ZN Brasov 29 aprilie 2016

84
BRAȘOV 29 APR. - 12 MAI 2016 www.zilesinopti.ro

description

 

Transcript of ZN Brasov 29 aprilie 2016

Page 1: ZN Brasov 29 aprilie 2016

BRAȘOV29 APR. - 12 MAI 2016

www.zilesinopti.ro

Page 2: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 3: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 4: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS DE VĂZUT

30.04PETER POLLAK PIANO BAR LA

GUSTĂRI, Restaurat Gustări, Braşov, Ora 19:00

4.05BRIDGE KARAOKE

NIGHT, Bridge Pub, Braşov

Braşov, Ora 21:00

6.05MASTERPIECE (TRIBUT METALLICA) PROTONYK ROCKSTADT, BRAŞOVRockstadt, BraşovOra: 20:00

11.05DAN HELCIUG & SPITALUL DE URGENȚĂ Rockstadt, BraşovOra:20:00

ÎN REVISTĂ

14 CITY STORIES Sărbătoarea Junilor din Șcheii Brașovului 20 CITY BREAK Tu petreci timp de valoare cu tine?

28 CITYEVENTS Festival: Începe Săptămâna Comediei, ediția a IV-a

ZILE DE SĂRBĂTOARE LA BRAȘOV

În luna mai o vom ține tot într-o sărbătoare la Brașov.

Paștele s-a contopit cu 1 Mai Muncitoresc, precum mititeii cu pulpa de miel pe grătar. Pe 8 mai, junii vor coborî din Șchei și vor petrece la Pietrele lui Solomon. Despre acest obicei păstrat din timpuri străvechi poți citi în acest număr al revistei. Tot la începutul lunii vor fi organizate și evenimentele de Zilele Brașovului. Vei afla pe site cine și când vine.

Cel mai important este că în perioada 9-15 mai sărbătorim împreună arta teatrală, comedia la superlativ! Săptămâna Comediei a ajuns la cea de-a patra ediție și ți-a pregătit surprize și spectacole în premieră. În această revistă vei găsi programul detaliat al festivalului, într-o formă unică, menită să-ți aducă zâmbete... și informații importante.

Mai vine și cu două super concerte: Dan Helciug & Spitalul de Urgență și Vița de Vine! Notează-le în agenda ta de timp liber, iar noi o să iți dăm reminduri ca să fim siguri că nu le ratezi. Pentru că tot a venit vorba de muzică, în acest număr găsești un interviu interesant cu Dan Byron. Artistul ne-a povestit despre muzică, despre cum a scris la revista Sunete și despre ce planuri are în continuare cu trupa lui.

Zile și Nopți a ales și de data aceasta evenimentele care contează în luna mai și pe care nu le poți rata dacă plănuiești să te distrezi în oraș.

BRASOV

4

_THEODORA ȘTEFAN

Sursă foto: www.placeri-permise.blogspot.ro

Page 5: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 6: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 7: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 8: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 9: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 10: ZN Brasov 29 aprilie 2016

MAGAZIN NOU LEONARDO MAI MULT SPAȚIU, MAI MULTE MODELE PENTRU TINE

Magazinul Leonardo din ELIANA mall s-a mutat la etaj, într-un spațiu mai mare, mai luminos și mai potrivit pentru cei care nu se satură niciodată de probat și cumpărat pantofi. Ești așteptat la noul magazin să vezi colecția de balerini potriviți în această primăvară și cea de teniși colorați sau clasici. La Leonardo găsești pantofi eleganți sau office, potriviţi pentru zilele lungi de la birou sau pentru petrecerile la care plănuiești să mergi anul acesta. Modele diverse de încălțăminte sunt și pentru el, fie pentru ocazii speciale, fie pentru zilele obișnuite în care confortul e cel mai important. Tot aici poți găsi accesoriile potrivite pentru ținutele tale. Poți alege dintr-o gamă variată de poșete, portofele sau curele. În magazinul Leonardo găsești și încălţăminte pentru copii, de diverse mărci și modele. Ești așteptat cu toată familia la cumpărături în noul magazin Leonardo din ELIANA mall.

STR. BAZALTULUI 2 I FACEBOOK.COM/ELIANAMALLBV www.eliana-mall.ro I [email protected]

Page 11: ZN Brasov 29 aprilie 2016

STR. BAZALTULUI 2 I FACEBOOK.COM/ELIANAMALLBV www.eliana-mall.ro I [email protected]

Page 12: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY ESSENTIALS NOU ÎN ORAȘ

BEST FISH & FRIES

S-a deschis un nou fast food în oraș, unde

poți mânca pește bun atunci când ești pe fugă. Preparatele fast food pe bază de pește sunt ușoare, sunt perfecte și pentru persoanele care țin la siluetă și pot fi alegerea potrivită când ți-e foame, dar n-ai timp să pierzi ore prețioase la restaurant. Best Fish & Fries îți satisface pofta de pește repede, adăugând și cei mai buni cartofi prăjiți, desăvârșiți de gustul sosurilor aromate. Meniul de creveți sau cel din diferite sortimente de pește oceanic vor fi pe placul tău. Poți servi masa în incinta restaurantului sau poți lua comanda acasă ori la birou. Încearcă bunătățile Best Fish & Fries, în Brașov, pe str. Barițiu, nr. 8. Tel. 0741 980 782

Dimineața îți poți bea cafeaua la noul FOLDO CAFE, în Piața George Enescu. Cu scaune din carton, lustre și obiecte artizanale tot din carton, cafeneaua sigur te va impresiona.

S-a deschis un nou restaurant japonez în oraș, TEMPURA KOMACHI, pe Str. Michael Weiss nr.11. Ești invitat să încerci deserturi inedite sau tăițeii tradiționali.

Coresi te așteaptă în noile magazine din incinta centrului comercial: JYSK și PEPCO.

NOU ÎN BRAȘOV

Câștigă un voucher de 200 de lei la BARBERIA

Concursul are loc în perioada 29 aprilie - 12 mai pe www.zilesinopti.ro

12

MAI MULTE DETALII PE LINK-UL DE CONCURS

CONCURS

BEST FISH & FRIES

Adresă: str. Barițiu, nr. 8Telefon:0741 980 782

TEATRUSĂPTĂMÂ-NA COME-DIEI IESE ÎN STRADĂ

Brașovenii sunt invitați la spectacole de teatru stradal:

teatru de păpuși pentru copii,

happening-uri și spectacole cu statui vivante vor avea loc în Piața Sfatului, dar și în cartie-rele orașului, în perioada 9-15

mai.

Page 13: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 14: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY VOICE INTERVIU

14

„Dacă îi dai cuiva să ci-tească o carte bună după ce o termină va fi mai deștept. Dacă asculți un album bun, vei avea pretenții și mai mari de la muzică. Și în cazul filmelor e la fel.”

INTERVIU REALIZAT DE _THEODORA ȘTEFANREDACTOR SEF ZILE SI NOPTI BRASOV

DAN BYRON „UN EVENIMENT BUN E ACELA CARE CONTEAZĂ ȘI ÎN MOMENTUL ÎN CARE SE PETRECE”

Te pregătești să cânți pentru pu-blicul tău de la Brașov. Știu că te pricepi la cuvinte și te invit să spui câteva despre orașul acesta în care adoră să evadeze bucureștenii. :)) Este foarte frumos la Brașov, din păcate ajung să cânt aici cu proiecte adiționale. N-am ajuns de foarte multă vreme să cânt cu trupa mea. Îmi place foarte mult partea veche a orașului, cât am reușit să văd din ea. De curând am fost aici și cu Teatrul de Artă București. Avem un spectacol de muzică și poezie împreună. E bine că bucureștenii au un loc mai verde un pot evada măcar în weekend :)).Mi se pare că muzica „și-a revenit” în ultima perioadă. În toată țara parcă abundă concertele live, muzica rock a prins teren în fața celei dance,

pop-dance. Poate că lumea s-a săturat de comercial. Care e părerea ta? Eu cred că există public pentru orice fel de muzică. Numai că trebuie să știi cum să ajungi la el. Iar artiștii tineri nu știu asta, așa cum nici eu nu am știut o bună perioadă de timp. A trebuit să-mi creez o echipă care să vadă toate lucrurile pe care eu nu le pot vedea. Cum au reușit să facă munca din spatele artistului trebuie să îi întrebi pe cei din diversele echipe. :) Ce înseamnă pentru tine un eveniment muzical bun? Ce eveniment nu ai de gând să ratezi anul acesta? Un eveniment bun e acela care contează și în momentul în care se petrece. Sunt muți care pregătesc bine un eveniment, dar în momentul în care se petrece nu mai contează. Spectatorului trebuie să îi dai totul până la sfârșit chiar dacă l-ai adus deja la tine. Trebuie să îi dai toată energia pe care el o așteaptă. Cât despre evenimentele de anul acesta, Queen e unul din cele mai așteptate. O să fiu răutăcios, dar e adevărul. Dacă ar veni într-un club din București Queen Extravaganza în același timp cu Queen and Adam Lambert m-aș duce la Queen

Extravaganza. Crezi în educarea publicului prin muzică?Da, și nu neapărat în educarea prin muzică ci prin carte, prin orice. Dacă îi dai cuiva să citească o carte bună după ce o termină va fi mai deștept. Dacă asculți un album bun, vei avea pretenții și mai mari de la muzică. Și în cazul filmelor e la fel. Ce planuri ai cu trupa ta, Byron, în viitorul apropiat? Anul acesta facem 10 ani și ne-am gândit așa: „ce-ar fi să ne facem un cadou și să nu facem niciun album?” :)) Anul trecut a fost extrem de greu pentru noi pentru că am avut două proiecte pe care le-am lansat și n-am avut pauză. Vom lucra pe parcursul anului la niște materiale noi, dar nu cu stresul că trebuie să le lansăm. O să vedeți voi la un moment dat.

