224065598 Manual de Utilizare Telefon Huawei u2805

download 224065598 Manual de Utilizare Telefon Huawei u2805

of 9

description

huawei

Transcript of 224065598 Manual de Utilizare Telefon Huawei u2805

  • Cuprins

    1 Noiuni de baz pentru nelegerea telefonului Telefonul dvs. dintr-o privire Taste i funcii Pictograme pe ecran 2 Noiuni de baz Instalarea SIM/USIM-ului i a bateriei Instalarea unui card microSD ncrcarea bateriei Blocarea telefonului PIN i PUK Blocarea i deblocarea tastaturii 3 Servicii de voce Efectuarea unui apel A rspunde la un apel 4 Introducerea de text Schimbarea modului de introducere a textului Introducerea unui cuvnt Introducerea unei cifre Introducerea unui simbol 5 Agenda telefonic Crearea unui contact Cutarea unui contact 6 Gestionarea fiierelor 7 Mesaje Scrierea i trimiterea unui mesaj text Scrierea i trimiterea unui mesaj multimedia 8 Multimedia Vizualizarea imaginilor Media Player Radio FM nregistrarea sunetelor 9 Organizator Calendar Alarm Calculator Lantern Cronometru Sarcini Cititor de cri electronice (Ebook) 10 STK 11 Bluetooth Utilizarea unei cti bluetooth Transferul de date 12 Servicii Setrile reelei Accesarea unui site web 13 Profiluri 14 Setri Setri ale telefonului Setri de securitate 15 Atenionri i precauii

  • Pagina 1 1 Noiuni de baz pentru nelegerea telefonului Telefonul dvs. dintr-o privire Urmtoarea poz indic nfiarea telefonului dvs. i este de referin numai pentru dvs. 1 Casc 2 Port micro USB/ folosit i pentru ncrcare 3 Jack pentru casc 4 Tast pentu meniul din stnga 5 Tast pentru apel/rspuns 6 Taste numerice 7 Tasta stelu (*) 8 Tasta diez (#) 9 Tasta sfrit apel / pornire / oprire telefon 10 Tast pentru meniul din dreapta 11 Tasta confirmare / OK 12 Taste pentru navigare 13 Ecran 14 Lantern Pagina 2 Taste i funcii

    Apas Pentru

    a iniia un apel

    a rspunde unui apel

    a vizualiza lista cu numerele formate (n modul ateptare)

    a porni/opri telefonul (apas i ine apsat tasta timp de 3 secunde)

    a termina sau respinge un apel

    rentoarcere n modul ateptare

    a selecta opiunea din stnga jos a ecranului

    a accesa Meniul din modul de ateptare

    a debloca tastatura (de asemenea trebuie apsat, imediat dup, tasta pentru meniul din dreapta)

    a selecta opiunea din dreapta jos a ecranului

    a accesa Agenda telefonic din modul de ateptare

    a accesa tastatura pentru formare a unui nr de telefon, din modul de ateptare

    a confirma o selecie

    a parcurge meniul

    a accesa scurtturile meniului din modul de ateptare

    Pagina 3

    Apas Pentru

    a introduce numere, litere i simboluri.

    a apela Casua vocal din modul de ateptare (apas i ine apsat pe tasta 1 pentru 3 secunde)

    a accesa rapid numerele de telefon, prestabilite (apas i ine apsat pe una din tastele 2-9 pentru 3 secunde)

    a selecta o opiune etichetat cu numrul corespunztor

    a opri/porni lanterna din modul de ateptare (apas i ine apsat pe tasta 0 pentru 3 secunde)

    introduce * (apasa o singura data), + (apasa de doua ori), p (apasa de trei ori) sau w (apasa de patru ori) n modul ateptare

    a afia lista cu simboluri atunci cnd introducei text

    a schimba ntre profilul ntlnire i profilul curent, n modul de ateptare (apas i ine apsat tasta pentru 3 secunde)

    a introduce #

  • a schimba ntre metodele de introducere a textului

    a bloca tastatura, din modul ateptare (apas i ine apsat tasta pentru 3 secunde)

