune limitărilor impuse de către

întâiul conştient, mereu raţional şi analitic, pentru a văichide către o atitudine de încredere nemărginită în puterea^conştientului.Un exemplu clasic ce ilustrează această tehnică se află în

^anghelia după Matei (9:28 30): "După ce a intrat în casă, aunit la El orbii şi lisus i-a întrebat: Credeţi că pot să fac Eueasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor,

•and: După credinţa voastră, fie vouă! Atunci s-au deschis:hii lor. Iar lisus le-a poruncit cu asprime, zicând: Vedeţi,meni să nu ştie."Din cuvintele "după credinţa voastră, fie vouă" ne putem da

  jama că lisus "colabora" cu subconştientul acelor orbi.'redinţa lor consta într-o aşteptare fermă, o convingere intimă ise va petrece un fenomen miraculos astfel încât rugăciuneava fi îndeplinită. Aceasta este tehnica de vindecare consacratăP folosită de toţi cei care urmăresc să uşureze suferinţa, oricarer fi localizarea lor geografică sau religia de care aparţin. Cândfolnavii veneau la lisus pentru a fi vindecaţi, ei cunoaşţeauleja puterea Sa uriaşă ( "... [El] porunceşte duhurilor necurate,

u stăpânire şi cu putere, şi ele ies." (Luca 4: 36)) şi aveau oCredere nemărginită în El. Tot ceea ce el spunea era crezut şiiirnţit de către bolnavi. Iar lisus, împreună cu cei care-i solicitauijutorul, intra în legătură cu Mentalul Subiectiv universal, iar ;ncrederea sa nestrămutată în puterea curativă universală-limina imediat sugestiile negative din subconştientul

 bolnavului. Vindecările care urmau nu reprezentau decât'"ăspunsul automat al corpului la schimbările petrecute în minte,'ecretul consta în încrederea absolută a lui lisus în faptul ca

Page 23: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 23/148

5•

-a sjmâini; apoi şi 1-a pus pe piept, murmurând oaHnrmif A J   -'

. _, . * -r--, -""iniuidHu o rugac

A doua zz era deja vindecat, fapt doveditadormit

Page 24: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 24/148

Page 25: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 25/148

CAPITOLUL V

ăricu a jutorulsugestie

i î n epoca

 mod

mai sus ş anumeîn permanenţă toate funcţiile

Page 26: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 26/148

^

Page 27: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 27/148

acţionează depinde de natura pe care

are urma să cercctcf '.n că le obţinuse. Sindecaţi, teoria fluidul,'

afirmaţii cea protestat vehement

'Surdă. Pe urm;fluenţa cuvintelor caiifit-,tr-o stare de pruiunda relaxare, în care era liniştit şi nu seai gândea la nimic. La rândul său, profesorul s-a destins şi aceput să repete bolnavului, într-o manieră calmă şi monotonă

 ___.....„,^,,. uni ci^uioase erau conoxiimaginaţia stimulată prin descrierea plastică a procedeului. |

 puţin timp după aceea, Mesmer a fost exilat şi a murit in l H l

Page 28: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 28/148

ea extraordinara a subconştientului tău

67

• neavoastră deveniţi creatorul uneianumite

Ităţi-

l ga vă complăceţi în boală sau să credeţi căsunteţiIerabili, acesta este cel mai rău lucru pe care-1puteţiMi. Credeţi cu tărie în sănătatea perfectă,

 înIperitate, în pace şi în ocrotirea divină.i Gândurile nobile şi puternice pe care le

 întreţineţiliod perseverent în minte se vor transforma

 în[itate pe măsura naturii lor benefice şi a

credinţeihneavoastră.l. Folosiţi beneficiile terapiei prin rugăciune înviaţa|i cu zi. Alegeţi un proiect, o ideea, o imaginementală.alizaţi-vă mental şi emoţional asupra acelei ideişittţineţi-o cu fermitate până ce rugăciunea vi sevabplini.5. Amintiţi-vă că, dacă doriţi cu adevărat săaveţierea de a vindeca, o puteţi obţine prin credinţă,şin cunoaşterea modului în careconlucreazăiştientul şi subconştientul. Deci, credinţa se obţineşin cunoaştere.9. Credinţa totală se manifestă atunci când seobţindecari ale unor bolnavi chiar fără a fi cunoscuteexacttele care intervin.

10. Rugaţi-vă pentru cei care îi iubiţi şi caresuntnavi. Relaxaţi-vă mintea şi emiteţi gânduride

hătate, vitalitate şi perfecţiune, gânduri care sevor pnsmite în mentalul subiectiv(subconştientul) icrocosmic şi, ajungând labolnav, îl vor ajuta să se idece.

Page 29: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 29/148

Page 30: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 30/148

extraordinara a subconştientului tău

69

 

CAPITOL

ULVI

Tehnicipractice

folositepentruvindecareadiferitelorafecţiuni

Pentru aconstrui un podsau un motor,inginerul are, deun plan de lucruşi de un procedeu

 practic. Tot astfel,m are nevoie caşi inginerul, deanumite tehnici

 pentru a capabil

să ne ajute înorice situaţie.

Inginerul care aconstruit podul dela Porte d'Or a

diferite principiidin matematică şi

 fizică, luând deaser în calculanumite tensiuni şirezistenţe alematerialelor  fo.Apoi, el şi-a creat oimagine ideală

despre cum va arătacând va fi terminat,în sfârşit, aplicândtehnici practice cdovediseră eficienţaşi în alte cazuri, el amaterializat printeoretice într-oconstrucţie ce poatefi admirată şifolosită de oricine.Tot astfel, există

 procedee prin care

 putem firugăciunile noastresă ni seîmplineascăîntocmai. Nimieste întâmplător,întregul univers sesupune unor legi di|ce determină

 perfecţiuneacreaţiei, încontinuare veţicunoştinţă de

anumite tehnici practice cu ajutorulcărora p| folosiaceste legi pentrua vă îmbogăţiviaţa spirituRugăciuniledumneavoastră nutrebuie să rămânăsusperra precum un

 balon în aer, ci săvă transforme

efectiv viaţa. Dacăanalizăm puţintehnicarugăciunii,descopenenumărate

Page 31: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 31/148

interpretări şimetode ce pot darezu l minunate.

 Nu ne vom referiaici la rugăciunileformale, riti care se

realizează în timpulritualurilor religioase. Acelea Jimportante doar 

 pentru anumitegrupuri decredincioşi şf pot fiabordate de ceiaparţinând altor culte. Vom expunemai jos, metode

 prin care să nerugăm singuri, înorice mo al zilei,aţâţ pentru noi, câtşi pentru ceilalţi.

Rugăciunea semanifestă printr-o idee înlegătură cu Iu

dorim să-1obţinem, prindorinţa sinceră ainimii şi orice este,în ea însăşi, orugăciune pentru

că porneşte din(funzimilesufletului şirevelează scopul

 pe care-1 avem în _ "Fericiţi cei ceflămânzesc şiînsetează dedreptate, căci [ia sevor sătura." (Matei,5:6). Acesta este, defapt, adevăratul saj

al rugăciunii:foamea şi setea de pace, de armonie,de rie şi de tot ceeace este sublim,armonios, înălţător şi plin (fericire.

 ghnica

abandonului 

 pentru

 sugestionareacât mai  puternică a subconşt ientului 

 prin aceastătehnică seurmăreşte casubconştientul săină cât mai receptivla sugestiile emiseîn mod conştient şitrolat. Acestfenomen deimpregnare cudiferite sugestii a

 bconştientului esteîntotdeaunafavorizat de o starede rev-e, dereceptivitate şi derelaxare a

întregului corp.Deveniţi ştienţi defaptul căsubconştientul estesediul inteligenţei

Page 32: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 32/148

mneavoastră şisimţiţi cum eaînfloreşte din ce înce mai |ult şidevine fermă însubconştientul

dumneavoastră .•ocedaţi ca şi fetiţacare, suferind deun guturai rebelînsoţit anghina, aînceput să repetecu fermitate: "Osă-mi treacă ediat,o să-mi treacăimediat". Efectul aapărut după o oră.losiţi această

tehnică simplăcu sufletul curatşi pur; enţineţiîntotdeauna, în voiînşivă, credinţanestrămutată înuşita deplină aceea ce v-aţi

 propus.

 Subconştientul acceptătoate proiecteledumneavoastră

Când vă construiţio casă nouă sunteţi

foarte interesat deanurile făcute de

arhitectuldumneavoastră şi

insistaţi ca ceire execută

lucrarea să lerespecte întocmai.

De obicei, pravegheaţi

alegereamaterialelor şi

cumpăraţi lemnulcel

ai bun; oţelul celmai rezistent, pentru

că doriţi ca totul săfie

e calitate. Dar ceatitudine aveţi faţăde casa din minţea

umneavoasţră,adică faţă deidealurile defericire şi de

 bundenţă pe care lenutriţi? Tot ce vi se

 petrece în viaţădepinde

e "materialele" cucare vă construiţi

"locuinţa" meţoarăsau,

Itfel spus, denatura gândurilor  pe care obişnuiţi

să le

Page 33: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 33/148

Page 34: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 34/148

70_ 

întreţineţ

i.

" extraordinară a subconştientului tău

7 1

ceasta învăţătură se bazează, pe aplicarea anumitor 

legi tale şi spirituale. Una dintre legi afirmă că

inteligenţa i a subconştientului va răspunde în mod

sigur gândurilor iţelor dumneavoastră. Dacă veţi cere

 pâine, nu veţi primium piatră. Dar pentru a primi

ceea ce doriţi, trebuie să ,ti cu credinţă. Dacă în

mintea dumneavoastră nu există o OTne clară, care să

impulsioneze subconştientul, în viaţa4-«X »~*, ~~ "~ _____ U.T-~-l ____ —J _____ - - - ~ - • l

FLIUII reală decât art' -i ' ""' "u inseamnă că pc^J»3"

în fiece moment Ct • G  pe care le executămIfmneavoastră nu se va schimba nimic, căci el nu vaşti cum erânrtiiT.,-],, „.- .-.. ' onstr uiţi fără încetareW,„-i^_ * apr f| acţioneze. Rugăciuneadumneavoastră trebuie mai întâi

 jeptată de către mentalul conştient sub forma unei

imagini, Intru ca subconştientul să o poată urma şi

să manifeste

gândurilor pe carele ^TCCeSUl-Şi fericir ea prin intern^ lzultatul d°rit- Aceasta este adevărata artă a rugăciunii:scenelor pe care le ; lne& a ideilor pe care le apr 

hetf icronizarea Perfectă si punerea în acord a tuturor nivelelor 

maiestuos edificiu ™f î" culisele secrete ale mintii3 A T"*" m activitatea dumnevoastră creatoare, tocmai personalitateT  construiţi permanent repr J *" timP °e contemplăm imaginea ideală a ceea ce dorim să Elaboraţi noi p]

a  Umnef 

v°astră pe acest pământ ptinem> trebuiesă trăim un sentiment de bucurie şi încredere

i de inspir  3Conditi°nată- Deci' la baza ştiinţei şi a artei de a ne ruga se 3

încrederea absolută şi cunoaşterea profundă a

cal ităţ i ş i aspiraţi către el *"— r  °~'  - v — — .-v- * —  noile dumneavoastră plannH

0-1 lceste două condiţii, rugăciunile vi se vor împlini mereu.

^ - ^ • = ^ ^ « * g

 ___  ,u. OUUL pune de teamă, de

sunteţi deprimat, neîncrezător şi cinic

materialului pe care-1 proiectaţi în minte va fi

imnrpcmo*-* -i- - • j;tensiuni şi de limitări de ._.

iţă activitate - ca pondere - per  _ j,^ i. ursul

vieţii este aceea de a elabora im şi idei. O astfel deactivitate, tăcută, nu înseamnă că es puţin reală decâtacţiunile firir-a ~« — ' A  __  f    

impregnată dmai

 ___ ̂ XJiA dJJJ

 ____ ̂ uAiau-uiţi iară încetare locuinţa în mintgândurile şi imaginile mentale sunt planurile şi machdumneavoastră, în fiecare moment aveţi posiblitatea de ao sănătate perfectă, succesul <"'  f ~~' prânzi-"»"'" —

în tăcere,, reatateri e nspir  conştientizând armonia t Care doriti să vă înconjur 3

Dacă m ^Uria

  pe

 care

le trăiţi chiar a *•iecan

ismelor 

subtile prin care subconştientul oferă întotdeauna^ " răspuns  precis la orice &ând conştient. Dacă veţi respecta

Dacă meditaţi

subconştientul

manifesta fără î

Page 35: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 35/148

Modul cel mai uşor şi mai evident de a formula o idee

constă 11 vizualizarea ei, adică să o vedem cu ochii minţii caşi când ea

r fi deja concretizată. Desigur, cu ochii fizici nu puteţivedea ecât ceea ce se petrece în lumea exterioară, însă

ochii minţii ot percepe ceea ce există şi în planurileinvizibile.

Orice lucru pe care îl imaginaţi devine, astfel, la fel dereal ;a si mâinile sau orice altă parte a corpuluidumneavoastră. i şi gândurile sunt realităţi care se vor 

manifesta într-o zi in această lume materială dacă le veţimenţine suficient de mult ip în minte.

Prin intermediul procesului gândirii se formeazămereu lr npresii subtile ce pătrund în subconştient; la rândullor, aceste mpresii se vor manifesta în viaţa de zi cu zi sub

formă de fapte;

au experienţe. Constructorul "vizualizează"mai întâi clădirea, aŞa cum doreşte el să arate când va fiterminată. Imaginaţia sa

 Ştiinţa si arta adevăratei rugăciuni 

termenul "ştiinţă" se înţelege cunoaşter sistematizată, coordonată şi clasificată dintr-un anuradomeniu. Prin tehnicile şi proceedele practice pe care le p' ladispoziţie, "ştiinţa" rugăciunii se raportează la prifundamentale ale vieţii. Specificul acestor tehnici constfaptul că dau rezultate în cazul oricărei fiinţe um

 perseverente şi aceste rezultate reprezintă răspunsul Spiri'creator la gândul sau imaginea metoară întreţinute înconştient.

"Cereţi şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi şi vi sedeschide." (Matei 7:7)

Page 36: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 36/148

ăst

S~& ?* petrecut-interesante într oT; "*""" saie au f °st dintre cele • spus să mă rog pentru sănătatea ei. Intre noi se întindeau

™ ^ £ % £ ^ " ^ ..... _~ - ' . ' ' -.....................................'

 

miracole au înfăntilit' **"'? SPUS' " Niciodată nu voi uit£«ătoarea afirmaţie. "Această rugăciune este pentru sora meaTof«..»

P aCeSteSimple Clivinfo- «TJ-,- __ ,, • . •_„ T7„ „„^^ ^„lo^ofS ^V,iKKvofă ^olmă oi nof„lh,,rată

epteior pe care le prezintă. Să luăm cAempml unui cojadună 3 şi cu 3, dar scrie pe tablă 7. Profesorul afir că 3 şi cu 3 fac 6; elevul  f ~ ' .- - * 

care

Page 37: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 37/148

Page 38: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 38/148

82 Joseph Murphv

dumneavoastră. Imaginaţi-vă că dorinţele vă sunt dej9

îndeplinite şi căutaţi să trăiţi plenar emoţiile legate deele. Astfel, veţi experimenta cu adevărat bucuri^rugăciunii satisfăcute.

3.încercaţi să rezolvaţi mai întâi probleme uşoare cuajutorul acestor tehnici.

24.Puteţi dobândi o sănătate radioasă, succesul şjfericirea cu ajutorul gândurilor benefice şiconstructive

 pe care le întreţineţi în laboratorul secret dinminteadumneavoastră.

25.Faceţi mai multe experienţe până când veţi devenisiguri că inteligenţa nelimitată asubconştientuluirăspunde gândurilor pe care dumneavoastră leorientaţiconştient.

26.Ca să fiţi siguri că dorinţa vă va fi îndeplinită, bucuraţi-vă dinainte şi fiţi mereu relaxaţi.

27.O imagine mentală clară valorează cât mii decuvinte. Subconştientul va manifesta oriceimagine pecare o întreţineţi cu perseverenţă şi încredere.

28.Evitaţi orice efort sau tensiune mentală înrugăciune. Intraţi într-o stare de somnolenţă şiadormiţicu sentimentul, chiar cu certitudinea, cărugăciunea

dumneavoastră va fi ascultată.29.Amintiţi-vă că inima plină de recunoştinţă

esteîntotdeauna aproape de toate comorileuniversului.

30.A afirma înseamnă a declara un lucru adevărat.Dacă veţi adopta această atitudine în ciudaoricăror aparenţe, în mod sigur veţi primi răspuns larugăciuniledumneavoastră.

31.Captaţi undele mentale ale armoniei, sănătăţii şi

calmului lăuntric prin contemplareadragostei şi asplendorii lui Dumnezeu.

32.Orice veţi decreta cu hotărâre, se va îndeplini.Decretaţi deci ca armonia, sănătatea, pacea şiabundentse manifestă din plin în viaţa dumneavoastră.

Page 39: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 39/148

w

CAPITOLUL VII

Subconştientul tinde către viaţă

Mai mult de 90 % din activitatea mentală este subconştientă.După părerea mea, bărbaţii şi femeile care nu se folosesc de

această minunată forţă trăiesc într-un univers foarte limitat.Toate procesele subconstiente tind mereu către viată şi suntconstructive. Subconştientul este chiar constructorul corpuluişi el menţine toate funcţiile vitale. Lucrează 24 de ore pe zi şiniciodată nu doarme. In plus, se străduieşte întotdeauna să văajute şi să vă protejeze.

Subconştientul se află în legătură cu sursele infinite ale vieţii,iar înţelepciunea sa nelimitată, impulsurile şi ideile sale suntmereu orientate către viată. Marile aspiraţii, inspiraţia genială,viziunile intuitive, toate acestea emană din subconştient. Celemai profunde convingeri nu le puteţi expune în mod raţional

 pentru că nu ţin de sfera conştientă, ci vin din subconştient. Elvă vorbeşte prin intermediul intuiţiilor, al impulsurilor, al

 presentimentelor si al ideilor; vă îndeamnă fără încetare să văelevaţi, să vă depăşiţi condiţia actuală, să credeţi, să progresaţi,şi să fiţi îndrăzneţi. Dorinţa de a iubi, de a salva viaţa altora

 provine din profunzimile subconştientului. De exemplu, întimpul marelui cutremur din Sân Francisco şi a incendiuluicare a urmat pe 18 aprilie 1906, bolnavii şi infirmii care zăceaula pat de mult timp s-au ridicat şi au realizat adevărate actede curaj. Dorinţa intensă de a-i salva mai întâi pe ceilalţi afost atunci foarte puternică, iar subconştientul a răspunsimediat.

Marii artişti, muzicienii, poeţii, oratorii şi scriitorii obişnuiausă se branşeze la uriaşele puteri din subconştient pentru a fi

inspiraţi. De exemplu, Roberţ Louis Stevenson, înainte de aadormi, îi încredinţa subconştientului sarcina de a compune

  povestirile în timpul somnului. Când contul său din bancăd

Page 40: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 40/148

CAPITOLUL VII

Subconştientul tinde către viaţăoimlllt.Hfifln^/^r, n^^rH-.,*   "

veţi

*, în modumneavoastră.

,11' CaPt ca

«ului

a

«n

râsuns

,a

87

89

Page 41: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 41/148

\erea extraordinara a subconstientutui tău

găsesc nici o soluţie", "Sunt disperat","Nu ştiu ce să fac", hiatia e fărăscăpare", constituie şi ele posibile

cauze aleus

itei dumneavoastră , căci, supunându-se acestor sugestii,

conştientul vi se va opune mereu.Astfel nu mergeţi nici

inte, nici înapoi; cu alte cuvinte stagnaţi.Dacă, urcând într-

taxi, spuneţi şoferului o mulţime deadrese, nu veţi reuşi

.^tsă-l zăpăciţi şi probabil că va refuza

să vă ducă undeva.fel se petrece şi atunci când doriţi să

angrenaţi forţele

conşticntului. Trebuie să aveţi clar înminte scopul final şi

fiţi foarte hotărâţi. Sigur, există osoluţie pentru problema

mneavoastră , iar înţelepciuneasubconştientului o va

coperi maidevreme sau

mai târziu.

 Angrenarea sugestiilor date subconştientului trebuie

 făcută în mod detaşat şi calm

Cineva era nemulţumit că homarul îiceruse 200 de dolari ntru a-i reparasoba, la care el a răspuns: "V-am cerut 5cenţi ntru o piesă pe care am înlocuit-o şi199 dolari şi 95 de cenţi itru că amdescoperit defecţiunea".Subconştientul este asemenea unuimaestru, chiar cel mai iceput dintretoţi. Este suficient să-i impregnaţiideea de

ătate, căci el ştie cum să vindece o boală. Nu vă preocupaţi detalii, nu aveţinevoie să ştiţi prin ce mijloace vă vaîndeplini •inţele; fiţi doar relaxaţişi lăsaţi totul în seamaconştientului, închipuiţi-vă triumful şi bucuria pe care le simţi când veţiatinge scopul propus, fie că este vorbade

ătate, bani sau despre un loc de muncă.Sentimentul care oţeşte metoarizareaeste foarte important. De aceea trebuie

simţiţi orice sugestie pe care otrimiteţi către subconştienti când aceasta reprezintă deja orealitate.

1 luptaţi cu obstacolele apărute

Page 42: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 42/148

în cale; folosiţi imaginaţia şi nuvoinţa

daţi atenţie diferitelor obstacole şinu încercaţi să vă uneţi voinţa. Tot

ceea ce trebuie să faceţi este să aveţiginea clară, precis conturată a ceea cedoriţi să obţineţi. constata adesea faptulcă intelectul va interveni cu tot felulîânduri contrare. Cu toate acestea,

 păstraţi o încredere'

Page 43: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 43/148

92 Joseph Murphy

nestrămutată, o încredere de copil, singura care poate duce lgadevărate miracole.

Simplificaţi cât mai mult procedeul; cea mai simplămodalitate este şi cea mai eficientă, iar imaginaţia

disciplinată produce adevărate miracole. Biblia spune: "Totceea ce cereţi prin rugăciune, să credeţi că aţi primit deja şiveţi primi". A crede înseamnă a accepta un lucru caadevărat, înseamnă a trăi cu senzaţia că el există. Păstraţimereu această stare în dumneavoastră înşivă; veţi trăi înrealitate, după un timp, bucuria împlinirii.

Trei paşi către obţinerea unui succes sigur 

41.Formulaţi corect şi concis cererea sau problema pecaredoriţi să o rezolvaţi.

42.Acceptaţi faptul că subconştientul cunoaşte deja

răspunsul.43.Acceptaţi ca subconştientul să vă reveleze acestrăspuns;fiţi calmi şi încrezători în putereaextraordinară asubconştientului dumneavoastră.

 Nu micşoraţi forţa sugestiei, spunând: "Aş vrea atât demult să mă vindec" sau "sper să reuşesc", ci fiţi mereuhotărâţi şi fermi. Dumneavoastră sunteţi cei care comandă.Armonia şi sănătatea, fericirea, toate acestea există cuadevărat şi dumneavoastră puteţi intra în legătură cu acesteenergii benefice ale universului. Trebuie să deveniţiadevărate relee prin care să se manifeste gigantica putere asubconştientului în lumea fizică. Dacă apare vreun gândstrăin şi fără legătură cu această problemă , spuneţi simplu:"Va trece" şi întorceţi-vă la ideea dumneavoastră.

 Legea efectului invers

Cane, celebrul psiholog francez, a definit astfel legeaefectului invers: "Când există un conflict între imaginaţie şivoinţă, întotdeauna învinge imaginaţia".

Dacă, de exemplu, vi se cere să mergeţi pe un fir pus pe pământ, o faceţi fără nici o emoţie. Dar să presupunem că firular fi suspendat între doi stâlpi, la o înălţime de 4 metri, a-ţimai face-o la fel de uşor?

Page 44: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 44/148

 puieeea extraordinara a subconştientului tău 93

Dorinţei de a traversa i se va opune imaginaţia, care vă face xvă temeţi. Gândul dominant, adică teama de cădere, vadorinţa de reuşită, adică forţa voinţei de a merge şi de

vă susţine pe firul suspendat. De multe ori intelectul

•flventează.piedici şi obstacole foarte puternice care influenţeazăactivitatea constructivă a subconştientului.Subconştientul acceptă sugestia cea mai puternică. Lucrul

făcut fără nici un efort este cel mai eficient. Nu veţi spuneniciodată: "Aş vrea să mă vindec, dar nu reuşesc", "Fac atâtea

eforturi", "Mă străduiesc să fac..." sau "Mă folosesc de toate

 puterile mele". Nu încercaţi să vă impuneţi voinţa, căci orice efort în

acest sens va fi zadarnic, veiţ obţine exact opusul a ceea ceaşteptaţi.

Iată un exemplu clasic. Atunci când recapitulează cursurile,studenţii au impresia că au uitat tot ceea ce învăţaseră înainte,devenind incapabili să-şi amintească cele mai simple noţiuni.Intrând în panică, ei încearcă să-şi impună voinţa, chinuindu-se aţâţ de mult încât chiar uită destul de mult. Numai atuncicând ies din sala de examen îşi amintesc răspunsurile latoate întrebările puse. Imediat tensiunea din minte încetează,memoria revelându-le tot ceea ce ei credeau că au pierdut.Chiar eforturile de a-şi aminti noţiunile deja învăţate erau defapt cauza amneziilor, conform legii efectului invers.

Când ne folosim de voinţă, creăm o anumită opoziţie care setraduce prin apariţia unei tensiuni interne. lisus a spus: "Dacădoi dintre voi se vor învoi pe pământ în privinţa unui lucru pecare îl vor cere, se va da lor de către Tatăl Meu, care este înceruri". (Matei 18:19).

Cine sunt cei doi? Ei pot fi interpretaţi ca subconştientulşi intelectul sau ca imaginaţia şi voinţa. Atât timp cât întrecele două părţi nu există contradicţii în privinţa orientării pecare o au, cu siguranţă că îşi vor îndeplini scopul.

Trebuie să evitaţi orice conflict între aspiraţie şi minte, careare tehdinţa să găsească piedici şi obstacole în calea manifestăriiaspiraţiei. Cea mai simplă modalitate constă în a vă relaxaProfund, pentru a intra într-o stare de receptivitate mărită, înc&re activitatea mentală conştientă se reduce la minimum. UnMoment foarte prielnic este cel dinaintea somnului sau imediatdupă ce vă treziţi, dar nu sunteţi pe deplin conştienţi, în astfel

Page 45: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 45/148

'iitei' ea extraordinara a subconştientului tău

 ̂________________________ Joseph t Cinvea îmi spunea: "Am declarat până la saturaţie că

 prosper, dar situaţia mi s-a agravat şi mai mult, căci eu ş _ călucrurile nu stau aşa". Analizând realitatea, intelectujrespingea sugestiile.

Afirmaţiile cele mai eficiente sunt cele care nu produc nicj unconflict matoar. Persoana respectivă nu a reuşit decât să-şjînrăutăţească situaţia materială din cauză că sugestiile sale }jaccentuau senzaţia de sărăcie. Subconştientul nu acceptă decâtceea ce dumneavoastră înşivă consideraţi a fi perfect adevărat.Pentru cei care se confruntă cu astfel de probleme, iată cum se

 poate evita conflictul dintre dorinţă şi realitate: de fiecare

dată, înainte de a adormi, rostiţi în gând: "Pe zi ce trece devindin ce în ce mai prosper". Această sugestie nu va provoca nici odisensiune, pentru că ea nu contrazice situaţia actuală.

Am dat un sfat unui om de afaceri care era foarte îngrijorat în privinţa profitului său. Ca urmare, el a început să-şi spună:"Produsele mele se vând din ce în ce mai bine" A<?±f~' - " dorinţasa nn<-^—-'-"

Page 46: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 46/148

100 Joseph Murphy

fericirea şi prosperitatea persoanei respective. Eliberaţimintea de toate gândurile de ură şi invidie; permiteţisubconştientului să se manifeste în sens benefic şi să aducănumai bucurie şi prosperitate în viaţa dumneavoastră.

Chiar dacă ştiţi că cineva şi-a câştigat averea prinmijloace necinstite, nu aveţi nici un motiv să vă frământaţiinutil si să vă tulburaţi, dacă nu puteţi cu adevărat să o ajutaţisă înţeleagă că greşeşte. Persoana respectivă nu face decâtsă-şi satisfacă interesele sale egoiste. Fiţi siguri că

 justiţia divină o va recompensă aşa cum merită. Nu criticaţi,deci, pe semenii voştri. Nu vă preocupaţi decât de anihilarea

  propriilor dumneavoastră blocaje mentale, precum: invidia,gelozia, tendinţa de a critica, blocaje care vă îndepărtează descopurile dumneavoastră.

Seara, înainte de a adormi, relaxaţi-vă profund şiîncepeţi să repetaţi un singur cuvânt: "Prosperitate". Fiţidestinşi, calmi şi repetaţi încet această formulă aproapemagică, aşa cum aţi fredona un cântec de leagăn. Adormiţi cuacest cuvânt în minte. Veţi fi uimiţi de rezultatele pe care leveţi obţine. Făcând din nou dovada puterii sale magnifice,subconştientul vă va dărui din abundenţă ţoţ ceea ce veţidori în viaţă.

Folosiţi-vă de puterea subconştientului 

46.Hotărâţi-vă să deveniţi prosperi cu ajutorulsubconştientului dumneavoastră .

