93877251 03 Ghid ADR Restructurat

108

description

93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Transcript of 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Page 1: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat
Page 2: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

PARTEA I

ADR RESTRUCTURAT 2001

1. INTRODUCERE

Reglementările privind transportul rutier, feroviar şi maritim de mărfuri periculoase se găsesc de mai mulţi ani într-o permanentă schimbare, restructurarea operată în anul 2001 reprezentând o piatră de hotar în dezvoltarea procesului de armonizare a normelor referitoare la acest important tip de transport. Această reformă introduce nu doar un mod cu totul nou de abordare a elementelor care alcătuiesc structura reglementărilor, ci şi numeroase modificări ale conţinutului. Mai mult decât atât, noua structură necesită un mod de utilizare complet diferit a diverselor seturi de prevederi. De aceea, este important să ne pregătim corespunzător pentru impactul pe care îl provoacă procesul restructurării.

Având în vedere toate acestea, ghidul nostru îşi propune:• să descrie structura noilor reglementări• să explice folosirea seturilor de prevederi restructurate şi în special a listei mărfurilor, substanţelor şi obiectelor periculoase în ordinea numerelor ONU• să sublinieze cele mai importante modificări ale conţinutului• să expună prevederile de tranziţie şi punerea lor în aplicare • să asigure asistenţă în procesul practic de implementare.

În plus, un capitol explicativ va ajuta cititorii să regăsească vechile prevederi şi să le recunoască în elementele conţinute de noua structură pentru a le putea folosi mai uşor.

Acest ghid se ocupă nu numai de noua formă restructurată a ADR/RID, ci şi de noul cod IMDG, deosebirile şi eventualele divergenţe dintre transportul rutier şi cel maritim fiind descrise într-o anexă specială.

Ghidul nostru nu îşi propune să descrie în detaliu toate noile caracteristici ale noului ADR, fiind sarcina fiecărei instituţii publice sau firme din domeniul transportului rutier să examineze, cu ajutorul acestui document, consecinţele şi impactul specifice, pe baza cărora să se preconizeze eventualele modificări ce pot fi sugerate pentru textul definitiv şi să se facă pregătirile adecvate de implementare a noilor prevederi.

Informaţiile oferite de acest ghid nu ne absolvă de conformarea deplină la toate celelalte prevederi legale pertinente, care nu au fost în obiectivul nostru.

- 7 -

Page 3: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- 8 -

Page 4: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2. EXPLICAREA RESTRUCTURĂRII REGLEMENTĂRILOR

Ce înseamnă restructurarea ?

Comisia Economică pentru Europa a ONU se ocupă de restructurarea ADR şi RID încă din anul 1993. Această activitate s-a intensificat la mijlocul anilor 90 şi a fost finalizată în anul 2001. În paralel, munca la restructurarea Codului IMDG, care a fost finalizată în primăvara anului 2000, a început în anii 90, un rol de coordonator avându-l şi Organizaţia Maritimă Internaţională (IMO).

Restructurarea prevederilor referitoare la transportul de mărfuri periculoase înseamnă, în primul rând, abandonarea totală a vechiului sistem al reglementării (marginale şi sistemul de pagini – cod) pentru o structură complet nouă de prezentare a diferitelor seturi de reguli. S-ar putea spune că vechile norme au primit o înfăţişare cu totul nouă. Principalul scop al restructurării a fost aducerea tuturor prevederilor existente la o nouă formă, reunind toate prevederile destinate unui anumit grup de utilizatori. De exemplu, toate prevederile actuale privind ambalajele sunt incluse în Partea a 4-a, iar cele referitoare la fabricarea şi probarea ambalajelor pot fi găsite în Partea a 6-a.

Instrumentul cheie care le va permite utilizatorilor să folosească noua formă restructurată este lista tuturor mărfurilor periculoase din Tabelul A, Partea a 3-a. În acest tabel sunt enumerate în ordine ascendentă toate numerele ONU şi conţine cerinţele specifice necesare transportului într-o formă codată. Datorită introducerii în listă a instrucţiunilor de ambalare şi a codurilor pentru cisterne, devine necesar şi un alt mod de aplicare a prevederilor.

Restructurarea merge însă şi mai departe. Pentru a atinge ţelul armonizării prevederilor referitoare la transportul mărfurilor periculoase specifice diferitelor moduri de transport cu Modelul de Reglementări ale ONU, au fost schimbate sau adaptate numeroase parţi ale conţinutului. În plus, au fost introduse în ADR numeroase modificări care nu sunt legate direct de actuala restructurare, dar urmează să intre în vigoare odată cu aceasta. Problema este că aceste modificări punctuale nu sunt specificate ca atare ci, ca sa spunem aşa, sunt “ascunse” în noua structură, fără menţiuni prealabile.

- 9 -

Page 5: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Pe scurt, restructurarea prevederilor referitoare la transportul de mărfuri periculoase se prezintă într-o formă cu totul nouă, care implică o nouă abordare şi include modificări care nu sunt întotdeauna pur redacţionale.

Vedere de ansamblu asupra noii structuri

ADR-ul restructurat va avea 9 părţi. Pentru a nu se contraveni faţă de prevederile stipulate în textul iniţial al acordului, noul ADR este format, ca şi în trecut, din Anexa A (care cuprinde părţile 1-7) şi Anexa B (în care sunt incluse părţile. 8 şi 9). Deşi conţinutul din vechile anexe s-a schimbat complet şi toate suplimentele existente până în prezent au fost incluse în noua structură, noul ADR restructurat nu mai este subîmpărţit în anexe sau suplimente.

Structura generală a părţilor, de la 1 la 7, este aproape identică în ADR, RID şi Codul IMDG. Structura, bazată pe Modelul de Regulamente al ONU pentru transportul de mărfuri periculoase, urmează succesiunea operaţiunilor logistice. ADR conţine în plus şi Părţile 8 şi 9 care descriu pe larg prevederile specifice referitoare la vehicule. Prevederile specifice pentru transportul feroviar (RID) şi maritim (Codul IMDG) sunt incluse în mod tacit în secţiuni speciale ale părţilor de la 1 la 7.

Într-o vedere de ansamblu, noua structură a ADR este:

Anexa A: Părţi comune pentru ADR, RID şi IMDGPartea 1: Prevederi generale Partea a 2-a: ClasificareaPartea a 3-a: Lista mărfurilor periculoase şi scutirile pentru cantităţi limitatePartea a 4-a: Prevederi referitoare la ambalare şi cisternePartea a 5-a: Proceduri de expediere (marcare, etichetare şi documente)Partea a 6-a: Prescripţii privind confecţionarea şi probarea ambalajelor, marilor recipiente pentru vrac (GRV sau IBC) şi a cisternelorPartea a 7-a: Prevederi referitoare la condiţiile de transport, încărcare, descărcare şi manipulare

Anexa B: Numai pentru ADR sunt prevăzute încă două părţiPartea a 8-a: Condiţii privind echipajul, echipamentul şi exploatarea vehiculelor şi documentelePartea a 9-a: Condiţii privind construcţia şi agrearea vehiculelor

Pentru cei interesaţi prezentăm în anexele ghidului şi sumarul detaliat al celor două anexe A şi B (părţi, capitole şi secţiuni) ale noii reglementări.

Cum s-a mai spus, un element de bază al prevederilor îl constituie forma cu totul nouă în care este concepută lista mărfurilor periculoase din Capitolul 3.2, unde sunt incluse toate cerinţele specifice referitoare la transportul mărfurilor periculoase, prezentată în ordinea numerelor ONU.

Precizăm că în fiecare din cele 9 seturi de prevederi restructurate vor exista patru nivele ierarhice diferite:

Partea 1Capitolul 1.2

Secţiunea 1.2.3Subsecţiunea 1.2.3.4 1.2.3.4.5 etc.

- 10 -

Page 6: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

În afară de detaliile referitoare la structura conţinutului, în anexele prezentului ghid vă prezentăm şi o comparaţie între conţinutul ADR/RID şi IMDG, utilă pentru situaţiile în care se execută transporturi multimodale.

Punerea în aplicare, măsuri tranzitorii şi implementarea naţională

Punerea în aplicare a diferitelor seturi de reguli restructurate privind transportul mărfurilor periculoase nu este încă armonizată, deoarece factorii de decizie pentru fiecare mod de transport au ales date diferite când acestea vor deveni obligatorii din punct de vedere legal şi diferite perioade de validitate a măsurilor tranzitorii. Mai întâi s-a introdus Codul IMDG cu noua sa structură, fiind urmat de ADR, RID şi ADNR. Instrucţiunile tehnice privind siguranţa transportului aerian de mărfuri periculoase (ICAO-TI) sunt, în prezent, deja pe larg structurate în conformitate cu Modelul de Regulamente al ONU, astfel încât punerea în aplicare a noului ICAO-TI nu aduce modificări substanţiale faţă de forma sa actuală.

Termenele de punere în aplicare, perioadele tranzitorii şi termenele de obligativitate legală sunt rezumate în următorul tabel:

Setul de reguli Punerea în aplicare

Perioada de tranziţie

Obligativitate legală

ADR/RID 1 iulie 2001 18 luni * 1 ianuarie 2003Codul IMDG 1 ianuarie 2001 12 luni 1 ianuarie 2002ADNR 1 ianuarie 2002 12 luni 1 ianuarie 2003IATA-DGR 1 ianuarie 2001 fără 1 ianuarie 2001 **ICAO-TI 1 iulie 2001 fără 1 iulie 2001 **

* Excepţie: Perioada de tranziţie pentru prevederile referitoare la clasa 7 fiind de numai 6 luni, acestea au devenit obligatorii din punct de vedere legal de la 1 ianuarie 2002.** Toate modificările la ICAO-TI au fost puse efectiv în aplicare la 1 iulie 2001 şi sunt (aşa cum s-a subliniat în IATA-DGR) legal obligatorii tot de la 1 iulie 2001.

Nu este exclus ca lipsa de armonizare între termenele de punere în aplicare să determine, probabil, diverse probleme practice. Deşi, logic, schimbarea datorată noilor reglementări restructurate trebuie operată între data punerii lor în aplicare şi sfârşitul fiecărei perioade de tranziţie stabilite. Se recomandă, totuşi, punerea în practică a noilor prevederi cât mai curând cu putinţă, evitându-se aşteptarea până în ultima zi a perioadei de tranziţie.

Autorităţile au acceptat pentru ADR/RID poziţia cerută de CEFIC, şi anume ca perioada de tranziţie de 18 luni să se aplice tuturor prevederilor ADR separat, iar aplicarea combinată este posibilă pe tot parcursul perioadei de tranziţie.

Nu există un răspuns universal valabil la întrebarea: care este momentul din care schimbarea devine folositoare sau recomandată. Situaţia specifică pentru fiecare firmă (de ex. în funcţie de modul de transport, transporturi naţionale/internaţionale, cât timp este necesar pentru lucrările de pregătire) este decisivă. În general, companiile care se ocupă cu transporturi multimodale (rutiere/maritime) trebuie să încerce să schimbe în acelaşi timp reglementările specifice pentru toate tipurile de transport. Altfel, continuarea activităţilor de transport va necesita mult mai mulţi bani şi efort în plus. În acest caz s-a recomandat ca modificările să fie făcute la aceeaşi dată, între 1 iulie 2001 şi 31 decembrie 2001, pentru că numai în

- 11 -

Page 7: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

această perioadă este posibilă schimbarea simultană a ADR/RID, Codul IMDG şi ADNR. Prevederile referitoare la transportul aerian trebuie revizuite separat. În toate cazurile este esenţial ca aplicarea prevederilor restructurate să se facă de comun acord şi în coordonare cu toţi partenerii logistici.

Corecţii şi amendamente

Procesul de restructurare a fost lung, dificil şi, din acest motiv, complex şi greoi pentru echipele de redactare. Greşeli involuntare şi modificări neaşteptate se vor mai găsi probabil în noile reglementări. Pentru amendarea rapidă, cât mai curând cu putinţă, a unor dezacorduri, contradicţii sau dificultăţi ale noii versiuni a ADR, deja publicată, se recomandă cu stăruinţă studierea conţinutului acesteia, paragraf după paragraf, de către utilizatorii săi finali. Toate propunerile cu justificările aferente pentru asemenea amendamente trebuie trimise în scris, fără întârziere la autoritatea competentă în domeniu.

- 12 -

Page 8: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

3. ADR/RID

Structura şi folosirea tabelului A cu lista mărfurilor periculoase

Noul tabel A din Capitolul 3.2 al ADR-ului restructurat este elementul principal al noilor prevederi şi cuprinde lista tuturor substanţelor şi articolelor periculoase în ordinea numerelor ONU (tabelul B din Capitolul 3.2. conţine lista tuturor substanţelor periculoase în ordinea alfabetică a denumirii lor ONU). În tabel sunt prezentate sub formă codată cele mai importante informaţii referitoare la fiecare substanţă sau articol periculos (de exemplu clasificarea, etichetarea şi regulile de ambalare). Totuşi tabelul nu poate să conţină toate prevederile care trebuie respectate şi , uneori, nici unele din cele generale.

Tabelul oficial cu lista de produse conţine în total 24 de coloane. Pentru a uşura munca utilizatorilor, primele două coloane (numărul ONU şi denumirea şi descrierea mărfii) se repetă în partea dreaptă a tabelului. În exemplul prezentat de noi, tabelul a fost împărţit în două; iar în original el este tipărit pe două pagini.

Când structura şi conţinutul coloanelor o permit, tabelul din RID este aproape identic cu cel din ADR. În RID cerinţele specifice referitoare la acest mod de transport sunt descrise cu precădere în coloanele 12, 13 şi 16-19, care nu vor mai fi discutate în continuare în acest ghid. Coloana 14 nu se mai aplică la RID şi acolo ea va fi eliminată. Numerele ONU şi denumirea şi descrierea mărfurilor nu se mai repetă la marginea dreaptă a tabelului RID (coloana 22).

Exemplu de structură a tabelului ADR:

Numărul coloanei (vezi mai jos)

1 2 3a 3b 4 5 6 7 8 9a 9b

vopsea sau 3 F1 II 3 163 LQ6 P001 PP1 MP19

- 13 -

Page 9: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Exemplu 1263 substanţă asociată cu vopseaua

IBC02R001

Numărul coloanei (vezi mai jos)

10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22

Exemplu T4 TP1TP8

LGBF FL 2 S02S20

33 1263 vopsea sau substanţă asociată cu vopseaua

Luând ca exemplu numărul ONU 1263 (Vopsea), vom explica mai jos conţinutul diverselor coloane şi utilizarea corectă a tabelului ADR. Aceste explicaţii sunt prezentate tot sub formă de tabel, pentru a uşura înţelegerea lor. Coloanele din tabelul prezentat de noi au următorul conţinut:

Coloana 1: Numărul coloanei din tabelul ADR de mai susColoana 2: Denumirea coloanei şi explicarea conţinutului acesteiaColoana 3: Sursa (capitolul, secţiunea, subsecţiunea) în care se găsesc explicate elementele din coloana 2Coloana 4: Exemple de coduri şi “traducerea” semnificaţiilor lor, cu aplicare la produsul prezentat

Nr. col.

Denumire/Explicaţie Sursă Exemplu

1 Numărul ONUEste un număr de 4 cifre asociat unei substanţe sau unui articol, conform recomandărilor ONU, pentru identificarea substanţelor şi articolelor sau, după caz, unei rubrici generice ori n.s.a., la care poate fi repartizat produsul respectiv.

1263

2 Denumire şi descriereConţine denumirea oficială a substanţei sau articolului (cu caractere mari), eventual însoţită de un text descriptiv (cu caractere mici). Denumirea din documentul de transport trebuie să corespundă denumirii scrise cu caractere mari. Textul scris cu caractere mici se adaugă pentru substanţele sau articolele care necesită diverse condiţii de transport.

3.1.2. VOPSEA sauSUBSTANŢĂ ASOCIATĂ CU VOPSEAUA

3a Clasa (sub-clasa)Reprezintă numărul clasei din care face parte substanţa sau obiectul; în cazul clasei 1, include un număr de sub-diviziune şi litera grupei de compatibilitate, în conformitate cu codul de clasificare al acestei clase.

2.2 3

3b Codul de clasificareEste un cod alfa-numeric care descrie pentru clasele 2, 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 şi 9 pericolele prezentate de substanţă sau articol. Pentru mărfurile din clasa 1 codul de clasificare se găseşte în coloana a 3-a, iar pentru mărfurile din clasa 7 nu există cod de clasificare .

2.2.1 – 2.2.9

F1

Lichid inflamabil cu punctul de aprindere inferior sau egal cu 61 °C

4 Grupa de ambalaje I, II sau IIIDescrie gradul de pericol al substanţei sau articolului şi înlocuieşte literele a, b şi c. Anumite substanţe, cum sunt cele din clasele 1, 2, 5.2, 6.2

2.1.1.3 II

Substanţă cu un grad de pericol mediu

- 14 -

Page 10: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

şi 7 nu sunt incluse în grupe de ambalaje.

5 EticheteSe referă la modelul etichetelor (plăcilor-etichete) care trebuie aplicate pe colete, containere, containere-cisternă, cisterne demontabile, containere pentru gaze cu elemente multiple (CGEM) şi pe vehicule; uneori se pot referi şi la modelul etichetei de manipulare nr. 11

5.2.25.3.1

3

Flacără (albă sau neagră) pe fond roşu şi cifra 3 în colţul inferior.

6 Prevederi specialeConţine codul numeric al unor anumite prevederi care trebuie aplicate (de exemplu: interdicţii de transport, scutiri de la unele exigenţe, explicaţii privind anumite forme de clasificare sau alte prevederi suplimentare de legate de etichetare sau marcare), numerotate , cu intermitenţe, de la 15 la 637.Dacă în coloana 6 nu se înscrie codul numeric, nici o altă dispoziţie specială nu se va aplica la conţinutul coloanelor 1-5 pentru mărfurile respective.

3.3 163Substanţele grupate sub nume colectiv (vopsea) care vor fi transportate conform acestei prevederi pot conţine până la 20% nitroceluloză, cu condiţia ca nitroceluloza să nu conţină, la rândul ei, mai mult de 12,6% azot (din masa uscată). O substanţă nominalizată în lista de substanţe periculoase din Capitolul 3.2 nu trebuie transportată conform acestei prevederi speciale

7 Cantităţi limitateReprezintă un cod alfa-numeric referitor la prevederile ce vor fi respectate pentru mărfurile periculoase ambalate în cantităţi limitate şi scutite de exigenţele obişnuite privind ambalarea şi etichetarea. În tabelul 3.4.6. sunt prevăzute cantităţile maxime şi ambalajele pentru care se beneficiază de exigenţele cuprinse în ADR, corespunzătoare codurilor LQ 1-29.Codul LQ0 înseamnă că substanţele sau obiectele periculoase respective nu sunt scutite de la nici una din exigenţele ADR, chiar dacă sunt ambalate în cantităţi limitate.

3.4.6 LQ 61. Ambalaje combinate:Ambalajul interior are o capacitate maximă 5 l, iar masa brută maximă a coletului poate să fie de 20 l2. Ambalajele interioare plasate în supraambalaje extensibile (repliabile):Ambalajul interior va conţine maximum 1 l (metal)/500 ml (plastic), iar masa maximă brută a coletului va fi de 20 l sau 20 kg

8 Instrucţiunile de ambalare pentru colete, ambalaje mari pentru vrac GRV (IBC)Codurile alfa-numerice pentru instrucţiunile de ambalare corespunzătoare. Dacă în această coloană nu apare nici un cod, transportul mărfurile periculoase respective nu este permis nici în colete, nici în recipiente, nici în ambalaje mari, nici în IBC sau GRV. Codurile arată ce opţiuni sunt în general disponibile pentru ambalare (P = colete şi recipiente, GRV (IBC) = ambalaje mari pentru vrac, TE (LP) = ambalaje mari, R = ambalaje metalice uşoare, PR = recipiente speciale sub presiune)

4.1.4.1-4.1.4.3

P001Instrucţiuni de ambalare pentru substanţe lichide (ambalaje simple, ambalaje combinate, ambalaje compozite)GRV (IBC) 0231A, 31B, 31N (din metal), 31H1, 31H2 (din plastic rigid), 31HZ1(compozite)R001Ambalaje metalice din oţel uşor 0A1 (cu capac fix) şi 0A2 ( cu capac mobil) pentru grupa de ambalaje II şi III, având o capacitate maximă sau masă netă maximă de 40 l/50 kg

9a Prevederi speciale de ambalare pentru colete, GRV (IBC) şi pentru ambalaje mariCodurile alfa-numerice ale prevederilor speciale privind ambalarea (anexate instrucţiunilor de ambalare):PP sau RR = pentru colete şi recipienteB = pentru GRV (IBC)L = pentru ambalaje mari

4.1.4.1-4.1.4.2

PP1

La substanţele menţionate sub numărul ONU 1263 (grupa de ambalaje II şi III), cantităţile care nu depăşesc 5 l pot fi transportate în ambalaje de metal sau plastic care pot să nu corespundă cerinţelor de

- 15 -

Page 11: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Ele figurează la sfârşitul instrucţiunilor de ambalare corespunzătoare (P, R, GRV sau GE). Dacă în coloana 9 nu este înscris un cod, nu se va aplica nici o prevedere specială din cele menţionate la finalul instrucţiunilor de ambalare.

testare din Capitolul 6.1, dacă sunt transportate ca:a) încărcături paletizate, box-paleţi, unităţi compacteb) ambalaje interioare într-un ambalaj combinat cu o masă netă maximă de 40 kg

9b Prevederi referitoare la ambalarea în comun

Coduri alfa-numerice referitoare la prevederile referitoare la ambalarea în comun

4.1.10 MP19Substanţa poate fi ambalată în comun (conform 6.1.4.21), dacă ambalajul interior are o capacitate sub 5 kg împreună cu:- mărfuri din aceeaşi clasă (cu alte coduri de clasificare) sau cu mărfuri din alte clase (când ambalarea în comun este permisă şi pentru acestea) sau- mărfuri care nu se supun prevederilor ADR (numai dacă acestea nu reacţionează periculos cu mărfurile transportate)

10 Instrucţiuni de transport privind cisternele mobile

(cisterna tip ONU)Sunt enumerate printr-un cod alfa-numeric care precizează tipul de cisternă recomandat de ONU pentru transportul substanţei respective (T1-23, T50 şi T75). Dacă acest cod nu este precizat, transportul în cisterne mobile nu este permis.

4.2.4.2.1-4.2.4.2.5

T4Presiunea minimă de probă 2,65 bariGrosimea minimă a rezervorului (vezi 6.7.2.4.2)Dispozitivele de compresie: normaleGurile de golire inferioare (vezi 6.7.2.6.3)

11 Prevederi speciale privind cisternele mobile (T.P. = Tank Provisions)

Sunt enumerate prin coduri alfa-numerice referitoare la anumite condiţii pe care trebuie să le îndeplinească transportul în cisterne mobile (TP1-29).

4.2.4.3 TP1Trebuie respectate limitele procentului de umplere, prevăzute de 4.2.1.9.2TP8Presiunea de probă a cisternei mobile poate fi redusă la 1,5 bari dacă punctul de aprindere al substanţei transportate este mai mare de 0 °C

12 Codurile cisternelor ADR pentru clasa 2Reprezintă o codificare alfa-numerică formată din 4 părţi, prin care se descriu cerinţele minime impuse pentru transportul substanţei respectivePartea 1 = Tipul de cisternăPartea 2 = Presiunea de calculPartea 3 = Guri de umplere/golirePartea 4 = Supape şi dispozitive de siguranţă sau de compresieDacă nu este specificat nici un cod, transportul substanţei respective în cisterne ADR este interzis.

4.3.3.1.1+4.3.4.1.1

LGBFL = cisternă pentru substanţe în stare lichidăG = presiunea minimă de calcul, în conformitate cu 6.8.2.1.15B = cisternă cu guri de umplere/golire inferioară şi cu 3 închideriF = cisternă cu un dispozitiv de aerisire prevăzut cu dispozitiv de protecţie împotriva propagării flăcării (conform 6.8.2.2.6 şi TE1 din 6.8.4) sau o cisternă rezistentă la presiunea generată de o explozie.

13 Prevederi speciale pentru cisternele ADR pentru clasele 3-9

Conţine o enumerare, prin coduri alfa-numerice, a prevederilor speciale care trebuie respectate suplimentar de cisternele ADR (TU 1-34).

4.3.5+6.8.4

14 Vehicule pentru transportul în cisternă 7.4.2 FL

- 16 -

Page 12: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Reprezintă un cod prin care se precizează tipul de vehicul-cisternă cu care se transportă marfa respectivă (FL, OX sau AT)

+9.1.1.2 Vehicule pentru transportul de

lichide inflamabile

15 Categoria de transportEste un cod referitor la cantităţile maximale totale pe unitatea de transport, care trebuie respectate pentru a se beneficia de scutiri parţiale de la exigenţele impuse la un transport de mărfuri periculoase. Fiecărei categorii de transport (0, 1, 2, 3, 4) îi corespunde o anumită cantitate maximă totală admisă pe unitatea de transport. Transportul efectuat de firme fără specific de transport (aprovizionare pt. şantiere, lucrări de măsurători, reparaţii, întreţinere) nu vor depăşi 450 l pe ambalaj sau cantităţile specificate în tabel.

1.1.3.6 2Cantitatea maximă pe unitatea de transport: 333

16 Prevederi speciale pentru transport în coleteSunt coduri pentru transportul în colete, prin care se stabilesc unele restricţii sau condiţii impuse pentru anumite tipuri de vehicule sau produse.

7.2.4

17 Prevederi speciale pentru transportul în vracSunt coduri pentru transportul în vrac prin care se stabilesc unele restricţii sau condiţii privind utilizarea anumitor tipuri de vehicule (VV 1-14). Dacă nu este precizat nici un cod, transportul în vrac al mărfii respective este interzis.

7.3.3

18 Prevederi speciale pentru transport referitoare la operaţiunile de încărcare şi descărcareSunt coduri suplimentare referitoare la operaţiunile de încărcare şi descărcare a mărfurilor din anumite clase, cu trimitere la unele măsuri speciale care trebuie respectate pentru siguranţa încărcării (CV 1-33).

7.5.11

19 Prevederi suplimentare referitoare la operaţiile de transport

Sunt coduri pentru prevederi suplimentare legate de echipaj şi de celelalte persoane implicate în operaţiile de transport (de ex. supravegherea vehiculelor, oprirea într-un loc public pentru încărcare/descărcare, lămpile portabile, aparatele de încălzit, evitarea încărcăturii electrostatice, materiile infecţioase, controlul temperaturii, materialele radioactive etc.) S 01-21

8.5 SO2Prevederi suplimentare referitoare la transportul lichidelor sau gazelor inflamabile:1) lanterne portabile2) oprirea agregatului de încălzire în timpul încărcării/descărcării3) măsuri împotriva încărcăturilor electrostatice (împământarea)S20Trebuie aplicate prevederile capitolului 8.4 privind supravegherea vehiculului, numai dacă masa totală a produsului încărcat în vehicul, depăşeşte 10.000 kg

20 Numărul de identificare a pericoluluiCunoscut şi sub denumirea de numărul Kemler, se referă la semnificaţia cifrelor (2-9) legată de pericole şi de gradul lor.

5.3.2.3 33Lichid foarte inflamabil (punctul de aprindere sub 23 °C)

21 Numărul ONU (repetare)Se repetă coloana 1, pentru o mai uşoară orientare

1263

22 Denumire şi descriere (repetare)Se repetă coloana 2, pentru o mai uşoară orientare

VOPSEAsauSUBSTANŢĂ ASOCIATĂ CU

- 17 -

Page 13: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

VOPSEAUA

Modificări ale conţinutului

Modificările neredacţionale operate în conţinut nu sunt subliniate în mod expres în noul text al reglementărilor şi, de aceea, ele sunt greu de detectat. Pentru aceasta ne-am străduit să semnalăm cele mai importante modificări (prevederile noi, cele amendate şi/sau cele excluse) şi să le prezentăm mai jos. Cititorii trebuie să aibă în vedere faptul că enumerarea noastră poate fi incompletă. De aceea, la unele capitole/secţiuni în care s-au produs modificări am făcut doar menţiunea operării. În orice caz, principalele consecinţe posibile şi punctele importante care trebuie ţinute sub observaţie în timpul implementării ADR-ului restructurat sunt descrise pe larg în partea a 5-a a ghidului nostru.

În continuare, vă prezentăm principalele amendamente operate în reglementare (modificări, noutăţi sau scutiri) în ordinea nouă a structurii care intră în vigoare la 1.07.2001.

PARTEA 1: PREVEDERI GENERALE

Secţiunea 1.1.3. ScutiriSub-secţiunea 1.1.3.6. Scutiri legate de cantităţile transportate într-o unitate de transport (vechiul marginal ADR 10011)

• Modificare: În tabelul din sub-secţiunea 1.1.3.6 (vechiul marginal ADR 10011) cantitatea maximă totală pe unitatea de transport, din categoria 2, a fost mărită de la 300 la 333!Substanţele sunt enumerate acum în ordinea numerelor ONU şi nu a cifrelor de enumerare (ordinal) şi a literelorNu sunt alte modificări ale conţinutului

Capitolul 1.2. Definiţii şi unităţi de măsură

Acum există un Capitol central 1.2. cu definiţii (mai cuprinzătoare decât cele din vechile marginale ADR 2000 şi 10014): în ordine alfabetică de la “acier doux” la “vehicule decouvert”.

• Nou: a) Introducerea în lista definiţiilor a participanţilor (persoane fizice sau juridice responsabile) implicaţi în transportul mărfurilor periculoase:

Expeditor TransportatorDestinatar Încărcător în vehicule sau containere mari Ambalator Încărcător de lichide în cisterne, în vehicule-baterie sau containere pentru gaze cu elemente multiple (CGEM) şi/sau vehicule şi containere (mici sau mari) pentru vrac.

b) Referitor la asumarea responsabilităţilor conform Capitolului 1.4, apar responsabilităţile de securitate ale principalilor participanţi implicaţi în acest tip de transport (expeditor, transportator şi destinatar). precum şi ale celorlalţi participanţi enumeraţi în lista definiţiilor (inclusiv operatorul unui container-cisternă).

- 18 -

Page 14: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

c) Introducerea în lista definiţiilor a ambalajelor mari, containerelor pentru gaze cu elemente multiple (CGEM) etc. (pentru detalii vezi secţiunea respectivă)

Capitolul 1.3. Formarea personalului implicat în transportul mărfurilor periculoase (marginalul ADR 10316)

• Nou: O astfel de pregătire profesională este necesară şi obligatorie şi pentru personalul din transportul feroviar şi maritim (RID şi Codul IMDG), adecvate exigenţelor impuse de activitatea prestată şi de responsabilităţile corespunzătoare unui astfel de transport.

• Numai pentru ADR şi RID: Se prevede o pregătire profesională specială pentru clasa 7, privind pericolul radiaţiilor şi măsurile de protecţie faţă de efectele acestora (sub-secţiunea 1.3.2.4).

• Atenţie: Pentru Codul IMDG este prevăzut alt text, în care sunt enumerate personalul sau funcţiile pentru care este necesară pregătirea profesională. În plus, autoritatea competentă este abilitată să stabilească persoanele (funcţiile) implicate în acest tip de transport, precum şi termenele după care se consideră necesară reciclarea profesională a acestora.

Capitolul 1.4. Obligaţiile de securitate ale celor implicaţi

• Nou: Sunt descrise obligaţiile de securitate pentru toţi participanţii implicaţi activ în lanţul logistic al acestui tip de transport, menţionaţi în capitolul 1.4 al noului ADR.Deşi nu se referă direct la prevederi distincte, obligaţiile sunt prezentate într-o formă care permite evidenţierea responsabilităţilor celor implicaţi.O clauză inclusă în sub-secţiunea 1.4.1.3: se permite transferul obligaţiilor stabilite pentru un anume participant şi către alţi participanţi, această măsură trebuind însă comunicată părţilor contractante.

• Atenţie: Nu sunt incluse în Codul IMDGCapitolul 1.6. Măsuri tranzitorii

• Modificare: Dacă nu există precizări contrare, perioada generală de tranziţie este de 18 luni, până la 31 decembrie 2002 (sub-secţiunea 1.6.1.1), dată până la care transportul de mărfuri periculoase se poate derula sub prescripţiile care s-au aplicat şi până la data de 3 iunie 2001.Menţiune diferită la clasa 7: perioada de tranziţie este de numai 6 luni, respectiv până la 31 decembrie 2001 (sub-secţiunea 1.6.6.4)

• Eliminare: Dacă perioada generală de tranziţie se referă la ADR (atenţie: nu se aplică şi pentru RID), menţiunea din documentul de transport: “Transport în conformitate cu prevederile ADR în vigoare înainte de 1 iulie 2001” este scoasă din uz.

• Nou: O măsură specială de tranziţie (sub-secţiunea 1.6.1.2) este stabilită pentru vechile etichete de pericol (conforme cu modelele valabile până la 31 decembrie 1998) care pot fi utilizate fără limită de timp (până la terminarea stocurilor). Pentru conformitate, trebuie avute în vedere şi modificările din capitolul 5.2.

- 19 -

Page 15: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Capitolul 1.8. Măsuri de control şi de supraveghere privind respectarea prescripţiilor de securitate

• Nou: Sunt incluse cele mai importante prevederi din Directivele Uniunii Europene privind uniformizarea procedurilor de control pentru transportul rutier de mărfuri periculoase (secţiunea 1.8.1), care trebuie efectuat fără a pune în pericol persoanele, bunurile şi mediul şi, bineînţeles, fără a perturba traficul rutier.

• Atenţie: Sunt valabile şi pentru RID, dar nu şi pentru Codul IMDG

• Nou: Sunt incluse prevederile din Directivele Uniunii Europene referitoare la consilierii de siguranţă (inclusiv certificatul de pregătire profesională) şi cele privind examinarea acestora (secţiunea 1.8.3), textul fiind aproape identic cu cel din Directive.Sunt valabile şi pentru RIDSemnificativ este faptul că în viitor consilierii de siguranţă vor fi obligatorii nu numai în ţările membre ale UE, ci şi în toate statele semnatare ale ADR/RID

• Nou: În secţiunea 1.8.6, se introduce o menţiune referitoare la notificarea accidentelor şi incidentelor în care sunt implicate mărfurile periculoase, precizându-se obligaţia transportatorului de a prezenta autorităţii competente un raport privind “incidentele sau accidentele grave” în care a fost implicat.

