01.06.2015.

2
Serafimi cu aripi de jur împrejur îmbrăcați Ca o rază de lumină în aur și timp, Se rugau la prefacere insistent și amestecați Îmbrăcați în culorile aceluiași nimb. Arhangheli sprijiniți în săbii de foc așteptând, Ca niște stâlpi la intrare păzind, Să alunge comete ce în ochi păreau coborând Peste retina ochiului rostogolind. Îngeri ca niște fluturi în roi printre munți Alergau prin suflete după fapte Treceau tăind în urme gânduri desculți Pe cărarea ce dispărea peste ape. Privind, ca un ochi de ciclop printre ceruri, Distanțele lor deveneau umbre Ce pluteau ca niște corăbii risipind doruri Peste cărări ce se pierd niciunde. Și pare că pentru sine inima bate mereu Îngeri, arhangheli, serafimi poartă În zbaterile și zvâcnirile ei ca un leu Pierdut în jungla din lumea cealaltă. Noi pierim cu gândul la rai, Cu gândul la turme de cai, Păstorind cete de îngeri Îmbrăcați în aur și fulger. Noi viețuim ca o stea Arzându-ne din sine ființa. Cei ce ne văd caută lung Să pătrundă în lumină adânc. Noi rătăcind am uitat Și am rătăcit neîncetat Printre cei ca noi să aflăm Drumul din care plecăm. Noi suntem cei care am fost Și avem mereu același rost

description

poem

Transcript of 01.06.2015.

Serafimi cu aripi de jur mprejur mbrcaiCa o raz de lumin n aur i timp,Se rugau la prefacere insistent i amestecaimbrcai n culorile aceluiai nimb.

Arhangheli sprijinii n sbii de foc ateptnd,Ca nite stlpi la intrare pzind,S alunge comete ce n ochi preau coborndPeste retina ochiului rostogolind.

ngeri ca nite fluturi n roi printre muniAlergau prin suflete dup fapteTreceau tind n urme gnduri desculiPe crarea ce disprea peste ape.

Privind, ca un ochi de ciclop printre ceruri, Distanele lor deveneau umbreCe pluteau ca nite corbii risipind doruriPeste crri ce se pierd niciunde.

i pare c pentru sine inima bate mereungeri, arhangheli, serafimi poart n zbaterile i zvcnirile ei ca un leuPierdut n jungla din lumea cealalt.

Noi pierim cu gndul la rai,Cu gndul la turme de cai,Pstorind cete de ngerimbrcai n aur i fulger.

Noi vieuim ca o steaArzndu-ne din sine fiina.Cei ce ne vd caut lungS ptrund n lumin adnc.

Noi rtcind am uitat i am rtcit nencetatPrintre cei ca noi s aflmDrumul din care plecm.

Noi suntem cei care am fosti avem mereu acelai rostDe a cuta printre ngeriSngele ce curge n fulger.