    Pagina 4

    Imagine Descriere

    Puterea semnalului

    Disponibilitatea reelei 2G

    Disponibilitatea reelei 3G

    Doar sunet activat

    Doar vibraii activat

    Vibraii i sunet activat

    Mod Fr sunet activat

    Bluetooth pornit

    Alarm pornit

    Casc conectat

    Apeluri pierdute

    Redirecionarea apelurilor activat

    Mesaj text nou

    Mesaj multimedia nou

    Tastatur blocat

    Nivelul bateriei

    Card microSD - introdus

    Pagina 5 Noiuni de baz Instalarea SIM/USIM-ului i a bateriei Cnd se instaleaz un card SIM/USIM, s v asigurai c suprafaa de contact aurit este cu faa n jos i c marginea teit a cardului SIM/USIM se aliniaz cu cea a locaului pentru cardul SIM/USIM. Aliniai contactele bateriei cu cele din compartimentul bateriei, fixai bateria n compartiment i punei capacul. Instalarea cardului microSD Cnd se instaleaz un card microSD s v asigurai c suprafaa de contact aurit este cu faa n jos i c marginea teit a cardului microSD se aliniaz cu cea a locaului pentru cardul microSD. Pagina 6 ncrcarea bateriei

    1. Conectai ncrctorul n mufa de ncrcare a telefonului. 2. Conectai ncrctorul la o surs de curent. 3. ncrcai baterie

    Ct timp bateria se ncarc, pictograma de ncrcare a bateriei de pe telefon clipete. Cnd se oprete din clipit, bateria este ncrcat. n cazul n care bateria este complet epuizat, este posibil ca pictograma de ncrcare a bateriei s nu apar imediat dup ce ai conectat telefonul la ncrctor.

    4. Deconectai ncrctorul de la telefon 5. Deconectai ncrctorul de la sursa de curent.

    Blocarea telefonului Blocarea telefonul v protejeaz telefonul mpotriva utilizrii nepermise. Implicit, blocarea telefonului este dezactivat. Pentru a activa blocarea telefonului, intrai n Menu>Settings>Security Settings>Phone Security>Phone lock i apsai tasta pentru meniul din stnga (On). Putei schimba codul implicit de deblocare (1234) cu orice combinaie format din 4 pn la 8 cifre. Dac uitai codul de deblocare, contactai furnizorul de servicii. PIN i PUK Numrul personal de identificare (PIN) v protejeaz cardul SIM/USIM mpotriva utilizrii nepermise. Codul de deblocare al PIN-ului (PUK) deblocheaz un cod PIN blocat. Att codul PIN ct i codul PUK

  • v sunt oferite mpreun cu cardul SIM/USIM. Pentru mai multe informaii, contactai furnizorul de servicii. Pentru a activa codul PIN:

    1. n modul ateptare, alegei Menu>Settings>Security Settings>SIM security> PIN lock 2. Introducei codul PIN i apsai tasta (ok) sau butonul central

    Pagina 7 Dac introducei incorect codul PIN de cteva ori (n funcie de furnizorul de servicii), telefonul v va cere s introducei codul PUK. Dac introducei incorect codul PUK de cteva ori (n funcie de furnizorul de servicii), cardul SIM/USIM este blocat permanent. Dac acest lucru se ntmpl, contactai furnizorul de servicii pentru un nou card SIM/USIM. Blocarea i deblocarea tastaturii Pentru a bloca tastatura, apsai i inei apsat (IMAGINE) pentru aproxiamtiv 3 secunde n modul de ateptare. Pentru a debloca rapid tastatura, apsai tasta (Unlock) apoi tasta (OK) n succesiune rapid. Dac funcia blocarea automat a tastaturii este activate, telefonul blocheaz tastatura dup ce este inactiv in modul ateptare, o perioad predefinit de timp. Atunci cnd tastatura este blocat, putei apsa (IMAGINE) pentru a rspunde unui apel sau pentru a forma un numr de urgen. Efectuarea unui apel

    1. n modul ateptare, introducei un numr de telefon.

    Pentru a efectua un apel internaional, apsai (IMAGINE) de dou ori pentu a introduce semnul plus (+). Apoi introducei codul rii sau codul regiunii, codul ariei i numrul de telefon.

