Chei Si Defilee Din Romania

Post on 13-Dec-2015

35 views 1 download

description

Si la noi e frumos

Transcript of Chei Si Defilee Din Romania

Sursa:infotravels.ro

Zonele de munte Zonele de munte ale României ale României oferă un număr oferă un număr foarte mare de foarte mare de defilee şi cheidefilee şi chei, , fenomene fenomene carstice, carstice, impresionante, impresionante, extrem de extrem de spectaculoase, o spectaculoase, o adevărată adevărată încântare privirilor încântare privirilor turiştilor. turiştilor.

O bună parte din O bună parte din cheile adăpostite cheile adăpostite de Carpaţii de Carpaţii româneşti au fost româneşti au fost declarate rezervaţii declarate rezervaţii naturale tocmai în naturale tocmai în ideea de a păstra ideea de a păstra intacte elementele intacte elementele de floră sau de de floră sau de faună, sau cele de faună, sau cele de natură peisagistică natură peisagistică sau geologică. sau geologică.

În aceste zone se În aceste zone se întâlnesc întâlnesc deasemenea, un deasemenea, un număr foarte mare număr foarte mare de de peşteri, obiective , obiective turistice foarte turistice foarte căutate mai ales căutate mai ales pentru categoria de pentru categoria de turişti în cautare de turişti în cautare de aventură şi aventură şi adrenalină, cheile şi adrenalină, cheile şi defileele fiind un loc defileele fiind un loc propice pentru propice pentru drumeţii montane şi drumeţii montane şi sporturi extreme. sporturi extreme.

De asemenea, defileele şi cheile au o valoare De asemenea, defileele şi cheile au o valoare economică, constituind locul ideal pentru economică, constituind locul ideal pentru construirea barajelor artificiale pentru hidrocentrale. construirea barajelor artificiale pentru hidrocentrale. Exemplul cel mai potrivit : hidrocentrala Porţile de Exemplul cel mai potrivit : hidrocentrala Porţile de Fier. Fier.

Defileul Dunării

Cheile Cheile DâmbovicioareiDâmbovicioarei

Cheile OrzeiCheile Orzei

Cheile Carasului

Cheile Borzeştilor

Cheile Bicazului

Cheile Bicazului

Cheile Olteţului

Cheile Nerei

Cheile Grădiştei

Cheile AiuduluiCheile Aiudului

Cheile Bistriţei, cele mai înguste

din ţară.

Cheile Ceţii, Alba

Cheile Cibinului

Cheile Sohodolului

Cheile Corcoaia

Cheile Coteanu

Cheile Dobrogei

Cheile Tătarului

Cheile Galbenei

Cheile Galdei

Cheile Tureni

Cheile Turului

Cheile Turzii

Cheile Intergalde

Defileul Jiului

Cheile Varghişului

Cheile Madei