Tema4Persuasiune Psihologia comunicarii

Post on 10-Nov-2015

6 views 2 download

description

Persuasiune

Transcript of Tema4Persuasiune Psihologia comunicarii

Tema 4 : Ascultare i Persuasiune

Folosete limbajul persuasiv pentru a crea empatie i pentru a vinde

Empatia se realizeaz prin persuasiune.Generarea de empatie este cheia pentru meninerea unei conduceri consolidate, obinerea unor clieni muli dar i renoirea constant a listei de furnizori.

Ce trebuie s tii pentru a convinge?

Exist 3 chei pentru a crea empatie i pentru a convinge clientul dvs. :

1. ConectareaChiar dac este ceva forat, trebuie s creai o legtur cu ceilali, indiferent dac v place sau nu, suntei de acord sau nu cu gndirea acestora. Amintii-v: Tot ce avei nevoie este s v conectai cu acetia!ngrijii-v de imagiea dvs. "Oamenii aud ceea ce vd, este ntotdeauna n acest fel. ,,Imaginea ta este ntr-adevr prima impresie! "Acord o atenie imagiei tale, cu toate acestea, este de asemenea esenial de tiut i dac ceea ce vedem este n concordan cu ceea ce eti cu adevrat!Zmbete: Pentru a crea ncredere este important s se menin un limbaj corporal care exprim linite i deschidere.

2. nelegereaDup ce ai atras atenia clientului, partenerului sau sefului, este timpul s fi interesat de ceea ce i se spune i de ceea ce i se ofer! Fii atent!F-l s se simt important! Daca seful tau vorbeste despre situaia companiei, asigur-te c este convins c, de asemenea, i tu eti interesat. ntreab despre noi clieni, propune-i o soluie la o problem, F-l sa se simta important!Ascult i reine!Dac ai reuit s-l faci s se simt important, cu siguran ai obinut i informaii despre interesele, nevoile lui dar i cum l poi cucerii! Este timpul s memorezezi ceea ce este important i s foloseti n avantajul tu.De exemplu: Esti un agent de asigurri i vorbeti cu un poteial client. Din aceast discuie i dai seama c acesta dorete s asigure viitorul copiilor si. Uit de asigurarea medical, schimb-i tactica i ncepe s-i oferi o asigurare pentru educaia copiilor. Cu siguran aa l poi cuceri mai uor.

3. ConvingereaNu vorbim despre a manipula, vorbim despre cum ne putem alinia interesele, cum putem ajuta clienii astfel nct i noi la rndul nostru s obinem ce ne dorim!De exemplu: Vindem asigurri i astfel clienii pot proteja ce este mai preios pentru ei.Linia de interese. Ne tim inta. Este clar de la bun nceput! tim ce-l intereseaz pe client. Este momentul s ne aliniem interesele i s ne atingem scopul urmrit.De exemplu: Acelai lucru se ntmpl atunci cnd, un lider, dorete s conduc echipa spre un scop comun. Acesta trebuie s neleag ceea ce conteaz pentru ei, apoi s alinieze interesele companiei.

nchiderea unei afaceri. nainte de a vorbi este necesar s ngropm preocuprile personale dac chiar ne dorim s convingem persoana cu care discutm. Doar astfel putei arta un interes real. Meninei o atitudine deschis fa de propunerile lor!Convinge-i prin ceea ce ai c tu ei persoana de care au nevoie sau pe care acetia o doresc! Dincolo de elocven este i talentul nostru de a ne exprima.