Definiţiile şi cerinţele raportului urmează a fi introduse într-un model de raport elaborat de un grup de redactare. Aceste prevederi vor fi probabil incluse în noul ADR numai după 1 ianuarie 2003, aşa că ele nu sunt relevante înainte de această dată.

PARTEA A 2-A: CLASIFICAREA

• Modificare: Vechile liste de substanţe prezentate, de regulă, la începutul fiecărui capitol referitor la o anumită clasă de produse (marginalul 2xx1) au fost eliminate şi înlocuite cu noua listă a tuturor mărfurilor periculoase din Capitolul 3.2. (Tabelul A).

Diferenţierea între diversele clase, care trebuia făcută cu aprobarea autorităţilor competente (sau a altora) a fost abandonată. Cu toate acestea, pentru substanţele, amestecurile, soluţiile şi articolele din clasa 1, 4.1. (substanţe autoreactive) şi 5.2., care nu sunt nominalizate în listă şi au fost anexate unui număr ONU cu specificaţia “n.s.a.”, clasificarea urmează a fi realizată şi în viitor de către autorităţile competente.

• Nou: Sistemul de clasificare cu cifre şi litere a fost abandonat (cu excepţia clasei 2, unde se mai folosesc cifre şi litere, dar majuscule).

• Nou: Gradul de pericol nu mai este exprimat prin a), b) sau c), ci prin grupa de ambalaje:

Grupa de ambalaje I: substanţe cu pericol ridicat – fosta a)Grupa de ambalaje II: substanţe cu pericol mediu – fosta b)Grupa de ambalaje III: substanţe cu pericol scăzut – fosta c)

• Nou: S-a introdus un cod de clasificare alfa-numeric (o combinaţie de două până la patru litere/cifre)

- 20 -

Page 16: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

• Atenţie: valabil numai pentru ADR/RID, nu şi pentru Codul IMDG, conform următorului sistem:

Clasa 1: Cifră pentru sub-clasă şi literă (litere) pentru grupa de compatibilitate, de ex. 1.1A Clasa 2: Cifra de enumerare a substanţei şi litera pentru tipul de pericol, de ex. 2TF; 2TOC Clasele 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 şi 9: Combinaţie de litere/cifre, în conformitate cu cele stipulate în subsecţiunile 2.2.3 şi următoarele, de ex. TF1 = toxic, inflamabil, lichid Clasa 7: nu are prevăzut un cod de clasificarePână în prezent nu există alte prevederi concrete legate de codul de clasificare,

dar• Atenţie: Codul de clasificare este un element foarte important în privinţa condiţiilor

legate de ambalarea în comun a produselor.

• Nou: Aşa numitul arbore de decizii, prevăzut la subsecţiunile 2.2.X.3 (lista rubricilor colective), face posibilă includerea în tabel a produselor fără denumire proprie, în poziţia n.s.a.

• Atenţie: Criteriile de clasificare a produselor, în funcţie de pericolul prezentat, rămân aproape neschimbate!

În tabelul A din Capitolul 3.2 sunt incluse anumite substanţe care nu trebuie să fie supuse regimului de mărfuri periculoase, fiind scutite prin diverse note specifice menţionate în cadrul prezentării claselor descrise în partea 2 (de ex. la sub-secţiunea 2.2.3.1.1, în nota 7 se precizează că: unele produse farmaceutice gata de folosinţă, cum ar fi cosmeticele, unele chimicale şi medicamentele, care sunt fabricate şi introduse în ambalaje destinate vânzării en detail sau distribuţiei pentru uz personal sau casnic nu se supun prevederilor ADR).

• Nou: Secţiunea 2.1.4 conţine unele prevederi privind transportul sub formă de mostre (pentru încercări sau probe) a unor substanţe a căror clasă nu este cunoscută cu precizie: în astfel de cazuri se vor atribui o clasă, un nume şi un număr ONU provizorii, în funcţie de informaţiile deţinute de expeditor, fiind necesar să se aleagă şi grupa de ambalaj cea mai severă, corespunzătoare modului de transport ales, la care se va adăuga cuvântul “mostră”. Un astfel de transport, în condiţiile menţionate, se face sub rezerva ca substanţa:

- să nu fie interzisă la transport- să nu fie din clasa 1, 2 sau 7- să satisfacă exigenţele produselor din clasa 4.1 sau 5.2- să fie transportate într-un supraambalaj cu masa netă de cel mult 2,5 kg- să nu fie ambalată cu alte produse.

PARTEA A 3-A: LISTA MĂRFURILOR PERICULOASE ŞISCUTIRILE PENTRU CANTITĂŢI LIMITATE

• Nou: a) introducerea unor prevederi speciale, suplimentare sau complementare codificate, de regulă, alfa-numeric (care trebuie înscrise în documentul de transport)

- 21 -

Page 17: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

menţionate începând cu coloana 6 din lista de produse. Semnificaţia acestora a fost prezentată în cap. 3 din ghidul nostru.b) completarea denumirii oficiale a mărfii periculoase cu un scurt text descriptiv, referitor la proprietăţile sale fizice sau tehnice, care pot determina condiţii diferite de transport pentru aceeaşi rupă de ambalaje (de ex. cisternele care pot fi utilizate), text care trebuie, de asemenea, înscris în documentul de transport şi în fişa de siguranţă a produsului.c) în sub-secţiunea 3.2.1 este prezentat detaliat (sub forma unor note explicative referitoare la fiecare coloană) modul de utilizare a listei mărfurilor periculoase, prin care cei care folosesc lista pot găsi alte lămuriri legate de semnificaţia codurilor înscrise în rubricile listei.d) în secţiunea 3.2., lista mărfurilor periculoase este prezentată în ordine crescătoare (de la 0004 la 3558), în ea fiind incluse, din motive de armonizare, şi unele numere ONU noi (de ex. UN 3357, AMESTEC DE NITROGLICERINĂ, DESENSIBILIZATĂ, LICHID, N.S.A.)

PARTEA A 4-A: PREVEDERI REFERITOARELA AMBALAJE ŞI CISTERNE

Regulile de ambalare au fost complet revizuite, conform Modelului de Reglementări ONU:• Nou: Introducerea instrucţiunilor de ambalare privind folosirea coletelor (“P”), a

marilor recipiente pentru vrac GRV-IBC şi a ambalajelor mari (“LP”), cu adăugarea unor prevederi speciale pentru fiecare tip:

Tipul de ambalaj Instrucţiuni de ambalare Prevederi specialeColete P001 – P906 PP1 – PP78GRV (IBC) IBC01 – IBC620 B1 – B12Ambalaje mari LP01 – LP621 L1

Fiecare instrucţiune de ambalare enumeră tipurile de colete şi de ambalaje combinate acceptate şi, respectiv, cantităţile maxime ce pot fi ambalate în ele. Există în completarea acestor instrucţiuni, şi prevederi speciale şi/sau suplimentare de ambalare specifice anumitor numere ONU, menţionate expres ori de câte ori este necesar.

O mare parte dintre mărfurile periculoase sunt prezente în instrucţiunile de ambalare P001 (lichide) şi P002 (solide), iar pentru gaze, materiale explozive şi diverse produse din clasele 4.1 şi 5.2 au fost menţionate dispoziţii particulare de ambalare.

• Modificare: Tipurile de ambalaje admise şi cantităţile maxime au fost modificate pentru anumite mărfuri periculoase (pe de o parte în mod restrictiv, dar şi permiţând o mai mare libertate), de ex.: transportul 1411 ONU - LITIU ALUMINIU HIDRAT, ETERIC, grupa de ambalaje I, era înainte permis numai în ambalaje 1A1 (butoaie de oţel fără capac detaşabil); conform P402, acest lucru nu mai este în continuare permis (spre deosebire de Modelul de Reglementări ONU şi Codul IMDG).

• Nou: Introducerea unui nou tip de ambalaje: ambalajele mari, fiind cele care sunt reprezentate de un ambalaj exterior conţinând mărfuri sau un ambalaj interior care:

a fost construit în vederea manipulării mecanice

- 22 -

Page 18: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

are o masă netă permisă de peste 400 kg (450l), dar un volum de cel mult 3 m3

Exemplu de utilizare: Obiecte cu materiale explozive, deşeuri clinice etc.

• Nou: Prevederile pentru utilizarea cisternelor demontabile au fost incorporate la cele existente pentru containerele-cisternă

• Nou: Introducerea în capitolul 4.3 a codurilor alfa-numerice pentru cisterne, containere-cisternă, vehicule baterie şi CGEM, alcătuite din patru părţi şi descriu:

a) tipul de cisternă, vehicul baterie sau CGEMb) presiunea de calcul, cu presiunea nominală de probă în bari c) gurile de umplere/golire d) supapele şi dispozitivele de siguranţă sau de compresie

Nou: În subsecţiunea 4.3.3. au fost introduse codurile alfa-numerice pentru cisternele, vehiculele-baterie şi containerele pentru gaze cu elemente multiple (CGEM), utilizate pentru produsele din clasa 2, iar în subsecţiunea 4.3.4 pentru produsele din clasele 3-9:

De exemplu, pentru clasa 2:P22DHP = CGEM pentru gaze lichefiate sau dizolvate sub presiune22 = presiunea minimală de calcul în bariD = 3 guri pentru umplere/golire superioarăH = CGEM închis ermetic

De exemplu, pentru clasele 3-9:L10AHL = cisternă pentru substanţe în stare lichidă (solide prezentate sub formă de topitură)10 = presiunea minimală de calcul în bariA = 2 guri de umplere/golire inferioarăH = închidere ermetică

• Nou: Marcarea codului este obligatorie (conform dispoziţiilor din partea 6)Codificarea, abordarea raţională şi ierarhizarea uşurează respectarea cerinţelor referitoare la utilizarea cisternelor, vehiculelor-baterie şi a containerelor pentru gaze cu elemente multiple (CGEM).

• Nou: Au fost introduse prevederi speciale pentru containerelor pentru gaze compuse din elemente multiple (CGEM), considerate ca un mijloc de transport ale cărui elemente montate pe un cadru sunt legate între ele printr-un tub colector. Elementele unui CGEM pot fi buteliile, tuburile sau butoaiele sub presiune ori cisternele pentru gaze din clasa 2, având o capacitate mai mare de 450 l.

• Modificare: Ambalaje goale (sub-secţiunea 4.1.1.11)Ambalajele goale, inclusiv GRV sau IBC-uri şi ambalajele mari, care au conţinut mărfuri periculoase, se supun aceloraşi prevederi ca şi ambalajele pline, în afara cazului în care au fost luate măsurile corespunzătoare pentru înlăturarea oricărui pericol.

- 23 -

Page 19: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

PARTEA A 5-A: PROCEDURI DE EXPEDIŢIE

Capitolul 5.2. Marcarea şi etichetarea

• Modificare: Marcarea şi etichetarea GRV sau IBC-urilor:Simbolul ONU şi marcarea/etichetarea trebuie să fie plasate durabil şi lizibil pe două laturi opuse ale ambalajului, dacă au o capacitate mai mare de 450 l (sub-secţiunile 5.2.1.4. şi 6.5.2.1). Trebuie precizat ca s-au introdus marcaje diferite pentru colete şi GRV (IBC).

• Nou: cerinţele privind marcarea/etichetarea coletelor se referă la faptul că toate marcajele coletelor (de ex. numărul ONU) trebuie să reziste la expunerea la intemperii fără o degradare substanţială, pentru a putea fi uşor vizibile şi lizibile.

• Nou: Etichetele cu dimensiunea minimă de 25 x 25 cm sunt denumite plăci-etichete şi se folosesc pentru containere, CGEM, containere-cisternă, cisterne mobile şi alte vehicule.

• Modificare: Etichete şi plăcuţePentru etichetele claselor 1, 2, 3, 5.1, 5.2, 7, 8 şi 9 numărul clasei trebuie să fie marcat în colţul de jos al patrulaterului.Pentru etichetele claselor 4.1, 4.2, 4.3, 6.1 şi 6.2, după caz, trebuie să apară în colţul de jos numai cifrele 4 şi 6.

• Măsuri de tranziţie: Conform sub-secţiunii 1.6.1.2 vechile etichete de pericol valabile până la data de 31 decembrie 1998 vor fi folosite fără termen de expirare(până la epuizarea stocurilor).

• Nou: În viitor vor exista trei etichete pentru clasa 2 (armonizare cu ONU) (sub-secţiunea 5.2.2.2.2):2.1: Gaze inflamabile = semnul convenţional (flacără) alb sau negru pe fond roşu şi cifra “2” în colţul de jos.2.2: Gaze neinflamabile, netoxice = semnul convenţional (butelie pentru gaze) alb sau negru pe fond verde şi cifra “2” în colţul de jos2.3: Gaze toxice = semnul convenţional (capul de mort peste două tibii) negru pe fond alb şi cifra “2” în colţul de jos

• Nou: Etichetele pentru colete trebuie să fie: fixate pe aceeaşi faţă a coletului (la clasele 1 şi 7 alături de numele oficial al produsului) plasate în aşa fel încât nici o parte din ele să nu fie acoperită sau ascunsă de elementele ambalajului, de o altă etichetă sau de marcaj plasate una lângă alta, când sunt necesare mai mult de una

Capitolul 5.3. Placardarea şi semnalizarea portocalie pentru containere, CGEM, containere-cisternă, cisterne mobile şi vehicule

- 24 -

Page 20: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

• Modificare: În viitor plăcuţele vor fi fixate pe ambele laturi şi la cele două extremităţi ale containerului-cisternă sau ale cisternei mobile.

• Eliminare: Contrar prevederilor anterioare referitoare la cutiile mobile (cu excepţia cutiilor mobile – cisternă), în viitor nu mai trebuie să fie puse plăcuţele respective pe ambele laturi şi la extremităţi.În sub-secţiunea 5.3.1.2 este incorporată precizarea că nu se vor aplica la cutiile mobile prevederile privind placarea containerelor, CGEM, containerelor-cisternă şi cisternelor mobile.

Capitolul 5.4. Documente

• Eliminare: Declaraţia expeditorului prevăzută prin marginalul ADR 2002 (9) nu mai este necesară (aceasta se aplică şi pentru RID), având în vedere măsurile luate prin exigenţele stabilite pentru ambalaje şi marcarea lor.

În sub-secţiunea 5.4.1 sunt prezentate informaţiile generale necesare pe care trebuie să le conţină documentul de transport

• Nou: Ordinea tipurilor de informaţii este următoarea: Numărul ONU Denumirea oficială de transport a mărfii periculoase, completată, după caz, cu numele tehnic sau chimic (cf. 3.1.2) Clasa de produse periculoase (pentru clasa 1, numărul de subdiviziune, urmat de litera de compatibilitate) Grupa de ambalaje atribuită substanţei sau articolului, după caz Iniţialele ADR sau RID

Exemplu ADR: 1098 ALIL ALCOOL, 6.1, I. ADR

• Atenţie: RID cere (ca şi în trecut) numărul de identificare a pericolului; exemplu RID:663 - 1098 ALIL ALCOOL, 6.1, I, RID

• Atenţie: Diferenţele dintre Codul IMDG şi ADR/RID sunt prezentate în partea 4.3 a acestui ghid.

• Nou: În documentul de transport pot fi incluse şi alte informaţii complementare necesare pe care le-am prezentat în capitolul unde s-au descris coloanele 6-19 ale listei de produse periculoase (tabelul A)

• Nou: Formularul pentru transportul multimodal de mărfuri periculoaseÎn secţiunea 5.4.4 a fost introdus un formular opţional pentru transportul multimodal de mărfuri periculoase Acest formular va putea fi folosit ca declaraţie pentru mărfuri periculoase combinate şi certificat de ambalare în container pentru un transport multimodal de mărfuri periculoase, ca şi în trecut, având în vedere că orice alt document de transport poate fi acceptat, atâta timp cât el conţine tipurile de informaţii necesare.

Fişa de siguranţă (consemnele scrise) pentru şofer (secţiunea 5.4.3, fostul marginal ADR 10385) rămâne neschimbată, dar în viitor în locul TREMCARD-ului, informaţiile

- 25 -

Page 21: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

conţinute în fişă trebuie să fie puse la dispoziţia transportatorului cel mai târziu odată cu înmânarea documentului de transport.

PARTEA A 6-A: CONDIŢII PRIVIND CONFECŢIONAREA ŞIPROBAREA AMBALAJELOR, RECIPIENTELOR MARI PENTRU VRAC (GRV

SAU IBC) ŞI A CISTERNELOR

Marcarea cisternelorÎn viitor, codul de cisternă (vezi prezentarea părţii a 4-a) trebuie gravat prin ştanţare sau alte mijloace similare pe pereţii cisternei sau pe o plăcuţă de metal rezistentă la corosiune, fixată permanent pe cisternă într-un loc accesibil pentru inspecţie, cuprinzând datele prevăzute în sub-secţiunea 6.8.2.5.2.

- 26 -

Page 22: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

4. CODUL IMDG

Structura şi folosirea tabelului

Noul tabel A din Capitolul 3.2 al IMDG-ului restructurat este elementul principal al noilor prevederi şi cuprinde lista tuturor substanţelor şi articolelor periculoase în ordinea numerelor ONU (tabelul B din Capitolul 3.2. conţine lista ONU a tuturor substanţelor periculoase în ordinea alfabetică a denumirii lor). Cele mai importante informaţii referitoare la fiecare substanţă sau articol periculos sunt prezentate în tabel sub formă codată, de exemplu: clasificarea, etichetarea şi regulile de ambalare şi o descriere a pericolelor prezentate de substanţa sau articolul respectiv.

Structura şi utilizarea tabelului vor fi explicate în exemplul următor. Tabelul este alcătuit din 18 coloane. Pentru a uşura orientarea, prima coloană din stânga(numărul ONU) se repetă în partea dreaptă a tabelului (coloana 18). În acest exemplu tabelul a fost împărţit în două, în original el este tipărit pe două pagini alăturate.

Exemplu: Numărul coloanei (vezi mai jos)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11

Exemplu 1263VOPSEA sau SUBSTANŢĂ ASOCIATĂ CU VOPSEAUA

3 II 163944

1L P001 PP1

IBC02 ---

Numărul coloanei (vezi mai

12 13 14 15 16 17 18

- 27 -

Page 23: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

jos)Exemplu T1 T4 TP1

TP83-05 Categoria B Miscibilitatea cu apa depinde

de compoziţie1263

Luând ca exemplu acelaşi număr ONU 1263 (Vopsea), vom explica mai jos conţinutul diverselor coloane şi utilizarea corectă a tabelului IMDG. Aceste explicaţii sunt prezentate tot sub formă de tabel, pentru a uşura înţelegerea lor. Coloanele din tabelul prezentat de noi au următorul conţinut:

Coloana 1: Numărul coloanei din tabelul IMDG de mai susColoana 2: Denumirea coloanei şi explicarea conţinutului acesteiaColoana 3: Sursa (capitolul, capitolele, secţiunea, subsecţiunea) în care se găsesc explicate elementele din coloana 2Coloana 4: Exemple de coduri şi “traducerea” semnificaţiilor lor, cu aplicare la produsul prezentat

Nr. co-loa-nei

Denumire/Explicaţie Sursă Exemplu

1 Numărul ONU

Este un număr de 4 cifre asociat unei substanţe sau unui articol conform recomandărilor ONU, pentru identificarea substanţelor şi articolelor sau, după caz, unei rubrici generice ori n.s.a. la care poate fi repartizat produsul respectiv

1263

2 Denumire şi descriere

Conţine denumirea oficială a substanţei sau articolului (cu caractere mari), eventual însoţită de un text descriptiv (cu caractere mici) care se adaugă pentru substanţele sau articolele care necesită diverse condiţii de transport. Denumirea oficială poate fi la plural, în cazul în care există izomeri incluşi în aceeaşi clasificare. Hidraţii pot fi incluşi cu aceeaşi denumire oficială ca şi substanţele anhidre.

3.2.1/3.1.2 VOPSEA sau SUBSTANŢĂ ASOCIATĂ CU VOPSEAUA

3 Clasa şi sub-clasa

Reprezintă numărul clasei din care face parte substanţa sau articolul; în cazul clasei 1, include un număr de subdiviziune şi litera grupei de compatibilitate, în conformitate cu codul de clasificare al acestei clase (sub-clase)

2 3

4 Riscuri secundare

Reprezintă numărul clasei de care aparţine un risc subsidiar, identificat prin sistemul de clasificare descris în partea a 2-a. În plus, mărfurile periculoase pot acţiona şi ca poluanţi marini, astfel:P: poluant marinPP: poluant marin severcaracterul de poluant marin se consideră numai atunci când un produs conţine cel puţin 10% sau mai multă substanţă(e) identificată(e) cu “P” sau “PP” în această coloană sau în index

2 Poate fi poluant marin sau poluant marin sever

- 28 -

Page 24: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

5 Grupa de ambalare I, II sau III

Descrie gradul de pericol al substanţei sau articolului. Anumite substanţe, cum sunt cele din clasele 1, 2, 5.2, 6.2 şi 7 nu sunt incluse în grupe de ambalare. Dacă în această coloană apar mai multe grupe de ambalare, grupa de ambalare a unei substanţe sau tipul de transport vor fi determinate pe baza proprietăţilor acesteia, prin aplicarea criteriilor de clasificare a pericolului din Partea a 2-a.

2.0.1.3 IISubstanţă cu un grad de pericol mediu

6 Prevederi speciale

Conţine un cod numeric al unor prevederi care trebuie aplicate, cum ar fi interdicţiile de transport, scutirile de la unele exigenţe, , explicaţii privind anumite forme de clasificare şi/sau alte cerinţe suplimentare de etichetare, (conform Capitolului 3.3). Aceste prevederi speciale se aplică tuturor grupelor de ambalare, dacă nu este specificat altfel în prevederile speciale specifice. Pentru transportul maritim numărul prevederilor speciale începe de la 900.

3.3 163 Materialele transportate cu acest număr pot conţine până la 20% nitroceluloză, care poate conţine maximum 12,6% azot (din masa uscată).

944 Dacă un material, substanţă sau articol transportat sub acest număr este un poluant marin sever, cifra din coloana (7), cantităţi limitate, va fi schimbată în 500 g pentru solide sau 500 ml pentru lichide.

7 Cantităţi limitate

Masa netă maximă din substanţa sau articolul respectiv, per ambalaj interior, autorizată pentru transport, conform prevederilor pentru cantităţi limitate. Dacă în această coloană apare cuvântul “fără”, înseamnă că substanţa (articolul respectiv) nu poate fi transportată în conformitate cu prevederile referitoare la cantităţi limitate.

3.4 ----

8 Instrucţiuni de ambalare

Sunt coduri alfa-numerice pentru anumite instrucţiuni de ambalare. Codul cu litera “P” se referă la instrucţiunile de ambalare pentru folosirea ambalajelor descrise în capitolele 6.1, 6.2 sau 6.3.Codul cu literele “LP” se referă la instrucţiunile de ambalare pentru folosirea ambalajelor mari (descrise în capitolul 6.6).Codul cu literele “BP” se referă la instrucţiunile de ambalare pentru ambalajele pentru vrac descrise în capitolul 4.3.Când în această coloană nu apare nici unul din aceste coduri, înseamnă că substanţa nu este admisă pentru un transport într-un astfel de ambalaj. Când în această coloană apar literele “N/R”, înseamnă că substanţa sau articolul nu necesită un ambalaj anumit.

4.1.4 P001

Instrucţiuni de ambalare pentru substanţe lichide, (ambalaje combinate, ambalaje simple, ambalaje compozite)

9 Prevederi speciale pentru ambalare

Conţine codurile alfa-numerice ale prevederilor speciale privind ambalarea (anexate instrucţiunilor de ambalare).O prevedere specială privind ambalarea care include literele “PP” se referă la ambalajele cu codul “P”

4.1.4 PP1

La substanţele menţionate sub numărul ONU 1263 (din grupa de ambalare II şi III), cantităţile care nu depăşesc 5 litri pot fi transportate în ambalaje de

- 29 -

Page 25: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

(conform 4.1.4.1.), iar cele care includ litera “L” se referă la ambalajele mari cu codul “LP” (conform 4.1.4.3.)

metal sau plastic care nu trebuie să corespundă cerinţelor de testare din Capitolul 6.1, dacă sunt transportate ca:a) încărcături paletizate, box-paleţi, unităţi compacteb) ambalaje interioare într-un ambalaj combinat cu o masă netă maximă de 40 kg

10 Instrucţiuni de ambalare pentru GRV (IBC)

Este un cod alfa-numeric care se referă la prevederile pentru GRV (IBC) şi indică tipul de GRV (IBC) folosit pentru transportul substanţei respective.Când nu este prezentat nici un cod, înseamnă că substanţa nu poate fi transportată în GRV (IBC).

4.1.4.2 IBC02

Sunt autorizate următoarele tipuri de IBC, dacă întrunesc prevederile generale din 4.1.1, 4.1.2 şi 4.1.3:Metalice (31A, 31B, 31N);Din plastic rigid (31H1, 31H2)Ambalaje compozite (31HZ1)

11 Prevederi speciale pentru GRV (IBC)

Un cod alfa-numeric care include litera “B”, se referă la prevederile speciale de ambalare pentru GRV (IBC), enumerate alături de prevederile generale de ambalare privind folosirea IBC

4.1.4.2

12 Instrucţiuni privind cisternele IMO

Reprezintă un cod alfa-numeric (codul T) şi, în anumite cazuri, poate fi însoţit de menţiunile din notele TP, care se aplică numai cisternelor demontabile şi vehiculelor rutiere cu cisternă construite conform cu cerinţele Amendamentului 29 al Codului IMDG, menţionate în prevederile de tranziţie din 4.2.0. Prevederile din această coloană se aplică până în 2010, în locul prevederilor din coloana 13, iar atunci când în această coloană nu este inserat nici un cod T, se va aplica codul T din coloana 13.

4.2.04.2.4.2.64.2.4.3

T1

Cisterne demontabile pentru substanţe lichide şi solide din clasele 3-9 cu:Presiunea minimă de testare: 1,5 bariGrosimea minimă a pereţilor (conform 6.7.2.4.2)Presiunea de descărcare: normalăDeschiderea inferioară (conform 6.7.2.6.2)

13 Instrucţiuni pentru cisternele ONU pentru clasele 3-9

Este codul alfa-numeric (codul T) pentru transportul de mărfuri periculoase în cisterne demontabile şi vehicule-cisternă. Cu excepţia prevederilor pentru substanţe solide din 4.2.6.1, dacă în această coloană nu există nici un cod, înseamnă că mărfurile periculoase respective nu sunt autorizate pentru transportul în cisterne demontabile, în cazul când nu există alte prevederi (speciale) ale autorităţilor competente.

4.2.4.2.64.2.4.3

T4

Cisternele demontabile pentru substanţe lichide şi solide din clasele 3-9 cu:Presiunea minimă de testare: 2,65 bariGrosimea minimă a pereţilor (conform 6.7.2.4.2)Presiunea de descărcare normalăDeschiderea inferioară (conform 6.7.2.6.3)

14 Prevederi speciale pentru cisterne

Este un cod alfa-numeric (notele TP) care se aplică transportului de mărfuri periculoase în cisterne mobile şi vehicule-cisternă. Notele TP specificate în această coloană se aplică cisternelor mobile specificate în coloanele 12 şi 13.

4.2.4.3 TP1 Trebuie respectate limitele procentului de umplere, conform 4.2.1.9.2

TP8Presiunea de probă cisternei mobile poate fi redusă la 1,5 bari, dacă punctul de aprindere

- 30 -

Page 26: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

al substanţei transportate este mai mare de 0 °C

15 Numărul EmS

Această coloană conţine un număr prezentat în graficul de urgenţă “Procedurile de urgenţă pentru transportul maritim al mărfurilor periculoase”.

3-05

16 Arimarea şi separarea

Această coloană conţine prevederile privind arimarea şi separarea mărfurilor, prevăzute în Partea a 7-a.

7 Categoria de arimare B1. la cargourile sau vasele de pasageri care transportă până la 25 de pasageri sau 1 pasager pentru fiecare 3 metri din lungimea totală a vasului, se ia în calcul valoarea cea mai mare: pe punte sau sub punte.2. la alte vase de pasageri, în care limita numărului de pasageri este depăşită: numai pe punte.

17 Proprietăţi şi observaţii

În această coloană se precizează anumite proprietăţi şi observaţii referitoare la marfa periculoasă transportată.

Miscibilitatea cu apa depinde de compoziţia produsului

18 Numărul ONUSe repetă coloana 1, pentru o mai uşoară orientare

1263

Modificări ale conţinutului

În privinţa modificărilor operate în conţinut, în noul Cod IMDG acestea nu sunt subliniate ca atare, astfel încât ele sunt dificil de găsit în setul de reglementări restructurate. În paginile următoare rezumăm cele mai importante modificări (de ex. prevederi noi, amendate şi eliminate). Posibilele consecinţe şi puncte care trebuie urmărite în perioada implementării sunt descrise pe larg în Partea a 5-a din ghidul nostru.

• Pregătirea profesională (Capitolul 1.3.)

Conform Capitolului 1.3. se menţine, asemănător marginalului ADR 10316, obligativitatea pregătirii profesionale de bază pentru personalul implicat în transportul maritim, inclusă în prevederile referitoare la transportul de mărfuri periculoase. Spre deosebire însă de ADR, persoanele implicate în transportul maritim sunt definite explicit. Pregătirea profesională este diferenţiată prin capitolele “Pregătire generală de iniţiere”, “Pregătire specifică funcţiei” şi “Pregătire privind siguranţa”, ale căror durată şi documentare nu sunt precizate. Autoritatea competentă poate stabili în plus, atât pregătirea unor alte persoane implicate în transportul de mărfuri periculoase, precum şi termenele după care poate fi necesar un curs de recalificare, în funcţie de necesităţi.

• Clase, Diviziuni, Grupe de ambalare (Capitolul 2.0.1.)

Diviziunile 3.1, 3.2 şi 3.3 au fost incluse în clasa 3.

• Regula de vâscozitate (Capitolul 2.3.2.5.)

- 31 -

Page 27: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Ca şi în ADR/RID, regula de mai sus a fost inclusă şi în Codul IMDG.

• Grupele de separare (Capitolul 3.1.4.)

Sunt introduse noi grupe de mărfuri periculoase, având anumite proprietăţi chimice asemănătoare, reprezentând elemente de bază pentru prevederile de separare din Capitolul 7.2.

• Lista mărfurilor periculoase (Capitolul 3.2.)

Substanţele permise la transportul în vrac în unităţi de transport cargo care anterior reprezentau în schemă un punct special al Capitolului 25, sunt acum identificate prin literele “BP” care apar în coloana 8 (Instrucţiuni de ambalare).Literele “BP” fac trimitere la Capitolul 4.1 (Utilizarea ambalajelor, recipientelor mari pentru vrac (GRV sau IBC) şi a ambalajelor mari) care este, la rândul lui, identic cu vechiul Capitol 25 (Transportul de mărfuri solide în ambalaje pentru vrac în cisterne demontabile). Nu există vreo modificare în listă cu privire la substanţele admise la transport.

• Ambalare/Ambalaje (Capitolul 4.1.)

Instrucţiunile de ambalare P001:Pentru substanţele din grupa I de ambalare sunt acum admise ambalajele

compozite 6HH1 (recipiente de plastic în butoaie de plastic expandat) dacă au o capacitate maximă de 120 l.

Instrucţiunile de ambalare P601 şi P602:Acum anumite substanţe toxice care prezintă un pericol prin inhalare (de

ex. acroleina, alil alcoolul etc.) pot fi ambalate, conform noilor instrucţiuni, numai cu ambalaje mai restrictive, P601 şi P602 (P601 de ex. butoi în butoi, P602 ambalaj simplu compact, dar rezistent la un test de presiune hidraulică de cel puţin 3 bari).

Instrucţiunile de ambalare P403 şi P404:Ambalajele interioare ale ambalajelor combinate trebuie să fie prevăzute cu

capace filetate.

Instrucţiunile de ambalare P802 (de ex. pentru acidul nitric, ONU 2031)În acest caz, ambalajele compozite (de ex. 6PA1) cu recipiente interioare

din sticlă sau din plastic (care pot avea o capacitate maximă de 60 l) nu trebuie introduse în cutii de carton 4G, ca ambalaje exterioare ale celui compozit.

Folosirea supraambalajelor şi a containerelor sau a altor unităţi de încărcare (Capitolul 5.1.2.)

În afară de etichete, supraambalajele şi containerele trebuie să fie acum marcate întotdeauna şi cu numerele ONU şi cu denumirea oficială a fiecărei substanţe periculoase conţinută de supraambalaj sau de container, în afară de cazul când marcajele şi etichetele reprezentative pentru toate mărfurile periculoase din supraambalaj sau din container sunt deja vizibile.

• Etichetarea coletelor, inclusiv a GRV (IBC) (Capitolul 5.2.2.)

Conform 5.2.2.1.3 nu există diferenţe între etichetele pentru pericolul principal şi cele pentru pericolul secundar, astfel încât acum trebuie să apară în colţul de

- 32 -

Page 28: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

jos şi etichetele pentru pericolul secundar, cu numărul clasei respective (de ex. pentru clasa 5, însoţite de numerele subclaselor 5.1 sau 5.2 în colţul de jos).

• Marcarea şi etichetarea GRV (IBC) (Capitolele 5.2.1. şi 5.2.2.)

Conform 5.2.1.4 şi 5.2.2.1.7, pe GRV (IBC) cu o capacitate de peste 450 l trebuie să fie plasate, pe cele două laturi opuse, eticheta, numărul ONU şi denumirea oficială a substanţei transportate.

• Marcarea unităţilor cargo (Capitolul 5.3.2.)

Conform Capitolului 5.3.2.1.1, unităţile de transport cargo încărcate cu colete de mărfuri periculoase trebuie să prezinte numărul ONU pe pancarte sau plăcuţe portocalii adiţionale, dacă încărcătura are masa brută de peste 4000 kg şi dacă substanţelor încărcate li s-a atribuit un singur număr ONU.

