Download - Essilor News 6 2013

Transcript
 • 01/2013

  FII CU OCHII PE AFACEREA DVS.

  THE ESSILOR MAGAZINE

  n aceast perioad destul de difi cil cum a fost cea din ultimii ani, este din ce n ce mai important s punem accent pe priceperea i cunotinele de specialitate din domeniul ngrijirii sntii oculare. Cu siguran suntei un expert, dar suntei convins c toi clienii Dvs. ies mereu din magazin cu convingerea c au gsit cel mai bun profesionist n ngrijirea vederii?Acest lucru este extrem de important, mai ales atunci cnd numrul persoanelor care intr ntr-un magazin este din ce n ce mai mic, iar clienii ncearc s cheltuiasc tot mai puini bani pentru o vedere performant. Trebuie s transformai timpul pe care clienii l petrec n magazinul Dvs. ntr-o adevrat experien de shopping, s-i convingei c merit s cheltuiasc mai mult pe ochelari de bun calitate i s se mndreasc cu ei n faa prietenilor deoarece gura lumii este nc cea mai bun form de publicitate.

  n acest newsletter vei gsi foarte multe soluii noi pe care le-am dezvoltat pentru a v ajuta n creterea vnzrilor, iar pe clienii Dvs. pentru a-i face s revin la Dvs. mpreun cu prietenii lor! V invitm s aruncai o privire peste noul numr INSIGHT- vei gsi soluia perfect pentru a reui mai mult n ceea ce v propunei !

  Cu stimPascal Gery, Director General Essilor Romnia

  Stimai Parteneri,

 • crizal transitions Vii

  cea mai bun protecie mpotriva radiaiilor UV(1)

  Cea mai nou generaie de lentile Crizal Transitions ofer cea mai bun protecie mpotriva razelor UV pentru lentilele purtate zi de zi, cu un factor de protecie E-SPF=25*, datorit unui filtru UV unic,

  care blocheaz 100% razele UVA i UVB, elimi-nnd reflexiile UV de pe suprafaa concav a lentilei.

  Un factor de protecie E-SPF=25 nseamn c ochii clienilor Dvs. sunt de 25 de ori mai bine protejai dect fr lentile.

  cea mai bun tehnologie de control al luminii(2)

  Lentilele Crizal Transitions Signature VII sunt realiza-te folosind cea mai nou i mai avansat tehnologie

  fotocromic, denumit Chromea 7. Drept urmare, lentilele Crizal Transitions Signature VII sunt mai reactive la lumi-na indirect a soarelui. De aceea, clienii dumneavoastr sunt i mai protejai dect pn acum mpotriva strlucirii puternice. n plus, lentilele Crizal Transitions Signature VII se nchid la culoare mai repede, n zilele foarte clduroase.

  Dubl protecie zi de zi mpotriva razelor UV i a luminii puternice

  claritate perfect a vederiiLentilele Crizal Transitions asigur, de asemenea, o claritate perfect a vederii, datorit celei mai complete protecii mpo-triva celor 5 inamici ai vederii.

  Mai mult dect att, lentilele Crizal Transitions Signature VII au fost aprobate de purttorii de ochelari, n condiii de via real. Testele efectuate arat c 2 persoane din 3 prefer lenti-lele Transitions Signature VII n locul lentilelor Transitions VI.(3)

  n plus, 9 persoane din 10 sunt foarte mulumite de noile lentile Crizal Transitions. (4)

  Aadar, lentilele Crizal Transitions Signature VII ofer cea mai bun protecie mpotriva razelor UV, combinaia ideal de culoare nchis, adaptare rapid la schimbarea de intensitate a luminii fiind incolore n spaii nchise. Dac avei ntrebri, v rugm s contactai serviciul clieni Essilor Romnia

