Download -  · Web viewÎn cazul în care întâmpinați probleme cu utilizarea software-ului ValiNet, doriți mai multe informații de ajutătoare sau tehnice despre utilizarea produselor noastre,

Transcript

Pagină | 8

Pagină | 7

Documentație tehnică

pentru aplicația Pseudocode

Opțiunile dvs. de asistență

În cazul în care întâmpinați probleme cu utilizarea software-ului ValiNet, doriți mai multe informații de ajutătoare sau tehnice despre utilizarea produselor noastre, sau aveți sugestii pentru îmbunătățirea aplicațiilor ValiNet, puteți folosi oricare din opțiunile de asistență prezentate în continuare pentru a lua legătura direct cu tehnicienii noștri, cu scopul expres de a vă ajuta să rezolvați cât mai rapid problema întâmpinată.

Biblioteca de asistență

Ori de câte ori aveți nevoie de ajutor general legat de utilizarea aplicației, puteți răsfoi biblioteca de asistență Pseudocode. Apăsați pur și simplu tasta F1 pentru a vedea articole și materiale ce ar putea să vă ajute în rezolvarea problemei.

Biblioteca de asistență este disponibilă, în mod normal, offline, alături de o instalare a aplicației. Totuși, instalările efectuate folosind instalatorul componentizat ar putea să nu includă această caracteristică. Consultați administratorul sistemului dvs. pentru mai multe informații despre aceasta.

Caracteristica „Ce este aceasta?”

Aproape orice element din interfață suportă caracteristica „Ce este aceasta?”. Această funcționalitate oferă informații specifice, imediat, despre un anumit item afișat pe ecran.

Pentru a folosi această funcționalitate, faceți clic dreapta sau apăsați continuu pe un anumit element, apoi alegeți din meniul contextual ”Ce este aceasta?”.

Formularul de feedback

Puteți folosi formularul feedback pentru a contacta direct ValiNet în legătură cu o problemă specifică.

Pentru a deschide formularul feedback, faceți clic sau atingeți Asistență și alegeți apoi Feedback, în fereastra principală. Fiți precis în legătură cu comentariul dvs.. O captură de ecran va fi expediată alături de raportul dvs. către ValiNet, iar tehnicienii noștri vor încerca să răspundă solicitării în cel mai scurt timp cu posibil. Vă rugăm acordați un termen de până la 5 zile lucrătoare pentru soluționarea cererii dvs..

Site-ul Web ValiNet

Site-ul Web ValiNet vă poate oferi informații despre utilizarea produselor și serviciilor ValiNet. Puteți accesa site-ul ValiNet de pe un computer sau alt dispozitiv electronic conectat la Internet prin deschiderea unui browser și apoi navigând la adresa www.valinet.ro.

E-mail

Puteți contacta serviciul de suport ValiNet direct prin e-mail, pe adresa [email protected] Vă rugăm acordați un termen de până la 5 zile lucrătoare pentru soluționarea cererii dvs..

Informații juridice

Acest document reprezintă proprietatea exclusivă a ValiNet Romania și este oferit spre utilizare numai în cadrul concursului InfoEducație 2014 – etapele județeană și națională -. Redistribuirea prin orice mijloace este strict interzisă. Acest document este confidențial și se adresează exclusiv destinatarului.

Unele funcționalități menționate în precedenta documentație tehnică (pentru versiunea 1.9.9072 RC2) ar putea să nu mai fie disponibile în versiunea curentă (3.9.2014 Preview) și să nu mai fie menționate în această documentație.

Pseudocode, aplicația Pseudocode, numele aplicației Pseudocode, codul sursă, ideile, designul și toate materialele conexe, ValiNet, sigla ValiNet, iconița ^_^, Codeboard™ și mottoul De acum, informatica este materia ta preferată!™ sunt proprietatea ValiNet România sau a respectivilor lor autori și sunt utilizate sub licență. Drepturi de autor © 2006-2014 ValiNet România. Toate drepturile rezervate. Consultați online site-ul Web www.valinet.ro/ro/licentiere sau manualul de asistență al aplicației disponibil offline (meniul Asistență – opțiunea Ajutor) pentru mai multe informații.