Prevederi nearmonizate între Codul IMDG şi ADR/RID

În următoarele exemple enumerăm diferenţele dintre ADR/RID şi Codul IMDG, a căror armonizare nu a fost încă realizată. În plus, mai există unele diferenţe generale, cum ar fi cele referitoare la cantităţile limitate, regulile de separare şi manipularea.• Pregătirea profesională (Capitolul 1.3.)

În capitolul 1.3.2. sunt enumerate personalul sau funcţiile pentru care, conform acestui capitol, este necesară pregătirea profesională. Mai mult decât atât, autoritatea competentă este abilitată să stabilească care sunt persoanele (funcţiile) implicate în transportul de mărfuri periculoase, felul pregătirii şi termenele după care se consideră necesară o recalificare profesională.

• Lista mărfurilor periculoase (Capitolul 3.2.)Lista continuă să includă o întreagă serie de numere ONU care au, în conformitate cu Modelul de Reglementări ONU şi cu ADR/RID – funcţii duble (pentru solide şi lichide). În consecinţă, acest fapt va produce diverse alte probleme, pe care autoritatea competentă şi transportatorii urmează să le rezolve în perioada de tranziţie.

• Informaţiile din documentul de transport (Capitolul 5.4.1.)Se stipulează în 5.4.1.2.1. că dacă într-un singur document de transport

sunt prezentate mărfuri periculoase şi mărfuri ne-periculoase, atunci mărfurile periculoase trebuie să fie enumerate primele sau să fie subliniate (de ex. cu litere îngroşate).

Spre deosebite de ADR/RID, denumirea oficială a substanţei trebuie menţionată înaintea numărului ONU, conform 5.4.1.2.2. Astfel, secvenţa de informaţii din documentul de transport referitoare la marfa periculoasă nu mai este armonizată între cele două Reglementări.Exemplu: “ALIL ALCOOL 6.1 UN 1098 I” (Codul IMDG) “1098, ALIL ALCOOL, 6.1, I. ADR” (ADR)

- 33 -

Page 29: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- 34 -

Page 30: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

5. RECOMANDĂRI DE UTILIZARE A NOILOR REGLEMENTĂRI

Acest capitol al ghidului nostru are în vedere modificările din ADR/RID şi Codul IMDG restructurate, aşa cum au fost ele prezentate până în acest punct în secţiunile 3.2 şi 4.2 ale acestui material.

Consilierul de siguranţă

ADR/RID restructurate conţin în Secţiunea 1.8.3 elemente esenţiale ale directivelor UE referitoare la consilierii de siguranţă. Aceasta înseamnă că aceşti consilieri de siguranţă sunt acum obligatorii în toate statele semnatare ADR/RID. Conform prevederilor tranzitorii, implementarea acestei decizii în ţări ca Norvegia, Elveţia şi aproape în toate celelalte ţări din Europa Centrală şi de Est (Ungaria, Bulgaria, Rusia etc.) sunt prescrise până la 31 decembrie 2002. Acest fapt trebuie avut în vedere de către companiile care îşi desfăşoară activitatea în state semnatare ADR/RID dar care nu fac parte din UE, cărora li se recomandă obţinerea de la partenerii lor de afaceri (de ex. transportatori, furnizori, clienţi) din statele semnatare a numelor persoanelor aflate în funcţia de consilieri de siguranţă, ceea ce le conferă avantajul de a avea un partener competent, care să poată fi contactat în problemele referitoare la transportul de mărfuri periculoase.

După intrarea în vigoare a modificărilor, consilierii de siguranţă vor avea ca principală sarcină monitorizarea implementării noilor Reglementări.

Clasificarea

Criteriile de clasificare rămân aceleaşi pentru toate clasele de mărfuri periculoase. Aşa cum am mai arătat, în informaţiile principale au fost abandonate cifra de enumerare şi litera de pericol, care au fost înlocuite cu grupa de ambalare. Toate

- 35 -

Page 31: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

sistemele electronice de prelucrare a datelor trebuie adaptate în funcţie de situaţie, de ex. atunci când mărfurile periculoase sunt expediate pe mare sau comandate sau colectate organizat.

Un nou cod de clasificare, care nu este legat de cerinţe directe, a fost creat numai pentru ADR/RID. Cu toate acestea, firmele trebuie să verifice cu atenţie dacă este utilă şi posibilă includerea noului cod în sistemul electronic de prelucrare a datelor, pentru că acest fapt devine relevant în raport cu prevederile pentru ambalarea în comun şi poate fi folosit în anumite circumstanţe conform certificatului B3 (Tankzulassigkeit) pentru containere-cisternă şi vehicule cisternă. De asemenea, codul poate servi drept criteriu infailibil de grupare pentru toate mărfurile periculoase.

În cazul unor mostre cu caracteristici necunoscute, transportate la un laborator pentru a se determina proprietăţile substanţei respective, trebuie făcută obligatoriu înainte de transport o încercare de clasificare aproximativă a substanţei. La nivel naţional (de ex. în Germania) există opţiunea de a recurge la scutirea conformă cu numărul 36 din Gefahrgut-Ausnahmeverordnung (GGAV, regulamentul de scutiri din prevederile referitoare la mărfurile periculoase). În transporturile internaţionale, în cazul unor astfel de mărfuri, informaţia “mostră” trebuie inclusă în documentul de transport (de ex. LICHID INFLAMABIL, N.S.A. (mostră de stiren)).

În urma includerii de noi numere ONU, trebuie să se verifice dacă actuala clasificare existentă cu privire la n.s.a. nu necesită o revizuire.

Eliminarea unui număr schimbă şi clasificarea necesară în cazul expedierii de mărfuri periculoase în ambalaje goale necurăţate, vehicule-cisternă sau containere-cisternă. Această modificare trebuie implementată în locurile corespunzătoare.

Ambalaje

În noul ADR, cerinţele pentru ambalaje şi cantităţi limitate sunt menţinute pentru cele mai importante numere ONU sau grupe de substanţe. Totuşi , odată cu introducerea instrucţiunilor de ambalare, apar modificări atât în agrementarea anumitor tipuri de ambalaje, cât şi în privinţa cantităţilor limitate. De aceea utilizatorii trebuie să verifice produsele respective, pentru a afla dacă pot să continue să folosească aceleaşi tipuri şi mărimi (dimensiuni, volume) de ambalaje. În orice caz, în afară de restricţii, în anumite situaţii există o mai mare libertate decât înainte. Acolo unde au fost impuse restricţii, trebuie studiate metodele alternative de ambalare. De aceea achiziţionarea ambalajelor trebuie inclusă, la timpul potrivit, în procesul de tranziţie.

Un nou element îl constituie introducerea ambalajelor mari. Trebuie cercetat dacă acest fapt nu poate determina, în unele cazuri specifice, anumite opţiuni mai avantajoase.

Etichetarea/Marcarea

Noile cerinţe privind etichetele şi plăcile-etichete nu pun probleme, datorită prevederilor specifice tranziţionale. Departamentele de achiziţie trebuie instruite să continue să folosească stocurile existente chiar şi după terminarea perioade generale de tranziţie, atunci când acest lucru este necesar, fiind însă informate să cumpere în viitor numai etichete şi plăcile-etichete care să aibă imprimate şi numerele claselor de pericol. Pentru ADR/RID, noua etichetare a clasei 2 va fi adaptată. Aceste modificări trebuie aplicate şi pentru achiziţionarea de materiale de ambalaj tipărite. Specificaţiile şi comenzile trebuie verificate şi, atunci când este necesar, adaptate.

Departamentele de achiziţie internă şi externă trebuie informate în legătură cu noile cerinţe de etichetare a GRV (IBC), regulile modificate pentru etichetarea containerelor pentru transportul în vrac şi reducerea cerinţelor referitoare la etichetarea

- 36 -

Page 32: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

cutiilor mobile. De asemenea, trebuie subliniat că etichetele nu vor mai fi fixate pe colete la întâmplare, ci doar după anumite reguli.

Conform noilor prevederi, în multe cazuri informaţiile complementare faţă de cerinţele legale, cum ar fi denumirea oficială a mărfurilor pentru transportul maritim şi detaliile referitoare la clasificare, trebuie tipărite pe etichete separate. Şi în astfel de situaţii, cifrele de enumerare şi literele de pericol trebuie înlocuite cu grupele de ambalare.

Documentarea

Sistemul electronic de prelucrare a datelor care funcţionează în unele state şi companii de transport trebuie adaptat corespunzător noilor cerinţe cu privire la detaliile care trebuie să figureze în documentul de transport (ordinea cerută, caracterele de literă îngroşate, grupa de ambalare în loc de cifra şi litera de identificare a pericolului, şi unele informaţii suplimentare despre proprietăţile fizice/chimice).

De asemenea, trebuie verificat dacă denumirile folosite anterior corespund cu cele noi din Secţiunea 3.2. Nu trebuie uitat nici că declaraţia expeditorului din documentul de transport a fost înlăturată în ADR/RID. De aceea, când se folosesc formularele tipărite, trebuie verificat dacă nu este necesară adaptarea acestora la noile prevederi.

Totodată e nevoie să se cerceteze utilitatea noilor formulare referitoare la transportul multimodal de mărfuri periculoase, întrucât acest document va prezenta probabil un interes special pentru firmele implicate în transportul maritim şi aerian, care pot beneficia de avantajele unui document de transport multimodal standardizat.

Referitor la perioada de tranziţie de 18 luni, nota explicativă (“transport în conformitate cu prevederile ADR/RID în vigoare înainte de...”) a fost scoasă din uz, cel puţin până în momentul de faţă, numai pentru ADR, nu însă şi pentru RID.

Atunci când în fişele de siguranţă, alături de clasă apar şi numărul şi litera de identificare a pericolului, sistemul TREMCARD (TRansport EMergency CARD), utilizat de unele ţări, trebuie adaptat corespunzător.

Se recomandă ca toate aceste adaptări necesare să fie operate în documentele afectate de modificări. De exemplu, schimbarea clasificării va avea efecte şi asupra secţiunii referitoare la fişa de siguranţă.

Obligaţiile privind securitatea ce revin tuturor participanţilor implicaţi

Descrierea obligaţiilor legate de securitate, pe care le au toţi cei nominalizaţi ca fiind implicaţi în transportul de mărfuri periculoase (expeditor, transportator, încărcător, destinatar, ambalator etc.) poate fi de mare importanţă şi, ca urmare, trebuie examinată cu deosebită atenţie.

Sistemul electronic de prelucrare a datelor,organizarea internă şi pregătirea profesională locală

Modificările aduse ADR/RID în privinţa conţinutului şi a structurii necesită o adaptare considerabilă a proceselor logistice bazate pe sistemul electronic de prelucrare a datelor. De aceea implementarea schimbării acestor sisteme trebuie planificată din timp şi în acord cu experţii în prelucrarea electronică a datelor.

Toate instrucţiunile de lucru şi listele de verificare trebuie revizuite şi adaptate (de ex. dacă există listele de verificare pentru controlul la expediţie şi la încărcare/descărcare, ele trebuie revizuite, ca şi instrucţiunile/informaţiile destinate publicului şi brigăzilor de pompieri).

- 37 -

Page 33: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

S-a arătat că restructurarea afectează în mod special cerinţele referitoare la pregătirea profesională. În acest sens, se va verifica în detaliu cine, în afară de consilierii de siguranţă şi de angajaţii nominalizaţi, mai trebuie pregătit sau instruit şi în ce domenii anume. Materialele de pregătire existente trebuie reactualizate, iar la planificarea activităţilor de formare profesională trebuie avut în vedere ca acestea să se desfăşoare înainte de intrarea definitivă în vigoare a noilor reglementări.

Caracteristici speciale ale Codului IMDG

Clasificarea

Clasificarea trebuie verificată în urma înlăturării diviziunilor clasei 3 şi a includerii regulii de vâscozitate.

Ambalaje

Prevederile legate de ambalaje sunt armonizate în mare parte cu cele din ADR. Deşi în instrucţiunile generale de ambalare P001 şi P002 restricţiile la cantităţi sunt confirmate, se recomandă din nou ca prevederile referitoare la ambalaje să fie verificate în detaliu.

Marcarea

Încărcătorii vor fi informaţi că unităţile de transport cargo cu mărfuri periculoase în colete trebuie să prezinte numărul ONU, dacă sunt încărcate cu substanţe ce depăşesc masa brută de 4000 kg şi dacă acestora le-a fost atribuit un singur număr ONU.

Etichetarea

Deoarece unele numere ONU au o dublă funcţie (fiind utilizate pentru transportul de substanţe solide şi lichide) denumirea oficială pentru transportul maritim este folosită obligatoriu pe etichetele de pe colete.

În cazul existenţei unor modificări ale vechiului Cod IMDG, departamentele de expediţie internă şi externă vor fi informate corespunzător. Departamentele de achiziţie trebuie să dea furnizorilor relaţii cu privire la etichete şi materialele de ambalare, iar dacă etichetele sunt imprimate chiar în firmă, cei care se ocupă de această sarcină vor primir astfel de informaţii în timp util.

Sistemul electronic de prelucrare a datelor,organizarea internă şi pregătirea profesională specifică

Procesele logistice bazate pe sistemul electronic de prelucrare a datelor, instrucţiunile de lucru şi listele de verificare sunt adaptate în analogie cu ADR.

Codul IMDG descrie pe larg cerinţele referitoare la pregătirea profesională, transformate în măsuri de pregătire profesională, recomandându-se confirmarea acestora prin documente. Deoarece vor fi necesare şi alte numeroase modificări ale sistemului electronic de prelucrare a datelor, resursele financiare necesare acestui proces trebuie disponibilizate în timp util.

- 38 -

Page 34: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

6. SCURTĂ TRECERE ÎN REVISTĂ

Restructurarea setului de reglementări referitoare la transportul de mărfuri periculoase este un important pas înainte, căci această reformă aduce structuri identice pe plan mondial prin noile prevederi. Procesul de restructurare armonizează în mare parte reglementările între diferite moduri de transport, pe baza Modelului de Reglementări ONU.

De asemenea, aceste prevederi devin mult mai uşor de utilizat, mai ales în privinţa tabelului cu mărfuri periculoase. În acest context, structura orientată spre avantajul utilizatorilor, cum ar fi separarea clară între regulile procedurale şi cele tehnice, este de un real folos. Mai mult decât atât, noile reglementări restructurate pot fi reflectate mai precis în sistemul electronic de prelucrare a datelor şi prin acesta vor fi mai uşor de explicat unui nespecialist.

Desigur, o asemenea reformă fundamentală poate să aibă şi unele puncte negative: sunt necesare numeroase modificări (mai ales pentru adaptarea sistemului electronic de prelucrare a datelor), iar însuşirea noilor reglementări necesită un important efort de pregătire profesională.

În unele cazuri, eventualele erori sau inadvertenţe, rămase probabil în noile norme, vor provoca, de asemenea, unele probleme.Trebuie menţionat şi reţinut faptul că revizuirea setului de reguli referitoare la transportul de mărfuri periculoase nu este complet încheiată odată cu intrarea în vigoare a prevederilor restructurate: termenul final când modificările definitive ale conţinutului vor intra în vigoare este 1 ianuarie 2003 (adică la sfârşitul perioadei de tranziţie care a început în iulie 2001).

Pe scurt, reforma aduce, pe lângă o nouă structură şi un alt mod de utilizare în viitor a reglementărilor, şi multe alte modificări ale conţinutului (unele dintre ele nedorite sau involuntare). De aceea, este esenţială identificarea cu promptitudine a

- 39 -

Page 35: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

impactului pe care ele îl vor avea asupra diferitelor domenii implicate (sistemul electronic de prelucrare a datelor, pregătirea profesională, etichetarea şi documentele, clasificarea, ambalarea, cisternele) şi, implicit, în luarea cu maximă oportunitate a măsurilor corespunzătoare.

Toate pregătirile făcute din timp pot reduce problemele particulare şi individuale cu care se confruntă firmele în aplicarea modificărilor (indiferent de ponderea şi de rolul lor) şi vor permite operatorilor de transport să beneficieze de avantajele pe care le aduc, cu certitudine, reglementările restructurate.

- 40 -

Page 36: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

SUMARUL ADR RESTRUCTURAT

ANEXA ADISPOZIŢII GENERALE ŞI DISPOZIŢII REFDERITOARE LA SUBSTANŢELE ŞI

OBIECTELE PERICULOASE

Partea 1: Dispoziţii generale

Capitolul 1.1 Domeniul şi modul de aplicare 1.1.1. Structura1.1.2. Domeniul de aplicare1.1.3. Scutiri1.1.4. Aplicarea altor reglementări

Capitolul 1.2. Definiţii şi unităţi de măsură1.2.1. Definiţii1.2.2. Unităţi de măsură

Capitolul 1.3. Formarea personalului implicat în transportul de mărfuri periculoase1.3.1. Domeniul de aplicare1.3.2. Natura formării1.3.3. Documentarea

Capitolul 1.4. Obligaţiile de securitate ale celor implicaţi1.4.1. Măsuri generale de securitate

- 41 -

ANEXA 1

Page 37: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

1.4.2. Obligaţiile principalilor implicaţi- expeditor- transportator- destinatar

1.4.3. Obligaţiile altor implicaţi- încărcător- ambalator- încărcător de lichide- operatorul unui container-cisternă sau al unei cisterne mobile

Capitolul 1.5. Derogări1.5.1. Derogări temporare1.5.2. Rezervat

Capitolul 1.6. Măsuri tranzitorii1.6.1. Generalităţi1.6.2. Recipiente pentru clasa 21.6.3. Cisterne fixe (vehicule-cisternă), cisterne demontabile şi vehicule baterie1.6.4. Containere cisterne şi containere pentru gaze cu elemente multiple (CGEM)1.6.5. Vehicule1.6.6. Clasa 7

Capitolul 1.7. Prescripţii generale referitoare la clasa 71.7.1. Generalităţi1.7.2. Programul de protecţie radiologică1.7.3. Asigurarea calităţii1.7.4. Derogare specială1.7.5. Materiale radioactive care au (şi) alte proprietăţi periculoase

Capitolul 1.8. Măsuri de control şi de supraveghere privind respectarea prescripţiilor de securitate

1.8.1. Controlul administrativ al mărfurilor periculoase1.8.2. Colaborarea administrativă mutuală1.8.3. Consilierul de siguranţă1.8.4. Lista autorităţilor competente şi organismele desemnate de ele1.8.5. Declaraţiile celor implicaţi în (transportul) de mărfuri periculoase

Capitolul 1.9 Restricţii de transport ale autorităţilor competente

Apendice la partea ILista autorităţilor competente (actualizată la 1 ianuarie 2001)

Partea a 2-a: Clasificarea

Capitolul 2.1. Dispoziţii generale2.1.1. Introducere2.1.2. Principii de clasificare2.1.3. Clasificarea substanţelor, inclusiv a soluţiilor şi amestecurilor (preparate şi deşeuri), nenominalizate2.1.4. Clasificarea eşantioanelor

- 42 -

Page 38: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Capitolul 2.2. Prevederi specifice pentru diverse clase2.2.1. Clasa 1. Substanţe şi obiecte explozive2.2.2. Clasa 2. Gaze2.2.3. Clasa 3. Lichide inflamabile2.2.41. Clasa 4.1. Substanţe solide inflamabile, substanţe autoreactive şi substanţe solide explozibile desensibilizate2.2.42. Clasa 4.2. Substanţe supuse inflamării spontane (autoinflamabile)2.2.43. Clasa 4.3. Substanţe care, în contact cu apa, degajă gaze inflamabile2.2.51. Clasa 5.1. Substanţe comburante2.2.52. Clasa 5.2. Peroxizi organici2.2.61. Clasa 6.1. Substanţe toxice2.2.62. Clasa 6.2. Substanţe infecţioase2.2.7. Clasa 7. Materiale radioactive2.2.8. Clasa 8. Substanţe corosive2.2.9. Clasa 9. Substanţe şi obiecte periculoase diverse

Capitolul 2.3. Metode de probă2.3.0. Generalităţi2.3.1. Proba de exsudare a explozivilor de mine (de străpungere) de tip A2.3.2. Probe referitoare la amestecurile de nitraţi de celuloză din clasa 4.1.2.3.3. Probe referitoare la lichide inflamabile din clasele 3, 6.1 şi 82.3.4. Probe pentru determinarea fluidităţii2.3.5. Probe pentru determinarea ecotoxicităţii, persistenţei şi bioacumulării de substanţe în mediul acvatic în funcţie de afectarea acestuia de produsele din clasa 9

Partea a 3-a: Lista mărfurilor periculoase, dispoziţii speciale şi scutirile referitoare la transportul mărfurilor periculoase ambalate în cantităţi limitate

Capitolul 3.1. Generalităţi3.1.1. Introducere3.1.2. Denumirea oficială pentru transport

Capitolul 3.2. Lista mărfurilor periculoase3.2.1. Tabelul A: lista mărfurilor periculoase3.2.2. Tabelul B: indicele alfabetic al substanţelor şi obiectelor ADR

Capitolul 3.3. Prevederi speciale aplicabile unor anumite substanţe sau obiecte 3.3.1. Codul numeric al prevederilor speciale (coloana 6 din lista de produse periculoase)

Capitolul 3.4. Scutiri referitoare la transportul mărfurilor periculoase ambalate în cantităţi limitate

Partea a 4-a: Prevederi referitoare la utilizarea ambalajelor şi cisternelor

Capitolul 4.1. Utilizarea ambalajelor, recipientelor mari pentru vrac (GRV) şi a ambalajelor mari

4.1.1. Prevederi generale referitoare la ambalarea mărfurilor periculoase din toate clasele (cu excepţia celor din clasele 2, 6.2. şi 7), inclusiv în GRV şi ambalaje mari4.1.2. Prevederi generale suplimentare referitoare la utilizarea GRV 4.1.3. Prevederi generale referitoare la instrucţiunile de ambalare4.1.4. Lista instrucţiunilor de ambalare

- 43 -

Page 39: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

4.1.5. Prevederi specifice referitoare la ambalarea mărfurilor din clasa 14.1.6. Prevederi specifice referitoare la ambalarea mărfurilor din clasa 24.1.7. Prevederi specifice referitoare la ambalarea peroxizilor organici (clasa 5.2.) şi a substanţelor autoreactive din clasa 4.1.4.1.8. Prevederi specifice referitoare la ambalarea substanţelor infecţioase (clasa 6.2.)4.1.9. Prevederi specifice referitoare la ambalarea materialelor din clasa 74.1.10. Prevederi specifice referitoare la ambalarea în comun

Capitolul 4.2. Utilizarea cisternelor mobile4.2.1. Prevederi generale referitoare la utilizarea cisternelor mobile pentru transportul de substanţe din clasele 3-94.2.2. Prevederi generale referitoare la utilizarea cisternelor mobile pentru transportul de gaze lichefiate nerefrigerate4.2.3. Prevederi generale referitoare la utilizarea cisternelor mobile pentru transportul de gaze lichefiate refrigerate4.2.4. Instrucţiuni şi prevederi speciale referitoare la cisternele mobile

Capitolul 4.3. Utilizarea cisternelor (vehicule cisternă), a cisternelor demontabile şi a containerelor cisternă, a cutiilor cisternă mobile (cu rezervoare confecţionate din materiale metalice), precum şi a vehiculelor-baterie şi a containerelor pentru gaz cu elemente multiple (CGEM)

4.3.1. Domeniul de aplicare4.3.2. Prevederi aplicabile tuturor claselor4.3.3. Prevederi speciale aplicabile la clasa 24.3.4. Prevederi speciale aplicabile claselor 3-94.3.5. Prevederi speciale

Capitolul 4.4. Utilizarea cisternelor din material plastic ranforsat cu fibre4.4.1. Generalităţi4.4.2. Service

Capitolul 4.5. Utilizarea cisternelor pentru deşeuri transportate sub vid4.5.1. Utilizarea4.5.2. Service

Partea a 5-a: Proceduri de expediere

Capitolul 5.1. Dispoziţii generale5.1.1. Aplicare şi dispoziţii generale5.1.2. Utilizarea supraambalajelor5.1.3. Ambalaje (inclusiv GRV şi ambalaje mari), cisterne, vehicule pentru vrac şi containere goale şi necurăţate pentru vrac 5.1.4. Ambalarea în comun5.1.5. Prevederi generale referitoare la clasa 7

Capitolul 5.2. Marcarea şi etichetarea5.2.1. Marcarea coletelor5.2.2. Etichetarea coletelor

Capitolul 5.3. Placardarea şi semnalizarea portocalie pentru containere, CGEM, containere-cisternă, cisterne mobile şi vehicule

5.3.1. Placardarea5.3.2. Semnalizarea portocalie

- 44 -

Page 40: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

5.3.3. Marcajul pentru substanţele transportate la cald

Capitolul 5.4. Documentaţie5.4.1. Documentul de transport pentru mărfuri periculoase şi informaţiile aferente5.4.2. Certificatul de îmbarcare a pentru containere5.4.3. Instrucţiuni scrise5.4.4. Exemplu de formular-tip pentru transportul multimodal de mărfuri periculoase

Capitolul 5.5. Prevederi speciale5.5.1. Prevederi speciale referitoare la expedierea materialelor infecţioase din grupele de risc 3 şi 45.5.2. Prevederi speciale referitoare la containerele şi vehiculele supuse unui tratament de fumigaţie

Partea a 6-a: Condiţii referitoare la confecţionarea ambalajelor, arecipientelor mari pentru vrac (GRV), a ambalajelor mari şi a cisternelor şi la

probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.1. Prevederi referitoare la confecţionarea ambalajelor şi la probele la care trebuie să fie supuse

6.1.1. Generalităţi6.1.2. Codul pentru desemnarea tipului de ambalaj6.1.3. Marcarea6.1.4. Prevederi referitoare la ambalare6.1.5. Prevederi referitoare la probele pentru ambalaje6.1.6. Lichidele de referinţă pentru probarea compatibilităţii chimice a ambalajelor din polietilenă cu masa moleculară ridicată sau medie în conformitate cu 6.1.5.2.6 şi lista substanţelor cu care pot fi asimilate aceste lichide

Capitolul 6.2. Prevederi referitoare la confecţionarea şi probele recipientelor pentru gaze, generatoare de aerosoli şi recipientele de capacitate redusă care conţin gaze (cartuşe cu gaze)

6.2.1. Prevederi generale referitoare la recipientele pentru gaze6.2.2. Recipiente concepute, construite şi probate conform normelor6.2.3. Prevederi referitoare la recipientele care nu sunt concepute, construite şi probate conform normelor6.2.4. Prevederi generale aplicabile generatoarelor de aerosoli şi recipientelor de capacitate redusă care conţin gaze (cartuşe cu gaze)

Capitolul 6.3. Prevederi referitoare la confecţionarea ambalajelor pentru materialele din clasa 6.2. şi probele la care trebuie să fie supuse

6.3.1. Generalităţi6.3.2. Prevederi referitoare la probele pentru ambalaje

Capitolul 6.4. Prevederi referitoare la confecţionarea coletelor pentru materialele din clasa 7, la probele la care trebuie să fie supuse, la omologarea acestora şi la agrementarea acestor materiale

6.4.1. Rezervat6.4.2. Prevederi generale6.4.3. Rezervat6.4.4. Prevederi referitoare la coletele exceptate

- 45 -

Page 41: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

6.4.5. Prevederi referitoare la coletele industriale6.4.6. Prevederi referitoare la coletele care conţin hexafluorură de uraniu6.4.7. Prevederi referitoare la coletele de tip A6.4.8. Prevederi referitoare la coletele de tip B (U)6.4.9. Prevederi referitoare la coletele de tip C (M)6.4.10. Rezervat6.4.11. Prevederi referitoare la coletele care conţin materiale de fisiune6.4.12. Metode de probă şi proba de conformitate6.4.13. Verificarea integrităţii învelişului izolator şi a protecţiei radiologice şi evaluarea siguranţei critice6.4.14. Poligonul probelor de cădere6.4.15. Probele pentru verificarea capacităţii de rezistenţă la condiţiile normale de transport6.4.16. Probe suplimentare pentru coletele de tip A concepute pentru lichide şi gaze6.4.17. Probele pentru verificarea capacităţii de rezistenţă la condiţii accidentale de transport6.4.18. Proba de determinare a imersiunii în apă pentru coletele de tip B(U) şi de tip B(M) care conţin mai mult de 105 A2

6.4.19. Proba de etanşeitate la apă pentru coletele care conţin materiale de fisiune6.4.20. Rezervat6.4.21. Probe pentru ambalajele concepute pentru a conţine0,1 kg sau mai mult de hexafluorură de uraniu6.4.22. Agrementarea modelelor de colete şi a materialelor (din care sunt confecţionate)6.4.23. Cererea de aprobare şi aprobările privind transportul materialelor radioactive

Capitolul 6.5. Prevederi referitoare la confecţionarea recipientelor mari pentru vrac (GRV) şi probele la care trebuie să fie supuse

6.5.1. Prevederi generale pentru toate tipurile de GRV6.5.2. Marcarea6.5.3. Prevederi specifice aplicabile la fiecare categorie de GRV6.5.4. Prevederi referitoare la probe

Capitolul 6.6. Prevederi referitoare la construcţia ambalajelor mari şi la probele la care trebuie supuse

6.6.1. Generalităţi6.6.2. Codul pentru tipurile de ambalaje mari6.6.3. Marcarea6.6.4. Prevederi specifice pentru fiecare categorie de ambalaje mari6.6.5. Prevederi referitoare la probe

Capitolul 6.7. Prevederi referitoare la proiectarea şi construcţia cisternelor mobile şi la controalele şi probele la care trebuie să fie supuse

6.7.1. Domeniul de aplicare şi prescripţii generale6.7.2. Prevederi referitoare la proiectarea şi construcţia cisternelor mobile destinate transportului de substanţe din clasele 3-9, precum şi controalele şi probele la care trebuie să fie supuse

- 46 -

Page 42: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

6.7.3. Prevederi referitoare la proiectarea şi construcţia cisternelor mobile destinate transportului de gaze lichefiate refrigerate, precum şi la verificările şi probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.8. Prevederi referitoare la construcţia, echipamentele, agrementarea prototipului, probele şi marcarea cisternelor fixe (vehicule cisternă), a cisternelor demontabile şi a containerelor cisternă şi casetelor cisternă mobile, ale căror rezervoare sunt construite din materiale metalice, precum şi a vehiculelor-baterie şi a containerelor pentru gaze cu elemente multiple (CGEM)

6.8.1. Domeniul de aplicare6.8.2. Prevederi aplicabile la toate clasele6.8.3. Prevederi specifice aplicabile la 26.8.4. Prevederi speciale6.8.5. Prevederi referitoare la materialele (folosite) şi la construcţia cisternelor fixe sau demontabile sudate, a rezervoarelor sudate ale containerelor-cisternă pentru care este prevăzută o presiune de probă de cel puţin 10 bari (1 MPa), precum şi a celor destinate transportului de gaze lichefiate refrigerate din clasa 2

Capitolul 6.9. Prevederi referitoare la proiectarea, construcţia, echipamentele, agrementarea prototipului, probele şi marcarea cisternelor din material plastic cu fibre ranforsate

6.9.1. Generalităţi6.9.2. Construcţie6.9.3. Echipamente6.9.4. Probele şi agrementarea tipului6.9.5. Verificări6.9.6. Marcarea

Capitolul 6.10. Prevederi referitoare la construcţia, echipamentele, agrementarea prototipului, probele şi marcarea cisternelor pentru deşeuri transportate sub vid

6.10.1. Generalităţi6.10.2. Construcţie6.10.3. Echipamente6.10.4. Verificări

Partea a 7-a: Prevederi referitoare la condiţiile de transport, încărcarea/descărcarea şi manipularea

Capitolul 7.1. Dispoziţii generale

Capitolul 7.2. Prevederi referitoare la transportul în colete

Capitolul 7.3. Prevederi referitoare la transportul în vrac

Capitolul 7.4. Prevederi referitoare la transportul în cisterneCapitolul 7.5. Prevederi referitoare la încărcare, la descărcare şi la manipulare

7.5.1. Prevederi generale referitoare la încărcare, descărcare şi manipulare7.5.2. Interdicţia de încărcare în comun7.5.3. Rezervat7.5.4. Precauţii referitoare la resturile alimentare, diverse produse de consum şi hrana pentru animale

- 47 -

Page 43: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

7.5.5. Limitarea cantităţilor transportate7.5.6. Rezervat7.5.7. Manipularea şi arimarea7.5.8. Curăţarea după descărcare7.5.9. Interdicţia de a fuma7.5.10 Măsuri luate pentru evitarea acumulării de încărcări electrostatică7.5.11 Prevederi suplimentare referitoare la clase sau la anumite mărfuri

ANEXA BDISPOZIŢII REFERITOARE LA MIJLOACELE (DE TRANSPORT) ŞI LA TRANSPORT

Partea a 8-a: Condiţii referitoare la echipaj, echipamentul şi exploatarea vehiculului şi documentaţie

Capitolul 8.1. Condiţii generale referitoare la unitatea de transport şi dotările (existente) la bord

8.1.1. Unitatea de transport8.1.2. Documentele de la bord8.1.3. Placardarea şi semnalizarea portocalie 8.1.4. Mijloacele de stingere a incendiului8.1.5. Echipamente diverse

Capitolul 8.2. Prevederi referitoare la formarea echipajului vehiculului8.2.1. Prevederi generale referitoare la formarea şoferilor8.2.2. Prevederi speciale referitoare la formarea şoferilor8.2.3. Formarea personalului care participă la transportul rutier al mărfurilor periculoase (altul decât şoferii prevăzuţi la 8.2.1)

Capitolul 8.3. Alte prevederi în atenţia echipajului vehiculului8.3.1. Pasagerii8.3.2. Utilizarea aparatelor de stingere a incendiului8.3.3. Interdicţia de a deschide coletele8.3.4. Aparatele portabile de iluminat8.3.5. Interdicţia de a fuma8.3.6. Funcţionarea motorului în timpul încărcării sau al descărcării8.3.7. Utilizarea frânei de staţionare

Capitolul 8.4. Prevederi referitoare la supravegherea vehiculelor

Capitolul 8.5. Prevederi suplimentare referitoare la clase sau la anumite mărfuri