47.Dacă veţi munci până la epuizare ca săcâştigaţibani mulţi doar prin muncă brută, riscaţisă văconsumaţi prematur. Nu este nevoie să văepuizaţi sausă luptaţi din greu, fizic vorbind, pentru a atingestareade prosperitate, dacă înţelegeţi mecanismelesubtile deacţiune ale subconştientului.

48.Prosperitatea este întâi de toate un prototipmatoar.Fixaţi acest prototip adânc la nivelulsubconştientului.

49.Majoritatea oamenilor se zbat îri lipsuri pentrucănu ştiu să aplice legile mentalului în viaţa de zicu zi.

5. Repetaţi cuvântul "prosperitate" calmi şiconcentraţi timp ce cel puţin 5 minute în fiecare zi, într-o stare de relaxare profundă şi de meditaţie. Aveţi

 încredere, subconştientul va materializa această

Page 47: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 47/148

 puterea extraordinara a subconştientuluitău

101

 

sugestie, astfel încât să vă îndeplineascădorinţa.

6. Sentimentul de prosperitate atrage, prinrezonanţă, prosperitatea. Nu uitaţi niciodată acest lucru.

7. Este esenţială armonizareaintelectului cusubconştientul, pentru că subconştientulacceptă tot

ceea ce simţiţi că este real, ideile

dumneavoastrădominante. Cultivaţi cu grijă doar ideea deabundenţăşi urmăriţi să nu daţi atenţie lipsurilor.

50.Pentru a evita un conflict între dorinţă şirealitate,folosiţi sugestia următoare: "Pe zi cetrece sunt din ceîn ce mai prosper".

51.Repetaţi cu perseverenţă cuvintele:"Veniturilemele cresc în fiecare zi, am din ce în ce maimult succes".

52.Nu mai folosiţi exprimări de genul:"Nu avemnimic", căci în acest fel nu faceţi decâtsă vă agravaţi

lipsurile.53.Depuneţi în subconştient gânduri de

succes, prosperitate, abundenţă. Mai devremesau mai târziuefectele vor deveni vizibile.

54.Urmăriţi să nu permiteţi revenireagândurilor 

 pesimiste şi să nu negaţi ceea ce aţiafirmat cu puţintimp înainte pentru a nu neutralizarezultatul final

aşteptat.55.Mentalitatea dumneavoastră greşităconstituiecauza reală a stării materiale dificile încare vă aflaţi.Fiţi încrezători. Oricând subconştientul vă

 poate revela»idee care să valoreze milioane.

56.Invidia, gelozia şi critica sunt tot atâtea piedici'are trebuie eliminate. Urmăriţi să vă

 bucuraţi deericirea şi prosperitatea celor din juruldumneavoastră.

57.Orice obstacol în calea afirmăriidumneavoastrăŞi are rădăcinile în minte.Impăcaţi-vă cu

um

neavoastr ă în

şivă şi chia

r  cu cei mai

 nor ocoşi dec

ât

°i

Page 48: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 48/148

; astfel veţi reuşi să eliminaţi treptat toateobstacolele.

 

Page 49: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 49/148

CAPITOLUL X

Aveţi dreptul să vă bucuraţi deprosperitate

 Nimeni nu vă condamnă să fiţi săraci pentru totdeauna.Sunteţi aici pentru a învăţa cum să vă bucuraţi de prosperitate,cum să fiţi fericiţi, radioşi, liberi. De aceea, trebuie să deveniţiconştienţi că banii sunt necesari pentru a duce o viaţă prosperă,dar în acelaşi timp detaşată de tentaţiile materiale nejustificatede faimă şi de putere.

Această existenţă vă este dată pentru a progresa, pentru avă expansiona nivelul de conştiinţă şi a vă eleva spiritul. Dar,

 pentru aceasta, trebuie să vă folosiţi de forţa mentală şi de oriceavantaj material pe care-l puteţi dobândi. Aveţi dreptul şi chiar datoria de a vă exprima plenar în toate modurile, înconjurându-vă de frumuseţe şi de armonie.

De ce să vă chinuiţi în fiecare zi să vă descurcaţi cucheltuielile când puteţi avea acces la toate bogăţiile cesălăşluiesc în subconştient? în acest capitol veţi învăţa cum să

 priviţi banii din alt punct de vedere decât cel obişnuit şi cum puteţi face astfel încât să dispuneţi mereu de un surplus. Dorinţade a deveni prosperi semnifică de fapt o aspiraţie de a trăi mailiberi, mai fericiţi. Aceasta reprezintă o dorinţă universală de adescoperi Binele şi Frumuseţea în tot ceea ce ne înconjoară.

 Banii reprezintă un simbol 

Banii sunt un mijloc destinat schimburilor de mărfuri  şisemnifică nu numai siguranţa zilei de mâine, ci şi

frumuseţea, luxul, abundenţa şi rafinamentul. Pentru onaţiune, ei reprezintă însuşi simbolul economiei, în cazulfiinţei umane, cât timp sângele circulă în corp în mod liber, ease va afla într-o stare de sănătate deplină. Prin analogie, dacă

 banii circula

Page 50: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 50/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

103

  jbstacole în viata dumneavoastră cotidiană,' sunteţi

iătoşi clin punct de vedere economic. Când omul inci pe însă

^.-i-j acumuleze, să-i pună la ciorap sau în safe-uri, când începe

 _..-, ,sc leaniâ pentru.ei. atunci ei se îmbolnăveşte.

|)e-a lungul timpului, banii au circulat sub diverse forme,

,„•(•( uni sarea, perlele sau alle obiecte. In timpurile vechi averea

(,r;l, -vamala in funcţie de numărul vitelor pe care le deţinea un

oui. Acum avem la dispo/itie moneda sau alte valon de bancă,

neutru <'a esle cu mult mai uşor să completăm un cec decât să

iransportâm o mulţime de oi pentru a ne plăti facturile.

Cutii puicii scăpa de lipsuri j)cnlru totdeauna?

Sa deveniţi conştienţi de puterile latente din subconştient,

iicesta este cel mai sigur mijloc de a \'ă apropia de orice fel de

 bogăţie: materială, mental;! sau spir -ilii;dă. Cel care studia/ă

cu atent i '- legile mentalului s<> convinge pentru lotdf auria că,

indiferent de problemele economic'1 ale soci ol ăţ ii: (luci. ia ţii ale

monedei, greve, războaie etc . el se va bucura mereu de

;iliimdenla care va lua cele mai neaşteptate forme. Secretul

constă in a impregna cu putere subconştient ui cu ideea

 prosperităţii. Dacă veţi înţelege modul cum banii circulă liber 

m întreaga societate, veţi constata surprinşi că mereu voii

iicneîicia de un surplus "material, ce vă va asigura o anumită

aiilnnonne. Chiar dacă mâine, să /icern, s o va p n luce un

dezastru financiar,.in urma căruia toate averile; vor deveni fără

v;iloare, cum a fost ca/u! mărcii germane după prim u! i război

mondial, dacă nu vejli inceta să folosiţi legile mentaluh: . pentru

ii vă at rage bogat ia. atunci vet i avea parte mereu de al» !ndentă,

indiferent ce formă va lua ea.

 Dc cc r ă lipsesc banii?

Citind acest capitol, va veţi spune poate: "Merit un salariu'lai mare decât cel pe care-! primesc acum". Părerea mea e.ste'îi cei mai mulţi oameni nu sunt retribuiţi deloc în modîilisfăcător. Dar una din ca u zel o ascunse ale acestei situaţii•ste faptul că ei desconsideră banii, fie că-si dau seni a, fie căii. Aceşti oameni au .son/aţin că banii sunt murdari şi că "a(>ri să fii bogat constituie sursa tuturor relelor". Un alt motiv

Page 51: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 51/148

l

Page 52: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 52/148

104 Joseph

thiterea extraordinara a subconştientului

tău

105

 îl reprezintă ipocrizia lor atunci când susţin că sărăcia estevirtute. Aceste idei, implantate adânc în subconştient pot fi rodnieducaţiei, al ignoranţei sau chiar a unei interpretări greşiteScripturilor.

 Banii şi viaţa echilibrată

într-o zi, cineva mi-a spus: "Sunt lefter. Urăsc banii pentrucă sunt cauza tuturor relelor". Aceste afirmaţii dezvăluie m,spirit nevrozat şi dezorientat. Desigur, nu trebuie să puneţi

 banii pe primul loc în viaţă, căci astfel veţi cădea în cealaltăextremă. Puteţi să vă folosiţi cu înţelepciune puterile latenţe şjinfluenţa de care dispuneţi. Unii sunt avizi de putere şi faimăalţii sunt avizi după bani. Dacă vă veţi focaliza dorinţele doar asupra banilor, spunând: "Unicul meu scop în viaţă îlreprezintă banii, nimic altceva nu este mai important pentrumine", fără îndoială că îi veţi obţine, veţi face avere, dar veţiuita cel mai important lucru: sunteţi aici pentru a învăţa săduceţi o viaţă echilibrată şi să vă afirmaţi în mod armonios petoate planurile. De aceea trebuie să vă potoliţi şi foameaspirituală, aspiraţia către armonie, dragoste, bucurie, cătresănătate perfectă.

Este total lipsit de înţelepciune să faceţi din bani scopulunic în viaţă. Munciţi şi acumulaţi mereu, închipuindu-vă că

 puteţi obţine tot ce doriţi cu ajutorul banilor, pentru ca, la unmoment dat, să vă daţi seama că nu aveţi nevoie numai de

 bunuri materiale, în aceeaşi măsură aspiraţi către frumuseţe şifericire, doriţi să vă manifestaţi talentele ascunse, să vă găsiţirostul în viaţă şi să-i ajutaţi pe ceilalţi aţâţ cât vă stă în

 puteri. Dacă veţi aplica în mod inteligent legile mentalului,veţi putea deveni chiar milionari, fără ca aceasta să vă afectezestarea de sănătate, de armonie, de elevare, fără să vă pierdeţispotoaneiţaţea şi calmul lăuntric.

 Sărăcia constituie o boală mentală

Sărăcia nu este un motiv de mândrie, ci reprezintă o boalăca toate celelalte. Când sunteţi confruntaţi cu o boală psihicăcereţi ajutorul unui medic care vă spune cum să acţionaţi

 pentru a depăşi acea stare penibilă. Tot la fel, dacă observaţică în viaţa dumneavoastră fluxul banilor nu este constant,înseamnă că ceva este greşit în modul dumneavoastră de

gândire.

Page 53: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 53/148

 principiul vieţii, cel care ne animă pe toţi, tinde natural către

 pansiune, creştere şi abundenţă. Nu trăiţi pe acest pământ a

locui într-o cocioabă mizeră, îmbrăcat cu zdrenţe şiicrcu umilit. Dimpotrivă, aveţi datoria de a fi fericiţi, vitali şi,]ini de succes în tot ceea ce faceţi.

 De ce nu trebuie să criticaţi banii 

Urmăriţi să vă conştientizaţi toate superstiţiile în legătură

L,u

banii şi să vă eliberaţi mintea de ele. Dacă gândiţi că baniisunt un lucru rău şi murdar, nu faceţi decât să vă îndepărtaţide ci. Amintiţi-vă mereu că veţi pierde tot ceea ce condamnaţi

s j niciodată nu veţi putea avea ceea ce criticaţi.

Iată, în continuare, o tehnică simplă pe care o puteţi folosi pentru a vă îmbunătăţi situaţia materială. Repetaţi acestesugestii de mai multe ori pe zi: "îmi plac banii pentru ceea ce

 pot realiza cu ei şi îi folosesc cu înţelepciune, în mod constructiv.Banii circulă în mod constant în viata mea, eu îi cheltui cu

 bucurie, iar ei se întorc la mine multiplicaţi. Banii sunt un lucrufoarte bun. Am parte de ei din abundenţă şi nu-i folosesc decât

 pontru a face bine. Sunt recunoscător pentru prosperitatea decare mă bucur şi pentru cunoaşterea spirituală pe care o deţin".

 Banii în viziunea savanţilor 

Să presupunem că găsiţi în pământ un minereu de aur, deargint, de plumb, de cupru sau de fier. Veţi spune oare că acesteasunt lucruri rele? Tot răul provine din ignoranţa oamenilor, dininterpretarea greşită a darurilor vieţii, din modul egoist în careaceştia îşi folosesc subconştientul. Uraniul, plumbul şi altemetale ar fi putut foarte bine să servească drept monede deschimb. Dar noi folosim bucăţi de hârtie, cecuri, bani denichel, de argint; evident în aceste materiale nu este nimic

dăunător sau murdar. Fizicienii şi chimiştii au descoperit căsingura diferenţă între două metale este numărul de

  particule elementare: electroni şi neutroni. Prin bombardarea atomilor într-un accelerator de particule ei pottransforma un metal în altul. Astfel, în anumite condiţii,aurul poate deveni mercur. Sunt convins că, în viitorulapropiat, savanţii vor fi capabili să

Page 54: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 54/148

106 Joseph

obţină aurul din argint sau din alte metale, înlaboratoarele lor sofisticate. Poate că la început nuva fi rentabil, dar important este că experienţa

 poate fi realizată. Nu pot să cred că vreo persoana

inteligentă vede ceva rău sau murdar în electroni,neutroni, protoni sau alte particule.

Bacnotele din buzunarele dumneavoastră suntcompuse dinatomi ai căror protoni şi electroni sunt diferitaranjaţi faţă decei dintr-o monedă. Numărul şi ordinea lor suntsingureledeosebiri dintre hârtie şi meoar.

 j

Cum să obţineţi banii de care aveţi nevoie J

Cu mulţi ani în urmă am întâlnit în Australia untânăr care dorea să devină chirurg, dar nu aveadestui bani. I-am explicat că o sămânţă aflată în

 pământ îşi extrage tot ceea ce are nevoie pentru aîncolţi şi că el trebuie să se inspire din această lecţiea naturii, impregnându-şi subconştientul cusugestiile pozitive corespunzătoare. Pentru a-şicontinua studiile, tânărul făcea curăţ în cabinetelemedicale sau îşi găsea alte meserii pe timp scurt.Dar, în fiecare seară, înainte de a adormi, îşi

imagina atârnată pe perete diploma de medic cunumele lui scris cu litere mari. Timp de patru lunia lucrat perseverent, iar rezultatul pe care 1-aobţinut este unul dintre cele mai interesante.Unul dintre medicii la care muncea 1-a îndrăgit şi-aînvăţat să sterilizeze instrumentele, să facă injecţiisi să dea îngrijirile de primă urgenţă. Apoi, văzândcă este conştiincios, 1-a luat ca asistent. Astfel a fosttrimis la facultatea de medicină. Astăzi, tânărul esteunul dintre cei mai buni medici din Montreal, înCanada.

Folosind în mod inteligent forţele latenţe

ale subconştientului, el a acţionat conform principiului antic conform căruia: "Având clar înminte scopul, veţi descoperi si mijloacele pentrurealizarea acestui ţel".

Tânărul şi-a imaginat, "a văzut" şi a simţitrealitatea de a fi medic. A trăit cu această idee, aîntreţinut-o, a hrănit-o şi a iubit-o până când, cuajutorul imaginaţiei, a pătruns adânc însubconştient, devenind convingere şi atrăgând totceea ce-i era necesar pentru a-şi îndeplini visul.

Page 55: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 55/148

 puterea extraordinara a subconştientului tău

107

 

 De ce unii nu obţin ceea ce-şi doresc

Să presupunem că lucraţi la o mare firmă dar, fără să spuneţinimănui, gândiţi că sunteţi prost plătit şi că nu sunteţiapreciat la justa valoare, că meritaţi mai mulţi bani şi maimultă consideraţie. Să nu vă miraţi dacă directorul sau şefulde personal vă va spune într-o zi: "Suntem obligaţi sărenunţăm la serviciile dumneavoastră". De fapt, singur v-aţiconcediat. Directorul nu reprezintă decât instrumentul princare a acţionat propria dumneavoastră stare mentalănegativă. Este doar un exemplu pentru modul cum semanifestă legea acţiunii şi a reacţiuni i. Gândul reprezin tăacţiunea, iar răspunsul subconştientului - reacţiune.a.

; Obstacole şi dificultăţi pe drumul spre

 prosperitate

Deseori aţi auzit pe unii care spun: "Omul acela este un ban-dit, face avere în mod necinstit", "Este un parvenit; 1-amcunoscut când era sărac lipit" sau "Este un hoţ, un răufăcător".Dar, analizându-i atent pe cei care vorbesc astfel, observaţică se zbat mereu în nevoi şi au dificultăţi materiale foartemari. Poate că cei faţă de care se exprimă astfel au urcat mairepede scara succesului, iar ei roşii de invidie, îi critică. Tocmaiaceasta constituie cauza ascunsă a eşecului lor.

 Nutrind gânduri negative despre prieteni şi condamnândmodul în care aceştia s-au îmbogăţit, ei se îndepărtează de

 prosperitate pentru care se roagă în fapt atât de mult. Inrealitate, aceşti oameni condamnă chiar starea la care aspiră.Descoperim, astfel, că ei acţionează pe două căi exact opuse.

Pe de altă parte, spun: "Averea şi banii se apropie de minemereu", pentru ca imediat să gândească: "In invidiez pe X pentruabundenţa în care trăieşte". Urmăriţi mereu să vă bucuraţi denorocul altora şi nutriţi numai gânduri curate la adresasemenilor voştri.

 Din nimic nu puteţi primi nimic

' In marile magazine sunt folosiţi detectivi care să împiedicefurturile de orice fel. Mereu sunt prinşi hoţi care încearcă să

Page 56: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 56/148

108 Joseph Murpf;

 

obţină anumite bunuri fără muncă. Toţi aceşti oameniîntreţin o stare mentală de sărăcie şi de limitareîndepărtându-se astfel de armonie, de pace, de credinţă, de

 puritate, de cinste şi de bunăvoinţă, în plus, îşi atrag totfelul de necazuri în sensul cg îşi pierd reputaţia şiîncrederea în sursa universală a abundenţei. Dacă îşivor schimba optica şi vor face apel la puterile latente alesubconştientului, cu siguranţă că vor găsi un mod cinstit dea-şi câştiga existenţa. Astfel, prin cinstea, integritatea şi

 perseverenţa lor, ei vor deveni exemple pozitive pentrusocietatea în care trăiesc.

Cum să păstraţi ce aţi dobândit deja

Pentru a vă păstra banii fără riscul de a-i pierde, ceamai bună modalitate este să fiţi recunoscător puteriicreatoare a gândului pentru ceea ce primiţi. Trebuie camentalul conştient să accepte că este normal să duceţi oviaţă abundentă. Această atitudine de acceptare, precum şifaptul că aşteptaţi în mod creator să dobândiţi averea, sevor manifesta apoi într-un mod specific în viaţa de zi cu zi.Folosiţi pentru a realiza aceastră stare mentală următoarelesugestii: "Mă aflu în legătură cu bogăţiile infinite dinsubconştient. Am dreptul să fiu bogat, fericit şi liber. Baniiîmi sosesc din abundenţă, fără nici un obstacol. Sunt pedeplin conştient de adevărata mea valoare, îmi folosescliber talentul şi sunt răsplătit într-un mod minunat."

 Descoperiţi drumul către abundenţă58.Fiţi îndrăzneţi şi solicitaţi dreptul la o

viaţă

prosperă. Subconştientul se va supune acestor

sugestii.

59.Nu vă mulţumiţi să trăiţi la limita sărăciei.

Cereţi

inteligenţei infinite mijloacele necesare pentru

a face

ceea ce doriţi în orice moment. Descoperiţi

tezaurul

imens ascuns la nivelul subconştientului.

60.Cât timp banii circulă liber în viaţadumneavoastră)

 înseamnă că sunteţi sănătoşi din punct de

vedere

economic. Consideraţi banii ca fiind

asemănători cu

fluxul şi refluxul mării, mereu ritmic şi

constant. Căci

Page 57: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 57/148

 Puterea extraordinar ă a subconştientuluitău

109

atunci când marea se retrage, sunteţi siguri că ea va urcadin nou.

61.Aplicând legile subconştientului veţi putea

obţineîntotdeauna suma de bani de care aveţinevoie,indiferent pe ce cale vă vor veni aceştia.

62.Unul dintre motivele pentru care mulţi oameni sezbat în lipsuri este faptul că ei condamnă banii.Ceea cecondamnaţi se îndepărtează de voi.

63.Nu faceţi din bani un idol. Ei nu reprezintădecâtun simbol. Amintiţi-vă că adevăratele comori se

află în

spiritul dumneavoastră . Sunteţi aici pentrua trăiechilibrat - deci trebuie să aveţi la dispoziţiedoar 

 bunurile materiale de care aveţi nevoie cu

adevărat.64.Banii nu reprezintă adevăratul scop al

existenţei.Căutaţi să atingeţi prosperitatea, bucuria,calmullăuntric şi dragostea pentru toatefiinţele.

Subconştientul vă va oferi toate acestecalităţi înarmonie cu legile divine.

65.Sărăcia nu constituie o virtute şi un motiv delaudă,ci o boală a spiritului. Trebuie să vă purificaţimentalul

de gândurile negative care dau naştere acesteistări

 penibile.66.Această existenţă nu v-a fost dată ca să trăiţi într-

ococioabă, nici să vă îmbrăcaţi în zdrenţe sau săvă fiefoame mereu.

67.Nu spuneţi niciodată: "banii sunt murdari" sau "îidispreţuiesc". Ceea ce criticaţi se îndepărtează dela voi.

 Nici un lucru nu este bun sau rău, ci orientarea pecarei-o daţi îl face să fie astfel.

68.Repetaţi frecvent: "Banii sunt utili. Mă folosescde ei cu înţelepciune, în mod constructiv şi

 judicios. Iidăruiesc cu bucurie, iar ei îmi sosesc multiplicaţide mii

de ori."69.Banii nu sunt cu nimic mai prejos decât cuprul,

 plumbul sau fierul din minereurile pământului. Cu

Page 58: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 58/148

adevărat rea este ignoranţa şi folosirea cu perversitatea puterilor subconştientului.

70.Dacă vă construiţi o imagine mentală clară a ceea

Page 59: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 59/148

r  ________________________________  Josepfi Murphv

de doriţi să obţineţi, răspunsul subconştientului şi, deci, îndeplinirea dorinţei, nu va întârzia să apară.

14. încetaţi să tot cereţi fără a da nimic în schimbcăci nici un lucru nu este gratuit. Pentru a primi trebui e

să oferiţi. Chiar şi în cazul în care lucraţi cusubconştientul, trebuie să fiţi plini de dăruire şi safolosiţi concentrarea mentală de care dispuneţi în slujbaidealurilor dumneavoastră .

Page 60: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 60/148

CAPITOLUL XI

Pentru dobândirea succesului,subconştientul vă este cel mai bun aliat

A dobândi mereu succesul atunci când vi-1 propuneţiînseamnă să reuşiţi în viaţă,  să  fiţi cu adevărat fericiţi.Experimentarea continuă a acestor binefaceri constituie o

 părticică din viaţa eternă la care se referea lisus când afirmacă lucrurile cele mai importanţe sunt pacea, armonia, siguranţa,libertatea individuală şi fericirea şi că acestea sunt intangibile,deoarece nimeni nu vi le poate răpi. Ele provin din esenţa divinăa fiinţei dumneavoastră. Cine meditează asupra acestor calităţiva intra imediat în rezonanţă cu sursa lor subconştientulumplându-se cu ideile lor forţă. Acestea sunt o parte dinadevăratele comori "pe care nici molia, nici rugina nu le strică".(Matei 6: 20)

Trei paşi către succes

Primul pas constă în a descoperi prin introspecţie,atentăcare acţiuni le facem într-adevăr cu plăcere, urmărind mereusă le realizăm cât mai mult pe acestea. Căci, munca plină dedăruire şi pasiune poate constitui cheia succesului. De exemplu,nu este suficient ca cineva să fi obţinut o diplomă de medic

 psihiatru. Un astfel de specialist trebuie să fie mereu la curentcu descoperirile din domeniul său, să continue mereu studiulmecanismelor subtile ale minţii. Numai cel cu adevărat pasionatde munca lui va reuşi să cumuleze noi cunoştinţe pe măsură ceele apar şi să trateze cu aceeaşi grijă orice pacient.

Când am spus aceste cuvinte la o conferinţă, cineva mi-areplicat: "Cum să trec de acest prim pas dacă eu nu-mi dauseama care este munca ce mi se potriveşte?" în astfel de cazurirugaţi-vă să fiţi ghidaţi corespunzător: "Infinita înţelepciune a

Page 61: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 61/148

112 Joseph Murpfiv

 

subconştientului îmi va arăta care este adevăratul meu locîn această viaţă". Repetaţi această frază într-o stare derelaxare profundă şi de interiorizare. Dacă veţi persevera

 plini de încredere, răspunsul vi se va revela sub forma uneiintuiţii de moment sau chiar împrejurările vă vor orientacătre un anumit domeniu. Trebuie doar să fiţi convinşi căveţi fi ajutaţi.

Al doilea pas pe drumul către un succes sigur cerespecializarea într-un domeniu de activitate, pe care să-1aprofundaţi mereu, devenind un adevărat specialist. De

 pildă, dacă un tănăr doreşte să devină chimist, el va trebuisă-şi concentreze în mod deosebit atenţia asupra uneianumite ramuri a chimiei, studiind cu perseverenţă domeniul

 pe care 1-a ales. Reuşita nu va întârzia să apară dacă el valucra cu entuziasm pentru a afla tot ceea ce se cunoaşte în

acel moment în specialitatea sa. De o mare importanţă esteşi aspiraţia cu care abordăm orice acţiune, precum şidorinţa continuă de a face bine tuturor fiinţelor din jurulnostru. Cel care doreşte să fie cel mai bun dintre toţi, va trebuisă fie mereu sprijin şi ajutor pentru ceilalţi. Desigur, aceastăatitudine contrastează cu mentalitatea unora care nu dorescdecât să trăiască din ce în ce mai confortabil, însă muncind înmod superficial şi nepăsător nu se poate atinge cu adevăratsuccesul. Va izbândi doar cel care este animat de un idealsublim, altruist, nobil. Doar servindu-i pe ceilalţi cuaspiraţie veţi arunca pâinea dumneavoastră pe apă1.

Al treilea pas este şi cel mai important, în esenţă, trebuiesă vă supuneţi unui examen de conştiinţă, pentru a vă daseama dacă nu cumva ceea ce faceţi are ca scop doar propriareuşită. Dorinţele şi idealurile dumneavoastră nu trebuie să fieegoiste, ci să folosească umanităţii. Veţi realiza astfel unsui-generis circuit. Astfel, ceea ce dăruiţi lumii într-un modaltruist şi plin de abnegaţie, vă va fi returnat într-o "măsură

 bună, îndesată, clătinată si cu vârf'2.

1 Aluzie la cuvintele din Ecleziastul (11:1): "Aruncă pâinea tape apă, căci o veiafla după mai multe zile".2  Aluzie la cuvintele biblice: "Daţi şi vi se va da. Turna-vor în

 sânul dumneavoastră omăsurăbună, îndesată, clătinată şi cu vârf, căci cu ce

măsură veţi măsura, cu aceeaşi vi se va măsura". (Luca, 6:38)

Page 62: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 62/148

 puterea extraordinară a subconştientului tău 113

Dacă nu veţi dărui mereu roadele acţiunilor dumneavoastră,

nu veţi realiza acest circuit, cercul nu se va închide, iar aceasta

 se va materializa prin numeroase limitări şi boli.

 Măsura adevăratului succes

Este posibil ca unii să replice în felul următor: "Bine, dar domnul James a făcut avere vânzând în mod necinstit ulei şiînşelând pe mulţi alţii". Vă voi spune că un astfel de om pare săobţină rezultate minunate pe moment, dar banii pe care i-acâştigat prin fraudă se vor risipi foarte uşor. Dacă încercaţi săfuraţi, vă veţi păcăli singuri, căci veţi induce subconştientului

 jdeea că sunteţi săraci şi plini de limitări. Aceste sugestii sevor materializa mai târziu în fiinţa, în căminul sau acţiuniledumneavoastră. Ceea ce simţim şi gândim, aceea ce vom deveni.Chiar dacă cineva a reuşit să se îmbogăţească înşelând, nuînseamnă că a obţinut succesul, căci nu poate fi vorba de succesfără pace lăuntrică. La ce-i vor folosi acelui om uriaşele lui

 bogăţii dacă nu poate dormi noaptea, suferind de sentimentulvinovăţiei sau fiind foarte bolnav?

Am cunoscut la Londra pe cineva care mi-a povestit că afăcut avere din meseria de hoţ de buzunare, îşi construise ocasă de vacanţă în Franţa şi trăia pe picior mare şi în Anglia.Dar în tot acest timp era mereu terorizat de teama că va fidescoperit şi arestat de Scotland Yard. Acest sentiment deculpabilitate îi provocase numeroase tulburări interne;mustrările de conştiinţă îl făceau să sufere profund. La unmoment dat, nu a mai putut suporta şi s-a predat singur poliţiei.După ce şi-a ispăşit pedeapsa meritată, a luat hotărârea să setransforme radical, devenind un om cinstit. Imediat şi-a găsit

un loc de muncă bun, continuând să trăiscă liniştit şi eliberatde angoasă.

O condiţie esenţială în vederea reuşitei o constituie interesulşi dragostea faţă de munca pe care o depunem. De asemenea,trebuie să fim animaţi de idealuri mai elevate decât simpladorinţă de a acumula bunuri materiale. Va atinge succesul doar cel care posedă profunzime sufletească, precum şi putere deînţelegere. Mulţi dintre marii industriaşi îşi datorează reuşitautilizării puterilor subconştientului lor.

