24 Home nr 1/iulie 2014

24
Timişoara şi Arad | an I | iulie 2014 | nr. 1 www.24home.ro Se distribuie GRATUIT

description

Totul pentru casă şi birou. Idei creative, proiecte de arhitectură şi design, propuneri de materiale de construcţii. Ne plac spaţiile confortabile şi care ne inspiră, spaţiile în care avem la îndemână tot ceea ce ne e necesar şi suficient loc să ne desfăşurăm aşa cum dorim. 24 Home vă oferă idei pentru amenajarea locuinţei şi a biroului, vă informează despre materiale de construcţii de calitate şi vă prezintă proiecte interesante şi creative de arhitectură şi design. Un proiect Atu Advertising.

Transcript of 24 Home nr 1/iulie 2014

Page 1: 24 Home nr 1/iulie 2014

Timişoara şi Arad | an I | iulie 2014 | nr. 1 www.24home.ro

Se distribuie GRATUIT

Page 2: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home2

Page 3: 24 Home nr 1/iulie 2014

cuprins

3www.24home.ro |

Editorial04 Nava spațială în care merg zilnic să lucreze câţiva timișoreni

10 O bucată din Londra adusă în Timișoara

12 Familia contează la Compania Tempini

14 Un showroom de excelență

16 Grădini cu cărări ca în povești

18 Avem o „camerã” în aer liber

20 Ai mai multă grijă de familia și casa ta

22 Briza rãcoroasã pe timp de varã

Bun găsit în lumea căutărilor

Noi suntem un răspuns pentru câteva din întrebările care au pornit de la acel “to do list” cu care ați început anul. Vă amintiți că ați făcut planul pentru ce faceți și în ce investiți în 2014? Iar pentru vară ați programat un scurt concediu, meritat după muncă și iar muncă, dar și lucrări, redecorări pentru casă sau birou. Sunt două proiecte atât de diferite și totuși ne oferă rezultate asemănătoare: confort, relaxare, ambianță plăcută, lejeritate.

Despre vacanțe am putea povesti la nesfârșit, pentru că destinațiile pe care dorim să le vizităm nu se sfârșesc niciodată. Pentru proiectele de casă și birou avem propuneri concrete, ca să vă ajutăm să economisiți timp, dar mai ales bani, pentru alte proiecte personale.

Vă facem din luna iulie o invitație la dialog prin intermediul revistei 24 Home, un produs care vă prezintă proiecte interesante de design,

care sunt specialiștii din zona de vest la care puteți apela pentru servicii profesioniste și corecte în raportul calitate-preț-timp, de unde vă cumpărați materiale de construcții de calitate, ce soluții pentru amenajări interioare și exterioare aveți. Vă propunem lună de lună să aflați din paginile 24 Home informații despre arhitectură, design, amenajări, decorațiuni, construcții și instalații, pentru grădină și spații verzi. Găsiți publicația în centre comerciale, în locațiile cu activitate în domeniul construcțiilor. Vă așteptăm cu date și pe pagina de web www.24home.ro și pe pagina de facebook/24Home. În mediul online o să vă surpridem plăcut! Pentru că am considerat necesar să îmbunătățim informarea cu multă creativitate. Căutăm idei creative și selectăm doar propunerile pe care le considerăm utile. Publicăm în fiecare zi proiecte și idei noi.

Vă urăm o vară senzațională, acasă, la birou și în vacanță!

Nicoleta Tudorredactor-șef

ediția de Timișoara şi Arad iulie 2014

revistã lunarã distribuitã gratuit

editorAtu Advertising

redactor-șefNicoleta Tudor - 0742010065

publicitateRadu Pomian - 0740111760

Edina Rusănescu - 0756010781dtp

Roxana Peti

redacțieTimișoara, str. Tibrului nr. 12

tel/fax: 0256486774e-mail: [email protected]

www.24home.ro

Redacția nu își asumã responsabilitatea

pentru conținutul materialelor furnizate de clienți.

