Adoratie-07.03

Post on 19-Dec-2015

4 views 0 download

description

Material pentru adoratie

Transcript of Adoratie-07.03

Adorația familiilor

07.03.2015

1. Rugăciune de început

2. Cântec

3. Meditație

Paştele iudeilor era aproape, iar Isus a urcat la Ierusalim. Şi a găsit în templu vânzătorii de boi, de oi şi de porumbei şi pe schimbătorii de bani şezând acolo.  15 Făcând un bici din funii, i-a alungat pe toţi din templu, la fel ca şi oile şi boii; a împrăştiat monedele schimbătorilor de bani şi a răsturnat mesele,  16  iar celor care vindeau porumbei le-a zis: "Luaţi acestea de aici! Nu faceţi casa Tatălui meu casă de negustorie!"  17 Discipolii lui şi-au adus aminte că fusese scris: "Zelul pentru casa ta mă mistuie". 

Isuse, de fiecare dată când citim acest text avem două reacții: mai întâi ne tulburăm pentru că vedem puterea ta și apoi ne scandalizăm de atitudinea profund necuviincioasă a iudeilor din templu și ne gândim că noi am evoluat mult în reverența față de tine. Dar oare așa este?

Să ne aducem aminte cum aici, în fața ta, ca și cum tu nu erai prezent, am șușotit cu cel de lângă noi sau chiar am purtat ample conversații fără a te implica pe tine. Sau de câte ori nu am transformat casa ta într-o sală de spectacole și ne-am înghesuit să prindem loc de sărbători; de câte ori unii dintre noi nu au intrat la tine neîngrijiți pe dinăuntru, cu sufletele murdare, nespălate prin spovadă de luni dau de ani de zile. Oare dacă am fi fost în fața unui rege impunător la fel ne-am fi comportat?

4. Moment de tăcere

5. Cântec

6. Meditație

 Aşadar, l-au întrebat iudeii şi i-au zis: "Ce semn ne arăţi că ai dreptul să faci acestea?"  19  Isus le-a răspuns: "Dărâmaţi acest templu şi în trei zile îl voi ridica!"  20Aşadar, i-au zis iudeii: "Acest templu a fost construit în patruzeci şi şase de ani şi tu în trei zile îl vei ridica?"  21  Însă el vorbea despre templul trupului său.  22 Deci, când a înviat din morţi, discipolii lui şi-au amintit că a spus aceasta şi au crezut în Scriptură şi în cuvântul pe care îl spusese Isus.23 

Iudeii au fost indignați de atitudinea ta, Doamne și te-au întrebat cu ce drept ai făcut curățenie în templu. Și pe noi ne deranjează mustrările de conștiință pe care ni le trimiți sau vorbele mai aspre ale preoților care lucrează în numele tău, dar trebuie să ne amintim că tu ești Stăpânul Universului și ai toată puterea în cer și pe pământ. Această maiestate se revelează în învierea ta, în acest templu pe care l-ai refăcut în trei zile, dovedind că viața și moartea îți sunt supuse.

Tu, însă, nu ești un stăpân care ne poruncește fără să cunoască prin ce trecem. Acum, mai mult ca oricând, să ne amintim ce fel de rege ești tu și cum suferința ta a fost fără egal. Tu singur Doamne meriți adorația noastră, numai în fața ta se poate pleca genunchiul nostru, căci tu te-ai umilit făcându-te ascultător până la moarte și încă moartea pe cruce.

Să nu uităm niciodată în ce baie am fost spălați și cu ce sânge am fost răscumpărați!

7. Moment de tăcere

8. Cântec

9. Meditație

Pe când era în Ierusalim, la sărbătoarea Paştelui, mulţi, văzând semnele pe care le făcea, au crezut în numele lui.  24 Dar Isus nu se încredea în ei, pentru că el îi cunoştea pe toţi.  25 Şi nu avea nevoie ca cineva să aducă mărturie despre om, pentru că el cunoştea ce era în om.

Credința noastră e slabă, Doamne, și de multe ori modul umil în care tu ai ales să fii prezent în Sfânta Ostie, ne face să nu te descoperim în toată splendoarea ta. Ni se pare că nu vedem decât un frumos chivot sau un ornament strălucitor pe altar.

Dar tu ne cunoști mai bine decât noi. Știi cât de slabi suntem, dar și cât de puternici putem deveni cu ajutorul tău. Fă ca în timpul de har al postului pe care îl traversăm acum să devenim din ce în ce mai strâns uniți cu tine, ajută-ne să înțelegem că tu ești mai real decât toată realitatea noastră și că fără tine nimic nu putem face, dar prin tine putem totul.

Ne străduim Doamne și te rugăm să ai răbdare cu noi, să ne mai lași, căci vom da rod. Singuri suntem slabi și mici, de aceea nu putem decât să ne rugăm fierbinte să ne ridici din mizeria noastră sufletească. Te iubim așa cum suntem acum, în orice situație ne-am afla, in credincioșie sau în trădare, în râvnă sau în uscăciune, căci tu poți să faci din orice fir de nisip un serafim. Dacă vom aștepta până vom fi desăvârșiți, atunci s-ar putea să nu te iubim niciodată și știm că tu vrei să te iubim acum. Transformă-ne, te rugăm, în sfinți care să strălucească de curăție și de dragoste!

10. Moment de tăcere

11. Tantum ergo