Gogosi Bugnes

Post on 17-Dec-2015

220 views 2 download

description

gogosi

Transcript of Gogosi Bugnes

Gogosi Bugnes

Gogosi Bugnes

O specialitate nativ al Ducat de Savoia, care se consuma n timpul perioadei de carnaval.O reteta originala si foarte usor.Pentru tineri i btrni!

Ingrediente pentru 4 persoane:

- 500 g. fin- 3 oua- 1 galbenus de ou20 g. drojdie- 5 linguri lapte cald- 50 g. Crystal Sugar- 1 coaja de lamaie- 1 lingura rom- 100 g. de unt dedurizat- 1 vrf de cuit de sare- Ulei pentru prjit- Zahr pudr pentru decorare

Director:

1. Se dizolv drojdia n lapte cald.2. fin amestec cu sare, zahr cristal, coaja de lamaie, se adauga ouale si galbenus de ou, drojdia dizolvat.3. framanta aluatul ... n cele din urm se adaug untul.Deplasare la framanta aluatul timp de 10 minute la mn.Acoperii vasul cu un prosop de hrtie pentru a cura feluri de mncare i lsai restul aluatul timp de 30 minute.4. Apoi se mparte n 4 buci de aluat.Lucrul a bucilor de aluat la un moment dat.Fin uor suprafaa de lucru, rola aluatul la 4 mm. grosime maxim!Tiai aluatul n benzile de +/- 4 cm. lat, mprii-le n dreptunghiuri, face o scobitur n mijlocul fiecrui dreptunghi i ori uor un capt dreptunghi interior.5. Se incalzeste o tigaie mare, cu o cantitate mare de baia de ulei.(Verificai temperatura exact a uleiului de gtit nainte, de testare cu o mic bucat de aluat)6. Scoatei blinele n tigaie bine prenclzit.S maro +/- 2 minute pe fiecare parte.