Contract de Vanzarecumparare Spatiu Industrial

Post on 08-Nov-2015

215 views 1 download

description

model de contract vanzare spatiu industrial

Transcript of Contract de Vanzarecumparare Spatiu Industrial

Contract de vanzare-cumparare spatiu industrial

Contract de vanzare-cumparare spatiu industrial

ntre:1. ___________________________,

denumit n continuareVnztorul

i

2. __________________________,

denumit n continuareCumprtorul,

Vnztorul i Cumprtorul denumii mpreun n continuarePrile.

PreambulVnztorul este proprietarul exclusiv al terenului cu nr. cadastral _____________, n suprafa de ________ mp, situat n _____________, nscris sub nr. ________ n Cartea Funciar la Biroul de Carte Funciar ________, Oficiul de Cadastru i Publicitate Imobiliar ________ (denumit n continuareTerenul).

De asemenea, Vnztorul este proprietarul exclusiv al halei de producie ridicate pe Teren, descrise la art. 1 (denumite n continuareHala de producie).

Extrasul de Carte Funciar eliberat de Biroul de Carte Funciar ________ al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliar ________ sub nr. ______ din data de ______, cu privire la Teren i Hala de producie constituieAnexa 1la prezentul Contract.

Cumprtorul intenioneaz s dobndeasc dreptul exclusiv de proprietate asupra Halei descrise mai sus. n acest scop Cumprtorul, n calitate de promitent cumprtor, a ncheiat la data de ______ cu Vnztorul, n calitate de promitent vnztor, Antecontractul de vnzare-cumprare autentificat sub nr. ______ din data de ______ de ctre de Biroul Notarului Public ______ cu sediul n ______ .

Art. 1. Obiectul Contractului(1) Vnztorul vinde Cumprtorului, iar Cumprtorul cumpr de la Vnztor hala de producie situat pe Teren, mpreun cu instalaiile de alimentare cu ap, de canalizare, de colectare a apei pluviale, conexiunile prin cabluri i conductele de gaz i cile de acces evideniate n planul de situaie ataat prezentului contract caAnexa 2.(2) Cu privire la Hala de producie s-a obinut autorizaia de construire nr. ______, emis la data de ______, de ctre Primria ______, ataat prezentului contract caAnexa 3i s-a ntocmit la data de _____________ documentaia cadastral cu nr. _____________, de ctre _____________, care a fost avizat legal de ctre Oficiul de Cadastru _____________ sub nr. _____________ din data de _____________ (Anexa 4). n baza acestei documentaii cadastrale, Hala de producie a fost nscris prin hotrrea nr. _____________, din data de _____________, a Oficiului de Cadastru i Publicitate Imobiliar _____________, n Cartea Funciar nr. ___________ la Biroul de Carte Funciar _____________.

(3) De asemenea, prin prezentul Contract, Vnztorul constituie n favoarea Cumprtorului dreptul de superficie asupra lotului de teren n suprafaa de ______ mp pe o durat de ______ ani (denumit n continuareLotul). Limitele i coordonatele Lotului sunt descrise n planul dinAnexa 5la prezentul Contract.

Hala de producie i Lotul sunt denumite n continuare mpreunObiectul contractului.

Art. 2. Preul de vnzare

(1) Preul total de vnzare al Obiectului contractului este n sum de _______ (n litere,_______)lei plus T.V.A. n condiiile legii (denumit n continuarePreul de vnzare).

(2) Preul de vnzare a fost achitat de ctre Cumprtor, dup cum urmeaz:

a) o prim tran, n cuantum de ____ (n litere,_______________) lei, a fost pltit cu titlu avans la data autentificrii Antecontractului de vnzare-cumprare ncheiat ntre Pri, prin ordinul de plat nr. ___ din data de _____, n contul Vnztorului nr.___________, deschis la Banca _________ Sucursala _______;

b) o a doua tran, n cuantum de ____ (n litere_______________) lei, a fost pltit la data autentificrii prezentului Contract, prin ordinul de plat nr. _________ din data de _________, n contul Vnztorului nr. _________, deschis la Banca _________.

Art. 3.Transmiterea dreptului de proprietate. Formaliti de publicitate(1) Dreptul de proprietate asupra Terenului se transmite Cumprtorului la momentul autentificrii prezentului Contract . De la data vnzrii, toate impozitele, taxele i contribuiile n legtur cu Terenul cad n sarcina Cumprtorului.

(2) Notarul public care autentific prezentul Contract va ndeplini toate formalitile legale necesare pentru intabularea dreptului de proprietate al Cumprtorului asupra Terenului n Cartea Funciar de la Biroul de Carte Funciar competent, n ziua ntocmirii sau cel mai trziu a doua zi lucrtoare consecutiv celei n care s-a autentificat prezentul nscris.