Partea a 9-a: Prevederi referitoare la construcţia şi agrearea vehiculelor

Capitolul 9.1. Prevederi generale referitoare la construcţia şi agrearea vehiculelor9.1.1. Dispoziţii generale9.1.2. Agrearea vehiculelor EX/II, EX/III, FL, OX şi AT

Capitolul 9.2. Prevederi referitoare la construcţia vehiculului de bază9.2.1. Prezentare generală9.2.2. Echipamentul electric9.2.3. Echipamentul de frânare

- 48 -

Page 44: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

9.2.4. Prevenirea riscurilor de incendiu9.2.5. Dispozitivul de limitare a vitezei9.2.6. Dispozitivul de cuplare a remorcii

Capitolul 9.3. Prevederi suplimentare referitoare la vehiculele EX/II sau EX/III (complete sau completate)

9.3.1. Materiale utilizate pentru construcţia caroseriei vehiculului9.3.2. Încălzirea cu combustibil9.3.3. Vehiculele EX/II9.3.4. Vehiculele EX/III9.3.5. Compartimentul de încărcare şi motorul9.3.6. Compartimentul de încărcare şi dispozitivele de eşapare9.3.7. Echipamentul electric

Capitolul 9.4. Prevederi complementare referitoare la construcţia caroseriei vehiculelor complete sau completate (altele decât vehiculele EX/II şi EX/III), destinate transportului de mărfuri periculoase în colete

Capitolul 9.5. Prevederi suplimentare referitoare la construcţia caroseriei vehiculelor complete sau completate destinate transportului de mărfuri periculoase solide în vrac

Capitolul 9.6. Prevederi suplimentare referitoare la construcţia vehiculele complete sau completate destinate transportului de substanţe autoreactive de la clasa 4.1 sau de peroxizi organici din clasa 5.2. sub temperatura controlată

Capitolul 9.7. Prevederi complementare referitoare la vehiculele-cisternă (cisterne fixe), vehiculele-baterie şi vehiculele complete sau completate utilizate pentru transportul de mărfuri periculoase în cisterne demontabile cu o capacitate mai mare de 1 m3 sau în containere-cisternă, cisterne mobile sau CGEM cu o capacitate mai mare de 3 m3 (vehicule FL, OX şi AT)

9.7.1. Dispoziţii generale9.7.2. Prevederi referitoare la cisterne9.7.3. Mijloace de fixare9.7.4. Împământarea la vehiculele FL9.7.5. Stabilitatea vehiculelor-cisternă9.7.6. Protecţia în spate a vehiculelor9.7.7. Încălzirea cu combustibil9.7.8. Echipamentul electric

- 49 -

Page 45: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- 50 -

Page 46: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

CORESPONDENŢE ÎNTRE MARGINALELE IMPORTANTE (VECHI) ŞI NOUA STRUCTURĂ

Marginalul Titlul Capitolul ADR 20012009 scutiri 1.1.32009 scutiri legate de natura transportului 1.1.3.1

scutiri legate de transportul gazelor 1.1.3.2scutiri legate de transportul combustibililor lichizi 1.1.3.3

2XX1a) scutiri legate de dispoziţiile speciale sau de mărfurile ambalate în cantităţi limitate

1.1.3.4. şi 3.2 (coloana 7) şi 3.4

2XX1a) cantităţi limitate:tabel cu codurile de ambalaje şi cantităţile admise

1.1.3.4 şi 3.4 (combinaţi cu tabelul, coloana 7 de coduri)

2XX1 scutiri legate de ambalajele goale necurăţate 1.1.3.5 şi 5.1.310010 scutiri legate de cantităţile transportate de o

unitate de transport1.1.3.6

10011 tabelul cantităţilor maximale pe unitatea de transport pentru scutiri

1.1.3.6.3

10011 calcularea cantităţilor pentru diferite categorii de transport

1.1.3.6.4

2007 transportul înainte/după un parcurs maritim/aerian

1.1.4.2 şi 5.4.1.1.7

2000 definiţii 1.2.110014 definiţii 1.2.12002 (5) supraambalajul 1.2.1 şi 5.1.210604 măsuri tranzitorii 1.62011 măsuri tranzitorii, generalităţi, durata tranziţiei 1.6.1.12002 (2) clasele de mărfuri periculoase conform ADR 2.1.1.12002 (8)–(14) Principiile de clasificare (inclusiv mostrele) 2.1.2 – 2.1.42002 (8) Clasificarea substanţelor şi soluţiilor 2.1.3

- 51 -

ANEXA 2

Page 47: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

nenominalizate2002 (8) Tabelul preponderenţei pericolelor 2.1.3.92100 şi 3170 clasa 1 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.12200 clasa 2 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.22300 clasa 3 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.32400 clasa 4.1 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.412430 clasa 4.2 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.422470 clasa 4.3 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.432500 clasa 5.1 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.512550 clasa 5.2 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.522600 clasa 6.1 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.612650 clasa 6.2 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.622700 clasa 7 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.72800 clasa 8 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.82900 clasa 9 (inclusiv lista menţiunilor colective) 2.2.93100 metode de probă (testare) 2.3.03300 - 3302 probe pentru determinarea pct. de aprindere 2.3.3.13303 probe pentru determinarea conţinutului de peroxid 2.3.3.23310 probe pentru determinarea fluidităţii 2.3.43300 - 3325 teste pentru determinarea ecotoxicităţii şi

bioacumulării de substanţe în mediul acvatic2.3.5

3326 proceduri pentru determinarea toxicităţii 2.3.5.72XXX denumirea oficială a substanţei pentru transport 3.1.2250000 lista mărfurilor, substanţelor şi articolelor

periculoase în ordinea numerelor ONU3.2

2XX1 numărul ONU 3.2 coloana 1211X00 instrucţiuni pentru cisterne mobile, prevederi

speciale pentru cisterne mobile, codurile şi prevederi speciale pentru cisternele ADR,

3.2 coloana 10, 11, 12 (4.3.3.1.1 şi 4.3.4.1.1), 13

XX000 folosirea vehiculelor şi containerelor 3.2 coloana 14 şi 162XX1 denumirea şi descrierea mărfurilor 3.2 coloana 22XX0 clasa 3.2 coloana 3a2100 codul de clasificare: diviziunea şi litera grupei de

compatibilitate a substanţelor şi articolelor din clasa 1

3.2 coloana 3b

2200 codul de clasificare: cifra de enumerare şi grupele de litere ale substanţelor din clasa 2

3.2 coloana 3b

2XX0 codul de clasificare pentru cls. 3, 4.1, 4.2, 4.3, 5.1, 5.2, 6.1, 6.2, 8 şi 9

3.2 coloana 3b, 2.2.X.1.2

nou grupa de ambalaje I, II şi III 3.2 coloana 4vezi clasele etichetele 3.2 coloana 52105 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 1 3.2 coloana 5 şi 5.2.22224 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 2 3.2 coloana 5 şi 5.2.22312 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 3 3.2 coloana 5 şi 5.2.22412 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 4.1 3.2 coloana 5 şi 5.2.22442 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 4.2 3.2 coloana 5 şi 5.2.22482 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 4.3 3.2 coloana 5 şi 5.2.22512 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 5.1 3.2 coloana 5 şi 5.2.22559 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 5.2 3.2 coloana 5 şi 5.2.22612 etichete şi etichetarea ambalajelor in clasa 6.1 3.2 coloana 5 şi 5.2.22662 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 6.2 3.2 coloana 5 şi 5.2.22812 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 8 3.2 coloana 5 şi 5.2.22912 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 9 3.2 coloana 5 şi 5.2.22703 şi 2704 etichete şi etichetarea ambalajelor din clasa 7 3.2 coloana 5 şi 5.2.2comentarii prevederi speciale aplicate pentru anumite

substanţe sau obiecte3.2 coloana 6, ‘3.3

2302 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 3 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42432 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 4.2 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42472 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 4.3 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4

- 52 -

Page 48: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2502 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 5.1 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42602 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 6.1 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42802 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 8 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42902 instrucţiuni de ambalare pentru clasa 9 3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.42102 instrucţiuni de ambalare, prevederi speciale

pentru clasa 13.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4 şi 4.1.5

2202 instrucţiuni de ambalare, prevederi speciale pentru clasa 2

3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4 şi 4.1.6

2402 instrucţiuni de ambalare, prevederi speciale pentru clasa 4.1 (substanţe autoreactive)

3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4 şi 4.1.7

2552 instrucţiuni de ambalare, prevederi speciale pentru clasele 5.2 (peroxizi organici)

3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4 şi 4.1.7

2652 instrucţiuni de ambalare, prevederi speciale pentru clasa 6.2

3.2 coloana 8, 9, 10 şi 4.1.4 şi 4.1.8

2704 prevederi speciale de ambalare pentru clasa 7 4.1.9 şi 6.410500, 212000

utilizarea cisternelor mobile, condiţii de construcţie, echipamente, tipul de agreare, probele şi marcarea

4.2 + 6.8

10500, 211000

utilizarea cisternelor fixe (vehicule-cisternă), cisterne mobile, cisterne cutie mobilă şi containere cisternă cu pereţii metalici, vehicule baterie şi CGEM, condiţii de construcţie, echipament, tipul de agreare

4.3 + 6.8

213000 folosirea cisternelor din plastic cu fibre ranforsate, condiţii de proiectare, construcţie, inspecţie şi probe

4.4 + 6.9

215000 utilizarea cisternelor pentru deşeuri, condiţii de construcţie, echipament, tipul de agreare, probele şi marcarea cisternelor cu operare în vid

4.5 + 6.10

2105 marcarea coletelor din clasa 1 5.2.12223 marcarea coletelor din clasa 2 5.2.12312 marcarea coletelor din clasa 3 5.2.12412 marcarea coletelor din clasa 4.1 5.2.12442 marcarea coletelor din clasa 4.2 5.2.12482 marcarea coletelor din clasa 4.3 5.2.12512 marcarea coletelor din clasa 5.1 5.2.12559 marcarea coletelor din clasa 5.2 5.2.12612 marcarea coletelor din clasa 6.1 5.2.12662 marcarea coletelor din clasa 6.2 5.2.12704 şi urm. marcarea coletelor din clasa 7 5.2.12812 marcarea coletelor din clasa 8 5.2.12912 marcarea coletelor din clasa 9 5.2.13900 şi urm. prevederi referitoare la etichete şi modelele lor 5.2.2.22110 informaţii generale şi speciale din documentul de

transport pt. cls. 15.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.1

2226 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 2

5.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.2

2314 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 3

5.4.1.1.1

2414 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 4.1

5.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.3

2444 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 4.2

5.4.1.1.1

2484 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 4.3

5.4.1.1.1

2514 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 5.1

5.4.1.1.1

2561 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 5.2

5.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.3

- 53 -

Page 49: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2614 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 6.1

5.4.1.1.1

2664 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 6.2

5.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.4

2704 informaţii generale şi speciale pentru materialele radioactive

5.4.1.1.1 şi 5.4.1.2.5

2814 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 8

5.4.1.1.1

2914 informaţii generale şi speciale din documentul de transport pt. cls. 9

5.4.1.1.1

2002 (3) alte informaţii generale din documentul de transport

5.4.1.1.1

10012 prevederi speciale pentru scutirile privind cantităţile transportate pe unitate de transport (menţiunea cf. 10011)

5.4.1.1.10

2XX (4) prevederi speciale pentru deşeuri şi mărfuri nepericuloase

5.4.1.1.3 şi 5.4.1.5

2115 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate din clasa 1

5.4.1.1.6

2237 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 2

5.4.1.1.6

2322 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 3

5.4.1.1.6

2422 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 4.1

5.4.1.1.6

2452 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 4.2

5.4.1.1.6

2492 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 4.3

5.4.1.1.6

2522 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 5.1

5.4.1.1.6

2567 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 5.2

5.4.1.1.6

2622 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 6.1

5.4.1.1.6

2672 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 6.2

5.4.1.1.6

2822 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 8

5.4.1.1.6

2921 prevederi speciale pentru ambalaje goale necurăţate şi cisterne din clasa 9

5.4.1.1.6

2002 (9) declaraţia expeditorului 5.4.1.32002 (3) formatul şi limba folosită pentru informaţiile din

documentul de transport5.4.1.4

2008 certificatul de ambalare în container la un transport precedat de un parcurs maritim

5.4.2

10385 fişa de siguranţă pentru conducătorul auto 5.4.33250 - 3285 condiţii pentru confecţionarea ambalajelor şi

probele la care trebuie să fie supuse6.1

3500 şi urm. condiţii pentru confecţionarea ambalajelor şi probele la care trebuie să fie supuse

6.1

3290 - 3292 condiţii pentru confecţionarea şi probele recipientelor pentru gaze, aerosoli şi recipiente mici pentru gaze (cartuşe de gaze)

6.2

3600 şi 3621 condiţii pentru confecţionarea GRV (IBC) şi probele la care trebuie să fie supuse

6.5

nou condiţii pentru construcţia ambalajelor mari şi probele la care trebuie să fie supuse

6.6

211160 marcarea cisternelor mobile 6.7.2.2010400 prevederi privind încărcarea/descărcarea şi 7.5.1

- 54 -

Page 50: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

manipularea10417 măsuri pentru evitarea acumulării de încărcare

electrostatică7.5.10

10403 interdicţii privind încărcarea în comun 7.5.210410 precauţii legate de resturile alimentare, diverse

produse de consum şi hrana pentru animale7.5.4

10414 manipularea şi arimarea (stivuirea) 7.5.710415 curăţarea după descărcare 7.5.810416 interdicţia de a fuma 7.5.910240 mijloacele de stingere a incendiului 8.1.410260 echipamente diverse 8.1.510315 condiţii privind formarea echipajului vehiculului 8.2240100 şi urm.

condiţii privind formarea echipajului vehiculului 8.2

240500 certificatul de formare profesională a şoferului 8.2.2.810316 formarea personalului care participă la transportul

rutier al mărfurilor periculoase (alţii decât şoferii)8.2.3

220000 condiţii privind construcţia şi agrearea vehiculelor 9230000 certificatul de agreare pentru vehiculele care

transportă mărfuri periculoase9.1.2.1.5

10221 echipamentul de frânare 9.2.310222 agregat de încălzire (încălzirea cu combustibil) 9.2.4.7

CORESPONDENŢE ÎNTRE ADR/RID ŞI CODUL IMDG

ADR/RID Codul IMDGADR- partea 1/7- Anexa APartea 1:Dispoziţii generale

Partea 1:Prevederi generale, definiţii şi pregătire profesională

1.1. Domeniul şi modul de aplicare Capitolul 1.1. Prevederi generale1.2. Definiţii şi unităţi de măsură Capitolul 1.2. Definiţii, unităţi de măsură şi abrevieri1.3. Formarea personalului implicat în transportul de mărfuri periculoase

Capitolul 1.3. Pregătirea profesională

1.4. Obligaţiile de securitate ale celor implicaţi1.5. Derogări1.6. Măsuri tranzitorii1.7. Prescripţii generale referitoare la clasa 71.8. Măsuri de control şi de supraveghere privind respectarea prescripţiilor de securitatePartea a 2-a:Clasificarea

Partea a 2-a:Clasificare

2.1. Dispoziţii generale Capitolul 2.0. Introducere2.2. Prevederi specifice claselor Capitolul 2.2. Clasa 2 – Gaze

Capitolul 2.3. Clasa 3 – Lichide inflamabileCapitolul 2.4. Clasa 4 – Solide inflamabile; Substanţe cu pericol de aprindere spontană; Substanţe care, în contact cu apa, degajă gaze inflamabileCapitolul 2.5. Clasa 5 - Substanţe oxidante şi peroxizi organiciCapitolul 2.6. Clasa 6 – Substanţe toxice şi infecţioaseCapitolul 2.7. Clasa 7 – Materiale radioactiveCapitolul 2.8. Clasa 8 – Substanţe coroziveCapitolul 2.9. Clasa 9 – Substanţe şi articole cu pericole diverseCapitolul 2.10. Poluanţi maritimi

2.3. Metode de probă

- 55 -

ANEXA 3

Page 51: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Partea a 3-a:Lista mărfurilor periculoase şi scutirile pentru cantităţi limitate

Partea a 3-a:Lista mărfurilor periculoase şi scutirile privind cantităţile limitate

3.1. Generalităţi Capitolul 3.1. Generalităţi3.2. Lista substanţelor, materialelor şi obiectelor periculoase în ordinea numerelor ONU

Capitolul 3.2. Lista mărfurilor periculoase

3.3. Prevederi speciale aplicabile unor anumite substanţe sau obiecte

Capitolul 3.3. Prevederi speciale aplicabile anumitor substanţe, materiale sau articole

3.4. Cantităţi limitate Capitolul 3.4. Cantităţi limitateCapitolul 3.5. Programele de transport pentru clasa 7 – Materiale radioactive

Partea a 4-a:Prevederi referitoare la ambalare şi cisterne

Partea a 4-a:Prevederi privind ambalarea şi cisternele

4.1. Utilizarea ambalajelor, recipientelor mari pentru vrac GRV (IBC) şi a ambalajelor mari

Capitolul 4.1. Utilizarea ambalajelor, inclusiv a recipientelor mari pentru vrac GRV (IBC) şi a ambalajelor mari

4.2. Utilizarea cisternelor mobile Capitolul 4.2. Utilizarea cisternelor mobile4.3. Utilizarea cisternelor (vehicule-cisternă), a cisternelor demontabile şi a containerelor cisternă, a cutiilor cisternă mobile (cu rezervoare confecţionate din materiale metalice), precum şi a vehiculelor-baterie şi a containerelor pentru gaz cu elemente multiple (CGEM)

Capitolul 4.3. Utilizarea ambalajelor pentru vrac

4.4. Utilizarea şi cisternelor din material plastic ranforsat4.5. Utilizarea şi service-ul cisternelor pentru deşeuri transportate sub vidPartea a 5-a:Proceduri de expediere

Partea a 5-a:Proceduri de expediţie

5.1. Dispoziţii generale Capitolul 5.1. Aplicaţii şi prevederi generale5.2. Marcarea şi etichetarea Capitolul 5.2. Marcarea şi etichetarea coletelor şi

GRV (IBC)5.3. Plăcile-etichete şi semnalizarea portocalie pentru containere, containere pentru gaze cu elemente multiple (CGEM), containere-cisternă, cisterne mobile şi vehicule

Capitolul 5.3. Plăcile-etichete şi marcarea unităţilor de transport cargo

5.4. Documente Capitolul 5.4. Documente5.5. Prevederi speciale Capitolul 5.5. Prevederi specialePartea a 6-a:Condiţii privind confecţionarea şi testarea ambalajelor, recipientelor mari pentru vrac (GRV sau IBC) şi a cisternelor

Partea a 6-a:Construcţia şi probele pentru colete, GRV/IBC, ambalaje mari, cisterne mobile şi vehicule-cisternă rutiere

6.1. Condiţii privind confecţionarea ambalajelor şi probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.1. Prevederi pentru construcţia şi probarea ambalajelor (altele decât cele pentru substanţele din clasa 6.2.)

6.2. Condiţii privind confecţionarea şi probele recipientelor pentru gaze, aerosoli şi recipientele de capacitate redusă care conţin gaze (cartuşe de gaze)

Capitolul 6.2. Prevederi pentru construcţia şi probarea recipientelor pentru gaze

6.3. Condiţii privind confecţionarea ambalajelor pentru substanţele din clasa 6.2. şi probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.3. Prevederi pentru construcţia şi probarea ambalajelor pentru substanţele din clasa 6.2.

6.4. Condiţii privind confecţionarea coletelor pentru materialele din clasa 7, probele la care trebuie să fie supuse şi agrementarea acestora; agrementarea materialelor radioactive

Capitolul 6.4. Condiţii pentru construcţia, probarea şi agrementarea ambalajelor şi materialelor din clasa 7

6.5. Condiţii privind confecţionarea recipientelor mari pentru vrac (GRV sau IBC) şi probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.5. Condiţii pentru construcţia şi probarea GRV (IBC)

6.6. Condiţii privind construcţia ambalajelor mari şi Capitolul 6.6. Condiţii pentru construcţia şi probarea

- 56 -

Page 52: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

probele la care trebuie să fie supuse ambalajelor mari6.7. Condiţii privind proiectarea şi construcţia cisternelor mobile şi la controalele şi probele la care trebuie să fie supuse

Capitolul 6.7. Condiţii pentru proiectarea, construcţia, inspecţia şi probarea cisternelor demontabile

6.8. Condiţii privind construcţia, echipamentele, agrementarea prototipului, probele şi marcarea cisternelor fixe (vehicule-cisternă), cisternelor demontabile, containerelor cisternă şi casetelor cisternă mobile, ale căror rezervoare sunt construite din materiale metalice, precum şi a vehiculelor-baterie şi a containerelor pentru gaze cu elemente multiple (CGEM)

Capitolul 6.8. Prevederi pentru vehiculele-cisternă rutiere

6.9. Condiţii privind proiectarea, construcţia, echipamentele, agrementarea tipului, probele şi marcarea cisternelor din material plastic cu fibre ranforsate

Capitolul 6.9. Prevederi speciale privind transportul substanţelor solide (tip pudră sau pulverulente)

6.10. Condiţii privind proiectarea, construcţia, echipamentele, agrementarea tipului, probele şi marcarea cisternelor pentru deşeuri transportate sub vidPartea a 7-a:Prevederi referitoare la condiţiile de transport, încărcare/descărcarea şi manipulare

Partea a 7-a:Condiţii privind operaţiunile de transport

7.1. Dispoziţii generale Capitolul 7.1. Arimarea7.2. Prevederi referitoare la transportul în colete Capitolul 7.2. Separarea7.3. Prevederi referitoare la transportul în vrac Capitolul 7.3. Măsuri speciale în caz de incident şi

precauţii privind incendiul în care sunt implicate mărfuri periculoase

7.4. Prevederi referitoare la transportul în cisterne Capitolul 7.4. Transportul unităţilor de transport cargo la bordul navelor

7.5. Prevederi referitoare la încărcare/descărcare şi manipulare

Capitolul 7.5. Încărcarea unităţilor de transport cargo

7.6. (numai RID) Prevederi privind transportul în regim rapid al mărfurilor

Capitolul 7.6. Transportul de mărfuri periculoase în vase tip barje

7.7. (numai RID) Bagaje de mână şi bagaje Capitolul 7.7. Prevederi privind controlul temperaturiiCapitolul 7.8. Transportul deşeurilorCapitolul 7.9. Aprobarea autorităţilor competente

(numai ADR) Anexa BPartea 8-a:Condiţii privind echipajul, echipamentul şi exploatarea vehiculului şi documentele8.1. Condiţii generale privind unitatea de transport şi dotările existente la bord8.2. Condiţii privind formarea echipajului vehiculului8.3. Alte condiţii pentru echipajul vehiculului8.4. Condiţii privind supravegherea vehiculelor8.5. Condiţii privind anumite clase sau mărfuriPartea a 9-a:Condiţii privind construcţia şi agrearea vehiculelor9.1. Condiţii privind construcţia şi agrearea vehiculelor9.2. Condiţii privind construcţia vehiculului de bază9.3. Condiţii suplimentare privind vehiculele EX/II sau EX/III (complete sau completate)9.4. Condiţii complementare privind construcţia caroseriei vehiculelor complete sau completate (altele decât EX/II sau EX/III), destinate transportului de mărfuri periculoase în colete

- 57 -

Page 53: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

9.5. Condiţii suplimentare privind construcţia caroseriei vehiculelor complete sau completate destinate transportului de mărfuri periculoase solide în vrac9.6. Condiţii suplimentare privind construcţia caroseriei vehiculelor complete sau completate destinate transportului de substanţe autoreactive de la clasa 4.1. sau de peroxizi organici din clasa 5.2. sub temperatură controlată9.7. Prescripţii complementare relative la vehiculele-cisternă (cisterne fixe), vehiculele-baterie şi vehiculele utilizate pentru transportul de mărfuri periculoase în cisterne demontabile cu o capacitate mai mare de 1 m3 sau în containere-cisternă, cisterne mobile sau containere pentru gaze cu elemente multiple (CGEM) cu o capacitate mai mare de 3 m3 (vehicule FL, OX şi AT)

Anexa A:Lista denumirilor oficiale (inclusiv numele generice şi “n.s.a.”)Anexa B:Glosar de termeni

- 58 -

Page 54: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

ELEMENTE DE BAZĂ ALE TRANSPORTULUI DE MĂRFURI PERICULOASE ÎN ADR RESTRUCTURAT

SubiectulCapitolul, secţiunea sau sub-secţiunea

Determinarea informaţiilorMetode de probă (testare) 2.3.Punct de aprindere, inflamabilitate 2.3.3.Fluiditate 2.3.4.Ecotoxicitate şi bioacumulare de substanţe în mediul acvatic 2.3.5.Toxicitate acută prin ingestie, absorbţie cutanată şi inhalare 2.2.61.1.Efecte corosive şi iritante 2.2.8.1.

Clasificarea produselorClasele de mărfuri periculoase, criterii, proprietăţi, rubrici colective, grupe de ambalaje

2.2.1. - 2.2.9.

Tabelul de succesiune a preponderenţei pericolelor 2.1.3.9.Denumirea oficială a mărfii prezentate la transport şi textul descriptiv

3.1.2., 3.2. coloana 2

Nume generice sau semnificaţia “n.s.a.”. 3.1.2.6.Amestecurile şi soluţiile care conţin o substanţă periculoasă 3.1.2.7.Codul de clasificare a produselor explozive 2.2.Numărul ONU din lista mărfurilor, substanţelor şi obiectelor periculoase

3.2., coloana 1

Selectarea ambalajelor - ambalaje simple (compacte), ambalaje compozite, ambalaje combinate

4.1.4.1.

Condiţii pentru admiterea ambalajelor la transportul rutier 6.1.Compatibilitatea materialelor folosite pentru confecţionarea ambalajelor

4.1.1.2.

- 59 -

ANEXA 4

Page 55: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Gradul de umplere a ambalajelor pentru produse lichide 4.1.1.4.Capacitatea maximă (masa maximă netă) a ambalajelor 4.1.4.Ambalare în comun 4.1.1.0 + 5.1.4.Reacţii periculoase care determină interdicţia de ambalare în comun

4.1.1.6.

Marcarea ONU şi certificarea ambalajelor 6.1.3.Recipiente mari pentru vrac GRV (IBC) 4.1.4.2.Condiţii privind probele pentru ambalaje, inclusiv GRV (IBC) 6.5.4.

Prevederi/Cerinţe specialeDeterminarea vâscozităţii (clasa 3) 2.2.3.1.5.Cantităţi limitate, inclusiv tabelul codurilor LQ 0-29 3.4.+3.2. coloana 7Ambalaje goale necurăţate şi scutirile în caz de eliminare a riscurilor

1.1.3.5. + 5.1.3.

Transportul (multimodal) precedat de un parcurs maritim sau aerian

1.1.4.2.

Scutiri legate de natura operaţiilor de transport 1.1.3.1.Utilizarea supraambalajelor 5.1.2.

Marcarea şi etichetarea ambalajelorMarcarea coletelor 3.2. + 5.2.1.Etichetarea coletelor 5.2.2.

DocumenteleDocumentul de transport pentru mărfurile periculoase 5.4.1.Fişa de siguranţă pentru şofer (instrucţiunile scrise) 5.4.3.

ExpediereaCurăţarea după descărcare 7.5.8.Cantităţile maxime transportate pe unitatea de transport 1.1.3.6.Interdicţia de încărcare în comun 7.5.2., 7.5.4.Manipularea şi arimarea (stivuirea) 7.5.7.Interdicţia de a fuma 8.3.5.Plăcile-etichete, semnalizarea portocalie şi marcarea unităţilor de transport

5.3.1., 5.3.2.

Condiţii pentru şofer şi vehiculFormarea profesională a echipajului vehiculului (conţinut, examene, certificare)

8.2.

Echipamente diverse 8.1.5.Mijloacele de stingere a incendiului 8.1.4.Inspecţia vizuală a vehiculului şi controlul documentelor 7.5.1.Pasagerii 8.3.1.Supravegherea vehiculelor 8.4.

- 60 -

Page 56: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

STATELE SEMNATARE ALE ACORDULUI ADR

Statul

AD

R

AE

TR

CE

MT

CM

R

TIR

Austria x x x x xAzerbaidjan x x x x xBelarus x x xBelgia x x x x xBosnia-Herţegovina x x x xBulgaria x x x x xCroaţia x x x x xDanemarca x x x x xElveţia x x x x xEstonia x x x x xFederaţia Rusă x x x x xFosta republică iugoslavă Macedonia x xFinlanda x x x xFranţa x x x x xGermania x x x x xGrecia x x x x xItalia x x x x xIugoslavia x x xLetonia x x x x xLiechtenstein x x x x xLituania x x x x x

- 61 -

ANEXA 5

Page 57: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Luxemburg x x x x xMaroc x x xNorvegia x x x x xOlanda x x x x xPolonia x x x x xPortugalia x x x x xRegatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord x x x x xRepublica Cehă x x x x xRepulbica Moldova x x x x xRomânia x x x x xSlovacia x x x x xSlovenia x x x x xSpania x x x x xSuedia x x x x xUcraina x x x x xUngaria x x x x x

- 62 -

Page 58: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- 63 -

Page 59: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

PARTEA A II-A

NORME LEGISLATIVE PRIVIND

TRANSPORTUL RUTIER DE MĂRFURI PERICULOASE

1. REGLEMENTĂRI INTERNAŢIONALE

1.1. LEGEA Nr. 31 din 18 mai 1994pentru aderarea României la Acordul european referitor la transportul rutier

internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la30 septembrie 1957

EMITENT : PARLAMENTUL ROMÂNIEIapărută în Monitorul Oficial nr. 136 din 31 mai 1994

Parlamentul României adoptă prezenta lege.

ARTICOL UNICRomânia aderă la Acordul european referitor la transportul rutier

internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957. Această lege a fost adoptată de Senat în şedinţa din 30 martie 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE SENATULUIION SOLCANU

Aceasta lege a fost adoptată de Camera Deputaţilor în şedinţa din 9 mai 1994, cu respectarea prevederilor art. 74 alin. (2) din Constituţia României.

PREŞEDINTELE CAMEREI DEPUTAŢILORADRIAN NĂSTASE

* **

ACORD EUROPEANreferitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase

(A.D.R.)*)

Părţile contractante, dornice să crească securitatea transporturilor rutiere internaţionale, au convenit după cum urmează :

ART. 1 In sensul prezentului acord, se înţelege :

a) prin vehicule, automobile, vehiculele articulate, remorcile şi semiremorcile, aşa cum sunt definite prin art. 4 al Convenţiei referitoare la circulaţia rutieră, din data de 19 septembrie 1949, cu excepţia vehiculelor care aparţin forţelor armate ale unei părţi contractante sau care se află sub responsabilitatea acestor forţe armate ;

b) prin mărfuri periculoase, substanţele şi obiectele al căror transport rutier internaţional se interzice prin anexele A si B **) sau nu este autorizat decât in anumite condiţii ;

- 64 -

Page 60: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

c) prin transport internaţional, orice transport efectuat pe teritoriul a cel puţin două părţi contractante, cu vehiculele definite in paragraful a) de mai sus.

ART. 21. Sub rezerva dispoziţiilor paragrafului 3 al art. 4, mărfurile periculoase al

căror transport este exclus de anexa A nu trebuie sa facă obiectul unui transport internaţional.

2. Transporturile internaţionale ale altor mărfuri periculoase sunt autorizate, dacă se îndeplinesc :

a) condiţiile impuse de anexa A pentru mărfurile în cauză, în special privind ambalarea şi etichetarea ; şi

b) condiţiile impuse de anexa B, în special privind construcţia, echiparea şi circulaţia vehiculului care transportă mărfurile respective, conform dispoziţiilor paragrafului 2 al art. 4.

ART. 3Anexele la prezentul acord fac parte integrantă din acest acord.ART. 41. Fiecare parte contractantă îşi păstrează dreptul de a reglementa sau de

a interzice, din alte motive decât cele de securitate, pe parcursul drumului, intrarea pe teritoriul său a mărfurilor periculoase.

2. Vehiculele care erau în serviciu pe teritoriul unei părţi contractante la intrarea in vigoare a prezentului acord sau care au fost puse în serviciu în termen de 2 luni după această intrare în vigoare vor putea efectua, în decurs de 3 ani de la această intrare în vigoare, un transport internaţional de mărfuri periculoase chiar dacă construcţia şi echipamentul lor nu satisfac în întregime condiţiile impuse de anexa B pentru transportul în cauză. Cu toate acestea, clauze speciale ale anexei B pot reduce acest interval.

3. Părţile contractante îşi păstrează dreptul de a conveni prin acorduri speciale, bilaterale sau multilaterale ca anumite mărfuri periculoase, al căror transport internaţional este interzis prin prezentul acord, să poată totuşi, în anumite condiţii, face obiectul transporturilor internaţionale pe teritoriile lor sau ca mărfurile periculoase al căror transport este autorizat de prezentul acord în condiţii determinate să poată face obiectul transporturilor internaţionale pe teritoriile lor în condiţii mai puţin riguroase decât cele impuse de anexele la prezentul acord. Acordurile speciale, bilaterale sau multilaterale, la care se referă prezentul paragraf, vor fi comunicate secretarului general al O.N.U., care le va comunica părţilor contractante care nu au semnat aceste acorduri.

ART. 5Transporturile cărora li se aplica prezentul acord rămân supuse

prevederilor naţionale sau internaţionale care privesc în mod general circulaţia rutiera, transporturile rutiere internaţionale sau schimburile internaţionale de mărfuri.

ART. 61. Ţările membre ale Comisiei Economice pentru Europa şi ţările admise în

comisie cu titlu consultativ conform paragrafului 8 al mandatului acestei comisii, pot deveni părţi contractante la prezentul acord :

a) semnându-l ;b) ratificându-l după semnarea lui sub rezerva ratificării ;c) aderând la el.

2. Ţările susceptibile de a participa la anumite lucrări ale Comisiei Economice pentru Europa, aplicând paragraful 11 al mandatului acestei comisii, pot deveni părţi contractante la prezentul acord aderând la el după intrarea in vigoare.