A apărut noul număr al revistei Sunete, la care ai scris si tu un articol despre David Bowie. De ce crezi că ar trebui să citim această revistă? În primul rând ar trebui să o citească pentru că este singura revistă românească în care se scrie despre muzică la modul serios. Nu e pentru adolescenți, nu e după trend, vorbește despre muzica adevărată.

10ANI

Byron împlinește 10 ani

Ne-am gândit: ce-ar fi să

ne facem un cadou și să nu

lansăm niciun album? :))

SCANEAZĂ PENTRU

INTERVIUL INTEGRAL

Dan Byron a fost în Brașov pe 22 aprilie, a susținut un concert live acustic la Bistro Ma Cocotte, iar noi am profitat de ocazie și i-am luat un interviu.

Page 15: ZN Brasov 29 aprilie 2016

···········································

···········································

···········································

···········································

Page 16: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY STORIES COVERSTORY

16

Se spune că în noaptea echinocțiului de primăvară junii porneau spre muntele Postăvarul unde petreceau noaptea ca să prindă soarele la răsărit. Când apărea, aruncau spre Soare cu tot ce aveau la îndemână. Așa erau alungați vârcolacii, ca să nu răpească soarele primă-văratic, aducă-tor de belșug.

DE _THEODORA ȘTEFANREDACTOR ȘEF ZILE ȘI NOPȚI BRAȘOV

SĂRBĂTOAREA JUNILOR DIN ȘCHEII BRAȘOVULUI

An de an, după sărbătorile Pascale parcă Brașovul se întoarce în timp pentru câteva zile. Miturile și superstițiile strămoșești își fac loc printre străzile asfaltate și mașinile cu cai putere. Niște bărbați desprinşi din ale vremuri, urcați pe cai frumoși și zvelți coboară din Șcheii Brașovului de parcă acolo, pe străduțele înguste cu case învechite, timpul n-a mai trecut. Sunt junii, strânși în 7 cete, sunt bărbații tineri care păstrează tradiția lăsată din străbuni ca cea mai de preț comoară ce-au primit-o. Și bine fac, pentru că tradiția junilor e autentic brașoveană și e motiv de mândrie pentru toți. De aceea, an de an, mii de persoane merg în Centrul Vechi să asiste la acest obicei de care bunicii noștri au avut grijă să nu uităm.„Ziua de călări” are un spirit mitologic aparte. Obiceiul Junilor

TRADIȚIE, ISTORIE ȘI DEVOTAMENT FAȚĂ DE TRECUTUL ORAȘULUI DE LA POALELE TÂMPEI

este un străvechi ritual dacic, transmis din generație în generație, un obicei cât se poate de brașovean, păstrat cu sfințenie chiar și în timpul ocupației germanice din anii 1400. Buzduganele de fier aruncate de bărbați tineri și vrednici și lăsate apoi moștenire sunt dovada unui rit mitic, plin de superstiții și cu o magie a cărui înțeles poate s-a pierdut astăzi. Continuăm să credem în tot acest obicei, deși poate nu îl înțelegem așa cum se întâmpla odată. Credem în el pentru că păstrează o parte din sufletul străbunilor, deși e un obicei precreștin, înrădăcinat în superstiții păgâne, dar care sunt o dovadă a identității românilor. Junii au sărbătorit dintotdeauna reînvierea naturii și venirea primăverii. Prima menţiune documentară a acestui obicei datează din 1728, când judele Brașovului le-a permis junilor să-şi desfăşoare procesiunea.

Din vremuri și mai vechi, în fiecare an, în duminica Tomii, prima de după sărbătoarea Paștelui, junii coboară călare în cetate, trec pe la vătaf, armaș mare și armaș mic (serje), după care se îndreaptă spre Piața Prundului, unde preotul paroh le sfințește steagurile. Urmează încolonarea grupurilor după o ordine tradițională: mai întâi Junii Tineri, urmați de Junii Bătrâni, Curcani, Dorobanți, Brașovecheni, Roșiori și Albiori. Junii fac un popas la Troița Căpitanului Ilie Birt, unde cântă „Hristos a înviat!”, apoi coboară pe str. Mureșenilor până la Bdul. Eroilor, trec de Poarta Șchei, îndreptându-se spre Pietrele lui Solomon. Aici se ține petrecerea tradițională, grătarele încep să sfârâie și paharele să se golească.Parada din acest an va avea loc pe 8 mai, pe același traseu, iar brașovenii și turiștii sunt așteptați să îi întâmpine pe juni și să ia parte la sărbătoare.

SCANEAZĂ PENTRU

POVESTEA INTEGRALĂ

7CETE DE JUNI

Junii Tineri, Junii Bătrâni,

Curcani, Dorobanți, Brașove-

cheni, Roșiori și Albiori

Junii Tineri sunt cei care duc

tradiția mai departe și parti-

cipă la toate obiceiurile

de peste an.

Sursă foto: www.placeri-permise.blogspot.ro

Page 17: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 18: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY CULT CARTE, MUZICĂ, SPECTACOL

18

txt

Primăvara aceasta expo-ziția interactivă Secretele Egiptului Antic va ajun-ge și la Brașov, unde va fi vizitată începând din 15 aprilie, Casa Sfatului. Una dintre cele mai interesante perioade ale istoriei, Egip-tul Antic, își va destăinui secretele în fața publicului brașovean. Expoziția este dedicată copiilor cu vârste între 6 și 14 ani.

Cu un subiect comic, o mu-zică uluitoare, model de concizie şi logică teatrală „Bărbierul din Sevilla” îşi păs-trează neumbrită prospeţi-mea aproape două secole şi cu siguranţă... mult după. Brașovenii sunt invitați la acest spectacol de operă unic, la care participă Corul şi Orchestra Operei Braşov. Regia: Carmen Dobrescu; Dirijor: Constantino Martinez Orts (Spania).

Centrul Cultural German Braşov vă invită la o emo-ţionantă şi periculos de frumoasă piesă de teatru de păpuşi de şi cu Christo-ph Buchfink. Aceasta este povestea unui arici-fetiţă fără ţepi, a unui păpuşar fără casă şi a valizei mult prea mici care îi serveşte drept locuinţă. Spectacolul se desfășoară în limba ger-mană.

Singurul festival de film documentar dedicat drep-turilor omului din România se desfășoară în 13-15 mai la Brașov. Intrarea este gra-tuită! One World Romania are loc la Hof Cafe, Centrul Cultural Reduta și Centrul Multicultural al Universității Transilvania. Proiecțiile sunt urmate de dezbateri pe te-mele filmului cu experți lo-cali în diferite domenii.

EXPOZIȚIE SECRETELE EGIPTULUI ANTIC

OPERĂBARBIERUL DIN SE-VILLA

TEATRU ELISA-BIB: FĂRĂ ŢEPI ÎN VALIZĂ

FILM DOCUMENTARFESTIVALUL ONE WORLD ROMANIA 2016

Unde: Casa SfatuluiCand: până pe 12 iunieOrele: 9.00

Unde: Centrul Cultural RedutaCând: 11 maiOrele: 10.00, 11.30

Unde: Opera BrașovCând: 7 maiOrele: 18.30

Unde: Sala PatriaCând: 13-15 maiOrele: 18.00

Page 19: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 20: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

20

DACĂ NU AI ÎNCERCAT, ACUM E MOMENTUL!

TU PETRECI TIMP DE VALOARE CU TINE?

Te invităm pe Tărâmul Cailor-Echitație Cișmașu să îţi arătăm

cum putem noi să creăm valoare vieţii tale prin intermediul cailor. Noi nu suntem doar un centru de echitaţie pentru că nu privim echitaţia doar ca pe un sport, este o şcoală a minţii şi a sufletului, a prieteniei şi devotamentului faţă de cai şi de oameni.Ne aflăm la doar câteva minute de Braşov într-un decor natural minunat unde căluţii cuminţi cu boturi catifelate sunt pregătiţi să te poarte într-o lume nouă şi să îţi ofere sentimente unice de fericire şi relaxare iar alături de ei vei descoperi altfel frumuseţea naturii.Probabil suntem singurul centru de echitaţie din ţară care pentru fericirea ta îţi oferim în mod GRATUIT o şedinţă

TĂRÂMUL CAILOR – ECHITAȚIE CIȘMAȘU Telefon: 0727078702 www.taramulcailorechitatiecismasu.comFacebook: Tărâmul Cailor-Echitație Cișmasu

foto profesională cu calul pe care îl călăreşti şi un cadou surpriză. Mai mult, ai şi garanţia banilor înapoi.Dacă vrei să faci ceva deosebit în viaţa aceasta trebuie să vezi măcar o dată lumea printre urechile calului, noi te aşteptam să o descoperim împreună. Alege să vii cu prietenii şi cu persoanele dragi ţie, distracţia este garantată iar amintirile de neuitat.Mai multe detalii poţi primi pe facebook Tărâmul Cailor-Echitație Cișmasu sau la numărul 0727 078 702. Părerea noastră este că viaţa este despre frumuseţe şi fericire, alege să-ţi creşti valoarea făcând lucruri pentru sufletul tău!

Page 21: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 22: ZN Brasov 29 aprilie 2016

22 CITY FILMS PREMIERE

PREMIERĂ: CAPTAIN AMERICA: RĂZBOI CIVIL

Guvernele lumii vor să dețină controlul asupra supereroilor și lansează o lege

mondială care îi face pe aceștia să se împartă în două tabere. O parte dintre supereroi, în frunte cu Captain America, cred că Răzbu-natorii trebuie să rămână liberi și să apere omenirea, iar cealaltă parte, condusă de Tony Stark (Iron Man) sprijină supravegherea guvernamentală și e de acord cu reorganiza-rea grupului.

Astfel începe Războiul Civil. Eroii își vor da seama la un moment dat că în timp ce se

luptă între ei, altceva mult mai important se întâmplă. De partea Căpitanului sunt Falcon, Ant-Man, Winter Soldier, Hawkeye și Scarlet Witch, iar împeună cu Tony Stark luptă Black Widow, War Machine, Black Panther și The Vision.