Page 4: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home4

Design

De îndatã ce un client ne solicitã un proiect intrigant, care sã presupunã și o combinație frumoasã de materiale, o abordare unicã, fãrã linii clasice, înglobarea în design a elementelor ce țin de naturã, noi, Ezzo Design, suntem mai mult decât încântați. În cazul de fațã rezultatul nostru este o bazã de cercetare, sau mai degrabã o navã spațialã invadatã de naturã, personajul principal fi ind o ciupercã uriașã, dar asta poate fi vãzutã mai degrabã ca o consecințã, atunci când natura își intrã în drepturi, completând astfel spațiul și design-ul biroului în cauzã. Aceeași idee este subliniatã și prin prezența plantelor naturale care țâșnesc din țevi. Același mesaj când vine vorba de corpurile de iluminat dispersate și abandonate.

Avem de-a face în acest caz cu anumite combinații de materiale și culori, care în mod ...

1 - Spațiul principal. Zona în care se desfășoară activitatea zilnică.

Nava spațială în care merg zilnic să lucreze câţiva timișoreniSpațiu de lucru, zonă de relaxare, loc de joacă sau navă spațială?

Page 5: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 6: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 7: 24 Home nr 1/iulie 2014

www.24home.ro | 7

Design

... probabil nu ar ajunge unele lângă celalalte, decât în situația în care o schimbare radicală s-ar cere și nu s-ar prezenta la fel decât în situația în care un complex de cereri ar surveni și asta pentru a crea un spațiu locuibil, ba mai mult, transformat din vechi în incredibil. Nava spațială în cauză a fost realizată prin implementarea unor soluții menite să ofere cât mai mult spațiu ocupanților – s-a adăugat înălțime, s-a mărit spațiul dat, extins printr-o zonă de relaxare – care în mod probabil nu ar fi fost creat într-o nouă structură a spațiului. Putem spune că ideile creative nu au urmat nici o regulă și totuși rezultatul este unic, fascinant prin propriile trăsături.

Integrarea luminii naturale, precum și a altor resurse naturale, selecția elementelor inspirate din natură, plantele naturale care necesită un minim de îngrijire, toate acestea sunt parte ...

1 - Spațiul de lucru a fost conceput să poată găzdui ocazional și evenimente precum cursuri, conferințe sau prezentări. Modifi care ce poate fi făcută în doar câteva minute.

2 - Sala de conferințe este tronată de o masă triunghiulară însoțită de nouă scaune cu o formă neașteptată.

3 - Direct din parcarea subterană a clădirii există un lift cu acces direct în spațiul birourilor. Acest lift ne introduce direct în zona de Lounge.

Page 8: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home8

Design

... din solicitările benefi ciarilor vizavi de un spațiu adaptat prin design, angajaților.

Dacă ar fi să menționăm și faptul că am adăugat acel “ceva”, acea sclipire de geniu care determină unicitatea, un spațiu încântător, intrigant, poate chiar cu un accent ciudat, atunci cel mai probabil ai fi chiar sedus ca privitor.

Design-ul se distinge în acest proiect prin strălucirea neobișnuitului, prin mediul încărcat de culoare, folosirea graffi ti-ului, a pavilionului de relaxare, și mai presus, prin soluții îndrăznețe.

Text - Gabriela LazărFotografi i - www.andipopescu.com

Client - www.2o.comDesign - Ezzo Design

www.ezzo.ro0733 399 600

1 și 2 - Chicineta reproduce un spațiu de cercetare, un spațiu în care experimentele “pot fi pierdute de sub control”. Aici culorile, texturile și materialele folosite ne îndepărtează total de chicinetele cu care suntem obișnuiți.

3 - Spațiul de lucru cu echipamente performante, scaune de lucru Herman Miller, forme geodezice, invazia naturii, mese cu forme nemaiîntâlnite și lumină abundentă.

Page 9: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 10: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home10

Situat în Timişoara, biroul unor programatori avea nevoie acută de o schimbare, de o pată de culoare care să îi facă să zâmbească de la prima privire. După o discuţie îndelungată despre proiect, am ajuns la o concluzie: îşi doreau să aducă Londra la Timişoara, acolo fi ind unul dintre birourile centrale ale fi rmei mamă. Am primit câteva sugestii de obiective ce trebuiau încadrate în proiect, şi anume: faimoasa cabină telefonică londoneză, Big Ben-ul şi cromatica să conţină neapărat roşu şi albastru. În rest, puteam da frâu liber imaginației.