Microsoft .NET Framework, Microsoft și Microsoft Windows sunt mărci înregistrate sau mărci comerciale ale Microsoft Corporation în Statele Unite ale Americii și/sau în alte țări.

Produsul utilizează următoarele librării software dezvoltate de către terți în regim open-source sau freeware:

· Librării AppLimit.SharpBox (AppLimit.CloudComputing.SharpBox.dll, AppLimit.CloudComputing.SharpBox.ExperimentalProvider.dll și AppLimit.CloudComputing.SharpBox.MockProvider). Drepturi de autor © 2010 - 2011 Dirk Eisenberg, Yury Averkiev, Renald Dubus, Jay Ongg.

· Librăria ImageListBox (ListControls.dll). Drepturi de autor 2012 de Alexander Yakovlev. Particularizări ulterioare efectuate de către ValiNet. Drepturi de autor © 2006-2014 ValiNet România. Toate drepturile rezervate.

· Librăria Newtonsoft.Json.Net40 (Newtonsoft.Json.Net40.dll). Drepturi de autor © 2008 Newtonsoft.

· Librăria SciLexer (SciLexer.dll și SciLexer64.dll). Drepturi de autor 1998-2012 de Neil Hodgson.

· Librăria ScintillaNET (ScintillaNET.dll). Drepturi de autor © 2012 ScintillaNET. Toate drepturile rezervate.

· Librăria ToolStripCustomControls (ToolStripCustomCtrls.dll). Drepturi de autor © 2011 Daniel C H Bennett.

· Librăria WinFormsUI.Docking (WeifenLuo.WinFormsUI.Docking.dll). Drepturi de autor © Weifen Luo și alți contribuitori.

Revizuit la 15.05.2014.

CUPRINS

Opțiunile dvs. de asistență3

Biblioteca de asistență3

Caracteristica „Ce este aceasta?”3

Formularul de feedback3

Site-ul Web ValiNet3

Informații juridice4

Bine ați venit în Pseudocode!7

Arhitecturi suportate7

Sistemul de operare7

Software suplimentar necesar8

Cerințe hardware8

Despre interfața cu utilizatorul și funcționalitatea principală9

Interfața eficientă ca motor al întregii aplicației9

Despre programul de instalare13

Despre integrarea Dropbox în Pseudocode13

Despre formatul de fișier PSC14

Despre Depozitul de Cod MyCode14

Despre Actualizări automate14

Informații suplimentare15

Bine ați venit în Pseudocode!

Pseudocode este o aplicație inovatoare, concepută special pentru mediul educațional din România, ce permite scrierea, compilarea, executarea și debuggingul codului pseudocod. De asemenea, aplicația permite convertirea pseudocodului tastat în cinci limbaje de programare diferite: C++, Pascal, C#, Basic 6 și JavaScript, precum și în Schemă logică.

Conform Wikipedia, pseudocodul este un limbaj informal de nivel înalt, folosit în domeniul informatic, ce descrie principiul de operare al unei aplicații software sau a unui algoritm.

Versiunea curentă a aplicației Pseudocode este rezultatul a peste un an și jumătate de muncă. Dezvoltarea a început în luna octombrie 2012, cea mai veche copie de siguranță a codului sursă arhivată datând din 22 noiembrie 2012. Codul sursă conține aproximativ 21.411 linii de cod (neincluzând liniile goale sau cele comentate). Calitatea codului este certificată și de către indexul de mentenanță al proiectului, de 78 de puncte din 100.

Pseudocode este programat în limbajul C#, versiunea 5. Ca mediu de dezvoltare, s-au folosit versiunile corespunzătoare ale Visual C# livrate în pachetele software Microsoft Visual Studio, versiunile 2010, 2012 și 2013 Professional.

Cerințe de sistem

Arhitecturi suportate

Pseudocode se execută pe anumite versiuni ale sistemului de operare Microsoft® Windows™, folosind API-uri din colecțiile Win32 și Win64, precum API-ul grafic pentru interfața cu utilizatorul, Windows Forms. De aceea, Pseudocode poate rula în Windows numai pe computere cu procesoare cu arhitectura x86 (Intel) sau compatibile-x86 (AMD), nu și pe computere ce folosesc procesoare (sau SoC-uri) cu arhitectură ARM (de exemplu, Nvidia Tegra sau Qualcomm Snapdragon).