Filmul va fi o premieră în istoria

cinematogra-fiei pentru

că niciodată nu s-a folosit un ansamblu

de actori cu roluri

principale ca în această

producție. „A trebuit să ne împărţim în două tabere,

deoarece fiecare actor

este renu-mit” - Kevin

Feige.

TRIVIA

6 MAI

TRAILER

ACŢIUNE, SF, THRILLER

CAPTAIN AMERICA: CIVIL WAR 3D, IMAX 3D, 4DX și Dolby Atmos Regia: Anthony Russo, Joe Russo Cu: Chris Evans, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Elizabeth Olsen Gen: Acţiune, SF, ThrillerDurata: 146 minute Premiera: 6 mai Distribuit de: Forum Film România

SC

AN

EA

AIC

IP

EN

TRU

TR

AIL

ER

SUPEREROII S-AU ÎMPĂRȚIT ÎN DOUĂ TABERE CONDUSE DE CAPTAIN AMERICA ȘI IRON MAN

Page 23: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 24: ZN Brasov 29 aprilie 2016

MIERCURI, 4 MAI20:00

Doc and Roll -Club 27JANIS: LITTLE GIRL BLUE (SUA,

2015) Regia: Amy Berg

Cu: Janis Joplin, Cat PowerGen: Documentar, Muzică

Durata: 103 min.Preț bilet: 10 lei

JOI, 5 MAI20.00

Comedy ClassicsISTORIA LUMII / HISTORY OF THE

WORLD PART 1 (SUA, 1982)Regia: Mel Brooks

Cu: Mel Brooks, Gregory Hines, Dom DeLuise

Genul: ComedieDurata: 90 min.

VINERI, 6 MAI20:00

Seara filmului românescAFERIM ! (ROMÂNIA, 2015)

Regia: Radu JudeCu: Teodor Corban, Toma Cuzin,

Mihai ComănoiuIstoric, aventurăDurata: 107 min.

Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la

Berlin 201513 premii Gopo 2016, inclusiv cel

mai bun film, regie, scenariu, interpretare

Preț bilet: 10 RON

SÎMBĂTĂ, 7 MAI11:00

Matineu copii BUNUL DINOZAUR (2015)

Regia: Peter SohnGen: Animație

Durata: 105 min.Dublat în limba română

17:00Mari actori

Omul care l-a ucis pe Liberty Valance / The Man Who Shot

Liberty Valance (SUA, 1962) Regia: John Ford

Cu: James Stewart, John Wayne, Vera Miles

Gen: WesternDurata: 123 min.

19.30Mari regizori

PSYCHO (SUA, 1960)Regia: Alfred Hitchcock

Cu: Anthony Perkins, Janet Leigh, Vera Miles

Gen: Thriller, HorrorDurata: 109 min.

Patru nominalizări la premiul

Oscar ! Globul de Aur pentru cea mai bună actriță !

DUMINICĂ, 8 MAI

11.00Matineu copii

BLINKY BILL: KOALA CEL POZNAȘ (2015)

Regia: Alex WeightGen: Animație

Durata: 91 minuteDublat în limba română

17:00Golden Classics

MICUL PRINȚ / THE LITTLE PRINCE (SUA, 1974)

Regia: Stanley DonenCu: Steven Warner, Gene

Wilder, Bob FosseGen: Fantastic, ecranizare,

muzicalDurata: 88 min

2 nominalizări la premiul Oscar

19.00Seara de Oscar

Luna de hârtie / Paper Moon (SUA, 1973)

Regia: Peter Bogdanovich Cu: Ryan O'Neal, Tatum O'Neal

Genul: Comedie dramaticăDurata: 102 min.

3 nominalizări și un premiu Oscar

SĂPTĂMÂNA COMEDIEI

LUNI, 9 MAI20:00

Seara filmului european TESTAMENTUL NOU NOUȚ/ LE

TOUT NOUVEAU TESTAMENT (BELGIA, 2016)

Regia: Jaco Van DormaelCu: Benoît Poelvoorde,

Catherine Deneuve, Yolande Moreau

Genul: Comedie dramaticăDurata: 103 min.

Preț bilet: 10 RON Proiecție specială de Ziua

Europei

MARȚI, 10 MAI20.00

Film cult COMEDIE MUTĂ /

SILENT MOVIE(SUA, 1976)

Regia: Mel BrooksCu: Mel Brooks, Marty Feldman,

Dom DeLuise Genul: ComedieDurata: 97 min.

Aniversarea de 40 de ani

MIERCURI,11 MAI

20.00POVEȘTI TRĂZNITE / RELATOS SALVAJES

(ARGENTINA, 2014) Regia: Damián Szifrón

Cu: Darío Grandinetti, María Marull, Mónica Villa

Gen: ComedieDurata: 120 min.

Nominalizat la premiul Oscar 2015 pentru cel mai bun film

străinPreț bilet: 10 lei

JOI 12 MAI20:00

Comedy ClassicsBOEING BOEING (SUA, 1965)

Regia: John RichCu: Jerry Lewis, Tony Curtis

Gen: ComedieDurata: 102 min.

ALDMOVIELAND

CITY FILMS PROGRAM CINEMATECA PATRIA

24

Sala Patria etajul 1, Bulevardul 15 Noiembrie 50A,

/Cinemateca_Patria

cinematecapatria.ro

Cinemateca Patria este operată de: Asociaţia

Culturală FANZIN în parteneriat cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI BRAŞOV.

Page 25: ZN Brasov 29 aprilie 2016

PROGRAM CINEMA ONE SĂPTĂMÂNA 29 APRILIE - 5 MAI 2016

PREŢURI FILME < 17:00 > 17:00 REDUS* COPII < 12LUNI - JOI 27 LEI 27 LEI 21 LEI 15 LEIVINERI - DUMINICĂ 28 LEI 31,5 LEI 21 LEI 15 LEIAVANPREMIERE 33 LEI

PREŢURI FILME 2D < 17:00 > 17:00 REDUS* COPII < 12LUNI - JOI 17 LEI 17 LEI 13 LEI 10 LEIVINERI - DUMINICĂ 18 LEI 21,5 LEI 13 LEI 10 LEIAVANPREMIERE 2D 25 LEI*

Red

us =

Elev

i, Stu

denţ

i, Pen

siona

ri, V

eter

ani d

e ra

zboi

, **

Vizi

onar

ea fil

mel

or

nec

esită

folo

sirea

och

elar

ilor

**

* Pre

ţ och

elar

i : 3

lei –

clie

nţii n

oștri

pot

vizio

na fil

mel

e fo

losin

d și

oche

lari p

ropr

ii cu

cond

iţia c

a ace

știa

să fie

com

patib

ili cu

siste

mul

d

e tip

Mas

ter I

mag

e.

Rezervările se anulează automat de către sistemul informatic cu 30 minute înainte de începerea spectacolului. Cinematograful își rezervă dreptul de a modifica programul filmului fără notificări prealabile.

AG - AUDIENŢĂ GENERALĂ; AP12 - ACORDUL PĂRINŢILOR PT. COPII SUB 12 ANIN-15 - NERECOMANDAT SUB 15 ANI; IM-18 - INTERZIS MINORILOR;

TITLU FILM / GEN RATING DURATĂ VINERI SÂMBĂTĂ DUMINICĂ LUNI MARŢI MIERCURI JOI

PREMIERĂ ATAC DE ZIUA NAŢIONALĂ / ACŢIUNE 2D N-15 90 min

14:30; 16:30; 18:30; 20:30;

22:30 14:30; 16:30; 18:30; 20:30

14:30; 16:30; 18:30; 20:30

14:30; 16:30; 18:30; 20:30;

22:30

14:30; 16:30; 18:30; 20:30;

22:30

14:30; 16:30; 18:30; 20:30;

22:30

14:30; 16:30; 18:30; 20:30;

22:30

PREMIERĂ MA MA / DRAMĂ 2D AG 111 min 11:15; 13:30 11:15; 15:15 15:15 11:15; 13:30 11:15; 13:30 11:15; 13:30 11:15; 13:30

PREMIERĂ ROBINSON CRUSOE / ANIMAŢIE / DUBLAT AG 90 min 11:30; 15:15 11:30; 15:15 13:15; 15:15 11:30; 15:15 11:30; 15:15 11:30; 15:15 11:30; 15:15

PREMIERĂ TOATE DRUMURILE DUC � ROMA / COMEDIE 2D AG 92 min 19:30; 21:15;

23:15 13:30; 17:30 13:30; 19:30; 21:15

19:30; 21:15; 23:15

19:30; 21:15; 23:15

19:30; 21:15; 23:15

19:30; 21:15; 23:15

BARBIE IN ECHIPA SPIOANELOR ANIMAŢIE / DUB�T 2D AG 75 min 10:45 10:45 10:45 10:45 10:45 10:45

BATMAN VS. SUPERMAN: ZORII DREPTĂŢII / ACŢIUNE AP-12 151 min 17:45; 20:15 19:00 17:45; 20:15 17:45; 20:15 17:45; 20:15 17:45; 20:15 17:45; 20:15

BUNICUL DEZLĂNŢUIT / COMEDIE 2D N-15 102 min 15:00; 17:30 15:00; 20:15 15:00; 17:30 15:00; 17:30 15:00; 17:30 15:00; 17:30 15:00; 17:30

CARTEA JUNGLEI AVENTURI / DUB�T AG 105 min 10:30; 14:15;

16:15 10:30; 14:15;

16:15 12:30; 16:15 10:30, 14:15; 16:15

10:30, 14:15; 16:15

10:30, 14:15; 16:15

10:30, 14:15; 16:15

CARTEA JUNGLEI AVENTURI / SUBTITRAT AG 105 min 12:30; 18:15 12:30; 18:15 14:15; 18:15 12:30; 18:15 12:30; 18:15 12:30; 18:15 12:30; 18:15

COD ROȘU � LONDRA / ACŢIUNE 2D N-15 99 min 14:45; 16:45; 23:30 14:45; 16:45 14:45; 16:45 14:45; 16:45;