Art. 4. Predarea Obiectului contractului

(1) La predarea Obiectului contractului se va ncheia un proces-verbal care va fi semnat de fiecare Parte (denumit n continuareProces-verbal de predareAnexa 6). n acest Proces-verbal de predare sunt precizate toate viciile constatate, termenul de remediere a acestora, precum i perioada de garanie.

(2) Odat cu predarea Obiectului contractului, se transmit ctre Cumprtor i folosina, precum i riscul de dispariie sau deteriorare accidental a Obiectului contractului.

Art. 5. Declaraiile i garaniile Vnztorului(1) Vnztorul declar i garanteaz c la momentul autentificrii prezentului Contract, urmtoarele condiii sunt ndeplinite:

a) Terenul se afl n proprietatea exclusiv i nengrdit a Vnztorului, care a fost dobndit prin cumprare n baza Contractului de vnzare-cumprare autentificat sub nr. _________ din data de _________ de ctre B.N.P. _________ din _________.

b) asupra Halei de producie nu exist sarcini de nici o natur, n special drepturi de ipotec sau alte drepturi reale, drepturi de nchiriere sau alte drepturi de folosin asimilate, care s fi fost solicitate sau constituite nainte de ncheierea prezentului Contract ori nainte de nscrierea dreptului de proprietate al Cumprtorului asupra Halei de producie n Cartea Funciar;

c) asupra Terenului nu exist cereri ori pretenii cu privire la restituire sau remproprietrire, nu exist litigii sau orice alte proceduri judiciare avnd ca obiect Terenul i nu sunt ntrunite condiiile legale care s permit exproprierea Terenului sau a unor pri ale acestuia;

d) nu exist nici un fel de obligaii cu privire la Obiectul contractului, n special obligaii legate de taxe sau alte obligaii ori datorii, aa cum reiese din Certificatul fiscal nr. _____ din data de _________ (Anexa 7) eliberat n acest scop de ctre Departamentul de Impozite i Taxe al Primriei _____.

e) Terenul nu cade sub incidena proteciei monumentelor; nu exist alte obligaii care s afecteze folosirea Terenului, inclusiv ridicarea de construcii pe acesta;

f) conform prevederilor aplicabile referitoare la protecia mediului, Terenul nu este contaminat; nu s-a dispus de ctre autoriti ori de ctre alte instituii competente salubrizarea sau reabilitarea Terenului; Vnztorul garanteaz c n privina Terenului a respectat toate prevederile legale referitoare la protecia mediului, precum i c l va apra i despgubi pe Cumprtor mpotriva oricror daune ori sanciuni dispuse de ctre autoritile competente din cauze anterioare datei ncheierii acestui Contract.

(2) Vnztorul garanteaz Cumprtorul mpotriva oricrei eviciuni, potrivit art. 1337 i urm. C. civ. si pentru orice vicii ascunse, indiferent dac au fost ascunse cu sau fr viclenie.

Art. 6. Cheltuieli(1) Toate cheltuielile efectuate pentru autentificarea prezentului Contract vor fi suportate de ctre _______. Toate celelalte cheltuieli efectuate sau care urmeaz a fi efectuate n legtur cu prezentul Contract, n special cu privire la nscrierea n Cartea Funciar, vor fi suportate de ctre _______.

(2) Cheltuielile pentru ndeplinirea tuturor obligaiilor i/sau a sarcinilor care nu au fost asumate de ctre Cumprtor vor fi suportate de ctre Vnztor.

Art. 7. Rezoluiunea Contractului____________________.

Art. 8. Dispoziii finale(1) n cazul n care o prevedere din prezentul Contract este sau va fi lovit de nulitate, n totalitate sau parial, celelalte clauze rmn valabile. Clauza lovit de nulitate va fi nlocuit n mod nentrziat cu una convenit de ctre Vnztor i Cumprtor care s corespund voinei comune.

(2) Contractul este guvernat de dispoziiile legale romneti n vigoare. Prile se oblig s soluioneze n mod amiabil litigiile care decurg din sau n legtur cu interpretarea i/sau executarea prezentului Contract. n cazul n care nu se ajunge la o nelegere amiabil, litigiile vor fi soluionate de ctre instanele competente, potrivit dreptului comun.

(3) Modificrile aduse prezentului Contract necesit forma autentic.

(4) Prile declar c au citit prezentul Contract nainte de semnarea acestuia i c acesta a fost ncheiat n urma negocierii de ctre Pri, conform voinei lor liber exprimate. Prile confirm acest lucru prin semnarea prezentului Contract.

Prezentul Contract s-a ncheiat n _____ (_____) exemplare, fiind autentificat la sediul Biroului notarului public _____ sub nr. _____ din data de _________, astzi, __________.

Cumprtor, Vnztor,___________________ __________________