Page 63: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 63/148

114 Joseph Murph»

în urmă cu câţiva ani a apărut un interviu dat de unmagnat al uleiului. Acesta a dezvăluit faptul că secretulsuccesului său constă în puterea de a concepe un proiect de laînceput până l

asfârşit, în toate detaliile sale. De exemplu,

închizând ochii, e] îşi imagina un mare complex pentrufabricarea uleiului, "vedea" trenurile încărcate de marfăgonind pe linii, "auzea" sirenele fabricilor, "simţea" în nărifumul care ieşea pe coşurile lor. Subconştientul primeaaceste sugestii puternice şi le manifesta în realitate.

Dacă reuşiţi să vă imaginaţi cu claritate scopul,mijloacele pentru a-1 atinge vor apărea într-un modneaşteptat, prin puterea miraculoasă a subconştientului.

Veţi înţelege importanţa acestor trei paşi în dinamizareaenergiilor creatoare ale subconştientului doar aplicându-i înorice acţiune pe care o doriţi încununată de succes. Gândulconstituie o forţă colosală, iar dacă i se alătură şi sentimentullăuntric, trăirea adecvată, atunci devine cu adevăratcredinţă şi, după cum spune lisus: "După credinţa voastrăfie vouă!" (Matei 9:29).

Cunoaşterea şi folosirea acestei puteri uriaşe de caredispuneţi vă va ajuta să vă îndepliniţi orice dorinţă, vă va daîncredere în forţele proprii, precum şi un sentiment de

 plenitudine şi pace lăuntrică.Puteţi aplica aceste legi în orice domeniu şi dacă veţi

dărui roadele muncii dumneavoastră celor din jur sau chiar întregii umanităţi, atunci puteţi fi siguri de reuşită.

Iar dacă veţi face aceşti trei paşi pe calea elevării spirituale,Dumnezeu va fi mereu alături de dumneavoastră; cine vamai putea atunci să vă împiedice? Nici o forţă de pe pământ

sau din ceruri nu va constitui un obstacol pentrudumneavoastră.

Oameni care şi-au îndeplinit visul 

Un actor de cinema îmi spunea odată că atunci când eracopil, deşi nu avusese posibilitatea de a se duce prea des laşcoală, visa să devină vedetă. Toată ziua, fie că prăşea sau duceavacile la păşune, îşi imagina numele scris cu litere luminoase

  pe frontonul unui teatru renumit. "Am reuşit sa obţindiferite roluri în cinematografie şi a venit ziua când am devenitcelebru,

Page 64: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 64/148

 puterea extraordinară a subconştientului tău

115

 

 jar numele mi-a fost scris cu litere luminoase, aşa cum visamcând eram mic. Sunt acum conştient de forţa uriaşă a

imaginaţiei."Acum 30 de ani, am cunoscut un tânăr farmacist care câştiga

40 de dolari pe săptămână, la care se mai adăuga şi un procentajdin vânzări, "în 25 de ani voi ieşi la pensie şi voi scăpa de muncaasta" spunea el resemnat.

Atunci i-am spus: "De ce să nu ai propria ta farmacie?Ieşi din starea de pasivi tate ş i urmăreşte să-ţ imaterializezi dorinţele. Construieşte un viitor sigur copiilor tăi. Poate că fiul tău are destul talent pentru a deveni unmare medic, iar fiica ta - pentru a studia cu succes muzica".

Mi-a replicat că nu-şi putea permite să-i trimită la studii.Dar 1-am convins că tot cea ce putea să-şi imagineze cu forţă, se

va îndeplini, într-o primă fază i-am arătat că subconştientuldispune de o forţă colosală, apoi el a realizat că este stăpânulacestei forţe şi o poate folosi în orice direcţie doreşte. Astfel,treptat, el şi-a construit o imagine mentală: se vedea lucrândîn propria sa farmacie, îşi imagina cum aranja flacoanele,

 prepara diferite reţete, în timp ce vânzătorii angajaţi serveauclienţii. Nu uita să-şi închipuie că are o sumă importantă de

 bani depusă în bancă. Se transpunea în acest rol asemenea unui bun actor. Acţionează ca şi când ai fi aşa cum îţi imaginezi şivei deveni întocmai ca în gândurile tale. A urmat o înşiruirefoarte interesantă de întâmplări. A fost concediat, dat a găsitimediat de lucru într-o farmacie renumită, cu numeroase filiale,

unde - după un timp - a fost numit director. Timp de 4 ani aeconomisit bani, reuşind să-şi deschidă propria sa farmacie, pecare a numit-o "Farmacia visurilor" pentru că, aşa cumrecunoştea el însuşi, era exact ceea ce-şi imaginase. Desigur,reuşita lui s-a datorat în mare măsură faptului că a făcut exactceea ce-i plăcea mai mult.

în urmă cu câţiva ani am ţinut o conferinţă despre putereaimaginaţiei şi a subconştientului în faţa unor oameni de afaceri.Am arătat, printre altele, cum Goethe se folosea cuînţelepciune de imaginaţia controlată ori de câte ori se loveade dificultăţi. Biografii săi spun că obişnuia să petreacăore întregi în conversaţii imaginare, îşi închipuia că

discuta cu un prieten

Page 65: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 65/148

116 Joseph Murphy

căruia îi expunea problema şi care-i dădea statul cel mai bun,cu vocea şi gesturile sale obişnuite. Astfel, scena mentală păreaa fi reală şi vie.

Printre ascultători se afla atunci şi un tânăr agent de

 bursă, care a şi început să pună în practică tehnica lui Goethe.Astfel, el şi-a făcut un obicei din a discuta imaginar cu un

 prieten bancher multimilionar, care îl felicita pentru deciziileînţelepte pe care le luase cumpărând anumite acţiuni la

 bursă. Trăia cu putere fiecare replică, pentru a o imprima în psihic şi pentru a fi cu adevărat convins că aşa stau lucrurile.Această metodă se armoniza perfect cu scopul propus: acelade a da cele mai bune sfaturi clienţilor săi. Căci, dacă eiobţineau un câştig substanţial de pe urma acţiunilor cumpărate, o parte din sumă îi revenea lui, cel care avuseseideea investiţiei respective.

Folosindu-se de înţelepciunea ce sălăşluieşte în

subconştient, agentul a avut un succes răsunător pe tot parcursul carierei sale.

Un alt tânăr, elev de liceu, mi-a spus într-o zi: "Am notefoarte mici, memoria îmi joacă feste şi nu ştiu ce să fac".Discutând cu el, am observat că motivul era atitudinea sa deindiferenţă sau chiar resentimentul pe care-1 nutrea faţă deunii profesori şi colegi de şcoală. I-am arăta atunci cum să sefolosească de subconştient pentru a deveni un elev strălucit.A început să emită anumite sugestii pozitive de mai multeori pe zi, dar mai cu seamă seara, înainte de a adormi şidimineaţa, când se trezea. Iată ce-şi spunea el: "ştiu căsubconştientul este rezervorul din care se alimentează

memoria mea. El reţine tot ce citesc şi tot ce spun profesoriimei. Am o memorie perfectă şi inteligenţa infinită dinsubconştient îmi pune mereu la dispoziţie conoştinţele decare am nevoie la orice examen, scris sau oral. Răspândesciubire şi bunăvoinţă către toţi profesorii şi colegii mei. Ledoresc în mod sincer succesul şi toate cele bune".

Acum, în urma tratamentului pe care şi 1-a aplicat,tânărul manifestă o uşurinţă mentală, cum nu avuseseniciodată înainte. Notele sale au devenit foarte bune. Continuăsă menţină permanent imaginea mamei şi a profesorilor care-1 felicită pentru rezultatele sale la învăţătură.

Page 66: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 66/148

  puterea extraordinara a subcon ştientului tău ______117

Cum să vindeţi şi să cumpăraţi într-un mod cât mai convenabil 

Amintiţi-vă mereu că subconştientul este ca un motor cetrebuie pus în funcţiune de către mentalul conştient. Starea

dumneavoastră de spirit şi gândurile sunt asemenea unui dinamaflat mereu în funcţiune.

Pentru a transmite o anumită idee, imagine sau dorinţă pânăîn profunzimile suconştientului, trebuie mai întâi să vă calmaţişi să vă concentraţi atenţia. Această atitudine relaxată are rolulde a împiedica rezonanţa cu gândurile străine sau potrivnicascopului urmărit, în plus, acum pot fi obţinute efecteremarcabile cu un minim de efort matoar.

Apoi veţi urmări să creaţi o imagine cât mai clară şi mai plastică a ceea ce doriţi de fapt. De exemplu, dacă doriţi săcumpăraţi o casă, veţi face următoarele afirmaţii (desigur, într-o stare de relaxare deplină şi profundă): "Subconştientul este

sediul întregii înţelepciuni. Doar el poate găsi casa ideală pentrumine, astfel încât ea să fie doatată cu tot ce trebuie, dar fără săaibă un preţ prea mare. Trimit aceste dorinţe către subconştient,fiind sigur că nu mă va dezamăgi. Am o încredere deplină căaceste gânduri vor da roadele aşteptate, aşa cum ţăranul, când

 pune seminţele în pământ, se supune legilor imuabile alenaturii".

Răspunsul poate veni prin intermediul unui anunţ în ziar, printr-un prieten sau paşii vă vor fi pur şi simplu orientaţi cătrecasa care arată exact aşa cum v-aţi imaginat-o. Importanteste să aveţi încredere că răspunsul va sosi ladumneavoastră negreşit, pe o cale sau alta.

Poate doriţi să vindeţi o casă, un teren sau orice altceva.Agenţilor imobiliari care au venit să-mi ceară sfatul le-am povestit cum am procedat când mi-am vândut propria casă. Am plasat în faţa casei o tăbliţă pe care scria: "De vânzare". Seara,în timp ce adormeam, mi-am pus întrebarea: "Presupunândcă voi vinde casa, ce voi face cu tăbliţa? Mi-am răspuns: "Ovoi desprinde şi o voi duce în garaj." Mi-am imaginat cumdau tăbliţa jos, o iau pe umăr, mă duc în garaj şi o arunc pe

 pământ, spunând: "Gata, nu mai am nevoie de tine!" Amurmărit să satisfacţia că totul a fost îndeplinit.

Page 67: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 67/148

118 Joseph

A doua zi a apărut un cumpărător care mi-aoferit o sumă convenabilă şi, după ce am încheiattranzacţia, mi-a spus: "Puteţi să daţi jos tăbliţa".Am luat-o imediat şi am dus-o în garaj. Lucrurile

s-au petrecut exact aşa cum îmi închipuisem, nimicmai mult, pentru a confirma că "ceea ce este suseste precum ceea ce este jos", adică imaginileimprimate în subconştient vor apărea aidoma

  pe ecranul vieţii dumneavoastră. Acţiuneaexterioară o urmăreşte întocmai pe cea interioară.

Iată o altă metodă de a vinde o casă sau unteren. Relaxaţi-vă şi apoi emiteţi cu forţă acestesugestii pozitive: "înţelepciunea infinită cesălăşluieşte în subconştient ştie deja care estecumpărătorul ideal al acestei case, cel care să aibănevoie de ea şi să-mi aducă un profit bun. Ea îl

trimite acum către mine şi chiar dacă va vedea şialte case, numai a mea îl va mulţumi, căci estecălăuzit de inteligenţa universală asubconştientului. Sunt sigur că totul va fi perfect:cumpărătorul, momentul tranzacţiei şi preţul.Forţele ascunse din subconştient acţioneazămereu, punându-mă în rezonanţă cu armoniadivină".

Amintiţi-vă totdeauna că lucrul pe care-1 căutaţivă caută la rândul său şi, de câte ori doriţi să vindeţiceva, se va găsi cineva care să aibă nevoie chiar deceea ce oferiţi. Folosind în mod inteligent puterilelatente din subconştient, vă veţi elibera de

anxietatea generată de senzaţia de competiţie.

Tehnici folosite cu succes

O tânără doamnă obişnuia să asiste cuconsecvenţă la toate cursurile şi conferinţele pecare le ţineam. Era nevoită să schimbe de trei oriautobuzul şi, de aceea, pierdea o oră şi jumătate pedrum. în timpul unei conferinţe, i-am povestit cum a

  procedat cineva ca să devină proprietarul unuiautoturism. Tânăra s-a decis să verifice acea tehnică.Iată ce mi-a scris mai târziu referitor la această

 problemă:

"Dragă Dr. Murphy,Vă scriu acum să vă povestesc cum am obţinut

automobilul de care aveam atâta nevoie pentru aajunge la cursurile dumneavoastră. Mi-amconstruit o imagine mentală cu mine

Page 68: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 68/148

 puterea extraordinara a subconştientului 

tău119

 

la volanul unei maşini, făcând toate acţiunile necesare pentru

aconduce. Vizualizam adeseori acea imagine, până când eram

convinsă că, într-adevăr, conduceam o maşină. Apoi m-am dusla magazin şi vânzătorul mi-a propus un Cadillac, pe care l-amcondus în realitate, repetându-mi că îmi aparţine.

Ştiind acum cum arăta maşina pe care o doresc, am continuat

că-mi închipui cum urc, mă instalez la volan, simt moliciunea

 banchetei şi realizez toate manevrele necesare. După douăsăptămâni am ajuns la curs într-un Cadillac. Unchiul meu amurit, lăsându-mi prin testament automobilul şi toate domeniilesale."

Mulţi oameni de afaceri se folosesc chiar de termenul ab-stract de "succes", repetându-1 de atâtea ori, până când ajungla convingerea că au succes. Ei ştiu că ideea de succes conţine

în ea toate elementele esenţiale ale reuşitei.Puteţi şi dumneavoastră să repetaţi cuvântul "succes" cu

forţă şi convingere. Subconştientul va asimila această idee şiva acţiona pentru ca ea să devină realitate. Ce înseamnă defapt succesul pentru dumneavoastră? Desigur, doriţi să aveţi ofamilie reuşită, să întreţineţi raporturi amicale cu toţicunoscuţii. De asemenea, vreţi să excelaţi în meseria pe care v-aţi ales-o; aveţi nevoie de un cămin frumos şi confortabil, dotatcu tot ceea ce trebuie. Poate că aspiraţi şi la o viaţă psihică mai

 bogată, să pătrundeţi misterul subconştientului şi să-i folosiţi puterile ascunse.

Sunteţi precum un om de afaceri, pentru că vă manifestaţi

în această grandioasă afacere a vieţii pe care o trăiţi. Vă propunsă deveniţi un om de afaceri care a atins succesul folosind acestetehnici, ce presupun să vă imaginaţi că faceţi ceea ce doriţi săfaceţi şi că aveţi lucrurile care vă sunt necesare. Serviţi-vă deimaginaţie şi participaţi cu toată fiinţa pentru a intra în legăturăcu realitatea succesului. Faceţi astfel încât să rezonaţi în

 permanenţă cu energiile reuşitei. Adormiţi în fiecare seară cuideea succesului, cu un^entiment de satisfacţie deplină; ideeava pătrunde în subconştient şi va da roadele aşteptate. Fiţiconvinşi că v-aţi născut pentru a reuşi, iar miracolele nu vor întârzia să se producă.

Page 69: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 69/148

120 Joseph Murph;

 Idei de reţinut pentru a atinge succesul 

71.Succesul înseamnă să reuşeşti în tot ceea ce ţi-ai

 propus. Dacă veţi fi calmi, fericiţi, mulţumiţi şiveţi facemereu ceea ce vă place, veţi dobândi cusiguranţăsuccesul deplin în viaţă,

72.Analizaţi-vă cu atenţie, descoperiţi ce vă placecuadevărat să faceţi şi acţionaţi perseverent înacel sensiDacă nu reuşiţi să vă daţi seama, cereţi să fiţighidaţi,

 pentru a descoperi direcţia în care vă puteţimanifesta

 plenar.73.Specializaţi-vă în domeniul ales şi căutaţi săaflaţidin ce în ce mai multe despre el.

74.Reuşita nu aparţine celor egoişti, ci celor careşi-au făurit un ideal din servirea şi ajutorulîntregiiumanităţi.

75.Nu poate fi vorba de reuşită fără pacea minţii.76.Pentru a reuşi, trebuie să aveţi deplină

încredere.7. Dacă vă imaginaţi cu claritate

scopul,subconştientul vă va pune la dispoziţie tot ceea ceestenecesar pentru îndeplinirea sa.

77.Gândul însoţit de sentiment şi aspiraţie pozitivădevine o forţă uriaşă, căreia nimic nu i se poateopune.

78.Imaginaţia controlată poate realiza miracole,căciea ne pune la unison cu puterilelatente alesubconştientului.

10. Dacă doriţi să obţineţi succesul pe plan profesional, imaginaţi-vă că şeful sau cineva pe careîl

 preţuiţi foarte mult vă felicită şi vă admiră sincer.Daţiviaţă şi forţă acestei imagini prin sentimente

 pozitive."Auziţi" vocea, "observaţi" gesturile specifice.Vizualizaţimental această imagine cu perseverenţă, ocupându-vă

toţi timpii morţi ai zilei cu această acţiune. Cusiguranţăcă, în timp, va veni şi bucuria reuşitei.

79.In subconştient sunt păstrate toate amintirileşiimpresiile trăite. Pentru a vă îmbunătăţi

Page 70: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 70/148

memoria,emiteţi de multe ori această sugestie: "Memoriainfinităa subconştientului îmi revelează în oricemoment ceeace am nevoie să ştiu".

80.Dacă doriţi să vindeţi ceva, afirmaţi repetat,încet

Page 71: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 71/148

 Puterea extraordinară a subconştientuluitău

121

şi cu atenţie următoarele: "înţelepciuneasubconştientului ştie deja care este cumpărătorul idealpentru acest lucru şi îl atrage către mine." Veţi fi uimiţi

să constataţi că aşa stau lucrurile şi în realitate.13. Ideea de succes conţine în ea toate elementele şiaspectele succesului. Repetaţi de multe ori, cu încredereşi convingere, cuvântul "succes", dinamizând astfelputerile ascunse care vă pot duce la obţinerea unuisucces deplin.

Page 72: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 72/148

CAPITOLUL XII

Subconştientul în slujba ştiinţei

Majoritatea savanţilor se folosesc de subconştient chiar dacăuneori nu sunt conştienţi de fenomenele care se petrec actunci.Exemple ilustre în acest sens sunt: Edison, Marconi, Kattering,Poincare, Einstein şi mulţi alţii. Când un om de ştiinţă apeleazăla subconştient, dobândeşte o anumită intuiţie specială înlegătură cu îmbinarea mai multor domenii. Cercetări recentedemonstrează că succesul inventatorilor depinde în maremăsură de capacitatea lor de a utiliza tezaurul de înţelepciunece se află în subconştient.

Vă propunem în continuare exemplul chimistului Friederichvon Stradonitz, care lucra de mult timp pentru a obţine for-mula chimică a benzinei. Oricum ar fi combinat cei 6 atomi decarbon cu 6 atomi de hidrogen, el nu reuşea totuşi să obţină

formula benzinei. Dezamăgit şi obosit el a lăsat în seamasubconştientului problema. După câtva timp, subconştientuli-a oferit o rezolvare uluitoare: în timp ce urca în autobuz, aînţeles că atomii erau uniţi printr-o legătură circulară, numităcercul benzenului.

Alt savant, Nikola Tesla, a realizat invenţii importante, carestau la baza electronicii de astăzi. El proceda astfel: când îivenea o ideea nouă, lăsa imaginaţia să construiască liber peacel subiect, ştiind că subconştientul îi va revela tot ceea celipsea pentru ca acel dispozitiv să poată fi materializat. Realizaapoi mental toate îmbunătăţirile posibile, corecta greşelile şioferea tehnicienilor schema dispozitivului perfect funcţional.

Obişnuia chiar să spună: "întotdeauna invenţia meafuncţionează aşa cum mi-am imaginat, în 20 de ani nu a fostnici măcar o excepţie".

 Naturalistul american Agassia a descoperit câteva dintrefenomenele misterioase care se petrec în lumea subconştientului

Page 73: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 73/148

 puterea extraordinar ă a subconştientului tău _________  123

în timpul somnului. Cităm din biografia sa: "De mai multegăptămâni mă chinuiam să reconstitui o fosilă încrustată într-

0piatră. Nereuşind să stabilesc specia din care făcea parte,

obosit şi disperat, am abandonat lucrul şi am încercat să mă

r elaxez. După câtva timp, într-o noapte, m-am trezit cu senzaţiaclară că am visat peştele fosilizat cu toate fragmentele care-i[ipseau. Dar nu reuşeam să-mi amintesc nimic din vis. Imediatm-am dus la muzeu pentru a studia din nou piatra, sperând că-

 jni voi aminti ceva, dar fără nici un rezultat. Noaptea următoaream visat din nou peştele, dar la trezire am uitat cum arăta.Sperând că voi avea iar visul, a treia noapte mi-am pregătithârtie şi creion lângă pat, ca să-1 schiţez. Spre dimineaţă mi-aapărut peştele în vis, mai întâi neclar, apoi din ce în ce maidistinct, astfel încât îi puteam studia perfect toate detaliile. M-am trezit pe jumătate şi, aflat încă sub influenţa visului, într-un întuneric profund, am schiţat imaginea pe hârtie. Dimineaţaam constatat cu uimire că desenasem linii pe care nici nu le

văzusem la fosilă. Am alergat la muzeu şi am curăţat binesuprafaţa pietrei, până când au devenit vizibile şi părţileascunse ale fosilei. La sfârşit semăna perfect cu imaginea din

în urmă cu 40 de ani, Dr. Frederick Banting, strălucitcanadian, studia ravagiile făcute de diabet, maladieincurabilă la acea vreme. A fost necesară o muncă titanică, încare s-au angrenat cercetători din întreaga lume. într-onoapte, Banting a adormit epuizat, în timpul somnului aavut fevelaţia că extrage o substanţă din pancreasul câinelui.Această substanţă stă la baza insulinei care salvează şi astăzi miide vieţi omeneşti.

Pentru a obţine acest rezultat excepţional, savantul aconsumat mult timp şi energie. Nu înseamnă încă că nu puteţiobţine rezultate imediate. Nu vă descurajaţi. Obişnuiţi-vă săcereţi în fiecare seară subconştientului să vă ofere soluţia ceamai bună. Una dintre cauzele întârzierii ar putea fi îndoialasau gândul că problema este foarte grea şi ar putea dura multtimp până se rezolvă, încetaţi să vă întrebaţi când şi unde vi seva împlini dorinţa, căci subconştientul nu este limitat în timpsau spaţiu, închipuiţi-vă că deja aţi primit răspunsul, nu-1

 proiectaţi într-un viitor nedeterminat. Păstraţi încrederea de

Page 74: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 74/148

124 Joseph

nezdruncinat în reuşită, căci orice problemă îşi are propria ei soluţie.

Dr. Lothan von Blenk-Schmidt, renumit inginer electronist, povesteşte cum, cu ajutorul

subconştientului s-a salvat dintr-un lagăr deconcentrare rusesc în timpul războiului:

"Eram prizonier într-o mină de cărbuni din Rusiaşi vedeam terifîat cum oamenii mureau unul câteunul în jurul meu. Eram păziţi de gardieni extrem de

 brutali, iar ofiţerii erau inteligenţi şi atenţi încât practic era imposibil să evadezi. După un examenmedical sumar, fiecărui prizonier îi era impusă,

 pentru a fi scoasă la suprafaţă, o anumită cantitatede cărbune pe zi. Dacă prizonierul nu extrăgeacantitatea impusă, raţia alimentară - şi aşa destulde mică - se reducea şi mai mult. în scurt timp se

odihnea în cimitirul lagărului, îngrozit, am început sămă concentrez asupra unui plan de evadare. Casadin Los Angeles era distrusă, toţi membrii familiei -ucişi, iar prietenii dispăruseră sau se aflau ca şimine în lagăre de prizonieri. Am invocatsubconştientul şi i-am cerut să găsească omodalitate pentru a ajunge la Los Angeles. "Vedeam"în închipuire imagini de acolo, bulevardele largi şicâteva dintre clădiri, în fiecare dimineaţă şi seară măimaginam plimbându-mă pe cel mai mare bulevardîmpreună cu o fată pe care o cunoşteam înainte derăzboi (şi care este soţia mea acum); vizitam

magazinele, urcam în autobuze, luam prânzul larestaurant. De fiecare dată aveam grijă, atunci când"conduceam" maşina mea imaginară, să nu facvreun accident. Imaginile erau pline de viaţă şiculoare şi mă simţeam ca şi când le trăiam cuadevărat.

în fiecare dimineaţă, gardianul şef aşeza prizonierii în rând şi-i număra. Striga: l, 2, 3 ... Şicând ajungea la 17, făceam un pas înainte, într-odimineaţă, când se numărau prizonierii, gardianula fost chemat în altă parte, tocmai ajunse la 16; cânda revenit, a început de la 18, deci nu mi-a observat

lipsa. Seara, când detaşamentul s-a întors de lamuncă, numărul prizonierilor a fost consideratacelaşi, deci lipsa mea a fost observată cu mult maitârziu.

Am reuşit să ies din lagăr fără să fiu văzut şi amtot mers prin pustiu timp de 24 de ore, până amajuns la o casă părăsită, unde m-am odihnit. Multezile am trăit din ce pescuiam sau

Page 75: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 75/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

125

vânam. Când am ajuns la linia ferată, am urcat într-un tren cetransporta cărbuni în Polonia. Prietenii m-au ajutat să ajungla Lucerna, în Elveţia, într-o seară, când stăteam în PalaceHotel din Lucerna, am cunoscut un cuplu de americani care m-au invitat acasă la ei, în Santa Monica (California). Astfel amajuns în America, la Los Angeles. Şoferul de taxi m-a dus exact

 pe bulevardele pe care le visasem în zilele sumbre din lagăr. Mise părea că nu .trecuse decât puţin timp de când fusesem peacolo. Această reuşită va rămâne pentru mine ca o lecţie despreminunile pe care le pot realiza puterile latente dinsubconştientul nostru, atunci când sunt pe deplin controlate".

Un alt domeniu în care subconştientul poate fi folosit este

istoria. Arheologii şi paleologii ar trebui să ştie că tot ceea ce aexistat şi s-a manifestat vreodată se păstrează în memoriauniversală. Prin studiul ruinelor şi fosilelor antice ei reconstituie

 palate sau oraşe întregi. Istoricii îşi lasă imaginaţia săconstruiască tot felul de variante, dinamizând astfelsubconştientul; acesta deschide porţile de acces către memoriaascunsă a lumilor şi civilizaţiilor străvechi; astfel, trecutulreînvie şi poate fi cunoscut.

Marii savanţi posedă o putere de concentrare deosebită şio imaginaţie controlată, care trezesc geniul subconştient:templele antice capătă acoperişuri, apar grădini, piscine şifântâni arteziene; oasele albite sunt acoperite de muşchi şi

  piele. Cu ajutorul atenţiei bine focalizate, a imaginaţieidirijate, putem transcende timpul şi spaţiul şi intra înlegătură telepatică cu cele mai elevate gânduri ale marilor savanţi ai lumii.

Cum să devenim mai receptivi la sugestiile subconştientului 

Dacă trebuie să luaţi o decizie dificilă, începeţi imediat săcăutaţi soluţia, plini de optimism. Evitaţi grijile, fiţi încrezători.

Iată o tehnică simplă de a deveni receptivi la mesajelesubconştientului. Aşezaţi-vă într-o poziţie confortabilă, relaxaţi-vă corpul şi mintea. Dacă aceasta refuză să se supună, fiţi

autorităţi şi fermi, impunându-vă cu putere voinţa. Corpul esteobligat să vă asculte pentru că nu are voinţă proprie, inţiativăsau inteligenţă, ci este asemenea unui disc pe care sunt săpate

Page 76: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 76/148

126 Joseph Murphv

diferite gânduri sau emoţii sub forma unor sugestiicaracteristice, ticuri sau chiar boli. După ce aţi obţinut orelaxare profundă, concentrati-vă atenţia exclusiv asupra

 problemei care vă frământă. Căutaţi o soluţie, încercaţi

diferite variante, gândiţi-vă cu anticipaţie ce bucuroşi veţi ficând o veţi găsi pe cea mai bună. Lăsaţi-vă cuprinşti de acestsentiment. Permiteţi minţii să se joace astfel până adormiţi.Dacă nu aţi primit răspunsul în timpul somnului, nu vămai preocupaţi de problema respectivă. Oricând este posibilsă apară chiar dacă faceţi altceva.

Pentru a avea acces la informaţiile depozitate însubconştient, cea mai simplă metodă este şi cea mai bună. Iatăun exemplu personal: într-o zi am pierdut un ceas care era oamintire de familie. L-am căutat peste tot, dar nu 1-am găsit.Seara am invocat subconştientul şi i-am vorbit ca unei persoanede încredere: "Tu ştii tot, deci şi unde se găseşte ceasul meu;te rog să-mi arăţi locul". M-am trezit cu gândul pregnant:"Caută sub copacul din curte", unde 1-am găsit imediat.

Page 77: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 77/148

CAPITOLUL XIII

Subconştientul şi miracolele somnului

Fiecare dintre noi petrece 8 ore din 24 dormind (cam o treimedin viaţă). Aceasta este o lege inexorabilă a vieţii, valabilă atâtîn regnul vegetal, cât şi în cel animal. Multe probleme îşi potgăsi răspuns chiar atunci când dormim.