23:3014:45; 16:45;

23:3014:45; 16:45;

23:3014:45; 16:45;

23:30

CRIMINAL / ACŢIUNE 2D N-15 113 min 18:45; 21:00 19:30 17:00 18:45; 21:00 18:45; 21:00 18:45; 21:00 18:45; 21:00

DINCOLO DE CALEA FERATĂ / COMEDIE 2D AP-12 88 min 12:15; 14:00 12:15; 14:00 12:15; 14:00 12:15; 14:00 12:15; 14:00 12:15; 14:00 12:15; 14:00

EDDIE THE EAGLE / COMEDIE 2D AG 105 min 10:45 10:45 10:45 10:45 10:45 10:45

KUNG FU PANDA 3 ANIMAŢIE / DUB�T AG 95 min 11:45 12:00 12:00 11:45 11:45 11:45 11:45

MERCY STREET ANIMAŢIE / DUB�T AG 74 min 10:15; 12:45 10:30; 12:45 12:45 10:15; 12:45 10:15; 12:45 10:15; 12:45 10:15; 12:45

MISTERUL ÎNĂLŢĂRII / ACŢIUNE 2D AP-12 107 min 13:00; 19:15; 21:30

13:00; 17:15; 19:15 13:00; 19:15 13:00; 19:15;

21:3013:00; 19:15;

21:3013:00; 19:15;

21:3013:00; 19:15;

21:30

MR. RIGHT. UN IUBIT... MORTAL / COMEDIE 2D N-15 90 min11:00; 17:00; 19:00; 21:00;

23:0011:00; 15:30;

17:0017:00; 19:00;

21:00 11:00; 17:00; 19:00; 21:00;

23:00

11:00; 17:00; 19:00; 21:00;

23:00

11:00; 17:00; 19:00; 21:00;

23:00

11:00; 17:00; 19:00; 21:00;

23:00

NUNTĂ A � GREC 2 / COMEDIE 2D AG 94 min 12:45; 15:45; 23:00 12:45 12:45; 20:45 12:45; 15:45;

23:0012:45; 15:45;

23:0012:45; 15:45;

23:0012:45; 15:45;

23:00

RĂZBOINICUL VÂNĂTOR ȘI CRĂIASA ZĂPEZII / ACŢIUNE AP-12 114 min 15:30; 20:30; 22:45 17:45; 20:00 15:30; 20:30 15:30; 20:30;

22:4515:30; 20:30;

22:4515:30; 20:30;

22:4515:30; 20:30;

22:45

ȘEFA / COMEDIE 2D AP-12 99 min 16:00; 18:00; 20:00; 22:00

16:00; 18:00; 20:00

16:00; 18:00; 20:00

16:00; 18:00; 20:00; 22:00

16:00; 18:00; 20:00; 22:00

16:00; 18:00; 20:00; 22:00

16:00; 18:00; 20:00; 22:00

THE OTHER SIDE OF THE DOOR / HORROR 2D IM 18 96 min 17:15; 23:15 18:45 18:45 17:15; 23:15 17:15; 23:15 17:15; 23:15 17:15; 23:15

ZOOTROPOLIS ANIMAŢIE / DUB�T AG 108 min 13:15 13:15 13:15 13:15 13:15 13:15

UN LUP PRINTRE OI ANIMAŢIE / DUB�T AG 85 min 10:45; 13:45 10:45; 13:45 13:45 10:45; 13:45 10:45; 13:45 10:45; 13:45 10:45; 13:45

PROGRAM PAȘTE:VINERI 10:00 - 01:00, SÂMBĂTĂ 10:00-22:00,

DUMINICĂ 10:00-22:00, LUNI 10:00 - 01:00

Page 26: ZN Brasov 29 aprilie 2016

BRAȘOV HEROES

Te invităm pe 12 iunie în Zona de

Agrement a Lacului Noua să alergi într-o cursă cu obstacole și, prin taxa de participare sau printr-o donație, să susții unul din proiectele înscrise.

Brașov Heroes în 5 pași – cursa cu obstacole a comunității1. Organizaţiile își înscriu cauze din comunitatea locală – 13 cauze în 2016 2. Alergătorii aleg cauza pentru care se implică, plătesc o taxă de participare și atrag

susținători pentru aceeași cauză. 3. Susţinătorii donează o sumă de bani pentru cursa parcursă de favoriţii lor. 4. Banii astfel colectați sunt oferiți, sub formă de finanțare, organizațiilor care au adunat fondurile. 5. Fundația Comunitară Brașov păstrează legătura cu organizațiile și, pe baza unui raport, informează participanții asupra felului în care au fost folosite donaţiile lor.Detalii despre proiect pe braso-vheroes.fundatia-comunitarabrasov.ro.

FII EROUL COPIILOR CU AUTISM LA CURSA CU OBSTACOLE BRAȘOV HEROES!

CITY CAUSES CAUZE

26

Page 27: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 28: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY EVENTS RECOMANDĂRI EVENIMENTE

28

ÎNCEPE SĂPTĂMÂNA COMEDIEI, EDIȚIA A IV-A

În perioada 9-15 mai va fi veselie,

culoare, o adevărată sărbătoare a comediei la Brașov. Pe stradă, în parcuri, la teatru și la cinema oamenii vor avea motive să râdă fără rețineri. Pentru prima dată, în cadrul Festivalului Săptămâna

CONCERTBOSQUITO

Bosquito vin

în Warehouse, sâmbătă, 7 mai, pentru un concert

live cu ritmuri dansante și multă

distracție!

Preț bilet: 30 de lei.

DAN HELCIUG & SPI-TALUL DE URGENȚĂPe 11 mai 2016, Dan He-lciug deschide Spitalul de Urgență pentru prima oară la Brașov, în Club Rockstadt! Prețul unui bilet este de 30 de lei, acestea fiind disponibile doar în seara evenimentu-lui, la intrarea în club.

TANGO SIMFONIC CU ANALIA SELISEști invitat la un spectacol inedit de Tango simfonic, sub bagheta dirijorului Cristian Oroşanu. Analia Selis va cânta pe scena brașoveană fiind acom-paniată la pian de argen-tianianul Mariano Castro. Spectacolul va avea loc pe 6 mai, de la ora 19.00, la Filarmonica Brașov.

RECOMANDĂRI

Comediei, brașovenii sunt invitați la spectacole de teatru stradal. Vineri, pe 13 mai, ești așteptat și la un spectacol inedit de teatru, muzică și pantomimă, la Sala Patria, cu ActOrchestra. La Cinemateca Patria, vor rula cele mai bune filme de comedie noi sau de colecție, iar la teatru cele mai bune trupe de teatru din țară vor urca pe scenă. Biletele s-au pus la vânzare online, pe biletebrasov.ro și la Teatrul Sică Alexandrescu.

Page 29: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 30: ZN Brasov 29 aprilie 2016

MIERCURI4.05

19:00Concerte

LIVE PIANO SESSION PLATINVM

Platinum, Braşov

21:00Petreceri

BRIDGE KARAOKE NIGHT

Bridge Pub, Braşov

JOI5.05

10:00Alte evenimente

WORKSHOP BRAȘOV – ATRAGE

ABUNDENȚĂ ÎN VIAȚA TA!

AlexaEvent, Braşov

VINERI6.05

18:00Alte evenimenteSANCHO PANDA'

GOURMET PUB NIGHT!District 08 Pub&Grill,

VINERI29.0421:00

Concerte ZĂ BAND

British Pub, Braşov

SÂMBĂTĂ30.0419:00

ConcertePETER POLLAK

PIANO BAR Restaurat Gustări ,

Braşov

23:00Petreceri

SOUND OF SOUL4rooms, Braşov

DUMINICĂ1.05

21:00Petreceri

PETRECERE DE PAȘTE CU MUZICĂ

LIVECasa Venus , Braşov

20:00Concerte

MASTERPIECE (TRIBUT

METALLICA) PROTONYK

Rockstadt, Braşov

SÂMBĂTĂ7.05

19:00Alte evenimente

DEGUSTARE DE VINURI DE MĂCIN

Premium Steakhouse, Braşov

19:00Teatru

D`ALE LUI NENEA IANCU SAU LANŢUL

SLĂBICIUNILORTeatrul Sică

Alexandrescu,

DUMINICĂ8.05

10:00Expoziții

DE LA PROPAGANDA POLITICĂ LA BABY

BOOMMuzeul de Istorie,

22:00Petreceri

TEMPLE STAFF PARTY

Temple Pub & Grill, Braşov

LUNI2.05

20:00Alte evenimenteJAR MUSIC QUIZ

Jar, Braşov

MARȚI3.05

08:00Expoziții

ROMÂNIA-NATO- DE LA PARTENERIAT LA

ALIANȚĂCercul Militar

Braşov, Braşov

10:00Expoziții

EXPOZIȚIA RETROSPECTIVĂ

HOREA CUCERZANMuzeul de Artă,

Braşov

19:00Teatru

FLUTURII SUNT LIBERI

Teatrul Sică Alexandrescu,

Braşov

LUNI9.05

19:00Concerte

LIVE PIANO SESSION PLATINVM

Platinum, Braşov

MARȚI10.05

20:00Concerte

4TUNE QUARTETRockstadt, Braşov

MIERCURI11.05

20:00Petreceri

TEMPLE PUB QUESTTemple Pub & Grill,

Braşov

20:00Concerte

DAN HELCIUG & SPITALUL DE

URGENȚĂRockstadt, Braşov

JOI12.05

19:00Teatru

DRESORULTeatrul Particular,

Braşov

19:00Concerte

CONCERT SIMFONIC DUMITRU GOIA

Filarmonica Braşov, Braşov

VEZI LISTA COMPLETĂ A

EVENIMENTE-LOR DIN ORAȘ

CITY EVENTS RECOMANDĂRI PROGRAM

30

Page 31: ZN Brasov 29 aprilie 2016

PROCESOR INTEL® CELERON® DUAL CORE™ N3050 1.60GHZ, BRASWELL, 15.6", 4GB, 500GB, SUPERMULTI DVD+/-RW, CARD-READER MMC/SD, BOXE STEREO, D-720P WEBCAM

DT01ACA100 1000 GB, SATA3 7200 RPM, 32 MB 3.5 INCH

120 GBSATA REV. 3.0 (6GB/S) 2.5 INCH 450 MB/S

FRECVENTA PROCESOR 1137 MHZ 2048 MB, DDR5, US MEMORIE 128 BIT, FRECVENTA MEMORIE 5400 MHZ, VGA, DVI HDMI, PCI EXPRESS 3.0, SUPORT DIRECTX 11.2

HP LAPTOP 250 G4

TOSHIBA 1TB SATA 3

KINGSTON SV300S37A

MSI NVIDIA GEFORCE GTX 750TI

899 LEI 190 LEI

229 LEI 1099 LEI

Page 32: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY KIDS RECOMANDĂRI PENTRU CEI MICI

32

FANTASIA LANDVĂ INVITĂ LA TEATRU!

