3.1.12 Cs Policarbonat

2
3.1.12. CAIET DE SARCINI ÎNVELITOARE DIN POLICARBONAT Prevederile prezentului capitol se referă la executarea învelitorilor din plăci celulare din policarbonat cu protecţie la raze ultraviolete, recomandată la acoperirea halelor cu inchideri din panouri sandwich .Aceste plăci au profile speciale adaptate pentru majoritatea panourilor sandwich. Plăcile cu grosimea de 20 mm se livrează la dimensiunile de 1,00 x 7,00 m (maxim) Plăcile din policarbonat sunt agrementate în România sub Nr. 007-03/45 - 1999. La montarea plăcilor din policarbonat vor fi respectate prevederile din agrementul tehnic al produsului, respectându-se detaliile de montare şi îmbinare recomandate şi agreate de producător, care vor fi livrate pe şantier odată cu plăcile pentru învelitoare. Odată cu livrarea plăcilor se vor livra şi accesoriile de montaj conform detaliilor de montaj ca: profile de îmbinare şi închidere, la capete, profile de îmbinare din aluminiu, benzi adezive din aluminiu pentru închiderea capetelor, butoni de fixare, garnituri de etanşare, etc., conform detaliilor de montare şi îmbinare agregate. (vezi planșa DA1-06) La execuţie o atenţie deosebită se va acorda racordărilor dintre învelitoarea din policarbonat şi lucrările de tinichigerie aferente ca: şorţuri, dolii, etc. Plăcile se vor utiliza ca luminatoare în acoperișul Obiect 1 spatiu de depozitare . Amplasarea lor se face conform plansei A1-03 sau A1-11. Controlul calităţii şi recepţia lucrărilor se va face conform normativului pentru alcătuirea şi executarea învelitorilor la construcţii caietul I prescripţii generale şi prevederilor din agrementul ehnic al produsului nr. 007-03/45-1999. La recepţie se va verifica modul de respectare a detaliilor agreate de producător şi dacă au fost puse în operă toate materialele de etanşare a îmbinărilor conform detaliilor din proiect şi agrementul tehnic. În timpul exploatării beneficiarul va întreţine în stare de funcţionare jgheaburile, doliile şi burlanele de scurgere a apelor inlăturându-se periodic depunerile de praf, muşchi sau vegetaţie. De asemenea se va reface stratul de vopsea la lucrările de tinichigerie atunci când apar pete de rugină.

description

caiet sarcini policarbonat

Transcript of 3.1.12 Cs Policarbonat

Page 1: 3.1.12 Cs Policarbonat

3.1.12. CAIET DE SARCINI ÎNVELITOARE DIN POLICARBONAT

Prevederile prezentului capitol se referă la executarea învelitorilor din plăci celulare din policarbonat cu protecţie la raze ultraviolete, recomandată la acoperirea halelor cu inchideri din panouri sandwich .Aceste plăci au profile speciale adaptate pentru majoritatea panourilor sandwich. Plăcile cu grosimea de 20 mm se livrează la dimensiunile de 1,00 x 7,00 m (maxim)

Plăcile din policarbonat sunt agrementate în România sub Nr. 007-03/45 -1999. La montarea plăcilor din policarbonat vor fi respectate prevederile din agrementul tehnic al produsului, respectându-se detaliile de montare şi îmbinare recomandate şi agreate de producător, care vor fi livrate pe şantier odată cu plăcile pentru învelitoare. Odată cu livrarea plăcilor se vor livra şi accesoriile de montaj conform detaliilor de montaj ca: profile de îmbinare şi închidere, la capete, profile de îmbinare din aluminiu, benzi adezive din aluminiu pentru închiderea capetelor, butoni de fixare, garnituri de etanşare, etc., conform detaliilor de montare şi îmbinare agregate.(vezi planșa DA1-06)

La execuţie o atenţie deosebită se va acorda racordărilor dintre învelitoarea din policarbonat şi lucrările de tinichigerie aferente ca: şorţuri, dolii, etc. Plăcile se vor utiliza ca luminatoare în acoperișul Obiect 1 spatiu de depozitare . Amplasarea lor se face conform plansei A1-03 sau A1-11.

Controlul calităţii şi recepţia lucrărilor se va face conform normativului pentru alcătuirea şi executarea învelitorilor la construcţii caietul I prescripţii generale şi prevederilor din agrementul ehnic al produsului nr. 007-03/45-1999.

La recepţie se va verifica modul de respectare a detaliilor agreate de producător şi dacă au fost puse în operă toate materialele de etanşare a îmbinărilor conform detaliilor din proiect şi agrementul tehnic. În timpul exploatării beneficiarul va întreţine în stare de funcţionare jgheaburile, doliile şi burlanele de scurgere a apelor inlăturându-se periodic depunerile de praf, muşchi sau vegetaţie. De asemenea se va reface stratul de vopsea la lucrările de tinichigerie atunci când apar pete de rugină.

Page 2: 3.1.12 Cs Policarbonat

grosime: 20 mm

profilare 250/40 UV protejat termic și sigilat la capete

incarcarea maximă pentru reazeme la 1m = 2000N/m2

Clar sau culoare opal, cu satin efect

Valoare U: 1,8 W/m2 K (la grosimea 20 mm) Performanță la foc : Euro clasa B s1 d0

Specificatii

Caracteristici tehnice

grosime mm 20

structurare tip 6 pereți (5 camere)

Lățime mm 1000

Lungimea plăcii mm

Customizabil (7 m recomandabil)

Profilare pe înălțime mm 250

Profilare pe adâncime mm 40

Caracteristici tehnice

Transmiterea căldurii (U) W/m2K 1,8

Limite de temperatură* °C - 40 / + 130

Expansiune termică mm m °C 0,065

Transmiterea luminii (LT)

translucent clar %

50

Transmiterea luminii (LT)

translucent opal %

40

UV protectie da/Nu da

Sigilare termică

da/Nu da

Garanție ani 10

Data 2013 întocmit: arh. Oana Rusu

ing. Sorin Scutaraşu