Este încă încetăţenită teoria conform căreia ziua obosim şinoaptea dormim ca să recuperăm forţele pierdute. Dar corpulconsumă energie şi când doarme: inima continuă să funcţioneze,la fel plămânii, ca şi toate celelalte organe vitale. Dacă mâncămînainte de a ne culca, hrana este perfect digerată şi asimilatăîn somn. Aceasta, datorită faptului că subconştientul nu seodihneşte şi nu doarme niciodată, ci este mereu activ, controlândtoate funcţiile corpului. Atunci când dormim, vindecarea se

 produce mai uşor, deoarece nu mai există multiple interferenţe

şi blocaje produse de mentalul conştient. De asemenea,răspunsurile la problemele care vă frământă vi se reveleazămai ales în somn.

 Binefacerile somnului 

Dr. John Bingelo, o autoritate în studiul efectelor somnului,a observat că noaptea, când dormim, creierul primeşte impresiivizuale, auditive, olfactive, gustative, fapt care demonstreazăcă nervii respectivi, precum şi neuronii scoarţei cerebralesunt activi în timpul somnului. Savantul a emis ipoteza ca,atunci, sufletul călătoreşte în lumile paradisiace,umplându-se de înţelepciunea şi iubirea eternă. "Studiile

  pe care le-am întreprins mi-au întărit convingerea căadevăratul scop al somnului nu este doar odihna; de fapt,nici o altă parte a vieţii nu este mai importantă pentruelevarea spirituală echilibrată a omului", afirma el.

Obosită de permanentele conflicte, jigniri şi stresuri, rr;;riLea

Page 78: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 78/148

128 Joseph Murphy

are nevoie de o retragere periodică din lumea simţurilor,  pentru a intra în legătură telepatică cu forţa şiînţelepciunea subconştientului. Dacă veţi urmări să

 păstraţi mereu această legătură, veţi fi ghidaţi permanent de

către ea şi veţi reuşi să învingeţi orice dificultate. Pentruaceasta, este bine ca în timpul zilei să realizaţi periodicretragerea minţii în interior, departe de confuzia şi agitaţialumii exterioare. Aceasta poate fi privită tot ca o formă desomn, căci sunteţi adormiţi faţă de lumea simţurilor, dar astfel treziţi în dumneavoastră lumea extraordinară asubconştientului.

 Efectele surprinzătoare ale privării de somn

Lipsa de somn creează iritabiliţaţe, depresiuni şi gândurisumbre. Dr. Georges Sţevenson, membru al Asociaţiei

 Naţionale pentru Sănătate Mentală (National Association

for Mental Health) afirma: "După părerea mea, fiecarefiinţă umană are nevoie de cel puţin 6 ore de somn pe noapte pentru a se simţi bine. Mulţi dintre noi au nevoie chiar demai multe ore. Cei care-şi închipuie că se pot acomoda şi cumai puţine bre de somn, se înşală". Savanţii care au studiatefectele lipsei de somn au remarcat că insomnia prelungităa provocat multe tulburări psihopatologice. Pentru a explicaacest fenomen, este suficient să amintim că în timpulsomnului ne "reîncărcăm bateriile", dobândind vitalitate şi

 poftă de viaţă.Intr-un articol intitulat "Poate că aveţi nevoie de mai

mult somn", apărut în "Reader's Digest", se relateazăurmătoarea experienţă:

"în ultimii trei ani am realizat experienţe medicale la Walţer Reed Army Institute of Research din Washington. Casubiecţi s-au oferit o sută de militari şi civili. Aceştia au fostmenţinuţi forţat în stare de veghe circa 4 zile la rând.

 Numeroase teste au pus în evidenţă efectele şi simptomelelipsei de somn, rezultatele lor dezvăluind câteva dintremisterele uluitoare ale somnului.

Se ştie că mintea obosită de nesomn caută atât de avidăsomnul, încât ar sacrifica orice ca să-1 obţină. După numaicâteva ore apar seurte perioade de moţăiala, într-un ritm de3-4 pe oră. Ca într-un somn veritabil, pleoapele se închid,iar ritmul cardiac încetineşte pentru numai câteva secunde.

Pot surveni

Page 79: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 79/148

 puterea extraordinară a subconştientului tău

129

 

momente de inconştienţă sau imagini disparate, frânturi devise. Pe măsură ce se agravează lipsa de somn, perioadele de

 pierdere a conştiinţei devin din ce în ce mai dese şi mai lungi(2-3) secunde). Chiar dacă subiectul are o mare responsabilitate(exemplu: pilotarea unui avion în plină furtună), el nu îi

 poate rezista. Fiţi atenţi, căci vi se poate întâmpla oricând,mai ales când sunteţi la volan.

Lipsa de somn perturbă buna funcţionare a memoriei şi asimţurilor. Mulţi dintre subiecţi s-au dovedit incapabili să reţinăîn aceste condiţii o anumită informaţie pentru mai mult timpşi să o folosească în problema pe care o aveau de rezolvat, înfaţa unor situaţii care cereau eforturi mai mari de memoraresubiecţii se zăpăceau şi se blocau".

 Noaptea este un sfetnic bun.O doamnă din New York, ascultătoare a emisiunilor pe care

le ţineam la postul naţional de radio, îmi relata că i se oferiseun loc de muncă pentru care era plătită dublu. Neputând săse decidă, înainte de a se culca s-a rugat astfel:"Inteligenţa creatoare a subconştientului ştie ce este mai

 bine pentru mine. Ea mă orientează mereu către fericire,revelându-mi cea mai bună decizie. Ii mulţumesc pentrurăspunsul care, sunt sigură, va veni." A doua zi s-a trezitdimineaţa cu sentimentul clar că cu nu trebuie să accepteoferta, ceea ce a şi făcut. Evenimentele ulterioare audemonstrat că alegerea era bună; firma care-i făcuse

 propunerea a dat faliment după scurt timp.Iată un alt exemplu despre modul în care puteţi fi ajutaţi

şi ocrotiţi de către subconştient atunci când îl invocaţi.Cu mulţi ani în urmă, înaintea celui de-al doilea război

mondial, mi-a fost oferit un post în Orient. Pentru a fi sigur că voi lua o decizie bună, m-am rugat astfel: "înţelepciuneaascunsă din fiinţa mea ştie tot şi îmi va revela, cu voia luiDumnezeu, pe ce drum trebuie să merg. Voi reuşi sărecunosc răspunsul, indiferent cum va sosi el". Am recurs laaceastă modalitate deoarece, deşi mentalul conştient poate luadecizii când cunoaşte toate datele problemei, este nevoiede intuiţia proprie subconştientului pentru a răspunde la

întrebări pe care doar 

Page 80: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 80/148

130 Joseph Murphy

viitorul le poate dezlega. Am repetat rugăciunea ca pe uncântec de leagăn, înainte de adormi şi apoi am visat ceea ceavea să se petreacă în realitate peste trei ani. Mi-a apărut învis un vechi prieten şi mi-a spus: "Citeşte ziarele, nu pleca!"

în ziare se relata cu litere groase cum se declanşase războiul prin atacul de la Pearl Harbour. De mai multe ori am avutvise foarte clare, ca cel expus mai înainte. Acestea suntscenarii realizate de subconştient, care ne revelează astfelanumite adevăruri prin intermediul unor persoane în careavem încredere. O altă persoană ar putea primi sfaturi din

 partea mamei, care îi apare în vis şi îl avertizează asupraunui anumit pericol. Subconştientul creează imaginilecele mai sugestive, care să ne impresioneze şi să nedetermine să credem în ceea ce visăm.

Dr. Rhine, director al departamentului de psihologie alUniversităţii Duke, a adunat un mare număr de relatări

care demonstrează că multe persoane au vise  premonitorii în legătură cu evenimentele care se vor   petrece în viitor, reuşind cu ajutorul lor să evite posibiletragedii.

Viitorul este rezultatul modului dumneavoastră de agândi în prezent, el este deja în subconştient cu excepţiacazului când îl modificaţi după dorinţă prin intermediulrugăciunii. Prin analogie, viitorul unui popor este înscrisîn subconştientul colectiv al poporului respectiv. Aşa seexplică faptul că am visat cu trei ani înainte că s-a declanşatun război. Evenimentele de mâine se află deja însubconştient, la fel si cele de săptămâna sau de luna viitoare,

ele putând fi "văzute" cu anticipaţie de o persoanăclarvăzătoare.Dacă veţi începe însă să vă rugaţi, nu vi se va mai

 petrece nimic rău, căci nimic nu este fixat sau prestabilit în moddefinitiv dinainte. Atitudinea mentală, adică modul în caregândiţi sau vă raportaţi la realitate determină viitorul. Prinrugăciune puteţi crea un viitor favorabil. Tot ceea ce un om"seamănă" acum, va ajunge să "recolteze"mai târziu.Sămânţa, după cum este bună sau rea, va da rodul pemăsură.

 Miracole petrecute în timpul somnului 

Odată, un cursant mi-a trimis un ziar în care era relatatcazul unui laminor din oţelăria Pitsburg. Omul, numitRoy

Page 81: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 81/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău

131

 

Hammerstrom, a câştigat 15.000 de dolari datorită unui vis pe care 1-a avut.

Conform articolului din ziar, inginerii care lucrau laoţelărie munceau de mult timp ca să repare o bandă detransmisie a barelor de oţel. Deşi se chinuiau de multăvreme, nu reuşiseră să găsească defecţiunea şi să o remedieze.Hammerstrom căuta si el un dispozitiv nou cu care să pună înmişcare angrenajul, dar fără nici un rezultat. Intr-o dupăamiază, înainte de a aţipi, i-a venit iar în minte problema dela oţelărie. Adormind, a visat o schiţă perfectă a unui anumitutilaj. Trezindu-se, a făcut o schemă după desenul din vis.Apoi, el a pus această schemă în aplicare, iar angajaţii aurealizat un dispozitiv funcţional. Astfel, somnul de la prânz i-aadus lui Hammerstrom un cec de 15.000 de dolari, adică ceamai mare recompensă pe care o oferise vreodată firmaangajaţilor săi pentru o invenţie.

D r. Ilelprecht, profesor de cultură asiriană laUniversitatea clin Pcnnsylvania, scria în jurnalul său: "Intr-oseară, m-am culcat epuizat de eforturile zadarnice de alocaliza două fragmente de agată presupuse a aparţineunui templu babilonian. Adormind sub influenţa acestor gânduri, am avut un vis remarcabil: mi-a apărut un preot din

 Nippur, înalt şi impunător, cam de patruzeci de ani, care m-acondus la tezaurul templului. Acolo erau împrăştiate pe

  podea o mulţime de. fragmente de agată şi lapis-lazuli.Preotul mi-a spus: «Cele două bucăţi despre care ai scrisseparat la paginile 22 şi 26 fac parte din cerceii de la statuia

zeului. Lipeşte-lc şi te vei convinge.» M-am trezitinstatoaneu. Am examinat fragmentele şi, spre uimirea mea,se potriveau. Găsisem, în sfârşit, soluţia problemei".

Robert Louis Stevenson, în una din cărţile sale - "Acrossthe plains" - consacră un întreg capitol viselor. El însuşi aveavise pline de acţiune, pe care şi le programa seara, înaintede a adormi, cerea subconştientului să-i reveleze noi povestiri.Dacă ajungea într-o criză financiară, era suficient să trimită osugestie fie genul: "Oferă-mi ideea unui bun roman deaventuri, care să se vândă bine". Subconştientul răspundea

  prompt, pe măsura aşteptărilor, în legătură cu acestfenomen, Stevenson scria: 'Micuţele zâne (puterile latente

ale subconştientului) atunci când concep un roman, mi-1transmit capitol cu capitol, astfel

Page 82: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 82/148

132 Joseph Murphy

 

încât eu, presupusul autor, nu ştiu niciodată cum se vaderulai acţiunea în continuare. Nici măcar această parte amuncii mele,] care se desfăşoară ziua, când sunt treaz şi

conştient nu o poţi considera ca fiind a mea, căci îmi dauseama că aceste zâne| sunt chiar aici, alături de mine,inspirându-mă".

 Dormiţi în pace, treziţi-văin bucurie

Cei care suferă de insomnie vor găsi în rugăciuneuni tratament extrem de eficient, înainte de a adormi repetaţilenţi cu atenţie, această sugestie binefăcătoare:"Picioarele şei relaxează, braţele se relaxează, muşchiiabdominali se destindj inima şi plămânii se liniştesc, gâtul şiceafa se relaxează, spatele! se destinde complet, creierul seumple de calm şi bucurie, faţa| mi se destinde; întregul corp

este perfect relaxat şi psihicul se linişteşte complet. Iert dintot sufletul pe cei care au greşit faţă de mine şi trimit cătretoate fiinţele universului gânduri de iubire, armonie, pace şisănătate. Mă învăluie un ocean de linişt şi bucurie şi devinconştient de Prezenţa Divină din mine. Percep intuitivfascinantul mister al Vieţii şi al Iubirii. Fericirea măicuprinde şi devin plin de bunăvoinţă faţă de cei din jur.întreaga noapte voi dormi în această pace fermecată, iar dimineaţa mg voi trezi plin de vitalitate şi de iubire. Osferă diafană de beatitudine mă învăluie mereu, făcându-mă din ce în ce mz  bun şi înţelept. Nu-mi este teamă denimic, căci ştiu că Divini este cu mine. Voi dormi în pace şi

mă voi trezi plin de bucurie,! dedicându-I întreaga mea viaţăşi iubire".

 Idei forţă despre binefacerile somnului 

1. Trebuie să vă treziţi a doua zi la o anumită oră^f Nimic mai simplu: înainte de a adormi sugeraţi|subconştientului să vă trezească exact la acea oră. Veţiiconstata cu uimire că el se va supune. Faceţi apelsubconştient în rezolvarea oricărei probleme, căci nimic|nu este prea greu pentru forţa infinităsubconştientului. 2. Subconştientul nu cunoaşte odihnaniciodată, lucrează! fără încetare. Controlează toate

funcţiile vitale sil vindecă orice boală, împăcaţi-văcu dumneavoastră]

Page 83: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 83/148

 puterea extraordinara a subconştientului tâu 133

 înşivă, iertaţi pe toţi cei care v-au greşit; vindecarea se

va produce mult mai repede.

81.Subconştientul vă ghidează mai ales atunci când

dormiţi sau când visaţi. Curenţii vitali circulă

atunciliberi prin fiinţă, purificând-o, astfel încât

dimineaţa să

vă treziţi revitalizaţi şi întineriţi.

82.Dacă sunteţi încă sub influenţa supărărilor şi

conflictelor din timpul zilei, calmaţi-vă mai

 întâi şi

concentraţi-vă asupra unor sugestii pozitive.

Invocaţi

forţele şi înţelepciunea din subconştient şi

cereţi să

rezolve problema cu care vă confruntaţi. Veţi

dobândi

astfel un plus de încredere în dumneavoastră,calm şi

putere.

83.Somnul este esenţial pentru o minte lucidă şi un

corp sănătos. Lipsa de somn provoacă

iritabilitate,

depresiuni psihice, zăpăceală; sunt necesare cel

puţin

opt ore de somn în fiecare noapte.

84.Savanţii au demonstrat în urma unei insomnii

prelungite că survin o serie de tulburări

psiho

patologice.85.în timpul somnului mintea se încarcă cu forţe noii

Multe persoane care nu dorm suficient

prezintă

tulburări de memorie şi de coordonare a mişcărilor,

sunt

dezorientate, confuze.

86.Creierul obosit va sacrifica orice pentru câteva clipe

de somn. Atenţie! Cei care aveţi tendinţa să

adormiţi la

volan!

87.Noaptea e un sfetnic bun. înainte de a adormi,

invocaţi protecţia subconştientului. Cereţirăspuns la

 întrebarea care vă frământă, apoi fiţi receptivi

pentru a

 înţelege răspunsul.

88.Aveţi deplină încredere în subconştient; el nu vă

poate orienta decât în direcţia bună. Câteodată,

mesajul

său vă parvine prin intermediul unui vis foarte

clar şi

sugestiv.

89.Modul în care gândiţi vă determină destinul.

Lăsaţi-vă ghidaţi de către înţelepciunera

infinită

ascunsă în fiinţa dumneavoastră, acceptaţi orice

sfat sau

Page 84: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 84/148

134 Joseph Murphv

sugestie care simţiţi că vine de acolo. Fiţi optimişti,gândiţi-vă că nu vi se poate petrece nimic rău; astfelremodelaţi destinul şi vă îmbunătăţi-ţi viitorul.

12. Dacă doriţi să scrieţi un roman, o piesă de teatru

sau să realizaţi o invenţie extraordinară cereţisubconştientului să vă inspire; conştientizaţi faptul căel vă ghidează mereu. Se pot produce astfel adevăratemircole.

Page 85: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 85/148

CAPITOLUL XIV

Manifestarea puterii subconştientului în rezolvarea problemelor de cuplu

Cauza tuturor conflictelor ce apar în interiorul unui cuplu oconstituie necunoaşterea modului de acţiune a forţelor ascunseîn subconştient. Orice problemă dintre soţ şi soţie se poaterezolva dacă cei doi folosesc în mod constructiv legile mentalului.Rugându-se împreună, doi iubiţi se vor armoniza la toatenivelele fiinţei lor şi vor rămâne mereu împreună. Orientareacătre idealuri sublime, studiul legilor misterioase ale vieţii,faptul că cei doi au acelaşi drum în viaţă şi îşi respectă reciproclibertatea personală, toate acestea reprezintă cheile uneicăsătorii armonioase şi fericite, în care soţii urmăresc să formezeo singură fiinţă.

Un divorţ sau o despărţire dureroasă pot fi evitate cel maiuşor chiar dinaintea căsătoriei. Desigur, când situaţia devineinsuportabilă, cel mai bine este să ieşi din ea. Dar de ce să nueviţi o situaţie neplăcută? Nu ar fi mai bine să te concentreziasupra adevăratei cauze a problemelor cu care te confrunţi,adică să tai răul din rădăcină?

Asemenea celorlalte probleme cu care omul se poateconfrunta, divorţul, împreună cu supărările inerente, suntroadele unui comportament în care legile subconştientului suntignorate complet.

 Adevărata semnificaţie a căsătoriei 

Pentru a fi cu adevărat o uniune între două fiinţe, căsătoriatrebuie să aibă în primul rând o bază spirituală, să fie însufleţită

de iubire reciprocă. Dragostea poate fi exprimată sub formatoleranţei, a sincerităţii, a onestităţii şi a bunăvoinţei. De aceea,cei.doi iubiţi trebuie să fie foarte sinceri unul faţă de celălalt. Ocăsătorie armonioasă nu poate fi niciodată realizată având la

Page 86: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 86/148

136 Joseph MurPhy

  bază motive ca: vanitatea, lipsa de bani sau dorinţa de a parveni, deoarece acestea indică lipsa sincerităţii şi a iubirii. Oasemenea căsătorie nu reprezintă decât o penibilă minciună şi omascaradă grotească.

O femeie care gândeşte: "Sunt epuizată de muncă. Mă voimărita ca să renunţ la serviciu şi să mă ocrotească soţul"

 porneşte de la premize false şi nu aplică într-un mod corectlegile subconştientului.

 Numai cunoaşterea şi folosirea benefică a acestor legi îi pot oferi siguranţă şi confort. Dacă ea ar aplica tehniciledescrise în capitolele anterioare, n-ar sjunge să se plângăniciodată de lipsuri şi boli. Ea nu este dependentă, înrealitate, de soţ, de tată sau de altcineva, ci este capabilă săobţină prin propriile forţe fericirea, prosperitatea, pacealăuntrică, iubirea nesfârşită, bucuria de a trăi, confortul,siguranţa şi orice şi-ar putea dori vreodată. Fiecare om

 poate fi propriul său constructor, modelându-şi destinulaşa cum doreşte.

Cum să atragem către noi soţul sau soţia ideală

Dacă aţi lecturat cu atenţie capitolele anterioare, desigur că de ja sunteţi fami liarizaţi cu modul în careacţionează subconştientul şi ştiţi că tot ce se imprimă acolose va exprima într-o formă sau alta atât în universuldumneavoastră lăuntric, cât şi în cel exterior. Dacă sunteţifemeie şi doriţi să vă apropiaţi de un bărbat, dar nu 1-aţi găsitîncă, sugeraţi subconştientului calităţile pe care doriţi să leaibă el.

Iată o tehnică deosebit de utilă: seara, aşezaţi-vă în

fotoliul cel mai comod, închideţi ochii şi relaxaţi-vă,urmăriţi să creaţi o stare de pace profundă şi de receptivitate.Adresaţi-vă apoi subconştientului, spunându-i: "Pringândurile mele atrag către mine un om onest, sincer, loial,iubitor, fidel, cu sufletul fericit si liniştit. Aceste calităţi

 pătrund acum în subconştient; prin meditaţii asupra lor vor  prinde viaţă şi se vor manifesta atunci când voi fi pregătită.Mă bazez pe acea lege care face să am exact ceea cementalizez cu forţă. Doresc să dăruiesc fericire şi armonie unuiom. îi voi respecta şi iubi idealurile, iar el va face la fel în ceeace mă priveşte. Nu voi căuta să-1 transform într-un modabsurd, pentru a-mi satisface vreo dorinţa egoistă, iar el va

respecta, la rândul lui, personalitatea şi dorinţele mele.

Page 87: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 87/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău 137

Mereu ne va uni dragostea, înţelegerea şi toleranţa".Perseverând în această tehnică extrem de simplă, veţi trăi

 bucuria de a descoperi că există un astfel de bărbat, pe care să-1 întâlniţi şi cu care să vă căsătoriţi, înţelepciunea tăcută şinebănuită a subconştientului vă deschide un drum pe careveţi fi purtată de curenţii irezistibili creaţi prinmentalizarea dumneavoastră benefică. Pentru ca aceastăexperienţă să devină o reuşită, aspiraţi permanent sădăruiţi iubire, devotament, înţelegere şi tot ce e mai bun îndumneavoastră celor din jur.

Dacă sunteţi bărbat şi simţiţi lipsa unui suflet apropiat,veţi folosi următoarea sugestie sau una asemănătoare: "Prinaceste gânduri atrag femeia care se potriveşte cel mai

 bine personalităţii mele. Ii voi dărui iubire, lumină, pace şi bucurie. Doresc ca soţia mea să fie inteligentă, veselă, fidelă şisinceră, plină de armonie şi de calm. Din acest momentîncepem să fim atraşi irezistibil unul către celălalt şi ne vom

întâlni la momentul potrivit, începând de atunci, în viaţa mea sevor manifesta doar iubirea, adevărul şi frumuseţea. Aştept plin de încredere să o cunosc pe viitoarea mea soţie".

în timp ce meditaţi plini de aspiraţie asupra calităţilor pecare le doriţi la viitorul soţ, în subconştient începe să se formezeimaginea sa. Nu mai rămâne apoi decât să găsească bărbatulsau femeia care se potriveşte cel mai bine cu imaginea dejaformată.

Recent am discutat cu o doamnă, de meserie profesoară, careîmi spunea: "Am avut trei soţi la toţi mă deranja faptul că erau

 prea pasivi şi nu aveau spirit de iniţiativă, lăsându-mă pe minesă iau toate deciziile importante. De ce atrag doar oameni deacest fel?" Am întrebat-o dacă înainte de a se căsători, ştia că

cel de-al doilea soţ era un bărbat efeminat, iar ea mi-a răspuns:"Sigur că nu ştiam. Dacă aş fi ştiut, nici nu m-aş fi măritat cuel". De fapt; la baza acestor greşeli stătea propria sa

 personalitate, care era foarte puternică, dominatoare, aproapemasculină, în mod inconştient, femeia căuta un soţ supus şi

 pasiv pe care să-1 domine. Pentru a întâlni altfel de bărbaţi,ea a trebuit să-şi modifice mai întâi imaginea mentalăsubconştientă. Iată cum a procedat pentru a înlătura vechiul

 prototip mental şi a crea unul nou, conform dorinţelor ei: "Mi-

Page 88: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 88/148

138 JosePh Murphv

 

am creat în minte imaginea bărbatului ideal: puternic,iubitor, extrem de viril, cu o situaţie materială bună, cinstitşi plin de sinceritate, îmi închipuiam că îi voi dărui iubire şi

fericire şi că îl urmez plină de supunere, sprijinându-1 în totceea doreşte să realizeze. Sugestia mea era următoarea:«ştiu că si el mă aşteaptă, aşa cum îl aştept şi eu. Suntsinceră în dorinţa mea, doresc să iubesc şi să mă dăruiesc

 plenar. Simt în mine multe comori sufleteşti, pe care i le potoferi şi pe care el le va primi cu bucurie. Amândoi vom fi

 plini de bunăvoinţă şi optimisana pentru a forma un cuplureuşit. Sunt sigură că subconştientul va găsi acest om minunatşi va face în aşa fel încât să ne întâlnim şi să ne recunoaştemimediat»".

Se ruga astfel în fiecare dimineaţă şi seară, ştiind că dacăse gândeşte foarte intens si destul de mult timp la imagineasoţului, ideal, dorinţa i se va împlini.

Au trecut astfel mai multe luni. A întâlnit mulţi bărbaţi,dar nici unul nu a fost pe placul ei. Când începuse să-şi

  piardă răbdarea, îşi amintea că încredinţasesubconştientului acea probemă şi recăpăta încredere şi forţenoi. Intre timp, a divorţat de ultimul soţ, fapt care i-a dat unsentiment de uşurare şi o mare^ libertate în gândire.Puţin după aceea a părăsi t învăţământul şi s-a angajat laun medic. Omul acela era chiar cel pe care îl mentalizase şiea a intuit acest lucru de la prima întâlnire. Intuiţia ei s-aadeverit când, la o săptămână după ce se angajase, el a cerut-o în căsătorie. Convieţuirea cu el a fost pe deplin fericită,căci el se dovedea a nu fi supus şi efeminat, cum erau primii

soţi, ci dimpotrivă, extrem de viril, genul de om sportiv şiatletic, spiritual, cu simţul umorului şi fără idei preconceputesau prejudecăţi lamentabile.

Această situaţie fericită a fost creată, fără îndoială, degândurile încrezătoare pe care ea le-a întreţinut şi le-aamplificat până la saturaţie în propriul subconştient. Forţamentală, la unison cu cea psihică (emoţiile) au făcut ca sugestiasă pătrundă în subconştient şi să devină realitate.

 Deriva către divorţ 

Atunci când căsnicia ajunge într-un punct critic, fiecare poatehotăra dacă este mai bine sa divorţeze sau nu. Această alegere

este o problemă personala şi individuală; în astfel de cazuri nu

Page 89: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 89/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău

139

 

se poate formula o regulă generală de conduită. Pentru oameniimai singuratici, realitatea dovedeşte că ar fi mai bine să nu se

căsătorească deloc, pe când alţii, dacă ar mai avea putinărăbdare, ar putea trece de momentul dificil în doi, fără să fienevoie de separare.

O femeie divorţată poate deveni cu mult mai sinceră şi nobilăîn sentimente decât una care trăieşte un coşmar permanent.Iată, de exemplu, cazul unei femei al cărei soţ era un alcoolicînrăit, fiind pedepsit de multe ori de justiţie pentrucomportamentul său brutal şi animalic. Ea credea într-unmod foarte greşit că divorţul constituie un păcat, şi, cu toatecă bărbatul acela nu-i dădea atenţie decât atunci când omaltrata, nu îndrăznea să-1 părăsească. I-am explicat călegătura dintre doi oameni se realizează în primul rând în

inimile lor şi că nu poate exista căsătorie în adevăratul sensal cuvântului fără iubire şi armonie. Femeia a înţeles că nuexistă nici o lege divină care să o oblige să trăiască împreună cuun om ce o maltratează şi o umileşte permanent.

Dacă vă aflaţi într-o astfel de situaţie dificilă şi nu ştiţi cumsă acţionaţi, căutaţi în interiorul dumneavoastră răspunsul; cusiguranţă că acesta va veni dacă aveţi încrederea şi aspiraţianecesară. Din profunzimile tăcute ale sufletului va apărearăspunsul potrivit.

Am cunoscut un cuplu de tineri, căsătoriţi de câteva luni,care deja ajunsese în situaţia de a se destrăma, în cele ceurmează vom pune în lumină câteva dintre cauzele ascunse

ale impasului lor. Soţul trăia cu teama permanentă că soţia sănu-1 părăsească. Era sigur că îl înşeală şi că într-o zi îl va părăsi;de aceea, el se afla într-o continuă angoasă şi tulburare a minţii.Pe de altă parte, soţia simţea că legătura dintre ei nu se mai

 bazează pe încredere, fiind afectată de atmosferă creată de el.Situaţia la care au ajuns este urmarea directă a prototipuluimental format de cei doi.

După cum am mai arătat, toate fiinţele se supun legii acţiuniişi reacţiunii, conform căreia orice fenomen are drept cauzăun tipar matoar. Desigur, femeia şi-a părăsit soţul,comportându-se exact aşa cum se aşteptase el.

Separarea cuplului se produce întâi în sufletele celor doi.

Page 90: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 90/148

140 Joseph Murphyl

 

Ceea ce se petrece la tribunal nu reprezintă decât urmareqfirească a acestui lucru. Când în cei doi soţi se adunaresentimentele, neîncrederea, suspiciunea şi mânia, acested

slăbesc şi epuizează unitatea cuplului. Ura dezbină ceeauneşte iubirea, în cazul pe care 1-am prezentat, nici unul dintretinerii soţi nu cunoşteau legile mentalului, lăsând ca problemele,angoasele şi dezordinile interioare să le aducă suferinţă. Maitârziu, urmându-si sfaturile, au învăţat să trăiască împreună,experimentând terapeutica sugestiei pozitive. Rezultatele aufost evidente: au început să manifeste iubire, calm şi bunăvoinţăunul faţă de celălalt. In fiecare seară discutau împreună şianalizau diferite aspecte spirituale ale vieţii, căutând direcţiinoi în gândire. Astfel şi-au construit o căsnicie durabilă.