  25 E - S

  PF

  EYE-SUN PR

  OTEC

  TIO

  N F

  AC

  TOR 50

  E - S

  PF

  EYE-SUN PR

  OTEC

  TIO

  N F

  AC

  TOR

  (1) Cea mai bun protecie UV pentru Crizal UV Transitions fa de lentilele standard incolore i fotocromice cu AR, msurat cu factorul de protecie E-SPF, noul indice dezvoltat de Essilor i aprobat de o ter parte independent, care certific protecia UV total a lentilei. Performana este numai a lentilelor: E-SPF exclude expunerea direct a ochilor, care depinde de factori externi (morfologia clientului, forma ramei, poziia de purtare).(2) Pentru produsele Transitions Optical.(3) Test pe purttorii de ochelari efectuat de o ter parte independent Crizal 157 persoane SUA 2012 procentul de preferin, bazat pe alegerea unui produs purtat.(4) Test pe purttori realizat de o a 3-a parte independent - Crizal Transitions Signature VII-120 de purttori - Frana 2012. Procentul clienilor mulumii care au acordat mai mult de 5 puncte pe o scal pn la 10.

  Mai eficiente la lumina indirect a soarelui

  Mai eficiente chiar i la tempe-raturi ridicate

  TransiTions signaTure Vii TransiTions Vi

  2 PURTTORI DIN 3 PREFER LENTI-LELE TRANSITIONS SIGNATURE VII FA DE TRANSITIONS VI.

  De curnd am lansat noile lentile Crizal Transitions Signature VII. Aceste noi lentile fotocromice ofer clienilor Dvs. cea mai bun protecie mpotriva radiaiilor UV(1), cea mai performant tehnologie de control al luminii(2) i o perfect claritate a vederii.

  * E-SPF=25 pentru lentile Crizal Transitions, cu excepia materialului Orma pentru care E-SPF=10.

 • EXPUNERE LA RADIAII UV PRIN REFLEXIE

  EXPUNERE LA RADIAII UV PRIN TRANSMISIE

  Radiaiile UV au un impact direct i cumulativ asupra sntii ochilor, accelernd procesul de mbtrnire a ochilor i apari-ia cataractei. n plus, pielea din jurul ochilor este extrem de delicat, iar razele UV provoac riduri i contribuie la apariia bolilor de piele, inclusiv a diferitelor forme de cancer de piele.

  Ne expunem zi de zi la aceste radiaii UV duntoare, de aceea protecia este foarte important. ntreaga gam Crizal ofer protecie UV complet i cel mai nalt Factor de Protecie Solar a Ochilor pentru a proteja ochii clienilor Dvs. zi de zi.

  Datorit tehnologiei de spectru larg, toate lentilele Crizal elimin n mod virtual reflexiile UV de pe suprafaa concav, fr s afecteze gradul de transparen a lentilei.

  Fa: Radiaiile UV absorbite de materialSpate: Radiaiile UV nu se reflect spre ochi

  Toate produsele Crizal vin acum cu un E-SPF cer-tificat de 25** pentru toate lentilele purtate zi de zi, 50+** pentru lentilele de soare Crizal Sun UV. Cu E-SPF=25**, clienii Dvs. sunt de 25 de

  ori mai bine protejai dect fr lentile**.

  n acelai timp, produsele din gama Crizal lupt mpotriva ce-lor 5 inamici ai vederii, pentru a asigura cea mai bun claritate a vederii pe termen lung.

  Cu produsele Crizal, putei oferi clienilor Dvs. cea mai bun protecie UV, cu o claritate superioar a vederii!

  noua gam crizal 2013

  **Un nou indice dezvoltat de Essilor, aprobat de o ter parte independent, care certific protecia UV total a lentilei. E-SPF=25 pentru toate lentilele Crizal UV i Optifog, cu excepia Essilor Orma (E-SPF=10). E-SPF=50+ pentru toate lentilele Crizal Sun UV i Optifog Sun, cu excepia Essilor Orma fr UVX (E-SPF=25). Performana este numai a lentilelor: E-SPF exclude expunerea direct a ochilor, care depinde de factori externi (morfologia clientului, forma ramei, poziia de purtare).