Aşadar, după ce am făcut un brainstorming, ne-am înarmat cu multă creativitate și am realizat primele schiţe de idei, să stabilim stilul şi atmosfera proiectului. A urmat simularea proiectului până la cel mai mic detaliu, să ne asigurăm că totul este pe placul lor. Nu-i de joacă cu programatorii!

Într-o săptămână furtunoasă, 28 de metri pătraţi gri, au devenit un miraj din frumoasa capitală britanică. Am reușit să creăm un colaj cu toate obiectivele turistice importante din Londra, la care am adăugat simboluri ca nelipsita ploaie, un soldat londonez și bineînțeles un autobuz turistic. Ca stil am mers pe o variantă decorativă și plată reușind astfel să concentrăm foarte multe elemente, fără ca acestea să îți obosească privirea.

În fi nal, impresionați de rezultat, a urmat și la bucătărie o sesiune creativă, un strop de culoare în același stil londonez. Trebuie să recunoaștem că ultimele detalii nu ne aparțin în totalitate nouă, cei mai creativi dintre programatori ascunzând mici roboței simpatici printre petele de culoare așternute.

(Text: Tourmaline Boutique)

O bucată din Londra adusă în Timișoara„Lounge” londonez într-unul dintre birourile CMED Group

Design

Page 11: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 12: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home12

La Tempini, credem în valori: calitate, sustenabilitate, grijă față de mediu. Produsele și serviciile noastre demonstrează aceste concepte. La Tempini, credem, de asemenea, în valoarea familiei. Iar pentru că ne-am obișnuit să nu spunem vorbe mari fără să le susținem cu fapte, în vara aceasta lansăm un nou concept: Tempini Family.

Conceptul Tempini Family lansat duminică 15 iunie, își propune să ofere zilnic, în perioada 15 iunie-15 august a.c. (inclusiv duminica) un spaţiu primitor familiilor, la showroom-ul companiei din Calea Aradului nr. 115. Părinţii au parte de două ore de consiliere din partea celor mai buni designeri de interior, iar celor mici le-am pregătit un univers ideal al copilăriei.

De la începutul acestui program, familiile care au pășit în sediul companiei noaste au fost răsfățate. Copiii s-au bucurat de momente organizate special pentru ei, din care nu au lipsit clovni, tobogane, partide de badminton sau console de jocuri. Părinții au vizitat showroom-

ul companiei, amenajat ca o adevărată galerie de artă contemporană și au consultat cele peste 100 de publicații de design din biblioteca Tempini. Pe durata întregii campanii, vizitatorii showroomului vor benefi cia de consultanță gratuită privind amenajarea de interior din partea câtorva dintre cei mai renumiți designeri de interior din Timișoara, invitați speciali ai acestui eveniment: Ezzo Design, Luxury Design, Mihai Caraghiaur și Dan Padurean.

“Există o reticență din partea oamenilor în a apela la serviciile unui designer profesionist pentru amenajarea locuinței, din cauza ideii preconcepute că asta ar duce la creșterea costurilor. Dimpotrivă, un designer vă poate ajuta să reduceți costurile pentru că el cunoaște deja piața și poate să aleagă soluțiile optime calitate-preț. Din experiența mea, costurile sunt cu 10% mai scăzute, inclusiv serviciile designerului, în cazul în care se apelează la o astfel de consultanță. Mai mult decât atât, designerul, având o idee de ansamblu, poate evita cheltuielile cu anumite materiale inutile, mergând la sigur”, declară Gigi Nacev, director general Tempini România.Cei care doresc să benefi cieze de consultanță gratuită din partea designerilor invitați, sunt rugați să se înscrie la sediul Tempini din Calea Aradului nr. 115, sau la numărul de telefon 0723 604 594. Pe perioada campaniei suntem deschiși și duminica. (Text: Tempini)

Familia contează la Compania Tempini În această vară lansăm un nou concept: Tempini Family.

Amenajări

Page 13: 24 Home nr 1/iulie 2014

Suntem un birou de arhitectură şi urbanism, focusat pe planificareaşi implementarea proiectelor tale.

Ne interesează proiecte complexecu relevanţă ecologică, economică,socială şi culturală.

Ştim că arhitectura şi urbanismulsunt în continuă schimbare şiştim cum să le adaptăm nevoilortale şi ale comunităţii din care faci parte sau pentru care lucrezi.