3. Acordul va fi deschis spre semnare până la 15 septembrie 1957. După această dată va fi deschis spre aderare.

- 65 -

Page 61: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

4. Ratificarea sau aderarea va fi făcuta prin depunerea unui instrument pe lângă secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

ART. 71. Prezentul acord va intra in vigoare la o lună de la data la care numărul

de ţări menţionate in paragraful 1 al art. 6 care l-au semnat fără rezerva ratificării sau au depus instrumentul lor de ratificare sau de aderare se va ridica la cinci. Cu toate acestea, anexele nu se vor aplica decât la 6 luni după intrarea in vigoare a acordului.

2. Pentru fiecare ţară care va ratifica prezentul acord sau va adera la el după ce cinci dintre ţările menţionate în paragraful 1 al art. 6 îl vor semna fără rezerva ratificării sau vor fi depus instrumentul de ratificare sau de aderare, prezentul acord va intra in vigoare la o lună după depunerea instrumentului de ratificare sau de aderare a ţării respective şi anexele sale vor fi aplicate, pentru acea ţară, fie la aceeaşi dată, dacă sunt deja în vigoare în momentul acela, fie dacă nu, la data la care se vor aplica conform dispoziţiilor paragrafului 1 al prezentului articol.

ART. 81. Fiecare parte contractantă va putea denunţa prezentul acord prin

notificarea adresată secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.2. Denunţarea va avea efect la 12 luni după data la care secretarul general

a primit notificarea.ART. 91. Prezentul acord va înceta să producă efecte dacă, după intrarea lui în

vigoare, numărul părţilor contractante este mai mic de cinci, timp de 12 luni consecutive.2. În cazul în care se încheie un acord mondial reglementând transporturile

de mărfuri periculoase, orice dispoziţie a prezentului acord care ar fi în contradicţie cu una dintre dispoziţiile acestui acord mondial, în raporturile dintre părţile la prezentul acord, devenite părţi la acordul mondial, va fi abrogată in mod automat începând cu data intrării în vigoare a acestuia şi înlocuită ipso facto de dispoziţia respectivă a acordului mondial.

ART. 101. Orice ţară va putea declara, la semnarea prezentului acord fără rezerva

ratificării sau la depunerea instrumentului de ratificare sau de aderare sau oricând ulterior, printr-o înştiinţare adresată secretarului general O.N.U, că prezentul acord va fi aplicabil pe tot teritoriul pe care îl reprezintă pe plan internaţional sau numai o parte a acestuia. Acordul şi anexele sale vor fi aplicabile pe teritoriul sau pe teritoriile menţionate în înştiinţare, la o luna după primirea acesteia de către secretarul general.

2. Orice ţară care va face, conform paragrafului 1 al acestui articol, o declaraţie în scopul de a face aplicabil prezentul acord pe un teritoriu pe care îl reprezintă pe plan internaţional va putea denunţa acordul, conform art. 8, în ceea ce priveşte teritoriul respectiv.

ART. 111. Orice diferend între două sau mai multe părţi contractante, referitor la

interpretarea sau aplicarea prezentului acord, va fi soluţionat, pe cât posibil, pe calea negocierii între părţile în litigiu.

2. Orice diferend care nu va fi soluţionat pe calea negocierii va fi supus arbitrajului la cererea uneia dintre părţile contractante în litigiu şi va fi trimis, în consecinţă, unuia sau mai multor arbitri aleşi de comun acord între părţile în litigiu. Dacă, în 3 luni de la cererea de arbitraj, părţile in litigiu nu ajung să se înţeleagă în ceea ce priveşte alegerea unui arbitru sau a arbitrilor, oricare dintre aceste părţi va putea cere secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite desemnarea unui arbitru unic în faţa căruia va fi adus diferendul pentru decizie.

- 66 -

Page 62: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

3. Sentinţa arbitrului sau arbitrilor desemnaţi conform paragrafului 2 al prezentului articol va fi obligatorie pentru părţile contractante în litigiu.

ART. 121. Fiecare parte contractantă va putea declara, în momentul semnării sau

ratificării prezentului acord sau la aderare, că nu se consideră legată să respecte art. 11. Celelalte părţi contractante nu vor fi legate să respecte art. 11 faţă de orice parte contractantă care va formula o astfel de rezervă.

2. Orice parte contractantă care va formula o rezervă conform paragrafului 1 al acestui articol va putea retrage această rezervă în orice moment, printr-o înştiinţare adresată secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

ART. 131. După ce prezentul acord va fi în vigoare timp de 3 ani, orice parte

contractantă va putea cere, prin notificare adresată secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, convocarea unei conferinţe în scopul revizuirii textului acordului. Secretarul general va aduce la cunoştinţă această cerere tuturor părţilor contractante şi va convoca o conferinţă de revizuire dacă, într-un interval de 4 luni de la înştiinţarea adresată de el, cel puţin un sfert dintre părţile contractante îi aduc la cunoştinţă asentimentul lor faţă de această cerere.

2. Dacă se convoacă o conferinţă, conform paragrafului 1 al prezentului articol, secretarul general al O.N.U. va anunţa toate părţile contractante şi le va invita să prezinte, în termen de 3 luni, propunerile pe care vor dori să le examineze conferinţa. Secretarul general va comunica tuturor părţilor contractante ordinea de zi provizorie a conferinţei, cât şi textul acestor propuneri, cu cel puţin 3 luni înaintea datei de deschidere a conferinţei.

3. Secretarul general al O.N.U. va invita la orice conferinţă convocată conform prezentului articol toate ţările vizate în paragraful 1 al art. 6, cât şi ţările devenite părţi contractante ca urmare a prevederilor paragrafului 2 al art. 6.

ART. 141. Independent de procedura de revizuire prevăzută in art. 13, orice parte

contractantă va putea propune unul sau mai multe amendamente la anexele prezentului acord. În acest scop, ea va transmite textul secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Pentru a obţine concordanţa acestor anexe cu celelalte acorduri internaţionale referitoare la transportul mărfurilor periculoase, secretarul general va propune, de asemenea, amendamente la anexele prezentului acord.

2. Secretarul general al O.N.U. va comunica tuturor părţilor contractante şi va aduce la cunoştinţă celorlalte ţări vizate în paragraful 1 al art. 6 orice propunere făcută conform prevederilor paragrafului 1 al prezentului articol.

3. Orice proiect de amendament al anexelor va fi considerat acceptat dacă, în termen de 3 luni de la data la care secretarul general al O.N.U. l-a transmis, cel puţin o treime dintre părţile contractante sau cinci dintre ele dacă o treime este mai mare decât această cifră nu au comunicat în scris secretarului general opoziţia lor la amendamentul propus. Dacă tratamentul este considerat acceptat, va intra în vigoare pentru toate părţile contractante la expirarea unui nou termen de 3 luni, cu excepţia cazurilor de mai jos :

a) în cazul în care au fost aduse sau vor fi probabil aduse amendamente la alte acorduri internaţionale vizate în paragraful 1 al prezentului articol, va intra în vigoare la expirarea unui termen care va fi fixat de secretarul general astfel încât să permită, pe cât posibil, intrarea în vigoare simultană a amendamentelor respective şi a celor care au fost sau vor fi probabil aduse la celelalte acorduri. Termenul nu va putea fi oricum mai mic de o lună ;

- 67 -

Page 63: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

b)partea contractantă care înaintează proiectul de amendament va putea specifica în propunerea sa un termen mai mare de 3 luni pentru intrarea în vigoare a amendamentului în cazul când va fi acceptat.

4. Secretarul general O.N.U. va comunica cât mai curând posibil tuturor părţilor contractante şi tuturor ţărilor vizate în paragraful 1 al art. 6 orice obiecţie primită de la părţile contractante faţă de un amendament propus.

5. Dacă proiectul de amendament al anexelor nu este considerat acceptat, dardacă cel puţin o parte contractantă, alta decât cea care l-a propus, a comunicat în scris secretarului general al O.N.U. acordul ei cu privire la proiect, va fi convocată o reuniune a tuturor părţilor contractante şi a tuturor ţărilor vizate în paragraful 1 al art. 6 de către secretarul general, în termen de 3 luni calculate de la expirarea termenului de 3 luni prevăzut de paragraful 3 al prezentului articol, pentru a se opune amendamentului. Secretarul general poate invita la această reuniune şi reprezentanţi :

- ai organizaţiilor internaţionale guvernamentale cu atribuţii în domeniul transporturilor ;- ai organizaţiilor internaţionale neguvernamentale ale căror activităţi sunt legale direct de transportul de mărfuri periculoase pe teritoriul părţilor contractante.

6. Orice amendament adoptat de mai mult de jumătate din numărul total al părţilor contractante la o reuniune convocată conform paragrafului 5 al acestui articol va intra în vigoare, pentru toate părţile contractante, conform modalităţilor hotărâte la respectiva reuniune de către majoritatea părţilor contractante participante la aceasta.

ART. 15În afara înştiinţărilor prevăzute in art. 13 şi 14, secretarul general al

Organizaţiei Naţiunilor Unite va aduce la cunoştinţă ţărilor vizate în paragraful 1 al art. 6, cât şi ţărilor devenite părţi contractante ca urmare a paragrafului 2 al art. 6 :

a) semnările, ratificările şi aderările, conform art. 6 ;b) datele la care prezentul acord şi anexele sale intră în vigoare conform art. 7 ;c) denunţările, conform art. 8 ;d) abrogarea acordului, conform art. 9 ;e) înştiinţările şi denunţurile primite, conform art. 10 ;f) declaraţiile şi înştiinţările primite, conform paragrafelor 1 şi 2 ale art. 12 ;g) acceptarea şi data intrării în vigoare a modificărilor conform paragrafelor 3 şi 6 ale art. 14.

ART. 161. Protocolul de semnare a prezentului acord va avea aceeaşi valabilitate,

valoarea şi durată ca şi acordul însuşi, din care va fi considerat ca făcând parte integrantă.

2. Nu se admite nici o rezervă la prezentul acord, cu excepţia celor înscrise în protocolul de semnare şi celor formulate conform art. 12.

ART. 17După 15 decembrie 1957, originalul prezentului acord va fi depus la

secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite, care va trimite copii certificate conforme fiecăreia dintre ţările menţionate în paragraful 1 al art. 6.

Drept pentru care subsemnaţii, autorizaţi în modul cuvenit, au semnat prezentatul acord.

Încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, într-un singur exemplar, în limbile engleză şi franceză pentru textul acordului şi în limba franceza pentru anexe, fiecare text având aceeaşi valabilitate pentru acordul menţionat.

- 68 -

Page 64: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Secretarul general al O.N.U. este invitat să întocmească o traducere oficială a anexelor în limba engleză şi să anexeze această traducere la copiile certificate, menţionate în art. 17.

*) Traducere**) Anexele A si B vor fi comunicate de către Ministerul Transporturilor autorităţilor competente direct interesate.

1.2. Directiva 96/35/CE a Consiliului din 3 iunie 1996privind desemnarea şi calificarea profesională a consilierilor de securitate pentru

transportul rutier, feroviar şi navigabil al mărfurilor periculoase

CONSILIUL UNIUNII EUROPENE, • luând în considerare Tratatul care înfiinţează Comunitatea europeană şi în special

articolul 75 al acestui Tratat, • luând în considerare propunerea Comisiei , • luând în considerare avizul Comitetului economic şi social, • acţionând în concordanţă cu procedura stipulată la articolul 189 C al tratatului , • având în vedere că, în decursul anilor, transporturile naţionale şi internaţionale de

mărfuri periculoase au crescut considerabil, sporind riscurile de accidente; • având în vedere că anumite accidente din domeniul transporturilor de mărfuri

periculoase îşi pot găsi originea în cunoaşterea insuficientă a riscurilor inerente unor asemenea transporturi;

• având în vedere că s-a dovedit a fi necesar ca, în cadrul formării unei pieţe interne în privinţa transporturilor, să se adopte măsurile menite să asigure îmbunătăţirea prevenirii riscurilor inerente acestui gen de transport;

• având în vedere că Directiva Consiliului 89/391/CEE , din 12 iunie 1989, referitoare la aplicarea a măsurilor necesare pentru promovarea îmbunătăţirii securităţii şi sănătăţii lucrătorilor în timpul lucrului, nu a prevăzut introducerea unor măsuri împotriva riscurilor inerente transportului de mărfuri periculoase;

• având în vedere că trebuie să se pretindă firmelor de transport de mărfuri periculoase precum şi celor care efectuează operaţiuni de încărcare sau de descărcare legate de un asemenea transport, respectarea reglementărilor legate de prevenirea riscurilor inerente transportului de mărfuri periculoase în traficul rutier, feroviar sau navigabil;

• având în vedere că pentru a facilita atingerea acestui obiectiv trebuie să se prevadă, de asemenea, existenţa unor consilieri privind securitatea transportului de mărfuri periculoase care să aibă o pregătire profesională corespunzătoare;

• având în vedere că pregătirea profesională a acestor consilieri trebuie să aibă drept obiectiv cunoaşterea legilor, reglementărilor şi prevederilor administrative necesare care se pot aplica în asemenea transporturi;

• având în vedere că este necesar ca statele membre să stabilească un cadru minimal comun de pregătire profesională confirmată de promovarea unui examen;

• având în vedere că statele membre trebuie să elibereze un certificat de model comunitar care să ateste calificarea profesională a consilierilor, pentru ca titularii acestui certificat să-şi poată exercita activitatea în întreaga comunitate;

• având în vedere că pregătirea profesională a consilierilor va contribui la îmbunătăţirea calităţii serviciilor în interesul beneficiarilor; precum şi faptul că ea va contribui la reducerea riscurilor de accidente care pot determina afectarea ireversibilă

- 69 -

Page 65: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

a mediului, precum şi a pericolelor grave care pot atenta la integritatea fizică a oricărei persoane care intră în contact cu mărfurile periculoase,

A ADOPTAT ACEASTĂ DIRECTIVĂ: Art. 1:

ObiectivStatele membre vor lua măsurile necesare corespunzătoare condiţiilor

stabilite prin această Directivă, în sensul că fiecare firmă în a cărei sferă de activitate intră transportul rutier, feroviar sau navigabil de mărfuri periculoase ori operaţiunile de încărcare sau de descărcare legate de astfel de transporturi, vor desemna, nu mai târziu de 31 decembrie 1999, unul sau mai mulţi consilieri de securitate pentru transportul mărfurilor periculoase, responsabili cu sprijinirea prevenirii riscurilor inerente acestor activităţi privind persoanele bunurile sau mediul înconjurător.

Art 2:Definiţii:In sensul prezentei directive, se înţelege prin:a) «firmă»: orice persoană fizică, orice persoană juridică (cu sau fără scop

lucrativ), orice asociaţie sau orice grup de persoane fără personalitate juridică (cu sau fără scop lucrativ), precum şi orice organism subordonat autorităţii publice (având personalitate juridică proprie sau dependent de o autoritate care dispune de o astfel de personalitate), din al căror obiect de activitate fac parte transportul, încărcarea sau descărcarea mărfurilor periculoase;

b) «consilier de securitate pentru transportul mărfurilor periculoase», denumit în continuare «consilier»: orice persoană desemnată de şefii firmei pentru efectuarea sarcinilor şi asigurarea funcţiilor definite la articolul 4, titulară a certificatului de formare prevăzut la articolul 5;

c) «mărfuri periculoase»: mărfurile definite astfel în anexa A a Directivei Consiliului 94/55/CE, din 21 noiembrie 1994, privind armonizarea legislaţiei statelor membre referitoare la transportul rutier al mărfurilor periculoase (1);

d) «activitate de referinţă»: transportul rutier, feroviar sau navigabil de mărfuri periculoase ( cu excepţia căilor naţionale navigabile nelegate de căile navigabile ale altor State membre) sau operaţiunile de încărcare sau de descărcare legate de un astfel de transport.

Art. 3:Scutiri: Statele membre pot prevedea că această directivă nu se aplică în firmele:a) ale căror activităţi de referinţă privind transporturile de mărfuri

periculoase se efectuează cu mijloace de transport aparţinând forţelor armate sau se desfăşoară sub responsabilitatea acestora

b) ale căror activităţi de referinţă se efectuează în cantităţi limitate (pentru fiecare unitate de transport), situate sub limitele stabilite prin marginalele 10010 şi 10011 ale anexei B a Directivei 94/55/CE

c) care nu efectuează, cu titlu de activitate principală sau auxiliară, transporturi de mărfuri periculoase sau operaţiuni de încărcare sau de descărcare legate de astfel de transporturi, dar care efectuează numai ocazional transporturi interne de mărfuri periculoase sau operaţiuni de încărcare sau de descărcare legate de astfel de transporturi, prezentând un grad minim de pericol sau de poluare.

Art. 4: Rolul şi desemnarea consilierului:1. Sub coordonarea (responsabilitatea) şefului firmei, consilierul are ca

sarcină esenţială căutarea tuturor mijloacelor şi promovarea oricăror acţiuni prin care (în limitele activităţii de referinţă a firmei) să se faciliteze executarea unor asemenea

- 70 -

Page 66: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

activităţi cu respectarea reglementărilor stabilite şi în condiţii optime de securitate. Sarcinile acestuia, adaptate la activitatea firmei, sunt stabilite în anexa I.

2. Funcţia de consilier poate fi asigurată, în egală măsură, de şeful firmei sau chiar de o persoană care are şi alte sarcini în firmă sau chiar de o persoană care nu aparţine de aceasta din urmă, cu condiţia ca persoana interesată să fie efectiv în măsură să îndeplinească sarcinile de consilier.

3. Orice firmă de referinţă comunică, dacă i se cere, identitatea consilierului sau autorităţii competente sau instituţiei desemnate în acest scop de fiecare stat membru.

Art. 5:Certificatul de formare 1. Consilierul trebuie să fie titularul unui certificat de formare profesională

de model comunitar, denumit în continuare «certificat», valabil pentru unul sau mai multe tipuri de transport la care se referă. Acest certificat este eliberat de către autoritatea competentă sau de către instituţia desemnată în acest scop de către fiecare stat membru.

2. Pentru obţinerea certificatului, candidatul trebuie să dobândească o pregătire confirmată de promovarea unui examen acceptat de autoritatea competentă din fiecare stat membru.

3. Formarea are ca obiectiv principal acela de a oferi candidatului cunoaşterea corespunzătoare a riscurilor inerente transporturilor de mărfuri periculoase, a dispoziţiilor legislative, regulamentare şi administrative referitoare la aceste tipuri de transport, precum şi a sarcinilor prevăzute în anexa I.

4. Examenul trebuie susţinut cel puţin din problemele prezentate în tematica ce figurează la anexa II.

5. Certificatul este cel stabilit în conformitate cu modelul prezentat în anexa III.

6. Certificatul este recunoscut de toate statele membre.Art. 6:Valabilitatea certificatului Durata de valabilitate a certificatului este de cinci ani. Valabilitatea

certificatului este prelungită automat pentru o perioadă de cinci ani, dacă titularul său a urmat în anul precedent expirării certificatului un curs de pregătire complementară sau dacă a promovat un test de verificare stabilit de autoritatea competentă.

Articolul 7 :Raportarea accidentului În cazul în care un accident afectează persoanele, bunurile sau mediul

înconjurător în cursul unui transport sau al unei operaţiuni de încărcare sau de descărcare efectuate de către firma de referinţă, consilierul asigură redactarea unui raport de accident pentru conducerea firmei sau, după caz, pentru autoritatea publică locală, după culegerea tuturor informaţiilor necesare în acest scop. Acest raport nu înlocuieşte rapoartele redactate de conducerea firmei cerute în statele membre prin celelalte reglementări internaţionale, comunitare sau naţionale.

Articolul 8 :Adoptarea directivei Modificările impuse de adoptarea prezentei Directive la progresul ştiinţific şi

tehnic înregistrat în domeniile acoperite de zona ei de aplicare, se adoptă în conformitate cu procedura stabilită la articolul 9.

Articolul 9 :1. Comisia va fi asistată de un Comitet pentru transportul mărfurilor

periculoase, constituit potrivit articolului 9 al Directivei 94/55/CE, denumit în continuare

- 71 -

Page 67: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

«comitet», format din reprezentanţii statelor membre şi prezidat de un reprezentant al Comisiei.

2. Reprezentantul Comisiei va prezenta comitetului un proiect de măsuri. Comitetul îşi va exprima părerea despre acest proiect într-un interval de timp pe care îl poate stabili preşedintele, în funcţie de gradul de urgenţă al problemelor tratate. Părerea va fi exprimată de majoritatea prevăzută la articolul 148 paragraful 2 al tratatului, în cazul deciziilor pe care trebuie să le adopte Consiliul asupra unei propuneri din partea Comisiei. Voturile reprezentanţilor statelor membre vor fi calculate aşa cum s-a stabilit prin articolul menţionat. Preşedintele nu are drept de vot.

3. a) Comisia va adopta măsurile prevăzute, dacă acestea sunt în conformitate cu părerea comitetului.

b) Dacă măsurile prevăzute nu sunt în concordanţă cu părerea Comitetului sau dacă acesta nu îşi exprimă nici o părere, Comisia va supune Consiliului fără întârziere o propunere în legătură cu măsurile ce urmează a fi luate Consiliul va acţiona pe baza unei majorităţi calificate. În cazul în care Consiliul nu acţionează în interval de trei luni de la data trimiterii propunerii, Comisia va adopta măsurile propuse.

Articolul 10:Prezenta directivă nu prejudiciază dispoziţiile referitoare la securitatea şi

sănătatea lucrătorilor în timpul programului de lucru din Directiva 89/391/CEE şi din Directivele specifice de aplicare.

Articolul 11: 1. Statele membre vor pune în aplicare dispoziţiile legislative

regulamentare sau administrative necesare pentru a se conforma prezentei directive până cel mai târziu 31 decembrie 1999. Ele vor informa în acest sens imediat Comisia. În cazul în care statele membre adoptă aceste dispoziţii, ele trebuie să conţină o referinţă la prezenta directivă sau să fie însoţite oficial de o astfel de referinţă la publicarea lor. Modalităţile de referire sunt stabilite de statele membre.

2. Statele membre vor comunica Comisiei textul dispoziţiilor esenţiale de drept intern pe care le adoptă în domeniul la care se referă prezenta directivă.

Articolul 12:Statele membre sunt destinatare ale prezentei directive. Întocmită la Luxemburg, 3 iunie 1996.

ANEXA I

LISTA SARCINILOR CONSILIERULUI PREVĂZUTE LA ARTICOLUL 4 PARAGRAFUL 1

Consilierul este însărcinat, în special, cu următoarele atribuţii:- să verifice respectarea reglementărilor referitoare la transportul mărfurilor periculoase,- să dea îndrumări în firmă privind transportul mărfurilor periculoase,- să asigure redactarea unui raport anual către conducerea firmei şi, după caz, către autoritatea publică locală, cu privire la activitatea firmei respective legată de transportul mărfurilor periculoase. Raportul se va păstra timp de cinci ani şi se va pune la dispoziţia autorităţilor naţionale, la solicitarea acestora. În sarcinile consilierului este cuprinsă, de asemenea, şi aceea de a examina următoarele măsuri şi procedee legate de activitatea respectivă, după cum urmează:- modul în care se respectă reglementările referitoare la identificarea mărfurilor periculoase transportate,

- 72 -

Page 68: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- experienţa firmei privind criteriile de care trebuie să se ţină seamă la procurarea autovehiculelor cu dotările specifice legate de mărfurile periculoase ce vor fi transportate, - modalităţile de verificare a dotării utilizate la transportul mărfurilor periculoase sau la operaţiunile de încărcare sau de descărcare,- dacă anumiţi lucrători au fost admişi la o pregătire specifică şi dacă această pregătire a fost înscrisă în dosarul lor personal,- aplicarea măsurilor de urgenţă corespunzătoare în cazul unor eventuale accidente sau incidente care pot afecta securitatea rutieră pe parcursul transportului ori în timpul operaţiunilor de încărcare sau de descărcare,- modul în care s-a procedat la analizele sau la redactarea rapoartelor referitoare la accidentele, incidentele sau infracţiunile constatate în timpul transportului de mărfuri periculoase sau în timpul operaţiunilor de încărcare sau de descărcare,- luarea măsurilor necesare pentru a se evita repetarea accidentelor, incidentelor sau infracţiunilor grave,- respectarea prescripţiilor legislative şi a cerinţelor specifice transportului mărfurilor periculoase referitoare la alegerea şi folosirea antreprenorilor sau a altor mediatori de transport,- să verifice dacă personalul care participă la transportul mărfurilor periculoase sau la încărcarea ori descărcarea acestor mărfuri cunoaşte procedeele de execuţie şi consemnele detaliate,- efectuarea acţiunilor de sensibilizare a personalului asupra riscurilor legate de transportul mărfurilor periculoase sau de încărcarea sau de descărcarea acestor mărfuri,- aplicarea măsurilor de verificare a modului în care este asigurată existenţa la bordul mijloacelor de transport a documentelor şi echipamentelor de securitate înainte de însoţirea transporturilor, precum şi gradul în care aceste documente şi echipamente corespund reglementării;- aplicarea procedeelor de verificare menite să asigure respectarea reglementărilor privind operaţiunile de încărcare şi de descărcare.

ANEXA II

LISTA PROBLEMELOR VIZATE LA ARTICOLUL 5 PARAGRAFUL 4

Cunoştinţele care trebuie luate în considerare pentru eliberarea certificatului se referă cel puţin la următoarele subiecte:

I. Măsuri generale de prevenire şi de securitate:- cunoaşterea tipurilor de consecinţe ce pot fi generate de un accident în

care sunt implicate mărfurile periculoase,- cunoaşterea principalelor cauze de accident;II. Dispoziţiile referitoare la modul de transport utilizat care decurg din

legislaţia naţională, din normele comunitare, convenţii şi acorduri internaţionale, privind în special:

1) Clasificarea mărfurilor periculoase:- modul de clasificare a soluţiilor şi amestecurilor,- sistemul de enumerare a substanţelor,- clasele de mărfuri periculoase şi principiile de clasificare a acestora,- natura substanţelor şi obiectelor periculoase transportate,- proprietăţile fizico-chimice şi toxicologice;

- 73 -

Page 69: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2) Condiţiile generale de ambalare, inclusiv cisternele şi containerele-cisterne:- tipurile de ambalaje, precum şi codificarea şi marcajul,- exigenţele referitoare la ambalaje şi prescripţiile referitoare la testarea ambalajelor,- starea ambalajelor şi controlul periodic;

3) Inscripţiile şi etichetele de pericol:- inscripţiile de pe etichetele de pericol,- aplicarea şi scoaterea etichetelor de pericol,- semnalizarea şi etichetarea;

4) Menţiunile din documentul de transport:- informaţiile cuprinse în documentele de transport,- declaraţia de conformitate a expeditorului;

5) Modul de expediere, restricţiile de expediere:- încărcătura completă,- transportul în vrac,- transportul în recipienţii mari pentru vrac (GRV),- transportul în containere,- transportul în cisterne fixe sau demontabile;

6) Transportul de persoane;7) Interdicţiile şi precauţiunile de încărcarea în comun;8) Separarea substanţelor;9) Limitarea cantităţilor transportate şi cantităţile scutite;10) Manipularea şi arimarea:

- încărcarea şi descărcarea (procentajul de umplere),- arimarea şi separarea;

11) Curăţirea şi/sau degajarea înainte de încărcare şi după descărcare;12) Echipajul, formarea profesională;13) Documentele de bord:

- documentele de transport,- consemnele scrise,- certificatul de agreare a autovehiculului,- certificatul de formare pentru conducătorii de vehicule,- atestarea privind formarea referitoare la circulaţia internă,- copia după derogări,- alte documente;

14) Consemnele (fişa) de siguranţă: aplicarea instrucţiunilor şi echipamentul de protecţie a şoferului;

15) Obligaţiile de supraveghere: staţionarea;16) Reglementările şi restricţiile de circulaţie sau de navigaţie;17) Ieşirile operaţionale sau accidentale a substanţelor poluante;18) Exigenţele referitoare la mijlocul de transport.

- 74 -

Page 70: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- 75 -

Page 71: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2. REGLEMENTĂRI NAŢIONALE

2.1.ORDONANŢĂ nr. 48 din 19 august 1999 privind transportul rutier al mărfurilor periculoase

În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 lit. H pct. 8 din Legea nr. 140/1999 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,Guvernul României emite următoarea ordonanţă:

Art. 1Transportul rutier al mărfurilor periculoase în trafic intern se efectuează cu

respectarea prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, cu amendamentele ulterioare, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994.

Art. 2(1) Ministerul Transporturilor este autoritatea de stat responsabilă cu aplicarea

prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.) În această calitate este împuternicit să accepte amendamentele la anexele A şi B ale Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), stabilite de organismul internaţional competent.

(2) Aplicarea amendamentelor la anexele A şi B ale Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.) se aprobă prin ordin al ministrului transporturilor.

Art. 3Ministerul Transporturilor va elabora şi va supune spre aprobare Guvernului,

în termen de 90 zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe, norme privind aplicarea etapizată în trafic intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.).

Publicată în Monitorul Oficial cu numărul 401 din data de 24 august 1999

2.2. ORDONANŢĂ nr. 77 din 25 august 1998 pentru aderarea României la Protocolul de amendare a articolelor 1a), 14(1) şi 14(3)b) ale Acordului european

din 30 septembrie 1957 referitor la transportul rutier internaţional de mărfuri periculoase (ADR), încheiat la Geneva la 28 octombrie 1993

În temeiul art. 107 alin. (1) şi (3) din Constituţia României şi al art. 1 pct. 12 lit. i) din Legea nr. 148/1998 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe,Guvernul României emite următoarea ordonanţă:

Articol unic: - România aderă la Protocolul de amendare a articolelor 1a), 14(1) şi 14(3)b) ale Acordului european din 30 septembrie 1957 referitor la transportul rutier internaţional de mărfuri periculoase (ADR), încheiat la Geneva la 28 octombrie 1993.

- 76 -

Page 72: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

PROTOCOL*)

de amendare a articolelor 1a), 14(1) şi 14(3)b) ale Acordului european din 30 septembrie 1957 referitor la transportul rutier internaţional de

mărfuri periculoase (ADR)

Părţile la prezentul protocol, examinând prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional de mărfuri periculoase (ADR), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, denumit în continuare acordul, în ceea ce priveşte definirea termenului vehicul la art. 1a) şi procedura de amendare a anexelor acestui acord şi, mai ales, prevederile art. 14(1) al acordului; remarcând, în ceea ce priveşte procedura de amendare a anexelor, că părţile contractante la acord au uneori dificultăţi la punerea în practică, în termenul prevăzut la art. 14(3) al acordului, a măsurilor interne de aplicare cerute pentru intrarea în vigoare a amendamentelor;remarcând, pe de altă parte, punctele de vedere exprimate de Grupul de lucru pentru transportul mărfurilor periculoase al Comitetului Transporturilor Interioare al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite şi propunerile guvernelor Austriei şi Franţei pentru amendarea acestui acord,convin următoarele:

Art. 1: Modificarea articolului 1a) al acorduluiArticolul 1a) al acordului se modifică şi va avea următorul cuprins:

"a) prin vehicul se înţelege orice vehicul cu motor, altul decât cel aparţinând forţelor armate ale unei părţi contractante sau care se află în responsabilitatea acestora, care este destinat circulaţiei rutiere, complet sau incomplet, prevăzut cu cel puţin 4 roţi şi a cărui viteză maximă din construcţie este mai mare de 25 km/h, precum şi remorcile sale - cu excepţia vehiculelor care se deplasează pe calea ferată, tractoarelor agricole sau forestiere şi a tuturor mecanismelor mobile."

Art. 2: Modificarea articolului 14(1) al acorduluiArticolul 14 paragraful (1) al acordului se modifică şi va avea următorul

cuprins:"(1) Independent de procedura de revizuire prevăzută la art. 13, orice parte

contactantă va putea propune unul sau mai multe amendamente la anexele prezentului acord. În acest scop, aceasta va trasmite textul secretarului general al Organizaţiei Naţiunilor Unite. Pentru a asigura concordanţa acestor anexe cu alte acorduri internaţionale referitoare la transportul mărfurilor periculoase, secretarul general va putea, de asemenea, să propună amendamente la anexele prezentului acord. El va putea propune, între altele, amendamente la anexele prezentului acord, adoptate de către Grupul de lucru pentru transportul mărfurilor periculoase al Comitetului Transporturilor Interioare al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la solicitarea acestui grup."

Art. 3: Modificarea articolului 14(3) b) al acorduluiArticolul 14 paragraful (3) b) al acordului se modifică şi va avea

următorul cuprins:"b) Partea contractantă sau, după caz, secretarul general al Organizaţiei

Naţiunilor Unite, care a transmis proiectul de amendament în conformitate cu paragraful (1) al prezentului articol, va putea specifica în cadrul propunerii un termen cu o durată mai mare de 3 luni pentru intrarea în vigoare a amendamentului, în cazul în care acesta este acceptat."

Art. 4: Semnarea, ratificarea, acceptarea, aprobarea sau aderarea1. Părţile contractante la acord pot deveni părţi contractante la prezentul

protocol:

- 77 -

Page 73: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

a) prin semnare;b) prin depunerea unui instrument de ratificare, acceptare sau aprobare,

după semnarea sub rezerva ratificării, acceptării sau aprobării;c) prin depunerea unui instrument de aderare.

2. Prezentul protocol este deschis spre semnare la Biroul secretarului executiv al Comisiei Economice pentru Europa a Organizaţiei Naţiunilor Unite, la Geneva, de la 28 octombrie 1993 până la 31 ianuarie 1994.

Art. 5: DepozitarulInstrumentele de ratificare, acceptare, aprobare sau de aderare vor fi depuse

la secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite.Art. 6: Intrarea în vigoare

Prezentul protocol va intra în vigoare la o lună după data la care toate părţile contractante la acord îl vor fi semnat fără rezerva ratificării, acceptării sau aprobării sau vor fi depus instrumentele lor de ratificare, acceptare, aprobare sau de aderare, după caz.

Art. 7Orice stat care devine parte la acord după ce a satisfăcut condiţiile de intrare

în vigoare a prezentului protocol, conform art. 6, va fi considerat parte contractantă la acordul modificat prin protocol.