Sistemul de operare

Astfel, Pseudocode rulează pe următoarele versiuni ale sistemului de operare Windows:

· Microsoft® Windows™ XP Service Pack 3

Pseudocode se execută inclusiv pe versiunile derivate ale acestuia, precum Windows XP Media Center 2005 Service Pack 3, Windows Fundamentals for Legacy PCs Service Pack 3, Windows XP 64-bit Edition Service Pack 2, Windows XP Starter Edition Service Pack 3 și anumite configurații ale Windows XP Embedded, precum și pe anumite ediții server ale acestei versiuni

· Microsoft® Windows™ Vista Service Pack 2

Pseudocode se execută inclusiv anumite ediții server ale acestei versiuni.

· Microsoft® Windows™ 7 Service Pack 1

Pseudocode se execută inclusiv anumite ediții server ale acestei versiuni.

· Microsoft® Windows™ 8

Pseudocode nu suportă și nu se poate instala sau executa pe Microsoft® Windows™ RT.

· Microsoft® Windows™ 8.1

Pseudocode nu suportă și nu se poate instala sau executa pe Microsoft® Windows™ 8.1 RT.

· Microsoft® Windows™ 8.1 Update

Pseudocode nu suportă și nu se poate instala sau executa pe Microsoft® Windows™ 8.1 RT Update.

Software suplimentar necesar

Pentru a se executa, Pseudocode necesită Microsoft .NET Framework 4 Extended instalat pe sistem, precum și software suplimentar pentru a permite funcționarea tuturor caracteristicilor:

· Adobe Flash Player 11 sau superior instalat

· Microsoft® DirectX versiunea 9 sau superior instalat

· În Windows XP, Pseudocode ar putea necesita instalarea Windows™ Live Mail sau Microsoft® PowerPoint Viewer în funcție de disponibilitatea pe sistem a unor resurse partajate

Cerințe hardware

Cerințele hardware minime pentru executarea Pseudocode sunt următoarele:

· Procesor compatibil cu instrucțiuni x86 (Intel sau AMD) cu un nucleu și frecvență de 1 Ghz sau mai mult.

· 512 MO memorie cu acces aleatoriu (RAM) în Windows™ XP și Windows™ Vista, 1 GO memorie cu acces aleatoriu (RAM) în Windows™ 7, Windows™ 8, Windows™ 8.1 și Windows™ 8.1 Update

· 30 MO spațiu-disc liber pe unitatea de stocare pentru o instalare minimală

Spațiul-disc ocupat poate crește în funcție de componentele alese în cadrul instalării. Ar putea fi necesar spațiu-disc suplimentar pe unitatea de stocare dacă Microsoft® .NET Framework 4 nu este instalat pe sistem.

· Conexiune la Internet disponibilă pentru preluarea fișierelor de instalare

Deși nu este necesar, un dispozitiv de indicare cu două butoane (de exemplu, un maus) și o tastatură completă sunt recomandate pentru a obține o experiență optimă cu aplicația. Pseudocode poate fi utilizat, de asemenea, și cu un creion și beneficiază de suport complet pentru ecrane tactile cu până la 10 puncte de atingere. De asemenea, Pseudocode suportă scalări ale interfeței Windows mai mari de 100 % (High-DPI), precum și scheme de culoare pentru accesibilitate (precum contrast înalt).

Despre interfața cu utilizatorul și funcționalitatea principală

De-a lungul ciclului de dezvoltare, aplicația a trecut prin mai multe resetări ale dezvoltării și regândiri ale conceptului. Versiunea curentă reprezintă a treia modificare radicală a modului de interacțiune cu aplicația și a interfeței cu utilizatorul, oferind performanță îmbunătățită, mai multă ergonomie și productivitate ridicată față de versiunile precedente.

