BH01-150804

Post on 01-Nov-2015

217 views 0 download

description

Prima pagina

Transcript of BH01-150804

  • FONDAT 1993, APARE LA ORADEA, TEL. 0259/410.115, E-MAIL: REDACTIA@RUSSMEDIA.RO

    o marc

    DIMINEAA AMIAZA SEARA

    Vremea va cald cu temperaturi minime cuprinse ntre 18 i 19 grade.32

    4 AUGUST 2015ANUL XXIII, NR. 6413 (149)16 PAGINI - 1,20 LEI

    MARI

    Peste 100de sportivi s-au ntrecut petraseul Cupei Crater XCO Bet a PAGINA 3

    9 771222 594028

    1 5 1 5 4

    n concediuRomnii vor alege concedii n strintate n funcie de buget.

    Sursa: CapitalGraca: J.b.

    Kate Middletona obinut certi catul pentru nivelulavansatde scufundriPAGINA 16

    Cei mai buni la toate probelePompierii din lotul sportiv al Inspectoratului pentru Situaii de Urgen Criana Bihor au reuit s ia locul I la toate cele patru probe de la etapa zonal a concursului pentru serviciile profesioniste pentru situaii de urgen. /P.4 FOTO: ISU BIHOR

    Subsidiara gigantului rus Gazprom a primit aprobarea APM Bihor pentru cutarea de petrol i gaze n Bihor.

    ORADEA. Compania petroli-er NIS Petrol, subsidiar a gigantului rus Gazprom, i reia operaiunile de cutare a hidrocarburilor n Bihor.

    n iulie, NIS Petrol a cerut i a i primit de la Agenia de Protecie a Mediului (APM) Bihor permisiunea de a intra pe perimetrele de exploatare EX 2 Tria i EX 3 Felix pentru a cuta petrol i gaze. NIS susi-ne c nu caut gaze de ist, ci doar hidrocarburi convenio-nale. ns de vzut ce se va n-tmpla dac vor cuta petrol i vor gsi gaze... de ist.

    De ast dat, subsidiara Gazprom nu mai lucreaz cu fi rma ungureasc Acoustic Geophysical Services (AGS), ci cu Naftagas Oilfi eld Ser-vices, membr a grupului sr-besc NIS, deinut de ruii de la Gazprom.

    Dac n 2013, NIS Petrol n-cepea prospeciunile fr s aib und verde de la Mediu, acum au primit rapid acordul

    necesar. Directoarea APM Bi-hor, Sanda Mercea, arat c a acionat dup ndreptarul furnizat de la Bucureti, de Agenia Naional pentru Pro-tecia Mediului.

    Mercea spune c strict pen-tru prospeciunile seismice, compania nu are nevoie nici mcar de certifi catul de urba-nism, eliberat de autoritile locale i judeene! /P.3 JB C.C.

    NIS Petrol reia prospeciunile seismice

    O vacan care se dorea de cinci stele n Turcia a lsat un gust amar unui cuplu ordean.ORADEA. Au crezut c pleac ntr-o vacan ultra all inclu-sive de cinci stele, dar cnd au ajuns acolo au gsit cu to-tul altceva. Doi tineri, Talpos Zsolt i prietena sa, ordeni,

    dar care locuiesc n Germa-nia, s-au hotrt s petreac o vacan ntr-o staiune tur-ceasc de renume. Au apelat n acest sens la o agenie de turism serioas. Li s-a reco-mandat Hotel Majesty Club la Mer, din zona Kemer din Tur-cia. Tinerii fi ind impresionai de ce li s-a spus despre aceas-t destinaie i de pliantele pe

    care le-au vzut, nu au stat pe gnduri. Au scos din buzunar 1.400 de euro i s-au deplasat la destinaie.

    Cnd au ajuns acolo, nu era nici pe departe ceea ce le-a fost prezentat i au vzut n pliante. A fost dezastru. Ni s-a promis ultra all inclusive, dar suntem dezamgii. Am ajuns la faa locului, dar am

    crezut c-i iadul pe pmnt. Mizerie, mncare stricat, perei decojii, igrasie. Baia sub orice critic. Am cerut pat matrimonial i ni s-a oferit o camer cu patru paturi, po-vestete Talpos Zsolt. Ulterior camera le-a fost schimbat cu una cu pat matrimonial, dar condiiile erau asemntoare. /P.2 JB - D.B.

    eap turistic de 5 stele

    Ultimele tiri pe telefonul mobilInstaleaz-i aplicatia QR Code and Barcode Reader sau QR Droid, n funcie de sistemul de operare. ine telefonul n dreptul imaginii codi cate pentru a dezvlui informaiile care se ascund n spatele acestora.

    Spumaparty

    Un trand care se respect ofer pe-riodic evenimente cu tema spuma party. Cteva re-prize au fost orga-nizate duminic n trandul Felix, spre deliciul celor care se a au n incint. FOTO: FAN

    Azi ncepe MASH, ediia 20ORADEA. A 20-a ediie a taberei MASH ncepe azi, la Glvoi. Peste 65 de studeni, majo-ritatea de la Facultile de Medicin din Romnia dar i medici rezideni de medicin de urgen particip la acest eveniment unic n ar, ce se desfoar din 4 august pn n 11 august.

    Cazarea participanilor se face n corturi, acetia bene-fi ciind, n pofi da zonei cu re-surse limitate, de o tabr cu standarde minime de igien i siguran (se organizeaz buctrie de campanie, WC-uri publice, sli de cursuri, punct de acordare a primului ajutor, iluminarea cu tore a zonei taberei).

    MASH vizeaz instruirea medicinitilor n acordarea primului ajutor n condiii speciale, crearea de formatori i mrirea numrului de me-diciniti care se pot salva nu doar pe ei ci i pe alii atunci cnd se afl n situaii limit.

    JB - O..

    Blocada naiona-l din BihorBIHOR. n weekend frontierele bihorene, dar i oselele au fost mpnzite de poliiti care au avut misiuni n cadrul unei aciuni naionale, numit Blocada, derulat de Poliia Romn n perioada 25 iulie 31 august a.c. /P.4 JB - O..

    Remus Rmbu,cel mai bun violonistORADEA. nc un trofeu n tolba cu premii a tnrului artist ordean Remus Rm-bu. Prezent la Malta Interna-ional Music Competition, n perioada 27-31 iulie, Remus a reuit s cucereasc din nou

    inimile juriului i ale specta-torilor prezeni. Motiv pentru care a obinut Musafi a Prize Winner pentru cel mai bun violonist, la categoria aduli, el fi ind i cel mai tnr adult la aceast categorie. JB C.D.

    Remus Rmbu alturi de Volodymyr Baran, preedintele juriului FOTO: FAN

    Spumaparty

    nc un ordean la FC BraovBRAOV. Pe zi ce trece, FC Bra-ov se transform ntr-o mic colonie de fotbaliti bihoreni. Dup Cosmin Letan i Sebas-tian Ianc, la sfritul spt-mnii trecute a fost rndul mijlocaului Claudiu Codo-ban (27 de ani) s semneze cu FC Braov. Echip care este antrenat de ordeanul Cos-min Bodea. /P.9 JB T.B.

    Sub semnullui ArminCLUJ-NAPOCA. Armin van Bu-uren a lsat o amprent pu-ternic asupra festivalierilor prezeni la Untold, iar piesa Lean On, a celor de la Major Lazer, a fost hit-ul festivalu-lui, cei mai importani DJ pre-zeni innd s-o mixeze. /P.3

    Armin van Buuren FOTO: UNTOLD FESTIVAL/DAN TUTAN