Jocuri in Aer Liber

Post on 29-Sep-2015

53 views 5 download

description

distractii in aer liber

Transcript of Jocuri in Aer Liber

39 de jocuri in aer liberBaba-oarba

Cati copii pot participa:incepand de la un grup de 5 copiiMateriale necesare:o esarfaCum se joaca?Copiii vor forma un cerc, insa intai se alege un copil care se leaga la ochi cu o esarfa prin care nu poate sa vada, dupa care incepe sa se invarta, sa prinda un copil din cerc si sa ghiceasca pe cine a prins. Jocul continua cu cel care a fost prins.

Vanatoarea de insecte

Cati copii pot participa:incepand de la 2 copii la un grup mai mareMaterialele necesare:Tot ce aveti nevoie pentru o vanatoare de insecte este un copil si o insecta. Dar pentru a transforma aceasta experienta intr-o adevarata aventura, va recomandam urmatoarele: Lupa Lista de insecte O carte cu denumirea stiintifica a insectelor Agenda si pix Camera foto (optional)Cum se joaca?Incepeti prin a decide dinainte ce insecte sperati sa gasiti. Evident, insectele care stiti sigur ca exista in zona respectiva vor fi cel mai usor de vanat. Faceti o vizita apoi la biblioteca sau librarie si cautati o carte cu denumire stiintifice ale insectelor. Unele librarii vind si kituri de juniori, o investitie profitabila pentru unii copii.Aduce-ti un caiet/agenda pentru a nota numele insectelor pe care le veti gasi; in dreptul fiecarui nume copii isi pot incerca talentul artistic desenand insecta respectiva. Cereti-le sa va descrie insectele cum stiu ei mai bine si notati totul pe hartie (la alegere, insectele pot fi fotografiate, dupa care copiii pot da viata unui album interesant).Multe insecte sunt capabile sa se camufleze in scopul de a se face cat mai putin vizibile pentru animalele de prada. Aici veti observa cat de atenti si cat de bine observa copiii aceste insecte.

Safari pe bicicleta

Cati copii pot participa:incepand de la un grup de 4 copiiMateriale: Biciclete Camere foto de unica folosintaCum se joaca?Fiecare echipa a cate doi sau trei copii primeste cateva indicii pentru fotografiile pe care le vor face in safari.Echipa trebuie sa utilizeze aceasta lista de idei / indicii si sa fotografieze locatia corecta intr-un timp determinat.Cand toata lumea se intoarce din safari, cineva se ocupa de scoaterea fotografiilor pe hartie si apoi le aseaza pe un perete in ordine.Fotografiile locatiilor corecte vor fi judecate pentru calitatea artistica, dar si precizie. Categoriile premiilor pot fi diferite: cea mai artistica, cea mai clara, cele mai multe locatii corecte, etc.Nota:Asigurati-va ca toata lumea care participa are o casca de biciclete si intelege regulile de siguranta pentru biciclete.

Baloane magice

Cati copii pot participa:incepand de la un copilCopiii iubesc baloanele de sapun magice, inspecialintr-o zi de vara calduroasa. Cine poate sufla cele mai mari baloane? Cine poate captura cele mai multe baloane? Iata cateva retete de baloane magice:Baloane normale: 2 linguri de sapun lichid de vase 235 ml de apaBaloane dulci: 1 lingura sirop de porumb 2 linguri sapun lichid de vase 235 ml de apaBaloane magice: 1 lingura glicerina 2 linguri sapun lichid de vase 255 ml de apaBaloane colorate: 235 ml vopsele tempra 2 linguri sapun lichid de vase 1 lingura amidon lichidSugestii pentru prepararea solutiilor pentru baloane:-pentru cele mai bune rezultate, ingredientele se amesteca cu o zi inainte de folosire-NUfolositi reteta de Baloane dulci daca aveti in curte sau in vecinatate albine sau viespi-daca nu aveti sirop de porumb in casa, puteti folosi zahar sau miere de albine-folositi vopsea tempra care iese la spalare

Bowling in curte

Cati copii pot participa:incepand de la 2 copiiMateriale: o minge cuti goale de bauturi sau jucarii (popice de plastic)Cum se joaca:1.Cautati articole de uz casnic care se pot rasturna usor (cutii goale de carton, de bauturi, jucarii, etc.), si aliniati-le intr-un rand precum popicele2.Apoi, folosind o minge mai mica pentru copiii mai mari si o minge mai mare pentru cei mici, invatati-i cum sa darame popicele, dupa care se vor descurca singuri3.Fiecare obiect demolat aduce cate un punct jucatorului4.Jucatorul care darama numarul maxim de obiecte devine castigator

Limbo cu apa

Cati copii pot participa:minim 3 copiiMateriale: furtun de apa CD playerCum se joaca:Limbo este dansul care te obliga sa treci pe sub bara fara sa atingi solul cu mainileAcest joc poate fi jucat si pe gazon iar dansatorii vor fi copiii. Si pentru a fi mai distractiv si mai interesant, veti avea nevoie este un furtun pentru apa cu flux direct si constant. Utilizati fluxul continuu de apa ca batul pentru limbo. Copii trebuie sa treaca sub jetul de apa, fara sa se ude. Jetul de apa va fi coborat putin cate putin dupa ce fiecare copil a trecut pe dedesubt.Atentie:copii nu au voie sa se tarasca pe jos pentru a trece trecut sub jetul de apa! In cazul in care terenul este prea ud si alunecos pentru copii, pentru a-si arcui spatele in timpul trecerii pe sub jet, ii puteti sala sa se aplece in fata; astfel jocul nu va fi la fel de periculos si nimeni nu va fi ranit. Puteti de asemenea sa asezati pe pamant covorase din cauciuc, sau ceva care ar putea avea un pic de tractiune pentru picioare ude si alunecoase.