Art. 8Originalul prezentului protocol, ale cărui texte în limbile engleză şi franceză

sunt în mod egal autentice, va fi depus la secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite. ___________________________*) Traducere.Publicată în Monitorul Oficial cu numărul 315 din data de 27 august 1998

2.3. NORME METODOLOGICE de autorizare şi efectuare a transporturilor rutiere şi a activităţilor conexe acestora, aprobate prin ordinul Ministrului

lucrărilor publice, transporturilor şi locuinţei nr. 1842 din 4 decembrie 2001

(extrase)

CAPITOLUL III: Efectuarea operaţiunilor de transport rutier

A. Licenţa de execuţie pentru vehicul

Art. 25(1) Pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase vehiculele necesită

amenajări conform prescripţiilor A.D.R. (Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase).

(2) La eliberarea licenţei de execuţie pentru vehicul pentru acest tip de transport rutier se prezintă, suplimentar faţă de documentele prevăzute la art. 24, următoarele documente:

a) după caz, certificat de agreare eliberat de Registrul Auto Român pentru autospecializate şi autotrenuri (subcategoria "Cisterne"), precum şi pentru vehiculele care transportă produse periculoase din clasa 1 şi dovada că autovehiculul deţine trusă A.D.R;

- 78 -

Page 74: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

b) autorizaţie eliberată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare din cadrul Ministerului Apelor şi Protecţiei Mediului pentru vehiculele care transportă produse periculoase din clasa 7;

c) contract de muncă, decizia de numire, cazierul judiciar şi certificatul profesional de atestare ale consilierului de siguranţă pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase, eliberat conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 226/1999 privind aprobarea Regulamentului pentru desemnarea şi calificarea profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier, feroviar sau pe căile navigabile interioare al mărfurilor periculoase;

d) certificat de atestare al conducătorilor auto, specific mărfurilor periculoase care vor fi transportate, eliberat conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 82/1995 privind eliberarea certificatelor de atestare profesională pentru şoferii care efectuează transporturi de produse clasificate periculoase în conformitate cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.).

ANEXA Nr. 2la normele metodologice

CAIET DE SARCINIal licenţei de transport rutier public

16. Operatorul de transport rutier are obligaţia să asigure existenţa la bordul autovehiculului, pe toată durata executării transportului, a documentelor impuse de categoria de transport rutier efectuată şi de prevederile legale în vigoare, respectiv:16.1. Pentru toate categoriile de transport rutier:- licenţa de execuţie pentru vehicul sau cartela magnetică a vehiculului;- foaia de parcurs sau diagrama tahograf, după caz;- certificatul de înmatriculare al vehiculului, talonul cu inspecţia tehnică valabilă;- contractul de închiriere în original, dacă vehiculul este închiriat;- documentul-tip care atestă valabilitatea cartelei magnetice (în copie).16.3. În mod suplimentar, în cazul transportului de marfă:a) documentele de însoţire a mărfii;b) scrisoarea de transport;• în cazul transportului rutier internaţional de marfă:- scrisoarea de transport;- carnet TIR, după caz;• în cazul transportului rutier de mărfuri cu greutăţi şi/sau gabarite depăşite:- autorizaţia specială emisă de Regia Autonomă "Administraţia Naţională a Drumurilor din România";• în cazul transportului rutier de produse periculoase şi materiale radioactive:- certificatul de atestare profesională pentru şoferi, conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 82/1995 privind eliberarea certificatelor de atestare profesională pentru şoferii care efectuează transporturi de produse clasificate periculoase în conformitate cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.);- documentele privind vehiculul şi marfa transportată, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.374/2000 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994;- fişa de siguranţă pentru categoria de produse transportate.

- 79 -

Page 75: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

16.4. În mod suplimentar, în cazul efectuării de transporturi rutiere cu vehicule închiriate, contractul de închiriere se va afla în original sau în copie legalizată la bordul vehiculului.17. În situaţii deosebite, calamităţi naturale, conflict armat, stări de necesitate declarate de conducerea statului şi alte asemenea cazuri, operatorii de transport rutier au obligaţia de a răspunde operativ la solicitările autorităţii competente şi ale reprezentanţilor săi.

CAPITOLUL II: Prevederi specifice tipurilor de transport rutier

B. Transportul rutier de mărfuri

Transporturile rutiere naţionale de mărfuri generale sunt executate numai cu vehicule care au caracteristici constructive şi dotări conform reglementărilor în vigoare la accesul pe infrastructurile rutiere privind tipurile de transporturi.Vehiculele utilizate la transportul de mărfuri trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:- să se încadreze în normele legale de siguranţă şi securitate a transporturilor rutiere;- să fie omologate;- să fie înscrise în circulaţie definitiv sau temporar;- să aibă inspecţia tehnică periodică valabilă.Pentru transportul mărfurilor perisabile vehiculele vor îndeplini condiţii suplimentare.Transportul de produse perisabile se poate efectua cu mijloace de transport rutiere izoterme, refrigeratoare, frigorifice sau calorifice, ce corespund definiţiilor de mai jos:- mijlocul de transport rutier izoterm trebuie să fie construit cu pereţi izolanţi, inclusiv uşile, podeaua şi acoperişul, permiţând limitarea schimburilor de căldură dintre interiorul şi exteriorul furgonului;- mijlocul de transport refrigerator este un mijloc de transport rutier cu o sursă de frig (gheaţă hidrică, cu sau fără adaos de sare; plăci eutectice; gheaţă carbonică, cu sau fără reglaj de sublimare;gaze lichefiate, cu sau fără reglare de evaporare etc.), alta decât echipament mecanic sau cu "absorbţie", ce permite scăderea temperaturii în interiorul furgonului gol şi o menţine în continuare pentru o temperatură exterioară medie de +300C;- mijlocul de transport frigorific este un mijloc de transport rutier prevăzut cu un dispozitiv de producere a frigului, individual sau colectiv pentru mai multe mijloace de transport (grup mecanic cu compresor, maşină de "absorbţie" etc.), care să permită, la o temperatură exterioară medie de +300C, scăderea temperaturii din interiorul furgonului gol şi menţinerea ei în continuare în mod permanent;- mijlocul de transport calorific este un mijloc de transport rutier prevăzut cu un dispozitiv de producere a căldurii, care să permită ridicarea temperaturii în interiorul furgonului gol şi menţinerea ei în continuare timp de 12 ore cel puţin fără reaprovizionare, la o temperatură practic constantă şi nu mai mică de +120C.În mod suplimentar vehiculele utilizate la transportul rutier de animale vii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:- transportul de animale vii se efectuează cu autovehicule special amenajate în acest scop;- autovehiculele destinate acestor transporturi vor fi dezinfectate potrivit prevederilor reglementărilor sanitare veterinare în vigoare;- în cazul transportului de animale cu gabarit mai mare (bovine, cai) se asigură fixarea capului sau perete despărţitor între ele, pentru evitarea accidentării acestora în timpul transportului.

B1. Transportul rutier de mărfuri generale în trafic naţional

La executarea transporturilor rutiere operatorii de transport rutier vor respecta următoarele condiţii:

- 80 -

Page 76: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- operatorul de transport rutier răspunde de numărul, de greutatea şi integritatea mărfurilor de la încărcare şi până la predarea la destinaţie a acestora;- şoferul are obligaţia să asiste la încărcarea şi descărcarea mărfurilor transportate, permiţând efectuarea acestor operaţiuni astfel încât pe parcursul transportului să se asigure securitatea mărfurilor şi să se preîntâmpine deplasarea acestora şi producerea unor evenimente rutiere;- şoferul are obligaţia să nu permită încărcarea mărfurilor din alte categorii pentru care vehiculul nu deţine licenţă;- să nu se încarce vehiculul peste capacitatea utilă de transport;- să se realizeze transportul în conformitate cu contractul încheiat cu beneficiarul, iar în caz de imobilizare a vehiculului să se ia măsuri de remediere sau de înlocuire a acestuia;- să se respecte normele de protecţie a muncii şi PSI pe tot timpul transportului, prevăzute de legislaţia în vigoare;- transportul mărfurilor agabaritice sau periculoase se va efectua pe rutele aprobate.

B2. Transportul rutier al produselor periculoase şi al materialelor radioactive

Transportul rutier al mărfurilor periculoase se execută cu vehicule care necesită amenajări speciale (cisterne sau vehicule care transportă mărfuri din clasele limitative 1 şi 7) sau nu necesită astfel de amenajări (în cazul celorlalte clase de produse), cu respectarea strictă a caietului de sarcini al licenţei şi a prevederilor legale în vigoare.Transporturile se vor efectua cu respectarea următoarelor condiţii:1. Referitor la conducătorii auto:- să se instruiască şoferii asupra specificului transporturilor ce urmează să fie executate privind obligaţiile care le revin la preluarea unor asemenea produse pe timpul transportului;- şoferul trebuie să deţină certificatul care să ateste instruirea generală şi cunoaşterea de către acesta a obligaţiilor pe care le are privind executarea acestor transporturi, conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 82/1995.2. Condiţii de executare a transporturilor:- să se solicite expeditorului, pentru orice comandă de transport susceptibilă de a fi produs periculos sau deşeu toxic, precizarea naturii mărfii ce urmează să fie transportată şi dacă are sau nu clasificare conform acordului internaţional A.D.R.;- să se pretindă înainte de începerea transportului respectiv ca expeditorul să predea şoferului la prezentarea pentru încărcare fişa de siguranţă a produsului ce urmează să fie transportat, pentru ca şoferul să cunoască caracteristicile mărfii ce urmează să fie transportată şi să poată verifica îndeplinirea condiţiilor de prezentare pentru transport;- să nu se transporte produse susceptibile de a fi produse periculoase sau deşeuri toxice, ale căror caracteristici şi condiţii de transport nu au fost comunicate în scris de către expeditor şi nu sunt cunoscute;- să nu se utilizeze la vehiculele care transportă asemenea produse decât cel mult o remorcă sau o semiremorcă, cu excepţia cazurilor în care prin specificaţia produsului respectiv se interzice transportul acestuia în remorci;- să nu se încredinţeze vehiculul unor şoferi care nu îndeplinesc condiţiile pentru executarea unor asemenea transporturi;- să se verifice la preluarea mărfurilor pentru transport dacă acestea sunt prezentate conform specificaţiei produsului respectiv;- să se pretindă expeditorului să predea echipamentele auxiliare prevăzute în specificaţia produsului respectiv, după caz:• mijloace de semnalizare a naturii produsului respectiv;• mijloace de intervenţie în caz de accident (mască de gaze, mănuşi şi cizme din cauciuc, substanţe neutralizante etc.);

- 81 -

Page 77: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- să nu se admită supraîncărcarea vehiculului peste capacitatea nominală, volumetrică sau ca suprafaţă;- să nu se transporte pasageri în afara personalului care execută transportul;- să se respecte obligaţiile privind parcarea şi staţionarea vehiculelor încărcate cu asemenea produse;- să se asigure continuitatea transportului în cazul imobilizării din cauze tehnice, în parcurs, a vehiculelor încărcate cu asemenea produse, în termen de maximum:• 5 ore în judeţ;• 12 ore în ţară;• 24 de ore în străinătate, cu excepţia cazurilor în care natura mărfurilor transportate nu impune termene mai scurte;- să se pretindă expeditorului să asigure curăţarea, spălarea şi, după caz, neutralizarea caroseriei vehiculului după descărcarea mărfurilor transportate.3. Vehiculele utilizate la transportul rutier de produse periculoase şi materiale radioactive trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:a) să se utilizeze numai vehicule care corespund din punct de vedere al amenajărilor pentru transportul categoriei respective de produse, pe baza certificatului emis de Registrul Auto Român sau/şi a atestatului pentru transporturi de materiale radioactive, emis de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare;b) să li se asigure mijloace PSI conform prevederilor legale;c) să li se asigure pentru circulaţia în perioada de iarnă mijloace individuale de deszăpezire;d) să fie echipate cu aparate de control omologate internaţional, instalate şi sigilate conform prescripţiilor tehnice prevăzute în legislaţia în vigoare;e) să fie echipate cu truse sanitare de prim ajutor şi triunghiuri reflectorizante autorizate.

B3. Transportul rutier internaţional de mărfuri

Transporturile rutiere internaţionale de mărfuri se efectuează în baza licenţelor de execuţie specifice, cu respectarea caietului de sarcini aferent licenţei. Vehiculele care nu deţin licenţă de execuţie valabilă nu pot trece frontiera de stat a României.La efectuarea transporturilor se vor respecta următoarele condiţii: - se va respecta termenul de prezentare la încărcare/descărcare; - conducătorul auto va asista la încărcarea mărfii, urmărind numărul coletelor încărcate, marcajul acestora, starea aparentă a ambalajului şi a mărfii, indicând modul optim de repartizare a încărcăturii şi ancorarea acesteia; - deschiderea vehiculului pentru descărcarea mărfii se va face numai în prezenţa organelor vamale.

ANEXA Nr. 3la normele metodologice

CAIET DE SARCINIal licenţei de transport rutier în interes propriu

CAPITOLUL I: Obligaţii generale

14. Operatorul de transport rutier are obligaţia să asigure existenţa la bordul autovehiculului, pe toată durata executării transportului, a documentelor impuse de categoria de transport rutier efectuată şi de prevederile legale în vigoare, respectiv:14.1. Pentru toate categoriile de transport rutier: - licenţa de execuţie pentru vehicul sau cartela magnetică a vehiculului;- foaia de parcurs sau diagrama tahograf, după caz;- certificatul de înmatriculare al vehiculului, talonul cu inspecţia tehnică valabilă;- contractul de închiriere în original, dacă vehiculul este închiriat;

- 82 -

Page 78: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- documentul-tip care atestă valabilitatea cartelei magnetice (în copie).14.2. În mod suplimentar, în cazul transportului de persoane se asigură lista nominală sau legitimaţiile de serviciu ale pasagerilor.14.3. În mod suplimentar, în cazul transportului de marfă se asigură:a) documentele de însoţire a mărfii;b) scrisoarea de transport;• în cazul transportului rutier intenaţional de marfă:- scrisoarea de transport;- carnetul TIR, după caz;• în cazul transportului rutier de mărfuri cu greutăţi şi/sau gabarite depăşite:- autorizaţia specială emisă de Regia Autonomă "Administraţia Naţională a Drumurilor din România";• în cazul transportului rutier de produse periculoase şi materiale radioactive:- certificatul de atestare profesională pentru şoferi, conform Ordinului ministrului transporturilor nr. 82/1995 privind eliberarea certificatelor de atestare profesională pentru şoferii care efectuează transporturi de produse clasificate periculoase în conformitate cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.);- documentele privind vehiculul şi marfa transportată, conform Hotărârii Guvernului nr. 1.374/2000 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994;- fişa de siguranţă pentru categoria de produse transportate.14.4. În mod suplimentar, în cazul efectuării de transporturi rutiere cu vehicule închiriate, contractul de închiriere se va afla în original sau în copie legalizată la bordul vehiculului.15. În situaţii deosebite, calamităţi naturale, conflict armat, stări de necesitate declarate de conducerea statului şi alte asemenea cazuri, operatorii de transport rutier au obligaţia de a răspunde operativ la solicitările autorităţii competente şi ale reprezentanţilor săi.16. Operatorul de transport rutier are obligaţia să respecte legislaţia naţională şi internaţională, precum şi prevederile caietelor de sarcini ale licenţelor pe care le deţine.

2.4. ORDIN nr. 82 din 27 februarie 1995 privind eliberarea certificatelor de atestare profesională pentru şoferii care efectuează transporturi de produse clasificate periculoase în conformitate

cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.)

În baza Legii nr. 31 din 18 mai 1994 pentru aderarea României la Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.),

în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 452/1994 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor;ministrul transporturilor emite următorul ordin:

Art. 1În conformitate cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier

internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.) - anexa B -, şoferii autovehiculelor care efectuează transporturi rutiere internaţionale de mărfuri considerate ca periculoase în înţelesul prevederilor acestui acord trebuie să deţină un certificat de atestare profesională.

- 83 -

Page 79: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Art. 2Autoritatea competentă pentru eliberarea certificatului de atestare

profesională în conformitate cu prevederile A.D.R. (anexa B), pentru şoferii autovehiculelor care efectuează transporturi de produse clasificate periculoase, este Ministerul Transporturilor.

Art. 3Certificatul de atestare profesională se acordă numai şoferilor care au urmat

un curs de formare profesională, aprobat de către Ministerul Transporturilor.Art. 4

Cursurile de formare profesională privind transportul de produse periculoase vor fi predate de către instructori atestaţi de Ministerul Transporturilor.

Medicii care predau în cadrul acestor cursuri noţiunile de prim-ajutor nu au nevoie de o atestare.

Art. 5Forma şi conţinutul certificatului de atestare profesională a şoferilor sunt cele

prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul ordin.Certificatul de atestare profesională va fi eliberat de Ministerul Transporturilor

prin Direcţia generală de transporturi terestre.Art. 6

Organizarea cursurilor şi a examenului de formare şi de atestare profesională a instructorilor şi şoferilor se face cu respectarea condiţiilor stabilite în anexele nr. 2 şi 3 la prezentul ordin.

Art. 7Anexele nr. 1 - 3 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 8Prezentul ordin intră în vigoare la data publicării lui în Monitorul Oficial al

României, Partea I. Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 137 din data de 5 iulie 1995

2.5. ORDINUL nr. 226 din 29 aprilie 1999 privind aprobarea Regulamentului pentru desemnarea şi calificarea

profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier, feroviar sau pe căile navigabile interioare, al mărfurilor periculoase

Ministrul transporturilor, în temeiul art. 11 lit. j) şi k) din Ordonanţa Guvernului nr. 19/1997 privind transporturile, aprobată şi modificată prin Legea nr. 197/1998, şi al art. 4 alin. (3) din Hotărârea Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor, având în vedere prevederile Acordului european instituind o asociere între România, pe de o parte, şi Comunităţile Europene şi statele membre ale acestora, pe de altă parte, semnat la Bruxelles la 1 februarie 1993, ratificat prin Legea nr. 20/1993, ale art. 2 pct. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 263/1999 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Transporturilor şi ale Directivei 96/35 a Consiliului C.E.E., referitoare la desemnarea şi calificarea profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier, feroviar sau pe căile navigabile interioare al mărfurilor periculoase, emite următorul ordin:

Art. 1Se aprobă Regulamentul pentru desemnarea şi calificarea profesională a

consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier, feroviar sau pe căile navigabile

- 84 -

Page 80: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

interioare al mărfurilor periculoase, prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 2Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., Autoritatea Feroviară Română - AFER,

Inspectoratul Navigaţiei Civile - I.N.C. şi Direcţia de reglementări şi calitatea serviciilor pe Dunăre şi căile navigabile vor aduce la îndeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 3Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, şi va

intra în vigoare începând cu data de 1 ianuarie 2000.

ANEXĂ

REGULAMENTUL pentru desemnarea şi calificarea profesională a consilierilor de siguranţă pentru transportul rutier, feroviar sau pe căile navigabile interioare al mărfurilor periculoase

Art. 1 (1) Persoanele fizice sau juridice române care efectuează transporturi

rutiere, feroviare sau pe căile navigabile interioare ale mărfurilor periculoase sau care desfăşoară operaţiuni de încărcare şi/sau descărcare aferente acestor transporturi trebuie să desemneze unul sau mai mulţi consilieri de siguranţă.

(2) Consilierii de siguranţă au ca principală atribuţie prevenirea riscurilor care pot apărea în timpul desfăşurării activităţilor prevăzute la alin. (1) pentru persoane, bunuri sau pentru mediul înconjurător.

Art. 2În cuprinsul prezentului regulament se înţelege prin:

a) consilier de siguranţă pentru transportul mărfurilor periculoase, denumit în continuare consilier, persoana desemnată de o persoană fizică sau juridică pentru a îndeplini atribuţiile prevăzute în anexa nr. 1 la prezentul regulament şi care este titular al certificatului prevăzut la art. 5;

b) mărfuri periculoase - mărfurile definite ca atare conform reglementărilor în vigoare şi convenţiilor internaţionale la care România este parte.

Art. 3Prevederile prezentului regulament nu se aplică transporturilor militare.

Art. 4(1) Consilierul urmăreşte ca operaţiunile prevăzute la art. 1 să se

desfăşoare în conformitate cu reglementările în vigoare şi în condiţii de deplină siguranţă.

(2) Responsabilitatea pentru acţiunile consilierului revine persoanei fizice sau juridice care l-a desemnat.

(3) Pentru persoanele juridice funcţia de consilier poate fi asigurată de către conducătorul sau de unul dintre salariaţii acestora ori de o altă persoană din afara persoanei juridice desemnate de aceasta.

(4) În cazul persoanelor fizice funcţia de consilier poate fi asigurată de persoana fizică respectivă sau de altă persoană desemnată de aceasta.

(5) Persoanele fizice sau juridice prevăzute la art. 1 vor comunica Ministerului Transporturilor numele persoanelor care au fost desemnate drept consilieri.

Art. 5(1) Consilierul trebuie să fie titularul unui certificat de consilier de siguranţă,

eliberat de Ministerul Transporturilor prin Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., Autoritatea Feroviară Română - AFER sau prin Inspectoratul Navigaţiei Civile - I.N.C., după caz, în conformitate cu reglementările în vigoare.

- 85 -

Page 81: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

(2) Certificatul de consilier de siguranţă va avea forma şi conţinutul prevăzute în anexa nr. 2 la prezentul regulament.

(3) Pentru obţinerea certificatului prevăzut la alin. (1) candidatul trebuie să urmeze un curs de specialitate care se va finaliza prin examen susţinut în faţa unei comisii desemnate de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., Autoritatea Feroviară Română - AFER sau de Inspectoratul Navigaţiei Civile - I.N.C., după caz.

(4) Cursurile se vor organiza de către Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., Autoritatea Feroviară Română - AFER sau de către Centrul de Perfecţionare a Personalului din Navigaţia Fluvială Galaţi, după caz, care va elabora şi programele acestor cursuri.

(5) Cursul de specialitate va urmări să asigure candidatului cunoştinţele necesare referitoare la reglementările în vigoare privind modalităţile de transport al mărfurilor periculoase, precum şi riscurile inerente acestor transporturi.

(6) Programele cursurilor vor cuprinde, în principal, tematica prevăzută în anexa nr. 3 la prezentul regulament.

Art. 6Certificatul de consilier de siguranţă este valabil pe o perioadă de 5 ani.

Valabilitatea acestuia se prelungeşte pe perioade de 5 ani, dacă în cursul ultimului an ce precede expirarea certificatului titularul acestuia a urmat cursuri de perfecţionare complementare, finalizate prin examen, organizate de Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., Autoritatea Feroviară Română - AFER sau de Centrul de Perfecţionare a Personalului din Navigaţia Fluvială Galaţi, după caz.

Art. 7În cazul producerii unui accident care afectează persoane, bunuri sau mediul

înconjurător, consilierul este obligat să strângă toate informaţiile necesare şi să înainteze un raport celui care l-a desemnat. Acest raport nu se poate substitui raportului pe care autorităţile competente îl solicită persoanelor fizice sau juridice care efectuează operaţiunile prevăzute la art. 1, în timpul desfăşurării cărora a avut loc accidentul. La solicitarea autorităţilor competente persoanele fizice sau juridice vor pune la dispoziţie acestora şi raportul consilierului.

ANEXA Nr. 1 la regulament

ATRIBUŢIILE CONSILIERULUI DE SIGURANŢĂ

Consilierul are următoarele atribuţii: a) verifică respectarea reglementărilor în vigoare referitoare la transportul

mărfurilor periculoase;b) controlează ca transporturile să fie însoţite de toate documentele

prevăzute de reglementările în vigoare;c) supraveghează operaţiunile referitoare la transportul mărfurilor

periculoase;d) redactează un raport anual, destinat celui care l-a desemnat, referitor la

activităţile de transport al mărfurilor periculoase sau la cele de încărcare, descărcare sau de depozitare în incinta portuară, pe care persoana fizică sau juridică le-a efectuat. Raportul este păstrat timp de 5 ani şi este pus la dispoziţie autorităţilor, la cererea acestora;

e) urmăreşte modul în care se desfăşoară următoarele operaţiuni: - identificarea mărfurilor periculoase transportate;- verificarea mijloacelor de transport şi a echipamentelor utilizate pentru

transportul mărfurilor periculoase şi pentru operaţiunile de încărcare sau descărcare;- instruirea salariaţilor persoanei juridice pentru operaţiunile de transport,

încărcare sau descărcare a mărfurilor periculoase;

- 86 -

Page 82: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- punerea în practică a procedurilor de urgenţă corespunzătoare eventualelor accidente ce pot afecta siguranţa în timpul operaţiunilor de transport, de încărcare sau descărcare a mărfurilor periculoase;

- efectuarea de analize şi, dacă este necesar, redactarea rapoartelor referitoare la accidentele sau incidentele constatate în cursul transportului de mărfuri periculoase ori în timpul operaţiunilor de încărcare sau descărcare;

- aplicarea măsurilor corespunzătoare pentru evitarea repetării accidentelor sau incidentelor în cursul transporturilor de mărfuri periculoase ori în timpul operaţiunilor de încărcare sau descărcare;

- dotarea cu echipamente de siguranţă a mijloacelor de transport şi a personalului;

- respectarea regulilor referitoare la operaţiunile de încărcare sau descărcare.

ANEXA Nr. 2 la regulament

MINISTERUL TRANSPORTURILORCERTIFICATprivind formarea profesională a consilierului de siguranţă pentru transportul de mărfuri periculoase în trafic rutier, feroviar şi pe căile navigabile interioareIndicativul statului RONumele .............................................................Prenumele ........................................................Data şi locul naşterii .....................................…..Naţionalitatea ...................................................Se certifică prin prezentul certificat că titularul a absolvit examenul prin care se atestă calitatea de consilier de siguranţă pentru transportul de mărfuri periculoase în trafic rutier, feroviar, pe căile navigabile interioare, precum şi pentru operaţiuni de încărcare sau descărcare, legate de astfel de transporturi.

Emis de Ministerul transporturilorla data de ...............................................................prin ..........................................................................Valabil până la data de ....................................……..Semnătura conducătorului unităţii emitente ................................................................................Semnătura titularului................................................................................Valabilitatea prezentului certificat se prelungeşte până la data de ................................................... .Semnătura conducătorului unităţii emitente ...................................................................................

ANEXA Nr. 3 la regulament

TEMATICA CURSULUI DE SPECIALITATE

- Măsuri generale de prevenire şi de siguranţă

- 87 -

Page 83: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- Cunoaşterea tipurilor de posibile consecinţe ale unui accident care implică mărfuri periculoase

- Cunoaşterea principalelor cauze ale accidentului- Dispoziţiile referitoare la transportul mărfurilor periculoase, cuprinse în

legislaţia naţională şi în convenţiile şi acordurile internaţionale la care România este parte şi care privesc, în special:

1. clasificarea mărfurilor periculoase: - procedura de clasificare a soluţiilor şi amestecurilor;- sistemul numerotării materiilor;- clasele de mărfuri periculoase şi principiile clasificării lor;- natura mărfurilor periculoase transportate;- proprietăţile fizico-chimice şi toxicologice;

2. condiţiile generale de ambalare, inclusiv cisterne şi conteinere: - tipurile de ambalaje, codificarea şi marcajul;- prescripţiile referitoare la ambalaje;

3. inscripţionarea cu etichete de pericol şi de manipulare;4. menţiunile din documentul de transport:

- informaţiile din documentul de transport;- declaraţia de conformitate a expeditorului;

5. modul de expediere, restricţii de expediere: - încărcare completă;- transportul în vrac;- transportul în colete;- transportul în conteinere;- transportul în cisterne fixe sau demontabile;

6. interdicţiile şi precauţiile încărcării în comun;7. separarea mărfurilor periculoase pe clase şi categorii;8. limitarea cantităţilor transportate şi cantităţilor exceptate;9. manipularea şi arimarea:

- încărcarea şi descărcarea;- arimarea şi separarea;

10. curăţarea, degazarea înaintea încărcării şi după descărcare, după caz;11. instruirea personalului sau a echipajului, după caz;12. documentele însoţitoare:

- documente de transport;- instrucţiuni scrise;- certificat de conformitate a mijloacelor de transport;- atestarea referitoare la instruire în privinţa navigaţiei interioare;- exemplare ale oricărui document de derogare;- alte documente specifice;

13. consemne de siguranţă;14. obligaţiile de supraveghere; oprirea şi staţionarea;15. regulile privind restricţiile de circulaţie sau de navigaţie;16. deversări operaţionale sau accidentale de substanţe poluante;17. condiţiile tehnice referitoare la mijloacele de transport al mărfurilor

periculoase.Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 378 din data de 9 august 1999

- 88 -

Page 84: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2.6 HOTĂRÂRE nr. 1374 din 20 decembrie 2000 pentru aprobarea Normelor privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului

european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat

prin Legea nr. 31/1994

În temeiul prevederilor art. 107 alin. (2) din Constituţia României şi ale art. 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 48/1999 privind transportul rutier al mărfurilor periculoase,Guvernul României adoptă prezenta hotărâre.Articol unic. - Se aprobă Normele privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre.

NORME din 20 decembrie 2000 privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier

internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994

CAPITOLUL I: Definiţii şi dispoziţii generaleArt. 1

În sensul prezentei hotărâri, se definesc termenii după cum urmează:1.1. certificat A.D.R. - certificatul de pregătire profesională eliberat de

Ministerul Transporturilor pentru conducătorii de autovehicule care transportă mărfuri periculoase, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările specifice în vigoare;

1.2. certificat de agreare - certificatul eliberat de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" pentru anumite tipuri de vehicule rutiere care transportă mărfuri periculoase, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările specifice în vigoare;

1.3. certificat de consilier de siguranţă - certificatul de pregătire profesională eliberat de Ministerul Transporturilor, prin Autoritatea Rutieră Română - A.R.R., pentru consilierul de siguranţă pentru transportul de mărfuri periculoase în traficul rutier, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările specifice în vigoare;

1.4. consilier de siguranţă - persoana desemnată de conducerea întreprinderii pentru a organiza transportul rutier al mărfurilor periculoase, în conformitate cu prevederile legale şi cu reglementările specifice în vigoare;

1.5. control - activitatea desfăşurată de împuterniciţii autorităţilor şi/sau ai instituţiilor publice competente privind verificarea, inspecţia şi examinarea modului în care se efectuează transportul rutier al mărfurilor periculoase;

1.6. etichetă de semnalizare a pericolului - inscripţia aplicată pe ambalaje sau vehicule pentru a semnaliza pericolele pe care le prezintă mărfurile periculoase transportate;

1.7. fişă de siguranţă - documentul remis de expeditor conducătorului auto, prin care se dau instrucţiuni scrise privind: identificarea substanţei, natura pericolelor prezentate de aceasta, tipul de echipament de protecţie recomandat să fie utilizat, modul de intervenţie şi de alarmare a autorităţilor în caz de accident sau de eveniment rutier;

- 89 -

Page 85: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

1.8. întreprinderi - persoanele fizice sau juridice, profit sau nonprofit, precum: agenţii economici, inclusiv operatorii de transport rutier, organismele/instituţiile aflate în subordinea unei autorităţi publice, cu/fără personalitate juridică şi/sau depinzând de o autoritate cu personalitate juridică, asociaţiile sau grupurile de persoane fără personalitate juridică constituite în condiţiile legii, care transportă, încarcă sau descarcă mărfuri periculoase sau determină transportul acestora şi/sau care depozitează temporar, colectează, ambalează sau fac livrări de astfel de mărfuri ca parte a operaţiunii de transport;

1.9. mărfuri periculoase - acele substanţe şi produse al căror transport pe căile rutiere este interzis sau autorizat în condiţiile prevăzute în anexele A şi B la Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), cu amendamentele ulterioare;

1.10. panou de semnalizare a pericolelor - panoul de avertizare de culoare portocalie, având caracteristicile prevăzute în Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), amplasat pe vehiculul rutier, prin care se semnalizează marfa transportată şi natura pericolelor prezentate de aceasta;

1.11. vehicul pentru transportul mărfurilor periculoase - sistemul mecanic care circulă pe drum cu sau fără mijloace proprii de propulsare şi care se utilizează pentru transportul mărfurilor periculoase.

Art. 2(1) Prezentele norme cuprind dispoziţii privind punerea în aplicare,

etapizată, pe teritoriul României a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, cu amendamentele ulterioare, denumit în continuare A.D.R.

(2) Prezentele norme se aplică transporturilor de mărfuri periculoase care se efectuează cu vehicule rutiere, integral sau parţial pe drumurile publice din România, de către operatori de transport autorizaţi conform legislaţiei în vigoare, cu respectarea reglementărilor privind circulaţia pe drumurile publice.

(3) Prezentele norme se aplică şi activităţilor legate de ambalarea, etichetarea, manipularea, expedierea şi depozitarea mărfurilor periculoase, efectuate de întreprinderi, cu respectarea reglementărilor specifice în vigoare şi a prevederilor A.D.R.

(4) Prezentele norme nu se aplică transporturilor de mărfuri periculoase efectuate cu vehicule rutiere aparţinând Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului de Interne, precum şi instituţiilor publice componente ale sistemului naţional de apărare, care vor executa aceste transporturi corespunzător normelor proprii elaborate de acestea, în conformitate cu legislaţia în vigoare.

Art. 3Pentru vehiculele înmatriculate până la data intrării în vigoare a prezentelor

norme Ministerul Transporturilor va urmări aplicarea etapizată până la data de 31 decembrie 2005 a prevederilor A.D.R., corespunzător condiţiilor tehnice care au stat la baza omologării vehiculelor respective la data fabricaţiei, fără ca prin aceasta să se afecteze siguranţa transporturilor.