Cauza greşelilor în căsătorie

Se observă foarte des că soţiile devin răutăcioase şi certăreţe.Iritabilitatea exprimă de fapt refulările lor inconştiente, nevoia profundă de a fi iubite. Nemulţumirea provine câteodată dinfaptul că femeia doreşte să modifice personalitatea soţului con-form unui tipar creat de ea. Desigur, acest lucru nu reprezintădecât un mijloc în plus de a-i pierde interesul şi iubirea.

Ca să înlăture necazurile de acest gen, este bine ca fiecaredintre soţi să evite să critice toate micile greşeli ale celuilalt, înloc de aceasta căutînd să fie plini de atenţie şi de răbdare,folosindu-se de toate calităţile minunate ale sufletului lor.

Soţul care este mereu posac, care critică tot ceea ce face sauzice soţia, comite un adulter din punct de vedere psihic, căciadulter se numeşte şi atunci când unul dintre parteneri

gândeşte într-un mod negativ şi distructiv, separându-se astfelmental de celălalt. Un bărbat care întreţine sentimente deostilitate şi mânie faţă de soţie, o înşeală practic pe aceasta,deoarece încalcă promisiunile făcute la căsătorie, acelea de a oiubi şi respecta toată viaţa.

Un astfel de om trebuie să înveţe să-şi stăpânească mânia,să lupte cu propriile gânduri malefice şi distructive, să reînceapăsă-şi privească soţia cu respect, bunăvoinţă şi consideraţie.Folosind autosugestia pozitivă, putem să ne formăm o atitudineîn faţa vieţii şi un mod de a gândi care să ne facă mai fericiţi şisă ne armonizeze relaţiile cu ceilalţi.

Page 91: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 91/148

 Puterea extraordinara a subconştientuluitău

141

Faceţi o mare greşeală atunci când vorbiţi de problemeleapărute în cuplu cu vecinii sau cu rudele. Să presupunem căo femeie povesteşte prietenei sale: "Soţul meu nu-mi dă

niciodată bani. Se poartă îngrozitor cu mama mea, este beţiv şimă jigneşte în fiecare zi". Desigur că toţi cei care aud acestevorbe îşi formează o părere proastă despre el si aceasta nuya ajuta cu nimic cuplul. Toţi vor mentaliza negativ şi va ficu mult mai greu de reparat situaţia creată. Nu discutaţi,deci, despre defectele celui cu care trăiţi decât cu cinevacare vă poate da sfaturi folositoare; altfel riscaţi să văautosugestionaţi negativ fără să vă daţi seama. Este cunoscutfaptul că familia riu dă întotdeauna sfatul cel mai bun, căcimembrii ei sunt subiectivi şi părtinitori în aprecieri. Criteriuldupă care puteţi verifica sfaturile ce vi se dau este sărespecte regula de aur ("Faceţi altora ceea ce vreţi să vă facăei vouă").

Amintiţi-vă că deseori între două fiinţe care trăiesc împreunăapar probleme, ciocniri de temperament, perioade tensionate.

 Nu dezvăluiţi fără dicernământ prietenilor aspectele dificileale căsătoriei dumneavoastră. Abţineţi-vă de la critici şi nuvă răzbunaţi pe soţ, făcându-i reproşuri în public.

Pe de altă parte, un soţ trebuie să evite să încerce să-şitransforme soţia într-o copie fidelă. Fiecare om are

 personalitatea lui proprie şi astfel de tentative sunt împotrivafirii, ducând în timp la destrămarea cuplului. Femeia se va simţiatinsă în demnitatea sa şi va începe nutrească anumiteresentimente faţă de bărbatul de lângă ea.

Desigur, fiecare trebuie să se adapteze şi să lase mai multsau mai puţin de la el pentru bunul mers şi continuitateacuplului, dar dacă veţi urmări să priviţi în interioruldumneavoastră cu obiectivitate, veţi găsi atâtea defecte, încâts-ar putea să aveţi nevoie de tot restul vieţii pentru a le înlocuicu calităţi. Nu mai căutaţi să-i transformaţi cu orice preţ pe ceidin jur, ci urmăriţi să vă transformaţi mai întâi pedumneavoastră înşivă.

 Rugaţi-vă împreună şi veţi rămâne împreună

i Urmăriţi să armonizaţi viaţa în doi parcurgând următorii paşi împreună:

Page 92: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 92/148

142 Joseph Murphv

 

 Primul pas: Nu lăsaţi supărarea să se perpetueze de la o zila alta. înainte de a adormi iertaţi celuilalt orice greşealăînlăuntrul dumneavoastră, pentru ca iritarea să nu se

amplifice. Dimineaţa, când vă treziţi, încredinţaţi voinţeiînţelepciunii divine toate acţiunile pe care le veţi face în aceazi. Trimiteţi gânduri de pace, armonie şi iubire soţului sausoţiei, celorlalţi membrii ai familiei, tuturor fiinţelor dinaceastă lume.

 Pasul al doilea: spuneţi o scurtă rugăciune înainte de fiecaremasă. Mulţumiţi lui Dumnezeu pentru hrană şi pentru totceea ce este minunat în viaţa dumneavoastră. In timpulmesei urmăriţi să uitaţi de necazuri şi nu angajaţidiscuţii în contradictoriu. Căutaţi să aveţi doar gânduri

 bune faţă de soţ sau soţie, spunându-i în gând: "Apreciez totceea ce faci si îţi trimit mereu iubire şi bucurie".

 Pasul al treilea: Este bine ca soţul şi soţia să se roage înfiecare seară împreună. Nu-1 consideraţi pe celălalt ca un obiectdestinat să vă servească, ci ca pe o fiinţă divină, cuindividualitate şi cerinţe proprii. Respectaţi-1 şi iertaţi-igreşelile, evitaţi pe cât posibil criticile şi cearta. La bazaunui] cuplu solid şi fericit se află dragostea, armonia,respectu reciproc, credinţa în Dumnezeu. Citiţi în fiecareseară Psalmii| 23, 27 şi 91, Prima epistolă către Corinteni şialte scrieri plin* de învăţăminte inspirate de Divin.

 Amintiţi-vă mereu:

l Necunoaşterea legilor divine în manifestară

constituie adevărata cauză a nefericirii. Rugându-v| împreună pentru armonia cuplului, veţi învăţa cum s|construiţi o relaţie profundă şi spirituală.

90.Pentru a evita divorţul, acţionaţi încă dinainte

dla vă căsători. Rugaţi-vă să vină fiinţa ideală

pentru vo|mentalizând cu precizie ce calităţi doriţi să aibă

aceastaVeţi constata cu încântare că aţi întâlnitbărbatulfemeia de care aveaţi nevoie.

91.Numai uniunea plină de iubire dintre un bărbat:

o femeie poate fi numită căsătorie autentică.92.Vă atrageţi partenerul cel mai potrivit dacă v|

construiţi mental o imagine cât mai precisă a sa.Putef 

****•

Page 93: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 93/148

f Puterea extraordinara a subconştientului tău 

143

fi siguri de rezultat, căci întreaga creaţie se supunelegii rezonanţei.

93.Nu mai proiectaţi asupra soţului sau soţieigânduride neîncredere şi ură. Inconjuraţi-1 cu iubire,armonieşi bunăvoinţă. Toate problemele se vor rezolva treptat,

de la sine, căci vibraţiile benefice vor fiabsorbite însubconştient, generând mai multă afecţiune,

 putere detransfigurare şi uniune dătătoare de fericire.

94.Femeile devin iritabile şi răutăcioase dincauzalipsei de afecţiune şi respect. Ele aspiră să fieiubite şiocrotite. Arătaţi-le că le apreciaţi, căînseamnă foartemult pentru voi. Căutaţi să observaţi şi săscoateţi înevidenţă calităţile pe care cu siguranţă că leau.

95.Soţul care-şi iubeşte cu adevărat soţia nu vaface şinu va acţiona nu nimic împotriva ei, nici prinvorbe, nici

 prin acţiuni. Iubirea veritabilă nu înşalăniciodată.

96.Nu discutaţi decât cu oameni competenţidespre

 problemele dumneavoastră conjugale. Aşa cumnu cereţi

unui tapiţer să vă extragă un dinte, nu cereţifamilieisau prietenilor să vă dea sfaturi când aveţidificultăţi înviaţa de cuplu.

97.Nu căutaţi să transformaţi personalitateaceluilângă care trăiţi. Acesta este un semn demanifestare aorgoliului dumneavoastră şi osupraestimare a

 propriilor capacităţi, care nu vor face decât să

 provoaceresentimente. Soţul sau soţia are  propria saindividualitate şi nu poate fi o copiefidelă adumneavoastră.

Page 94: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 94/148

10.

Dacăvărugaţiîmpre

ună,veţirămâneîmpreună.Creaţilegături

 profundeşi

spiritualeîntredumneavoastră;veţiconstata că

 problemelese vor rezolvatreptat.Deşicâteodatăvi se

 paregreu,mentalizaţi-vă

soţiafericită,

 plinădesănătate,frumoasă.Deasemenea,

soţul poatefivăzutcafiind

 puternic,tandru, armonios, bun. Menţineţi neîntreruptaceastăimagine benefică, până ce transformarea se va

 produceîn realitate.

Page 95: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 95/148

CAPITOLUL XV  ]}

Cum să devenim mai fericiţi

William James, tatăl psihologiei moderne americane, afirma

că cea mai mare descoperire a secolului în acest domeniu nu afost făcută încă. îndrăznim să spunem că se referea ladescoperirea puterii infinite a subconştientului, dinamizat

 printr-o credinţă fermă în posibilităţile lui. Fiecare om este posesorul acestei comori cu ajutorul căreia poate învinge oricefel de piedică. Devenind conştienţi de ea, puteţi birui

 propriile dumneavoastră slăbiciuni şi îndoieli, dobândindadevărata fericire în viaţă.

Orice om este fericit în anumite momente ale existenţei sale:când i se naşte un copil, când se căsătoreşte sau când reuşeştela facultate etc. Putem face o listă lungă de evenimente care nefac fericiţi. Dar acestea nu sunt decât bucurii trecătoare, carevin din exterior şi nu au nici o legătură cu adevărata bucurieinterioară.

în Biblie este scris că cine are credinţă în Cel Etern, acelaeste fericit, încredinţaţi toate gândurile şi acţiunile luiDumnezeu şi rugaţi-1 să vă ghideze, să vă inspire; veţi deveniastfel cu mult mai echilibraţi, mai senini şi mai relaxaţi în viaţade zi cu zi. Urmăriţi să deveniţi o sursă de bunăvoinţă şi iubire,construindu-vă astfel adevărata fericire interioară, eternă şiinalterabilă.

 Alegeţi întotdeauna fericirea

Fericirea este o stare de spirit foarte elevată. Sunteţi liberisă fiţi fericiţi oricând doriţi. Pare extraordinar de simplu şi aşa

şi este. Dar oamenii eşuează de obicei în încercarea de a fi fericiţi pentru că nu înţeleg ceea ce este simplu şi uşor; ei au nevoie

Page 96: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 96/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

145

mereu do reţete complicate. Cele mai mari adevăruri ale vieţiisunt simple, creatoare si dinamice. Numai ele ne pun în

rezonanţă cu starea de bine, cu starea de armonie universală.S f. l'avel revelea/.ă în cuvinte inspirate modalitatea de a ne pune în legătură cu energiile elevate ce conferă forţă interioarăsi bucurie: "câte sunt adevărate, câte sunt de cinste, câte suntdrepţi!, câte sunt curaţi;, câte sunt vrednici? de iubit, câte suntcu nume bun, orice virtute şi orice laudă, la acestea să vă fiegândul". (Filipcni, 4:8)

Chiar din acest moment, alegeţi să (iţi fericiţi. Iată cumtrebuie să procedaţi: dimineaţa, imediat ce deschideţi ochii,spuneti-vă: "Mă încredinţez armoniei divine si o chem să vinăîn sufletul meu. începe o zi nouă şi minunată pentru mine. Nicio zi nu a fost atât de frumoasă ca cea de astăzi. Divinul mă

ghidează în tot ceea ce fac şi orice acţiune îmi va fi încununatăde succes. Sunt un veritabil focar de iubire şi pace. Dacă întimpul zilei voi uita aceste gânduri luminoase, trebuie să mi leamintesc imediat, să fiu mereu orientat către ceea ce este sublimşi bun. In virtutea legii imuabile a rezonanţei voi fi întâmpinatdoar cu gânduri curate şi binevoitoare. Orice acţiune îmi va fiîncununată de succes. Voi fi fericit întreaga zi".

începeţi în acest fel fiecare zi, alegând rezonanţa cu ceea ceeste profund benefic. Nu numai că veţi deveni mai fericiţi, dar veţi radia această fericire către toate fiinţele din jur.

Obişnuita dc a fi fericit 

Cu mulţi ani în urmă am petrecut o săptămână la o fermădin Irlanda. Fermierul era un bărbat plin dc umor, cânta saufluiera mereu. Când l-ain întrebat care este secretul fericiriisale, mi-a răspuns. "Pui'şi simplu m-am obişnuit să fiu fericit.In fiecare dimineaţă, când mă trezesc şi în fiecare seară, înaintede a adormi, îmi binecuvântez familia, grânele, animalele din

 jurul casei si îi mulţumesc lui Dumnezeu pentru tot ceea ce-midăruieşte". Fermierul avea acest obicei de 40 de ani. Gândurile

 pe care le întreţinem cu perseverenţă pătrund in subconştient.si devin adevărate obiceiuri. Omul acela descoperise că şifericirea poate fi o obişnuinţă şi o stare firească.

Page 97: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 97/148

146 Joseph Murphy

 

Trebuie să dorim fericirea

Este foarte important să dorim un lucru pentru a-1

obţine.Fericrea trebuie dorită, chemată. Există oameni careau fost atât de mult timp deprimaţi şi trişti, încât dacă ar  primi o veste bună, ar fi precum femeia care mi-a spusodată: "Nu-i bine să fim prea fericiţi". Ei sunt atât deobişnuiţi cu starea de nefericire, încât nu mai înţeleg deloc şinu mai concep fericire. Doresc să se scufunde tot în tristeţe,aceasta părându-li-se a fi perfect normală.

Am cunoscut în Anglia o doamnă care era de mulţi ani bolnavă de reumatism. Se vaită mereu: "Astăzi mă chinuiereumatismul. Nu pot nici să ies din casă. Mă doare foarte taregenunchiul". Toţi aveau grijă de ea: fiica, fiul, vecinii, înrealitate, ea dorea să fie bolnavă. Se bucura de propria ei

suferinţă, nu dorea cu adevărat să fie fericită. I-am sugerat untratament mental, i-am scris versete din Biblie, sfătuind-o sa-şi abată atenţia de la boală, să creadă în puterea vindecătoarea Naturii. Nimic nu o mai interesa. Cred că multe persoaneîntreţin rezonanţa cu gânduri morbide, trăind tristeţea şideprimarea cu un anumit gen de voluptate, care în timp seasociază unui adevărat masochism psihic.

Iată câteva exemple de gânduri negative, care menţinaceastă stare deplorabilă: "Astăzi este o zi proastă, totul îmi vamerge pe dos", "Toată lumea este împotriva mea", "Nu voi reuşi","Sunt mereu în întârziere", "Nu am timp nici să răsuflu", "Poatealtul, nu eu". Dacă de dimineaţă veţi gândi astfel, aveţi toateşansele ca previziunile dumneavoastră sumbre să seîmplinească în acea zi. Chiar dacă aparenţele sunt altele,aveţi încredere în reuşită, căci nimic nu poate dura lanesfârşit. Cunosc o persoană căreia nu-i mergeau afacerileşi a dat faliment. Iată însă ce spunea ea: "Am făcut multegreşeli, dar am învăţat ceva din ele. O voi lua de la capăt şivoi avea un succes uriaş". Acesta este un exemplu de gândireconstructivă. Dacă avem necazuri, înseamnă că ceva nu estecorect în modul nostru de a gândi. Trebuie să eliminăm fărăîntârziere cauza (mentalizarea negativă), înlocuind-o cugânduri optimiste. Oamenii cei mai fericiţi sunt cei care suntînvăţaţi să dea mereu

Page 98: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 98/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 147

ce au mai bun. Oamenii cei mai buni nu sunt obligatoriu şicei mai fericiţi, dar oamenii fericiţi sunt cei mai buni în artade a trăi. Tot ce avem mai înalt, mai elevat şi mai bun în noieste de sorginte divină. Fiţi mereu expresia iubirii, a

luminii, a adevărului şi a frumuseţii lui Dumnezeu; vă veţiafla atunci printre cei mai fericiţi oameni din lume.Epictet, filozoful stoic grec spunea: "Nu există decât o

modalitate de a atinge fericirea şi pacea lăuntrică: de dimineaţă,când te trezeşti, tot timpul zilei şi până seara când adormi,orientează-ţi toate gândurile, pune-ţi toate speranţele înDumnezeu şi nici un lucru exterior să nu te mai tulbure".

Paşi către fericire

98.William James afirmă că cea mai mare

descoperire

a secolului a fost revelarea puterii

nesfârşite asubconştientului dinamizat de credinţă.

99.In fiecare dintre noi sălăşluieşte o forţă imensă.

Dacă veţi dobândi o încredere deplină în ea,

fericirea

vă va cuprinde viaţa şi toate visele vor deveni

realitate.

3. Prin dinamizarea acestei forţe latente veţi

transforma răul în bine, vă veţi împlini aspiraţiile.

Aceasta este Semnificaţia cuvintelor biblice: "Cine are

 încredere în Dumnezeu, acela este fericit".

100.Alegeţi întotdeauna fericirea. Ea poate deveni

o

obişnuinţă dacă o întreţineţi cu perseverenţă.

101.Dimineaţa când deschideţi ochii, spuneţi:

"Astăzi

aleg fericirea; începând de acum voi avea succes.

Doresc

ca toate acţiunile mele să fie bune. Dăruiesc

dragoste şi

bunăvoinţă tuturor fiinţelor. Sufletul meu se

umple de

pace". Concentraţi-vă plini de iubire asupra

acestor

gânduri.

102.Fiţi recunoscători pentru toatebinecuvântările

care vă sunt dăruite. Rugaţi-vă pentru fericirea,

pacea

şi prosperitatea tuturor fiinţelor acestei lumi.

103.Trebuie să doriţi cu sinceritate să fiţi fericiţi,

căci

nimic nu este obţinut fără o aspiraţie intensă.

Imaginaţia

controlată şi încrederea vă sunt ajutoare

nepreţuite.

Imaginaţi-vă cum ar fi dacă dorinţa v-ar fi

 îndeplinită şi

Page 99: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 99/148

148 Joseph Murphv

trăiţi plenar această stare. Chemaţi prin rezonanţăstarea pe care o invocaţi.

104.Gândurile sumbre, pline de neîncredere, degriji,

mânia şi ura vă vor aduce în timp numaisuferinţă,nefericire şi deprimare. Amintiţi-vă căîntreagamanifestare este rodul Minţii Divine; astfel, prinanalogie, ceea ce gândiţi se va împlini maidevreme saumai târziu.

105.Nici cu toate bogăţiile lumii nu se poatecumpărafericire. Unii milionari sunt fericiţi, alţiisuferă dedepresii cronice. Unii săraci sunt fericiţi, alţii suntmereutrişti. Unele cupluri sunt reuşite, altele nu.Fericirea nudepinde de situaţia socială sau materială,ci deatitudinea interioară, de starea lăuntrică.

10.Bucuria interioară este rodul minţii perfectcalme.Umpleţi-vă mintea cu gânduri echilibrate şi senine;nimic nu va fi atunci imposibil.

11. Lumea exterioară nu trebuie să vă perturbe

fericirea. Gândiţi-vă că întâmplările nu sunt cauze, ciefecte ale stării mentale în care vă complăceţi. Raportaţi-vă mereu la Principiul Creator, perfect şi plin de beatitudine nesfârşită, care se află în toate fiinţele.

12. Omul cel mai fericit este cel care dăruieşte mereutot ce are mai bun şi mai elevat în el însuşi. Dumnezeureprezintă aspectul cel mai bun, mai subtil şi mai elevatdin noi, căci împărăţia Lui este în chiar inima noastră.

Page 100: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 100/148

J CAPITOLUL XVI*ii

Subconştientul şi relaţiile umanearmonioase

Subconştientul este asemeni cu o bandă magnetică pe carese înregistrează tot ceea ce gândiţi. Folosiţi această

 proprietate a sa pentru a vă integra mai bine în societate. lisusîi sfătuia pe oameni: "Faceţi altora ce aţi dori să vă facă eivouă". (Matei 7:12). Această frază  poate fi interpretată astfel:dacă doriţi ca cei din jur să aibă păreri bune în legătură cudumneavoastră, căutaţi ca, la rândul dumneavoastră, să nugândiţi niciodată rău despre ei. Dacă doriţi ca ei să se

 poarte frumos cu dumneavoastră, atunci fiţi mereu politicoşişi amabili. Purtaţi-vă cu cei din jur aşa cum aţi vrea să se

 poarte ei cu dumneavoastră.De exemplu: sunteţi amabil cu un coleg de birou, dar el vă

răspunde exact pe dos. Vă umpleţi de resentimente şi supărare.Aceste gânduri negative se dovedesc nefaste pentrudumneavoastră, devenind o adevărată otravă mentală. Intrândîn subconştient, ele alungă pofta de viaţă, entuziasmul,

 bunăvoinţa, forţa şi aduc prin rezonanţă numai boli şi necazuri."Nu judecaţi, ca să nu fiţi judecaţi. Căci cu judecata cu care

 judecaţi, veţi fi judecaţi, cu măsura cu care măsuraţi, vi se vamăsura". (Mâţei, 7:1,2).

Aceasta este cheia relaţiilor armonioase cu cei din jur. A judeca înseamnă a stabili uri verdict mental, o concluzie înlegătură cu cineva. Ca orice alt gând, şi acesta va crea o anumitărealitate care nu vă va afecta numai pe dumneavoastră, ci şi pe

cel căruia îi este adresat. De aceea se spune: "Nu judecaţi, ca sănu fiţi judecaţi".Acum, când ştiţi ce efecte pot avea gândurile dumneavoastră

, trebuie să fiţi mult mai atenţi cum gândiţi despre cei din jur.Dacă reuşiţi să vă îmbunătăţiţi atitudinea faţă de exterior, multedintre problemele dumneavoastră se vor rezolva ca prin farmec.

Page 101: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 101/148

150 Joseph Murphv

 

In virtutea legii acţiunii şi reacţiunii, binele sau răul pecare-1 faceţi altora vă va fi întors odată, într-un viitor maiapropiat sau mai îndepărtat. Cel care caută să înşele şi să

fure mereu, se păcăleşte în fapt pe el însuşi. Teama sa permanentă şi sentimentul de culpabilitate îi vor provocaexact necazurile de care se teme.

Subconştientul nu ştie ce este bine sau rău, ci acţioneazăconform sugestiilor care i-au fost impregnate.

începeţi chiar din momentul acesta să vă observaţi modulde a gândi si comportamentul faţă de cei care vă înconjoară.Cum reacţionaţi când primiţi o veste? Cum vă purtaţi cu

 prietenii, cu colegii, cu familia sau cu necunoscuţii? Dacănoutăţile vă tulbură, dacă aveţi senzaţia că sunteţinedreptăţiţi şi că toţi ceilalţi greşesc, în timp cedumneavoastră aveţi dreptate, atunci sunteţi sub influenţa

unor emoţii negative, care vă distrug pacea şi armoniainterioară.

O doamnă îmi scria că soţul ei era cuprins de furiiviolente când citea în ziare articole cu care nu era de acord.Accesele zilnice de mânie au făcut ca el să se îmbolnăveascăde ulcer. Pe lângă tratamentul obişnuit, medicul i-arecomandat să-şi controleze emoţiile si să evite orice stres.Am discutat şi eu cu omul acela şi i-am explicat că dă dovadăde imaturitate psihică dacă se enervează când cinevaîndrăzneşte să aibă o părere diferită de a sa. A înţeles astfelcă toţi oamenii, chiar şi ziariştii, au dreptul la o părere proprieîn domeniul politic, religios, sau în oricare altă direcţie a

vieţii. Şi de asemenea, nimeni nu-1 poate împiedica-să scrie  pe adresa ziarului respectiv pentru a-şi exprima propriaopinie. Omul a realizat acest adevăr simplu şi anume că nune afectează atât de mult ceea ce gândesc sau fac cei din

  jurul nostru, ci mai ales ceea ce gândim sau facem noiînşine. Această revelaţie i-a adus şi vindecarea. Şi-a datseama că, printr-o voinţă puternică, va reuşi să se controlezeatât de bine încât să nu se mai înfurie niciodată. După un timp,dobândise aşa o armonie interioară, încât nu se mai înfurianiciodată, ci se amuza copios când citea vreo prostie în ziare.

O secretară între două vârste era renumită pentru felulcum îşi trata colegele mai tinere. Orice ar fi făcut acestea nu

reuşeau niciodată să-i intre în voie, pentru că ea eraconvinsă că ele

Page 102: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 102/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău 151

răspândesc tot felul de minciuni la adresa ei. Recunoştea cănu-i plac femeile: "Detest femeile, dar îmi plac bărbaţii",obişnuia să spună. Era mereu autoritată si severă, făcându-şio plăcere perversă din a face dificilă viaţa tinerelor care lucrau

cu ea. Găsea întotdeauna tonul care să rănească pe cea de lângăea, fâcându-i mereu reproşuri.Dacă vă agasează toţi colegii de birou sau din fabrică, nu

cumva adevărata cauză o constituie gândurile dumneavoastrănegative, vibraţiile mentale joase cu care "îi bombardaţi" fărăsă vă daţi seama? Ştim cu toţii că un câine îi atacă doar pe ceicare nu iubesc deloc câinii. Animalele sunt foarte sensibile şi

  percep vibraţiile de teamă şi de ură ale oamenilor,reacţionând în consecinţă. Mulţi oameni sunt exagerat desensibili la influenţele subtile din jurul lor.

Am sugerat femeii care îşi detesta semenele să adopte oviziune transfiguratoare faţă de colegele ei, să urmărească să

adopte o atitudine maternă, pentru a înţelege ce înseamnă cuadevărat natura feminină. Cu timpul, toată ura i se va risipica prin farmec, tonul şi comportamentul i se vor îmblânzi.Şi-a dat seama cu surprindere că ura se simte în limbajul şi întoate acţiunile sale. A învăţat să-şi stăpânească mânia şiresentimentele, folosind în mod sistematic următoarea sugestie

 benefică: "Gândesc, vorbesc şi acţionez plină de iubire şi calm.Iradiez bunăvoinţă, linişte şi toleranţă către toate fetele carem-au criticat până acum. Faţă de toţi cei din jur am o atitudinearmonioasă şi compasivă. De câte ori am tendinţa să-mi reiauvechiul comportament îmi spun cu fermitate: «Trebuie săgândesc şi să acţionez tolerant şi armonios», înţelepciuneadivină mă va călăuzi mereu".

Prin practică asiduă, femeia a reuşit să-şi schimbecomportamentul şi viaţa. Toate criticile au încetat, iar tinerelei-au devenit cele mai apropriate colaboratoare şi prietene. Nutrebuie să căutăm să-i schimbăm pe ceilalţi din jur, ci numai penoi înşine.

Intr-o zi mi-a cerut sfatul un vânzător care nu se înţelegeadeloc cu şeful său. De zece ani nu fusese niciodată avansat şinici nu-şi luase concediu. Mi-a arătat situaţiile contabile caredovedeau că avea vânzări mai bune decât orice alt coleg. Se

Page 103: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 103/148

Joseph Murphv

 plângea că directorul nu-1 agrează, că îl persecută, îl critică şi îlridiculizează în şedinţe, de faţă cu ceilalţi colegi.

I-am explicat că adevărata cauză a dificultăţilor se găseaîn el însuşi. Părerea sa proastă despre şef determinase acelaşi

tip de comportament din partea lui. întotdeauna primim ceeace dăruim. In fiecare dimineaţă, în drum spre serviciu, purtao discuţie interioară în care îl critica, îl învinovăţea, aduceaargumente care denunţau afacerile necinstite ale şefului său.Şi-a dat sema că acest mod de a gândi era profund distructiv.Gândurile sale erau atât .de puternice, încât directorul le simţeaîn mod inconştient. Pe de altă parte, îşi făcea rău lui însuşi,căci îşi provoca o serie de tulburări emoţionale şi chiar fiziologice.

Pentru a se elibera de această angoasă permanentă, aînceput să se sugestioneze în felul următor: -"Sunt creatoruldestinului meu. Eu sunt responsabil de ceea ce gândesc în

legătură cu directorul şi nu el. Nu sunt receptiv la nici oinfluenţă exterioară, nimeni nu mă poate tulbura. Trimitgânduri de sănătate, fericire şi succes directorului meu. Sper ca el să fie călăuzit de Dumnezeu în tot ceea ce întreprinde".

