46611683-POEZII-GRADINITA

4
Sta pe labe ganditor Mai priveste cate-un nor Vine Petru si-i arunca Un os mic ,apoi o nuca -Doar atata merit eu? C-am latrat si mi-a fost greu Si vroiam un os mai mare Sa-l pot duce in spinare Sa-mi ajunga pentr -un an... Iar cu nuca ce sa fac? Sa joc baschet c-un pisoi Si sa fac tumba apoi... Caldarusa plina, Haide in gradina Unde am o floare Ce-o sa creasca mare Daca e stropita Si e ingrijita! - Catelus cu coada scurta Cum ti-ai petrecut la nunta? - Am fost mare bucatar Am fript carne la gratar S-am dansat cu-o pisicuta S-am calcat-o pe labuta Ea tare s-a suparat Si-uite asa m-a zgariat ...Miau! Catelusul cu mustata, Cu blanita alba, creata Si urechea clapauga Sus la clanta vrea s-ajunga. Tare-i speriat catelul Vrea in casa mititelul Caci gansacul cel nauc Il ciupeste de nasuc, Iar curcanul infoiat Il tot ia la scarmanat. Sta la usa si scanceste Cu labuta o loveste, Dar cum nimeni nu-l aude, Intr-o gheata se ascunde.

Transcript of 46611683-POEZII-GRADINITA

Page 1: 46611683-POEZII-GRADINITA

Sta pe labe ganditorMai priveste cate-un norVine Petru si-i aruncaUn os mic ,apoi o nuca-Doar atata merit eu?C-am latrat si mi-a fost greuSi vroiam un os mai mareSa-l pot duce in spinareSa-mi ajunga pentr -un an...Iar cu nuca ce sa fac?Sa joc baschet c-un pisoiSi sa fac tumba apoi...

Caldarusa plina,Haide in gradinaUnde am o floareCe-o sa creasca mareDaca e stropitaSi e ingrijita!

- Catelus cu coada scurtaCum ti-ai petrecut la nunta?- Am fost mare bucatarAm fript carne la gratarS-am dansat cu-o pisicutaS-am calcat-o pe labutaEa tare s-a suparatSi-uite asa m-a zgariat...Miau!

Catelusul cu mustata,Cu blanita alba, creataSi urechea clapaugaSus la clanta vrea s-ajunga.

Tare-i speriat catelulVrea in casa mititelulCaci gansacul cel nauc Il ciupeste de nasuc, Iar curcanul infoiatIl tot ia la scarmanat.

Sta la usa si scancesteCu labuta o loveste,Dar cum nimeni nu-l aude,Intr-o gheata se ascunde.

Page 2: 46611683-POEZII-GRADINITA

Nimanui sa nu faci rau,Ca te vede Dumnezeu.

Tu cand vezi un vierme mic,Nu-l strivi,nu-i fa nimic;Cat il vezi de mititelDumnezeu stie de el.

Am un nas, pe obraz, unuOchi am doi ca si voi, 1, 2si mai am cinci degetele, parca sunt lumanarele, 1, 2, 3, 4, 5.

O motata si-o roscataGata,gata sa se bataPentr-o boabaVine-o rata mai isteata,Nu intreaba si...o-nhata!

Chit-Chirit pe doua ghete,Avea doua etichete:Pe cea stanga scrie GHEATA,Pe cea dreapta, DESCHEIATA.

DOUA PUNCTE SI UN CERC SI O LINIE SA-NCERC CAPU-I GATA, CAM ATIT... AM SA-I FAC PAPUSII GIT, O ROCHITA DINTR-O FRUNZA, O PETALA-N LOC DE BLUZA, SI-N PICIOARE II VOI PUNE DOUA JUMATATI DE-ALUNE. -GATA E PAPUSA...? -GATA...! -TIII...! CE MARE ESTE FATA!

Ascultati un sfat copii:Dupa fiecare masa,

Page 3: 46611683-POEZII-GRADINITA

Dimineata la sculareDar si seara la culcare,Luati pasta si periuta,La chiuveta dati fuguta,Dintii sa ii periatiMicrobii sa-i alungati.Aveti si-un zambet frumos,Dar este si sanatos!

Acesta e tata, Bun si serios.Aceasta e mama,Exemplu frumos.Fratele cel mareMerge la scoala,Sora cea mareCu papusa in poala.Sora cea mica La mama alearga.Acestia formeazaFamilia intreaga.

Suntem cinci oameni in casaCa i-am numarat la masa,Tata, mama si buniculBunica si eu, piticul.

Tata-i bun si seriosMuncitor si respectuosDespre mama ca sa-ti spun?Nu am voie sa-i ascundFapte rele, ghidusii,Cand le fac ca alti copii.

Bunica imi da povata,Cum sa ma port in viata,Va spun de bunic apoi,C-a fost primul in razboi.

Page 4: 46611683-POEZII-GRADINITA

Fiecare puiAre mama luiSi eu tot asaAm mamica meaAm o papusicaUite-asa de micaSi-o-ngrijesc mereuCa-i sunt mama eu.

Azi la noi, la gradinitaAm aflat despre un piticCu fes rosu, cu barbitaCat un degetel de mic.Dar siret... ca nimeni altul.Si cunoaste tot ce vrei,Trece peste tari si ape Doar cat numeri pan-la trei.

ma dusei pe-o cale lungama-ntalnii c-un mos batranuite-asa o barba aveauite-asa o mangaiama dusei si mai departema-ntalnii cu frate-meuuite-asa o minge-aveauite-asa mi-o aratama dusei si mai departema-ntalnii cu sora-meauite-asa o-papusa aveauite-asa o leganama dusei si mai departema-ntalnii cu maica-meauite-asa un bat aveauite-asa mi-l aratapleci acasa haimana

Draga mama eu iti spun, Ca te iubesc foarte mult Si te voi iubi mereu Si la bine si la greu.

Mama draga,mama buna!Astazi este ziua ta!Din soare noi am rupt si versuriCu drag acum le-om canta.