Download - Michael Jackson

Transcript
Page 1: Michael Jackson

Michael Michael JacksonJackson

Page 2: Michael Jackson

Michael Michael JacksonJackson

Michael Joseph Jackson (n. 29 august 1958, d. 25 iunie 2009), supranumit Regele muzicii pop, a fost un renumit cântăreţ american, care a adus contribuţii importante în muzică şi în dans. Imensul succes comercial şi o viaţă personală mult prea controversată l-au ţinut în cultura populară timp de 4 decenii.

Page 3: Michael Jackson

Al şaptelea membru al familiei Al şaptelea membru al familiei Jackson, Michael Jackson a debutat la Jackson, Michael Jackson a debutat la vârsta de 5 ani ca membru al unei vârsta de 5 ani ca membru al unei formaţii impreună cu fraţii săi, apoi în formaţii impreună cu fraţii săi, apoi în formaţia formaţia The Jackson 5The Jackson 5 şi şi-a început şi şi-a început cariera solo în 1971, în timp ce era încă cariera solo în 1971, în timp ce era încă membru al grupului. Supranumit „King of membru al grupului. Supranumit „King of Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, Pop” (Regele muzicii pop) în următorii ani, cinci dintre albumele sale solo au devenit cinci dintre albumele sale solo au devenit cele mai vândute albume din întreaga lume: cele mai vândute albume din întreaga lume: „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Off the Wall” (1979), „Thriller” (1982), „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) şi „Bad” (1987), „Dangerous” (1991 ) şi „HIStory” (1995).„HIStory” (1995).

Page 4: Michael Jackson

Cu un scenariu de Cu un scenariu de muzică şi clipuri video, muzică şi clipuri video,

Michael Jackson a Michael Jackson a popularizat o serie de popularizat o serie de

tehnici de dans tehnici de dans complicat fizic, cum ar complicat fizic, cum ar fi robotul şi moonwalk-fi robotul şi moonwalk-ul. Sunetul lui muzical ul. Sunetul lui muzical distinctiv a influenţat distinctiv a influenţat

numeroşi artişti numeroşi artişti hip hophip hop, pop şi R&B , pop şi R&B

contemporan.contemporan.Michael Jackson a Michael Jackson a adunat şi a donat adunat şi a donat milioane de dolari milioane de dolari pentru scopuri de pentru scopuri de

caritate prin caritate prin intermediul turneului intermediul turneului

„Dangerous World „Dangerous World Tour” şi a ajutat 39 de Tour” şi a ajutat 39 de organizaţii de caritate.organizaţii de caritate.

Page 5: Michael Jackson

Unul dintre puţinii artişti Unul dintre puţinii artişti care au fost incluşi în care au fost incluşi în Rock and Roll Hall of FameRock and Roll Hall of Fame de două ori, Michael de două ori, Michael Jackson are mai multe Jackson are mai multe recorduri omologate de recorduri omologate de Guinness World RecordsGuinness World Records, , inclusiv unul pentru inclusiv unul pentru „Thriller” ca cel mai „Thriller” ca cel mai vândut album din lume, vândut album din lume, 13 Premii Grammy, 13 13 Premii Grammy, 13 single-uri numărul unu single-uri numărul unu în cariera solo, (mai mult în cariera solo, (mai mult decât oricare alt artist de decât oricare alt artist de sex masculin în Hot 100 sex masculin în Hot 100 ERA). A fost unul din ERA). A fost unul din idolii culturii de masă, idolii culturii de masă, timp de aproape patru timp de aproape patru decenii. A fost menţionat decenii. A fost menţionat ca fiind unul dintre cei ca fiind unul dintre cei mai celebri bărbaţi.mai celebri bărbaţi.

Page 6: Michael Jackson

În 1982, Jackson a contribuit la melodia „Someone In The Dark” din filmul E.T.-Extraterestrul, obţinând un premiu Grammy pentru "Cel mai bun album pentru copii". În acelaşi an Jackson îşi lansează cel de-al doilea album Epic, Thriller, care devine cel mai vândut album din toate timpurile. Albumul a rămas în top10 Billboard 200 timp de 80 de săptămâni consecutive, în 37 dintre acestea clasându-se pe prima poziţie. A fost primul album care a avut şapte single-uri în top 10 Billboard Hot 100, incluzând „Billie Jean”, „Beat It”, „Wanna Be Startin' Something'”.