CAPITOLUL II: Condiţiile specifice de efectuare a transportului rutier al mărfurilor periculoase

Art. 4(1) Stabilirea condiţiilor specifice de efectuare a transportului rutier al

mărfurilor periculoase este de competenţa următoarelor autorităţi publice:a) Ministerul Transporturilor, pentru:

- 90 -

Page 86: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- reglementarea condiţiilor de efectuare a transporturilor rutiere de mărfuri periculoase în condiţii de siguranţă a transportului şi de protecţie a mediului;- reglementarea condiţiilor de omologare, agreare şi inspecţie tehnică periodică a vehiculelor rutiere utilizate pentru transportul anumitor categorii de mărfuri periculoase;- acordarea certificatelor de pregătire profesională pentru conducătorii de vehicule şi pentru consilierii de siguranţă în transportul mărfurilor periculoase;- stabilirea, împreună cu Ministerul de Interne şi, după caz, cu autorităţile administraţiei publice locale, a traseelor interzise accesului transportului de mărfuri periculoase, cu indicarea rutelor ocolitoare sau alternative şi a modului de semnalizare a acestora;- cercetarea, împreună cu Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului şi cu Ministerul de Interne, a evenimentelor produse la transportul mărfurilor periculoase, stabilirea şi aplicarea, împreună cu aceste ministere şi cu alte autorităţi/instituţii publice care au competenţe conform legii, a măsurilor ce se impun în cazul accidentelor şi evenimentelor grave, cu efect asupra mediului, survenite în timpul transportului mărfurilor periculoase;

b) Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, pentru:- reglementarea condiţiilor de efectuare a transporturilor rutiere de materiale radioactive în condiţii de siguranţă;- acordarea certificatelor de pregătire profesională pentru conducătorii de vehicule şi consilierii de siguranţă în transportul rutier de materiale radioactive;- stabilirea, împreună cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul de Interne şi, după caz, cu autorităţile publice locale, a traseelor interzise accesului transportului rutier de materiale radioactive;- cercetarea, împreună cu Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, a evenimentelor produse la transportul mărfurilor periculoase, stabilirea şi aplicarea, împreună cu acestea şi cu alte instituţii care au competenţe conform legii, a măsurilor ce se impun în cazul accidentelor şi evenimentelor grave, cu efect asupra mediului, survenite în timpul transportului materialelor radioactive;

c) Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, pentru:- stabilirea condiţiilor şi eliberarea acordului şi/sau a autorizaţiei de mediu pentru agenţii economici care ambalează şi depozitează, în vederea expedierii, mărfuri periculoase şi care transportă asemenea mărfuri;- cercetarea, împreună cu Ministerul Transporturilor şi cu Ministerul de Interne, a evenimentelor produse la transportul mărfurilor periculoase, stabilirea şi aplicarea, împreună cu acestea şi cu alte instituţii care au competenţe conform legii, a măsurilor ce se impun în cazul accidentelor şi evenimentelor grave, cu efect asupra mediului, survenite în timpul transportului mărfurilor periculoase;

d) Ministerul Industriei şi Comerţului, pentru:- reglementarea condiţiilor de realizare şi de omologare a ambalajelor şi recipientelor destinate transportului mărfurilor periculoase;- elaborarea normelor privind omologarea suprastructurilor vehiculelor rutiere specializate pentru transportul mărfurilor periculoase;

- 91 -

Page 87: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- elaborarea fişelor de siguranţă tip, pentru substanţele sau grupele de substanţe prevăzute de A.D.R.;- elaborarea normelor privind ambalarea, etichetarea, expedierea şi depozitarea mărfurilor periculoase în conformitate cu cerinţele A.D.R.;

e) Ministerul de Interne, pentru:- intervenţia operativă în caz de accident sau de iminenţă a producerii unui eveniment în timpul transportului rutier al mărfurilor periculoase;- asigurarea intervenţiei în caz de evenimente în care sunt implicate vehicule ce transportă mărfuri periculoase, cu sau fără incendiu, de către echipe speciale dotate, echipate şi instruite corespunzător, din cadrul Corpului Pompierilor Militari şi al Ministerului de Interne - Comandamentul Protecţiei Civile;- stabilirea, împreună cu Ministerul Transporturilor şi, după caz, şi cu autorităţile administraţiei publice locale, a traseelor interzise accesului transportului de mărfuri periculoase, cu indicarea rutelor ocolitoare sau alternative şi a modului de semnalizare a lor;- cercetarea, împreună cu Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului şi cu Ministerul Transporturilor, a evenimentelor produse la transportul mărfurilor periculoase, stabilirea şi aplicarea, împreună cu acestea şi cu alte instituţii care au competenţe conform legii, a măsurilor ce se impun în cazul accidentelor şi evenimentelor grave, cu efect asupra mediului, survenite în timpul transportului mărfurilor periculoase;

f) Ministerul de Interne - Comandamentul Protecţiei Civile, pentru:- elaborarea, împreună cu autorităţile publice şi cu întreprinderile implicate, a planurilor de alarmare şi intervenţie în caz de poluare accidentală a mediului în timpul transportului mărfurilor periculoase;- organizarea şi realizarea intervenţiilor unităţilor specializate în caz de accidente sau evenimente grave provocate în timpul transportului rutier sau la depozitarea mărfurilor periculoase, pentru limitarea şi înlăturarea efectelor dezastrelor ecologice provocate de acestea;

g) autorităţile administraţiei publice locale, pentru:- stabilirea şi semnalizarea corespunzătoare a locurilor de parcare destinate vehiculelor ce execută transportul mărfurilor periculoase;- stabilirea împreună cu Ministerul de Interne a traseelor interzise accesului transportului de mărfuri periculoase, cu indicarea rutelor ocolitoare sau alternative şi a modului de semnalizare a lor, pentru drumurile publice din administrare;- elaborarea unor programe locale de alarmare şi intervenţie în cazul evenimentelor survenite în timpul transportului de mărfuri periculoase;- participarea la organizarea intervenţiei pentru limitarea efectelor accidentelor şi evenimentelor grave provocate în timpul transportului mărfurilor periculoase.

(2) În termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a prezentelor norme autorităţile publice prevăzute la alin. (1) vor emite reglementările necesare pentru punerea în aplicare etapizată a prezentei hotărâri în domeniul lor de activitate.

CAPITOLUL III: Obligaţiile întreprinderilorArt. 5

(1) Întreprinderile care efectuează expediţii şi transporturi rutiere de mărfuri periculoase sau operaţiuni de încărcare/descărcare legate de transportul acestora vor desemna una sau mai multe persoane în calitate de consilier de siguranţă pentru a

- 92 -

Page 88: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

organiza transportul rutier al mărfurilor periculoase sau operaţiunile de încărcare/descărcare legate de aceste transporturi.

(2) Consilierul de siguranţă va deţine un certificat de pregătire profesională valabil pentru activităţile din domeniul transportului rutier al mărfurilor periculoase, eliberat de Ministerul Transporturilor, conform reglementărilor specifice în vigoare, care va cuprinde şi atribuţiile privind organizarea transportului rutier al mărfurilor periculoase ce revin consilierului de siguranţă în conformitate cu prezentele norme.

Art. 6Întreprinderile care ambalează, etichetează, expediază cu mijloace de

transport rutier şi depozitează mărfuri periculoase pot efectua aceste activităţi dacă îndeplinesc următoarele condiţii:

a) au obţinut acordul şi/sau autorizaţia de mediu, eliberată de autoritatea teritorială pentru protecţia mediului;b) mărfurile periculoase sunt admise la transportul rutier în condiţiile prevăzute de A.D.R.;c) mărfurile periculoase nu sunt încărcate peste limita cantitativă admisă la transport, prevăzută în A.D.R.;d) vehiculul este încărcat în limitele admise la transport pentru categoria respectivă de vehicul;e) sunt respectate reglementările privind modul de ambalare şi etichetare a mărfurilor periculoase prevăzute de A.D.R.;f) au eliberat conducătorului auto fişa de siguranţă întocmită conform prescripţiilor A.D.R.;g) au menţionat în documentul de transport caracterul de marfă periculoasă, denumirea şi numărul de identificare ale acesteia, precum şi că:

- substanţele transportate sunt admise la transportul rutier;- ambalarea şi etichetarea s-au făcut în mod corespunzător;- ambalarea în comun, în acelaşi colet sau container, a mai multor substanţe este admisă;- transportul se derulează cu respectarea prevederilor specifice ale A.D.R., cu indicarea acestora;

h) personalul propriu desemnat pentru efectuarea operaţiunilor de încărcare/descărcare a fost instruit pentru efectuarea acestor operaţiuni;i) la locul de încărcare/descărcare sunt afişate regulile de protecţie ce trebuie respectate pentru efectuarea acestei operaţiuni;j) respectă regulile de siguranţă aplicabile la efectuarea operaţiunilor de încărcare/descărcare în şi din cisterne;k) folosesc ambalaje autorizate conform prevederilor A.D.R. pentru transportul rutier al mărfurilor periculoase;l) ambalarea în comun, în acelaşi colet sau container, a mărfurilor periculoase expediate este admisă de reglementările în vigoare;m) au obţinut autorizaţia de manipulare, respectiv de depozitare a materialelor radioactive, eliberată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în cazurile prevăzute de reglementările specifice emise de aceasta.

Art. 7Operatorii de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase pot

efectua aceste activităţi dacă sunt îndeplinite următoarele condiţii:a) deţin licenţă de transport şi, după caz, licenţă de execuţie pentru vehiculele utilizate la transportul mărfurilor periculoase;

- 93 -

Page 89: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

b) deţin certificatul de agreare eliberat de Regia Autonomă "Registrul Auto Român" conform prevederilor A.D.R. pentru vehiculul utilizat corespunzător mărfii transportate;c) vehiculul rutier are dotările şi echipamentele necesare, conform reglementărilor specifice în vigoare;d) vehiculele care transportă mărfuri periculoase sunt semnalizate pe perioada efectuării transporturilor, conform prevederilor A.D.R., cu panouri şi etichete de pericol, conform reglementărilor specifice în vigoare;e) conducătorul vehiculului deţine certificat A.D.R. valabil pentru clasa respectivă de marfă periculoasă şi tipul de vehicul rutier, eliberat de Ministerul Transporturilor;f) aplică, în caz de accident sau de eveniment rutier, măsurile de intervenţie şi alarmare prevăzute în fişa de siguranţă. În cazul unui accident care pune în pericol ecosistemul terestru, acvatic sau care poluează grav aerul, va fi anunţată autoritatea teritorială pentru protecţia mediului;g) respectă regulile privind circulaţia vehiculelor care efectuează transportul mărfurilor periculoase, prevăzute de reglementările naţionale şi de A.D.R.;h) pentru transportul materialelor radioactive deţin autorizaţie de transport şi, dacă este cazul, autorizaţie de expediţie, eliberate de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare;i) în toate cazurile prevăzute de reglementările privind transportul materialelor radioactive, emise de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare, transportul materialelor radioactive se efectuează în colete care deţin autorizaţie de tip eliberată de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare sau, în cazul transporturilor internaţionale, validată de aceasta.

Art. 8Întreprinderile care efectuează operaţiuni de transport de mărfuri periculoase

au obligaţia ca până la data de 31 decembrie 2005 să îşi implementeze şi să certifice sistemul calităţii serviciului, conform cerinţelor standardului SREN ISO 9002/1995. În cazul în care după această dată nu vor deţine acest certificat, licenţa de transport de mărfuri periculoase a întreprinderii va fi retrasă.

Art. 9Este interzis să se aplice pe ambalaje sau pe mijloacele de transport panouri,

etichete sau inscripţii, care: - indică pericole inexistente în cazul transportului respectiv; - nu sunt conforme cu caracteristicile mărfurilor transportate.

Art. 10Expeditorii şi/sau destinatarii transportului de mărfuri periculoase trebuie să

asigure, după caz, curăţarea, spălarea, neutralizarea, decontaminarea sau dezinfectarea vehiculului rutier, cu excepţia cazurilor în care această obligaţie, prin contractul de transport, revine operatorului de transport. Operaţiunile respective se vor realiza conform condiţiilor cuprinse în autorizaţiile emise de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului şi de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare.

CAPITOLUL IV: Contravenţii şi sancţiuniArt. 11

Constituie contravenţii, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate infracţiuni şi să se sancţioneze ca atare, următoarele fapte:

a) utilizarea vehiculelor rutiere care nu au certificat de agreare eliberat de Regia Autonomă "Registrul Auto Român", nu au dotările ori echipamentele

- 94 -

Page 90: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

necesare sau pentru care conducătorul auto nu deţine certificatul A.D.R. corespunzător;b) folosirea de vehicule care prezintă pierderi de mărfuri periculoase ca urmare a lipsei de etanşeitate a cisternelor sau recipientelor şi ambalajelor;c) transportul de mărfuri periculoase în vehicule rutiere care nu au la bord extinctoare adecvate pentru stins incendiul sau acestea au termenul de folosinţă expirat şi/sau nu au echipamentul de protecţie recomandat în fişa de siguranţă;d) utilizarea vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, care nu sunt semnalizate corespunzător cu panouri şi etichete de pericol conform prevederilor A.D.R. sau a căror semnalizare este neregulamentară;e) nedeţinerea la bordul vehiculului a documentelor necesare pentru transportul mărfurilor periculoase sau dacă aceste documente au termenul de valabilitate expirat ori nu sunt corespunzătoare prevederilor A.D.R.;f) utilizarea de personal neinstruit pentru efectuarea operaţiunilor de manipulare a mărfurilor periculoase;g) încărcarea cu mărfuri periculoase a vehiculelor fără certificat de agreare pentru vehicul sau fără certificat A.D.R. pentru conducătorul auto ori dacă aceste documente au termenul de valabilitate expirat sau nu sunt corespunzătoare mărfii transportate;h) folosirea la transportul rutier a ambalajelor, recipientelor sau cisternelor care nu corespund normelor prevăzute de A.D.R. sau care nu sunt autorizate, după caz;i) neaplicarea pe ambalaje, recipiente sau cisterne a etichetelor de pericol sau aplicarea lor neregulamentară;j) expedierea de mărfuri în cisterne cu un grad de umplere neconform prescripţiilor tehnice;k) nedeclararea în documentele de transport, ca marfă periculoasă, a mărfii transportate sau menţionarea neconformă a riscului real al mărfii periculoase transportate;l) încredinţarea pentru transport a unor cantităţi de mărfuri periculoase mai mari decât cele permise la transportul rutier, a unor mărfuri periculoase interzise la transport sau ambalarea în acelaşi colet sau container de mărfuri neadmise la transportul în comun al acestora conform prevederilor A.D.R.;m) lipsa menţiunilor expeditorului în documentele de transport, conform prevederilor A.D.R.;n) lipsa fişei de siguranţă corespunzătoare mărfii periculoase transportate;o) afectarea mediului înconjurător prin operaţiunile de curăţare, spălare, neutralizare sau dezinfectare a vehiculului rutier după descărcarea mărfurilor periculoase, efectuate necorespunzător, sau prin neefectuarea acestora;p) nedesemnarea consilierilor de siguranţă pentru transportul mărfurilor periculoase;r) nerespectarea măsurilor de alarmare şi intervenţie prevăzute în fişa de siguranţă, în cazul unor evenimente.

Art. 12(1) Contravenţiile prevăzute la art. 11 lit. c), d), e), g), o) şi r) se sancţionează cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică conducătorului auto.

- 95 -

Page 91: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

(2) Contravenţiile prevăzute la art. 11 lit. a), b), h), i), j), k), l), m) şi n) se sancţionează cu amendă de la 750.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică consilierului de siguranţă, iar în parcurs, conducătorului auto.(3) Contravenţiile prevăzute la art. 11 lit. f) şi p) se sancţionează cu amendă de la 750.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică conducătorului întreprinderii.

Art. 13(1) Contravenţiile prevăzute la art. 11 se constată şi se sancţionează de către:

a) personalul împuternicit de ministrul transporturilor, la sediul operatorilor de transport şi la locurile de parcare, precum şi în trafic, împreună cu organele competente din cadrul Ministerului de Interne;b) ofiţerii şi subofiţerii Ministerului de Interne, din cadrul serviciilor de circulaţie şi ai poliţiei de frontieră, pe drumurile publice şi în punctele de control pentru trecerea frontierei;c) personalul împuternicit de ministrul industriei şi comerţului, în locurile de producere, ambalare, etichetare, încărcare/descărcare, depozitare a mărfurilor periculoase şi de curăţare a ambalajelor, cisternelor şi vehiculelor care au fost utilizate la transportul mărfurilor periculoase;d) personalul împuternicit de preşedintele Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare, în toate situaţiile în care sunt deţinute sau transportate materiale radioactive;e) personalul împuternicit de ministrul apelor, pădurilor şi protecţiei mediului, în toate situaţiile, iar în trafic, împreună cu organele abilitate ale Ministerului de Interne.

(2) Situaţia privind contravenţiile prevăzute la art. 11, constatate şi sancţionate de personalul împuternicit prevăzut la alin. (1) lit. b) şi e), va fi comunicată trimestrial Ministerului Transporturilor.(3) Contravenţiilor prevăzute în prezentele norme le sunt aplicabile dispoziţiile Legii nr. 32/1968 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor, cu excepţia art. 25-27.

Art. 14În cazul săvârşirii repetate a contravenţiilor prevăzute la art. 11 Ministerul

Transporturilor poate lua măsura retragerii certificatului de consilier de siguranţă, a certificatului A.D.R. al conducătorului auto sau a licenţei de execuţie a autovehiculului.

CAPITOLUL V: Dispoziţii finaleArt. 15

Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Ministerul Industriei şi Comerţului, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului îşi vor exercita atribuţiile de control al transportului rutier de mărfuri periculoase conform competenţelor pe care le au, potrivit reglementărilor specifice proprii.

Art. 16(1) Personalul împuternicit de Ministerul Transporturilor, Ministerul de Interne, Ministerul Industriei şi Comerţului, Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare şi de Ministerul Apelor, Pădurilor şi Protecţiei Mediului, pentru activitatea de control al transportului mărfurilor periculoase, are obligaţia să deţină cunoştinţe profesionale privind transportul rutier al mărfurilor periculoase.(2) Autorităţile publice prevăzute la alin. (1) vor lua măsuri pentru instruirea până la data de 31 decembrie 2001 a personalului propriu, împuternicit pentru activitatea de control.

- 96 -

Page 92: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Art. 17(1) Locurile în care se efectuează controlul vehiculelor încărcate cu mărfuri periculoase se stabilesc de autorităţile competente şi/sau de personalul împuternicit pentru activitatea de control, de regulă în afara părţii carosabile, astfel încât să fie posibilă repunerea în conformitate a vehiculelor găsite în neregulă.(2) În cazurile în care personalul împuternicit pentru activitatea de control apreciază că prin continuarea transportului se periclitează într-un mod evident siguranţa transportului şi a mediului înconjurător, vehiculul şi încărcătura sa vor fi reţinute în condiţii de siguranţă până când se realizează de către expeditor şi/sau de operatorul de transport condiţiile prevăzute de reglementări.(3) Controalele se vor efectua prin sondaj şi vor acoperi, pe cât posibil, o zonă extinsă a reţelei rutiere.

Art. 18(1) Cu ocazia efectuării controlului se întocmeşte un buletin de control, conform modelului prevăzut în anexa care face parte integrantă din prezentele norme, de către autoritatea competentă care a efectuat controlul. Un exemplar al acestuia se va remite conducătorului autovehiculului, care îl va prezenta organelor de control în cazul unor controale ulterioare.(2) Buletinul de control nu exclude posibilitatea efectuării unui control ulterior.

Art. 19Vehiculele înmatriculate în alte ţări pot circula pe teritoriul României încărcate

cu mărfuri periculoase, cu respectarea condiţiilor prevăzute de A.D.R.Art. 20

(1) Contravenţiile prevăzute la art. 11, săvârşite pe teritoriul României de către conducătorii autovehiculelor înmatriculate în străinătate, se constată şi se sancţionează în conformitate cu prevederile prezentelor norme. Sancţiunile prevăzute la art. 12 se aplică conducătorului auto în calitate de persoană responsabilă cu executarea transportului.(2) Măsurile luate în aplicarea prevederilor alin. (1) se vor comunica de către organul de control constatator Ministerului Transporturilor, care va sesiza autoritatea competentă din statul în care este înmatriculat autovehiculul.

Art. 21Textul tradus al anexelor A şi B la A.D.R., reactualizat cu amendamentele

adoptate ulterior, se asigură, la cererea celor interesaţi, de către Ministerul Transporturilor prin Regia Autonomă "Registrul Auto Român".

- 97 -

Page 93: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

BULETIN DE CONTROL

1. Locul controlului.................………….…..…....2. Data…….....….....… 3. Ora.........................4. Simbolul naţional al vehiculului şi numărul de înmatriculare…...........................……….........5. Simbolul naţional al remorcii/semiremorcii şi numărul de înmatriculare....………...................6. Tipul vehiculului............................................…......................................................………......7. Întreprinderea care derulează transportul/adresa.................................................……....…...8. Naţionalitatea.......………..… 9. Conducătorul vehiculului.......................….………................10. Ajutorul conducătorului vehiculului.........................….........................................……….......11. Expeditorul, adresa, locul de încărcare1)............................................................……....…...12. Destinatarul, adresa, locul de descărcare1).......................................................……..…......13. Masa brută a mărfurilor periculoase în funcţie de unitatea de transport..………..................14. Depăşirea limitelor prevăzute în marginalul 10 011 (Tab. 1.1.3.6.3) Da Nu15. Transport în: cisternă fixă cisternă mobilă container-cisternă baterie de recipiente în vrac în container ambalateDocumente la bord:16. Existenţa documentului/ documentelor de transport/însoţire: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul 17. Existenţa instrucţiunilor scrise: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul18. Existenţa autorizaţiei bilaterale/acordului multilateral/naţionale: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul19. Existenţa certificatului de agreare a vehiculului: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul20. Existenţa certificatului de pregătire profesională a şoferului: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul21. Mărfurile autorizate pentrutransport: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazulCirculaţia vehiculului:22. Mărfurile în vrac: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul23. Transporturi în cisternă: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul24. Transporturi în container: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul25. Mărfurile autorizate pentru tipul de vehicul:

verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul

26. Interdicţia încărcăturii mixte: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul27. Manevrarea şi depozitarea2): verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul28. Scurgeri ale mărfurilor sau deteriorări ale ambalajelor2): verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul29. Numărul ONU/etichetarea ambalajului/codul ONU de ambalare1), 2): verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul30. Marcarea vehiculului şi/sau a containerului:

verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul

31. Eticheta/etichetele de pericol pentru cisternă sau transportul în vrac: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul32. Setul de scule pentru reparaţii provizorii: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul33. Existenţa a cel puţin unei benzi de semnalizare adezive/vehicul: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul34. Existenţa a două lămpi de semnalizare de culoare portocalie: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul35. Existenţa stingătorului/stingătoarelor de incendii: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul36. Existenţa echipamentului personal de protecţie a şoferului: verificare stabilirea contravenţiei nu este cazul37. Diverse/Observaţii 38. Autoritatea/Funcţionarul/Ofiţerul care a efectuat inspecţia_______1) Se declară la "Observaţii" pentru operaţiunile de transport grupate.2) Verificarea violărilor vizibile.

Publicate în Monitorul Oficial cu numărul 11 din data de 9 ianuarie 2001

- 98 -

Page 94: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

2.7. Ordinul Ministrului transporturilor nr. 592 din 14 octombrie 1998 pentru aprobarea reglementărilor privind omologarea în vederea admiterii în

circulaţie pe drumurile publice din România, agrearea şi efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase –

R.N.T.R. 3 (extrase)

Capitolul 1Obiectul

Art. 1 – Prezentele reglementări stabilesc modul de lucru pentru omologarea în vedere admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România, agrearea şi inspecţia tehnică periodică a vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase în trafic intern şi internaţional, în conformitate cu prevederile Acordului european pentru transportul internaţional de mărfuri periculoase (ADR).

Capitolul 2Domeniul de aplicare

Art. 2 – Fac obiectul prezentelor reglementări:- toate vehiculele care efectuează transport intern şi/sau internaţional de mărfuri periculoase;- autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci destinate acestui tip de transport, atunci când în ADR nu este prevăzut altfel.

Capitolul 3Omologarea pentru circulaţia pe drumurile publice

a vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase

Art. 3 – Vehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase, care urmează să fie înmatriculate pentru prima dată în România, trebuie să fie omologate pentru circulaţia pe drumurile publice prin Regia Autonomă “Registrul Auto Român”.

Art. 4 – Omologarea pentru transportul mărfurilor periculoase este obligatorie pentru tipurile de vehicule definite prin anexa 3 tabelul 1 pct. 1-5.

La omologarea pentru circulaţia pe drumurile publice, vehiculele destinate transportului de mărfuri periculoase trebuie să îndeplinească prescripţiile impuse prin “Condiţii tehnice pentru vehicule rutiere în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România (R.N.T.R. 2)” şi cuprinse în ADR sau în anexa 3 la prezentele reglementări, după caz.

Art. 5 – La prezentarea vehiculului în vederea omologării de tip pentru transportul de mărfuri periculoase, producătorul sau reprezentantul său autorizat va depune la Regia Autonomă “Registrul Auto Român” următoarea documentaţie:

A. Cerere de omologare, cu precizarea tipului de vehicul, conform anexei 3 sau a clasei (claselor) cifrei, literei şi, eventual, a substanţelor periculoase pentru care vehiculul poate fi utilizat.

B. Specificaţia tehnică detaliată a vehiculului, care va cuprinde:- desen de ansamblu, cu cotele principale de gabarit;- schema instalaţiei electrice, cu indicarea secţiunilor conductorilor;- schema frânei de încetinire;- buletine de probe privind viteza de combustie a materialelor utilizate la construcţia şi la echiparea caroseriei şi a cabinei;

- 99 -

Page 95: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- certificate de conformitate cu cerinţele ADR pentru anumite subansambluri sau sisteme) etc.

C. După caz, în funcţie de clasa sau de clasele de substanţe pentru care este destinat vehiculul, se vor depune următoarele documente care atestă că suprastructurile specializate din dotare corespund constructiv şi funcţional reglementărilor R.N.T.R. 2, R:.N.T.R. 3, ADR şi normelor naţionale în domeniu:

- autorizaţie emisă de către Societatea Comercială “Iprochim” SA – Departamentul utilaje, autoritate competentă delegată de către Ministerul Industriei şi Comerţului, care trebuie să includă, dacă este cazul, şi autorizaţia de la ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul cazanelor, recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat) pentru cisternele, recipientele şi instalaţiile de operare care sunt montate pe vehiculele care transportă substanţe periculoase sub presiune. Pentru obţinerea acestei autorizaţii se va prezenta la Societatea Comercială “Iprochim” SA – Departamentul utilaje cartea tehnică a suprastructurii (sau o documentaţie echivalentă), care trebuie să conţină şi referiri la condiţiile tehnice şi la instrucţiunile de operare cu echipamentele acesteia.

În acest document instituţia menţionată va specifica:- clasa (clasele), cifrele, literele, numărul de identificare şi denumirile substanţelor pentru care vehiculul poate fi utilizat;- punctul de inflamabilitate a substanţei;- compatibilitatea încărcăturilor stingătoarelor de incendiu care intră în dotarea vehiculului cu substanţele pentru care este destinat să le transporte;- existenţa etichetării vehiculului conform prevederilor ADR cod numeric marginal (c.n.m.) 10500 şi xx500;- gradul de umplere (încărcare) a suprastructurii (constructiv, autorizat, maxim, minim, după caz);- termenul de valabilitate.

Solicitantul omologării poate depune şi documente originale care atestă existenţa omologării internaţionale valabile, conform ADR. În lipsa acestora, va prezenta documentaţia menţionată mai sus.

Art. 6 – În cazul omologării de tip, pe baza verificărilor şi a probelor efectuate de către Regia Autonomă registrul Auto Român, pe baza documentelor prevăzute la art. 5 lit. A, B şi C şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, Regia Autonomă “Registrul Auto Român” eliberează “Certificatul de omologare de tip pentru circulaţia pe drumurile publice”, în baza căruia producătorul sau reprezentantul său autorizat poate elibera “Cartea de identitate a vehiculului” pentru vehiculele noi, fabricate conform tipului omologat.

Art. 7 În cazul omologării individuale, pe baza verificărilor şi a probelor efectuate de către reprezentantul Regiei Autonome “Registrul Auto Român”, precum şi a documentelor prevăzute la art. 5 lit. C şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile, Regia Autonomă “Registrul Auto Român” eliberează “Cartea de identitate a vehiculului”, iar dacă este cazul, “Certificatul de omologarea individuală artizanală”.

Capitolul 4Agrearea vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase

Art. 8 – “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” se eliberează numai pentru tipurile de vehicule nominalizate şi definite în ADR atât pentru trafic naţional, cât şi pentru trafic internaţional, respectiv pentru:

- vehiculele cisternă;- vehiculele purtătoare de cisterne demontabile;

- 100 -

Page 96: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

- vehiculele-baterie cu o capacitate mai mare de 1000 l;- vehiculele care transportă conteinere-cisternă cu o capacitate mai mare de 3000 l;- unităţile de transport de tip II sau III care transportă substanţe din clasa 1, autovehiculele care tractează remorci sau semiremorci corespunzătoare acestor tipuri de vehicule definite mai sus, atunci când nu este specificat altfel în ADR.

Se exceptează de la această prevedere vehiculele lente (aşa cum sunt ele definite în R.N.T.R. 2) care pot fi încadrate în aceste tipuri de vehicule.

Art. 9 – “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” poate fi eliberat numai dacă:

- vehiculul îndeplineşte condiţiile tehnice conform R.N.T.R. 1 sau R.N.T.R. 2, după caz, şi pe cele specifice în ADR (pentru transport internaţional) sau cuprinse în anexa nr. 3 la prezentele reglementări (pentru transport naţional), după caz- pentru suprastructură există şi este valabil unul dintre următoarele documente, după caz: autorizaţie, certificat de conformitate cu prototipul, certificat de inspecţie tehnică iniţială, anuală sau periodică, emise de către Societatea Comercială “Iprochim” SA – Departamentul utilaje.Art. 10 – “Certificatul de agreare pentru vehiculele care transportă anumite

mărfuri periculoase” se eliberează de către Regia Autonomă “Registrul Auto Român” deţinătorului vehiculului, individual şi la cererea scrisă a acestuia., după înmatricularea vehiculului, indiferent de modul de omologare “individuală sau de tip) şi este valabil maximum un an, cu posibilitate de prelungire. El se poate elibera şi pentru vehicule deja omologate şi înmatriculate anterior, dar care nu au solicitat agrearea până în acel moment. Şi în aceste cazuri eliberarea certificatului se va face numai dacă sunt îndeplinite condiţiile specifice şi numai în urma efectuării inspecţiei tehnice conform prevederilor cap. 5.

Termenul de valabilitate al “Certificatului de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” este egal cu cel mai scurt dintre termenele cuprinse în documentele menţionate la art. 9 liniuţa a II-a, fără a depăşi însă un an.

Art. 11 – Pentru transportul pe drumurile publice din România se va folosi unul dintre modelele de certificat prezentate în anexa 1 sau 2. Certificatul prezentat în anexa 1 se foloseşte în cazul în care se efectuează numai transport în trafic naţional, iar cele prezentate în anexa 2, dacă se efectuează transporturi internaţionale. Certificatul pentru transporturi internaţionale este valabil şi pentru efectuarea de transporturi în trafic naţional.

“Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” (anexa 2), pentru transporturile internaţionale, trebuie redactat, în afară de limba română şi într-o limbă de circulaţia internaţională (franceză, engleză sau germană, la alegerea solicitantului) şi va fi barat cu o diagonală de culoare roz.

Art. 12 – Pe timpul efectuării transportului “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” trebuie să fie prezent în mod obligatoriu la bordul vehiculului:

- în original (pentru trafic internaţional);- în original sau copie legalizată (pentru trafic naţional).Art. 13 – În cazul unităţilor de transport formate dintr-un autovehicul (autotractor)

şi o remorcă (semiremorcă) se eliberează câte un certificat pentru fiecare vehicul în parte, dacă nu este altfel stipulat în ADR.

Art. 14 – Împreună cu “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase” şi, dacă este posibil, cu aceeaşi durată de valabilitate, se eliberează (sau se completează) anexa la certificatul de înmatriculate şi se aplică ecusonul pe placa cu numărul de înmatriculare (conform Reglementărilor R.N.T.R. 1).

- 101 -

Page 97: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Capitolul 5Inspecţia tehnică periodică a vehiculelor destinate

transportului de mărfuri periculoase

Art. 15 – Pentru a putea fi menţinute în circulaţie, vehiculele care transportă mărfuri periculoase, care fac parte din tipurile nominalizate la art. 8 şi pentru care este necesar “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase”, vor fi supuse de către deţinătorii acestora unei inspecţii tehnice periodice. Inspecţia tehnică periodică a acestor vehicule se efectuează numai la reprezentanţele Regiei Autonome “Registrul Auto Român”, care au personal autorizat în acest sens.

Art. 16 – Reprezentanţele Regiei Autonome “Registrul Auto Român” vor efectua, de asemenea, în exclusivitate, inspecţiile tehnice periodice la următoarele categorii de vehicule:

- remorci lente care aparţin tipurilor nominalizate la art. 8;- vehicule cu suprastructuri specializate pentru transportul recipientelor cu gaze lichefiate sau cu alte mărfuri periculoase.Art. 17 – La inspecţia tehnică periodică vehiculele destinate transportului de

mărfuri periculoase trebuie să îndeplinească, pe lângă condiţiile impuse prin “Reglementări privind inspecţia tehnică periodică a autovehiculelor şi remorcilor acestora” (R.N.T.R. 1) şi condiţiile care le sunt aplicabile, cuprinse în anexa 3 la prezentele reglementări sau în ADR după caz.

Pentru îndeplinirea condiţiilor specifice legate de substanţele transportate efectiv (referitoare la vehiculul propriu-zis, instalaţiile refrigerante sau frigorifice, aerisirea compartimentelor pentru încărcătură, accesorii şi dotări necesare pentru transportul unor anumite clase de substanţe etc.) răspunderea revine deţinătorului vehiculului.

Art. 18 – Pentru a putea fi menţinute în circulaţie, vehiculele care transportă mărfuri periculoase trebuie supuse inspecţiei tehnice periodice la intervale de cel mult un an, cu excepţia vehiculelor care transportă substanţe din clasa a 7-a, care trebuie supuse inspecţiei tehnice periodice la intervale de cel mult 8 luni.