  Protecie UV pentru ecare

  25 E - S

  PF

  EYE-SUN PR

  OTEC

  TIO

  N F

  AC

  TOR 50

  E - S

  PF

  EYE-SUN PR

  OTEC

  TIO

  N F

  AC

  TOR

  MURDRIE

  REFLEXII

  ZGRIETURI

  PICTURI DE AP

  PRAF

  NVINGE CEI 5 INAMICI AI

  VEDERII CLARE

 • Visioffice este primul sistem de tehnologie a msurrii oculare 3D care v permite s obinei cu mare precizie fiecare parametru necesar pentru realizarea i montajul lentilelor.(1) Nu numai c revoluioneaz modul n care se fac msurtorile, dar v va fi mult mai uor, Dvs. i angajailor Dvs. s prescriei cele mai sofisticate lentile personalizate.Cu gama complet a modulelor de prezentare care sunt integrate ca parte a Visioffice, ntreaga Dvs, echip va putea s le demonstreze purttorilor avantajele soluiilor pentru lentilele pe care le recomand.

  Avantaje:J Creterea vnzrilor de lentile personalizate J mbuntirea imaginii profesionaleJ Creterea loialitii clienilorJ Visioffice ofer o precizie extraordinar n centrarea lentilelorJ Toate datele obinute n urma msurtorilor pot fi stocateJ Simulri personalizate i animaii interactive

  n calitate de profesionist n ngrijirea vederii, dorii s oferii cele mai bune len-tile, care s asigure clienilor Dvs. cea mai bun vedere. Exact pentru asta a fost creat Visioffice.

  O nou dimensiune n personalizare i o extraordinar experien de shopping pentru clienii Dvs.

  Specialitii din domeniul vederii pun tot mai mult accent pe exeperiena de vnzare. Experiena unui client la achiziionarea unui produs l poate face s se ntorc sau nu n acel magazin. De ce nu am face acest experin ct mai plcut pentru a- l face s revin ?

  VISIOFFICE nu este doar un dispozitiv, este o schimbare adus filozofiei din vnzri! Ajut la: J Creterea profituluiJ Garantarea succesului de duratJ Difereniere

  Facei pasul ntr-o nou dimensiune a personalizrii i beneficiai de privilegiile Essilor !

  Cu Visioffice, ac-tivitatea desf-urat de Dvs. se difereniaz, v confer o cretere susinut a aface-rii i loialitate din partea clienilor!

  Stabilii un nou standard n comunicarea cu pacienii Dvs, i n educarea lor cu Visioffice!

  Essilor VisioFFicE

  achiziionarea lentilelor de ochelari - o experien interesant?

  Visioffice este primul sistem de tehnologie a msurrii oculare 3D care v permite s obinei cu mare precizie fiecare parametru necesar pentru realizarea i montajul

  Nu numai c revoluioneaz modul n care se fac msurtorile, dar v va fi mult mai uor, Dvs. i angajailor Dvs. s prescriei cele mai sofisticate lentile

  Cu gama complet a modulelor de prezentare care sunt integrate ca parte a Visioffice, ntreaga Dvs, echip va putea s le demonstreze purttorilor avantajele

  n calitate de profesionist n ngrijirea vederii, dorii s oferii cele mai bune len-tile, care s asigure clienilor Dvs. cea mai bun vedere. Exact pentru asta a fost

  client la achiziionarea unui produs l poate face s se ntorc sau nu n acel magazin. De ce nu am face acest experin ct mai plcut pentru a- l face s revin ?

  nu este doar un dispozitiv, este o schimbare adus

  Cu Visioffice, ac-tivitatea desf-urat de Dvs. se difereniaz, v confer o cretere susinut a aface-rii i loialitate din partea clienilor!

  client la achiziionarea unui produs l poate face s se ntorc sau nu n acel magazin. De ce nu am

  Visioffice este primul sistem de tehnologie a msurrii oculare 3D care v permite s obinei cu mare precizie fiecare parametru necesar pentru realizarea i montajul

  Nu numai c revoluioneaz modul n care se fac msurtorile, dar v va fi mult mai uor, Dvs. i angajailor Dvs. s prescriei cele mai sofisticate lentile