Respectăm oamenii cu care lucrăm De aceea ne putem baza pe o echipă de specialişti excelenţi, cu experienţă în reabilitarea patrimoniului, planificare urbană, eficienţă energetică.

<<

Vitamin Architects

contact >

A: str. Amforei nr. 4, Timișoara

W: www.vitamina.ro

T: +40 371 332202

E: [email protected]

I: www.facebook.com/vitaminarchitects

Page 14: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home14

Obiectivul italienilor de la Tempini este să pună la dispoziția clienților din Europa de Est un showroom de amenajări interioare similar din punct de vedere tehnic și ambiental cu cele mai prestigioase săli de expoziție existente în orașele care decid trendul internațional în designul mondial: Milano, Paris sau Londra. Una dintre

noutățile absolute cu care impresionează, din prima clipă, noul concept store abordat de Tempini o reprezintă ambientele gândite până în cel mai mic detaliu pentru a prezenta nu doar materiale, forme și culori, ci un adevărat univers interior plin de eleganță și fantezie, de la bucătărie, sală de baie, sală de forță, spațiu pentru servit masa, spațiu pentru relaxare etc. În fi ecare ambient au fost combinate piese care impresionează,

Un showroom de excelențăTempini România a pus Timișoara pe harta designului ambiental

Amenajări

Page 15: 24 Home nr 1/iulie 2014

www.24home.ro | 15

atât prin frumusețea lor, cât și prin noutățile pe care le reprezintă. De la reinterpretarea unor elemente care s-au bucurat, de-a lungul timplui, de mare succes, iar acum revin în modă – cu modifi cări subtile, dar de efect (de exemplu plăcile de ceramică de 20 x 20 cm), la altele, care reprezintă noutăți absolute, de exemplu plăci ceramice de 1200 mm pe 3000 mm, pentru realizarea cărora au fost necesari ani de studii și o investiție imensă. Alte noutăți fascinante le reprezintă plăcile de ceramică care se inspiră din natură, de exemplu pentru care am putea pune mâna în foc că sunt din lemn – textura, nuanțele, aspectul – totul este incredibil de autentic. În aceeași categorie se înscriu și plăcile inspirate din alabastru, care pot transforma o baie într-o oază a luxului ce oglindește fi del natura.

INDUSTRIAL BY FLORGRES - Inovativul format de 120x300: modernitatea și simplitatea sunt caracteristicile cheie ale acestei suprafețe ceramice neutre și lineare care poate fi utilizată pentru a crea un efect unic în întregul spectru proiectare, realizând recurs un efect vizual special la o gamă largă de proiecte arhitecturale. Inovativul format de 120 x 300, cel mai mare la nivel

mondial, permite proiectarea spațiului cu o viziune inedită care demonstrează matricea sa inspirativă. Decorurile sunt compoziții echilibrate organice în măsură să captureze atenția oricărui admirator.

ALABASTRUL, natural și luxos, a fost adăugat colecților Rex care l-a redefi nit dându-i eleganța seculară și lejeritatea contemporană. Nuanțele, formele și culorile acestor efecte de marmură devin punctul de plecare pentru soluții tot mai seducătoare.

ALABASTRI DI REX transmit excepționalele caracteristici ale materiei ceramice realizate cu ajutorul sistemelor productive avansate care produc menținerea nealterată a calității produsului artizanal.

(Text: Tempini)

Amenajări

Page 16: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home16

De aceea e important ca ea să corespundă cu proiecția din interior a locuinței și să răspundă nevoilor noastre. Vă prezentăm câteva din materialele pe care echipa SENINI CEMENTIBLOK le recomandă celor care se pregătesc de amenajări exterioare.

PAVAJELE CU FINISAJELE QUARZO. Sunt realizate din materiale de cea mai

bună calitate. Atât tehnologiile de mare precizie, cât și duritatea materialelor folosite oferă pavajelor cu fi nisajul quarzo o înaltă rezistență la abraziune, linii de contur ferme și precise, totul culminând cu un spectacol de culori vii și sclipitoare. Aceste avantaje fac față cu succes trecerii timpului.