A repetat aceste cuvinte de nenumărate ori, cu voce tare, plină de atenţie, cu calm. In imaginaţie îşi vedea minţea ca peo grădină unde seamănă numai gânduri bune, care vor da roadecândva. Pentru ca efectul să fie mai puternic, în fiecare seară,înainte de a adormi, îşi imagina cum directorul îl felicită pentru,modul în care munceşte, pentru entuziasmul şi.respectul faţăde clienţi. Puţin câte puţin, imaginile mentale se impregnau însubconştient şi dădeau roade. Incredibil pentru ceilalţi colegi,

care cunoşteau situaţia, directorul 1-a felicitat şi 1-a avansat,mărindu-i şi salariul.Dacă veţi reuşi să vă controlaţi emoţiile, nimeni nu va mai

 putea să vă tulbure sau să vă irite. Puteţi fi jigniţi doar dacăsunteţi iritabili şi susceptibili. Când vă mâniaţi, de exemplu,treceţi prin patru stadii, întâi începeţi să vă gândiţi ce a vrutsă spună celălalt. Apoi botărâti că v-a jignit şi că trebuie să vămâniaţi. Mânia se amplifică şi treceţi la acţiune, în sfârşit,veţi răspunde plini de ură sub imperiul acestui sentiment. Iată,deci felul în care gândul, emoţia, reacţia şi acţiunea suntangrenate

Page 104: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 104/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău '153

şi se derulează în mintea dumneavoastră.Dacă încetaţi să mai răspundeţi negativ atunci când vi se

fac critici sau sunteţi jigniţi, înseamnă că aţi atins maturitatea psihică necesară evitării unor astfel de situaţii. Când răspundeţi

la ură cu ură, la jigniri cu jigniri, vă coborâţi vibraţiile mentaleşi rezonaţi la unison cu interlocutorul dumneavoastră.Identificaţi-vă mereu cu idealurile cele mai înalţe şi nu permiteţinimănui să vă distrugă pacea lăuntrică şi armonia.

Sigmund Freud, fondatorul psihanalizei moderne, afirmacă fiinţele lipsite de iubire se ofilesc şi mor. Dragostea semanifestă prin înţelegere, bunăvoinţă, respect faţă de celelalte

 persoane. Dăruind mai multă iubire, vom primi, la rândulnostru, mai multă iubire şi bunăvoinţă.

Dacă îi răniţi şi-i jigniţi pe ceilalţi, nu puteţi pretinde de laei prietenie. Orice om are nevoie să fie apreciat şi iubit, să sesimtă important şi util pentru ceilalţi. Fiecare este unic în felul

lui, are propria şa valoare şi este creatura lui Dumnezeu careanimă toate fiinţele din această creaţie, înţelegând aceasta,vom putea manifesta toleranţă şi bunăvoinţă faţă de toţi ceicare ne înconjoară.

Un actor mi se plângea că nu avea succes niciodată şi, atuncicând apărea pe scenă, toţi spectatorii îl fluierau. Dădea vina peautorul piesei sau pe rolul nepotrivit. Recunoştea că de luni dezile detesta spectatorii şi-i numea proşti, idioţi, ignoranţi, înţr-un sfârşit, a părăsit dezgustat teatrul şi s-a angajat ca vânzător.Un prieten 1-a invitat să audieze o conferinţă care avea titlul:"Cum să ne împăcăm cu noi înşine". Conferinţa i-a transformatîntreaga viaţă. S-a întors la teatru şi a început un tratament

 prin sugestie, destinat să-i îmbunătăţească imaginea despreoameni, înainte de fiecare spectacol trimitea gânduri de iubirecătre public, în timpul spectacolului continua să emită afecţiunecătre spectatori, imaginândLu-şi că pacea divină cuprindea-inimile tuturor. Astăzi este celebru. Stima şi bunăvoinţa pe careo manifestă faţă de spectatori au efectul unei forţe charismatice.

Mulţi oameni sunt obişnuiţi să gândească negativ datorităcondiţionărilor mentale. Ppt fi consideraţi "delicvenţi" mentali,căci se ceartă cu toţi, refuză să coopereze, sunt cinici şi blazaţi.Aceasta este o adevărată boală psihică. Unii au mentalul

Page 105: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 105/148

154 Joseph Murphv

 

deformat chiar din copilărie1.Aşa cum nu condamnaţi pe cineva bolnav

de tuberculoză, tot astfel nu ar trebui săînvinuiţi un astfel de om a cărui minte este însuferinţă. Trebuie să fim plini decompasiune şi să urmărim să-i înţelegem pecei din jurul nostru, ca să-i putem ierta.

O tânără mi-a mărturisit odată că o ura demult pe colega sa de birou. Mi-a spus şi de ce:era mai frumoasă, mai fericită şi chiar mainorocoasă, căci era logodită cu patronul firmeila care lucrau, într-o zi, după ce colega ei secăsătorise, a venit la birou o fetiţă infirmă, pecare colega ei o avea dintr-o căsătorie '

anterioară. Fetiţa s-a aruncat în braţelemamei strigând: > "Mamă, mamă, ce mult îliubesc pe noul meu tătic! Uite ce mi-a adus!" sii-a arătat o jucărie frumoasă. Iatămărturisirea tinerei: "Imediat am simţit cât defericită era fetiţa. Mi-am dat seama de

 bunătatea mamei sale şi de atunci am începutsă o . admir şi să o iubesc".

în psihologie, acest fenomen se numeşteempatie şi constă ; în capacitatea de a simţi şichiar de a trăi starea altei persoane,; Tânăra îndiscuţie a simţit prin empatie iubirea dintremamă j şi fiică; astfel, iubirea a apărut şi îninima ei.

Dacă surprindeţi în dumneavoastrătentaţia să faceţi răul sau să judecaţi vreo fiinţăamintiţi-vă imediat de cele 10 poruncii aleLegii. Dacă vă cuprinde invidia sau mânia,amintiţi-vă dej lisus şi identificându-vă cu El,

 pătrundeţi sensul profund al-| cuvintelor Sale:"lubeşte-ţi aproapele ca pe tine însuţi".

 Nu exageraţi în nici o privinţă

Iertaţi jignirile, dar nu cădeţi în extremacealaltă, pentru căi veţi fi luaţi drept proşti şiveţi suporta fel de fel de accese dejj mânie,ţipete, lacrimi sau pretinse atacuri de inimă.Mulţi al putea încerca să-şi impună voinţaasupra dumneavoastră. Fitil binevoitori, dar fermi dacă aveţi dreptate. Nu încurajaţiirăutatea şi egoismul. Puneţi-vă mereu înslujba binelui, nu intereselor meschine aleunora din jur. Rămâneţi fideli

' S-a constatat că şi perioada prenatală este

importantă pentru formare^ minţii.

Page 106: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 106/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 155

idealurilor dumneavoastră şi valorilor spirituale adevărate, nuuitaţi că sunteţi aici pentru a progresa şi a vă apropia deDumnezeu. Judecaţi mereu prin prisma adevărurilor eterne,căci numai binele adevărat este bun pentru toţi. Dacă urmăriţi

să realizaţi armonia lăuntrică, armonia va cuprinde şi loculunde trăiţi, oamenii din jur, "căci omul sfinţeşte locul". Trimiteţicătre toate fiinţele din univers gânduri de iubire, sănătate,fericire, pace lăuntrică şi prosperitate.

Cum să ne îmbunătăţim relaţiile cu semenii?

106.Subconştientul este ca o bandă magneticăce

 înregistrează tot ce se petrece, pentru a reproducemaitârziu toate gândurile în situaţiile vieţii. Dorindbinelealtora, vă construiţi propriul dumneavoastrăbine.

107.Ura şi resentimentele sunt o adevăratăotravămentală. Nu doriţi răul nimănui, căci astfel văveţi facesinguri rău. Sunteţi adevăraţii creatori aidestinuluidumneavoastră, iar gândurile vă sunt uneltele cucareconstruiţi acest destin.

108.Subconştientul va manifesta pentrudumneavoastră

ceea ce gândiţi despre alţii. De aici rezultăregula deaur: gândiţi despre ceilalţi numai ce doriţi săgândeascăaceştia despre dumneavoastră.

109.Dacă înşelaţi sau furaţi vă păcăliţi singuri,căcisubconştientul înregistrează vibraţiile joase,negativeale faptelor dumneavoastră şi în viitor veţisuportaconsecinţele greşelilor respective .

110.Faceţi bine, fiţi binevoitori, iubiţi, căci tot ceeacedăruiţi se va întoarce la dumneavoastrăcu osupramăsură.

111.Amintiţi-vă că nimeni nu este vinovat de felulcumgândiţi despre el. Părerile dumneavoastră pot fifalse,aşa încât este necesar să vă controlaţi înpermanenţămintea.

7. Urmăriţi să vă echilibraţi din punct de vedereemoţional, ca să nu vă mai afecteze cuvintele sauacţiunile rele ale celorlalţi. Fiecare are dreptul să aibăo părere, aşa cum şi dumneavoastră aveţi dreptul să nuo luaţi în seamă. Nu trebuie să răniţi pe nimeni prin

Page 107: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 107/148

156 Joseph Murphv

 

dezaprobarea dumneavoastră.112.Animalele percep intenţiile rele ale oamenilor 

şi

de aceea îi atacă. Dacă iubiţi animalele, acesteavor fi

 prietenoase şi blânde faţă de dumneavoastră.Uniioameni sunt la fel de senzitivi caanimalele şireacţionează agresiv când percep anumitegândurinegative.

113.Conversaţia interioară are proprietatea de avăamplifica la maxim sentimentele care, fiind

resimţite decel vizat, pot provoca reacţii neaşteptate.10. Nu judecaţi pe nimeni, căci şi alţii vă vor 

 judeca pe dumneavoastră.

11. Doriţi altora ceea ce aţi dori pentrudumneavoastră. Aceasta este cheia armonizăriirelaţiilor |interumane.

114.Dacă nu sunteţi receptivi, părerea nimănui,oricât lde jignitoare ar fi, nu poate să vă afecteze. Cândcinevavă vorbşte cu răutate, spuneţi-i: "Pacea luiDumnezeu jsă umple sufletul tău".

115.Iubirea lui Dumnezeu stă la baza buneiînţelegeriidintre oameni şi se manifestă prin respect,compasiune,)

 bunăvoinţă, discreţie.116.Nimeni nu condamnă un infirm, ci îl tratează

cuicompasiune şi bunăvoinţă. Cei care au mintea

"infirmă" ' plină de prejudecăţi, au într-adevăr dreptul \icompasiunea dumneavoastră. Urmăriţi să-iînţelegeţi şi-)i veţi ierta fără doar şi poate.

117.Bucuraţi-vă de succesul celorlalţi şi veţi aveades

 parte de succes.118.Nu exageraţi cu spiritul de conciliere, nu vă

lăsaţţ impresionaţi de crize de nervi sau alte scene. Nu

abdicatde la idealurile dumneavoastră. Urmăriţi mereu binele|nu acceptaţi niciodată să faceţi rău cuiva.

Page 108: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 108/148

CAPITOLUL XVII f Arta de a

fi iertător şi bun cu cei din jur

'•*  Nimeni nu este favorizat de soartă. Energiile vitaleimpregnează toate fiinţele şi se manifestă sub forma frumuseţii,a armoniei, a bucuriei şi a prosperităţii. Cei sensibili şi devotaţi

 percep în aceste energii sublime însăşi Atotputernica VoinţăDivină.

Prin gândurile necontrolate pe care le întreţineţi, puteţi creaadevărate blocaje psihice, care opresc curgerea liberă a fluxuluivital din fiinţa dumneavoastră. Nu Dumnezeu este vinovat dedepresiunile dumneavoastră sau de haosul în care se complacoamenii. Este stupid să daţi vina pe soartă pentru nenorocirile

 pe care vi le provocaţi singuri.Mulţi dintre noi construiesc adevărate bariere între ei şi forţa

Vieţii, prin faptul că-şi plâng mereu soarta, blamându-1 pe

Dumnezeu pentru bolile şi suferinţele ce le îndură. In ignoranţalor, ei nu realizează că, de fapt, se pedepsesc singuri. Dacă nuvor renunţa la ură şi resentimente, nu se vor putea angrena înacţiuni creatoare, benefice. Pe de altă parte, ar trebui să păstrezeîn suflet imaginea unui Dumnezeu bun şi iubitor, a unui Tatăceresc care veghează mereu, plin de compasiune şi bunăvoinţăasupra lor. Astfel, subconştientul se va impregna cu credinţăşi optimism.

Viaţa vă iartă întotdeauna greşelile

Când vă tăiaţi la deget, Natura vă iartă, deşi - într-un anumitfel - aţi greşit faţă de ea; imediat începe să creeze noi celule

care să vindece rana. Dacă vă intoxicaţi sau vă răniţi, Naturanu vă condamnă niciodată, ci vă vindecă, pe cât este posibilacest lucru. Ea vă poartă mereu de grijă, vă conferă vitalitate,armonie şi calm lăuntric.

Trebuie doar să o ajutaţi, să cooperaţi cu ea. Intenţiile rele,[văicăreala, tristeţea, toate acestea sunt piedici în calea

Page 109: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 109/148

158 Joseph Murphv 

acţiunilor ei benefice.Am cunoscut un om care muncea în fiecare noapte; de

multe ori îl găseau zorile la masa de lucru. Nu-i mai păsa nici

de soţie şi nici de cei doi băieţi, căci era prea ocupat. Nu-şigăsea timp nici măcar pentru el însuşi, într-o zi, aconstatat că are hipertensiune şi că organismul său obositnu mai face faţă solicitărilor. Un om normal nu procedeazăaşa. Niciodată nu-şi pedepseşte proprii copii, privându-i deiubire şi atenţie.

I-am arătat cauza pentru care el se autopedepseşte astfel,  provocând în acelaşi timp un mare rău întregii familii:"Există ceva în dumneavoastră care vă devorează, astfel nu aţi

 proceda aşa. Ar trebui să fiţi mult mai înţelegător cu propria dumneavoastră fiinţă şi să nu vă mai solicitaţi peste posibilităţi". Suferinţa apare întotdeauna atunci când încălcăm

legile naturii. Nici o energie nu este rea sau bună prin eaînsăşi, modul în care este folosită fiind cel ce o orienteazăîntr-un sens sau în altul. Electricitatea, de exemplu, poace sălumineze un oraş sau să provoace un incendiu. Rea esteignoranţa din noi, iar ceea ce numim pedeapsă este de fapturmarea naturală a acţiunilor dumneavoastră inconştiente.

Cineva care amestecă diverse substanţe chimice într-unlaborator fără să aibă nici o cunoştinţă în domeniu, poate

 provoca un accident. Dacă punem degetul pe tăişul unuicuţit, ne vom răni. Dar acelaşi cuţit este folositor când vrem sătăiem pâine cu el.

Omul a înţeles că nu Dumnezeu îl pedepseşte. Suferinţaapăruse ca o urmare firească a propriilor sale gânduridistructive, anxioase, în trecut el greşise, dar pedeapsa o

  primise fratele său. De aceea, el continua să se simtăvinovat. L-am întrebat: "îi mai faceţi vreun rău frateluidumneavoastră în prezent?" "Nu"- mi-a răspuns. "Decitrebuie să încetaţi să vă mai pedepsiţi, împăcaţi-vă cudumneavoastră înşivă, în plus, nu sunt vinovaţi copiii pentrugreşelile pe care le-aţi făcut în trecut. Nu-i lipsiţi desprijinul dumneavoastră preţios." Autocondamnarea esteun adevărat infern,, plin de suferinţă si limitări. Remediuleste împăcarea cu dumneavoastră înşivă.

Cu mulţi ani în urmă a venit la mine un alt om care-şiucisese fratele. Era torturat de ideea că Dumnezeu îl va pedepsi

cândva. Mi-a povestit că-1 omorâse într-un ceas de furie, cânddescoperise

Page 110: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 110/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 159

că avea o legătură amoroasă cu soţia lui. Aceasta se petrecusecu 15 ani în urmă. După discuţia cu mine, el s-a căsătorit adoua oară şi acum are trei copii frumoşi şi sănătoşi, în plus, s-a folosit de meseria pe care o practica pentru a ajuta multe alte

 persoane. Intr-un cuvânt, s-a transformat complet. Iată cum i-am explicat aceste lucruri: mai întâi i-am arătat că acum nu îlmai poate readuce la viaţă pe fratele său. Având în vedere acestfapt, cel mai bine este să nu mai greşească de acum înainte.Am pus în evidenţă latura bună a caracterului său, mai alescompasiunea şi dorinţa de a-i ajuta pe oameni.

Explicaţia a avut un efect profund asupra sa şi, după cummi-a mărturisit, i-a luat o piatră de pe inimă. A înţelessemnificaţia profundă a cuvintelor din Biblie: "Veniţi să ne

 judecăm, zice Domnul. De vor fi păcatele cum e cârmâzul, cazăpada le voi albi, şi de vor fi ca purpura, ca lâna albă le voiface". (Isaia, 1:18).

 Nu vă supăraţi când sunteţi criticaţi 

O profesoară era foarte supărată că un coleg criticase undiscurs pe care ea îl ţinuse cu câtva timp în urmă, spunând căvorbise prea repede, înghiţind cuvintele, astfel încât în salănu s-a înţeles aproape nimic; că avea dicţie proastă şi de aceeanu obţinuse efectul scontat. Pe scurt, femeia fierbea de mânie.După un timp, când îi mai trecuse supărarea, a realizat că

 prima ei reacţie fusese de-a dreptul infantilă şi că observaţiile pe care i le făcuse colegul său erau întemeiate. A început săstudieze arta retorică la un colegiu. Apoi i-a mulţumitcolegului pentru că o ajutase să se corecteze.

Să presupunem că observaţiile nu ar fi fost întemeiate, ci

constituiau rodul unei minţi dezechilibrate, care îşi exprimaîn acest mod propriile ei refulări. Dacă şi-ar fi dat seama deacest lucru, profesoara ar fi trebuit să fie plină decompasiune, să înţeleagă şi să-1 ierte pe cel în cauză. Singurulmod în care ar fi putut să-1 ajute era să se roage pentruca omul să-şi redobândească armonia şi echilibrul interior.

în nici un caz profesoara nu trebuia să se simtă jignită saurănită în amorul propriu. Este bine să ne controlăm perma-nent gândurile, sentimentele şi reacţiile, pentru a nu ne lăsaniciodată tulburaţi de aspectele negative din jur.

Page 111: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 111/148

160 Joseph Murphy

 

Credinţa ne ajută să iertăm uşor 

Cu câţiva ani în urmă mă aflam într-o biserică exact în

momentul în care trebuia să se celebreze o căsătorie. Mireleîntârzia să apară. După două ore de aşteptare, când a văzutcă nu mai sunt şanse să vină, tânăra mireasă mi-amărturisit plângând: "M-am rugat pentru ca Dumnezeu să măcălăuzească. Cred că ceea ce s-a petrecut este răspunsul Lui,căci El nu greşeşte niciodată".

Reacţia sa a fost admirabilă. Chiar şi în acel moment decumpănă, ea şi-a păstrat credinţa în bunătatea şi armoniadivină. Nu era nici o urmă de amărăciune in vocea ei cândmi-a spus: "Sunt sigură că e mai bine pentru amândoi căs-a petrecut aşa; eu m-am rugat pentru binele nostru". Poatecă o altă fată ar fi avut o criză de nervi sau, mai grav, ar fiînnebunit.

Conectaţi-vă mereu la sursa infinită de înţelepciune careeste subconştientul. Aveţi încredere în răspunsurile pe carevi le dă acesta aşa cum credeţi în mama dumneavoastră carev-a ţinut în braţe.

Testaţi-vă puterea de a ierta

Faceţi următorul test mental: amintiţi-vă de cineva carev-a înşelat odată şi v-a făcut mult rău. Inchipuiţi-vă că euvin şi vă spun că acelei persoane i s-a petrecut cevaminunat. Dacă vă simţiţi cuprins de furie, înseamnă că nu 1-aţi iertat şi că ura încă mai mocneşte în dumneavoastră. Cutoţii am avut cel puţin un abces dentar în trecut. Desigur că

acum nu ne mai doare, pentru că 1-am tratat atunci. Neamintim de el, dar nu mai suferim. Acesta este secretuliertării: să vă amintiţi de necazuri, dar să nu mai suferiţi dincauza lor şi să nu purtaţi veşnice resentimente celor care le-au provocat. Dacă nu reuşiţi să treceţi această probă,înseamnă că vă păcăliţi singuri şi că nu aveţi puterea săiertaţi.

Când cineva înţelege cât de mare este forţa creatoare a propriului său mental, încetează să-şi mai facă sânge rău,deoarece el devine conştient că numai gândurile şi sentimentelesale îi pot influenţa destinul. Nimic din ceea ce se petrece în•exterior nu-1 poate tulbura. Numai ignoranţa ne face să

credem că cei din jur pot să ne facă fericiţi, că avem undestin tragic.

Page 112: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 112/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău 161

că trebuie să luptăm toată viaţa. Biblia, precum şi înţelepciuneaorientală afirmă: "Ceea ce gândeşte un om, aceea el va deveni".

învăţaţi să iertaţi

119.Dumnezeu, care este însăşi Viaţa, nu arefavoriţi.Dar cei care acţionează întotdeauna în acord culegilearmoniei universale, par favorizaţi de soartă.

120.Nu Dumnezeu ne trimite boli, accidentesausuferinţe, ci le creem noi singuri prin gândurilenoastredistructive: cu alte cuvinte culegem ceea ce am

 semănat în trecut.

121.Felul cum vi-L închipuiţi pe Dumnezeu este unlucruimportant în viaţă. Trebuie să-1 vedeţi ca

 pe unDumnezeu al iubirii universale.

122.Natura nu vă condamnă; nu trebuie să vă temeţide

 pedeapsa ei. Vă iartă şi atunci când vă pedepsiţisinguri,căutând mereu să vindece, să aline, săreinstaurezeordinea divină.

123.Sentimentul de vinovăţie este neîntemeiat,

căcinimeni nu doreşte să vă pedepsească. Prin

 propriilegânduri distructive pe care le întreţineţi

 permanent văfaceţi un mare rău dumneavoastră înşivă.

124.Forţele naturii nu sunt rele, doar modul în careleutilizăm poate fi greşit. Cu ajutorulelectricităţii, deexemplu, putem provoca un incendiu saulumina un

cartier întreg. Intenţia noastră se află de fapt, laorigineadezastrului, nu energia neutră pe care o folosim

 pentrua ne îndeplini scopul.

125.Dacă cineva vă critică şi vă daţi seama căaredreptate, bucuraţi-vă şi fiţi recunoscători pentrucă v-adat posibilitatea să vă reparaţi greşelile.

126.Nu mai puteţi fi răniţi de cineva prin cuvintedacădeveniţi stăpân peste propriile dumneavoastrăgândurişi reacţii. Cel mult vă puteţi ruga pentru el, pentru

 paceasa lăuntrică.

9. Rugaţi-vă să fiţi călăuziţi în tot ceea ce

Page 113: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 113/148

întreprindeţi, apoi fiţi receptivi ca să recunoaşteţirăspunsul intuiţiei. Vă veţi da seama mai târziu că

Page 114: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 114/148

162 Joseph Murphv

 

aceasta reprezintă cea mai bună opţiune.

127.Intenţia este cea care face ca o acţiune să fie

bună

sau rea. Dorinţa sexuală nu este josnică, nicidorinţa de

a mânca sau de a avea noroc. Depinde ce

turnură daţi

acestor impulsuri naturale. Urmăriţi să vă

satisfaceţi

dorinţele fără a face rău nimănui.

128.Resentimentele, ura, ostilitatea, toate acestea

sunt

cauze profunde ale bolilor cu care vă

confruntaţi,

 împăcaţi-vă cu dumneavoastră înşivă şi iertaţi

pe ceidin jur, iradiind iubire şi bunăvoinţă către toţi

cei care

v-au făcut rău. Continuaţi în acest mod până

când veţi

simţi că întreaga fiinţă vi se va umple de un

profund

calm spiritual.

129.A ierta înseamnă a dărui. Dăruiţi iubire şi

bucurie

celorlalţi, până nu va mai rămâne nici un strop de

durere

 în inima dumneavoastră.13. Să presupunem că aţi avut în trecut un abces

\dentar foarte dureros. Vă mai doare şi acum? Nu! La fel

dacă cineva v-a făcut rău sau v-a jignit într-un

anumit]

fel, mai păstraţi încă resentimente faţă de el? Vă mai]

 înfuriaţi când vă amintiţi de el? în acest caz, rădăcinile

 j

urii sunt încă viguroase în dumneavoastră şi ele

riscat

să vă distrugă încetul cu încetul. Doriţi numai

binele]

celui care v-a făcut rău, până când ura se va transforma j

 în calm şi bunăvoinţă.

Page 115: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 115/148

; CAPITOLUL XVIII

 înlăturarea blocajelor mentale cuajutorul subconştientului

Orice problemă are o soluţie. Când sunteţi înţr-o situaţie ce pare fără ieşire, cel mai bine este să imploraţi înţelepciuneadivină, atotştiutoare, să vă reveleze calea ce trebuie urmată.Această atitudine mentală constructivă vă va ajuta să ieşiţidin multe încurcături.

Cum se formează un obicei 

Omul este o fiinţă plină de cele mai felurite obiceiuri, avândmulte tabieturi. Obişnuinţele sunt opera subconştientuluidumneavoastră. Aţi învăţat să înotaţi, să mergeţi pe bicicletă,să dansaţi, să conduceţi o maşină, făcând aceste acţiuni deatâtea ori, până vi s-au imprimat în subconştient, formând în

voi ceea ce se numeşte "cea de-a doua natură" a fiinţeidumneavoastră.

Felul în care gândiţi este tot o obişnuinţă. Sunteţi liberi săcreaţi un obicei bun sau unul rău. Dacă repetaţi mereu un gândsau o acţiune negativă, vă veţi obişnui astfel, veţi ficonstrânşi şi limitaţi de obiceiul format.

Domnul Jones mi-a spus într-o zi: "Deşi mă abţin de douăsăptămâni, am o mare poftă să beau ceva! Nu pot să renunţ laobiceiul acesta". De multe ori el s-a lăsat de băut şi tot de atâteaori s-a apucat din nou. Când şi-a dat seama că beţia deveniseun obicei rău, a înţeles că nu poate să-1 distrugă decât creându-şi un alt obicei, de data aceasta bun De câte ori reuşea să se

abţină pentru un timp, tentaţia devenea atât de mare, încât nuîi mai putea rezista. Din cauza eşecurilor repetate, ajunsese săcreadă că nu are destulă voinţă ca să lupte cu viciul şi că nu-1va învinge niciodată. Era aproape un om ratat când a venit la

Page 116: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 116/148

164 Joseph Murphy 

mine. I-am explicat că prin acţiunea corelată asubconştientului şi a mentalului conştient, va învinge acelviciu. Dacă admite în mod conştient că obiceiul său îlconduce în mod sigur către un dezastru, ideea se vaimplanta încetul cu încetul şi în subconştient. In plus, cuajutorul sugestiilor pozitive, el va reuşi să-şi formezeobişnuinţe sănătoase. Orice condiţionare negativă formatăde-a lungul timpului în subconştient poate fidezrădăcinată tot cu ajutorul subconştientului. DomnulJones a încetat să se mai mentalizeze ca fiind neputincios. Cuajutorul tratamentului mental a reuşit să-şi transformecomplet caracterul şi destinul.

Din cauza comportamentului său care lăsa de dorit,fusese părăsit de soţia şi copiii săi. Nu mai avea dreptul nicimăcar să-i viziteze sau să discute cu ei. De fiecare data când

avea puţin timp liber, obişnuia să se relaxeze şi să intreîntr-o stare de somnolenţă. Apoi începea să se gândească lafamilia pe care o pierduse, îşi imagina că se întoarce acasă, iar fiica sa îl primeşte cu bucurie spunându-i: "Tată, ce bine căte-ai întors acasă!" Făcea aceasta în mod sistematic, ştiind căse va manifesta ceea ce îşi dorea cu atâta ardoare. Cândgândurile îi zburau, revenea imediat la imaginea fiicei sale, cuun zâmbet fermecător pe buze, îşi amintea vocea ei veselăcare se auzea în toată casa. Aceste imagini 1-au ajutat să setransforme, să înveţe să-şi iubească familia. A fost tot un

 proces de formare a unui nou obicei, de data aceasta benefic.Mentalul conştient este ca un aparat de fotografiat,

subconştientul fiind filmul pe care se poate impregna oriceimagine. Filmul este developat apoi în camera obscură asubconştientului , dând naştere imaginilor pe care le

 putem vedea cu ochii fizici şi le numim "realitate".

 Atenţia concentrată

Dacă ne dăm seama că mentalul conştient funcţioneazăca un aparat de fotografiat, ne va fi mult mai uşor să neconcentrăm, căci astfel va dispărea orice efort sauconstrângere. Pur şi simplu vom ordona minţii să se fixezeasupra unei idei sau imagini, iar ea se va identifica treptat cuideea sau imaginea respectivă. Domnul Jones, de care am

vorbit mai sus, înţelesese

Page 117: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 117/148

 Puterea extraordinara a subconştientuluitău

165

aceasta şi de câte ori băutura îl tenta, se concentra asupraamintirilor vechi, care-i trezeau dorinţa de"a se întoarce acasă.Aştepta plin de încredere ca imaginile pe care le creaseîn minte

să devină realitate. Treptat a reuşit să renunţe la vechiul viciu,contracarându-1 cu un obicei pozitiv, în prezent, el este preşedintele unei firme cu un capital de mai multe milioane dedolari şi este fericit în sânul familiei sale.

Domnul Block mi se plângea într-o bună zi că, deşi avea unvenit anual de 20000 de dolari, cu toate acestea de trei luni numai reuşea să încheie nici un contract. Tbate uşile păreau că seînchid atunci când venea el. îşi convingea clientul să încheie"un acord şi, în ultimul moment, când acest acord trebuia semnat,clientul se răzgândea. Domnul Block 1 simţea că-1 urmăreşteghinionul permanent.