  Cu gama complet a modulelor de prezentare care sunt integrate ca parte a Visioffice, ntreaga Dvs, echip va putea s le demonstreze purttorilor avantajele

  n calitate de profesionist n ngrijirea vederii, dorii s oferii cele mai bune len-tile, care s asigure clienilor Dvs. cea mai bun vedere. Exact pentru asta a fost

  client la achiziionarea unui produs l poate face s se ntorc sau nu n acel magazin. De ce nu am face acest experin ct mai plcut pentru a- l face s revin ?

  nu este doar un dispozitiv, este o schimbare adus

  Cu Visioffice, ac-tivitatea desf-urat de Dvs. se difereniaz, v confer o cretere susinut a aface-rii i loialitate din partea clienilor!

  Fiecare ochi e unic fiind caracterizat de un Centru de Rotaie ( ERC ). Prin urmare fiecare lentil trebuie s fie unic. Eyecode este esenial pentru personalizarea lentilelor Varilux i a lentilelor monofocale f-360. Msurtorile se pot face pentru : parametrii globului

  ocular, pentru parametrii globului ocular + parametrii de purtare ram, pentru parametrii globului ocular + parametrii de purtare ram + obiceiuri vizuale.

  Suntei gata s devenii un expert eyecode ? Noua tehnologie patentat Visioffice v ajut n msurtorile curente. Cu ajutorul sistemului eyecode obinem msurtori dinamice 3D i mai multa precizie pentru datele de proiectare a lentilei.

  tiai c ? Peste 85% din purtatorii de ochelari sunt interesati in achizitionarea de lentile individualizate realizate printr-o analiza suplimentara a ochiului , platind un pret suplimentar ( Studiu Nielsen online 2009, 3000 persoane n Frana i Germania )

  (1) Msurtori Visio ce pentru distane interpupilare, nlimi pupilare, distane Vertex, unghi Pantoscopic, unghi curbur ram, ochi dominant. distana de citit.

 • Essilor M,EYE Fit toUcH

  TOUCH

  Un dispozitiv unic pentru msurtori de nalt calitate.

  Soluia all-in-one ofer avantaje reale la capitolul vnzri, inclusiv msurarea precis a parametrilor de montaj i o baz de date n format electronic.

  mbuntii comunicarea cu clieniin faa clientului, putei J s realizai un proces de msurare rapid i comod,Js mprtii rezultatele obinuteJs-l sftuii pe client n alegerea lentilei potrivite.

  Datorit suportului rotativ comod, putei face toate acestea fr a trebui mcar s stai n picioare la standul de vnzare. Nu e nevoie s ridicai camera foto la nivelul ochilor pentru a face fotografii din multiple unghiuri.

  Msurtori de mai bun calitateDatorit stabilitii asigurate la masa de lucru n timpul msurtorilor, MEye Fit Touch v d posibilitatea s facei msurtori precise ale parametrilor pentru lentile standard, cum ar fi distana pupilar, nlimea de montaj, unghiul de nclinare al ramei i distana Vertex. Include, de asemenea, i o funcie pentru evaluarea distanei de citit.

  Calitatea msurtorilor este comparabil cu cea a dispozitive-lor premium. Meye Fit Touch folosete un protocol patentat de msurare 3D.

  Cu Meye Fit Touch avei la dispoziie un mod simplu, precis i sigur de a demonstra clienilor calitile Dvs. de profesionist i tehnologia de ultim or n realizarea lentilelor de ochelari.

  Putei face msurtorile necesare i de asemenea putei s-i artai clientului cum va arta cu noua pereche de ochelari, iar prin folosirea modulelor educaionale, i putei prezenta avantajele lentilelor. Prin conexiunea la internet, avei acces la numeroase aplicaii online disponibile pe reelele noastre de distribuie. MEye Fit Touch este echipat cu propria baz de date intern i l putei folosi pentru a distribui informaii n sistemul de comenzi i de management.

