2015-2016 III Conditii de Intrare in Examen Rom

1
Condiţii pentru obţinerea calificativului la Disciplina Farmacologie, anul III An universitar 2015-2016 1. Număr de absenţe nerefăcute la lucrările practice: 1. Se admite refacerea a maximum 4 lucrări practice. Refacerile absenţelor la lucrările practice (în baza aprobării Decanatului): până în săptămâna anterioară începerii perioadei de examen. Nu se admit refaceri în timpul sesiunii. Recuperarea lucrărilor absentate se poate face doar în baza unei adeverinţe eliberate de Decanatul facultăţii şi numai sub îndrumarea cadrului didactic titular al grupei din care face parte studentul. Nerecuperarea lucrărilor practice absentate, cu depăşirea limitei permise, atrage după sine automat neadmiterea studentului la examen, până în momentul recuperării lucrărilor absentate. Studenţii care au depăşit limita respectivă de absenţe la lucrările practice, vor trebui să refacă lucrările absentate: (1) în semestrul următor al aceluiaşi an (dacă există activitatea didactică respectivă), cu alte formaţiuni de studiu, numai cu avizul titularului de curs şi al asistentului de grupă, sau (2) în anul universitar următor, în condiţii de credit restant, cu taxă. 2. Prezenţa obligatorie la testele de verificare a noţiunilor din timpul semestrului. Notarea răspunsurilor la testele de verificare pe parcurs se face cu note de la 1 la 10, exprimate în numere întregi. Studentul are dreptul să se prezinte la test de 2 ori, în perioada semestrului, la datele anunţate. Neprezentarea se consideră o şansă epuizată pentru testul respectiv. După cele 2 şanse, studentul se declară promovat sau nepromovat. Pentru testele nepromovate studentul are dreptul la o reexaminare cu plată, în sesiunea extraordinară din iulie. 3. Algoritmul notei finale: - Activitatea din timpul semestrului - 10% (media a cinci note: cele patru teste de verificare pe parcurs şi nota asistentului de grupă). - Proba practică - 40% (un preparat magistral şi un preparat tipizat la care trebuie prezentate substanţele active pe care le conţin acestea – 50% şi 2 subiecte din baremul de lucrări practice – 50%). - Proba scrisă - 50% test grilă din cursurile anunţate. Pentru promovarea examenului, este necesară nota minimă 5 (cinci), atât la proba practică, cât şi la proba scrisă (testul grilă). Proba practică şi cea scrisă vor fi evaluate în perioada de sesiune. 28.09.2015. Coordonator de activitate didactică, Prof. Dr. Cătălina Elena Lupuşoru

description

conditii

Transcript of 2015-2016 III Conditii de Intrare in Examen Rom

Condiţii pentru obţinerea calificativului la Disciplina Farmacologie, anul III An universitar 2015-2016

1. Număr de absenţe nerefăcute la lucrările practice: 1. Se admite refacerea a maximum 4 lucrări practice.

Refacerile absenţelor la lucrările practice (în baza aprobării Decanatului): până în săptămâna anterioară începerii perioadei de examen. Nu se admit refaceri în timpul sesiunii. Recuperarea lucrărilor absentate se poate face doar în baza unei adeverinţe eliberate de Decanatul facultăţii şi numai sub îndrumarea cadrului didactic titular al grupei din care face parte studentul. Nerecuperarea lucrărilor practice absentate, cu depăşirea limitei permise, atrage după sine automat neadmiterea studentului la examen, până în momentul recuperării lucrărilor absentate. Studenţii care au depăşit limita respectivă de absenţe la lucrările practice, vor trebui să refacă lucrările absentate: (1) în semestrul următor al aceluiaşi an (dacă există activitatea didactică respectivă), cu alte formaţiuni de studiu, numai cu avizul titularului de curs şi al asistentului de grupă, sau (2) în anul universitar următor, în condiţii de credit restant, cu taxă.

2. Prezenţa obligatorie la testele de verificare a noţiunilor din timpul semestrului. Notarea răspunsurilor la testele de verificare pe parcurs se face cu note de la 1 la 10, exprimate în numere întregi.

Studentul are dreptul să se prezinte la test de 2 ori, în perioada semestrului, la datele anunţate. Neprezentarea se consideră o şansă epuizată pentru testul respectiv. După cele 2 șanse, studentul se declară promovat sau nepromovat. Pentru testele nepromovate studentul are dreptul la o reexaminare cu plată, în sesiunea extraordinară din iulie.

3. Algoritmul notei finale: - Activitatea din timpul semestrului - 10% (media a cinci note: cele patru teste de verificare pe parcurs şi nota asistentului de grupă). - Proba practică - 40% (un preparat magistral și un preparat tipizat la care trebuie prezentate substanțele active pe care le conțin acestea – 50% și 2 subiecte din baremul de lucrări practice – 50%). - Proba scrisă - 50% test grilă din cursurile anunţate.

Pentru promovarea examenului, este necesară nota minimă 5 (cinci), atât la proba practică, cât şi la proba scrisă (testul grilă). Proba practică şi cea scrisă vor fi evaluate în perioada de sesiune.

28.09.2015. Coordonator de activitate didactică, Prof. Dr. Cătălina Elena Lupuşoru