Analizând situaţia împreună cu el am ajuns la concluziacă starea lui de spirit era cauza principală a acestor eşecuri repetate. Cu trei luni în urmă fusese pe punctul de aface o afacere cu un dentist. După ce stabiliseră toate clauzeleşi totul era pregătit, clientul se retrăsese subit fără nici oexplicaţie, în mintea domnului Block s-a strecurat atunci ideeacă şi alţii vor face în acest mod. Neîncrederea lui s-aamplificat generând o stare de frustrare şi ostilitate faţă detoţi presupuşii clienţi. Se ştie că de ce te temi mai mult, deaceea nu scapi. Domnul Block a înţeles că "ghinionul" eraefectul propriului său mod'de a mentaliza şi s-a decis să-i

 pună capăt folosind autosugestia constructivă şi pozitivă. Iatăcare au fost ideile sale forţă: "Sunt conectat mereu laînţelepciunea eternă prin intermediul subconştientului. Cu

ajutorul ei voi birui orice dificultate sau întârziere. Şansa măurmăreşte în tot ceea ce fac. Subconştientul răspunde promptgândurilor mele optimiste şi tot ce încep eu, el duce la bunsfârşit. Cred în forţa creatoare, o las să mă cuprindă şi sămaterializeze toate proiectele mele. Scopul meu în viată estede a face fericiţi pe toţi cei care intră în contact cu mine.Dăruiesc Divinului fructele acţiunilor mele şi îl rog să măcălăuzească în tot ceea ce gândesc şi făpţuiesc".

•>! Autorul a folosit acest nume de împrumut pentru a sugera un blocaj mental.

Page 118: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 118/148

166 Joseph Murphv

A repetat aceste cuvinte în fiecare dimineaţă înainte dea porni la lucru şi în fiecare seară înainte de a adormi. Treptatşi-a format un nou mod de a gândi, iar sugestiileimplantate în subconştient au dat roadele scontate. Astăzi

afacerile sale prosperă.

Cât de mare vă este aspiraţia?

Un tânăr 1-a întrebat odată pe Socrate cum poate sădobândească înţelepciunea. Socrate i-a răspuns: "Vino cumine". L-a dus la râu şi 1-a ţinut cu capul sub apă pânăcând tânărul era pe punctul să se sufoce. Când acesta si-a recăpătat cunoştinţa, Socrate 1-a întrebat: "Ce-ţi doreaimai mult când erai cu capul în apă?" "Aer" - a răspuns

 băiatul.Socrate i-a răspuns: "Când vei aspira la înţelepciune ţoţ aţâţ

i de mult cât doreai o gură de aer, vei dobândi

înţelepciunea", l La fel, dacă vă confruntaţi cu o problemă şi doriţi foarte •mult să o rezolvaţi, fiind hotărâţi să faceţi orice pentruaceasta, puteţi fi siguri de succes. Dacă aspiraţi cu adevărat sădobândiţi calmul lăuntric, îl veţi obţine. Chiar dacă aţi finedreptăţiţi la serviciu, chiar dacă aţi avea necazuri în familieşi toate treburile v-ar merge pe dos, datorită păcii interioare

  pe care aţi obţinut-o, nimic nu v-ar mai putea tulbura.Refuzaţi categoric să vă lăsaţi în voia "hoţilor" de energiementală care sunt gândurile de ură, mânie, ostilitate,

 pentru a vă concentra forţele şi aspiraţia spre fericire,armonie şi sănătate. Nu lăsaţi să vă influenţeze gândurilecelorlalţi, condiţionările, veştile proaste; identificaţi-vă

mereu cu idealul cel mai înalţ. Concenţraţi-vă să simţiţifluxul de pace care vă pătrunde şi vă transformă întreagafiinţă. Gândul reprezintă o adevărată forţă invizibilă cuajutorul căreia puteţi obţine orice.

Iată exemplul unui bărbat care era căsătorit şi avea 4copii, dar întreţinea o legătură secretă cu altă femeie. Eramereu nervos, agitat, iritabil, suferea de insomnie. Nici untratament nu 1-a ajutat. Avea dureri în tot corpul şi nici numedic nu-i descoperea vreo boală. Situaţia s-a agravat şimai mult când omul a căpătat viciul beţiei.

Adevărata cauză a stării sale deplorabile era unsentiment de culpabilitate inconştienţă, încălcase legilecăsătoriei care se fixaseră în subconştientul său încă decând era mic. Pentru a

Page 119: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 119/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

167

se elibera de senzaţia de vinovăţie, folosea alcoolul. Uniisuferinzi iau morfină sau codeină pentru a-şi alina durerile.

Interlocutorul meu bea alcool ca să uite de rănile psihice; dar nu reuşea decât să toarne gaz peste foc.I-am explicat ce se petrece de fapt cu el, că joacă un rol dublu

şi aceasta îl afectează mult. A înţeles că alcoolul îi provoca ostare de inconştientă, dar nu-1 ajuta pentru că nu înlătura cauza

 profundă a suferinţei care se afla în subconştient.A început să se trateze folosind următoarea sugestie: "Sunt

calm şi perfect echilibrat. Voi găsi în mine însumi răspunsul laorice întrebare; nu-mi este teamă de nimic, nici de trecut, nicide viitor. Inteligenţa infinită a subconştientului mă călăuzeştemereu. Sunt capabil să fac faţă oricărei situaţii cu calm şirăbdare. Sunt complet vindecat de alcoolism. Spiritul meu seumple de fericire şi de pace. Mă împac cu mine însumi şi acţionez

animat de cele mai înalte idealuri."A repetat cuvintele acestea plin de aspiraţie, fiind sigur că

va obţine rezultate. I-am recomandat să le spună cu voce tare,rar şi plin de iubire, pentru ca ele să se impregneze însubconştient. Ceea ce semăna va culege mai târziu, căcivibraţiile benefice ale sugestiilor vor înlătura toate prototipurilementale negative. Lumina risipeşte întunericul; gândul

 pozitiv distruge gândul negativ. In decurs de o lună omulrespectiv s-a transformat complet.

Fiţi conştienţi de propriile vicii si luptaţi împotriva lor 

Dacă sunteţi alcoolic sau vă drogaţi în orice alt mod, fiţicurajoşi faţă de voi înşivă şi recunoaşţeţi-vă viciul.

Altfel, riscaţi să nu vă puteţi vindeca niciodată, ca atâteaalte persoane care s-au dovedit laşe şi nu s-au privit obiectiv,aşa cum sunt în realitate.

Viciile apar pe fondul unei profunde neîncrederi, ainstabilităţii emoţionale. Nu întâmplător majoritatea alcoolicilor refuză să privească adevărul în fată, încercând mereu să sesustragă responsabilităţilor. De aceea, ei nu au propriu zis unliber arbitru, voinţa lor este aproape anulată. Deşi unii spun cuarogantă: "Eu nu depind de alcool; pot renunţa oricând la el",niciodată nu vor fi în stare să reziste tentaţiei, pentru că nu

Page 120: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 120/148

168 Joseph Murphv

 

ştiu de unde să ia forţa necesară.Aceşti oameni trăiesc într-un fel de închisoare psihică pe

care şi-au construit-o singuri din neîncredere, din păreri

greşite, din erori de educaţie. Ca şi majoritatea fiinţelor,toxicomanii sunt condiţionaţi de obişnuinţă. Dar în cazullor, obişnuinţa este un viciu şi-i conduce către dezastrusigur.

Subconştientul formează obişnuinţele, deci tot cuajutorul său le putem elimina. In acest scop vom folosisugestiile pozitive care urmăresc să elibereze şi să calmezespiritul. Când sugestiile se vor impregna în subconştient, vadispărea orice dorinţă de a mai consuma alcool. Câştigul va fidublu, căci nu numai că vă veţi vindeca complet, dar veţiînţelege şi procesele care au loc în profunzimile mentalului.

Dacă dorinţa de a vă elibera de viciu este foarte mare,

sunteţi pe jumătate vindecaţi. Nu va fi greu să vă vindecaţicomplet dacă aspiraţia va întrece forţa tentaţiei.Subconştientul amplifică orice gând puternic cu care estesugestionat. Fixaţi mintea asupra ideii de libertate şi de calm  profund, urmărind^ să nu devieze de la această nouădirecţie. Treptat vor apărea: noi sentimente şi emoţii benefice, din ce în ce mai apropiate de scopul propus.

întotdeauna aşteptaţi-vă la ceva bun, fiţi optimişti.Hotărâţi să nu mai suferiţi, înţelegeţi că dacă veţi continuasă beţi, vă veţi îmbolnăvi iremediabil din punct de vedere psihic şi mental. Puterea uriaşă a subconştientului vă susţinemereu. Chiar dacă acum sunteţi deprimaţi, imaginaţi-vă căaţi şi început să! fiţi fericiţi si liberi.

în aceasta constă legea substituţiei. Imaginaţia greşit;orientată v-a împins către viciu; lăsaţi acum imaginaţia;creatoare să vă conducă spre lumină şi pace. Acest lucru va produce, poate, puţină suferinţă. Suportaţi această suferinţăaşa cum o mamă suportă durerile naşterii, ştiind că va aveaun copil minunat.

Alcoolismul provine din obişnuinţa de a gândi negativşi distructiv. Alcoolicul suferă de sentimente profundede;; inferioritate, de neputinţă, de frustrare, însoţite deostilitate. El găseşte mereu justificări şi scuze pentru viciulsău, când dej fapt, singurul motiv îl constituie naturadistructivă a gândurilor  sale.

Page 121: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 121/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău

169

Iată 3 etape principale pe care trebuie sale parcurgeţi pentru a schimba această stare de lucruri:

1. Relaxaţi-vă fizic, psihic şi mental. Urmăriţi să intraţi

într-o stare meditativă, profundă, pentru a trece apoi la pasul al doilea.M  2. Compuneţi o frază scurtă, pe care să o puteţi memora cu

 jiişurinţă şi repetaţi-o de multe ori, ca pe un cântec de leagăn,fctă un exemplu: "Sufletul meu se umple de pace şi

  beatitudine; mulţumesc lui Dumnezeu pentru acest lucru".Pentru ca mintea să nu se împrăştie, repetaţi fraza cu voce taresau doar mişcând buzele. Sugestia va pătrunde mult mai uşor în subconştient. O şedinţă va dura 5-10 minute.

3. înainte de a adormi procedaţi aşa cum făcea Goethe:imaginaţi-vă că în faţa dumneavoastră se găseşte unuldintre prietenii pe care-i iubiţi cel mai mult. Ţineţi ochii

închişi, corpul relaxat. Imaginaţi-vă apoi că prietenul văfelicită cu căldură pentru reuşita voastră. "Vedeţi-i" faţa,surâsul, "auziţi-i" vocea. Strângeţi-i mâna şi căutaţi să"simţiţi" cât este de vie şi de caldă. Reluaţi scena iar şi iar,

 până când veţi fi satisfăcut de rezultat.Chiar dacă teama închide porţile subconştientului, chiar 

dacă grijile şi îndoiala vă chinuie, nu pierdeţi din vederescopul final. Gândiţi-vă la forţa infinită a subconştientului

 pusă în mişcare cu ajutorul gândului focalizat şi imaginaţiei pozitive controlate. Veţi dobândi atunci o mare încredere şi undeosebit curaj. Continuaţi; perseveraţi până când soareleva răsări pentru voi, rispind tenebrele în care vă aflaţi până

atunci.Folosiţi forţa gândului 

1. Orice problemă are o soluţie. Răspunsul se găseşte

chiar în întrebare; înţelepciunea divină vi-1 revelează

dacă o invocaţi cu încredere.

2. Obişnuinţa, crearea unui obicei, este rodul

interacţiunii subconştientului cu conştientul. Devenim,

din păcate, deseori creaturi ale obişnuinţelor, ceea ce

demonstrează cât de uluitoare este puterea

subconştientului.

Page 122: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 122/148

170 Joseph Murphy

 

3. Repetând anumite gânduri sau acţiuni, ele seimpregnează în subconştient, devenind automatisme.

130.Sunteţi liberi să alegeţi un obicei bun sau unulrău.

Controlul minţii sau rugăciunea, de exemplu,suntobiceiuri benefice.

131.Dacă întreţineţi cu încredere o imaginementală,subconştientul o va manifesta cu siguranţă.

132.Când atenţia se risipeşte, concentraţi-vă dinnouasupra scopului propus. Faceţi din aceasta unobicei.Astfel veţi disciplina mintea.

133.Nici un obstacol exterior nu poate sta încalereuşitei dumneavoastră. Singura piedică o

constituimintea şi lipsa de credinţă.

134.Mentalul conştient reprezintă aparatul foto,iasubconştientul - filmul pe care impregnaţidiferitei

dorinţe, imagini, idei.135.Ghinionul este rezultatul neîncrederii. Pentru a

o

înlătura, invocaţi Inteligenţa divină, rugaţi-osă văjcălăuzească în tot ceea ce faceţi. Imaginaţi-vămereu cdorinţa vi s-a împlinit.

136.Pentru a crea un nou obicei, trebuie mai întâisă|fiţi convinşi că acesta este benefic. Dacă doriţi cuardoaresă renunţaţi la un viciu, sunteţi pe jumătatevindecaţi.

137.Ceea ce spun ceilalţi nu vă poate afecta decât

 prinintermediul propriilor dumneavoastră gânduri.Sunteţisingurul creator al universului dumneavoastră

lăuntric,Identificaţi-vă mereu cu idealurile cele maiînalte, custarea de armonie şi fericire.

138.Alcoolismul provine din dorinţa ascunsă de ascăpa

de griji. Pentru a vă elibera, luptaţi cutenacitat

împotriva gândurilor distructive; sădiţi în minteidei dfericire, calm lăuntric şi libertate nestânjenită.

139.Multe persoane sunt şi vor rămâne alcoolicedini

Page 123: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 123/148

cauză că refuză să-şi recunoască viciul.

140.Subconştientul care v-a făcut sclavii obiceiurilerele este singurul care vă poate elibera de acestea.Totuidepinde de modul în care-i utilizaţicapacităţii

extraordinare.

Page 124: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 124/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău

171

141.Imaginaţia necontrolată v-a împins către

alcoolism. Acum folosiţi imaginaţia creatoare

pentru a

vă elibera de acest viciu.142.Când teama închide poarta de acces la

subconştient, numai credinţanezdruncinată în

Dumnezeu o va deschide din nou.

Page 125: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 125/148

CAPITOLUL XIX

Folosiţi subconşitentul pentru a înlătura teama

Unul dintre cursanţi mi-a relatat cum, fiind invitat să ţinăun discurs, s-a simţit cuprins de panică la ideea că va vorbi înfaţa atâtor oameni. Iată cum a reuşit să-şi elimine aceastăteamă: timp de mai multe seri a practicat o tehnică deautosugestionare.Se relaxa într-un fotoliu timp de 5 minute,apoi îşi spunea rar şi calm: "îmi stăpânesc teama şi o depăşescfără probleme.Vorbesc plin de încredere şi de forţă. Ceea cespun captivează auditoriul şi îl impresionează".

Subconştientul este foarte receptiv la orice sugestie. Mai alescând suntem destinşi, gândurile pătrund foarte uşor în;subconştient printr-un fenomen asemănător cu osmoza, prin!care două fluide separate de o membrană poroasă se!

întrepătrund, în această stare, mentalul conştient comunică^foarte uşor cu subconştientul.

Cel mai mare duşman al omului 

Se spune că frica este cel mai mare duşman al omului. Eaeste răspunzătoare de multe eşecuri, boli şi neînţelegeri în viaţaacestuia. Milioane de oameni se tem de trecut, de viitor, di

 bătrâneţe, de nebunie, de moarte. Frica este o stare de spiridominantă; unii dintre noi se tem chiar de propriile lor gândur 

Dacă un părinte spune copilaşului său că sub pătuţ se afliun crocodil care-1 va mânca, micuţul paralizează de spaimaiDar când îi arată că acolo nu este, de fapt, nimeni, copilul sî

eliberează de orice teamă. Frica este tot aţâţ de reală ca sjcrocodilul de sub pat. în mod asemănător, mulţi dintre noi ă tem de fantasme, de o mulţime de umbre sinistre care nu anici o legătură cu realitatea.

Page 126: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 126/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 173

Filozoful şi poetul Ralph Waldo Emerson spunea: "Faceţiexact lucrurile de care vă temeţi cel mai mult; atunci frica seva împrăştia imediat". Am verificat eu însumi aceste cuvintecând, doar la gândul că voi vorbi în faţa publicului, mă cuprindea

o teamă teribilă. Am depăşit-o în momentul când am susţinut prima conferinţă, adică făcând exact lucrul de care mă temeam.Când vă hotărâţi să vă controlaţi spaimele şi angoasele,

eliberaţi în fapt puterea teribilă a subconştientului, care vă vaajuta să le dominaţi.

O cântăreaţă a fost invitată odată la o audiţie. Fiind emotivă,dăduse greş la alte trei probe, deşi avea o voce foarte frumoasă.Chiar în momentul când trebuia să cânte, o cuprindea panica.Subconştientul, receptiv la orice sugestie, se manifesta imediat,astfel încât tânăra îşi pierdea subit vocea. De trei ori la rând acântat fals, până când vocea i s-a înecat definitiv în lacrimi.

Pentru a-şi elimina tracul a folosit o tehnică simplă: de treiori pe zi se închidea în cameră, se aşeza comod într-un fotoliu,

se relaxa şi închidea ochii. Apoi îşi liniştea valurile minţii,căci,în starea de calm profund subconştientul este mult mai receptivla sugestii, în sfârşit, îşi spunea plină de încredere: "Cânt'minunat. Sunt senină, echilibrată şi calmă". Repeta de 5-10 oriaceastă sugestie, lent, cu atenţie. După o săptămână era multfinai calmă si dobândise încredere în vocea ei. Momentul audiţieia venit, iar ea a cântat minunat.

Aplicaţi această tehnică pentru a elimina pe rând toateangoasele şi spaimele care v-au chinuit până acum.

Teama de eşec

- Mulţi studenţi mi s-au plâns de aceeaşi problemă: când apar 

în faţa profesorului, la examen, uită subit tot ce învăţaserăanterior. Invariabil, când ies din sală, îşi amintesc în cele maimici detalii răspunsurile la toate întrebările. Subconştientulreacţionează întotdeauna la sugestia cea mai puternică. Lastudenţii respectivi această sugestie o constituie teama de eşec.Cu alte cuvinte, frica este adevărata cauză a amneziei lor.

Iată un exemplu edificator: am cunoscut un student lamedicină care era cel mai inteligent din grupa lui, dar la unexamen oral nu era capabil să răspundă nici măcar la cea mai

Page 127: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 127/148

174 Joseph Murphv

 

simplă întrebare. Frica îl paraliza mereu.Spaimele şi angoasele au o influenţă aţâţ de mare

asupra subconştientului pentru că sunt însoţite de

emoţii foarte puternice. Prin teama noastră aproapecă cerem subconştientului să facă în aşa fel încât să dămgreş.

Unul dintre studenţi, care ştia că subconştientul estedepozitul a tot ceea ce el memorează, s-a decis să foloseascăla maximum această capacitate cu ajutorul sugestiei, înfiecare dimineaţă şi seară îşi imagina că scria mamei oscrisoare prin care o anunţa că luase note mari la toateexamenele. Apoi citea în gând răspunsul prin care mama îlfelicita cu dragoste.,

Aşa cum se aştepta, inteligenţa divină a subconştientuluia preluat sugestiile şi a făcut astfel încât dorinţele lui să

devină realitate. Imaginându-si deznodământul, el a creat premizele [ îndeplinirii sale.

Teama de apă, de înălţime şi de locuri închise

Multe persoane suferă de aceste obsesii. Este posibilcal angoasele să-şi aibă cauza în anumite întâmplări

 petrecute în | copilărie.Dacă un copilaş a fost aruncat într-un lac fără să ştie

săi înoate, el va păstra spaima subconştientă de apă pentrutoatăl viaţa. Sau dacă s-a defectat liftul în timp ce se afla înel, va fi| chinuit de claustrofobie.

Când erarn de 10 ani am trăit o astfel de experienţă: ar 

căzut din greşeală într-un lac cu apă murdară, îmi amintescşî acum apa cenuşie de deasupra capului meu. în ultimulmo-f ment am fost salvat de un coleg. Spaima aceea teribilămi-a pătruns în subconştient şi mult timp m-a obsedatteama de apă. într-o zi, am consultat un psiholog cuexperienţă, care m| a sfătuit: "Du-te la piscină, priveşte apaşi spune cu voce ţâre «Te domin, te stăpânesc.» Apoi intră înapă, înscrie-ţe la cursuriU de înot şi caută să-ţi îndepărteziteama". Ceea ce am şi făcută Nu i-am permis fricii de apă sămă domine si să mă înspăimânte nici un moment. Amintiţi-vă mereu că sunteţi mai puternici decât frica sau angoasace tinde să vă domine, însuşiţi-vă această atitudine, plinăde curaj. Subconştientul va reacţiona prompt, dându-vă un

 plus de încredere şi forţă.

Page 128: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 128/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 175

Iată o metodă simplă, dar foarte eficientă, pentru a înlăturateama. Să presupunem că vă este frică de apă, de înălţime, delocuri închise sau aveţi trac atunci când daţi un interviu sau oaudiţie. Dacă apa este cea care vă sperie, începeţi prin a vă

relaxa complet timp de 5-10 minute, apoi imaginaţi-vă că înotaţi.Concentraţi-vă să percepeţi răcoarea apei şi să vă coordonaţicât mai bine mişcările corpului. Sunteţi vesel, plin de viaţă.Ceea ce faceţi nu este o simplă reverie, ci este o sugestie pozitivăcare se impregnează în subconştient şi va deveni realitateAceasta este legea subconştientului.

Această tehnică este valabilă şi pentru cei care suferă deteama de înălţime, închipuiţi-vă că urcaţi pe un munte foarteînalt, sunteţi în formă, că admiraţi peisajul pitoresc. Aceeaşi

 bucurie o veţi simţi în realitate, când veţi birui teama.Am cunoscut pe directorul unei mari firme care era terorizat

de faptul că trebuia să urce cu ascensorul în fiecare dimineaţă.La un moment dat s-a hotărât să-si biruie teama cu ajutorul

următoarei sugestii pozitive: "Ascensorul este o invenţieminunată şi este foarte util în clădirea noastră, îmi dau seamacă este o adevărată binecuvântare pentru funcţionari, căci astfeleconomisesc forţă si timp. Funcţionează cu voia lui Dumnezeu,care ne ocroteşte permanent. Energiile vieţii, iubirii şiînţelepciunii circulă liber prin mine. Mă văd urcând în ascensor;aceasta se umple de angajaţi cu care vorbesc, atmosfera esteveselă, amicală. Cobor din lift şi intru liniştit în birou. Suntîncrezător şi liber de orice prejudecăţi.. Mulţumesc luiDumnezeu că m-a ajutat". Timp ce 10 zile a lucrat intens cuaceastă sugestie, în a unsprezecea zi, când a urcat în lift, n-amai simţit nici o urmă de teamă.

Teama firească şi teama patologică

Se spune că omul se naşte cu frica de două lucruri: de zgomotşi de cădere. Acestea ne sunt date de către natură ca niştesisteme de alarmă, care fac parte din instinctul de conservaresi sunt normale. Celelalte angoase ne sunt întipărite de către

 părinţi, educatori şi cei din anturajul nostru.Când scăpăm imaginaţia de sub control apare teama

anormală, care poate merge până la manifestări patologice.

Page 129: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 129/148

176 Joseph Murphv

O doamnă a fost invitată odată să facă o călătorie cuavionul: în jurul lumii. S-a apucat să decupeze din ziare toatearticolele despre catastrofe aeriene. Se şi vedea prăbuşindu-secu avionul î în ocean. Iată un exemplu de teamă exagerată.

Dacă femeia va : persista în starea aceasta de spirit, fărăîndoială că i se va petrece exact lucrul de care se teme atâtde mult.

Alt exemplu: un om de afaceri din New York, foarte bogatşi: cu o viaţă de familie fericită a început deodată să-şiimagineze cum ar fi dacă ar da faliment, dacă ar primi de la

 bancă o hârtie prin care să i se comunice că în cont nu maiare nici un ban. Aceste imagini fantasmagorice i-au

 provocat o depresiune psihică împotriva căreia nu luptadeloc. Mereu repeta soţiei:, "cred că se va produce orecesiune", "sigur voi da faliment" şij alte fraze de acest gen.

Inevitabil a sfârşit prin a da faliment, adică s-a împlinit

cees ce el mentalizase cu atâta forţă. Poate că nu s-ar fi petrecut astfel dacă nu şi-ar fi hotărât singur soarta printeama şij angoasa lui permanentă.

Există oameni care trăiesc mereu cu teama să nu li seJ întâmple o catastrofă lor sau celor dragi. Dacă citesc înziare j despre o epidemie sau o boală extrem de rară, suntsiguri că şi ei se vor îmbolnăvi în curând. Sigur că dacă sevor menţine în această angoasă, odată tot li se va întâmplaceva rău.

Când constatăm că imaginaţia ne scapă de sub controlşi începe să plăsmuiască tot felul de scene halucinante saucând un gând negativ ne apare în mod obsesiv în minte,

trebuie să luăm imediat atitudine, adică să cultivăm exactsugestia opusă, ş Angoasa dusă la extrem denotă gravetulburări psihice şij mentale. Odată cu frica apare şiaspiraţia către starea opusă f ei. Concentraţi-vă atenţia asupraaceste stări, lăsaţi-vă cuprinşi J de ea, căci atitudineamentală menţinută cu perseverenţă:-generează oobişnuinţă care, la rândul ei, poate schimba un j destin.Veţi căpăta mai multă siguranţă şi încredere în :<dumneavoastră înşivă, iar uriaşele forţe care sunt acumlatente în subconştient se vor manifesta în sens benefic,susţinându-vă cu putere.

Page 130: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 130/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău 177

 Examinaţi-vă cu luciditate fobiile

Preşedintele unei firme îmi povestea de curând că pe vremeacând era un simplu comis voiajor, era atât de suspicios, încât dădeaocol de 4-6 ori în jurul casei clientului înainte de a intra. Directorul

i-a spus într-o zi: "Nu te teme, nu te pândeşte nici un crocodil dinspatele uşii. Fii mai îndrăzneţ". Astfel, el a învăţat că dacă priveştedirect şi lucid motivul fricii, va realiza imediat că nu are de ce săse teamă iar frica va dispare fără urme.

'.; Un veterinar în aviaţia militară mi-a relatat câteva dintreexperienţele sale din timpul celui de-al doilea război mondial.La un moment dat a fost nevoit să sară cu paraşuta din avionulcuprins de flăcări şi a aterizat în mijlocul junglei. Ii era o teamăteribilă şi a înţeles că tocmai teama exagerată îi poate provocanecazuri şi mai mari. S-a hotărât să-şi învingă într-un fel frica,spunându-şi cu voce tare: "John, nu trebuie să te laşi cuprinsde frica asta care nu reprezintă decât dorinţa ta de a ieşi din

 junglă cât mai repede şi de a ajunge într-un loc sigur şi maiconfortabil". Apoi a început să se sugestioneze astfel:* "înţelepciunea divină care hotărăşte fiecărei planete o anumităorbită şi nu alta, mă călăuzeşte şi pe mine prin această junglă."

A continuat să-şi spună aceste cuvinte timp de 10 minute. ASimţit că începe să vibreze ceva înlăuntrul lui şi a pornit ladrum plin de încredere. După câteva zile a ajuns în modmiraculos la marginea junglei, de unde a fost salvat de un avion.

Atitudinea mentală plină de curaj şi încredere în forţele proprii au fost cele care 1-au salvat de fapt. El însuşi spunea:"Dacă începeam să mă lamentez şi să mă îngrijorez, aş fi căzut

 pradă propriei mele spaime; probabil că aş fi murit de frică şide inaniţie".

Directorul unei alte firme îmi povestea că, demult, a fostcuprins de teama că îşi va pierde locul de muncă. Trei ani s-achinuit în starea aceea, îşi imagina mereu că ar putea ficoncediat, deşi realitatea era cu totul alta. Fantasmele au luato amploare atât de mare, încât s-a îmbolnăvit de o gravă depresie

 psihică. Ca urmare, a fost rugat să-şi dea demisia.în realitate, omul s-a concediat singur prin sugestiile nega-

tive pe care le-a întreţinut cu o perseverenţă demnă de un scopmai nobil. Subconştientul a reacţionat în consecinţă, sugerându-

Page 131: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 131/148

178 JosePh Murphy 

i luarea unor decizii eronate care au provocat mari prejudicii firmei. Dacă ar fi contracarat la timp teama şineîncrederea, cultivând sugestii opuse lor, dezastrul ar fi

 putut fi evitat.In timpul unui turneu de conferinţe în străinătate,

am discutat timp de două ore cu un înalt membru alguvernului ţării respective. Omul acela îmi dădea osenzaţie inefabilă de pace şi seninătate lăuntrică. Dupăcum mi-a relatat el însuşi, nici o injurie adusă de partidulde opoziţie nu-1 afectase vreodată. Pentru a se păstramereu calm, el practica în fiecare zi următoarea tehnică: serelaxa timp de un sfert de oră, apoi mentaliza că estescufundat într-un ocean adânc de pace.

Prin această meditaţie, dobândea o imensă putere fizică,i psihică şi mentală, cu ajutorul căreia biruia toate

dificultăţile.Cu câtva timp în urmă, îl sunase un coleg la miezulnopţii j ca să-i spună că se pregăteşte un complot împotrivasa. Iată ce j i-a răspuns: "Lasă-mă să dorm liniştit. Vomvorbi despre asţa| mâine dimineţă la ora 10."