  Meye Fit Touch este un aparat profesional original conceput pentru opticienii care doresc s duc experiena general a purttorilor spre o nou dimensiune.

 • Essilor oPtoMEtrY*

  Oferii posibilitatea clientului s descopere confortul oferit de produsele din gama de nalt performan-. n cadrul procesului de evaluare a acuitii vizuale, examinarea ocular este primul pas n construirea unei relaii de ncredere i nceputul unei experiene vizuale profesionale pentru clienii Dvs.

  TEHNOLOGIE AVANSAT DESTINAT CLIENTULUI V propunem o categorie de auto-kerato refractometre puternice, care pot asigura cea mai bun precizie n refracia obiectiv. Datorit tehnologiei unice oferit de prisma rotativ, ntreaga gam AKR ofer msurtori sigure, precise i exacte, chiar i n cazurile cele mai complexe.

  De la refracia obiectiv pn la depistarea bolilor oculare, inclusiv determinarea parametrilor lentilelor de contact, aceast gam de AKR alctuit din 4 produse v ofer posibilitatea de a selecta produsul potrivit, n funcie de clieni i de spaiul pe care l avei la dispoziie.

  Profesionitii n ngrijirea vederii care doresc s economi-seasc timp i spaiu vor aprecia forma compact i procesul de msurare complet automatizat al AKR medica 500 sau AKR 700.

  Sintez perfect ntre refracia obiectiv i topografia cor-nean, modelul AKR cornea 500, genereaz o larg varietate

  Vindei difereierea!Prima impresie chiar conteaz!

  Prin introducerea noii sale game de optometrie*, scopul diviziei de instrumente Essilor este de a v oferi o serie de produse de nalt calitate special dedicate refraciei, determinrii pa-rametrilor necesari pentru lentilele de contact, depistrii i diagnosticrii bolilor oculare.

  Conceput special s ofere o serie larg i fl exibil de produse, noua gam este gndit s rspund tuturor nevoilor Dvs., indiferent de nivelul magazinului pe care l avei sau de spaiul de care dispunei. Gama este completat de un set de servicii incluznd training, programul de analiz a imaginii i de transfer de date.

  Mai mult dect o inovaie de ultim or n domeniul tehnologiei, aceast nou ofert este conceput pentru a v ajuta n desfu-rarea unor examinri vizuale efi ciente i precise cu un maximum de confort pentru Dvs. i pentru clienii Dvs.

  EVALUARE VIZUAL DE CALITATE PENTRU VEDEREA DE APROAPE I LA DISTAN.Indiferent dac efectuai teste optometrice complete sau v con-centrai pe verifi carea reetelor, portofoliul Essilor optometrie v ofer numeroase soluii adaptate nevoilor Dvs.

  Pentru profesionitii vederii n cutare de soluii efi ciente i la ndemn, dispozitivul manual foroptor MPH 100 v propune un sistem funcional pentru testarea vederii. l putei folosi mpreun cu clasicul proiector sau cu un ecran LCD.

  Profesionitii vederii preocupai s ofere clienilor o nou experien a refraciei cu ajutorul unui lan automat de refracie vor aprecia refractometrul automat APH 500. De la reeta iniial pn la verifi carea fi nal, APH 500 este interconectat cu toate instrumentele auxiliare (AKR, lensmetre) pentru optimizarea procesului complet de refracie.

  * Produse destinate unitilor ce desfoar exclusiv activiti de optic medical.

 • Combin 4 msurtori eseniale n cadrul unui proces n ntregime automat: refracia obiectiv, keratometrie, tono-metrie i pahimetrie.

  Un design compact pentru o integrare optim n orice spaiu de lucru.

  Tonometrie fr contact cu jet de aer reglat. Calculeaz presiunea intraocular innd cont de grosimea corneei.

  Tehnologia prismelor rotative aplicat la refracia obiectiv.

  Conectivitate la APH 500 pentru transmit-erea automat a datelor.

  .

  Un process complet automatizat de la aliniere pn la tiprire.