    Pentru a efectua un numr de extensie, introducei numrul de telefon, apsai (IMAGINE) de trei ori pentru a introduce p, i introducei numrul de extensie.

    Pagina 8 2. Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a forma numrul 3. Apsai (IMAGINE) pentru a termina apelul.

    Putei iniia un apel din jurnalul de apeluri, contacte sau mesaje.

    n timpul convorbirii, apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a regla volumul. Putei, de asemenea, apsa (Options), apoi s selectai (Volume) i s apsai (IMAGINE) pentru a regla volumul.

    A rspunde la un apel Cnd primii un apel:

    Apsai (IMAGINE) sau (Answer) pentru a rspunde.

    Apsai (Silent) pentru a opri sonorul, apoi (Reject) pentru a respinge apelul.

    Dac este activat profilul Fr Sunet, apsai (IMAGINE) sau (Reject) pentru a respinge apelul. Dac este activat funcia Rspunde cu orice tast, putei apsa orice tast. Mai puin (IMAGINE) sau (IMAGINE), pentru a rspunde.

    Pagina 9 Schimbarea modului de introducere a textului Indicatorul curent al modului de introducere a textului este afiat n partea sus-stnga a ecranului. Apsai (IMAGINE) pentru a schimba ntre modurile de introducere a textului.

    Indicator Mod de introducere a textului

    ABC, abc, Abc Moduri de introducere prin apsare multipl

    eZi ABC, eZi abc, eZi Abc Moduri de introducere Predictiv

    123 Mod de introducere a cifrelor

    Apsai (Clear) o singur dat pentru a terge caracterul introdus.

    Indiferent demodul de introducere, apsai (IMAGINE) pentru a afia lista cu simboluri.

    n modul de introducere prin apsare multipl, apsai de mai multe ori pe tasta 1 pentru a selecta i introduce simboluri utilizate n mod obinuit, apsai 0 o singur dat pentru a introduce un spaiu i de dou ori pentru a introduce cifra 0.

  • m modul de introducere predictiv, apsai tasta 1 pentru a afia simboluri utilizate n mod obinuit, apsai tasta 0 pentru a introduce un spaiu i inei apsat tasta 0 pentru a introduce cifra 0.

    Pagina 10 Introducerea unui cuvnt Pentru a introduce un cuvnt n modul de introducere prin apsare multipl, apsai cifra pe care se regsete litera dorit. Pentru prima liter apsai o dat, pentru cea de-a 2-a liter, apsai de 2 ori, s.a.m.d. Pentru a introduce un cuvnt n moduri de introducere predictiv:

    1. Apsai fiecare tast (etichetat cu o liter din cuvntul dorit) o singur dat n secvena de scriere a cuvntului.

    2. Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a ajunge la cuvntul dorit. 3. Apsai (Select) sau (IMAGINE) pentru a introduce cuvntul dorit.

    Introducerea unei cifre n modul de introducere a cifrelor, apsai pe cifradorit Introducerea unui simbol

    1. Apsai (IMAGINE) pentru a afia lista cu simboluri 2. Apsai (IMAGINE) pentru a ajunge la simbolul dorit 3. Apsai (Ok) sau (IMAGINE) pentru a introduce simbolul dorit.

    Pagina 11 Crearea unui contact

    1. Alegei Menu>Phonebook>Add New Contact 2. Editai detaliile contactului 3. Apsai (IMAGINE) sau (Optiuni) i selectai Save pentru salvarea unui contact

    Cutarea unui contact 1. Alegei Menu>Phonebook 2. Introducei prima liter a contactului n caseta de cutare. Apoi ecranul va afia contactele

    care ncep cu litera introdus. Aplicaia de gestionare a fiierelor este locul n care v putei gestiona fiierele i dosarele stocate pe telefon i pe cardul microSD. Pentru a gestiona fiiere i dosare:

    1. Alegei Menu>File Manager 2. Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a ajunge la dosarul droit i apsai (IMAGINE)

    pentru a deschide dosarul sau (Options) pentru urmtoarele opiuni:

    Open: deschide dosarul

    New folder: creaz un dosar nou

    Rename: redenumete dosarul Pagina 12

    Delete: terge dosarul

    Sort by: ordoneaz dup nume, tip, timp sau mrime Apas (IMAGINE) (IMAGINE) pentru a ajunge la fiierul droit, apoi apas (IMAGINE) pentru a deschide fiierul sau apas (Options) pentru opiuni suplimentare. Funciile aplicabile fiierelor pot fi diferite fa de cele pentru dosare.