ELIANA MALLRECOMANDĂ:

Teatrului ARABELA vine

din Bucureşti pentru a vă duce în lumea fascinantă a poveştilor. Spectacole de teatru pentru copii, cu păpuși şi actori la vedere, interactive, în care relația dintre copii și păpuşi primează.

Durata unui spectacol este de 30 - 40 minute.„Spectacolele de teatru sunt realizate, regizate și adaptate de noi, astfel încât să ajungă la sufletul copilului cu ușurință, fiind jucate cu talent și dăruire totala. Muzica folosită în spectacole alternează între voioșie, haz și suspans, completând în acest fel

BeBe Rostogol Explorator este

un program special conceput pentru mamicile din toata tara care doresc sa calatoreasca alaturi de bebelusi si sa experimenteze lucruri noi in cel mai sigur mod cu putinta. Desi programul este special conceput pentru echipa mama-bebe, taticii si bunicii sunt bine veniti.

BeBe Rostogol Explorator este primul si singurul program care imbina explorarea unui oras nou, cu drumetii in natura, cu

REZERVĂRI ȘI INFORMAŢII: 0268 411 199 / 0733 417 997 [email protected]

ADRESA:Magazin Star, Etajul III, Str Nicolae Bălcescu 62, BrașovFacebook: Fantasia Land

Telefon: 0721488288Facebook: www.facebook.com/bebe.rostogol.9

la reușita unui spectacol de calitate. Am diversificat activitatea și am participat la numeroase festivaluri din România construind păpuși gigantice, am făcut animație pe străzile orașelor reanimând personaje de epocă, de poveste, și astfel ne-am remarcat prininventivitatea și inovația de care am dat dovadă.De asemenea, invitația făcută Teatrului ARABELA la diverse festivaluri din străinătate, cum ar fi: Praga, Lisabona, Paris, Barcelona, au certificat calitatea spectacolelor noastre. Seriozitatea a fost un atu, conferindu-ne posibilitatea de a mai fi contactați și la alte

sedinte de baby gym, cu sedinte de gimnastica pentru mamici impreuna cu bebelusii.

CITY KIDS RECOMANDĂRI PENTRU CEI MICI

32

manifestări de acest gen. V-am prezentat câteva argumente și idei despre ceea ce facem noi și putem realiza, în speranța unei colaborări în spiritual artei, pentru că ARTA NU VA MURI NICIODATĂ!”Teatru Arabela

Page 33: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 34: ZN Brasov 29 aprilie 2016

DISTRACȚIE ÎN ȚARA VISELOR LA LĂSAREA SERII

Țara Viselor este singurul loc de

joacă unde se organizează petreceri peste noapte pentru copii. Probabil cel mic și-a dorit mereu să petreacă noaptea în cort așa cum a aflat din poveștile cu Tom Sawyer. În Țara Viselor totul e posibil, iar dacă e prea frig afară, montăm cortul în casă. Când distracția e mare și cheful de somn vine mai greu așa că povestim

CITY KIDS RECOMANDĂRI PENTRU CEI MICI

34

KID PARKING OVER NIGHT

împreună, facem jocuri amuzante, ne batem cu perne și ne împrietenim. Micul dejun este oferit de Țara Viselor. Te așteptăm la distracție și joc, atunci când se lasă seara. Detalii și rezervări la tel. 0730081030.

Loc de joacă ȚARA VISELOR

Telefon: 0730 081 030Adresă: Str. Vasile Carlova 18 Email: [email protected] Facebook: Ţara Viselor

Page 35: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 36: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY EDU CURSURI

„O VARĂ A CUNOAŞTE-RII”

Întrucât cunoaşte-rea reprezintã o cale

sigură spre succes, firma Profesional New Consult şi-a propus ca în această vară să îşi premieze cur-sanţii, dornici de a acumula cunoştinţe şi de a deprinde tainele unei activităţi, pro-fesii, meserii. Tocmai de aceea în perioada 01.04.2016 – 31.08.2016, Profesional New Consult implemen-tează Campania „O vară a cunoaşterii”, campanie în urma căreia puteţi câştiga importante premii:1. Premiul I: Televizor LED Horizon, 51 cm

ÎNVAȚĂ ȘI VEI FI PREMIAT

PROFESIONAL NEW CONSULT

telefon : 0760.031.178, 0786.333.103,

fax: 0368.466.565

email: [email protected]

str. Iuliu Maniu, nr.47, etaj 4, camera 404C, cladirea Cobco (langa Spital Sfanta Maria)

Facebook /pages/Cursuri-Brasov

web: www.profesio-nalnewconsult.ro

PROFESIONAL NEW CONSULT

telefon : 0760.031.178, 0786.333.103, fax: 0368.466.565email: [email protected]. Iuliu Maniu, nr.47, etaj 4, camera 402, cladirea Cobco (lângă Spital Sfânta Maria)Facebook /pages/Cursuri-Brașovweb: www.profesio-nalnewconsult.ro

2. Premiul II: Tableta Le-novo Tab 2 A7-10 ADAM cu procesor Quad-Core MTK8127 1.30GHz, 7", IPS, 1GB DDR3, 8GB, Wi-Fi, Bluetooth, Android 4.4 Kit Kat, Black3. Premiul III: Telefon mobil Lenovo A10004. O reducere de 5% pen-tru toţi cei care respectã condiţiile de înscriere la curs şi care achită 1 curs integral;5. O reducere de 10% pen-tru toţi cei care respectă condiţiile de înscriere la curs şi care achită 2 cursuri integral pentru aceeaşi persoană;6. O reducere de 15% pen-tru toţi cei care respectă condiţiile de înscriere la curs şi care achită 3 cursuri integral pentru aceeaşi persoană;7. O reducere de 20% pen-tru toţi cei care respectă

condiţiile de înscriere la curs şi care achită 4 cursuri sau mai multe inte-gral pentru aceeaşi persoană; Tot ce trebuie să faceţi este să vă înscrieţi la cursuri în perioada 01.04.2016 – 31.08.2016, să daţi un LIKE şi un comment cu mesajul „CURSURI” însoţit de numele şi prenumele participantului paginii Facebook www.facebook.com/Pro-fesionalnewconsult;Puteţi alege între cursurile de Ma-nagement şi Carieră, cursuri Înfru-museţare, Tehnice şi Meserii, Cursuri Turism, Cursuri Agricultura sau Cur-suri ISCIR.

36

Page 37: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 38: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY SPORT EVENIMENTE SPORTIVE

38

PROFITĂ DE OFERTELE DECATHLON!

SCANEAZĂ PENTRU TOATE OFERTELE:

SUSŢINUTĂ DE:

MARATO-NUL INTER-NAȚIONAL BRAȘOV

Brașovul a intrat din 2015 şi pe harta

maratoanelor de şosea din România, alături de Bucu-reşti, Cluj şi Arad. Duminică, 29 mai 2016, se va desfă-șura cea de a doua ediţie a Maratonului Internaţional Braşov. . Zona de START şi de FINISH este Piaţa Sfatu-lui, chiar între Biserică Nea-gră şi Casa Sfatului. Traseul e unul pitoresc, deosebit. Cei interesați sunt invitați să trăiască experienţa unei alergări în inima Transil-vaniei.Detalii și înscriei pe mara-tonulbrasov.ro.

Proba de maraton; pentru

cei de cursă lungă, ce vor să-şi testeze limitele la 42,195k; Proba de maraton ştafetă; pentru cei ce-şi doresc 42,195km de experienţe împreună, în echipe de câte 4 persoane;Proba de semimaraton; pentru cei care vor să marcheze bine la 21,097km sau se pregătesc pentru/dau examenul parţial la maraton;Proba de 10km; pentru cei care au prins gustul alergă-rii, dar nu sunt pregătiţi de cursele mai lungiProba de 5km; ideală pentru cei care vor să descopere acum gustul dulce al alergării; dragoste la prima... alergare, cum s-ar zice;Curse pentru copiii între 4-14 ani; de la 500m până la 1km, în funcţie de ca-tegoria de vârstă; viitorii maratonişti :)

Page 39: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 40: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

40

De sărbători gospodinele

obișnuiesc să gătească mâncăruri tradiționale, iar membrii familiei se strâng în jurul mesei, ciocnesc ouă roșii și se veselesc. În unele familii moderne nu prea este timp sau îndemânare pentru gătit, dar asta nu înseamnă că de Paște oamenii ocupați sau turiștii veniți la relaxare în Brașov nu mai mănâncă.