Mai jos, este reprodus textul articolului Construind Pseudocode – Partea 1 – Interfața ferestrei principale din cadrul Blogului ValiNet, ce vorbește despre conceptele folosite la crearea noii interfețe. Articolul original poate fi consultat la adresa: http://valinet.ro/ro/2014/04/16/construind-pseudocode-partea-1-interfata-ferestrei-principale/

”[…] Astfel, începem seria de articole Consruind Pseudocode – De la idee la software eficient, în care vom vorbi despre principiile de design, precum și filosofia care stau în spatele designului, funcționalității și eficienței noii versiuni a aplicației Pseudocode ce va fi disponibilă în vară, pentru publicul larg, gratuit, în timp util pentru începerea anului școlar 2014-2015. De asemenea, ținem să precizăm că, deși suportul pentru Windows XP s-a terminat oficial în 8 aprilie 2014, IAR VALINET RECOMANDĂ UPGRADE IMEDIAT LA O VERSIUNE SUPERIOARĂ, noua versiune Pseudocode va funcționa la fel de bine și pe această versiune a sistemului de operare Windows, fiind suportat pentru cel puțin încă un an, alături de celelalte versiuni de Windows pe care beneficiază de suport deplin: Windows Vista, Windows 7, Windows 8 și Windows 8.1 (inclusiv Windows 8.1 Update 1).

Interfața eficientă ca motor al întregii aplicației

Veți descoperi odată cu lansarea Tehnical Preview că Pseudocode va beneficia de o interfață complet nouă, rescrisă de la zero și complet distinctă (cu excepția vizualizării duale a pseudocodului și codului convertit, respectiv schemei logice) față de ceea existentă în prezent. Am rezolvat problemele întâmpinate de utilizatori cu vechea interfață (două dintre acestea fiind: 1. S-a rezolvat scurgerea de obiecte GDI din aplicație – acum aplicația nu mai dă crash din cauza a prea multe obiecte GDI create într-un timp foarte scurt; 2. S-au rezolvat problemele de scalare a interfeței la rezoluții DPI mari – aplicația suportă toată funcționalitatea grafică și este desenată corect indiferent de scalarea din Windows sau nivelul de zoom al pseudocodului) și am îmbunătățit radical modul în care interfața se comportă și ajută utilizatorul.

Un design proaspăt, ușor de utilizat, alături de funcționalitate nouă și îmbunătățită, în cadrul ferestrei principale a aplicației

Astfel, Pseudocode introduce bara de meniuri ca unic loc al tuturor comenzilor aplicației, situată în partea superioară a ferestrei principale. În cadrul meniurilor se află toate comenzile aplicației, împărțite pe categorii distincte. Tot în bara de meniuri, Pseudocode introduce Caseta de căutare rapidă în meniuri, ce permite găsirea rapidă a unui element din meniuri prin tastarea câtorva litere din numele acestuia. Astfel, întreaga interfață este indexabilă și suportă căutarea ca mijloc de identificare a comenzii dorite. Nu este nevoie să cunoașteți tot numele comenzii; o parte din acesta este suficientă. De asemenea, este afișată și calea către itemul din meniu identificat pentru a vă ajuta să memorați pe viitor locul acestuia în meniuri. Tot în cadrul bării de meniuri se găsește și panoul cu informațiile utilizatorului, dacă acesta a făcut sign in la Dropbox în aplicație.

De asemenea, noua interfață folosește bara de comenzi pentru a propune utilizatorului acces la un click distanță către comenzile utilizate cel mai frecvent. Bara de comenzi vine cu un set implicit ce poate fi particularizat de către utilizator după gustul acestuia, folosind toate comenzile disponibile în meniuri.

O privire amănunțită asupra funcționalității Căutare rapidă în meniuri. În imagine, am tastat primele litere ale cuvântului ”aplicație”.

În continuare, aplicația afișează bara de file, unde este adăugată câte o filă pentru fiecare pseudocod deschis în aplicație.

