Tuica de Prune

Post on 16-Dec-2015

13 views 3 download

description

medicament

Transcript of Tuica de Prune

TUICA DE PRUNE

Ca s vezi. i s crezi ! uica de prune i-a dat pe spate pe cercettorii americani

uica noastr i-a lsat cu gura cscat pe cercettorii americani, care au constatat c butura cea mai popular n rndul romnilor este un adevrat medicament. Un studiu realizat recent n SUA relev c, n cantiti moderate, populara uic de prun poate proteja inima i poate trata anumite probleme ale stomacului i bilei. Studiile biochimitilor americani confirm o dat n plus c bunicii notri nu greeau deloc atunci cnd alungau bolile cu leacuri n care picurau i tradiionala butur. Consumat cu moderaie - nu mai mult de 30 de ml pe zi - poate combate cu succes bolile de inim, de stomac i problemele la bil.

Cercettorii americani au descoperit secretul unor vindecri miraculoase: o enzim prezent n cactusul Karroll viridis enoae se gsete n cantiti de opt ori mai mari n uica de prune. Aceast substan are rolul de a reduce depunerile de colesterol de pe artere i este prezent n peste o sut de medicamente naturiste cu rol n prevenirea aterosclerozei i a infarctului miocardic. Consumul zilnic a 30 de ml de uic de prun poate substitui cu succes acest tratament, la un pre mult mai mic.

n uic, se mai gsesc ase tipuri de substane care hrnesc celulele roii ale sngelui i care cresc cu 120% viteza de producere a hemoglobinei. Un alt beneficiu pe care l aduce uica slab organismului este reglarea funciilor hepatice, graie coninutului de vitamine A, B, C, D1 i D2, nedegradabile termic i uor de asimilat. Butura se recomand n dischinzeii biliare, disfuncii ale ficatului provocate de o slab irigare cu snge a acestuia sau chiar constipaie.

Pentru efecte maxime, uica este indicat ca aperitiv cu 10-15 minute nainte de servirea mesei de prnz, pentru c favorizeaz absorbia substanelor hrnitoare din alimente. n acest caz, nu mai trebuie consumate alte buturi alcoolice la mas.