    Scrierea i trimiterea unui mesaj text 1. Alege Menu>Messaging>Write message. 2. Compunerea unui mesaj 3. Apas (IMAGINE), sau (Options) i selecteaz Send to. 4. Selecteaz Enter recipient pentru a introduce manual numrul de telefon al unui destinatar

    sau selecteaz Add from phonebook pentru a selecta un contact din Agend. 5. Apas (IMAGINE) pentru a trimite mesajul sau apas (Options) pentru urmtoarele opiuni:

    Send: trimite mesajul ctre destinatar

    Save: salveazp mesajul n flderul Drafts

    Scrierea i trimiterea unui mesaj multimedia 1. Alege Menu>Messaging>Write message. 2. Compunerea unui mesaj

  • Pagina 13 3. Apas (options) pentru urmtoarele opiuni:

    Switch to MMS v schimb mesajul text ntr-unul multimedia Aceast funcie are un sub meniu care include Add picture, add sound, add video i add subject, pentru ca dvs. s efectuai operaiile corespunztoare.

    Add picture: adaug o poz la mesaj

    Add sound: adaug un fiier audio la mesaj

    Add video: adaug un fiier video la mesaj

    Add subject: adaug un subiect mesajului Aceste patru opiuni au acelai efect ca cel de Switch to MMS i v va schimba mesajul text ntr-unul multimedia n mod automat. n plus, Messaging v permite s adugai slide-uri (diapozitiv) la un mesaj, s stabilii timpul de redare ntre diapozitive i s vizualizai mesajul.

    4. n ecranul de editare al mesajului, apsai (IMAGINE) sau (Options) i selectai Send to (trimite la)

    5. Selecteaz Enter recipient pentru a introduce manual numrul de telefon al unui destinatar sau selecteaz Add from phonebook pentru a selecta un contact din Agend.

    6. Apas (IMAGINE) pentru a trimite mesajul sau apas (Options) pentru urmtoarele opiuni:

    Send: trimite un mesaj

    Change to Cc: trimite mesajul i ctre un alt destinatar

    Change to Bcc: trimite mesajul (n mod invizibil) i ctre un alt destinatar

    Save to Drafts: salveaz mesajul n dosarul Drafts Pagina 14

    Pentru mai multe informaii despre mesajele multimedia, contactai furnizorul de date

    Anexele unui mesaj multimedia nu pot depi 300KB

    Atenie cnd deschidei un mesaj multimedia. Unele mesaje multimedia pot conine virui sau software duntor

    Vizualizarea imaginilor 1. Alege Menu>Multimedia>Image viewer pentru a accesa albumul foto 2. Apas (IMAGINE) pentru a ajunge la poza dorit i (IMAGINE) pentru a o afia.

    Dup accesarea albumului foto, putei apsa (Options) pentru alte opiuni, inclusiv VIEW (vizualizare), IMAGE INFORMATIONS (informaii despre imagini), BROWSE STYLE (stil de navigare), SEND (trimitere), USE AS (folosii ca), RENAME (redenumire), DELETE (tergere), SORT BY (sortare dup), DELETE ALL FILES (terge toate fiierele), STORAGE (memorie).

    Media player Media player red fiiere audio i video stocate pe telefon sau pe microSD.

    1. Alege Menu>Multimedia>Media Player 2. Selectai un fiier audio sua video, apsai (Options) i selectai Play pentru a reda fiierul.

    n timp ce fiierul este redat, putei:

    Apsa (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a regla volumul. Pagina 15

    Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a ajunge la fiierul anterior/urmtor

    Apsai (IMAGINE) pentru a pune pauz sau pentru a continua 3. Apsai (IMAGINE) pentru a ajunge la meniul anterior.