Zona editorului a primit unele din cele mai mari modificări de funcționalitate în noua versiune. Editorul include acum un modul de evidențiere a sintaxei mult îmbunătățit, iar bara vizuală este suportată în orice nivel de zoom al pseudocodului afișat. De asemenea, Pseudocode introduce bara de defilare vizuală ca alternativă la bara de defilare clasică verticală în editor: pseudocodul dvs. este afișat în miniatură în cadrul unei zone din dreapta editorului, iar dvs. puteți defila direct pe acesta, urmând ca zona evidențiată să fie adusă în prim-plan în cadrul pseudocodului. Dacă nu ați înțeles conceptul foarte bine, nu vă faceți griji: este normal, deoarece încă nu este foarte întâlnit – puține programe îl utilizează, iar dintre acelea care utilizează această funcție, majoritatea sunt software-uri comerciale ce beneficiază în mod natural de ultimele inovații în materie de experiență a programării, precum Visual Studio 2013 și Sublime Text (nici măcar Office 2013 nu introduce această funcție încă pentru documentele Word, de exemplu). Pseudocode se aliniază și el trendului și propune bara de defilare vizuală ca modalitate principală de parcurgere a pseudocodului. De asemenea, o altă caracteristică împrumutată de la editoarele de cod consacrate este autocompletarea codului, disponibilă acum și în Pseudocode (adică, instrucțiunile daca, pentru si cat_timp sunt închise automat cu sfarsit_daca, sfarsit_pentru și sfarsit_cat_timp). În plus față de acestea, editorul suportă acum redenumirea variabilelor prezente în pseuodocod, precum și saltul la definiția unei variabile folosind meniul contextual. Și, pentru cei care lucrează cu debuggingul, editorul permite acum adăugarea/eliminarea breakpointurilor pe toate liniile cu un singur clic. Fontul folosit este în continuare Consolas, la nivelul implicit de zoom acesta fiind afișat la dimensiune 10 puncte.[…]”. De asemenea, editorul prezintă caracteristicile familiare cu care v-ați obișnuit deja, precum identarea automată, numerotarea liniilor, precum și asistentul interactiv de sugerare a cuvintelor de tastat (funcționalitate similară acesteia fiind denumită în alte aplicații IntelliSense).

Debugging linie cu linie asupra pseudocodului curent: lista de watchuri este populată automat cu valorile variabilelor urmărite (în imagine, n). Se pot adăuga facil breakpointuri pe toate liniile pseudocodului folosind meniul contextual

Codul convertit este acum mai curat și nu mai este evidențiat prin colorarea sintaxei, pentru a nu distrage atenția de la pseudocod. Schema logică evidențiază linia curentă din pseudocod și se generează corect indiferent de scalarea curentă din Windows. De asemenea, căsuțele cu instrucțiunile schemei logice au fost mărite pentru a le spori lizibilitatea.

Panoul de comenzi avansate (care cuprinde lista de erori, consola de debugging și lista watchurilor) rămâne în partea de jos a ferestrei. A fost îmbunătățită scalarea acestuia la rezoluții DPI mari. De asemenea, lista de watchuri afișează acum automat valorile variabilelor când un breakpoint este atins. Au fost duplicate butoanele Terminare proces și Continuare debugging în lista de watchuri, respectiv în consola de debugging. De asemenea, Pseudocode compilează acum în timp real codul pseudocod și populează automat lista de erori cu mesajele de eroare aferente în cazul în care sunt detectate erori în pseudocod (compilarea eșuează), la fel ca în Visual Studio.

Bara de stare a rămas minimală, afișând numărul liniei curente și poziția cursorului în rândul curent, precum și starea compilării și confirmarea salvări cu succes a pseudocodului.

Cam acestea sunt câteva din îmbunătățirile aduse interfeței aplicației în cadrul ferestrei principale. Despre ferestrele secundare ale aplicației vom vorbi într-o postare ulterioară. În continuare, vom discuta principiile care stau la baza noii interfețe cu utilizatorul a aplicației:

1. Eficiența. Pseudocode dorește ca mai mult decât orice, să fie eficient pe resurse slabe, adică să ruleze extraordinar pe configurații slabe – procesoare la frecvențe reduse, cu un număr mic de nuclee și memorie RAM puțină. Astfel, noul Pseudocode ocupă numai 3 MO de memorie RAM cu un pseudocod de 65 de rânduri deschis, iar aplicația se pornește de aproximativ 10 ori mai rapid pe unele configurații de test față de versiunea precedentă. Mai mult, datorită chrome-ului standard din Windows care este acum folosit în cadrul ferestrei principale (în locul celui particularizat folosit în versiunea anterioară), aplicația nu mai are lag, iar redimensionarea și minimizarea/restaurarea ferestrei se fac instant, fără a îngreuna computerul (și fără scurgeri de memorie, e bine de precizat  ).