Page 7: Michael Jackson

În prezent, Thriller, este cel mai bine vândut album al tuturor timpurilor, cu 110 milioane de copii vândute în întreaga lume.

Page 8: Michael Jackson

Întreaga lume era în aşteptarea unui nou mare hit. Deşi nu a avut vânzările lui Thriller, albumul Bad lansat în 1987 a fost un adevărat succes comercial, 5 ("I Just Can't Stop Loving You", "Bad", "The Way You Make Me Feel", "Man in the Mirror" şi "Dirty Diana") din cele şapte single-uri clasându-se pe primul loc în Billboard Hot 100, cel mai bun album în această privinţă. Până în anul 2008 albumul s-a vândut în 30 de milioane de copii în întreaga lume.

Page 9: Michael Jackson

Turneul mondial Bad a început în 12 septembrie 1987 şi s-a încheiat în 14 ianuarie 1989. Numai în Japonia turneul a avut 14 spectacole, atrăgând 570.000 de oameni, aproape triplând vechiul record de 200.000 spectatori într-un singur turneu. A doborât un record în Guinnes Book când 504.000 oamenii au asistat la cele 7 spectacole de pe stadionulWembley. Turneul a avut în total 123 de concerte şi o audienţa de 4,4 milioane de spectatori, încasările fiind situate în jurul a 125 de milioane de $. Pe timpul turneului Jackson a invitat copii fără posibilităţi să-i urmărească concertele gratis, a făcut donaţii spitalelor şi orfelinatelor.

Page 10: Michael Jackson

În 1988, Jackson a lansat prima lui autobiografie, Moon Walk, care a fost scrisă în patru ani. Cartea s-a vândut în 200.000 de exemplare. Jackson a scris despre copilaria lui, despre Jackson 5 şi despre abuzurile suferite. Deasemenea a mai vorbit şi despre operaţile estetice suferite, menţionând că a făcut doar două operaţii la nas. Moon Walk a ajuns pe prima poziţie în topul New York Times, al celor mai vândute cărţi. Tot în acel an Jackson apare în filmul Moonwalker alături de Joe Pesci. Filmul rămâne în top timp de 22 de săptămâni, fiind detronat de Michael Jackosn: The Legend Continues.

Page 11: Michael Jackson

În martie 1988, Jackson a cumpărat un teren de 11 km2, în apropiere de Santa Ynez, California. Acolo a construit domeniul Neverland, la costul a 17 milioane de $. Au fost construite caruseluri, o grădină zoologică şi un cinema. În 2003 ferma Neverland a fost evaluată la 100 de milioane de $. În 1989 veniturile lui Jackson din vânzarea de albume, concerte şi afaceri au fost de 125 de milioane de $. La scurt timp a devenit primul străin care apare într-o reclamă televizata din Uniunea Sovietică.

Page 12: Michael Jackson

În martie 2009, Jackson a anunţat că, începând cu 8 iulie 2009, va susţine un turneu de 10 concerte, numǎrul ajungând mai târziu la 50 — turneu intitulat: „This Is It”. Concertele urmau să aibă loc în Arena 02 din Londra. El a explicat "Vreau doar să spun că acestea vor fi ultimele mele concerte în Londra. Când spun ultimele, vorbesc serios", adăugând că „ultima cortină va cădea”.

Page 13: Michael Jackson

Michael Jackson a

murit la 25 iunie

2009, într-un spital

din Los Angeles, în

urma unui stop

cardiac suferit la

locuinţa sa.

Page 14: Michael Jackson

Video care urmeaVideo care urmeazză este din ă este din concertul pe care Regele Pop lconcertul pe care Regele Pop l--a susa susţinut în Româniaţinut în România în anul în anul

1992. Melodia pe care o 1992. Melodia pe care o interpretează se numeşte Beat interpretează se numeşte Beat

it ! it !

Page 15: Michael Jackson
Page 16: Michael Jackson

Acest proiect a fost realizat de Mihalache Elena