RESTAU-RANTEDESCHISE DE PAȘTE

Majoritatea restaurantelor din Centrul Vechi vor fi deschise de Paște. Dacă nu vrei să petreci toată ziua de sâmbătă în bucătărie, duminică poți lua masa de Paște în oraș, odihnit și cu zâmbetul pe buze. Terasele vor fi așezate în așteptarea clienților dornici să se bucure de soare în zilele de sărbătoare.

deschisde

PașteRECOMANDĂRI:

GauraDulce

Piața Sfatului nr. 12-14

Tel. 0268 523 099

Restaurat Gustări

Str. Piaţa Sfatului 14

Tel. 0268475365

Vlahia Restaurant

Piața Sfatului 5 Tel. 0757868140

TavernaSârbului

Str. Republicii 55 Tel. 0727300428

BellaMuzica

Str. Gh. Bariţiu 2 Tel. 0268477956

Restaurant Dâmbu MoriiDâmbu Morii, Timișul de Jos Tel. 0722 565 787

MadoCafe-RestaurantStr. Republicii 10 Tel. 0268475385

CasaHirscherStr. A. Hirscher 2 Tel. 0268 410 533

Page 41: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 42: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 43: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 44: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

44

De la fiecare masă delicioasă nu

poate lipsi o băutură care să îți domolească setea. Casa Panciu are pentru tine pe lângă gama variată de vinuri, sucuri naturale din gama „Ana are”, fără conservanți artificiali și fără zahăr. Fructele alese pentru prepararea sucului sunt crescute în livada proprie și alese cu grijă pentru ca băutura să fie delicioasă. Cidrul de mere verzi te va surprinde cu fiecare înghițitură, iar vinul cu 10% cătină este bun și sănătos.

CASAPANCIU

Îmbogățește masa cu bunătăți la borcan. Zacusca este preparată după rețete vechi de la Bicaz, din vinete, fasole sau ghebe, pentru toate gusturile. Se prepară în mod tradițional fără adaosuri nocive pentru sănătatea ta. La desert oferă-le celor dragi dulceţuri de ardei iute, de nuci verzi, cireșe negre sau alte fructe pe placul vostru, fără să îți faci griji că au conservanți sau prea mult zahăr.

SĂNĂTATE LA FIECARE MASĂ

CASA PANCIU

Adresă:Str. Vulturului nr. 2 Tel: 0763708210Program:L-S: 09:00 - 20:00Facebook:Casa Panciu

Borcanele de dulceață și de zacuscă de la Casa Panciu sunt așa cum le-ai face acasă la tine. Ești așteptat să descoperi ofertele în magazinul Casa Panciu.

Page 45: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 46: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

46

ROATA NOROCULUINu există braşovean sau turist care să nu fi auzit că “cea mai bună ciorbă de burtă se mănâncă la Roată”. Renumiţii mici şi cele-brul déjà biftec tartar, au făcut din totdeauna furori în rândul gur-manzilor adevăraţi. Deci ai motive să te aşezi la masă, în salonsau pe terasă, să savurezi o ciorbă sau un peşte. Cât despre prepara-tele din porc, vită, pui, ori vânat… ce să mai vorbim?Meniul e plin!

Str. Crişan 6, L-D 10.00 - 23.30, Tel.: 0268 412 324, fb: /RoataNoroculuiOffi-cial, web: roata-norocului.ro

SĂ RÂDEM

CĂ-I SĂNĂTOS!

O domnişoară, la o petrecere, este întrebată

de chelner: - Mai doriţi un pahar de whis-

ky? - Nu, mulţu-

mesc, îmi face rău la picioare!

- Adică? Vă amorţesc?

- Nu, mi se des-fac!

- Chelner, acest homar are doar un singur cleşte! - Cred că a fost implicat într-o

luptă, domnule... - Atunci, adu-mi

învingătorul!

RESTAURANT CASA CRANȚA Situat într-o clădire în stil arhitectural brâncove-nesc, ce oferă vedere minunată a centrului oraşului.Specific restaurant: Oaspeții pot gusta preparatele delicioase din bucătăria românească şi internaţională oferite de restaurant, alături de o selecţie largă de vinuri din crama de la Casa Cranța.

Adresa: Str. Mr. Cranța, nr. 3A2, Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812, [email protected] fb: CasaCranta, web: casacranta.ro

Page 47: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 48: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

48

În gelateria Capri-ces îți poți pune

imaginația la încercare. E ca și cum ai gusta culorile pentru că poți alege din zeci de sortimente de în-gheţată şi sorbet naturale, fără coloranţi, fără conser-vanţi, dar cu gustul divin al mărcii de înghețată fran-ţuzească L'Angelys.Sortimentația este atât de vastă, încât nici nu putem să expunem toate felurile de îngheţată şi sorbet în acelaşi timp. Astfel, în vitrinele noastre îmbinăm cu succes aromele clasice, specialităţi franţuzeşti şi combinaţii inedite. Sigur vei fi surprins de fiecare dată când ne vei trece pragul. Pe lângă clasicele

CAPRICES

arome de cio-colată şi vanilie, te provocăm să încerci înghețata de trandafiri, violete, lemn dulce sau cara-mel cu unt sărat. Sorbetul este îngheţată de fructe fără lapte şi fără grăsimi, preparat pe bază de piure de fructe: vedeta este sorbetul de zmeură şi fructul pasiunii, dar

DELICII RECI CU GUST ANGELIC

CAPRICESAdresă: George Barițiu, nr 3Telefon: 0268 477 805Program: L-D 10:00-20:00www.caprices.ro

merită încercate şi cele cu mure, cocos, mango, coacă-ze negre sau grapefruit, bune și prietenoase cu silueta. Te așteptăm la gelateria Ca-prices, unde gustul de în-ghețată sau sorbet te poate purta până la cer!

CITY FOODGASTRONOMIE

48

Page 49: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 50: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

50

Restaurant Gaura Dulce te așteap-

tă să încerci preparate tradiționale românești deosebite, gătite după rețete din timpuri stră-vechi. Gustă flechiile de altădată sau laptele de pasăre pregătit ca atunci când erai mic. Astăzi s-a păstrat tradiția, iar speci-alitățile românești umplu mesele restaurantului. Satură-te cu minciunele și potolește-ți setea cu un pahar de vin din colecția românească. Seara, la cină poți asculta muzică live ca să te relaxezi la masă alături de cei dragi.

RESTAURANT-TERASA GAURA DULCE Tel: 0268 523 099Adresă: Piața Sfatului 12-14e-mail: [email protected]

GAURA DULCE-OAMENI VESELI ȘI MESE ÎMBELȘUGATE

Adunați-vă cu familia și prietenii la Gaura Dulce și stați la povești, mâncați și beți pe săturate tot ce vă poftește inima!În trecut, circula prin oraş şi o glumă pe seama acestui local. Când cineva întreba unde era Gaura Dulce, i se răspundea s-o caute în fundul Cerbului. Așa că vă așteptăm pe la noi.

Page 51: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 52: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

52

pizzafast-food non stopRECOMANDĂRI:

@BLUE VIKINGIULIU MANIU 38

Pizza & Pagrano 33 de sortimente

de pizza și 10 tipuri de sandvich

Pagrano. Delivery Non

Stop TEL: 0268 418989,

0268 418996, 0368 418989

www.blueviking.ro

@DIECIMIHAI VITEAZU

10, COLȚ CU DIMITRIE CAN-

TEMIR Pasta & Pizza Delivery Non

Stop TEL: 0268 418998

www.pizzeria-dieci.ro

@ANDO’S 15 NOIEMBRIE 6 Fast Food TEL: 0268 410588, 0733 307307 www.andosfo-od.ro

@MCDONALD’SREPUBLICII 57-59 Fast Food TEL: 0268 406800 www.mcdonal-ds.ro

@MCDONALD’S DRIVECALEA BUCU-REȘTI 106 Fast Food TEL: 0268 331010, 0723 801142 www.mcdonal-ds.ro

@PANINI15 NOIEMBRIE 40 CALEA BUCU-REȘTI 16 Fast Food

Page 53: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

53

Page 54: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

54

Page 55: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 56: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY FOOD GASTRONOMIE

56

AMBASADOR RESTAURANTSpecific: Restaurant cu specific internaţional. Arhitectură şi ambianţă elegantă.Organizează evenimente private.

Specialitatea casei:Restaurant Ambasador vă propune o experienţă culinară unică, bazată pe bucătăria internaţională.

Recomandarea bucătarului: Muşchi de vită cu sos gorgonzola şi Medalion de porc cu sos de ardei şi tagliatele.

Bucătărie deschisă:zilnic 08.00-23.00

Adresa: Str. Republicii nr. 60, Program: Zilnic 08.00 - 23.00, Tel.: 0722 51 44 50, fb: facebook.com/brasov.ambasador, web: www.restau-rant-ambasador.com

mușchi de vită cu sos gorgonzola

medalion de porc cu sos de ardeiși tagliatele

Page 57: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 58: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY SPECIAL EVENTS EVENIMENTE SPECIALE

58

Page 59: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 60: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY SPECIAL EVENTS EVENIMENTE SPECIALE

60

RINA VISTA

Profită de ultimele date disponibile pentru 2016 și vei avea 15 % discount la orice meniu de nuntă!Meniuri începând cu 149 lei. Acestea includ: gustare, pește, sarmale, mix grill, tortul miresei și cafea.

Bonus: primirea cu șampanie, covor roșu la intrarea în restaurant, transportul invitaților și cameră matrimonială pentru miri.

Adresa: Str. Poiana Braşov, Tel.: 0754/053.363, e-mail: [email protected], fb: /rinavista.poianabrasov, web: www.rinahotels.ro

Page 61: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 62: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

62

Ca să vezi ce alte evenimente sunt organizate în oraș în zilele de Paște intră pe zilesinopti.ro sau pe aplicaţie. Ești conectat cu orașul și de sărbători!

SCANEAZĂ CODUL QR!PETRECERI DE

PAȘTE ÎN ORAȘ

Muzica o să cânte tare în orașul de la poalele Tâmpei în miniva-

canța de Paște. Poate nu la fel de tare ca la mare, dar sigur va fi distracție în cluburi și pub-uri. Evenimentele au fost deja anunțate așa că pregătește-ți ținuta de party și fii gata să dansezi până la răsărit. Încă de vineri seară, 29 aprilie, ești invitat în Warehouse Pub la un concert live cu trupa Showdown. Și la Vintage petrecerea începe tot de vineri noapte, iar sâmbătă după ora 23.00 ești aștep-tat din nou la dans. În Move e Easter Party în sâmbăta Paștelui cu DJ Lexu, iar în Luther Braserie se organizează o seară cu aceeași tematică. Și pentru că luni, pe 2 mai, e încă zi liberă câștigăm încă o zi de distracție. În noaptea de 1 mai la Temple Pub se organizează Staff Party, iar la Casa Venus ești așteptat la o petrecere tradițională, cu Orchestra „Rozmarin” și formația „Carpatia”.