"Ştiu că nici un gând negativ nu poate să mă afectezedacă! nu-1 accept. De aceea refuz să mă las cuprins deteamă. Ştiu căi nu se poate petrece nimic rău cu mine" îmispunea el în timpulj discuţiei.

Calmul şi curajul său merită o vie admiraţie. Toţi ar trebuii să căutăm în noi înşine sursa calmului şi a păciiinterioare în* credinţa că suntem ocrotiţi permanent şinimic nu se poate petrece la întâmplare, fără voia luiDumnezeu.

Pentru a elimina definitiv teama, folosiţi aceastăformulă: | "Căuţat-am pe Domnul şi m-a auzit din toatenecazurile mele şi m-a izbăvit". (Psalmi, 33:4).

 Eliberaţi-vâ de teamă

143.Faceţi chiar lucrul de care vă este teamă cel

mai

mult. Frica va dispare instantaneu. Spuneţi-vă

mereu:

"îmi stăpânesc perfect teama".

144.Frica reprezintă un gând negativ, care apare

 în

minte când imaginaţia scapă de sub control,

 înlocuiţi

acest gând prin idei realiste şi constructive. Teama

a ucis

milioane de oameni. Faceţi astfel încât credinţa să

devină

mai puternică decât teama.

Page 132: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 132/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

179

145.Frica este cel mai mare inamic; ea stă la

originea

eşecurilor, a bolilor şi a relaţiilor nearmonioasedintre

oameni, dar poate fi învinsă prin iubire, căci

iubirea ne

pune în rezonanţă cu energiile sublime ale

universului.

146.Neutralizaţi sugestiile de teamă adoptând

idei

opuse lor: "Sunt curajos, echilibrat, senin, calm".

Veţi

observa apariţia unor efecte minunate.

147.Tracul se află la originea amneziei în

cazul

examenelor. Ca să nu vă mai confruntaţi

cu el,

sugestionaţi-vă astfel: "Am o memorie perfectă

şi-mi

amintesc tot ce am învăţat"; sau, tot aşa de bine,

puteţi

să vă imaginaţi că un coleg vine să vă felicite

pentru

notele de 10 luate la examene. Perseveraţi şi veţi

reuşi!

148.Dacă aveţi teamă de apă, învăţaţi să înotaţi.

Imaginaţi-vă că vă jucaţi veseli şi liberi prin

apă.Inchipuiţi-vă că apa vă înconjoară cu

prospeţimea şi

răcoarea ei. Va fi mult mai uşor să învăţaţi să o

stăpâniţi

şi să vă bucuraţi de ea. Aceasta este

legea

subconştientului.

149.Dacă aveţi oroare de locuri închise: ascensor, săli

de conferinţă, etc., închipuiţi-vă că sunteţi

 într-un

ascensor care vă duce silenţios acolo unde

doriţi săajungeţi. Gândiţi-vă în ce stare de oboseală aţi fi

după

ce aţi urca în fugă 5 etaje şi cât de liniştit şi calm

coborâţi

din lift. Veţi fi uimiţi cât de repede vă biruiţi

teama.

150.Nu ne naştem decât cu două feluri de frică: cea

de

 înălţime (frica de cădere) şi frica de zgomot.

Toate

celelalte sunt dobândite în timpul vieţii, mai

ales în

copilărie. Debarasaţi-vă repede şi complet de ele.

151.Frica face parte din instinctul de conservare.

Frica

patologică este, în schimb, foarte

periculoasă şi

Page 133: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 133/148

reprezintă rezultatul gândurilor negre, al oboselii

şi al

imaginaţiei necontrolate.

10. Acum, când ştiţi că subconştientul reacţionează

prompt la orice sugestie şi vă poate împlini orice dorinţă,

puteţi elimina orice fel de angoasă şi obsesie, cultivând

cu fervoare exact opusul ei. Iubirea alungă întotdeaunateama.

Page 134: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 134/148

180 Joseph Murphv

 

152.Dacă vă temeţi de eşec, concentraţi-vă asupraideiide reuşită. Dacă vă temeţi de boală, orientaţi-vă

minteaspre sănătate, în orice pericol v-aţi afla,invocaţi

 protecţia divină. Dacă sunteţi terifiaţi de ideeamorţii,meditaţi asupra faptului că Viaţa este eternă.Dumnezeueste Viaţa, iar Viaţa vă aparţine chiar din acestmoment.

153.Pentru orice frică este valabilă legeasubstituţiei.Iată ce se petrece: când vă temeţi de un anumit

lucru,atunci apare dorinţa de a obţine exact opusul său.Dacăsunteţi bolnav, doriţi sănătate; dacă sunteţi închisdoriţilibertatea. Fiţi optimişti, concentraţi-vă asupradorinţei,căci subconştientul o va împlini.

13. Viitorul există în stare potenţială în minteadumneavoastră. Gândurile pozitive sunt creatoare, deciceea ce doriţi cu putere se va petrece. Gândiţi binele şiveţi avea parte de bine.

154.Priviţi-vă frica în faţă, puneţi-o în luminaraţiunii,învăţaţi să râdeţi de spaimele dumneavoastră.Acestaeste tratamentul cel mai bun.

155.Nimic din exterior nu vă poate perturba dacănu-Ji permiteţi acest lucru. Sugestiile, minciunile şialuziile|celorlalţi nu pot avea putere asupradumneavoastră dac£vă orientaţi permanent către ceea ce este bun şidivin|

 Nu există decât o singură Putere Creatoare, deaccesorice contradicţie sau conflict nu pot fi decâtdăunătoa

şi false. Adevărul lor stă în Armonie şi în Iubire. Deaceea,! orice gând bun este inspirat şi însufleţitmereu def Puterea divină.

Page 135: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 135/148

CAPITOLUL XX

Tinereţe fără bătrâneţe

Subconştientul nu ştie ce înseamnă neputinţa bătrâneţii căciel este etern. Subconştientul face parte din mintea universală,care nu s-a născut niciodată şi nici nu va muri vreodată. Deaceea, oboseala, neputinţa şi boala bătrâneţii nu reprezintădecât rezultatele directe ale propriilor dumneavoastră acţiunigreşite. Calităţile cu adevărat spirituale, cum ar fi: armonia,

 bunăvoinţa, umilinţa, adevărul, pacea, toate acestea nuîmbătrânesc şi nu se demodează niciodată. Cultivaţi cu

 perseverenţă aceste calităţi şi vă veţi menţine sufletul tânăr.îmi amintesc că am citit odată un articol despre un grup de

medici eminenţi din Cincinatti (Ohio), care declaraseră căanii nu sunt singurii responsabili de necazurile sclerozei şi alealtor boli. Nu atât timpul, cât mai ales teama de timp neafectează mintea şi apoi corpul fizic, îmbătrânirea prematurăapare, deci, ca urmare a fricii obsedante de efectele timpului.

Am studiat biografiile unor oameni celebri care şi-aucontinuat activitatea de cercetare sau de creraţie până la vârstefoarte înaintate. Unii dintre ei nu au devenit celebri decât lavârsta senectuţii. Am avut, de asemenea, privilegiul să cunoscoameni simpli şi viguroşi care, în felul lor modest, dovedeau că

 bătrâneţea nu afectează forţa creatoare a omului.

 Modul nostru eronat de a gândi este cel caredetermină îmbătrânirea prematură

Acum câţiva ani am vizitat un vechi prieten la Londra, careavea peste 80 de ani, era foarte bolnav şi, în mod evident, seresemnase în faţa suferinţei, în timpul discuţiei mi-am datseama că slăbiciunea nu era numai fizică, ci şi psihică, în sensul

Page 136: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 136/148

182 Joseph Murphy

 

că bătrânul avea un sentiment acut de frustrare şi dedisperare în faţa morţii. Sunt edificatoare cuvintele sale:"Ne naştem, creştem, îmbătrânim şi nu mai suntem buni de

nimic". Senzaţia că era inutil constituia cauza principală astării sale deplorabile. Aştepta letargic să se împlineascăsoarta. Se îmbătrânise singur, prin intermediul gândurilor sale pesimiste.

 Bătrâneţea reprezintă simbolul înţelepciunii 

Din nefericire, mulţi oameni gândesc precum prietenulmeu. "Ei se tem de ceea ce se numeşte în general "bătrâneţe",moarte, stingere, sfârşit, dar aceasta arată că se tem în faptsă-şi asume plini de curaj şi de iniţiativă responsabilităţilevieţii, cu alte cuvinte, le este frică să trăiască. Viaţa nuare sfârşit, iar bătrâneţea nu înseamnă obligatoriu

neputinţă, ci şi înţelepciune.înţelepciunea se dobândeşte prin experienţă, prin

înţelegerea profundă a fenomenelor care se petrec însubconştient si a modalităţii prin care pot fi acesteafolosite pentru a aduce fericirea si împlinirea, încetaţi sămai priviţi vârstele de 65,75 şi 85 de ani ca fiind sinonime cusfârşitul. Ele pot deveni, dimpotrivă, momente de început aleunei vieţi noi, mai active, mai libere. Mentalizaţi în modconstructiv şi i aşteptaţi plini de încredere, căcisubconştientul vă va dărui ceea | ce doriţi atât de mult.

îmbătrânirea nu este o tragedie inexorabilă, ci maidegrabă l o schimbare. Trebuie înţeleasă ca o etapă a vieţii,

ca un druml spre sfârşit. Omul aflat la vârsta a treia pune mai puţin preţ pe l trup şi mai mult pe suflet, pe forţele sale psihice şi mentale.) Acum este perioada în care el realizeazăcă există senzaţii infinitj mai nuanţate decât cele percepute

 prin intermediul simţurilor fizice.Privită din punct de vedere spiritual, Viaţa este eternă.

Omul nu,este obligat să îmbătrânească şi spiritual, aşacum nici Dumnezeu nu poate îmbătrâni, în Biblie se spunecă Dumnezeu esteViaţa, Adevărul şi Calea. Viaţa se naştedin ea însăşi, este eternă, indestructibilă şi este singurareală.

Cercetările făcute în domeniu de către savanţii dinMarea Britanie confirmă existenţa vieţii după moarte.Există la

Page 137: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 137/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

183

institutele respective nenumărate volume cu procese verbalecare descriu experienţe foarte interesante despre supravieţuireaconştiinţei după aşa zisa moarte.

O doamnă 1-a întrebat odată pe Thomas Edison ce esteelectricitatea, iar el i-a răspuns: "Doamnă, electricitatea există.Folosiţi-o." Chiar dacă nu cunoaştem în profunzime originileacestei forţe, important e că ştim cum să o utilizăm în folosulnostru.

 Nici un savant nu a văzut cu ochii săi electronul, dat toţi îlacceptă ca pe o realitate ştiinţifică, singura care poate explicaanumite observaţii experimentale. In mod asemănător, nu

 putem vedea viaţa, dar ştim că trăim. Fără îndoială, viaţa existăşi suntem aici pentru a ne bucura de frumuseţea ei. Biblia spune:"şi aceasta este viaţa veşnică: să Te cunoască pe Tine, singurulDumnezeu adevărat" (loan 17:3)

Omul care consideră că viaţa constă numai în succesiuneanaşterii, tinereţii, maturităţii şi bătrâneţii, încheiată cumoartea, este cu adevărat demn de o profundă compasiune. Unastfel de om nu cunoaşte speranţa, iar dimensiunea spiritualăa vieţii nici nu există pentru el. Teoria lui dă naştere la frustrări,stagnare, cinism şi unui sentiment de disperare care duce lanevroze şi tot felul de alte aberaţii mentale. Dacă nu puteţi

 juca tenis la fel de bine ca alţii sau nu puteţi înota repede ca unom tânăr, dacă mersul vă este acum mai moale şi nu mai puteţialerga la fel ca în tinereţe, amintiţi-vă că viaţa reprezintă defapt un progres continuu. Ceea ce oamenii numesc moarte nueste decât o trecere către o viaţă nouă, în altă dimensiune aVieţii.

In cadrul conferinţelor mi-am sfătuit permanent auditoriisă accepte cu seninătate vârsta a treia, care are frumuseţea eispecifică. Iubirea, bucuria, pacea lăuntrică, acestea nuîmbătrânesc niciodată.

Ralph Waldo Emerson, poet şi filozof de frunte afirmă: "Omulnu-şi număreă anii decât atunci când nu are altceva de numărat.Acţionând în mod inteligent şi în spiritul legilor imuabile alenaturii, personalitatea dumneavoastră, spiritualitatea,credinţa, nu vor fi atinse niciodată de decrepitudine".

Page 138: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 138/148

184 Joseph Murphy 

 Sunteţi şi veţi rămâne tânăr dacăvă veţi simţi tânăr 

Un chirurg îm spunea odată: "Am 84 de ani. Am făcutoperaţii în fiecare dimineaţă, după-amiaza veneam din nousă consult pacienţii, iar seara scriam articole pentrurevistele medicale". Atitudinea sa demonstra că se simţeafoarte util şi asta 1-a ajutat să se menţină tânăr. După cumremarcase el însuşi, într-adevăr omul este puternic în măsuraîn care crede ferm acest lucru, şi este util dacă se simte util.

Acest om remarcabil n-a capitulat niciodată în faţaanilor; zicea că este nemuritor şi adăuga: "Dacă totuşi voimuri mâine ştiu că acolo unde mă voi afla, voi opera nu cu

 bisturiul, ci cu ajutorul medicinii mentale şi spirituale".

 De multe ori, părul alb constituie un avantaj   Nu renunţaţi la activitatea dumneavoastră spunând:

"Voi ieşi la pensie; sunt bătrân; sunt un om terminat", căciastfel chemaţi singuri către dumneavoastră bătrâneţea şimoartea. Abia atunci când vă hotărâţi să capitulaţi, deveniţiun om într-adevăr inutil. Unii oameni sunt deja bătrâni la30 de ani, în timp ce ; alţii se menţin tineri şi la 80 de ani.Mintea constituie adevăratul arhitect al corpului. GeorgeBernard Shaw ducea o j viaţă activă şi la 90 de ani, talentulsău menţinându-se în | vigoare.

Unii patroni nu mai angajează pe cineva dacă află căal depăşit 40 de ani. După părerea mea, această atitudine

este l nedemnă şi arată lipsă de omenie şi înţelegere.Deşi toţii consideră că tinereţea este un avantaj, abia după30-35 de ani,[ omul atinge adevărata maturitate din toate

 punctele de vedere! Dacă patronii s-ar gândi mai bine şi-ar da seama că nu părull alb contează, ci talentul, experienţa şiinteligenţa angajaţilor* înţelepciunea şi experienţadobândite până la acea vârstă ar constitui un mareavantaj pentru firmă, căci omul matur dispune de maimult discernământ în luarea deciziilor, fiind capabil chiar să coordoneze activitatea celor tineri.

Un scenarist de la Hollywood mi-a mărturisit că eraobligat să scrie pentru ca scenariile să fie acceptate ca şicând ar fi avut inteligenţa unui copil de 12 ani. Aceastademonstrează un

l

Page 139: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 139/148

 Puterea extraordinara a subconştientuluitău

185

fapt tragic: imaturitatea psihică şi mentală a publicului. Acestlucru duce la preferarea cu orice preţ a persoanelor tinere, chiar sfidând competenţa şi bunul simţ.

Teama de bătrâneţe

Am cunoscut un bărbat de 65 de ani care se străduia cudisperare să pară mai tânăr: mergea în toate Week-end-urile,la înot împreună cu un grup de tineri, făcea plimbări lungi pe

 jos, juca tenis şi îşi etala mereu forţă fizică, spunând: "Vedeţi,oricând pot să mă măsor cu cei mai tineri dintre tineri." Dar acest regim de viaţă în care se solicita excesiv nu-1 ajuta cuadevărat să se menţină tănăr. Secretul constă în acest mareadevăr: "Omul devine ceea ce gândeşte în profunzimilesufletului său". Numai schimbarea atitudinii mentale ne poateajuta să rămânem mereu tineri, căci subconştientul estetiparul fidel al gândurilor dumneavoastră. Dacă vă orientaţi

 permanent către ceea ce este frumos, bun, sublim, vă veţimenţine în formă sfidând calendarul şi trecerea timpului. Mulţioameni se tem de neajunsurile vârstei a treia, mai ales descleroză, şi cu cât se tem mai mult, cu atât mai mult se apropieîn mod penibil de starea respectivă. De fapt, puteţi spune căsunteţi cu adevărat bătrâni abia atunci când v-aţi pierdut

 bucuria de a trăi, când încetaţi să mai visaţi, când nu maiaveţi nimic de descoperit. Atât timp cât vă păstraţi minteadeschisă spre idei noi, atât timp cât permiteţi ca lumina şiinspiraţia să vă pătrundă întreaga fiinţă, veţi rămâne mereutineri şi plini de viată.

Fie că aveţi 65 sau 95 de ani, trebuie să ştiţi că mai aveţimult de dăruit acestei lumi, de exemplu, îi puteţi ajuta şi călăuzi

  pe cei tineri şi fără experienţă. Sau puteţi împărtăşiţicelorlalţi din cunoştinţele dumneavoastră, din experienţa pecare aţi acumulat-o în atâţia ani de viaţă, dar la fel de bine,

 puteţi privi înainte, căci viaţa este nesfârşită şi mai aveţimulte de învăţat. Urmăriţi ca în fiecare zi să aflaţi sau să faceţiceva nou. Acesta este secretul tinereţii veşnice.

Acum câţiva ani, când am ţinut o serie de conferinţe laBombay am cunoscut un om care avea 110 ani. Avea cel maifrumos chip pe care-1 văzusem vreodată. Părea transfiguratde o lumină care iradia din interiorul său. Ochii lui aveauo asemenea claritate şi seninătate, încât oricine îşi puteada seama că sufletul îi rămăsese tânăr şi plin de fericire.

Page 140: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 140/148

186 Joseph Murphy 

 Pensia, o nouă aventură

Dacă aţi ieşit la pensie, nu înseamnă că tot restul vieţii

trebuie să vi-1 petreceţi într-o stare de inactivitate şisomnolenţă.

Păstraţi-vă mereu spiritul viu. Fiţi mereu receptivi laideile noi. Am cunoscut persoane atât de afectate de

 pensionare, încât şi-au pierdut treptat puterea, murind încâteva luni. Desigur, acest lucru se întâmplă deoareceoamenii consideră, în general, că ieşirea la pensiemarchează sfârşitul vieţii. Dar de ce să nu vă gândiţi căîncepeţi o viaţă nouă, că totul se împlineşte si sunteţi liberi.Este foarte deprimant să auzi: "Ce am să mă fac acum, cândsunt pensionar?"; adică, altfel spus "Sunt un om mort din

 punct de vedere psihic şi mental. Nu mai am nici o idee

nouă".Acest mod greşit de a gândi nu reflectă realitatea.Adevărul este că ceea ce înţelegeţi când aveţi vârsta de 90de ani nu puteţi înţelege la 60 de ani, întrucât aţi dobânditîntre timp o anumită înţelepciune şi experienţă de viaţă.

Un vecin de-al meu a fost obligat să iasă la pensie la vârstade 65 de ani. Iată cuvintele sale: "Cred că retragerea din serviciueste un pas înainte, ca şi când aş fi fost la grădiniţă siacum sunt licean." Concluzia sa a fost că trebuia să înceapăo viaţă nouă, să reînveţe să trăiască. Acum, după ce a urmatun curs l de artă fotografică, a pornit într-o călătorie în jurullumii pentru l a fotografia locuri celebre. Duce mereu oviaţă activă, ţine! conferinţe, a format un grup de tineristudenţi şi este soli citat J de diverse cluburi pentru a leîmpărtăşi membrilor acestore din experienţa sa.

 Nu trebuie să vă consideraţi un prizonier al societăţii 

Recent, s-a publicat în ziarele californiene, o statisticăîn care se arată că a crescut numărul persoanelor în vârstăîn Parlament şi Congres. Deci, glasul celor de vârsta atreia va începe să fie auzit şi luat în considerare. Poate vafi votată o lege care să determine patronii să primească şiangajaţi peste 40 de ani. Vârsta înaintată nu e sinonimăîntotdeauna cu bătrâneţea. Un om de 65 ani poate aveaspiritul mai tânăr decât unul de 30 de ani. Este ridicol să spuiunui om capabil că nu-1

Page 141: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 141/148

 Puterea extraordinară a subconştientului tău

187

 poţi angaja pentru că depăşeşte 40 de ani; ce ar trebui să facăaceşti oameni în asemenea condiţii? Să-şi îngroape pentrutotdeauna ideile şi talentul? în mod evident, patronii care îi

refuză nu-şi dau seama că se păcălesc singuri.Omul ar trebui să fie constructorul societăţii în caretrăieşte şi nu prizonierul ei. Este adevărat că pe măsură ceînaintează în vârstă, corpul i se îngreunează şi mişcările devindin ce în ce mai lente, dar mintea rămâne la fel de ageră şiactivă, căci este inspirată de către subconştient, careacţionează nestingherit de influenţa timpului. In acestsens, Biblia ne transmite cuvintele lui Iov: "O, dacă aş fiîncă o dată ca în lunile de mai înainte, ca în zilele în careDumnezeu mă ocrotea, ca atunci când El ţinea strălucitoaredeasupra capului meu candela sa şi, luminat de ea, eustrăbăteam prin întuneric! De ce nu sunt încă o dată ca înzilele toamnei mele, când Dumnezeu ţinea parte corpuluimeu!" (Iov, 29: 2-4)

 Secretul tinereţii 

Pentru a vă redobândi tinereţea, învăţaţi să conştientizaţi puterea curativă şi miraculoasă care sălăşluieşte în subconştientşi care vă pătrunde în mod permanent. Simţiţi cum aceastăenergie profund benefică vă inspiră, vă elevează şi vărevitalizează. Iradiaţi entuziasm şi bucurie ca în zilele tinereţii,retrăind cu toată fiinţa starea binecuvântată de atunci. Meditaţiasupra strălucitoarei lumini de deasupra capului, care estetocmai inteligenţa divină, ea vă va inspira, vă va pune înrezonanţă cu Binele, redându-vă misterele şi secretele Vieţii

spirituale. Lăsaţi-vă călăuziţi de înţelepciunea subconştientuluidumneavoastră, care poate alunga orice umbră a răului şi asuferinţei. In loc să spuneţi: "Sunt bătrân", afirmaţi plini deforţă: "Sunt permanent susţinut de înţelepciunea şi Putereadivină". Nu permiteţi statisticilor şi nici ziarelor să vă"îmbătrânească". Decrepitudinea, senilitatea şi sentimentul deinutilitate nu au nici o legătură cu dumneavoastră. Nu vă lăsaţihipnotizaţi de propaganda făcută prin intermediul mass-mediei.Chemaţi cu putere viaţa la dumneavoastră. Gândiţi tot timpulcă sunteţi fericiţi, radiosi, plini de succes şi puternici.

Page 142: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 142/148

188 Joseph Murphv 

 Idei luminoase cu privire la tinereţe

156.Dumnezeu este însăşi Viaţa. De aceea, viaţa

esteeternă şi indestructibilă, renăscând din propria-icenuşă.Şi oamenii pot să se menţină tineri şi vii, dupămodeluldivin.

157.Sunt nenumărate dovezile care confirmăexistenţavieţii de după moarte. Nu aveţi, deci, de ce să vătemeţide moarte, care reprezintă doar un pascătre odimensiune cu totul nouă.

158.Nu vă puteţi vedea spiritul, dar sunteţi convinşicăacesta există. Nu puteţi vedea Spiritul Suprem,dar îi

 puteţi recunoaşte reflectarea într-un artist,într-unorator, într-un muncitor. De asemenea, sunteţicapabilisă simţiţi bunătatea, adevărul, frumuseţea, deşinimeninu vi le-a arătat vreodată. La fel şi viaţa: nu ştiţiunde se

află sălaşul ei, nu aţi văzut-o cu ochii, dar cu toateacesteasunteţi absolut siguri că trăiţi.

159.Putem considera bătrâneţea ca fiind momentulîncare contemplarea adevărurilor divine serealizeazădintr-un punct de vedere şi o perspectivă îngeneral lsuperioară tinereţii. De aceea satisfaţiile vârsteia treiasunt mai complete decât cele ale tinereţii. Deşicorpul!

fizic devine mai lent în mişcări, aveţi acum posibilitatea!să meditaţi mult mai profund asupralucrurilor}spirituale.

160.Un om nu îşi numără anii decât atunci când numai,are nimic de numărat, însuşirile veritabile,

 precuicredinţa, profunzimea minţii nu îmbătrânescniciodată!

161.Sunteţi tineri în măsura în care vă

consideraţitineri. Sunteţi puternici în măsura în care văconsideraţi

 puternici. Cu ajutorul gândurilor vă puteţimodelecaracterul şi destinul.

Page 143: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 143/148

162.Părul alb constituie un avantaj, căci exprimădemulte ori înţelepciunea şi experienţaacumulate îndecursul anilor.

163.Nici terapiile intensive şi nici exerciţiile

fiziceexagerate nu sunt cele care vă menţin tineri, ci

 propriadumneavoastră atitudine mentală. Căci, omuldevine

Page 144: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 144/148

 Puterea extraordinara a subconştientuluitău

189

ceea ce gândeşte.9.Adevărata cauză a îmbătrânirii rezidă în teama de

neajunsurile bătrâneţii. De ce vă temeţi mai mult, de

aceea nu scăpaţi.164.Când încetaţi să mai speraţi, când viaţa înceteazăsă mai fie o surpriză pentru dumneavoastră,atuncisunteţi deja bătrâni. Puteţi recunoaşte acest lucruatuncicând vă iritaţi pentru orice şi nu vă place nimicîn jur.Meditaţi mereu asupra adevărurilor divine şidăruiţituturor lumină şi iubire - iată adevăratatinereţe fără

 bătrâneţe.165.Ieşirea la pensie poate fi privită ca fiind

începutulunei noi aventuri. Organizaţi-vă timpul liber astfelîncâtsă faceţi acum ceea ce nu v-aţi permisniciodată,îndeplinindu-vă vechile dumneavoastrăaspiraţii,învăţaţi să trăiţi plenar, din toată fiinţa şi din totsufletuldumneavoastră.

12. Urmăriţi să fiţi constructorii, nu prizonierii

societăţii. Nu vă îngropaţi talentele şi ideile în precepteleşi prejudecăţile eronate ale celorlalţi.

166.Secretul permanentei tinereţi îl veţi găsi îniubire,fericire şi în calmul lăuntric, însuşiţi-vă acestecalităţişi veţi rămâne mereu tineri.

167.Mulţi filozofi, artişti, savanţi sau scriitori auajunscelebri abia la vârsta senectuţii.

168.Fructele preţioase ale bătrâneţii sunt: bunătatea,credinţa, umilinţa, calmul şi răbdarea. Bucuraţi-

vă detoate aceste virtuţi spirituale.169.Sunteţi fii Vieţii infinite, sunteţi copiii Eternului.

Sunteţi minunaţi, desăvârşiţi. Gândiţi cu puteretoateaceste lucruri şi le veţi întruchipa negreşit în

 propriadumneavoastră fiinţă!

SFÂRŞIT 

Page 145: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 145/148

CUPRINS

INTRODUCERECum poate această carte să producăadevărate miracole în fiinţa dumneavoastră....................

CAPITOLUL I

în noi se ascunde un adevărat tezaur.............................Iii

CAPITOLUL IIModalitatea de manifestare şi acţiunea mentalului fiinţei umane..............................................22

CAPITOLUL III

Puterea miraculoasă a subconştientului...........................38

CAPITOLUL IV

Vindecări miraculoase în antichitate...............................49

CAPITOLUL V

Vindecări cu ajutorul sugestiei în epoca modernă..........59

CAPITOLUL VI

Tehnici practice folosite pentruvindecarea diferitelor afecţiuni........................................68

CAPITOLUL VII

Subconştientul tinde către viaţă......................................83

CAPITOLUL VIII

Unele mici secrete pentru a obţine rezultate sigure.......90

CAPITOLUL IX

Cum se poate obţine prosperitatea în viaţă

cu ajutorul puterii subconştientului vostru.......................................................................................96

Page 146: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 146/148

 Puterea extraordinara a subconştientului tău

191

 

CAPITOLUL XAveţi dreptul să vă bucuraţi de prosperitate....................102

CAPITOLUL XIPentru dobândirea succesului,subconştientul vă este cel mai bun aliat.......................111

CAPITOLUL XIISubconştientul în slujba ştiinţei.......................................122

CAPITOLUL XIIISubconştientul şi miracolele somnului...........................127

CAPITOLUL XIVManifestarea puterii subconştientuluiîn rezolvarea problemelor de cuplu................................135

CAPITOLUL XVCum să devenim mai fericiţi..........................................144

CAPITOLUL XVISubconştientul şi relaţiile umane armonioase....................149

CAPITOLUL XVIIArta de a fi iertător şi bun cu cei din jur.....................157

CAPITOLUL XVIII

înlăturarea blocajelor mentale cuajutorul subconştientului.................................................163

CAPITOLUL XIXFolosiţi subconştientul pentru a înlătura teama...............172

CAPITOLUL XXTinereţe fără bătrâneţe....................................................181

CUPRINS.,...................................................................190

Page 147: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 147/148

I Printed in România U'

cracţo prnl

Fax: 337.33.77

Page 148: 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

8/4/2019 6482105 Joseph Murphy Puterea Extra or Dinar a a Subconstientului Tau

http://slidepdf.com/reader/full/6482105-joseph-murphy-puterea-extra-or-dinar-a-a-subconstientului-tau 148/148

! i *SO! §at:fi» i

n}«3

.g!,-01

  î «S»

fif -% : "'•