    Toate fiierele audio sau video de pe telefon sau cardul microSD sunt adugate automat n lista Media Player atunci cnd utilizai aceast funcie pentru prima dat. Cnd schimbai fiierele din telefon/card microSD, actualizai manual lista Media Player. Utilizai casca audio pentru efecte audio mbuntite.

    Radio FM 1. Alegei Menu>Multimedia>FM Radio 2. Apsai (IMAGINE) pentru a porni/opri Radio 3. Pe ecranul radio FM:

    Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a regla volumul

  • Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a regla frecvena n trepte de 0,1 MHz (cnd canalele nu sunt salvate pe telefon) sau pentru a schimba ntre canale.

    Apsai (Options) pentru opiuni cum ar fi Channel list (lista de canale), Manual input (introducere manual), Auto Search (cutare automat) i Settings (Setri). Cnd Radio este pornit n fundal, l putei opri din modul de ateptare apsnd (IMAGINE) i apoi (Yes).

    Pagina 16 1. Alegei Menu>Multimedia>Sound Recorder 2. Apsai (IMAGINE) sau (Options) i selectai New Record. 3. Apsai (Pause/Cont) sau (IMAGINE) pentru a pune pauz/reda nregistrarea. 4. Apsai (Stop) pentru a opri nregistrarea i a o salva.

    Calendar Aplicaia calendar v permite s adugai i urmrii evenimente Alarm Aplicaia Alarm v permite s adugai alarme noi sau s le modificai pe cele existente. Putei seta timpul de alarm, intervalul de repetare i sunetul. De ndata ce o alarm a fost programat, pictograma alarmei este afiat pe ecran. Calculator Aplicaia calculator v permite s efectuai operaii aritmetice de baz. Lanterna Lanterna v permite s v gasi drumul n ntuneric. Pentu a porni/opri lanterna n modul de ateptare, apsai i inei apsat tasta 0 pentru 3 secunde sau alegei Menu>Organizer>Electronic Torch i selectai (On sau Off) Cronometru Telefonul dvs. V ofer un cronometru normal i un cronometru nWay. Sarcini Aplicaia sarcini v permite s vizualizai, adugai, editai i s stergei sarcini. De ndat ce o sarcin a fost adugat, telefonul sun la o ora prestabilit pentru a v reaminti sarcina ce urmeaz. Ebook Reader Aplicaia ebook reader v permite s citii cri n format .txt

    1. Alegei Menu>Organizator>Ebook reader Telefonul adaug automat cri stocate n dosarul Ebook.

    2. Selectai o carte (ebook) 3. Apsai (Options) i selectai Open ebook pentru a ncepe s citii o carte

    De asemene, putei apsa (Options) i s selectai Global settings pentru a alege mrimea textului, i mai multe

    4. Apsai (Back) pentru a nchide cartea. Cnd citii o carte, apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a da paginile i (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru derula ntre liniile de text.

    Pagina 18 STK Kit-ul de unelte ale SIM-ului este un serviciu oferit de ctre furnizorul dvs. de servicii. l putei folosi pentru a trimite mesaje, vizualiza tiri, etc. Pentru mai multe informaii, contactai furnizorul dvs. de servicii. Pentru utilizarea funciei STK, selectai Meniu >Services>STK Bluetooth Bluetooth v permite s schimbai date cu alte dispositive Bluetooth (fr fir) i pentru a folosi casca Bluetooth. Casca Bluetooth se cumpr separate.

    1. Alegei Menu>Settings>Connectivity>Bluetooth>Power Selectai On pentru a activa Bluetooth

    2. Selectai Search audio device pentru a cuta alte dispositive Bluetooth aflate n raza dvs. 3. Selectai casca Bluetooth dorit i apsai (Pair) 4. Introducei o parole

    Cnd o casc Bluetooth se conecteaz cu telefonul dvs. pentru prima data, va fi solicitat o parol (n funcie de modulul de casc) pentru verificare. Dup ce telefonul se conecteaz la casc, pe ecran va fi afiat pictograma corespunztoare.