Evenimen-tele au fost deja anunțate așa că pre-gătește-ți ținuta de party și fii gata să dansezi până la ră-sărit!

_THEODORAȘTEFANREDACTOR ȘEF

Page 63: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

63

COFFEOL

Pe strada Michael Weiss numărul 18 din Brașov, e o terasă unde aroma de cafea

te îmbie de dimineață. Bucuria fiecărei sorbituri se simte atunci când prietenii își zâmbesc, atunci când spuma bogată de cappuccino se revarsă din ceașcă, atunci când cafeaua e singura martoră a tandrețurilor voastre. Ești invitat la Coffeol, în centrul vechi al orașului, să te bucuri de specialitățile pe bază de cafea sau ceaiuri aromate. Aprinde discuțiile cu prietenii, la-să-te mângâiat de soarele primăvăratic, zâmbește zi de zi. Coffeol este un loc care a fost proiectat pentru a-i aduce pe oameni împreună pentru că o cafea poate fi întotdeauna un pretext potrivit pentru o întâlnire cu cineva. De asemenea, aici vei găsi un

COFFEOL

ADRESA: STR. MICHAEL WEISS, NR 18, BRAȘOVTELEFON: 0721 212 805WWW.COFFEOL.ROFACEBOOK: COFFEOL ROMANIAINSTAGRAM: @COFFEOLROMANIAHOURS: 8:00AM-10:00PM

FOR ALLCOFFEE

mediu ideal pentru lucru, distracţie şi orice altceva ce se combină bine cu o cafea. Meriți să te răsfeți cu micile delicii dulci de la Coffeol, iar un frappeol delicios se potrivește perfect cu soarele și cu zâmbe-tul tău. Descoperă bucuria cafelei savurate cu cei dragi zi de zi la Coffeol.

DESCOPERĂ BUCURIA CAFELEI SAVURATE CU CEI DRAGI

Meriți să te răsfeți cu micile delicii dulci de la Coffeol, iar un frappeol delicios se po-trivește perfect cu soarele și cu zâmbetul tău.

_THEODORA ȘTEFANREDACTOR ȘEF

LIKE US ON FACEBOOK!

Page 64: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

64

Schimb de cărţi8 mai, ora 19h00

Schimb de haine, cercei, broşe şi alte accesorii. Ediţia de primăvară.9 mai, ora 18h30

Toastmasters International Weekly Meeting – public speaking club in EnglishEvery Tuesday, from 6.15 p.m. to 8.00 p.m.

Friday Night MagicÎn fiecare vineri de la 19h00

Clubul de limbi străine: franceză, engleză și în viitor germanăÎntâlnirile au loc marți sau miercuri, la două săptămâni, la ora 19h00, în funcție de disponibilitatea participanților

Colțul cu idei istețe și cu personalitate: cadouri sau pretexte pentru a le face o bucurie celor dragi Sărbătorește-ți ziua de naștere la Ceai et caetera

Mai multe detalii despre toate activitățile care au loc în ceainărie, puteți găsi accesând::www.ceaietc.ro, www.facebook.com/ceaietc Programul ceainăriei:luni - vineri: 14h00-23h00sâmbătă - duminică: 13h00-23h00ultima comandă: ora 22h00

Întâlnirile au loc marți sau miercuri,

la două săptămâni, la ora 19h00, în funcție de dispo-nibilitatea participanțilorIubești limbile străine?Știi cât de important este ca în CV să îți poți strecura cunoștințele unei limbi străine?Cunoști o limbă străină dar nu ai mai exersat-o demult?Cum ar fi să îți poți exersa abilitățile de comunicare și cunoștințele în cadrul unei întâlniri cu oameni care doresc același lucru?La Ceai et caetera s-a des-chis sezonul de primăvară,

FRANCEZĂ, ENGLEZĂ ȘI ÎN VIITOR GERMANĂ

CLUBUL DE LIMBI STRĂINE

pretexte găsim pentru con-versație… haideți să încer-căm într-o limbă străină!Vei avea ocazia să te în-tâlnești cu vorbitori nativi ai unei limbi străine, să te distrezi și să te relaxezi la un ceai cald sau la o ciocolată delicioasă.

Page 65: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 66: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CARE ESTE POVESTEA NOASTRĂ?

Una simplă. Ne-am dorit un loc inedit în Brașov, un meeting point presărat cu evenimente sonore de bun gust, un loc cu și pentru oameni interesanți, unde socializarea să se simtă ca la ea acasă.

Te intâmpinăm constant cu zâmbetul pe buze, cu cocktailuri răcoroase sau delicii călduroase şi muzică care să-ţi încânte auzul.

#MeetMeAtJarNe găseşti pe Republicii nr.42 (în gang), la etaj.

ProgramLuni-Joi: 12:00-01:00Vineri-Duminica: 16:00-04:00Pentru rezervari sau alte detalii: 0735 280 396

CITY NIGHTLIFE BARURI, CLUBURI, CAFENELE

66

Page 67: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 68: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE AUTO

68

taxi în brașov

RECOMANDĂRI:

Bratax TaxiTel: 9948, 0268 948,

0268 315555, 0726 315 555, 0757 315 555, 0760 315 555 Aplicație pentru

smartphone

MartaxTel: 0268 313 040,

0368 451 011, 0770

313 040, 0723 313 040, 0745 313 040,

0761 313 040 Aplicație pentru

smartphone

Rey TaxiTel: 0268 411 111,

0723 890 636

Ro TaxiTel: 0268 319 999;

0268 319 988; 0268 319 977; 0268 306 666, 0744 377 999,

0722 377 999, 0788 319 988, 0762 299

999 Aplicație pentru

smartphone

Taxi 4T4UTel: 0722 405 646

Tod TaxiTel: 8299, 0268 321 111, 0766 321 111,

0722 321 111, 0748 321 111

Aplicație pentru smartphone

Page 69: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 70: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE MUTĂRI / AUTO

70

Page 71: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 72: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE DESIGN, MODĂ, FRUMUSEȚE

72

15% dintre femei se confruntă

cu creşterea excesivă a părului pe faţă şi pe corp, o boală ce ascunde de cele mai multe ori tulburări hormonale sau afecţiuni ale tiroidei. Hirsutismul aduce cu sine în primul rând neplăceri de ordin estetic, care ulterior se transformă în traume psihice. Epilarea definitivă cu laser reprezintă acum o variantă sigură şi de durată, care poate completa tratamentul medicamentos pentru obţinerea unor efecte imediate.Specialiștii Coquette Beauty Clinique folosesc cea mai performantă tehnologie în epilarea definitivă – Laserul Cynosure Elite, disponibil în clinicile din toată țara – Brașov, București, Cluj și Constanța. Acest laser are incorporat un sistem de răcire care transforma tratamentul într-unul foarte puţin dureros alături de cele două lungimi de undă

COQUETTE

Adresă: Str. Constantin Brâncoveanu, nr 38, BrașovTelefon: 0788 515 272Website: www.coquette.roEmail: [email protected]

PĂRUL ÎN EXCES ESTE O PROBLEMĂ? APELEAZĂ LA EPILAREA DEFINITIVĂ

diferite, care se pot adapta şi pielii mai închise la culoare, eliminând astfel riscurile de ardere şi hiperpigmentare. S-au tratat cu succes în cadrul clinicilor o mulţime de paciente care aveau această problemă, iar rezultatele au fost foarte încurajatoare pentru ele. Având în vedere că tratamentul medicamentos se întinde pe o perioadă mai lungă până să dea rezultate, uneori cu efecte adverse neplacute, epilarea definitivă cu laser are avantajul de a ameliora starea psihică a pacientelor care încep să devină mult mai încrezătoare observând schimbările imediate la nivelul zonelor tratate.În cadrul fiecărui tratament terapeutul alege parametrii optimi, bazându-se pe experiența practică, dobândită în cei peste 13 ani de expertiză în epilarea definitivă.Pentru mai multe informații, accesați www.coquette.ro și www.epilare-definitiva.ro.

Page 73: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 74: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE DESIGN, MODĂ, FRUMUSEȚE

74

CRIOSAUNA

Criosauna este opusul unei saune

convenţionale, organis-mul fiind expus pentru foarte scurt timp (1 - 3 minute) la o temperatură cuprinsă între -120°C şi -180°C.Şocul termic scurt şi controlat ajuta orga-nismul să-şi regăsească echilibrul, elimină stresul şi consecinţele sale, re-duce celulita şi greutatea corporală. În funcţie de greutatea corporală şi temperatura din cabină, în timpul unei proceduri, se pot „arde” 150-200 kcal, iar între proceduri peste 1000 kcal. Astfel, poți pierde fără efort între 7 și 10 kg.

După criosaună vei arăta și te vei simți mai tânără! În timpul criosaunei se stimulează sistemul imunitar, se reglează activitatea hormonală şi metabolismul, se îmbu-nătăţesc funcţiile sexuale, iar organismul generează endorfine, supranumite „hormonul fericirii”. După fiecare ședință vei simți o stare de bine ce durează în timp.