O privire amănunțită asupra aplicației, ce afișează acum informații despre cuvântul-cheie ”cat_timp” prin intermediul caracteristicii ”Ce este aceasta?”. De asemenea, se poate observa și modul în care este generată și afișată schema logică aferentă codului

2. Productivitatea. Cu noua interfață, dorim să oferim utilizatorilor un mediu productiv în care să lucreze. De aceea, am așezat comenzile cele mai utilizate în cadrul bării de comenzi și am făcut numeroase îmbunătățiri editorului. În definitiv, conform rapoartelor de telemetrie provenite de la utilizatorii noștri, peste 90 % din timpul petrecut în aplicație este în cadrul editorului de cod. De asemenea, interfața cu file ușurează și mai mult munca, deoarece nu aveți nevoie de mai multe ferestre Pseudocode pentru mai multe pseudocoduri. Toate fișierele pot fi deschise în cadrul aceleiași ferestre.

3. Familiaritatea. Am renunțat la interfața hibridă, cu butoanele de diverse dimensiuni și am trecut la o interfață nouă, însă comună, familiară, ce nu necesită deprinderea unor noi tehnici de utilizare; utilizatorii știu deja cum se lucrează cu aplicația, deoarece seamănă ca mod de lucru curent cu majoritatea aplicațiilor Windows: are bară de meniuri, bară de comenzi (sau de instrumente), file și zona de editare. Dorim ca noua interfața să nu încurce: aceasta trebuie să fie de ajutor, dar să nu stea în calea utilizatorului sau să îi pună semne de întrebare vizavi de funcționalitate.

4. Independența. Dorim ca noua interfață să fie independentă de mediul în care utilizatorul rulează aplicația. Fie că acesta re Windows XP sau Windows 8.1, aplicația trebuie să arate și să funcționeze la fel, fără a provoca probleme utilizatorului legate de funcționalitate. În acest sens, Pseudocode suportă pentru prima dată orice nivel de scalare a interfeței Windows (asta înseamnă că va arăta excepțional și pe noile tablete cu Windows 8 de pe piață) și, de asemenea, toată funcționalitatea este suportată indiferent de nivelul de zoom al editorului (bara vizuală apare în editor indiferent de nivelul de zoom).

5. Uzabilitate. Noua interfață permite utilizatorului să caute în aproape orice listă afișată pe ecran: în cadrul meniurilor, codului, listelor de fișiere, setărilor și paginilor Web afișate. Aproape oriunde. Astfel, utilizatorul nu trebuie să țină minte locul comenzilor în meniuri sau al setărilor în cadrul Configurărilor. Este suficientă o idee despre funcționalitatea dorită și tastarea acestuia în câmpul aferent.

6. Accesibilitate. Cu noua interfață, Pseudocode se aliniază acum specificațiilor de accesibilitate din Windows și poate fi utilizat alături de o temă cu contrast înalt, folosind numai tastatura (de exemplu, meniurile pot fi invocate cu tasta Tab) sau la o scalare a monitorului diferită de 100 %.

7. Asistență. Noul Pseudocode vine cu ajutor îmbunătățit: noua caracteristică ”Ce este aceasta?” se poate accesa prin clic dreapta asupra oricărui element din interfață și oferă informații despre acela. Poate fi folosită chiar și în editor, unde oferă informații despre orice cuvânt-cheie, operator, variabilă, tip de variabilă și multe altele. Astfel, nu mai este nevoie să citiți sute de pagini de documentație: atunci când aveți nelămuriri, comportați-vă natural: clic-dreapta și alegeți ”Ce este aceasta?” asupra oricărei părți a interfeței aplicației.