  • Transferarea datelor 1. Alegei Menu>Settings>Connectivity>Bluetooth>Power

    Selectai On pentru a activa Bluetooth Pagina 19

    2. Alegei My device>Search new device pentru a cuta alte dispositive Bluetooth aflate n raza dvs.

    3. Conectai telefonul cu dispozitivul droit Apoi cele dou dispositive pot transfera date ntre ele.

    Servicii Putei accesa site-uri WAP i s utilizai serviciile pe baz de WAP. Pentru mai multe informaii, contactai furnizorul dvs. de servicii. Setrile reelei nainte de a accesa site-uri WAP, configurai contul dvs. de date i setrile WAP. Setarea profilului de conectare Dac furnizorul dvs. de servicii deja v ofer un cont de date, nu trebuie s mai facei unul. Pentur a configure profilul de conectare:

    1. Alegei Menu>Settings>Connectivity>Data accounts. 2. Apsai (Options) i selectai Add PS account 3. Stabilii parametrii pe baza informaiilor oferite de ctre furnizorul dvs de servicii 4. Apsai (OK) pentru a salva setrile

    Configurarea WAP 1. Alegei Menu>Services>Internet services>Settings>Data accounts 2. Selectai furnizorul de servicii, apoi apsai (OK) pentru a selecta contul de date.

    Pagina 20 Accesarea unui site web

    1. Alegei Menu>Services>Internet service>Seachor input URL 2. Introducei o adres web 3. Apsai (IMAGINE) pentru a naviga ctre adresa introdus

    Profiluri Telefonul dvs. ofer mai multe profiluri: General, Silent, Meeting, Outdoor i My Style. Putei personaliza setrile pentru fiecare profil (cu excepia profilului Silent) Pentru a personaliza un profil:

    1. Alegei Meniu > Settings > Profiles 2. Apsai (IMAGINE) sau (IMAGINE) pentru a ajunge la profilul droit i apsai (IMAGINE)

    pentru a activa profilul sau apsai (Options) pentru urmtoarele opiuni:

    Activate: activeaz profilul

    Customize: Stabilete urmtoarele - Tipul alertei - Tipul soneriei - Ton de apel i volum - Ton de mesaj i volum

    Inclusiv ton de apel i volum, ton de mesaj i volum, ton de tastatur i volum

    - Dac s activai tonurile pentru pornirea/oprirea telefonuluii alerta de sistem.

    Reset: aducerea unui profil la parametrii iniiali Doar profilul My Style l putei redenumi.

    Pagina 21 Setri Pentru a configura setrile telefonului:

    1. Alegei Menu > Settings > Phone settings 2. Stabilii urmtorii parametrii:

    Time and date: stabilii oraul natal, timpul, data i formatul ecranului

    Schedule power on/off: stabilii ora la care telefonul se va opri/porni autoamt

    Language: stabilii limba telefonului

    Pref. input method: stabilii metoda de introducere preferat

  • Display: stabilii poza de fundal, schimbare a imaginilor de fundal, durata luminozitii, i opiunea de a afia sau nu timpul i data.

    Themes: stabilirea temei

    Dedicated Keys: Stabilii prescurtrile pentru taste

    Auto update time: activai sau dezactivai aceast funcie (actualizarea automat a ceasului, n cazul n care ajungei n alt ar)

    Keypad back light: stabilii modul de afiare a luminozitii tastaturii Setri de siguran Schimbarea codului PIN Pentru a schimba codul PIN, mai nti activai codul PIN i efectuai urmtoii pai: 1. Alegei Menu > Settings > Security Settings > SIM security > Change PIN 2. Introducei codul PIN i apsai (IMAGINE) sau (OK) 3. Introducei un nou cod PIN i apsai (IMAGINE) sau (OK) 4. Reintroducei noul cod PIN

    Schimbarea codului PIN2 PIN2 este numrul de identificare personal care v permite s utilizai funcii speciale oferite de ctre furnizorul dvs. de servicii, cum ar fi facturarea. Pentru a schimba codul PIN2, parcurgei aceeai pai ca cei pentru schimbarea codului PIN.