PAVAJE CU FINISAJUL ANTICHIZAT. Pavajele cu acest tip de fi nisaj sunt

destinate în special proiectelor „cu pretenții”. Formele clasice, liniile de profi l ușor neregulate, culorile calde ori decise, atent mixate atunci când este cazul, oferă acestor pavaje multă eleganță. Folosirea acestor pavaje în amenajările pe care le doriți vă asigură standardul de calitate și imagine pe care le așteptați de la acest tip de lucrări.

PAVAJE ECOLOGICE. Îmbinarea soluțiilor de amenajare de teren

cu verdele crud natural al ierbii reprezintă

o nouă tendință în amenajarea exterioară. Dacă până nu demult pavajele ecologice se utilizau în special la parcări sau locuri cu exigențe de drenare mai ridicată, astăzi le putem întâlni cam peste tot, disponibile de la forme geometrice clasice până la modele rustice sau chiar hightech, folosite în combinație cu gazon sau alte materiale naturale (rocă naturală de diverse culori, dimensiuni și forme).

BORDURI. Bordurile au un rol important în amenajarea spațiilor exterioare și trebuie alese în funcție de destinația spațiului: bordurile de dimensiuni mai mici (6/8 și 8/10 cm) pentru trotuare, curți sau spații rezidențiale, borduri mai mari (12/15 și 15/18 cm) destinate străzilor cu trafi c intens. Însă nu trbeuie să limitați rolul bordurilor la unul utilitar, oferindu-vă borduri cu sistem nut și feder (mult mai fi xe decât cele clasice) cu strat exterior de fi nisare foarte fi n și în orice culoare doriți dvs. Bordura poate deveni un element decorativ aparte.

BOLȚARI. Perfect calibrat, gri sau colorat în masă, cu suprafețe netede și perfecte, tratate cu soluții impermeabilizante, bolțarul nostru este o soluție de încredere pentru multe aplicații edilitare cu o mare valoare estetică și reducere de costuri, fi ind zidit aparent.

JARDINIERA. Element modern de decorare, este o soluție de excepție de inserare a plantelor în amenajarea spațiilor externe, cât și pentru terasare.

www.seninicementiblok.com(Text: Senini Cementiblok)

Grădini cu cărări ca în poveștiGrădina casei este un refugiu pentru întreaga familie

Amenajări

Page 17: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 18: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home18

Este important sã avem un spațiu exterior cât de mic sau sã putem pãstra o legãturã vizualã cu natura. O oazã de verdeațã, pe un balcon sau pe terasã, este un colț în care putem sã ne gãsim energia și relaxarea dupã o zi petrecutã în tumultul orașului. Spațiul verde este o prelungire a casei, o camerã în aer liber, în care se regãsește familia.

Secretul realizãrii unui spațiu verde liniștitor, pentru traiul în aer liber constã în primul rând, în defi nirea destinației pe care doriți sã o dați „camerei”. Odatã stabilit acest scop, începem sã creem un spațiu verde plãcut și relaxant. Noțiunea de proiectare a grãdinii este mai accesibilã dacã veți considera grãdina ca pe o camerã, deoarece la scarã micã principiile sale sunt extrem de asemãnãtoare cu cele ale arhitecturii de interior. Se va stabili o legãturã armonioasã între interior și exterior, aducând la un numitor comun spațiul grãdinii cu cel al camerei cu care se învecineazã, pentru a crea o continuitatea între interior și exterior.

De exemplu, dacã preferați stilul clasic, realizați un aranjament al grãdinii care încorporeazã elemente clasice, precum o bancã de piatrã sau o fântânã care conferã un efect extraordinar. Urmãtorul pas este alegerea culorii, a plantelor și elemntelor decorative care sã amplifi ce stilul ales.

Existã multe moduri de învigorare a locurilor neatractive din spațiul verde. Odatã stabilit stilul

grãdinii, începem prin eliminarea buruienilor, dupã aceasta, se marcheazã cu țãruși terenul conform proiectului stabilit. Urmeazã, adãugarea plantelor, a elementelor decorative, gazonul, mobilierul decorativ, gazonul, mobilierul de grãdinã, în funcție de planul stabilit, totul trebuie ales cu grijã, deoarece, chiar și cele mai mici grãdini trebuie sã aibã un stil, unul care sã se potriveascã atât personalității si modului nostru de viațã, cât și trãsãturilor caracteristice ale casei și împrejurimile acesteia.