STAREA TA DE BINE ZILNICĂ

POLIMED DACIA

Adresă: Str. Prahova, nr 30, BrașovTelefon: 0368 40 10 80Website: www.polimed-dacia.roEmail: [email protected]

Page 75: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 76: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY LIFESTYLE DESIGN, MODĂ, FRUMUSEȚE

76

NEW LINE Str. Dorobanţilor nr. 9

Tel.: 0268/470528Slãbire - remodelare corporalã; tratamentul complet al

celulitei; lifting nechirurgical(faţã, sâni, fese); Laser Vascular

(vase sparte cuperoza); laser epilare definitivã; mezoterapie;

peeling dermocosmetic(facial sau corporal);

dermatocosmeticã şi make-upendermologie CELLU M6

www.newlinebv.ro

ITALIAN STYLEServicii: oferă, într-un ambient elegant, cele mai bune servicii de coafor, cosmetică, manichiură și pedichiură, folosind numai produse profesionale importate din Italia.

Manichiură clasică 20 lei (OPI)Pedichiură+manichiură 4o lei (OPI)Manichiură semipermanentă 30 leiManichiură+pedi semipermanentă 60 lei

Adresă: Brașov, Str.Traian, Nr.1, Tel.: 0747 579 460, Orar: L - V 09.00-21.00, S: 09.00-14.00, fb: Salon-Italian-Style-Brașov,

Page 77: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 78: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

78

HOTEL xxxCLASSIC INN

Situat în centrul vechi al oraşului Braşov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională, Wi-Fi gra-tuit şi o sală de jocuri. booking.com: 9.0/10.

Adress: Braşov, Str.Tibles 7-9, Tel.: 0268 512 244 , [email protected] fb: Classic-Inn, web: classic-inn.ro

DESIGN HOTEL CUBIX xxx

Hotel CUBIX este un hotel nou, cu o arhitectură con-temporană. booking.com: 8.6/10.

Adress: Braşov, Str. Saturn, nr. 47, Tel.: 0368 006 010, [email protected] fb: Hotelcubix, web: hotelcubix.ro

HOTEL BRAŞOV xxx

Boutique hotel cu un interior unic, atent decorat, o atmosferă călduroasă, servicii şi facilităţi personalizate, confort, linişte, intimitate.

Ofertă: -25% reducere, pachet 3 nopți / dublă / 450 lei redus de la 600 lei / pachet.

Adress: Braşov, Str. 13 Decembrie, nr. 38, Tel.: 0268.42 66 33, [email protected] fb: HotelBrasov, web: hotelbrasov.ro

hoteluriRECOMANDĂRI:

Hotel CapitolBULEVARDUL

EROILOR 19Tel: 0268 418 920

www.aro-pala-ce.ro

Hotel ArmattiSTR. LUNGĂ NR 5 Tel: 0368 443 200 www.armatti.ro

Hotel KronwellBDL. GĂRII NR 7

Tel: 0368 730 800 www.kronwell.

com

Hotel RamadaCALEA BUCU-

REȘTI NR 13 Tel: 0268 508 009

www.rama-dabrasov.ro

Hotel BelvedereSTR. STEJERIȘULUI

NR 11 Tel: 0268 415 575 www.hotelbelve

CETATEA PREJMER

Cavalerii Teutoni au lăsat în urmă

o comoară valoroasă, Cetatea Prejmer, inclusă pe lista patrimoniului cultural modial UNESCO și premiată cu 3 stele în celebrul Ghid Michelin pentru că este cea mai bine conservată cetate din estul Europei. Cele trei stele echivalează cu nota 10 de la școală, așa că cetatea trebuie vizitată negreșit. În comparație, Castelul Bran și Biserica Neagră au primit câte 2 stele Michelin. Cetatea a fost construită în 1218 de către Cavalerii Teutoni, în stil gotic. În biserica fortificată din

interiorul cetății se află unul dintre cele mai vechi altare din Transilvania, pictat în secolul al XV-lea, dar şi o orgă din 1803, denumită „orga morţii”, cu care erau alungați dușmanii din vremuri străvechi. Poți merge și la pădurea Prejmer - Rezervaţie floristică şi forestieră, care se întinde pe o suprafaţă de 300 ha. În

DE LA 1218 ISTORIA SE SCRIE ZILNIC

funcție de sezon acolo poți admira specii rare ca laleaua pestriţă, coacăzul negru, bulbocii de munte, curechiul de munte, clopoţei şi garoafa de

munte. Îți recomandăm să vizitezi Cetatea Prejmer și împrejurimile sale pentru că timpul pare să se fi oprit în loc aici, chiar dacă istoria se scrie cu fiecare vizită nouă a turiștilor curioși.

Page 79: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 80: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

80

COROANA BRAŞOVULUI xxx

Aflat la 10 minute de plimbare faţă de Piaţa Sfatu-lui şi la 5 minute faţă de Poarta Schei, în imediata apropiere a Primei Şcoli Româneşti, Coroana Bra-şovului este primul hotel din Şcheii Braşovului.

Adress: Braşov, Strada Doctor Vasile Saftu, nr. 1, Tel.: 0268 513 866, Fax +40-268-513862, [email protected] fb: Hotel Coroana Brasovului ***, web: coroana-brasovului.ro

HOTEL xxxALINALEX

Situat la 5 km de centrul istoric al oraşului Braşov vă oferă o piscină interioa-ră şi o sală de gimnastică. Facilităţile de spa includ cadă cu hidromasaj şi o baie de aburi. Acces gra-tuit la internet wireless. booking.com: 9.0/10.

Adress: Braşov, B-dul Griviței 2F-2G,, Tel.: 0268 440 070, [email protected] fb: Classic-Inn, web: paradisulacvatic.ro

COMPLEX JASMINE xxx Situată la 5 minute cu ma-șina sau 20 de minute de mers pe jos departare de centrul vechi al Brașovului , oferă cameră modernă cu balcon și access gratuit la Wi-Fi.Scor booking.com: 8.6/10.

Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A, Tel.: 0268 547 162 , [email protected] web: casasamurai.com

CHEILE xxxGRĂDIŞTEILa 7 km de Castelul Bran și la 30 km de orașul Brașov. Vă puteți caza în hotelurile și vilele complexului, pu-teți lua masa în restaurant sau să petreceți în pub-ul complexului. booking.com: 7.9/10.

Adress: Bran, Str.Principală, nr. 32, Tel.: 0723 315 582 - Moeciu, 0741 288 870, 0741.288.870 - Fundata, [email protected] web: cheilegradistei.ro

COMPLEX EDENxxx

Localizat într-un peisaj încântător, la marginea pădurii în staţiunea Pre-deal, vă oferă un confort deosebit, într-o atmosferă caldă şi intimă la cele mai bune preţuri. 47 de came-re în hotel si 2 vile. booking.com: 9/10.

Adress: Predeal, Str. Neagoe Basarab, nr. 7, Tel.: 0268 456 379, 0740 900 400, [email protected] web: edenhotel.ro

CASA SAMURAIxx

Situat la 20 de minute de mers pe jos de centrul istoric al orașului Brașov. oferă camere cu Wi-Fi gratuit, minibar și balcon. Oaspeţii pot lua micul dejun în cameră sau la bar. booking.com: 8.6/10.

Adress: Braşov, Str.Petru Maior 12A, Tel.: 0268 547 162 , [email protected] web: casasamurai.com

Page 81: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY BREAK TURISM

81

PENSIUNEA MURY xxx

Situată în apropierea centrului vechi brașovean, cu o frumoasa vedere spre culmile Tâmpei și a colinei Warthe, Mury este alegerea ideală ce oferă vizitatorilor liniștea și confortul dorit.

Adress: Brașov, Str. De Mijloc Nr. 62, Tel.: 0268.708.861, 0371.406.620 e-mail: office @ pensiuneamury.ro, web: pensiu-neamury.ro

CASA CRANȚA xxxx

Situat în centrul vechi al oraşului Braşov, într-o zonă verde la poalele Muntelui Tâmpa, cu un restaurant în stil clasic cu preparate din bucătăria internaţională și Wi-Fi gratuit. booking.com: 9/10.

Adress: Brașov, Str. Mr. Cranța, nr. 3A, Tel.: 0268.476.992, 0740.117.812 e-mail: [email protected], web: casacranta.ro

0368.411.9990762.299.9990747.277.9990725.377.9990788.319.988www.rotaxi.ro

Page 82: ZN Brasov 29 aprilie 2016

CITY GRAM OAMENI ȘI LOCURI

82

Director Executiv: Marian GîleaDirector Revistă: Marius Vâlsănescu [email protected] Vânzări: Bogdan Vâlsănescu 0752 241 608, [email protected]: Diana Frimo, 0752 241 624, [email protected] Andreea Gîlea, 0752 241 616, [email protected] Anca Bogdan, 0752 241 623, [email protected] șef: Theodora Ștefan, [email protected] - contabilitate: Adriana Bărbat, Mihaela AnuţoiuDTP: Diana Bobeş, [email protected]ţie: Cristi Moraru, 0752 241 625

Publicitate naţională

REGIA MGSIVALERIA [email protected]

EDIŢIA de BRAŞOVapare bilunar - gratuit, nr. 9 (389), 29 aprilie - 12 mai, 2016

Editată de: SC LOCAL POWER SRL,

Contact: Str De Mijloc nr 81, Braşove-mail: [email protected]: www.zilesinopti.rofb: www.facebook.com/BrasovZilesiNopti

Ediţiile Zile și Nopţi în România: 235.000 exemplare lunar.

Săptămânale: Bucureşti, Cluj, Timişoara/Arad. Bilunare: Braşov (Poiana Braşov, Valea Prahovei, Bran-Moeciu), Sibiu (Mediaş), Iaşi, Bacău/Piatra Neamţ/Roman, Baia Mare, Satu Mare, Galaţi/Brăila, Oradea (Felix, 1Mai), Piteşti, Bistriţa, Suceava (Rădăuţi), Tg Mureș.

Dacă doriţi să semnalaţi un eveniment: e-mail [email protected]. Redacţia nu îşi asumă responsabilitatea pentru modificările survenite ulterior.

GALERIE FOTO: DIANA BOBEȘ, ZILE ȘI NOPȚI

O ZI DE PRIMĂVARĂ ÎN BRAȘOV

Page 83: ZN Brasov 29 aprilie 2016
Page 84: ZN Brasov 29 aprilie 2016