A Doua Moarte Final

Post on 15-Sep-2015

223 views 0 download

description

A Doua Moarte Final

Transcript of A Doua Moarte Final

Tenciu Radu

A doua moarte un alt finalOdat scpat de mnia lui Hans, am nceput s fug prin pdurea deas, plin de lovituri i cu piciorele descule. Cteva zile am hoinrit, am fost ca un nebun, rtcind prin pduri i chinuit de iptul celorlali preoi chinuii de Hans. tiam c nu era cale de ntoarcere, c trebuia s triesc cu acel chin toat viaa. Spre fericirea mea m-au gsit nite rani rtcind prin pdure i m-au dus la moie. Auzind de cele ntmplate la mnstire, Sfntul printe mi-a dat o mn deajutor pentru a reface mnstirea.

La un momendat, peste mai muli ani, fiind la mnstire, m-am vzut tnr de tot, aproape copil, ntr-o biseric scund de lemn. Lumnrile subiri de cear licreau pe faa icoanelor. Veniser n acea zi mulime mare la mnstire...

O mre de capete de rani, care din cnd n cnd ncepeau s se unduiasc, se aplecau pn la pmnt i se ridicau din nou. Deodat cineva se opri n spatele meu, m-am ntors i am fost curpins de o duioie i curiozotate i team. Am privit spre vecinul meu, era un chip ca toate celelalte, avea ochii linitii i panici, o barb nu prea mare, despicat, minile strnse cruci nu schiau nici un gest. Am dat s m ntorc, dar n acel moment am simit privirea celui de lng mine, acesta a nceput a-mi vorbi, vor trece civa ani, vei fi stareul unei mnstiri, vei ajuta oamenii, vei ncerca s i cluzeti pe calea cea dreapta, dar vei ntmpina i obstacole. S nu i fie team deorece n momentele de cumpn voi fi alturi de tine, s nu i pierzi ncrederea n Domnul.Atunci nu am tiut cine era persoana de lng mine, dar acum tiu c era Hristos, care venise s mi arate calea cea dreapt. Acum tiu, am neles, c numai un asemenea chip, aidoma celorlalte ale muritorilor putea fi a Domnului. Din acea zi i-am simit prezena, mai ales n acele momente de la vechea mnstire pe care Hans o incendiase. Acum tiu c a fost Domnul care i-a pus lui Hans n minte gnd bun.

De atunci ncolo am nceput s merg i prin alte inuturi, s cunosc i alte obiceiuri, tradiii de la alte mnstiri pentru a le putea aduce ca i model la mnstire noastr.