Secretul constã în a avea o viziune de ansamblu a grãdinii și a ști cum se integreazã detaliile în cadrul acesteia. Existã stiluri naționale distincte ale grãdinilor: italian, francez, englez, spaniol, idian, japonez și central European, precum și cele americane.

(Text: 24Home)

Avem o „camerã” în aer liberSpațiul verde din jurul casei e la fel de important ca și interiorul.

Grădină

Page 19: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 20: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home20

Rulourile sunt dispozitive care cresc gradul de confort al locuințelor prin protecția termică și fonică pe care le conferă.

Cele exterioare sunt compuse din carcasă covor, ghidaje și mecanism.

Carcasa este confecționată din tablă zincată sau din aluminiu, vopsită în câmp electrostatic într-o gamă variată de culori, fapt care oferă rezistență la intemperii și le asigură durabilitatea.

Covorul este realizat din lamele care pot fi din PVC sau tablă de aluminiu, umplute cu spumă poliuretanică.

Ghidajele sunt din PVC sau aluminiu. Toate rulourile au un mecanism care le asigură

funcționarea, poziționat în carcasă, acționat manual prin intermediul unei benzi textile sau cu ajutorul unui motor electric declanșat prin întrerupător sau telecomandă.

Banda textilă prin intermediul căreia sunt acționate rulourile manuale este rulată într-

un dispozitiv recuperator montat pe tâmplăria geamului, la interior.

Rulourile exterioare pot fi poziționate pe tâmplăria geamurilor, în două moduri: suprapuse sau aplicate.

În funcție de materialul folosit la confecționarea covorului, lamele din PVC sau aluminiu, rulourile exterioare sunt numite rulouri PVC sau rulouri aluminiu.

Rulourile din aluminiu oferă un grad de protecție fonică și termică mai ridicat decât cele PVC, fi ind și mai rezistente la acțiunea razelor solare.

În funcție de preferințele clienților, pot fi alese culori și modele variate pentru materialele folosite.

(Text: www.rulouritimisoara.ro)

Ai mai multă grijă de familia și casa taRulourile exterioare cresc confortul și siguranța locuințelor.

Construcții

Page 21: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 22: 24 Home nr 1/iulie 2014

| iulie 2014 24Home22

Montarea, ca și alegerea aparatului de aer condiționat, are o importanțã ridicatã, în funcție de acest lucru depinzând durata de viațã a produsului. Astfel, înainte de montare, trebuie gãsitã cea mai potrivitã locație – un perete solid și neted, într-un loc ferit de razele directe ale soarelui, la cel puțin 2 metri înãlțime și într-un spațiu deschis. Conform recomandãrilor specialiștilor, unitatea exterioarã a aparatului ar trebui montatã mai jos decât unitatea interioarã, iar peretele pe care aceasta se va monta trebuie sã permitã un acces ușor, în cazul în care

necesitã reparații. Așadar, mare atenție la ceea ce se întâmplã în locuința dumneavoastrã atunci când solicitați montarea unui aparat de aer condiționat.

Cum se întreține. Prima recomandare în privința întreținerii unui aparat de aer condiționat este verifi carea periodicã. Aceasta trebuie efectuatã de o echipã de specialiști pentru a fi evitate probleme ulterioare. Filtrele aparatului de aer condiționat ar trebui curãțate și schimbate în mod regulat, pentru a reduce riscul de alergii. Se recomandã spãlarea lor cu apã și sãpun și schimbarea o datã la 6 luni sau chiar mai frecvent, în cazul mediilor cu un nivel ridicat de poluare. O altã recomandare este pornirea acestora chiar și în perioadele în care nu sunt utilizate în mod frecvent. Astfel, pentru a evita blocarea elementelor din interior, aparatul de aer condiționat ar trebui pornit o datã pe lunã și lãsat sã funcționeze timp de 15 – 20 de minute.

(Text: 24Home)

Briza rãcoroasã pe timp de varãDacã e necesar un aparat de aer condiționat, vã oferim câteva sfaturi.

Instalații

Page 23: 24 Home nr 1/iulie 2014
Page 24: 24 Home nr 1/iulie 2014