  Msurtori de cea mai bun calitate datorit tehnologiei prismei rotative.

  Keratometrie central i periferic asigurat prin evaluarea corneei pentru ajustarea lentilelor de contact

  Permite o foarte bun interaciune i apropiere fa de pacieni, lucru foarte important mai ales pentru copii i pentru persoanele n vrst.

  Asigur un confort mai mare pentru pacient datorit suportului pentru brbie nclinat cu 5.

  Conectivitate la APH 500 pentru transmiterea automat a datelor.

  AKR medica 500

  AKR 700

  Tehnologie de vrf pentru profesionitii vederii cu APH 500 Design modern i compact. Evaluare vizual complet, pentru vederea de aproape i la distan. Navigare cu uurin i confort pentru utilizator, indiferent de modul de control: tastatur separat sau computer. Coninut educaional i asisten n vnzri , Management optimizat al procesului de refracie. Sistem complet interconectabil pentru optimizarea procesului de refracie.

  PROCES OPTIMIZATPentru optimizarea unui proces de refracie complet, toa-te instrumentele pot fi conectate la Foropterul automat APH 500 ce asigur:

  Upload automat pe baza refraciei obiective sau pe baza valorilor unei reete mai vechi. Administrarea simultan a valorilor prescripiei, testelor i filtrelor. nregistrarea diferitelor sevene de testare. Transfer de date n sistem.

  APH 500 Phoroptor

  de reprezentri grafice ale topografiei corneene folositoare n depistarea problemelor cu corneea i ajustarea lentilelor de contact.

  AKR 500 i ATNC 500 ofer fiecare n parte soluii eficiente pentru refracia obiectiv, keratometru i tonometru non contact pentru prevenirea glaucomului.

  Soluie compact i precis 4-n-1

  Confortul ideal pentru utilizatori ct i pentru pacieni

  Essilor oPtoMEtrY*

  *Produse destinate unitilor ce desfoar exclusiv activiti de optic medical.

 • SUCCESOR AL GENERAIEI KAPPASuccesor direct al generaiei Kappa care a fost un partener de lung durat pentru muli opticieni din ntreaga lume, Mr Orange ridic standardele la momentul actual. Deinnd toate calitile sistemelor produse de liderul mondial n optic (prelucrare de calitate, integrarea funciilor, ergonomie, etc.), Essilor a echipat maina de prelucrat Mr Orange cu toate caracte-risticile necesare pentru a efectua chiar i cele mai complexe operaii. nalta sa tehnologie revitalizeaz nucleul gamei de produse Essilor, aducnd dinamism i adaptabilitate, trsturi eseniale pentru cerinele de pe pia.

  MR ORANGE? UN NUME CIUDAT PENTRU UN SISTEM DIGITAL!Avnd mai degrab calitile unui partener dect ale unei maini de prelucrat, Mr Orange a fost denumit aa pentru funciile pe care le are i pentru dinamismul pe care l aduce n atelier: management global pentru lentile curbate pn la baza 9, trasarea optic a lentilelor demo, funcie de gurire, etc. n plus, ofer opticienilor un control extra-ordinar al activitilor, mai ales datorit funciei de asisten la centrare i noului ciclu dedicat lentilelor hidrofobe.

  Pentru mai multe informaii, contactai reprezentanii Instrumente Essilor Romnia:

  Vlad Florea, tel: 0740-044475, [email protected]

  Marius Avram, tel: 0756-055162, [email protected]

  Emilian Gociu, tel : 0748-718888, [email protected]

  Mr oranGE - Un PartEnEr DE ncrEDErE PEntrU oPticiEniDup ani la rnd de inovaii i succese n domeniul echipamentelor de prelucrat lentile pe contur, luna septembrie 2011 a reprezentat pentru Essilor un nou obiectiv ndeplinit. Dup lansarea la Silmo 2009 a sistemului Mr Blue, produsul emblematic al unei noi generaii de sisteme digitale, Silmo 2011 a fost rampa de lansare pentru Mr Orange, creat pentru a ridica standardele.