Acestea, dar și multe alte idei și sugestii, stau la baza noii interfețe a aplicației: mai productivă, eficientă și ușor de utilizat ca niciodată. […]”

Despre programul de instalare

Începând cu versiunea curentă, Pseudocode vine cu o instalare componentizată ce permite utilizatorului să aleagă ce funcționalități ale aplicației vor fi instalate pe sistem. De exemplu, aceasta poate alege dacă instalează o copie a compilatorului MinGW sau va folosi o instalare a acestuia deja existentă pe sistem.

Această opțiune este adresată în principal utilizatorilor avansați, precum și administratorilor de sistem pentru a instala Pseudocode pe stațiile aflate în subordine. Pentru majoritatea utilizatorilor, instalatorul ValiNet Three-Click deja disponibil se va dovedi a fi mult mai rapid de utilizat decât cel componentizat.

Instalatorul folosește versiunea îmbunătățită a tehnologiei ValiNet Three-Click (versiunea 2.1). Three-Click presupune un minim de trei clic-uri în instalator până când aplicația este instalată. Astfel, utilizatorul face 2 până la 3 clicuri obligatorii pe parcursul instalării aplicației. Three-Click 2.1 poate instala aplicația atât de pe un cont cu privilegii administrative, cât și de pe un cont standard.

Despre integrarea Dropbox în Pseudocode

Pseudocod folosește API și servicii Dropbox pentru a sincroniza setări și fișiere între PC-urile utilizatorului. Setările sunt sincronizate automat, iar fișierele la cerere.

API-ul Dropbox și integrarea acestuia în Pseudocod garantează siguranța și confidențialitatea datelor personale ale utilizatorului. Datele sunt mereu în Dropbox-ul acestuia, utilizatorul fiind singura persoană care are acces la acestea, suspiciunea înstrăinării sau furtului lor fiind inexistentă, deoarece Dropbox deține logistica necesară securizării lor la nivel înalt, cât și capacitatea suportului unui volum mare de date (spre deosebire de serverele ValiNet).

Despre formatul de fișier PSC

Pseudocod gestionează, deschide și lucrează cu fișiere PSC. Fișierele PSC sunt fișiere text plain ce conțin cod pseudocod, precum și date suplimentare legate de proprietățile codului, precum limba în care este scris. Fișierele PSC sunt encodate Unicode și pot fi deschise folosind orice editor de text (de exemplu Notepad) pentru vizualizare, nefiind criptate.

Faptul că fișierul PSC conține, din punct de vedere al codului, numai cod pseudocod (codul convertit fiind realizat pe computerul fiecărui utilizator care deschide fișierul în Pseudocode pe computerul său) permite ca eventualele erori de convertire (bug-uri) în algoritmii de convertire la limbaje să fie corectate prin patch-uri și să nu necesite modificarea fișierelor PSC existente.

Noul format de fișier Pseudocode (versiunea 2) ce include și proprietăți ale pseudocodului este compatibil numai cu noua versiune a aplicației, însă fișierele existente create în versiuni mai vechi ale aplicației sunt compatibile cu noua versiune și vor fi convertite automat către noul format de fișier.

Despre Depozitul de Cod MyCode

Utilizatorii Pseudocod au acces gratuit la Depozitul de Cod MyCode, portalul de unde pot prelua exemple de psudocod gratuit și îl pot folosi ca instrument de învățare.

Orice utilizator Pseudocod poate trimite cod propriu Pseudocod spre a fi recenzat și, dacă este cazul, publicat ca și cod verificat la Depozitul de cod MyCode.

Despre Actualizări automate

Actualizări automate este un serviciu gratuit de la ValiNet, care se asigură că executați cea mai recentă versiune a produsului dvs. ValiNet pe computerul dvs. Când o actualizare este disponibilă, sunteți înștiințat la pornirea aplicației de acest lucru. Sau puteți căuta chiar dvs. actualizări folosind opțiunile dedicate din program.

Modulul de actualizare automată pemite ValiNet să emită patchuri diferite de update în funcție de versiunea curentă a Pseudocod pe care clientul o execută.

Informații suplimentare

Vizitați site-ul Web ValiNet

www.valinet.ro

Obțineți actualizări pentru produsele ValiNet și software nou

Informații de asistență

Sfaturi și trucuri