Fişă de Lucru x 25 Bucati

Post on 01-Oct-2015

220 views 1 download

description

rweewe

Transcript of Fişă de Lucru x 25 Bucati

Fi de lucru - Crearea unei structuri de tip baza de d a te 1. Se lanseaz n execuie aplicaia Microsoft Access. 2. Crem baza de date Materiale Alegem opiunea New Database din meniul FILE sau se execut clic pe butonul New Database din bara de instrumente pentru a deschide fereastra de dialog New; Se va deschide caseta la seciunea general, se selecteaz pictograma BlankDatabase, se execut clic pe butonul OK; Deschidem caseta de dialog File New Database,

alegem tipul fiierului care crem Microsoft Access Database,

se introduce numele fiierului Materiale n caseta File Name; Se execut clic pe butonul Create pentru a deschide fereastra document a bazei de date nou create. 1. Crem tabelul Materiale: Alegem opiunea Insert din meniul Table pentru a deschide caseta de dialog NewTable; Alegem din list articolul Design View. Deschidem o fereastr document pentru tabel, n modul de vizualizare proiectare obiect; Se adaug la tabel cmpurile cod_mat, den_mat, um, stroc_s i pre. Se stabilesc pentru aceste cmpuri tipul datelor i proprietile precizate n tabel. Pentru cheile de indexare cod_mat i den_mat de alege articolul Yes (No duplicates); Se stabilete cheia primar pentru cmpul cod_mat. Deschidem caseta de dialog Indexes executnd clic pe butonul Indexes din bara de instrumente. n zona indecilor sunt afiate dou chei de indexare cod_mat i den_mat, care se folosesc la indexare. Se selecteaz indexul cod_mat i, n zona de proprieti a indecilor, se selecteaz din lista Primary articolul Yes. Se nchide caseta de dialog. Se salveaz structura tabelului. n caseta de dialog Save As se scrie n caseta de text Table Name numele tabelului Materiale.

2. Se adaug nregistrri cu date n tabelul Materiale. Se trece n modul de vizualizare foaie de date (Datasheet View). Este afiat tabelul fr nregistrri. Se introduc valorile n cmpuri pentru fiecare nregistrare care se adaug la tabel. Se salveaz tabelul.