2011 - Ce este trESS ?

15

Click here to load reader

Transcript of 2011 - Ce este trESS ?

Page 1: 2011 - Ce este trESS ?

Ce este trESS ?

trESS inseamna Formare si Raportare privind Securitatea Sociala la nivel European.

Este un proiect cu durata de patru ani, finantat de Comisia Europeana (DG Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune) si coordonat de Universitatea Ghent.

Page 2: 2011 - Ce este trESS ?

Scop

de a: imbunatati gradul de cunoastere a sistemului european de coordonare a schemelor de securitate sociala in randurile membrilor grupului tinta (administratii si institutii de securitate sociala, parteneri sociali, organizatii neguvernamentale, judecatori, avocati si alti profesionisti interesati de regulamentele de coordonare);

Page 3: 2011 - Ce este trESS ?

Scop

de a:pune bazele unor retele puternice, care sa reuneasca aceste grupuri la nivel national; raporta cu privire la problemele de implementare cu care se confrunta Statele Membre; derula o analiza din punct de vedere legal si statistic cu privire la aspecte legate de coordonarea in domeniul securitatii sociale;

Page 4: 2011 - Ce este trESS ?

Scop

de a: oferi Comisiei Europene sprijin de natura analitica in materia aplicarii legislatiei UE in domeniul coordonarii schemelor de securitate sociala.

Page 5: 2011 - Ce este trESS ?

Cum?

prin intermediul unei retele de experti independenti, acoperind toate tarile care aplica Regulamentele de coordonare (27 State Membre, trei din SEE si Elvetia).

Activitatile echipelor de experti nationali sunt coordonate de un Comitet de Conducere care, la randul sau, este condus de un Director de Proiect.

Page 6: 2011 - Ce este trESS ?

Activitati principale

FORMARE

Seminare cu durata de 1 zi vor avea loc in fiecare an in cel putin 10 de State Membre. Informatii privind seminarele (ordine de zi, prezentari in PowerPoint) si formulare de inscriere pot fi gasite pe website.

Page 7: 2011 - Ce este trESS ?

FORMARE

disponibil un modul de e-learning, care contine o prezentare de ordin general a coordonarii schemelor de securitate sociala si 190 de intrebari si raspunsuri structurate in jurul a 70 de cuvinte-cheie.

Activitati principale

Page 8: 2011 - Ce este trESS ?

NETWORKING & SCHIMB DE INFORMATII Buletine informative trimestriale (lb. engleza);

Baza de date cu elementele de contact ale persoanelor din UE/EFTA implicate profesional in coordonarea schemelor de securitate sociala.

Activitati principale

Page 9: 2011 - Ce este trESS ?

www.tress-network.org contine o baza de resurse bogata cu privire la coordonarea securitatii sociale in Europa:Legatura dintre articolele Regulamentului 883/2004 si: deciziile relevante ale Comisiei Administrative; articolele Regulamentului de implementare 987/2009; articolele corespondente ale Regulamentului 1408/71 si jurisprudenta relevanta a Curtii Europene de Justitie/ Curtii EFTA1

Activitati principale

Page 10: 2011 - Ce este trESS ?

www.tress-network.org contine o baza de resurse bogata cu privire la coordonarea securitatii sociale in Europa:

Legatura dintre articolele Regulamentului 987/2009 si: deciziile relevante ale Comisiei Administrative; jurisprudenta relevanta a Curtii Europene de Justitie/ Curtii EFTA1

Activitati principale

Page 11: 2011 - Ce este trESS ?

RAPORT EUROPEAN/TEMATIC – lb. englezaRAPORTUL ALE GRUPURILOR DE REFLECTIE – lb. englezaREGULAMENTELE – texte complet consolidate in toate limbile disponibile:

Regulamentul 883/2004Regulamentul 987/2009Regulamentul 1231/2010

JURISPRUDENTA NATIONALA in materia coordonarii schemelor de securitate sociale si articolele relevante, in limbile nationale

Page 12: 2011 - Ce este trESS ?

BIBLIOGRAFII NATIONALE – referinte si/sau link-uri, in limbile nationale

SECTIUNEA DE NOUTATI SI BULETINE INFORMATIVE – in limba engleza

MODULUL DE e-LEARNING – in limba engleza

PREZENTARILE PPT facute cu ocazia seminarelor nationale – in engleza sau franceza si/sau limbile nationale

Ce mai gasiti pe site

Page 13: 2011 - Ce este trESS ?

trESS produce un RAPORT anual, cu privire la implementarea regulilor UE in materia coordonarii schemelor de securitate sociala Statele UE/SEE si Elvetia.

Acest raport poate fie un Raport European, care include problemele privind aplicarea Regulamentelor de coordonare, sau un Raport Tematic, concentrat pe aspecte legate de implementare si probleme privind anumite aspecte ale coordonarii schemelor de securitate sociala.

Ce mai gasiti pe site

Page 14: 2011 - Ce este trESS ?

Un Think Tank, creat in cadrul trESS, produce anual un Raport care analizeaza potentialele lipsuri sau neajunsuri ale regulilor de coordonare in vigoare si identifica unde este necesara o adaptare a acestor reguli pentru a-si atinge scopul general de incurajare a liberei circulatii a persoanelor. Subiectul analizat si componenta grupului variaza de la un an la altul.

Ce mai gasiti pe site

Page 15: 2011 - Ce este trESS ?

... si multe altele.

Deveniti membri trESS!

Dr. Ing. Razvan Ionut CIRICA