Art. 19 – La prezentarea vehiculului pentru inspecţia tehnică deţinătorul va prezenta:

- certificatul de înmatriculare şi anexa la acesta;- “certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase”, pentru vehiculele care necesită eliberarea unui astfel de certificat conform art. 8, dacă acesta a fost eliberat anterior;- pentru unele suprastructuri, ca şi pentru cisternele, recipientele şi instalaţiile de operare care sunt montate pe vehicule, documentul emis de către Societatea Comercială “Iprochim” SA – Departamentul utilaje (autorizaţie, certificat de conformitate cu prototipul, inspecţia tehnică iniţială, inspecţia tehnică anuală sau inspecţia tehnică periodică), având termenul de valabilitate reactualizat.Art. 20 – Perioada de valabilitate a inspecţiei tehnice periodice este egală cu cel

mai apropiat termen de valabilitate înscris în documentele de specialitate menţionate la art. 19 din această reglementare, fără a depăşi însă limitele prevăzute la art. 18.

Art. 21 – Pe baza documentelor, verificărilor şi probelor efectuate, reprezentantul Regiei Autonome “Registrul Auto Român”:

- aplică ecusonul pe placa cu numărul de înmatriculare;- înscrie în anexa la certificatul de înmatriculare data până la care vehiculul trebuie supus următoarei inspecţii tehnice, aplicând şi ştampila de inspecţie tehnică;- după caz, eliberează certificatul de agreare, îl completează cu următoarea dată la care valabilitatea acestuia încetează, dacă certificatul există deja, sau

- 102 -

Page 98: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

eliberează un nou certificat, dacă cel existent nu mai poate fi prelungit. Dispoziţiile prezentului alineat nu se aplică în cazurile prevăzute la art. 16.

Capitolul 6Dispoziţii finale şi tranzitorii

Art. 22 – Omologarea de tip a vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase se efectuează numai la Regia Autonomă “Registrul Auto Român” din Bucureşti, iar omologările individuale, inspecţiile tehnice şi eliberarea certificatelor de agreare se efectuează la reprezentanţele Regiei Autonome “Registrul Auto Român” din teritoriu.

Art. 23 – Toate vehiculele care fac parte dintr-unul din tipurile sau categoriile de vehicule nominalizate la art. 8 şi 16, înmatriculate până la data intrării în vigoare a prezentelor reglementări, şi care efectuează transporturi de mărfuri periculoase vor fi supuse inspecţiei tehnice de către Regia Autonomă “Registrul Auto Român” prin reprezentanţele sale, conform art. 15 şi 16.

Cu această ocazie se va elibera, dacă este cazul, “Cartea de identitate a vehiculului” şi “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase”.

Dacă un anumit vehicul înmatriculat, destinat să efectueze transport naţional de mărfuri periculoase, nu îndeplineşte la prima inspecţie tehnică periodică efectuată de Regia Autonomă “Registrul Auto Român” condiţiile impuse prin codurile 506, 508, 509, 513 şi 514 din anexa 3, aceste condiţii tehnice neîndeplinite vor fi notificate la rubrica 6 (Observaţii) din “Certificatul de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase”, deţinătorul fiind obligat ca în termen de un an să execute modificările impuse pentru ca vehiculul să răspundă în totalitate acestor condiţii tehnice.

În cazul nerespectării acestei obligaţii, Regia Autonomă “Registrul Auto Român” nu va prelungi valabilitatea “Certificatului de agreare pentru vehicule care transportă anumite mărfuri periculoase”.

Art. 24 – După intrarea în vigoare a prezentelor reglementări pentru vehiculele care urmează a fi înmatriculate, documentul menţionat la art. 5 lit. C se va acorda pe baza respectării prevederilor reglementărilor R.N.T.R 2, R.N.T.R. 3 şi a normelor naţionale în domeniu, aliniate la prevederile ADR.

Art. 25 – Anexele nr. 1-5 fac parte integrantă din prezentele reglementări.

Anexa nr. 3 la reglementări

Condiţii tehnice suplimentare privind omologarea, agrearea şi inspecţia tehnică a vehiculelor care transportă mărfuri periculoase

Tabelul nr. 1

Tipuri de vehicule destinate transportului de mărfuri periculoase:1. Tipul EX/II – vehicule destinate transportului de explozivi pentru care este necesară o unitate de transport de tip II (definită la c.n.m. 11204 din ADR).2. Tipul EX/III – vehicule destinate transportului de explozivi pentru care este necesară o unitate de transport de tipul III (definită la c.n.m. 11204 din ADR).3. Tipul FL – vehicule destinate transportului de lichide cu punct de inflamabilitate mai mic sau egal cu 61°C cu excepţia combustibilului Diesel, motorinei ori a combustibilului lichid pentru calorifere sau de gaze inflamabile, în cisterne fixe, demontabile, în conteinere-cisternă cu o capacitate mai mare de 3000 litri şi

- 103 -

Page 99: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

vehicule-baterie cu o capacitate de 1000 litri, destinate transportului de gaze inflamabile.4. Tipul OX – vehicule destinate transportului de substanţe din clasa 5.1 cifra 1° a în cisterne fixe sau demontabile sau în conteinere-cisternă cu o capacitate mai mare de 3000 litri.5. Tipul AT – vehicule, altele decât cele de tip FL sau OX, destinate transportului de mărfuri periculoase în conteinere-cisternă cu capacitatea mai mare de 3000 litri sau în cisterne fixe sau demontabile, ori vehicule-baterie cu o capacitate mai mare de 1000 litri, altele decât tipul FL.6. Tipul VU – vehicule utilitare sau specializate, care nu fac parte din categoriile de mai sus şi pentru care nu este necesară eliberarea certificatului de agreare, dar care trebuie să îndeplinească unele condiţii tehnice suplimentare pentru a putea transporta anumite mărfuri periculoase.

Aceste tipuri de vehicule trebuie să fie conforme condiţiilor aplicabile corespunzătoare, indicate în tabelul nr. 2.

Condiţii tehnice suplimentare Tipuri de vehiculCond

iţianr.

Caracteristici particulare pentru:

EX/II EX/III AT FL OX VU Observaţii

I Identificare şi documenteConform R.N.T.R. 1 şi R.N.T.R. 3

II Instalaţia electricăC001 cablajele instalaţiei electrice X X X XC002 deconectarea bateriilor de

acumulatoareX X

C003 bateriile de acumulatoare X X XC004 tahografe X XC005 circuite electrice alimentate în

permanenţăX X

C006 instalaţia electrică din spatele cabinei

X X

III FrânareaC007 dispozitiv de frânare antiblocare X X X X Vezi nota nr. 1C008 frâna de încetinire X X X X Vezi nota nr. 2

IV Riscuri de incendiuC009 materiale folosite la construcţia

cabineiX X

C009 ecran termic pentru cabină XC010 rezervoare de combustibil X X X X XC011 motor X X X X XC012 dispozitivul de evacuare X X X XC013 frânarea de încetinire X X X XC014 încălzirea suplimentară a cabinei X X X

V Limitarea de vitezăC015 dispozitiv de limitare a vitezei X X X X X X Vezi nota nr. 3

VI Alte condiţiiC016 protecţia suplimentară spate a

cisterneiX X X

C017 mijloace de stingere a incendiilor X X X X X XC018 echipamente diverse X X X X X XC019 prelată greu inflamabilă sau

neinflamabilăX X Vezi nota nr. 4

C020 caroserie de construcţie specială XC021 echipament electric pentru clasa 1 X X X

NOTE

1. Numai pentru autovehicule peste 16 t, remorci şi semiremorci peste 10 t masă totală

- 104 -

Page 100: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

La omologare, în vederea primei înscrieri în circulaţie în România sau la omologarea de tip: obligatoriu pentru toate vehiculele definite la art. 8.

La ITP şi agreare pentru transport internaţional pentru vehiculele definite la art. 8, înmatriculate după data de 30 iunie 1993 şi pentru toate vehiculele în serviciu după data de 31 decembrie 1999, indiferent de data primei înmatriculări.

Obligatoriu la transport naţional pentru vehiculele definite la art. 8, înmatriculate după data de 1 ianuarie 1996. Obligatoriu pentru toate vehiculele din tabelul nr. 1, care se vor înmatricula pentru prima oară după data de 31 decembrie 2002.

2. Numai pentru autovehicule peste 12 t masă totalăLa omologare, în vederea primei înscrieri în circulaţie în România sau la

omologarea de tip: obligatoriu pentru toate vehiculele definite la art. 8.La ITP şi agreare pentru transport internaţional pentru vehiculele definite la

art. 8, înmatriculate după data de 30 iunie 1993 şi pentru toate vehiculele în serviciu după data de 31 decembrie 1999, indiferent de data primei înmatriculări.

Obligatoriu la transport naţional pentru vehiculele din tabelul 1, înmatriculate după data de 1 ianuarie 1996.

3. Numai pentru autovehicule peste 12 t masă totalăLa omologare, în vederea primei înscrieri în circulaţie în România sau la

omologarea de tip: obligatoriu pentru toate vehiculele definite la art. 8.Obligatoriu şi la transport naţional pentru vehiculele din tabelul 1,

înmatriculate pentru prima oară în România după data de 1 ianuarie 2000. La ITP şi agreare pentru transport internaţional obligatoriu pentru

autovehiculele înmatriculate după data de 1 ianuarie 1988.4. Pentru transportul substanţelor din clasele 1, 1.4 şi 5.2 prelata trebuie să

fie greu inflamabilă, pentru transportul substanţelor din clasa 5.1 prelata trebuie să fie neinflamabilă.

Detalierea condiţiilor tehnice suplimentare cuprinse în tabelul nr. 2

C001 – Cablajele instalaţiei electricea) Conductorii electrici trebuie să fie dimensionaţi cu suficientă rezervă

pentru a se evita încălzirile. Ei trebuie să fie izolaţi în mod adecvat.b) Cablajele electrice trebuie să fie fixate solid şi amplasate în aşa fel încât

conductorii electrici să fie protejaţi în mod adecvat împotriva agresiunilor mecanice şi termice.

C002 – Deconectarea bateriilor de acumulatoarea) Un întrerupător pentru deconectarea circuitelor electrice trebuie montat

cât mai aproape posibil de bateria de acumulatoare.b) Dispozitive de comandă directă sau indirectă trebuie instalate: unul în

cabina de conducere şi altul în exteriorul vehiculului. Ele trebuie să fie uşor accesibile şi semnalizate distinct. Comanda din cabină va fi amplasată la îndemâna conducătorului aşezat pe scaunul său.

c) Întrerupătorul trebuie să poată fi deschis în timp ce motorul este în funcţionare fără ca să rezulte supratensiuni periculoase.

d) Conexiunile electrice de la întrerupătorul circuitului de la baterie trebuie să aibă un grad de protecţie IP 54.

C003 – Bateriile de acumulatoareBornele bateriilor trebuie să fie izolate din punct de vedere electric sau să

fie acoperite de capacul izolator al cutiei bateriei. Dacă bateriile sunt situate în altă parte decât sub capota motorului, ele trebuie să fie fixate într-o cutie de baterie ventilată.

- 105 -

Page 101: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

C004 – TahografeAlimentarea electrică a tahografului se va efectua printr-o barieră de

securitate conectată direct la baterie.C005 – Circuite electrice alimentate în permanenţă

Componentele instalaţiei electrice, cu excepţia tahografului, care rămân sub tensiune atunci când întrerupătorul bateriei este deschis, trebuie să fie adecvate pentru utilizarea în zone periculoase.

C006 – Instalaţia electrică din spatele cabineiAnsamblul acestei instalaţii trebuie conceput, realizat şi protejat în aşa fel

încât să nu poată provoca nici aprindere, nici scurtcircuit în condiţii normale de utilizare a vehiculelor şi să reducă la minimum aceste riscuri în caz de şoc sau deformare, în special:

a) cablajele – cele situate în spatele cabinei de conducere trebuie să fie protejate împotriva şocurilor, abraziunii şi frecării în timpul utilizării normale a vehiculului.

b) iluminarea – nu trebuie utilizate lămpi cu soclu cu înşurubare.C007 – Dispozitiv de frânare antiblocare

a) Autovehiculele cu masa maximă mai mare de 16 tone sau care sunt autorizate să tracteze o remorcă cu o masă maximă mai mare de 10 tone trebuie să fie echipate cu un dispozitiv antiblocare, conform c.n.m. 220521 (1) din ADR.

b) Remorcile având o masă maximă mai mare de 10 tone trebuie să fie echipate cu un dispozitiv antiblocare, conform c.n.m. 220521 (2) din ADR.

C008 – Frâna de încetinirea) Autovehiculele cu masa maximă mai mare de 16 tone sau care sunt

autorizate să tracteze o remorcă cu o masă maximă mai mare de 10 tone trebuie să fie echipate cu un dispozitiv de frânare încetinire, conform c.n.m. 220522 din ADR.

C009*) - Materiale folosite la construcţia cabineiPentru construcţia elementelor cabinei, indicate la c.n.m. 220531 1, trebuie

utilizate numai materiale greu inflamabile.Ecran termic pentru cabină

Cu excepţia cazului în care cabina este construită din materiale greu inflamabile, în spatele cabinei trebuie dispus un scut metalic sau din alt material adecvat, cu lăţimea egală cu cea a cisternei.

Toate ferestrele din spate ale cabinei sau ale scutului trebuie închise ermetic, trebuie să fie confecţionate din geam securizat rezistent la foc şi să aibă rame ignifugate.

Între cisternă şi cabină sau scut trebuie asigurat un spaţiu liber de cel puţin 15 cm.

C010 - Rezervoarele de combustibila) Trebuie amplasate în aşa fel încât să fie protejate atât cât este posibil

împotriva oricărui impact.b) În caz de scurgeri, combustibilul trebuie să se scurgă pe sol, fără a veni

în contact cu părţile calde ale vehiculului şi nici cu încărcătura.c) Rezervoarele care conţin benzină trebuie echipate cu un dispozitiv

antifoc eficace, adaptabil la orificiul de umplere sau cu un dispozitiv care permite menţinerea orificiului de umplere închis ermetic.

C011 – MotorulTrebuie echipat şi amplasat în aşa fel încât să se evite orice pericol pentru

încărcătură ca urmare a încălzirii sau aprinderii.În cazul vehiculelor de tip EX/II şi EX/III, motorul trebuie să se găsească în

faţa peretelui anterior al volumului pentru încărcătură.

- 106 -

Page 102: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

C012 – Dispozitivul de evacuareDispozitivul de evacuare, precum şi ţevile de eşapament trebuie amplasate

şi protejate în aşa fel încât să se evite orice pericol pentru încărcătură ca urmare a încălzirii sau aprinderii.

Părţile dispozitivului de evacuare, eventual aflate direct sub rezervorul de combustibil (motorină), trebuie să se găsească la o distanţă de cel puţin 100 mm de acesta sau să fie protejate printr-un ecran termic.

Pentru vehicule de tip EX/II şi EX/III sistemul de evacuare trebuie să se găsească în faţa peretelui anterior al volumului pentru încărcătură sau separat e acesta printr-un paravan rezistent la foc şi izolat termic. Orificiul ţevii de eşapament trebuie să fie în acest caz îndreptat spre partea exterioară a vehiculului.

C013 – Frânarea de încetinireVehiculele echipate cu un dispozitiv de frânare de încetinire care dezvoltă

temperaturi ridicate, aflat în spatele peretelui posterior al cabinei, trebuie prevăzute cu o izolaţie termică între acest dispozitiv şi cisternă sau încărcătură, fixată solid şi amplasată astfel încât aceasta să permită evitarea oricărei încălziri, fie şi locală, a peretelui cisternei sau a încărcăturii. Această izolaţie trebuie să protejeze dispozitivul de frânare şi împotriva scurgerilor sau curgerilor ion produsul transportat.

C014 – Încălzirea suplimentarăAparatele de încălzire suplimentară trebuie să fie suficient e sigure în ceea

ce priveşte protecţia contra incendiului. Ele trebuie să fie dispuse înaintea peretelui de protecţie peretele din spatele cabinei. Aparatul de încălzire suplimentară trebuie să fie dispus cât mai în faţă şi cât mai sus posibil la cel puţin 80 cm faţă de nivelul solului.

C015 –Dispozitivul de limitare a vitezeiAutovehiculele cu o masă maximă mai mare de 12 tone vor trebuie să fie

echipate cu un dispozitiv de limitare a vitezei, conform c.n.m. 220540 din ADR, care să limiteze viteza maximă la maximum 85 km/ h.

C016 – protecţia suplimentară a cisterneiSpatele vehiculului trebuie să fie dotat, pe toată lăţimea cisternei, cu un

paraşoc suficient de rezistent la impactul din spate.Între peretele din spate al cisternei şi bara paraşoc trebuie să fie o distanţă

de minimum 100 mm.C017 – Mijloace de stingere a incendiilor

1. Toate unităţile de transport pentru mărfuri periculoase trebuie să fie dotate cu:

a) cel puţin un aparat portativ de luptă contra incendiilor, cu o capacitate minimă de 2 kg de pudră sau echivalentă pentru un alt agent de stingere acceptabil, apt să combată un incendiu la motor sau la cabina unităţii de transport, şi care, dacă ar fi folosit pentru combaterea unui incendiu care implică încărcătura, nu îl agravează ci, pe cât posibil, îl combate.

b) în plus faţă de ceea ce este prevăzut la lit. a), cel puţin cu un aparat portativ de luptă împotriva incendiilor, cu o capacitate de minimum 6 kg de pudră sau echivalentă pentru un alt agent de stingere, apt să combată un incendiu al pneurilor/frânelor sau un incendiu care implică încărcătura. Autovehiculele cu o masă totală de până la 3,5 tone vor putea fi prevăzute cu un aparat portativ de luptă împotriva incendiului cu o capacitate de minimum 2 kg de pudră.

C018 – Echipamente diversea) o trusă cu scule pentru reparaţiile întâmplătoare ale vehiculului;b) cel puţin o cală e dimensiuni corespunzătoare greutăţii vehiculului şi

diametrului roţilor, pentru fiecare vehicul;

- 107 -

Page 103: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

c) două lumini de culoare portocalie, cu alimentare independentă de instalaţia electrică a vehiculului, cu aprindere continuă sau intermitentă;

d) cu echipament necesar pentru a putea lua primele măsuri de securitate, cum ar fi:

(i) pentru protecţia conducătorului: o vestă fluorescentă, ochelari de protecţie, un dispozitiv de protecţie respiratorie adecvat pentru substanţa toxică transportată, o pereche de mănuşi de protecţie, un şorţ şi o pereche de cizme de protecţie, o lanternă de buzunar, un recipient cu apă pentru clătirea ochilor;(ii) pentru protecţia publicului: patru semnale reflectorizante portabile (conuri, triunghiuri etc.)(iii) pentru protecţia mediului: un capac pentru drenurile şi gurile de scurgere, rezistent faţă de substanţa transportată, o lopată, o mătură, un material absorbant adecvat, un recipient colector adecvat pentru cantităţi mici, o folie din material plastic de minimum 2m x 3m.

C019*) - Prelată greu inflamabilă sau neinflamabilăC020 - Caroserie de construcţie specială

Caroseria trebuie să fie închisă şi să nu prezinte interstiţii.Ea trebuie să fie construită solid cu materiale greu inflamabile, în aşa fel

încât să protejeze suficient mărfurile transportate.C021 – Echipament electric pentru clasa 1

Tensiunea nominală a iluminatului electric nu trebuie să depăşească 24 volţi.

Unităţile de transport EX/II şi EX/III trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

- bateriile trebuie să fie dispuse şi protejate într-un mod corespunzător contra deteriorărilor datorate unei coliziuni şi bornele lor să fie protejate cu un capac izolant;- instalaţia electrică de iluminare din compartimentul de încărcare trebuie să fie etanşă la praf (cel puţin IP 54 sau echivalent) sau, în cazul grupei de compatibilitate J, să fie conformă cu modul de protecţie antideflagrantă Ex d (cel puţin IP 65 sau echivalent). Întrerupătorul trebuie plasat în exterior.

*) – Aceste condiţii se verifică la omologare prin declaraţie de conformitate a constructorului, iar la inspecţia tehnică, prin declaraţie scrisă pe propria răspundere a deţinătorului.

Anexa nr. 4 la reglementăriCondiţii tranzitorii

privind inspecţia tehnică a suprastructurilor specializate tip cisternă

Prezentele condiţii se referă la suprastructurile specializate tip cisternă, fabricate în ţară înainte de data de 1 ianuarie 1996, care transportă lichide cuprinse în categoria mărfurilor periculoase şi care nu sunt supuse P.T. C 27 – colecţia ISCIR.

- 108 -

Page 104: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

Nr.crt.

Condiţii conform ADR – ediţia 1997 Condiţii tranzitorii

1 Rezervoarele-cisternă care în secţiunea transversală au formă constructivă tip cheson (oval format din arce de cerc racordate) trebuie să prezinte raze de curbură limitate (fără zone plane).

Rezervoarele-cisternă care nu răspund în totalitate celor arătate se vor menţine în circulaţie numai în trafic intern până la data de 31 decembrie 2004.

2 Rezervoarele-cisternă se pot executa din oţel carbon care are garantată rezilienţa sau energia de rupere la temperatura de -20°C sau din oţel inoxidabil, aliaje de aluminiu sau de cupru.

3 Rezervoarele-cisternă trebuie să prezinte întăriri constructive speciale în raport cu forma constructivă şi capacitatea compartimentelor.

Notă:1. Condiţiile tranzitorii se pot aplica numai dacă se respectă celelalte

condiţii cerute de ADR.2. Verificarea condiţiilor cuprinse în prezenta anexă va fi făcută de către

Societatea Comercială “Iprochim” SA.

2.8. ORDIN nr. 272 din 4 septembrie 2001 privind unele măsuri de aplicare etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la

transportul internaţional al mărfurilor periculoase

Ministrul industriei şi resurselor,în baza prevederilor Legii nr. 31/1994 pentru aderarea României la Acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, ale Ordinului ministrului transporturilor nr. 592/1998 pentru aprobarea Reglementărilor privind omologarea în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice din România, agrearea şi efectuarea inspecţiei tehnice periodice a vehiculelor destinate transportului de mărfuri periculoase - R.N.T.R. 3, ale art. 4 alin. (1) lit. d) şi ale art. 13 alin. (1) lit. c) din Normele privind aplicarea etapizată în traficul intern a prevederilor Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.), încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.374/2000, în temeiul Hotărârii Guvernului nr. 19/2001 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Industriei şi Resurselor, cu modificările ulterioare,emite următorul ordin:

Art. 1Se desemnează Societatea Comercială "Iprochim" - S.A. - Utilaje Bucureşti

pentru realizarea activităţilor specifice necesare în vederea îndeplinirii condiţiilor de efectuare a transportului rutier al mărfurilor periculoase, prevăzute în anexa nr. 1.

Art. 2(1) Activităţile prevăzute în anexa nr. 1 se vor efectua pe baza prescripţiilor tehnice specifice, în conformitate cu prevederile Acordului european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (A.D.R.).

- 109 -

Page 105: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

(2) Lista cuprinzând prescripţiile tehnice specifice la care se face referire la alin. (1) este prezentată în anexa nr. 2.

Art. 3Operaţiunile şi/sau lucrările necesare pentru realizarea activităţilor prevăzute

în anexa nr. 1, care se efectuează prin centre autorizate de Societatea Comercială "Iprochim" - S.A. - Utilaje Bucureşti, se vor realiza pe baza unui contract de franciză încheiat cu Societatea Comercială "Iprochim" - S.A. - Utilaje Bucureşti, sub marca sa.

Art. 4Tarifele orare percepute pentru efectuarea operaţiunilor şi/sau lucrărilor

necesare în vederea realizării activităţilor prevăzute în anexa nr. 1 vor fi în conformitate cu cele aprobate prin Ordinul ministrului industriei şi comerţului nr. 410/2000 pentru aprobarea Prescripţiilor tehnice privind stabilirea taxelor şi tarifelor pentru operaţiunile de avizare, autorizare şi control tehnic la instalaţiile mecanice sub presiune, instalaţiile de ridicat şi aparatele consumatoare de combustibil, efectuate de organele tehnice ale Inspecţiei de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune şi Instalaţiilor de Ridicat (ISCIR) - CR 12-2000.

Art. 5Anexele nr. 1 şi 2 fac parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 6La data intrării în vigoare a prezentului ordin se abrogă Ordinul ministrului

industriilor nr. 1.557/1996 privind unele măsuri referitoare la controlul şi autorizarea pentru omologarea în vederea admiterii în circulaţie pe drumurile publice şi pentru efectuarea inspecţiei tehnice periodice a suprastructurilor specializate montate pe vehicule ce transportă mărfuri periculoase.

Art. 7Prezentul ordin va fi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.

ANEXA Nr. 1

ACTIVITĂŢI SPECIFICEnecesare în vederea îndeplinirii condiţiilor de efectuare a transportului rutier al

mărfurilor periculoase

1. Agrearea unităţilor care efectuează proiectarea şi avizarea proiectelor şi agrearea unităţilor care efectuează construcţia şi amenajarea-repararea următoarelor tipuri de suprastructuri specializate ale vehiculelor ce transportă mărfuri periculoase, conform A.D.R.:

a) rezervoare-cisternă fixe sau demontabile;b) containere;c) stelaje pentru butelii şi butoaie;d) stelaje pentru containere tip recipient sau tip cutie;e) buncăre pentru produse pulverulente.2. Omologarea şi autorizarea, conform A.D.R., a suprastructurilor specializate prevăzute la pct. 1

3. Agrearea unităţilor care efectuează proiectarea şi avizarea proiectelor şi agrearea unităţilor care efectuează construcţia şi repararea ambalajelor, inclusiv a celor de tip recipient, destinate transportului de mărfuri periculoase, conform A.D.R.

4. Omologarea şi autorizarea, conform A.D.R., a ambalajelor, inclusiv a celor de tip recipient, destinate transportului mărfurilor periculoase

5. Inspecţiile tehnice periodice pentru suprastructurile specializate prevăzute la pct. 1 şi, după caz, a ambalajelor prevăzute la pct. 3

6. Avizarea fişelor de siguranţă tip pentru substanţe sau grupe de substanţe prevăzute de A.D.R., elaborate de producător sau de alţi operatori

- 110 -

Page 106: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

7. Avizarea activităţilor de ambalare, etichetare, depozitare şi expediere a mărfurilor periculoase, în conformitate cu cerinţele A.D.R.

8. Instruirea şi atestarea personalului implicat în activităţi legate de transportul rutier al mărfurilor periculoase.

ANEXA Nr. 2

LISTAcuprinzând prescripţiile tehnice specifice

1. Condiţii tehnice şi proceduri de lucru pentru omologarea şi inspecţia tehnică a suprastructurilor specializate ale vehiculelor ce transportă mărfuri periculoase

2. Condiţii tehnice tranzitorii pentru suprastructurile specializate ale vehiculelor ce transportă mărfuri periculoase, aflate în prezent în circulaţie

3. Condiţii tehnice de execuţie şi omologare a ambalajelor, inclusiv a celor de tip recipient

4. Condiţii tehnice de elaborare a fişelor de siguranţă tip, pe grupe de substanţe prevăzute de A.D.R.

5. Condiţii tehnice de ambalare şi etichetare a mărfurilor periculoase în vederea transportului rutier

6. Condiţii tehnice de depozitare şi expediere a mărfurilor periculoase în vederea transportului rutier

7. Normativ general privind pregătirea şi/sau instruirea specifică, condiţiile de admitere şi de atestare a personalului implicat în activităţi legate de transportul rutier al mărfurilor periculoase.

Publicat în Monitorul Oficial cu numărul 589 din data de 20 septembrie 2001

3. MEMORATORUL CONTRAVENŢIILOR

3.1. Încălcarea dispoziţiilor Regulamentului pentru aplicareaDecretului nr. 328/1966 privind circulaţia pe drumurile publice

Constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200.000 lei la 400.000 lei (art. 112 lit. f):

• Nerespectarea interdicţiei ca în autovehiculele care transportă încărcături periculoase să se afle pasageri sau încărcături neprevăzute în foaia de parcurs (art. 68 alin. 1).

• Neînsoţirea încărcăturii periculoase, pe tot parcursul, de cel puţin o persoană care să-i cunoască bine caracteristicile (art. 68 alin. 2).

• Nerespectarea obligaţiei conducătorului vehiculului de a opri imediat ce observă că din cauza deteriorării ambalajului în timpul transportului sau din alte cauze, substanţele uşor inflamabile sau alte substanţe periculoase se împrăştie pe drum şi, împreună cu persoana care îl însoţeşte, să-i avertizeze pe cei din jur de pericol şi să ia măsurile necesare pentru izolare, anunţând de cele întâmplate la cel mai apropiat organ al poliţiei (art. 68 alin. 3).

• Nerespectarea de către conducătorii de vehicule cu care se transportă încărcături periculoase, a interdicţiilor prevăzute la art. 69 din regulament. Fiecare din aceste interdicţii se constituie într-o contravenţie de sine stătătoare:

a) provocarea de şocuri vehiculului condus;b) fumatul în timpul transportului sau aprinderea focului la opriri ori staţionări, la o distanţă mai mică de 50 m e vehicul;c )lăsarea vehiculului şi a încărcăturii fără supraveghere;

- 111 -

Page 107: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

d) lăsarea vehiculului încărcat în garaj;e) păstrarea în vehicul a unor rezerve de combustibil în ambalaje care nu sunt special amenajate în acest scop;f) remorcarea unor autovehicule rămase în pană;g) staţionarea pe partea carosabilă a drumurilor publice pe timp de noapte.

• Neîndeplinirea condiţiilor tehnice şi de agreare, stabilite prin acordul european referitor la transportul rutier internaţional al mărfurilor periculoase (ADR) încheiat la Geneva la 30 septembrie 1957, la care România a aderat prin Legea nr. 31/1994, de către autovehiculele care transportă încărcături periculoase (art. 76 alin. 1).

• Nerespectarea cerinţei impuse de regulament conducătorilor de autovehicule care transportă încărcături periculoase de a fi autorizaţi pentru acest fel de transport, conform procedurilor legale (art. 76 alin. 2).

3.2. Sancţionarea faptelor prevăzute înOrdonanţa Guvernului României nr. 44/1997 privind transporturile rutiere

aprobată prin Legea nr. 105/2000

Constituie contravenţie, în măsura în care, potrivit legii penale, nu este considerată infracţiune şi se sancţionează cu amendă de la 800.000 lei la 1.200.000 lei:

Transportul de mărfuri periculoase, fără îndeplinirea tuturor condiţiilor referitoare la conducătorul auto, marfă şi vehicul, impuse acestui transport (art. 40. lit f).

3.3. Sancţionarea faptelor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1374/2000

Constituie contravenţie, dacă nu au fost săvârşite în astfel de condiţii încât să fie considerate infracţiuni şi se sancţionează:1. cu amendă de la 500.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică conducătorului auto:

• transportul de mărfuri periculoase în vehicule rutiere care nu au la bord extinctoare adecvate pentru stins incendiul sau acestea au termenul de folosinţă expirat şi/sau nu au echipamentul de protecţie recomandat în fişa de siguranţă;

• utilizarea vehiculelor care transportă mărfuri periculoase, care nu sunt semnalizate corespunzător cu panouri şi etichete de pericol conform prevederilor ADR sau a căror semnalizare este neregulamentară;

• nedeţinerea la bordul vehiculului a documentelor necesare pentru transportul mărfurilor periculoase sau dacă aceste documente au termenul de valabilitate expirat ori nu sunt corespunzătoare prevederilor ADR;

• încărcarea cu mărfuri periculoase a vehiculelor fără certificat de agreare pentru vehicul sau fără certificat ADR pentru conducătorul auto ori dacă aceste documente au termenul de valabilitate expirat sau nu sunt corespunzătoare mărfii transportate;

• afectarea mediului înconjurător prin operaţiunile de curăţare, spălare, neutralizare sau dezinfectare a vehiculului rutier după descărcarea mărfurilor periculoase, efectuate necorespunzător sau prin neefectuarea acestora;

• nerespectarea măsurilor de alarmare şi intervenţie prevăzute în fişa de siguranţă, în cazul unor evenimente.

2. cu amendă de la 750.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică consilierului de siguranţă, iar în parcurs, conducătorului auto:

- 112 -

Page 108: 93877251 03 Ghid ADR Restructurat

• utilizarea vehiculelor rutiere care nu au certificat de agreare eliberat de regia Autonomă “Registrul Auto Român”, nu au dotările ori echipamentele necesare sau pentru care conducătorul auto nu deţine certificatul ADR corespunzător;

• folosirea de vehicule care prezintă pierderi de mărfuri periculoase ca urmare a lipsei de etanşeitate a cisternelor sau recipientelor şi ambalajelor;

• folosirea la transportul rutier a ambalajelor, recipientelor sau cisternelor care nu corespund normelor prevăzute de ADR sau care nu sunt autorizate, după caz;

• neaplicarea pe ambalaje, recipiente sau cisterne a etichetelor de pericol sau aplicarea lor neregulamentară;

• expedierea de mărfuri în cisterne cu un grad de umplere neconform prescripţiilor tehnice;

• nedeclararea în documentele de transport, cu marfă periculoasă, a mărfii transportate sau menţionarea neconformă a riscului real al mărfii periculoase transportate;

• încredinţarea pentru transport a unor cantităţi de mărfuri periculoase mai mari decât cele permise la transportul rutier, a unor mărfuri periculoase interzise la transport sau ambalarea în acelaşi colet sau container de mărfuri neadmise la transportul în comun al acestora conform prevederilor ADR;

• lipsa menţiunilor expeditorului în documentele de transport conform prevederilor ADR;

• lipsa fişei de siguranţă corespunzătoare mărfii periculoase transportate;

3. cu amendă de la 750.000 lei la 1.000.000 lei, care se aplică conducătorului întreprinderii:

• utilizarea de personal neinstruit pentru efectuarea operaţiunilor de manipulare a mărfurilor periculoase;

• nedesemnarea consilierilor de siguranţă pentru transportul mărfurilor periculoase.

- 113 -