ASB EPublishers ECartiPentruBiblioteci

Post on 17-Dec-2015

215 views 0 download

description

ASB EPublishers ECartiPentruBiblioteci

Transcript of ASB EPublishers ECartiPentruBiblioteci

  • Proiectul cultural eLiteraturaEditura eLiteratura n parteneriat cu Asociaia Scriitorilor BucuretiBucureti, Strada C. C. Arion nr 18A, Sector 1. Telefon: 0722 330 971. Fax: 021 260 0125.Email: coresi@coresi.net; info@eLiteratura.net.

    Editura eLiteratura este administrat de S. C. WWW.EPUBLISHERS.INFO SRLJ40/9096/2010, CUI: 27421923

    e-cripentru bibliotecile judeene i bibliotecile din programul BIBLIONET

    pentru lectur n bibliotec pentru mprumut

    Stimai colegi i prieteni ai crii,

    Vedem cu toii cum calculatorul i cucerete tot mai mult pe cei ce nainte erau atraide cri. Haidei s ducem crile, lectura, acolo unde sunt acum cititorii: pe cal-culator (indiferent de forma acestuia: desktop, laptop, iPad, tablet, iPhone, Kindle, Koboreader, Sony reader). S pim cu dreptul pe trmul crii digitale!

    Pare greu de crezut c forma tradiional a crii cea tiprit va deveni istorientr-un viitor nu foarte ndeprtat. Digitalul ia n stpnire domeniu dup domeniu. Dome-niul crii intr acum ntr-o nou zon, cea a crii electronice sau e-crii (e-book). Are loco important schimbare. V invitm s fii parte din aceast schimbare, s fii pionieriiacestui nou domeniu n Romnia, alturi de scriitori i editori.

    Editura eLiteratura, n parteneriat cu Asociaia Scriitorilor din Bucureti, a iniiatProiectul cultural eLiteratura, prin care i propune s publice n ediii electronice operelescriitorilor romni i s aduc aceste opere n atenia i la ndemna cititorilor.

    Biblioteca Dumneavoastr reprezint un important vector educaional i cultural alcomunitii locale din care face parte. Educaia i cultura nu se pot face fr cri. Iarastzi, crile sunt tot mai mult legate de Internet, de lumea virtual.

    Este de notorietate faptul c e-cartea (cartea electronic) ctig teren pe zi ce trecen faa crii tiprite. Doar dou exemple n acest sens: n februarie 2011, vnzrile de crielectronice pe Amazon le-au devansat pe cele de cri tiprite; n Coreea de Sud, n toamnalui 2011, nvmntul primar a trecut exclusiv pe manuale i cri digitale, renunnd com-plet la crile tiprite.

    1

  • 2Cri electronice pentru biblioteci cteva precizri

    1. Ce sunt e-crile? Sunt cri n format digital, care se pot citi pe calculator.

    2. Este complicat s descarci o e-carte pe calculator? Nu, nu este complicat.Este foarte simplu: apsm pe cteva taste i putem citi cartea.

    3. O e-carte se poate mprumuta publicului? Da. Cel care dorete s mpru-mute de la biblioteca Dumneavoastr, primete cheia de activare de la bibliotec.

    4. Ce este o cheie de activare? Cheia de activare este un cod format din mai multelitere i cifre, prin folosirea cruia deschidei un exemplar din cartea dorit pe un calculator.Dac dorii s citii cartea pe un alt calculator dect cel pe care e activat, trebuie s o dezac-tivai de pe acesta i s o reactivai pe noul calculator.

    5. Ce se ntmpl dac cititorul nu restituie cheia de activare? Ne anunaiprin telefon sau e-mail i o blocm, iar biblioteca primete o nou cheie de activare, gratuit,care o nlocuiete pe cea blocat.

    6. De ce s mai pltim pentru achiziionarea de e-cri cnd sunt atteacri gratuite pe Internet? Este bine s cumprai exemplare securizate, produse de Edi-tur, deoarece:

    a. Foarte multe dintre crile ce se pot descrca gratuit, dac nu sunt oferitechiar de Editura care le-a produs, sunt pline de greeli i de inexactiti.

    b. Exist cri (inclusiv n oferta noastr actual) care acum vd pentru primadat lumina virtualului. Deci, noutile absolute nu pot fi procurate dect prin cumprare.

    b. Prin cumprare, respectai industria crii, drepturile autorilor i ale edi-torilor i contribuii la stoparea pirateriei.

    7. Cum achiziionm de la editur e-crile dorite? Imediat dup ce ne trans-mitei comanda, primii factura i cheia (cheile) de activare. Urmrii instruciunile din fac-tur i n cteva minute avei cartea sau crile descrcate pe calculatorul Dumneavoastr.

    Cartea tiprit va deveni, ntr-un viitor nu foarte ndeprtat, istorie sau obiect de lux.Este doar o chestiune de timp pentru ca e-crile s devin mai cerute dect crile tiprite.Aceast nou er a crii este la nceput n ara noastr.

    Stimai bibliotecari, dumneavoastr tii mai bine dect oricine c principala menirea unei biblioteci este aceea de a pune la dispoziia i la ndemna publicului cri. Acum,crile se citesc pe calculator i pot fi achiziionate online. Acum avei posibilitatea de a faceun pas ndrzne n plan cultural, social i profesional. Acest pas va deschide orizonturi noipentru toi cei care vin n biblioteca Dumneavoastr.

    Detalii pe site-urile:www.coresi.net/ebooks, www.eLiteratura.net, horiagarbea.blogspot.com.

    eLiteratura, Asociaia Scriitorilor Bucureti